Sada je: čet maj 08, 2025 8:42 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 529 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 27  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: ned nov 20, 2005 12:26 am 
Član foruma

Cemu onda opce razmisljat o tome je li neko organski portal ili nije?
Ako je i onaj s dusom u stanju ciniti iste stvari kao i onaj bez duse.
Ako OP, se po nicemu posebno ne razlikuje od covjeka s dusom.
:?:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned nov 20, 2005 2:38 am 
Član foruma

Galaksija odlican post, sa Castanedom sam se sreo 1999. sa tekstom - Los Voladores: Život u kokošinjcu - u časopisu Škorpion, istim onim koji drzis na http://www.galaksija.com/metafizika/voladoresi.htm
Od tada sam pročitao svih njegovih 12 knjiga uz praktične vježbe tensegritija i sanjanja, a orao lijevo je simbol don Juanovog učenja.

Jedno od rijetkih učenja koje je ostalo izvorno i originalno od davnina precizno objašnjavajuci energetsku stvarnost. Naglasak je stavljen na izravnom viđenju energije, a ljudi gledani na taj način izgledaju kao svjetlosne kugle energije. To je i moj cilj, jer mislim da bi don Juan OP prepoznao s lakoćom.

angelspring:
Citat:
ja isto..vidiš kako smo slični
...plitak si chaos engine...zapitaj se malo...po tvojoj logici ti bi bio prvi na spisku organskih portala..dali osoba s -dušom- ima ovakav pristup?

Ne angelspring, uopće nismo slični, a jedina koja si plitka si ti. Vidi se da uopće ne poznaš temu, čak se nisi potrudila pročitat članke sa ovog weba ni temu o OP.

Citat:
Cemu onda opce razmisljat o tome je li neko organski portal ili nije? Ako je i onaj s dusom u stanju ciniti iste stvari kao i onaj bez duse.
Ako OP, se po nicemu posebno ne razlikuje od covjeka s dusom.

Radi se jednostavno o pragmatičnom pristupu u smislu sačuvanja energije i vremena. Osobi s dušom koja krade energiju se može pokušat pomoć ili objasnit joj neke stvari, jer postoji šansa da shvati i napreduje. Suprotno, OP nema smisla ništa pomagat i objašnjavat jer nema šanse da shvati i napreduje.

hmm..i da, siguran sam da gore napisano nećeš shvatit..ko zna, možda u slijedećem životu uspiješ..

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon nov 21, 2005 8:48 am 
Član foruma

Ako netkom nije vrijeme za buđenje, pa makar i ne bio OP, možeš se ti postaviti na trepavice u objašnjavanju, takvom to neće pomoći. Čak bi mu moglo i odmoći.
Onom tko je spreman za buđenje i ne treba se ništa previše objašnjavati. Njega samoga goni impuls iznutra.

Čak je veća mogućnost da je OP onaj kome kad pričaš neke teme o buđenju, a on samo odsutno kaže : aha, i promjeni temu, nego onaj tko se počne buniti, čak nas možda i verbalno napadne zbog naših 'besmislica'. Ovog drugog je sigurno nešto dodirnulo iako možda još nije spreman za buđenje, dok ovog drugog uopće ne može išta takvo da dodirne.
Naravno, nije to nikakvo pravilo.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon nov 21, 2005 9:15 am 
Član foruma

chaos engine je napisao/la:
Jedno od rijetkih učenja koje je ostalo izvorno i originalno od davnina precizno objašnjavajuci energetsku stvarnost.

Nije to nikakvo izvorno ucenje vec Castanedina izmisljotina.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon nov 21, 2005 2:48 pm 
Član foruma

Ne angelspring, uopće nismo slični, a jedina koja si plitka si ti. Vidi se da uopće ne poznaš temu, čak se nisi potrudila pročitat članke sa ovog weba ni temu o OP.

...da istina..imaš pravo ..uopće nismo slični...

Citat:
Radi se jednostavno o pragmatičnom pristupu u smislu sačuvanja energije i vremena. Osobi s dušom koja krade energiju se može pokušat pomoć ili objasnit joj neke stvari, jer postoji šansa da shvati i napreduje. Suprotno, OP nema smisla ništa pomagat i objašnjavat jer nema šanse da shvati i napreduje.

hmm..i da, siguran sam da gore napisano nećeš shvatit..ko zna, možda u slijedećem životu uspiješ..

...sad vidim koliko su istinita tvoja uvjerenja kad možeš biti siguran u takve stvari :lol: ...uostalom uopće me nepoznaješ i ne možeš na temelju moja dva posta prosuditi koliko sam razvijena ili ne...koliko mi je razvijena svjesnost, koliki mi je potencijal i kakvo mi je znanje...i jesam li pročitala što sa weba ili ne...ovim komentarom samo daješ do znanja kako zaključke donosiš neprovjereno, koliko si doista plitak i koliko je klimavo tvoje ''znanje'' - o prosvjetljeni učitelju dopusti da ti se poklonim - vodi me ti moćni stvore :lol: :lol:

....dobro, dosta sada, nisam došla na ovaj forum igrati se energetskim lopticama nego pročitati štogod edukativno i zanimljivo...ako želiš komentirati nešto moje slobodno pošalji pp i ne zamaraj ljude svojim glupim komentarima, ako nemaš što pametno za reći nemoj ni postat ništa :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon nov 21, 2005 8:07 pm 
Član foruma

Baphomet
Citat:

Svatko za bilo koje ucenje moze reci da nije izvorno nego izmisljotina, vec prema osobnim afinitetima. Medjutim zanimljivo je da u Kasiopejskim transkriptima stoji da je Castanedino pisanje istinito, pa se zato i naslo na ovim web stranicama.

angelspring
Citat:
....dobro, dosta sada, nisam došla na ovaj forum igrati se energetskim lopticama nego pročitati štogod edukativno i zanimljivo...ako želiš komentirati nešto moje slobodno pošalji pp i ne zamaraj ljude svojim glupim komentarima, ako nemaš što pametno za reći nemoj ni postat ništa

Mogla si procitat barem nesto prije nego sto si u 1. postu izjavila da OP ne postoje i da sva bica imaju individualnu dusu, ovako svi vide da nisi bas pametna.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon nov 21, 2005 9:18 pm 
Član foruma

Citat:
OP nemaju razvijene više centre. Nisam mislio na verbalni ili fizički sukob jer to oni zele bez obzira na ishod (u biti se ishod svakog takvog sukoba za nas zna), nego na mentalne tehnike tipa psy napada, upotrebe sigila, astralne magije. Ali ako to nikog ovdje ne zanima, ok onda.

.....čemu služe viši centri i koje se stvari njihovim otvaranjem postižu...može li čovjek koji nema otvoreno treće oko npr. izvršiti astralnu magiju ili psy napad? ...ako OP nema otvorene više centre onda se ne može niti na takav način boriti ili ?

...ako je moj prvi post, tebi mjerilo moje pameti, onda se vidi i koliko si ti pametan...a ja i dalje stojim iza onog što sam napisala u prvom postu :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon nov 21, 2005 9:50 pm 
Početnik

vidi da se svi tu nešto palite na krađu energije.
sve ovisi kako tko u kojem odnosu s kim.
svi ama baš svi ljudi kradu i daju energiju.
energije neprestano teče, manje ili više intenzivno,
samo što se to ne osjeti stalno.
nego ponekad. neki ljudi to ne osjete nikad.
tako da vam ta teza sa organskim portalima kao 'kradljivcima energije'
ne stoji.
inače bi svaka osoba starija od sedamdeset bila organski portal.
isto tako i sa bolesnim ljudima.
jeste bili ikada u posjetu nekome u bolnici?
e pa od samog posjeta bi već mogli osjećati otjecanje energije.

druga stvar.... kako bi izgledala aura jednog organskog portala?
valjda bi trebala biti modificirana nekako. jel ima toga?
ha?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon nov 21, 2005 9:52 pm 
Početnik

.....čemu služe viši centri i koje se stvari njihovim otvaranjem postižu...može li čovjek koji nema otvoreno treće oko npr. izvršiti astralnu magiju ili psy napad? ...ako OP nema otvorene više centre onda se ne može niti na takav način boriti ili ?

može, samo neće biti toga svjestan.
svaka negativna misao ti je psy napad.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon nov 21, 2005 9:56 pm 
Početnik

Mimi je napisao/la:
Ako netkom nije vrijeme za buđenje, pa makar i ne bio OP, možeš se ti postaviti na trepavice u objašnjavanju, takvom to neće pomoći. Čak bi mu moglo i odmoći.
Onom tko je spreman za buđenje i ne treba se ništa previše objašnjavati. Njega samoga goni impuls iznutra.

što bi to vama značilo buđenje?
mene to zanima iz posta u post postavljam isto glupavo pitanje i nikako da dobijem konkretan odgovor.
jesi ti probuđen/a i što to konkretno tebi znači u životu?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon nov 21, 2005 10:47 pm 
Administrator

Citat:
mene to zanima iz posta u post postavljam isto glupavo pitanje i nikako da dobijem konkretan odgovor.

Evo od mene:

Meni buđenje znači ujutro, kad se spavanje prekine i ja se ustajem iz kreveta.

Dok "buđenje" znači nešto drugo, a to je trenutak ili vremenski period kad shvatim da postoje i druge stvari koje su postale bitnije, nego one "uobičajene" u životu. Pod "uobičajene" mislim sve konvencionalne, standardne, stvari koje ograničavaju. Dakle, "buđenje" bi bilo dovođenje svoje svijesti na nivo kad saznaš da te ograničenja sputavaju za daljnji napredak, ma u kojem smjeru ti išao. Više kao "buđenje" iz iluzije.

Mislim da sam "probuđen", odnosno to mi se desilo prije otprilike dvije godine... a konkretno mi to u životu znači da sam uvelike promjenio svoje konvencionalne željne percepcije u percepcije kakve jesu, odnosno probam gledati "širu sliku", tako da sam shvatio da ima bezbroj različitih percepcija. I to mi pomaže da neke, dosad neshvatljive, stvari, gledam "drugim očima" i iz više kuteva gledanja, da mi omogući što više mogućnosti, da tu stvar gledam onakvu kakva jest.
Rezultati su odlično zdravlje, jako dobre i brze odluke ( kad se to zahtjeva ), brže učenje, sagledavanje lekcija i uvrštavanje i tuđih iskustava u toj lekciji. Eksperimentiranje i smanjenje granica u mogućnostima. Manje ograničenja = više slobode.

Eto, toliko od mene na ova pitanja.

:wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 22, 2005 5:56 am 
Član foruma

Tvoja glupost angelspring sve vise zapanjuje, jer si citirala moj 2. post (koji se nadovezuje na 1.), izvukla riječi iz konteksta te im promijenila značenje, šta je vec podlo.
Ili tebi mozda ipak nedostaje čip za logiku?

Iz mog 1. posta http://galaksija.com/forum/viewtopic.php?p=7258#7258
se jasno vidi da postavljam pitanje o načinu borbe protiv OP,
a u 2. http://galaksija.com/forum/viewtopic.php?p=7295#7295
naglašavam da osobe s dušom za razliku od OP imaju veći energetski kapacitet upravo zato jer imaju razvijene više energetske centre.

Dakle OP uglavnom koriste niže centre, kao npr. vlakna iz solarnog pleksusa kojim se kače za osobe s dušom i tako ih iscrpljuju. Pa normalno da ne mogu koristit vise centre kad im nisu razvijeni.

Gore navedene tehnike (psy attack, upotreba sigila, astralna magija) bi uspješno mogle koristit osobe s dušom kad bi razvili više centre (otvorili treće oko) i kad bi se odllucili branit protunapadom, dok se sada mogu pokusat obranit npr. vizualizacijim štita.

Ovo sve je razumljivo već iz prva 2 posta, ali tebi ne jer si poseban slučaj, sa izrazito razvijenim centrom za glupost. Samo naprijed i ne daj se obeshrabrit, jer vidiš da imam razumijevanja za tebe.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 22, 2005 8:06 am 
Član foruma

Baphomet
Citat:

Svatko za bilo koje ucenje moze reci da nije izvorno nego izmisljotina, vec prema osobnim afinitetima. Medjutim zanimljivo je da u Kasiopejskim transkriptima stoji da je Castanedino pisanje istinito, pa se zato i naslo na ovim web stranicama.

Nisi procitao sta sam napisao. Nema to veze sa osobnim afinitetima vec sa cinjenicama da Castaneda nije bio kod nikakvog Don Juana vec da je sve te price izmislio. Sto znaci da to nije nikakvo izvorno ucenje. Vec masta pisca. Slicno mislim i za kasiopejske transkripte.

Time ne smanjujem vrijednost tih tekstova no niti im dajem vrijednosti koje nemaju.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 22, 2005 8:46 am 
Član foruma

Baphomet je napisao/la:
Baphomet
Citat:

Nisi procitao sta sam napisao. Nema to veze sa osobnim afinitetima vec sa cinjenicama da Castaneda nije bio kod nikakvog Don Juana vec da je sve te price izmislio. Sto znaci da to nije nikakvo izvorno ucenje. Vec masta pisca. Slicno mislim i za kasiopejske transkripte.

Time ne smanjujem vrijednost tih tekstova no niti im dajem vrijednosti koje nemaju.
    Kod:
    A što je to izvorno?Jel samo ono koje se piše na izvoru i ako je da li rijeke ili potoka?

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 22, 2005 9:02 am 
Član foruma

flow je napisao/la:
Mimi je napisao/la:

Buđenje se može odnositi na više toga.
Kao prvo to predstavlja prije svega spoznaja samoga sebe. Odnosno, spoznaja tko smo mi zapravo i zašto smo uopće na ovome svijetu i koje sile vladaju ovim svijetom i nama samima. Ako si gledao film Matrix, buđenje može biti onaj trenutak kad Neo ugleda istinsku sliku Zemlje i shvati da je on u biti u dobro organiziranom Matrixu i da ništa nije kako mu se nekad činilo.

Onda čovjek počinje tražiti izlaz iz te situacije, i proba na sve načine, ali uviđa da je i on sam dio matrixa, i da Matrix iz Matrixa sam sebe ne može izvući.

I onda čovjek shvati da u njemu ipak ima zrno nečega što je Istinsko, što nije od Matrixa, što 'nije od ovoga svijeta'. To zrno ne da mu mira jer ono želi proklijati.To je ono 'kraljevstvo Božje u nama'- I tad on shvaća da to 'zrno' mora rasti, a da se on kao osobnost mora smanjivati i potpuno utopiti u njemu. Ali to nije jednostavno, jer u našem biću postoje veliki otpori, a organski portali ovdje su samo manji problem koji su tu da bi održali Matrix.

Ako me pitaš što to meni znači u životu- SVE mi znači, jer sam shvatila da je to JEDINI razlog zašto sam ovdje.

Naravno, to izgleda jako apstraktno. To izgleda kao ludost za svačiji um. Zato i kažu da je taj Put bezuman. Ali kad shvatimo da naš um i nije uistinu naš um, onda za to više ne hajemo, jer nas vodi nešto drugo.

Da li sam ja probuđena? Mislim da buđenje traje cijeli život. Mogu samo reći da sam budnija nego prije nekoliko godina-definitivno. Potpuno je probuđen onaj u čijem biću nema više ni traga stare osobnosti, i čije mjesto je zauzela potpuno nova osobnost. Kakva je to nova osobnost, naša stara osobnost ne može ni zamisliti.

Naravno, kao što već rekoh, to ne možeš nikome objasniti, taj uvid može doći samo iz dubine tvog bića.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 22, 2005 9:16 am 
Član foruma

flow je napisao/la:

Pa čovjek od sedamdeset godina koji ništa nije učinio tijekom života u smijeru 'buđenja' i ne razlikuje se previše od organskog portala. On je već toliko kristalizirao i zatomio ono zrno istinskog u sebi, ono je toliko prekriveno 'otpadom' da se iz njega teško više može čuti bilo kakav impuls.

Za bolesne ljude to ne bih rekla. Bolest može biti jedna velika pomoć na putu buđenja.

A da bolnice vrve od crpitelja energije, tu se slažem.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 22, 2005 9:27 am 
Član foruma

Baphomet je napisao/la:
Jedno od rijetkih učenja koje je ostalo izvorno i originalno od davnina precizno objašnjavajuci energetsku stvarnost.

Bilo bi dobro otvoriti posebnu temu o Castanedi, buduće da je on ovdje često spominjan.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 22, 2005 11:39 am 
Član foruma

kokoraoš je napisao/la:
    Kod:
    A što je to izvorno?Jel samo ono koje se piše na izvoru i ako je da li rijeke ili potoka?

Kada se nema šta pametno reći onda je najlakše sakriti se iza filozofiranja o značenju riječi.

Stvar je jednostavna.

Ako netko kaže da posjeduje izvorno indijansko učenje to znači da je bio kod indijanaca i učio od njih. Jednostavno.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 22, 2005 6:36 pm 
Član foruma

flow je napisao/la:
vidi da se svi tu nešto palite na krađu energije.
sve ovisi kako tko u kojem odnosu s kim.
svi ama baš svi ljudi kradu i daju energiju.
energije neprestano teče, manje ili više intenzivno,
samo što se to ne osjeti stalno.
nego ponekad. neki ljudi to ne osjete nikad.
tako da vam ta teza sa organskim portalima kao 'kradljivcima energije'
ne stoji.

druga stvar.... kako bi izgledala aura jednog organskog portala?
valjda bi trebala biti modificirana nekako. jel ima toga?
ha?

flow drago mi je zbog tvog mišljenja o OP \:D/

chaos engine [-X ...moj prvi post si posrao i izvrijeđao me a sad kao imaš razumijevanja za mene jer ... meni nedostaje čip za logiku...
...prvo - nisam ništa mjenjala samo sam citirala...drugo: ne možeš me posrat i očekivat da neću reagirat jer hoću...jer nedozvoljavam da se netko prema meni tako ponaša, tako da vjeruj mi sadržaj tvojih postova više nisu bili interesantni za čitanje već su mi poslužili za dokaz tvoje gluposti i kao sredstvo protunapada...
...a ovo što izvodimo je čista krađa energije, ali ja se volim igrati tako, tako da si mi pružio zadovoljstvo :wink: možemo mi nastavit ovako ako hoćeš...nema beda :twisted: ...
...al jedna stvar nek bude jasna...smatram tebe kao dio sebe i sve ono što mi se ne sviđa smatram kao dijelove sebe na kojima trebam poraditi...ako se povodiš za Ickeom i ostalim razbijačima Matrixa onda malo razmisli što oni pokušavaju reći : ti si sve i sve je u tebi bezgraničan si samo trebaš razbiti ljusku u kojoj si ukalupljen...Bog je u tebi ne vani , ne gore, ne u crkvi, u TEBI je kreator svega što jest...razbi svoja ograničenja i ne zamaraj se glupostima kao što je krađa energije ispala iz čistog mentaliteta žrtve kojima ''oni zločesti'' najlakše manipuliraju nama..jer ćeš jednog dana završit na psihijatriji boreći se sa paranoidnom shizofrenijom...ovaj će me! onaj će me! pa šta ako hoće, daj mu...neka se naslađuje...ti kao ''osoba s dušom'' ionako imaš bezgranično mnogo energije, samo to trebaš spoznati

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto nov 22, 2005 6:47 pm 
Član foruma

Baphomet je napisao/la:
kokoraoš je napisao/la:
    Kod:

Kada se nema šta pametno reći onda je najlakše sakriti se iza filozofiranja o značenju riječi.

Stvar je jednostavna.

Ako netko kaže da posjeduje izvorno indijansko učenje to znači da je bio kod indijanaca i učio od njih. Jednostavno.

...a što ako si u prošloj inkarnaciji bio vrlo duhovno razvijen indijanac? što misliš da li može netko imati toliko jako razvijenu ''maštu'' da bi u detalje mogao izmisliti stvari koje netko drugi može iskustveno potvrditi? misliš da je npr. Tolkin Gospodare prstenova izvukao samo iz bujne mašte? ili možda postoje paralelni svjetovi, životi i dimenzije?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 529 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 27  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.