DEO TREĆI
P: L: Ako dve individue, kao izražaj istinske ljubavi na višim nivoima, požele izraziti tu ljubav na fizički način, da li je moguće kanalizirati tu energiju na pozitivan način bez da se hrane 4D OPS dečaci? O: Ne. P: L: Od svih vrsta seksualnih izražaja, koji je verojatniji da se napreduje brže u 4. denzitet? O: Totalni celibat.
12
Stvar je u tome da misao stvara i da svaki put kad ti se pojavi nekakva seks, misao pustiš je i koncentrišeš se na nešto drugo ili ono što radiš i time koristiš energiju za te svrhe. Što manje mislišo tome to bolje. Jer te misli nisu tvoje već je to "R" kompleks u mozgu, ego koji traži izlaz. I što je bitno nema ni trunke popuštanja jer stvar je u tome da seks je dizajniran da stvara zavisnost kao i alkohol, TV, itd.. I dok je tako ti nikad nećeš imat kontrolu nad sobom nego će imat zavisnost i ego, i samim time to je ropstvo duše. Hajdemo isto biti objektivni i zapitat se kakve su šanse da nađeš nekog na istoj frekvenciji, koji će te razumet danas? Slabe, vrlo slabe u ovakvom okruženju. Poanta nije isto u tome da tražiš nekog, koncentrišeš se tako samo na vanjski svijet, dok je jedino mesto koje te može zadovoljit unutrašnji svet u koji se mnogi boje pogledat, ali to je jedino mesto koje može zadovoljit tvoje potrebe.
Da vidimo što o temi možemo pronaći kod Castanede:
Iz knjige Orlov dar:
Citat: [...] Mnoga od tih svetlećih jaja {svetlosnih LJUDSKIH čahura, aura} imala su po sebi crne mrlje, ogromne mrlje ispod sredine tela. Ostala su bila bez njih. La Gorda mi je rekla da plođenje deluje na tela muškaraca i žena tako da im se ispod trbuha pojavljuje rupa. Bila su to područja bez svetlosti, ali i bez ikakve dubine. Jaja s crnim mrljama delovala su zrelo, umorno; čitav jajolik oblik delovao je mlohavo i izgledao neprozirno u usporedbi s onim mestima koja su svetlila. Jaja bez mrlja, s druge strane, bila su blještavo jasna. Činilo mi se da su opasna. Bila su drhtava, ispunjena energijom i belinom.
Rekla je da žene imaju debeli snop tih niti, sličan lavljem repu; raste im iz genitalija. Objasnila je da je to korenje davalac života. Za vreme rasta zametak se uhvati za jedan od tih hranjivih korena i potpuno ga potroši, ostavljajući samo rupu. Muškarci pak imaju kratke izdanke, koji su živi i lebde gotovo odvojeno od svetleće mase njihovih tela. [...]
Iz knjige Unutrašnji Oganj: Citat: [...] »Da li se svest razvija od trenutka začeća ili od trenutka rođenja?« upitao sam. »Svest se razvija od trenutka začeća. Uvek sam ti govorio da je seksualna energija nešto krajnje značajno i da se mora kontrolisati i upotrebljavati veoma pažljivo. Ali tebe je uvek odbijalo to što sam govorio, jer si mislio da o kontroli govorim u terminima morala; ja sam uvek mislio u terminima čuvanja i preusmeravanja energije.«
»Nagual Hulijan je govorio da je upražnjavanje seksa pitanje energije«, počeo je Henaro. »Na primer, on nikad nije imao nikakvih seksualnih problema, jer je imao energije na kilo. Ali mene je samo pogledao i procenio je da je moj mlitavko samo za pišanje. Rekao mi je da nemam dovoljno energije za seksualno opštenje. Rekao je da su moji roditelji bili previše malaksali i previše umorni kada su me pravili; rekao je da sam ja rezultat vrlo dosadnog seksa, cojida aburrida. Takav sam se i rodio, malaksao i umoran. Nagual Hulijan je preporučivao da ljudi poput mene nikad ne bi trebalo da seksualno opšte; na taj način možemo da sačuvamo ovo malo energije što imamo.
»Isto je rekao Silviju Manuelu i Emilitu. Video je da ostali imaju dovoljno energije. 13
Oni nisu bili proizvod dosadnog seksa. Rekao im je da sa svojom seksualnom energijom mogu da rade šta god žele, ali je savetovao da se kontrolišu i da shvate Orlovu komandu da seks služi za darivanje sjaja svesti. Svi smo rekli da smo razumeli.
»Jednog dana, bez ikakvog upozorenja, razvukao je zavesu drugog sveta uz pomoć svog dobrotvora naguala Elijasa, i gurnuo nas sve unutra, bez ikakvog ustručavanja. Izuzev Silvija Manuela, gotovo svi smo pomrli tamo. Nismo imali energije da podnesemo udar drugog sveta. Niko od nas, osim Silvija Manuela, nije sledio nagualovu preporuku.
Govorimo o Orlovim komandama koje se tiču seksa. Orlova komanda je da se seksualna energija koristi da bi se stvorio život. Preko seksualne energije Orao daruje svest. Zato kada se svesna bića upuštaju u snošaj, zračenja u njihovim čahurama daju sve od sebe da daruju svest novom svesnom biću koje stvaraju.« Rekao je da su za vreme seksualnog čina zračenja koja sadrže čahure obaju roditelja podvrgnuta dubokoj uzburkanosti čija je vrhunska tačka stapanje, spajanje dvaju delova sjaja svesti, po jednog od svakog učesnika, koji se odvajaju od njihovih čahura.
»Snošaj je uvek darivanje svesti, iako to darivanje ne mora da bude ujedinjeno. Zračenja u čahurama ljudskih bića ne znaju za snošaj iz zadovoljstva.«
Don Huan je dodao da čovek greši što dela nimalo ne poštujući tajnu postojanja i što veruje da je toliko uzvišen čin darivanja svesti i života samo fizička akcija u koju čovek može da se upušta kad god mu se prohte.
Upitao sam don Huana šta sve to znači prosečnom čoveku u svakodnevnom životu. »Zaista ne znam. Znam jedino šta to znači ratnicima. Oni znaju da je jedina prava energija koju imamo seksualna energija koja daruje život. Znajući to, oni su stalno svesni svoje odgovornosti. Ako ratnici žele da imaju dovoljno energije da vide, moraju da škrtare sa svojom seksualnom energijom. To je bila lekcija koju nam je dao nagual Hulijan. Gurnuo nas je u nepoznato i skoro da smo svi pomrli. Pošto smo svi želeli da vidimo, svakako da smo se uzdržavali da traćimo svoj sjaj svesti.«
»A šta je sa čovekovom prirodnom senzualnošću?« upitao sam don Huana. »Ništa«, odgovorio je. »Nema ničeg lošeg u čovekovoj senzualnosti. Čovekovo neznanje i nepoštovanje prema sopstvenoj magičnoj prirodi je ono što ne valja. Pogrešno je nemarno traćiti seksualnu snagu koja daruje život i nemati decu, ali je takođe pogrešno ne znati da čovek ako ima decu opterećuje {svoj} sjaj svesti.«
»Kako vidovnjaci znaju da rađanje dece opterećuje sjaj svesti?« pitao sam. »Oni vide da kada imaju decu, sjaj svesti roditelja se smanjuje a dečji raste. Kod nekih preosetljivih, nežnih roditelja sjaj svesti skoro iščezava. Dok dete uvećava svoju svest, velika tamna mrlja razvija se na svetlosnoj čahuri roditelja, na istom onom mestu odakle je sjaj nestao. To je obično na središnjem delu čahure. Ponekad se te mrlje mogu videti izložene na samom telu.«
Pitao sam ga da li se išta može učiniti da se ljudima pruži uravnoteženije objašnjenje sjaja svesti.
»Ništa«, rekao je. »Bar vidovnjaci ne mogu ništa da učine. 14
Vidovnjaci streme da budu slobodni, da budu nepristrasni svedoci nesposobni, da daju svoj sud; u protivnom bi morali da preuzmu odgovornost za utvrđivanje još podesnijeg ciklusa. Niko to ne može da učini. Ako novi ciklus treba da dođe, mora da dođe sam od sebe.« [...]
[...] »Jednom sam ti rekao da nam je nagual Hulijan preporučivao da ne traćimo svoju seksualnu energiju«, nastavio je Henaro. »Hteo je time da kaže da je za pokretanje skupne tačke čoveku potrebna energija. Ako je čovek nema, udar naguala nije udar slobode već udar smrti.«
»Bez dovoljno energije«, rekao je don Huan, »sila centriranja mrvi. Moraš da imaš energiju da bi podneo pritisak centriranja koja se nikad ne događaju u običnim okolnostima.« [...]
Iz knjige Moć Tišine: Citat: [...] »Nagual Elijas je jako mnogo poštovao seksualnu energiju«, rekao je don Huan. »Verovao je da nam je ona data tako da je možemo koristiti u sanjanju. Verovao je da je sanjanje izašlo iz upotrebe zato što ono može da poremeti nepouzdanu mentalnu ravnotežu sumnjičavih ljudi. Naučio sam te sanjanju na isti način na koji je i on mene naučio. On me je naučio da se, dok mi sanjamo, naša skupna tačka pomera vrlo nežno i prirodno. Mentalna ravnoteža nije ništa drugo do učvršćivanje skupne tačke na jednom mestu na koje smo navikli. Ako snovi navedu tu skupnu tačku da se pokrene, a sanjanje se upotrebljava da bi to prirodno kretanje držalo pod kontrolom, i seksualna energija je potrebna za sanjanje, rezultat je ponekad katastrofalan kada se seksualna energija proćerdava na seks umesto na sanjanje. Sanjači pomeraju svoje skupne tačke nestalno i gube um.«
»Ti si sanjač. Ako nisi obazriv sa svojom seksualnom energijom, mogao bi isto tako da se navikneš na ideju da nestalno pomeraš svoju skupnu tačku. Samo trenutak ranije bio si zbunjen sopstvenom reakcijom. Pa, tvoja skupna tačka kreće se gotovo nestalno, jer tvoja seksualna energija nije uravnotežena.«
»Naša seksualna energija je ono što upravlja sanjanjem . Nagual Elijas me je naučio, a ja sam naučio tebe — da ili vodiš ljubav sa svojom seksualnom energijom ili sa njom sanjaš. Ne postoji drugi način. Razlog što sam to uopšte pominjao jeste taj što ti imaš velike teškoće da zaokreneš svoju skupnu tačku kako bi ščepala naš poslednji predmet: apstraktno. Isto to se i meni dogodilo; samo kada moja seksualna energija nije bila upletena u svet, sve je bilo na mestu. To je pravilo za sanjače. Kod tragača je suprotno. Moj dobrotvor {tragač} je bio, moglo bi se reći, seksualni sladostrasnik i kao prosečan čovek i kao nagual.«
Iz knjige Taishe Abelar, Prelazak Čarobnjaka: { Taiša Abelar je jedna iz grupe od tri žene koje su se svojevoljno podvrgle obuci koju su izvodili neki meksički čarobnjaci pod vodstvom Don Huana Matusa. } Citat: [...] "Znam da si istrenirana tako da dozvoljavaš muškarcima da dobijaju ono najbolje što poseduješ, samo zbog toga što su muškarci," reče Klara pošto je ponovo sela. "Uvek si bila ljubazna prema muškarcima, a oni su ti uvek uzimali sve što imaš. Zar ne znaš da se muškarci hrane ženinom energijom!" [...]
15
[...] Klara mi je objasnila da moram da počnem rekapitulaciju usredsređujući svoju pažnju na pređašnje seksualne aktivnosti.
"Zašto treba početi odatle?" upitah sumnjičavo.
"Zato što je glavni deo naše energije uhvaćen baš tu. Zato moramo da oslobodimo pre svega te uspomene," objašnjavala je Klara.
"Smatram da moja seksualna iskustva nisu uopšte bila toliko važna."
"To nema veze. Mogla si da zuriš u tavanicu i da se na smrt dosaduješ ili opet da vidiš zvezde repatice ili vatromet - neko je ipak ostavio svoju energiju u tebi a otišao sa ogromnom količinom tvoje energije."
Potpuno me je smelo to što je rekla. Mogućnost da se ponovo susretnem sa svojim seksualnim iskustvima bila mi je odvratna. "Dovoljno mi je mrsko da ponovo preživljavam uspomene iz detinjstva. Ali ne želim da prebiram po onome što je bilo sa muškarcima."
Klara je odlučno odmahnula glavom i rekla, "Da li želiš da se ti muškarci sa kojima si bila i dalje hrane tvojom enegijom? Da li želiš da ti muškarci jačaju zajedno sa tobom? Da li želiš da budeš njihov izvor energije celog života ? Ne. Mislim da ne razumeš važnost seksualnog čina a ni domet rekapitulacije."
"U pravu si, Klara. Ne shvatam zašto od mene tražiš nešto tako bizarno. I kakva je to priča da muškarci jačaju zato što sam ja njihov izvor energije. Ja nisam ničiji ni izvor ni snabdevač. U to sam sigurna." [...]
[...] "Nikakvu razliku ne čini to da li su rođene kao robinje ili im se udvaraju i vole," nagiasila je. "Njihova osnovna svrha i sudbina je ipak ista: da hrane, štite i služe muškarca." [...]
[...] Rekla je da je kad su ljudi u pitanju, primarna funkcija seksualnog čina razmnožavanje a postoji i sekundarna, skrivena funkcija, koja obezbeđuje neprestani upliv energije iz žena u muškarce. [...]
[...]Klara je tako naglasila reč 'muškarce' da sam htela da je zapitam, "Zašto o tome govoriš kao da govoriš o jednosmernoj ulici? Zar seksualni čin nije ravnomerna razmena energije između muškarca i žene?"
"Nije," reče ."Muškarci ostavljaju specifična energetska vlakna unutar tela žene. Ta vlakna liče na sjajne pantljičare {trakavice} koje se pokreću u ženinoj utrobi i izvlače joj energiju."
"To zvuči stravično," rekoh da bih joj povlađivala.
Klara nastavi krajnje ozbiljno sa svojim izlaganjem. Smeštena su tu sa jednim još stravičnijim razlogom," reče, ignorišući moj nervozni smeh," a to je da osiguraju ravnomeranu zalihu energije koja dolazi do čoveka koji ih je tu položio.
16
Ta vlakna energije, stvorena seksualnim činom, skupljaju i kradu energiju iz ženskog tela da bi koristila muškarcu koji ih je tu ostavio."
Klara je bila tako neumoljivo ozbiljna dok je govorila da mi nije bilo druge nego da je i sama shvatim ozbiljno. Dok sam je slušala, osetila sam kao se moj nervozni osmeh pretvara u iskeženu grimasu.
"Nisam ni za trenutak posumnjala u to što mi govoriš, Klara," rekoh, "ali pitaću te iz puke radoznalost, kako ti je za ime sveta uopšte pala na pamet nešto tako sumanuto? Da li ti je neko o tome pričao?"
"Jeste, moj učitelj. Nisam mu ni ja odmah verovala," priznala je, "ali on me je takođe podučavao veštini slobode a to znači da sam naučila da vidim energiju. Sada znam da je govorio istinu jer i sama mogu da u ženinom telu vidim vlakna nalik na crve. Ti, na primer, imaš u sebi izvestan broj tih vlakana, a sva su još aktivna."
"Recimo da si u pravu, Klara," rekoh uz osećanje nelagodnosti. "Dopusti mi da te pitam, čišto da bismo razgovarale, kako je to uopšte mogućno? Zar taj jednosmerni tok energije nije nepravedan prema ženama?"
"Ceo svet je nepravedan prema ženama!" uzviknula je. "Ali stvar nije u tome."
"A u čemu je stvar, Klara? Nikako to da shvatim?"
"Imperativ prirode je da se produži naša vrsta. Da bi se osigurao taj proces, žene moraju da nose ogromni teret na svom osnovnom energetskom stupnju. To podrazumeva baš taj upliv energije koji opterećuje ženu." [...]
[...]"Žene predstavljaju osnov za održanje ljudske vrste. Glavni deo te energije odlazi od njih, ne samo da bi nosile plod, rađale i hranile svoje potomke, nego da bi takođe osigurale da muškarac igra svoju ulogu u celom ovom procesu."
Klara mi je objasnila da u idealnim uslovima ovaj proces omogućava da žena svog muškarca napaja energijom putem vlakana koje joj je ostavio u telu, tako da postaje na čudestan način na nivou eteričnog zavisan od nje. Ovo se izražava time što se muškarac, očito, neprestano vraća istoj ženi da bi održavao svoj izvor opstanka. Na taj način, priroda osigurava da muškarci pored svog neposrednog nagona za seksualnim zadovoljenjem, uspostavljaju trajnije veze sa ženama.
"Ova energetska vlakna ostavljena u ženinoj utrobi, spajaju se sa energijom koju proizvede plod, u slučaju da dođe do začeća. To može da predstavlja začetak porodičnih veza, zato što se očeva energija meša sa energijom fetusa i ocu omogućava da oseti da je dete njegovo. Ovo su neke od od životnih istina o kojima majka ćerki nikada ne govori. Žene su odgajene tako da muškarci mogu lako da ih zavedu, a da im ni na kraj pameti ne bude mogućnost da za njih polni odnos može da ima kao posledicu odliv energije. U tome je stvar i to je ono što je nepravedno." [...]
[...]"Dovoljno je teško za ženu kad makar samo jedan čovek ostavi u njenom telu ta energetska vlakna, mada je to neophodno zbog potomstva i obezbeđivanja njegovog opstanka.
17
Ali imati u sebi energetska vlakna koja su ostavili desetorica ili dvadesetorica muškaraca i koja se napajaju ženinom energijom, prevazilazi granicu koju bilo ko može da podnese. Nije čudno što za žene nikada ne postoji predah."
"Može li žena da se oslobodi tih vlakana?" upitala sam, sve više uverena da ima neke istine u Klarinim rečima.
"Žena u sebi nosi te enegetske gliste sedam godina," rekla je Klara," posle tog vremena one nestaju ili slabe. Međutim, grozno je to što kad se približi trenutak kad će taj period od sedam godina da istekne, cela vojska glista koje potiču od prvog do poslednjeg muškarca sa kojima je žena bila, se istovremeno uznemiri i na taj način nagnaju ženu da opet stupi u polne odnose. Tada sve gliste ponovo ožive, jake kao nikada do tad, i napajaju se ženinom energijom narednih sedam godina. Zapravo to je neprekidni ciklus."
"Šta se dešava u slučaju da žena nema polne odnose?" upitala sam. "Da li tada gliste izumru?"
"Da, pod uslovom da može da se uzdržava od seksa sedam godina. Ali gotovo je nemoguće da žena nema polni život u današnje vreme sem ako ne postane kaluđerica, ili ima dovoljno novca da samu sebe izdržava. Pa čak i tada bi im bila potrebna potpuno drugačija svrha postojanja." [...]
[...]"Mogu samo da ti kažem da ako želiš da se probudiš, moraš da prekineš taj krug poroka," objasnila je Klara, dok su me njene zelene oči radoznalo procenjivale. [...]
nastavlja se....
|