Sada je: pon maj 05, 2025 10:29 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 704 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 36  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Ljubav
PostPostano: sub aug 29, 2009 6:58 am 
Član foruma

DEO TREĆI

P: L: Ako dve individue, kao izražaj istinske ljubavi na višim nivoima, požele izraziti tu ljubav na fizički način, da li je moguće kanalizirati tu energiju na pozitivan način bez da se hrane 4D OPS dečaci?
O: Ne.
P: L: Od svih vrsta seksualnih izražaja, koji je verojatniji da se napreduje brže u 4. denzitet?
O: Totalni celibat.

12

Stvar je u tome da misao stvara i da svaki put kad ti se pojavi nekakva seks, misao pustiš je i koncentrišeš se na nešto drugo ili ono što radiš i time koristiš energiju za te svrhe. Što manje mislišo tome to bolje. Jer te misli nisu tvoje već je to "R" kompleks u mozgu, ego koji traži izlaz. I što je bitno nema ni trunke popuštanja jer stvar je u tome da seks je dizajniran da stvara zavisnost kao i alkohol, TV, itd.. I dok je tako ti nikad nećeš imat kontrolu nad sobom nego će imat zavisnost i ego, i samim time to je ropstvo duše.
Hajdemo isto biti objektivni i zapitat se kakve su šanse da nađeš nekog na istoj frekvenciji, koji će te razumet danas? Slabe, vrlo slabe u ovakvom okruženju.
Poanta nije isto u tome da tražiš nekog, koncentrišeš se tako samo na vanjski svijet, dok je jedino mesto koje te može zadovoljit unutrašnji svet u koji se mnogi boje pogledat, ali to je jedino mesto koje može zadovoljit tvoje potrebe.

Da vidimo što o temi možemo pronaći kod Castanede:

Iz knjige Orlov dar:

Citat:
[...] Mnoga od tih svetlećih jaja {svetlosnih LJUDSKIH čahura, aura} imala su po sebi crne mrlje, ogromne mrlje ispod sredine tela. Ostala su bila bez njih. La Gorda mi je rekla da plođenje deluje na tela muškaraca i žena tako da im se ispod trbuha pojavljuje rupa. Bila su to područja bez svetlosti, ali i bez ikakve dubine. Jaja s crnim mrljama delovala su zrelo, umorno; čitav jajolik oblik delovao je mlohavo i izgledao neprozirno u usporedbi s onim mestima koja su svetlila. Jaja bez mrlja, s druge strane, bila su blještavo jasna. Činilo mi se da su opasna. Bila su drhtava, ispunjena energijom i belinom.

Rekla je da žene imaju debeli snop tih niti, sličan lavljem repu; raste im iz genitalija. Objasnila je da je to korenje davalac života. Za vreme rasta zametak se uhvati za jedan od tih hranjivih korena i potpuno ga potroši, ostavljajući samo rupu. Muškarci pak imaju kratke izdanke, koji su živi i lebde gotovo odvojeno od svetleće mase njihovih tela. [...]

Iz knjige Unutrašnji Oganj:
Citat:
[...] »Da li se svest razvija od trenutka začeća ili od trenutka rođenja?« upitao sam.
»Svest se razvija od trenutka začeća. Uvek sam ti govorio da je seksualna energija nešto krajnje značajno i da se mora kontrolisati i upotrebljavati veoma pažljivo. Ali tebe je uvek odbijalo to što sam govorio, jer si mislio da o kontroli govorim u terminima morala; ja sam uvek mislio u terminima čuvanja i preusmeravanja energije.«

»Nagual Hulijan je govorio da je upražnjavanje seksa pitanje energije«, počeo je Henaro.
»Na primer, on nikad nije imao nikakvih seksualnih problema, jer je imao energije na kilo. Ali mene je samo pogledao i procenio je da je moj mlitavko samo za pišanje. Rekao mi je da nemam dovoljno energije za seksualno opštenje. Rekao je da su moji roditelji bili previše malaksali i previše umorni kada su me pravili; rekao je da sam ja rezultat vrlo dosadnog seksa, cojida aburrida. Takav sam se i rodio, malaksao i umoran. Nagual Hulijan je
preporučivao da ljudi poput mene nikad ne bi trebalo da seksualno opšte; na taj način možemo da sačuvamo ovo malo energije što imamo.

»Isto je rekao Silviju Manuelu i Emilitu. Video je da ostali imaju dovoljno energije.
13

Oni nisu bili proizvod dosadnog seksa. Rekao im je da sa svojom seksualnom energijom mogu da rade šta god žele, ali je savetovao da se kontrolišu i da shvate Orlovu komandu da seks služi za darivanje sjaja svesti. Svi smo rekli da smo razumeli.

»Jednog dana, bez ikakvog upozorenja, razvukao je zavesu drugog sveta uz pomoć svog dobrotvora naguala Elijasa, i gurnuo nas sve unutra, bez ikakvog ustručavanja. Izuzev Silvija Manuela, gotovo svi smo pomrli tamo. Nismo imali energije da podnesemo udar drugog sveta. Niko od nas, osim Silvija Manuela, nije sledio nagualovu preporuku.

Govorimo o Orlovim komandama koje se tiču seksa. Orlova komanda je da se seksualna energija koristi da bi se stvorio život. Preko seksualne energije Orao daruje svest. Zato kada se svesna bića upuštaju u snošaj, zračenja u njihovim čahurama daju sve od sebe da daruju svest novom svesnom biću koje stvaraju.«
Rekao je da su za vreme seksualnog čina zračenja koja sadrže čahure obaju roditelja podvrgnuta dubokoj uzburkanosti čija je vrhunska tačka stapanje, spajanje dvaju delova sjaja svesti, po jednog od svakog učesnika, koji se odvajaju od njihovih čahura.

»Snošaj je uvek darivanje svesti, iako to darivanje ne mora da bude ujedinjeno. Zračenja u čahurama ljudskih bića ne znaju za snošaj iz zadovoljstva.«

Don Huan je dodao da čovek greši što dela nimalo ne poštujući tajnu postojanja
i što veruje da je toliko uzvišen čin darivanja svesti i života samo fizička akcija u koju čovek može da se upušta kad god mu se prohte.

Upitao sam don Huana šta sve to znači prosečnom čoveku u svakodnevnom životu.
»Zaista ne znam. Znam jedino šta to znači ratnicima. Oni znaju da je jedina prava energija koju imamo seksualna energija koja daruje život. Znajući to, oni su stalno svesni svoje odgovornosti. Ako ratnici žele da imaju dovoljno energije da vide, moraju da škrtare sa svojom seksualnom energijom. To je bila lekcija koju nam je dao nagual Hulijan. Gurnuo nas je u nepoznato i skoro da smo svi pomrli. Pošto smo svi želeli da vidimo, svakako da smo se uzdržavali da traćimo svoj sjaj svesti.«

»A šta je sa čovekovom prirodnom senzualnošću?« upitao sam don Huana.
»Ništa«, odgovorio je. »Nema ničeg lošeg u čovekovoj senzualnosti. Čovekovo neznanje i nepoštovanje prema sopstvenoj magičnoj prirodi je ono što ne valja. Pogrešno je nemarno traćiti seksualnu snagu koja daruje život i nemati decu, ali je takođe pogrešno ne znati da čovek ako ima decu opterećuje {svoj} sjaj svesti.«

»Kako vidovnjaci znaju da rađanje dece opterećuje sjaj svesti?« pitao sam.
»Oni vide da kada imaju decu, sjaj svesti roditelja se smanjuje a dečji raste. Kod nekih preosetljivih, nežnih roditelja sjaj svesti skoro iščezava. Dok dete uvećava svoju svest, velika tamna mrlja razvija se na svetlosnoj čahuri roditelja, na istom onom mestu odakle je sjaj nestao. To je obično na središnjem delu čahure. Ponekad se te mrlje mogu videti izložene na samom telu.«

Pitao sam ga da li se išta može učiniti da se ljudima pruži uravnoteženije objašnjenje sjaja svesti.

»Ništa«, rekao je. »Bar vidovnjaci ne mogu ništa da učine.
14

Vidovnjaci streme da budu slobodni, da budu nepristrasni svedoci nesposobni, da daju svoj sud; u protivnom bi morali da preuzmu odgovornost za utvrđivanje još podesnijeg ciklusa. Niko to ne može da učini.
Ako novi ciklus treba da dođe, mora da dođe sam od sebe.« [...]

[...] »Jednom sam ti rekao da nam je nagual Hulijan preporučivao da ne traćimo svoju seksualnu energiju«, nastavio je Henaro. »Hteo je time da kaže da je za pokretanje skupne tačke čoveku potrebna energija. Ako je čovek nema, udar naguala nije udar slobode već udar smrti.«

»Bez dovoljno energije«, rekao je don Huan, »sila centriranja mrvi. Moraš da imaš energiju da bi podneo pritisak centriranja koja se nikad ne događaju u običnim okolnostima.« [...]

Iz knjige Moć Tišine:
Citat:
[...] »Nagual Elijas je jako mnogo poštovao seksualnu energiju«, rekao je don Huan. »Verovao je da nam je ona data tako da je možemo koristiti u sanjanju. Verovao je da je sanjanje izašlo iz upotrebe zato što ono može da poremeti nepouzdanu mentalnu ravnotežu sumnjičavih ljudi. Naučio sam te sanjanju na isti način na koji je i on mene naučio. On me je naučio da se, dok mi sanjamo, naša skupna tačka pomera vrlo nežno i prirodno. Mentalna ravnoteža nije ništa drugo do učvršćivanje skupne tačke na jednom mestu na koje smo navikli. Ako snovi navedu tu skupnu tačku da se pokrene, a sanjanje se upotrebljava da bi to prirodno kretanje držalo pod kontrolom, i seksualna energija je potrebna za sanjanje, rezultat je ponekad katastrofalan kada se seksualna energija proćerdava na seks umesto na sanjanje. Sanjači pomeraju svoje skupne tačke nestalno i gube um.«

»Ti si sanjač. Ako nisi obazriv sa svojom seksualnom energijom, mogao bi isto tako da se navikneš na ideju da nestalno pomeraš svoju skupnu tačku. Samo trenutak ranije bio si zbunjen sopstvenom reakcijom. Pa, tvoja skupna tačka kreće se gotovo nestalno, jer tvoja seksualna energija nije uravnotežena.«

»Naša seksualna energija je ono što upravlja sanjanjem . Nagual Elijas me je naučio, a ja sam naučio tebe — da ili vodiš ljubav sa svojom seksualnom energijom ili sa njom sanjaš. Ne postoji drugi način. Razlog što sam to uopšte pominjao jeste taj što ti imaš velike teškoće da zaokreneš svoju skupnu tačku kako bi ščepala naš poslednji predmet: apstraktno. Isto to se i meni dogodilo; samo kada moja seksualna energija nije bila upletena u svet, sve je bilo na mestu. To je pravilo za sanjače. Kod tragača je suprotno. Moj dobrotvor {tragač} je bio, moglo bi se reći, seksualni sladostrasnik i kao prosečan čovek i kao nagual.«

Iz knjige Taishe Abelar, Prelazak Čarobnjaka:
{ Taiša Abelar je jedna iz grupe od tri žene koje su se svojevoljno podvrgle obuci koju su izvodili neki meksički čarobnjaci pod vodstvom Don Huana Matusa. }
Citat:
[...] "Znam da si istrenirana tako da dozvoljavaš muškarcima da dobijaju ono najbolje što poseduješ, samo zbog toga što su muškarci," reče Klara pošto je ponovo sela. "Uvek si bila ljubazna prema muškarcima, a oni su ti uvek uzimali sve što imaš. Zar ne znaš da se muškarci hrane ženinom energijom!" [...]

15

[...] Klara mi je objasnila da moram da počnem rekapitulaciju usredsređujući svoju pažnju na pređašnje seksualne aktivnosti.

"Zašto treba početi odatle?" upitah sumnjičavo.

"Zato što je glavni deo naše energije uhvaćen baš tu. Zato moramo da oslobodimo pre svega te uspomene," objašnjavala je Klara.

"Smatram da moja seksualna iskustva nisu uopšte bila toliko važna."

"To nema veze. Mogla si da zuriš u tavanicu i da se na smrt dosaduješ ili opet da vidiš zvezde repatice ili vatromet - neko je ipak ostavio svoju energiju u tebi a otišao sa ogromnom količinom tvoje energije."

Potpuno me je smelo to što je rekla. Mogućnost da se ponovo susretnem sa svojim seksualnim iskustvima bila mi je odvratna.
"Dovoljno mi je mrsko da ponovo preživljavam uspomene iz detinjstva. Ali ne želim da prebiram po onome što je bilo sa muškarcima."

Klara je odlučno odmahnula glavom i rekla, "Da li želiš da se ti muškarci sa kojima si bila i dalje hrane tvojom enegijom? Da li želiš da ti muškarci jačaju zajedno sa tobom? Da li želiš da budeš njihov izvor energije celog života ? Ne. Mislim da ne razumeš važnost seksualnog čina a ni domet rekapitulacije."

"U pravu si, Klara. Ne shvatam zašto od mene tražiš nešto tako bizarno. I kakva je to priča da muškarci jačaju zato što sam ja njihov izvor energije. Ja nisam ničiji ni izvor ni snabdevač. U to sam sigurna." [...]

[...] "Nikakvu razliku ne čini to da li su rođene kao robinje ili im se udvaraju i vole," nagiasila je. "Njihova osnovna svrha i sudbina je ipak ista: da hrane, štite i služe muškarca." [...]

[...] Rekla je da je kad su ljudi u pitanju, primarna funkcija seksualnog čina razmnožavanje a postoji i sekundarna, skrivena funkcija, koja obezbeđuje neprestani upliv energije iz žena
u muškarce. [...]

[...]Klara je tako naglasila reč 'muškarce' da sam htela da je zapitam, "Zašto o tome govoriš kao da govoriš o jednosmernoj ulici? Zar seksualni čin nije ravnomerna razmena energije između muškarca i žene?"

"Nije," reče ."Muškarci ostavljaju specifična energetska vlakna unutar tela žene. Ta vlakna liče na sjajne pantljičare {trakavice} koje se pokreću u ženinoj utrobi i izvlače joj energiju."

"To zvuči stravično," rekoh da bih joj povlađivala.

Klara nastavi krajnje ozbiljno sa svojim izlaganjem. Smeštena su tu sa jednim još stravičnijim razlogom," reče, ignorišući moj nervozni smeh," a to je da osiguraju ravnomeranu zalihu energije koja dolazi do čoveka koji ih je tu položio.

16

Ta vlakna energije, stvorena seksualnim činom, skupljaju i kradu energiju iz ženskog tela da bi koristila muškarcu koji ih je tu ostavio."

Klara je bila tako neumoljivo ozbiljna dok je govorila da mi nije bilo druge nego da je i sama shvatim ozbiljno. Dok sam je slušala, osetila sam kao se moj nervozni osmeh pretvara u iskeženu grimasu.

"Nisam ni za trenutak posumnjala u to što mi govoriš, Klara," rekoh, "ali pitaću te iz puke radoznalost, kako ti je za ime sveta uopšte pala na pamet nešto tako sumanuto? Da li ti je neko o tome pričao?"

"Jeste, moj učitelj. Nisam mu ni ja odmah verovala," priznala je, "ali on me je takođe podučavao veštini slobode a to znači da sam naučila da vidim energiju. Sada znam da je govorio istinu jer i sama mogu da u ženinom telu vidim vlakna nalik na crve. Ti, na primer, imaš u sebi izvestan broj tih vlakana, a sva su još aktivna."

"Recimo da si u pravu, Klara," rekoh uz osećanje nelagodnosti. "Dopusti mi da te pitam, čišto da bismo razgovarale, kako je to uopšte mogućno? Zar taj jednosmerni tok energije nije nepravedan prema ženama?"

"Ceo svet je nepravedan prema ženama!" uzviknula je. "Ali stvar nije u tome."

"A u čemu je stvar, Klara? Nikako to da shvatim?"

"Imperativ prirode je da se produži naša vrsta. Da bi se osigurao taj proces, žene moraju da nose ogromni teret na svom osnovnom energetskom stupnju. To podrazumeva baš taj upliv energije koji opterećuje ženu." [...]

[...]"Žene predstavljaju osnov za održanje ljudske vrste. Glavni deo te energije odlazi od njih, ne samo da bi nosile plod, rađale i hranile svoje potomke, nego da bi takođe osigurale da muškarac igra svoju ulogu u celom ovom procesu."

Klara mi je objasnila da u idealnim uslovima ovaj proces omogućava da žena svog muškarca napaja energijom putem vlakana koje joj je ostavio u telu, tako da postaje na čudestan način na nivou eteričnog zavisan od nje. Ovo se izražava time što se muškarac, očito, neprestano vraća istoj ženi da bi održavao svoj izvor opstanka. Na taj način, priroda osigurava da muškarci pored svog neposrednog nagona za seksualnim zadovoljenjem, uspostavljaju trajnije veze sa ženama.

"Ova energetska vlakna ostavljena u ženinoj utrobi, spajaju se sa energijom koju proizvede plod, u slučaju da dođe do začeća. To može da predstavlja začetak porodičnih veza, zato što se očeva energija meša sa energijom fetusa i ocu omogućava da oseti da je dete njegovo. Ovo su neke od od životnih istina o kojima majka ćerki nikada ne govori. Žene su odgajene tako da muškarci mogu lako da ih zavedu, a da im ni na kraj pameti ne bude mogućnost da za njih polni odnos može da ima kao posledicu odliv energije. U tome je stvar i to je ono što je nepravedno." [...]

[...]"Dovoljno je teško za ženu kad makar samo jedan čovek ostavi u njenom telu ta energetska vlakna, mada je to neophodno zbog potomstva i obezbeđivanja njegovog opstanka.

17

Ali imati u sebi energetska vlakna koja su ostavili desetorica ili dvadesetorica muškaraca i koja se napajaju ženinom energijom, prevazilazi granicu koju bilo ko može da podnese. Nije čudno što za žene nikada ne postoji predah."

"Može li žena da se oslobodi tih vlakana?" upitala sam, sve više uverena da ima neke istine u Klarinim rečima.

"Žena u sebi nosi te enegetske gliste sedam godina," rekla je Klara," posle tog vremena one nestaju ili slabe.
Međutim, grozno je to što kad se približi trenutak kad će taj period od sedam godina da istekne, cela vojska glista koje potiču od prvog do poslednjeg muškarca sa kojima je žena bila, se istovremeno uznemiri i na taj način nagnaju ženu da opet stupi u polne odnose. Tada sve gliste ponovo ožive, jake kao nikada do tad, i napajaju se ženinom energijom narednih sedam godina. Zapravo to je neprekidni ciklus."

"Šta se dešava u slučaju da žena nema polne odnose?" upitala sam. "Da li tada gliste izumru?"

"Da, pod uslovom da može da se uzdržava od seksa sedam godina. Ali gotovo je nemoguće da žena nema polni život u današnje vreme sem ako ne postane kaluđerica, ili ima dovoljno novca da samu sebe izdržava. Pa čak i tada bi im bila potrebna potpuno drugačija svrha postojanja." [...]

[...]"Mogu samo da ti kažem da ako želiš da se probudiš, moraš da prekineš taj krug poroka," objasnila je Klara, dok su me njene zelene oči radoznalo procenjivale. [...]

nastavlja se....

Vrh

PostPostano: sub aug 29, 2009 7:07 am 
Član foruma

DEO ČETVRTI

Ono šta je bez sumnje da je ejakulacija za muškarca jedan od načina kako da izgubi ogromnu količinu životne energije u vrlo kratkom vremenu.

Sve vežbe koje rade seksualnu energiju (gotovo sve) vode tome da se energija pusta unutra kroz prvu preko druge čakre gore do sedme.

To je konstruktivni put.

Naravno pogodnost da se radi prokreacije energija pušta i van u toj formi govori da čovek ne prosleđuje energiju dovoljno "gore" nego se nakuplja u prvoj i drugoj čakri koje i jesu centri kroz koje ispoljavamo seks.
Tu ulazi u igru i priča o Kundaliniju i sl.

Dovoljno je pogledati tantru pa i običaje nekih "primitivnijih" plemena kojima je pojam životne energije bio vidljiv u svakodnevnom životu.

Njihovo ponašanje i za vreme i posle seksualnog odnosa je jasno govorilo šta se po njima dešava ejakulacijom.
Neću sad poduže o tome...
U svakom slučaju to je najjaći način za gubitak energije.

Postoje vežbe koje energiju sexualno provode gore.

18

Na ovom forumu je bilo reči o Fountain of Youth knjizi.
Sve vežbe su praktički namenjene provođenju energije gore. Jedan od uveta za vrhunske rezultate je između ostalog uzdrzavanje od seksualnih odnosa. Tako da bi se uopšte imalo šta provoditi gore.
Ja preporučujem i taoističke vežbe. Recimo jelen, kornjača ždral vežbe.
Slične su jogičkim ustavama i daju odlicne rezultate.
Nekad sam ih i sam radio i za njih garantujem dok danas idem putem šta je većeg rasipanja energije:).

Ne slažem se sa Jackovom izjavom da sex ne postoji na višim nivoima.
Dakako da postoji u skladu sa naravi tih nivoa.

Tu dolazimo do drugog problema.
U toku orgazma energetsko telo čoveka se na suptilnijem nivou spaja sa partnerovim telom.
Dakle treba znat sa kim to radimo. OP droljice ne bi bile prvi izbor ako uzmemo to u obzir.
Naime to je idealan način da auru zaprljamo energijom kakvu inače nemamo prirodno.

Na vičim nivoima gde nema grubog materijalnog tela energija se može tako ponašati nezavisno od nekih fizičkih radnji naravno...

Kako god bilo sex je jedna od potencijalno najvećih prepreka na čovekovom putu.
Osim ako ne postane MAJSTOR istog i uđe u suštinu istog što postiže verovatno 0.01% ljudi.

To da je to gubitak energije je činjenica toliko prosta i jednostavna da je znaju čak i nogometaši.
Neću zaboravit kako Maldini (nogometaš Milana) objašnjavao novinaru potanko kako pre utakmice se ne smiju seksati ne zbog neke "discipline" već zato što je čista empirijska činjenica da dan kasnije imaju manje šanse dobiti utakmicu jer da to jednostavno nije to to.

Tu pričam o ejakulaciji kod muškaraca kad se na eteričnom nivou poprilično isprazni energijom.

Naravno postoje vežbe kojima se to može promeniti ali malo ljudi uopšte zna za to, a ovi drugi čak misle da je seks nešto šta puni energijom.
Wow.

I nije istina da smo svi drukčiji. Ok naravno da imamo neke posebnosti kod mnogih stvari ali to ne znači da nemamo i najniži zajednicki nazivnik gde smo isti.

E na tom nivou rasipanje energije ne pomaze a konstruuktivno skupljanje energije pomaze.
Jasno ko dan.

E sad ako je neko napet i nervozan pa ga seks opušta to je druga stvar ali to nema veze više sa upotrebom te energije za neke konkretnije ciljeve.
Ako mu već treba toliko bolje seks nego skupljanje frustracija zbog nedostatka istog.

REZIME

Prava ljubav je više stanje svesti, to je ta povezanost sa svime na jedan neverovatano suptilan način... Da bi se došlo do toga MORAJU se naučiti i ISKUSITI određene lekcije koje nisu uvek lepe ili dobrodošle, ili izgledaju kao ekstaza a ustvari su varka...

LJUBAV+ZNANJE+RAZUMEVANJE+ISKUSTVO-jednako je SPOZNAJI Egzistencije u kojoj bitišemo kao narazdvojivi deo CELINE!

Kraj

Pozdrav za sestre i braću....

Vrh

PostPostano: sub aug 29, 2009 8:09 am 
Moderator

Bojane kad pišeš onda nikako ispod jednog posta :thumbup: :D .Imao bih par pitanja i nešto komentara no ovom prilikom samo kratko da odgovorim Slobodnoj Volji (eto ode ti donekle, po zvučnosti, u ženski rod :mrgreen: , baš čudno :wink: )

Arbitrium Liberum je napisao/la:
(jel se primecuje da patim od "Mesija sindroma" :mrgreen: )

jok, a jel' se primjećuje kod mene :mrgreen:

Citat:
Ali i dalje me buni zasto vezujes i takvu seksualnost sa ljubavlju? Zasto to mora da bude bas "seksualnost"? Zasto mora da postoji ta nagrada, u ovom slucaju bi to bio taj "duhovni orgazam? Cemu nagrada ako je ta "uzvisena ljubav" o kojoj pricas, i kako negde i kazes "nesebicno davanje"? Da li bi situacija bila ista ako bi bio siguran da nece biti te nagrade?

e uze mi riječ iz usta, stvarno nije u redu...toliko o stavljanjima riječi...ajde sa tim se mogu nositi ali uzimanje, ccc, de smiri se malo, hehehe :mrgreen:

:hello2:

:read: :love5: :love3:

p.s- sub aug 29, 2009 9:09 am znači vrijeme je za promjenu broja, pa dobro još koji dan i u devetom smo mjesecu :shock:

Vrh

PostPostano: sub aug 29, 2009 3:41 pm 
Član foruma

Rudar je napisao/la:
Ali i za njih postoji zamka. A to je sumnja ili strah od toga da se potpuno otvore onoj drugoj strani. Svako od nas sebe smatra nedovoljno dobrim, jer su nas tako ucili, pa kad te neko Voli, tebi nije to jasno i sumnjas u to.

Jos bih nesto dodala, vezi boldovanog teksta.

To moze drugoj strani ili ljudima sa strane, tako da izgleda.

Bila sam i u takvoj situaciji, gde se moje odbijanje veze tumacilo na takav nacin. A istina je takva, da je nikome nisam ni rekla, jer sam procenila da bi me uvukla u rasprave koje nemaju nikakvog smisla, jer bi naisla na nerazumevanje, iz jednostavnog razloga, sto se ti ljudi, koliko god intelektualno-duhovno napredni bili, jos uvek nisu odlucili da krenu tim, drugim putem.

Jednostavno, nisam vise zelela da tracim svoje vreme.
Nisam vise zelela sex na taj nacin. NI JEDAN jedini put vise.

U citatima iz Bojanovih postova i te kako ima smisla. (Hvala sto si probrao tako obiman materijal.)

Nisam znala za ovo: "Muškarci ostavljaju specifična energetska vlakna unutar tela žene. Ta vlakna liče na sjajne pantljičare {trakavice} koje se pokreću u ženinoj utrobi i izvlače joj energiju."
:shock:

Ali sam predpostavljala, da se mora ici na celibat, ako covek (hm...zena) zeli da napreduje u tom smislu, kako bi se, na neki nacin, raskidale energetske veze, prethodnim iskustvima stvorene.

I po ko zna koji put, dolazim do zakljucka da je velika istina, da svo znanje koje nam je potrebno, vec nosimo u sebi. Jer, tada, pre 7 godina, nisam citala nista sto bi mi objasnilo na koji nacin to sve funkcionise, a opet sam, nekako pronasla pravi put.

I sada, tesko, jako tesko da cu se upustati u vezu sa nekim za koga nisam sigurna da ide istim ovim putem. I naravno, usput samo da dodam, da bi taj neko morao ispunjavati i gomilu drugih uslova...ne postoji ni jedan razlog za bilo kakvo spustanje kriterijuma. Itekako sam naucila da cenim i postujem sebe i principe po kojima ovaj univerzum deluje.

Hladno, neemotivno, sterilno...?

To samo tako zvuci i tako spolja izgleda. Tako i treba. :love12:

Vrh

PostPostano: sub aug 29, 2009 7:30 pm 
isključen/a

Citat:
Dobro, shvatam, iako seks obicno vazi za krajnje ispoljavanje seksualnosti. Ali i dalje me buni zasto vezujes i takvu seksualnost sa ljubavlju? Zasto to mora da bude bas "seksualnost"? Zasto mora da postoji ta nagrada, u ovom slucaju bi to bio taj "duhovni orgazam? Cemu nagrada ako je ta "uzvisena ljubav" o kojoj pricas, i kako negde i kazes "nesebicno davanje"? Da li bi situacija bila ista ako bi bio siguran da nece biti te nagrade?

Ne mora da postoji nagrada. Kada sam doziveo to, prethodno nisam ocekivao nista. Nije bilo seksa, ali sam dobio duhovni orgazam. Seksualnost ne mora da se veze sa tom ljubavlju. Nesebicno sam davao, ne ocekujuci nista, a dobio sam. Valjda bas zato sto nisam ocekivao. Kada sam sledeci put ocekivao, nisam to dobio. Mislim da sada shvatas.

Citat:
Ocigledno je, je l' te, da imam odredjene traume, po tom pitanju.
Ali ne iskljucujem mogucnost obostrane visoke svesnosti.

Ocigledno ja da smo doziveli razlicite situacije, pa svako opisuje svoju. :wink: :mrgreen:

Citat:
Ja to vidim ovako: seks=hormoni, telesni uzitak; ljubav=hormoni+programi u sinergiji sa hormonima; objektivna, prava, uzvisena ljubav=znanje, poznavanje, shvatanje i postovanje.

Ja sam to proziveo ovako: Kroz seks i shvatanje svoje seksualnosti sam naucio da se potpuno prepustim, pa sam tako dosao i do toga da seksa nije ni bilo, nije bilo ni ocekivanja "nagrade, pa sam je bas onda dobio. Duhovni orgazam, ekstaza. Pogledao si temu o seksualnosti od pocetka, i procitao sta Osho kaze o tome?

Citat:
Ne mogu da komentarisem recenicu o kraljici, jer ljubav ne vezujem za odnose medju ljudima, narocito za musko-zensko. Meni je sto se ljubavi tice svejedno koja je vrsta odnosa u pitanju. Mozda jedino da su oboje OPS (zao mi je, ali ja sve gledam u slicnim konceptima) te da se tako hrane jedno na drugome, i to zahvaljujuci tome sto je nagrada u smislu orgazma (organskog ili duhovnog) ocekivana. Pitam se kako to ide kada izostane nagrada sa neke strane?

Kraljica je metafora, naravno. Taj odnos ne mora da bude izmedju muskarca i zene. Moze biti izmedju majke i deteta. Nagrada nije razlog da dajes, samo posledica. Nije problem kada izostane nagrada, ako je nisi ocekivao. A kada je ne ocekujes, dobijas je.

Citat:
Jednostavno, nisam vise zelela da tracim svoje vreme.
Nisam vise zelela sex na taj nacin. NI JEDAN jedini put vise.

Kada covek spozna onaj "drugi seks", ovaj obicni, koji ja zovem jebanje, vise mu ni malo nije interesantan. Moze pronaci, mozda, malo adovoljstva, ali pati sto nema onaj uzviseni. :thumbup: :love12:

Dovoljno je nakoga, koga Volis, zagrliti snazno i lezati u tisini satima. :love5: :love3:

Citat:
I sada, tesko, jako tesko da cu se upustati u vezu sa nekim za koga nisam sigurna da ide istim ovim putem. I naravno, usput samo da dodam, da bi taj neko morao ispunjavati i gomilu drugih uslova...ne postoji ni jedan razlog za bilo kakvo spustanje kriterijuma. Itekako sam naucila da cenim i postujem sebe i principe po kojima ovaj univerzum deluje.

Sto bi rekli: Ko razume, shvatice. :love2: :love9:

Vrh

PostPostano: sub aug 29, 2009 9:38 pm 
Član foruma

Pozdrav

Odgovor za Javu, nije bila namera, tekstovi su skupljeni sa dva foruma, plan je bio da obuhvatim tematiku u jednu celinu da se ne bi raspršavalo znanje, kada se svi ujedinimo na taj način da delimo delove znanja kao i lična iskustva, ali ISKRENO, onda će i napredak biti vidljiv...
Ja sam oženjen i imam ćerkicu od pet godina, i verujte mi nema dana da nešto ne naučim novo. Ja osećam u sebi taj preobražaj ljubavi ka suptilnijem, i to nije lično već i sveobuhvatno... Preobražaj seksualne energije ka višim stanjima svesti jeste moguće, ali to je nemoguće odmah, to je jedan proces, to je jedna suptilna promena i ona je vezana za svest kako uči svoje lekcije... Na neki način kada nemamo taj osećaj posedovanja u ovom realitetu, onda idemo dalje i brže, to znači i da poštujemo izbore i drugih kao i svoje.
Slažem se i sa time i da na ljudska bića sa kojima smo u interakciji gledamo očima DUŠE, a ne samo telesnoljublja...

LJUBAV će preobraziti SVET, ali u interakciji sa ZNANJEM, nikako drugačije...
Uz sve to treba se obuhvatiti i tematika o Organskim Portalima, ali to je druga tema mada je usko povezana sa interakcijama između ljudskih bića....

Pozdrav

Vrh

PostPostano: sub aug 29, 2009 11:48 pm 
Član foruma

Baš čudno da ne postoji opcija da se obriše post odmah nakon pisanja... jer 100 puta mi se zakuca net... pa kad se odglavi... pojavi mi se po 2, 3 puta jedan isti post...
Sorry

Zadnja izmjena: baki; sub aug 29, 2009 11:54 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Član foruma

Baš čudno da ne postoji opcija da se obriše post odmah nakon pisanja... jer 100 puta mi se zakuca net... pa kad se odglavi... pojavi mi se po 2, 3 puta jedan isti post...
Sorry sorry

Zadnja izmjena: baki; sub aug 29, 2009 11:56 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Član foruma

bad.ass je napisao/la:
...Rekao sam da su to swe interesantni podaci koji jako mogu pomoci cowjeku da shwati owo swe. da shwati sebe, ali wezati se uz neku od tih teorija ili swe njih je totalno pogresan put (mozda nekome i potreban!). dakle, wodimo ljubaw a ne teorije... :angel4:

bad.ass je napisao/la:
...no opet se wracam(o) na ono da se ljudi poistowjecuju sa teorijama

Ako, ako... i Baki misli tako...

Ja ne znam koji je razlog, to jest, koji bi pravi razlog, za učešće na nekoj temi, bio... ali za mene je to praxa...
Hoću da kažem... vidim da nešto ne pali... ponovim to par puta (ili par stotina puta) da vidim hoće li uvek isti postupak konačno dati neki drugačiji (iluziono očekivani) rezultat... i kad mi dosadi to ludovanje (jer ludost po definicije označava nekoga koji stalno ponavlja jednu te istu radnju a uvek očekuje drugačije rezultate), kada se od njega umorim... ja sednem da razmislim... zašto je to tako... Mislim... zašto radeći to što radim dobijam rezultate koje dobijam, i zašto, kad znam da to daje te rezultate, očekujem neke druge...
Onda shvatim koliko je civilizacija bolesnA i perverzna... veštačka... utripovana... i sve naj naj... to...
To jest shvatim da sam nenormalno glup kad nisam odmah shvatio da sam lud po definiciji jer sam verovao u stvari koje su mi drugi nametali (pa i samu tu definiciju)... ONI su ti koji su mi usadili ideju da radim to što radim, baš kao što ga radim (i kao što ga skoro svi rade), svestan da ne mogu dobiti rezultat koji očekujem, a ipak ga očekujem...
Pa onda svratim na forum... da vidim da li još neko konta nešto slično kao ja... ili sam stvarno lud... ali sada po dve a ne jednu definiciju :mrgreen: ...
Sve te teorije... lepo je reko drugar bad.ass, a i ja sam u više navrata na raznim temama pa se bojim da ću i dosadan postati :mrgreen: ... sve te teorije, sve je to, kako se ono beše kaže... bull shit... ako je samo sebi svrha... ako nema praktičnu primenu... (zato mi je se Slavinski oduvek sviđao...)...
Praxa je zakon... a teorije su samo putokazi... ne baš pouzdani...
Zato i nazivam sve to samo prozom... poezijom (mislim na sve i svja)... jer drugo i nije... kad se sve ionako, tumači prema ličnim doživljajima... kao i svaka poezija ili proza...
Haha... šta god da sam rekao (ah te glupe reči... tako neprirodne, tako jadne u svojoj nemoći da izraze misli... ko ih samo izmisli... :mrgreen: ... no.. imaju estetsku svrhu... u poeziji npr... :mrgreen: )
I iako upošteno.. sve što sam rekao je usko povezano sa temom... jer da nisam to radio (bio lud po definiciji i glup... a niko ne garantuje da nisam to i ostao) i u ovoj oblasti... ne bih ni bio na temi... ali ne bih ni naučio neke stvari... koje su mi donele... ne ono što sam iluziono i pogrešno očekivao... već nešto više od toga... razumevanje...
Shvatio sam da ako želiš drugačiji rezultat u sledećem pokušaju, MORAŠ imati i drugačiji postupak...
I sve mi je to bilo zbog praktičnog značaja... želeo sam da se rešim boli... Duboko i čvrsto sam verovao da ljubav nije bol, da ne može biti bol... želeo da u to verujem... (iako bio spreman da prihvatim i drugačije ukoliko mi se to jasno nametne kao uporna istina)... i bio sam u pravu... Ona ljubav koja postoji u mom kontejneru (jer, kao što sam negde rekao, verujem, da su kontejneri neizbežna neminovnost :mrgreen: , te da je nemoguć izlazak i da je, eventualno, moguće samo asimptotsko približavanja izlasku... ali da je svest o njihovom postojanju već jedno dobro saznanje i olakšavajuća okolnost) , nikako ne podrazumava bol... bol je meni nastavno sredstvo, stimulans za učenje... daj mi boli i biću voljan da učim kako bih je se rešio...
Hoću reći... znam da tela padaju uvek prema dole i to prihvatamo svi mi... uglavnom... bar je najveća verovatnoća da će uvek pasti na dole :mrgreen: , biće da je velika i verovatnoća da će partner uvek otići, da zanos neće potrajati, i svo to smaranje... pa onda... kao praktičar, pomislio sam, "a zašto ja to ne bih prihvatio kao normalno"... "neka je... biologija biologija, a duhovnost duhovnost..., treba ih oboje prihvatiti ali odvojiti jedno od drugoga taman toliko koliko i jesu odvojive..."
Nabacam nepovezane misli... pišem šta osećam, šta mislim...
Pa kad tako prihavtim, da sunce uvek izlazi ujutro a zalazi uveče :mrgreen: ... i prestanem sa glupim očekivanjem i besmislenim željama da sunce jednom izađe i uveče... ja rešavam jednu bol... A kad prihvatim da nikog ne posedujem, da ni nad kim ne mogu da imam moć... i kad se rešim želje za tom moći... da je zadržim zauvek za sebe i kraj sebe... da zadržim stvarfi večno onakvima kakve su danas... rešavam se druge boli... pa treće... pa...
To je praxa... zato sam bio tu...
Definicije ljubavi nema... osim ako ne prihvatimo onu koju Jack često upotrebljava, a čini mi se savršenom i sa racio i sa iracio aspekta... (kažem to da se neko ne bi uhvatio za to da "ljubav nije logička" :mrgreen: )... pa obzirom na to... niko ne može da kaže da ljubav nije sex, sexualnost, vezivanje, želja za posedovanjem (ili da se suptilnije izrazim, želja za večnim dvojstvom i fizičko-duhovnom vernošću)... niti iko može da kaže da ljubav nije svetlost, jednota sa svim, znanje... ili šta već...
Upravo to nepostojanje definicije za ljubav (osim, ako je ne definišemo sa lingvističkog aspekta :mrgreen: ... kad je samo reč... i ništa višeee...) daje svima slobodu da je sami za sebe definišu... :mrgreen: , i to sasvim legitimno... jer....

Bad.ass, opet da se na njega vratim... ima tako divan potpis.... koji znači mnogo više nego što ja mogu da shvatim... ali nekko se svuda uklapa... šta god da sam time hteo reći....

Pozdrav (ne, nisam pio, ne koristim droge... i sl... samo... ponekad... se taka izražavam... znam šta hoću da kažem... ali ne umem...

Naljubavniji pozdrav :love3: :thumbup:

Vrh

PostPostano: ned aug 30, 2009 12:20 pm 
isključen/a

Citat:
Stvar je u tome da misao stvara i da svaki put kad ti se pojavi nekakva seks, misao pustiš je i koncentrišeš se na nešto drugo ili ono što radiš i time koristiš energiju za te svrhe. Što manje mislišo tome to bolje. Jer te misli nisu tvoje već je to "R" kompleks u mozgu, ego koji traži izlaz. I što je bitno nema ni trunke popuštanja jer stvar je u tome da seks je dizajniran da stvara zavisnost kao i alkohol, TV, itd.. I dok je tako ti nikad nećeš imat kontrolu nad sobom nego će imat zavisnost i ego, i samim time to je ropstvo duše.

Ja, kao muskarac, mislim da je pogresno odbacivati seks ili misli o njemu. Treba ga prevazici, svesnim konzumiranjem. U suprotnom mislim da samo jos dublje kopamo jamu sebi, rasterivanjem misli o seksu, koji nismo prevazisli, pa nam se moze desavati kontra efekat, kao i svestenicima, koji su izludeli od potiskivanja seksa. Seks ne mora da stvara zavisnost, ako ga osvestis i tako prevazidjes potrebu za njim, ali itekako moze ako ga potiskujes.

Pricao mi je jedan prijatelj, koji radi u firmi koja postavlja antene za bezicni internet i zbog toga je obisao mnoge crkve u okolini, da je pregledao svaki racunar popova-svestenika u okolini od 100 kilometara. Ni jedan nema nikakav sveti materijal u racunaru, ali su zato prepuni virusa od posete pornografskih sajtova, a pogotovo pornografskih slika.

Citat:
Hajdemo isto biti objektivni i zapitat se kakve su šanse da nađeš nekog na istoj frekvenciji, koji će te razumet danas? Slabe, vrlo slabe u ovakvom okruženju.

Zakon privlacnosti to odradi umesto tebe, ako zaista zelis.

Citat:
P: L: Od svih vrsta seksualnih izražaja, koji je verojatniji da se napreduje brže u 4. denzitet?
O: Totalni celibat.

Samo kada osvestis svoj seksualni nagon i kada prevazidjes potrebu. Inace je kontraproduktivno.

Zadnja izmjena: Rudar; ned aug 30, 2009 3:04 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: ned aug 30, 2009 12:26 pm 
Član foruma

Citat:
Pricao mi je jedan prijatelj, koji radi u firmi koja postavlja antene za bezicni internet i zbog toga je obisao mnoge crkve u okolini, da je pregledao svaki racunar popova-svestenika u okolini od 100 kilometara. Ni jedan nema nikakav sveti materijal u racunaru, ali su zato prepuni virusa od posete pornografskih sajtova, a pogotovo pornografskih slika.

:angel4: :angel4: :angel4: :angel4: :angel4: :rotfl:
Jedno pričaju,a drugo rade,a zato su i izmislili ispovijed,naprave nešta što nije sukladno za zakonom od njihovog boga,pa se onda ispovijedaju da im bude čista "savjest" iako je ni nemaju,sve su oni to lijepo izmislili.
Krivi put daje provaliju,a kad upadneš u nju pokušavaš što više ljudi privući provaliji,kako muhe vole govna tako i kršćani vole svoju dogmu.
:angel4:

Vrh

PostPostano: ned aug 30, 2009 7:17 pm 
Početnik

daco je napisao/la:
kako muhe vole govna tako i kršćani vole svoju dogmu.
:angel4:

ne mogu vjerovati da netko s ovog foruma može ovako nešto niti pomisliti a kamoli napisati na temi ljubav ](*,)

Vrh

PostPostano: ned aug 30, 2009 9:28 pm 
Član foruma

Citat:
ne mogu vjerovati da netko s ovog foruma može ovako nešto niti pomisliti a kamoli napisati na temi ljubav ](*,)

Neznam zašto bi bilo koji tip humora trebao u tebi izazvati osjećaje koje izaziva,vidim da se identificiraš sa nazivom "kršćanin",naravno da će se kršćanin zgražati nad takvom vrstom izjave,jel šta on u biti razumije,ne razumije ništa.
Zahvaljujem na tvom odgovoru,jel se savršeno uklapa u ono što se zove "unutarnje pridavanje pažnje" (značaja) koje je naravno sami otrov,pošto vidim da daješ važnost toj izjavi i ona je u tebi napravila to da odgovoriš ovako kako si odgovorio.

Zadnja izmjena: daco; pon aug 31, 2009 10:59 am; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: pon aug 31, 2009 1:50 am 
Moderator

Ode ljubav u sex.Jel se to baba češe tamo gdje je svrbi ili...?

Pa dobro, hajmo ovako.
Kad se već Voli i ukoliko smo Ljubav da li Volimo sve oko sebe (uključujući i sebe), odnosno da li smo Ljubav? Da li Volimo samo ženu ili muškarca (znači samo suprotan pol našem) ili možda Volimo i porodicu, neku ptičicu koju smo spazili, travku, cvrčka, drvo, komarca, prijatelja/ prijateljicu, cvijet, slučajnog prolaznika, psa, paradajz, miša, pekara u omiljenoj pekari, nebo, vjetar, sunce, zvijezde, kosmos....gdje je granica? Može se voljeti i kamen.Kakve veze sexualnost ima sa kamenom? Kako voditi ljubav sa kamenom? Možda neko ima iskustva i sa ovakvim aktivnostima sa kamenjem, baš bih volio čuti :mrgreen: ?

Ili da pređemo na temu sexualnost? 8)

Bojane gotivim duge postove :D a o ovom tvom koji si napisao drugi put.

Vrh

PostPostano: pon aug 31, 2009 2:29 am 
Član foruma

Hej... i ja sam Hrišćanin... ali svojeglavi Hrišćanin :D ...
Npr... ona izjava gore... ja ne vidim ništa ružno u njoj... ona je samo misao svoga autora... a samo on, možda, zna šta je time hteo da izrazi, dok mi, molžda, znamo samo ono kako smo shvatili...
Pojam dogme je jako relativan, kao i svaka teorija na svetu, kao i svaka istina na svetu, kao i sve na svetu... a blizu apsoluta, možda, samo je "istina" da je sve relativno...
Hoću da kažem... šta Ima loše u tome biti Hrišćanin ako si Hrišćanin srcem, ako Hrišćanstvo doživljavaš srcem, ako sveta pisma tumačiš srcem, ako svu tu filozofiju propustiš kroz filtar svoga srca...
Takođe, srčani Hrišćanin je i srčani Krišćanin, pa i srčani Muhamedanac, pa i srčani Budista, takođe i srčani Hinduista, i srčani kosmopolita, i srčani Jednotac :mrgreen: ... i sve mu je JEDNO :mrgreen:
I ako izraz "srce" u ovom kontextu doživiš kao svoju glavu... ili ono duboko u njoj... ili svoju dušu... ili... ma znaš već...
Pazi... u mnogim Isusovim rečima, ja sam pročitao upravo većinu toga o čemu se priča na ovom forumu (dobro ne o UFO-ima i td... :D ali o filozofiji života... da)...
A On tako puno govori o ljubavi...
Tako da...

A što se tiče teoretisanja o ljubavi do u besvesti... što se više teoretiše, to se više ide ka apstrakciji... a udaljava od same ljubavi... :D , osim... možda, ako ljubav nije apstrakcija :)
De Melo lepo reče u jednoj od knjiga, pop najviše priča o sexu, a kurva o Bogu... uvek sam se pitao zašto... :) ali obzirom na gore napisano, shvatio sam... jeeeej...

Ljubav.. pardon... pozdrav :D

PS.
Ja sam prvobitno ovu temu doživljavao kao mesto na kome se raspravlja o problemima koji nastaju u muško-ženskim odnosima uokvirenim onim što se naziva vezom... ako postoji odluka da se živi na jednan takav način (a čik osporite da velika, najveća većina ves ne želi da živi sa nekim ;) ). Tako... iako na određeni način "ljubav" uvek uopštavam, nisam mislio ići šire...
Mislio sam se skoncentrisati ne na ljubav, već na odnos, kvalitetni, funkcionalni odnos između muškarca i žene.
Ali, ako se "ljubav" uopšti najviše što može, onda se jedan takav (zdrav, funkcionalan, kvalitetan) odnos, u konkretnom slučaju, tj između muškarca i žene u onome što se naziva "ljubavnim partnerstvom", sam po sebi podrazumeva, ne?

Vrh

PostPostano: pon aug 31, 2009 4:34 pm 
isključen/a

Citat:
Ja sam prvobitno ovu temu doživljavao kao mesto na kome se raspravlja o problemima koji nastaju u muško-ženskim odnosima uokvirenim onim što se naziva vezom... ako postoji odluka da se živi na jednan takav način (a čik osporite da velika, najveća većina ves ne želi da živi sa nekim ;) ). Tako... iako na određeni način "ljubav" uvek uopštavam, nisam mislio ići šire...
Mislio sam se skoncentrisati ne na ljubav, već na odnos, kvalitetni, funkcionalni odnos između muškarca i žene.
Ali, ako se "ljubav" uopšti najviše što može, onda se jedan takav (zdrav, funkcionalan, kvalitetan) odnos, u konkretnom slučaju, tj između muškarca i žene u onome što se naziva "ljubavnim partnerstvom", sam po sebi podrazumeva, ne?

Preporucujem ti, onda, knjigu Zdrav emotivni zivot, od Oshoa. Ona govori o ljubavi izmedju muskarca i zene.
A sto se tice stanja ljubavi, nije ti potreban niko.
Sto se tice seksualnosti, ona je vazna kod onih koji ljubav dozivljavaju s osobom suprotnog pola, ali nije obavezna, ako Volis, a to nije osoba suprotnog pola, odnosno partner. Seksualnost je bitna da bi se osvestila, jer mogu nastati razne blokada, kao posesivnost ili razne zloupotrebe. Seksualnost te moze vodiit gore, ali kada je shvatis i pravilno usmeris. Nakon toga mozes da pravazidjes potrebu za seksom, a da ga ne potiskujes. To je pravilan celibat, ali neadekvatna rec za to stanje, kada ti seks nije potreban.

Vrh

PostPostano: pon aug 31, 2009 6:17 pm 
Moderator

Htio bih ovom prilikom da se objasnim. Moji pogledi su zasnovani na svojevrsnoj prekretnici koju istražujem. Počinjem da upoznajem sebe i u tome dolazim do nekih čudnih preplitanja mogućnosti razvoja, ispravnije možda reći puteva ili oboje ( a ne želja ). Sve to se opet vraća u formi pitanja koja mene interesuju tako da se izvinjavam ostalima ukoliko moja sloboda nekim slučajem odvalči putanju ovog razgovora te tako ometa vašu slobodu. Malčice sam kao neko dijete koje je ushićeno pa ni ne može od siline onoga što hoće reći doći do daha. Siguran sam da znate o čemu pričam, barem ste nekad to vidjeli ako niste iskusili (u šta sumnjam) ili se ne sjećate. Ovo poređenje je samo da vam vizuelno dočaram ushićenost, a ne nemir, jer sam predivno miran. Ushićenost je intelektualna a ne emotivna.

Elem, postoji jedan dio mene kome je monaški dio puta prirodan. Ovdje ne mislim na odlazak u manastir nego na samoću i ovih mjeseci prirodnu apstinenciju. Cijeli život sam bio sam iako sam odrastao u porodici od 5 članova i iako sam imao mnogo ljudi uvijek oko sebe. Ali sam i pored tih okolnosti bio sam i ta samoća mi nije predstavljala nikakav problem. No postoji i drugi prirodni dio mene kome je potrebna i druga polovina sebe da bih bio cjelina. Ta polovina je žena ili ženski dio mene, žensko sebe. Ženski dio jeste energija koja treba u potpunosti da se spozna i da joj se dopusti da se izrazi do kraja kroz mene. Isto kao što je muškarcu potreba za tim izrazom, takođe je i ženi potrebno da dopusti da se muški dio nje izrazi, do kraja, kroz nju. Da bi se desila ovakva spona i kruženje energije između dvoje ljudi potrebno je prepoznavanje lišeno ega. Ne bih se 100% pouzdao u zakon privlačenja u ovom slučaju, odnosno zakon privlačenja bi ispravnije bilo gledati kroz neminovnost izgradnje magnetnog centra, da bi se zakon privlačenja ispravno ostvario. Izgradnja magnetnog centra je presudna u spajanju dvije individue suprotnih polariteta pored svrhe pronalaska ostalih drugih sebe koji čine C uticaj ili školu u odnosu na neku moju grupu.

Izgradnjom magnetnog centra privlači se kvalitet onoga što nam je potrebno za spoznavanje. Ukoliko je to spoznaja ženske energije, pogubno bi bilo upoznavanje samo jedne osobe. Barem ja kontam da je za mene to tako. Raznovrsnost iskrenih prijateljstava sa mnogim ženama (sestrama) i muškarcima (braćom) sa kojima sam na istoj ili sličnoj talasnoj dužini oplemenjuje dušu i moje duboko zakopano sjećanje a takođe i njihovu dušu i sjećanje. Međutim ovo ne znači moje ispoljavanje sexualnosti u odnosu na sestre, jer da bi ispoljavanje sexualnosti nastupilo, dvije individue moraju da se prepoznaju obostrano, u potpunosti, bezrezervno i popuno iskreno što može da se desi a ne mora. Mislim da nismo svi stvoreni jedno za drugo i ne pripadamo istim grupama drugih sebe. Zato mislim da je magnetni centar bitan da bi se pronašli oni koji su nam slični po grupi jer mi se čini, iako nisam siguran, da među individualnom dušama ima grupisanja bližih po frekvenciji. Ovo što sam rekao ne mora da je tačno. Mislim na grupe frekventno bliskih duša ali sam ipak izrekao kao mogućnost jer su mi čudna neka ne shvatanja. Možda je ovo varka nastala iz mog neznanja ili neobarazovanosti. Možda je ovakvo shvatanje o grupama jedino bitno kod prilaznih puteva glavnom putu?
Da nastavim...
Sigma je tu namjeru objasnila u stavu koji je proistekao iz shvatanja i razumjevanja sebe....

Citat:

a takođe se slaže sa razmišlanjima mojih prijatelja ( sestra i brat ) van ovog foruma. Smisao mog razumijevanja Sigminih i AL-ovih postova je... ukoliko dođe do obostranog prepoznavanja sa nekim može i da se ostvari veza. Ukoliko ne dođe, nema problema, jer nema ni čežnje za ''ljubavlju'' ili straha od samoće. Ne srlja se (žuri) jer nema zbog čega da se srlja u vezu. Razumije se sebe i univerzum. U nama nema uslovljenosti kroz sexualnu energiju i vlast ega koji traži objekat za vezivanje a to se shvata i razumije cijelim bićem (naravno i trenira se disciplina) pa ne može ni doći do srljanja u vezu iz bilo kog razloga. E tad, sa takvim razumijevanjem bića, proisteklom iz iskustva, može se doći do mogućnosti da se ostvari PREPOZNAVANJE i iskrene razmjene u šta se uključuje i sexualnost, barem za moje poimanje šta je sve potrebno da bi došlo do mogućnosti objektivne ljubavi između žene i muškarca u koju je uključena sexualnost. No to ne znači opet, nikakvu konvencionalnu vezanost, nego potpunu slobodu. Sad Ošo dolazi do izražaja kad kaže ako žena hoće da bude sa drugim muškarcem, a ja je volim i mi smo par, onda sam sretan jer je i ona sretna, naša ljubav je čista i nevezujuća. Isto to vrijedi i za nju, ukoliko postoji i moja potreba da budem sa drugom ženom. Mogućnost nekog iskustva sa drugima nas raduje. No, hehehe, Ošo je vrlo mudar kad se igra sa egom na ovakav način i daje mu slatke ''mamce'' jer vrlo dobro poznaje istinsku prirodu duše. Kako se taj čovjek igra i kako nas mami da krenemo već jednom na put oslobođenja. Kakav majstor !!! Jer svrha ovakvih mamaca je da se o njima misli, a kad se već dođe do prihvatanja te istine na svim nivoima, druga iskustva, barem meni , nisu potrebna jer se u shvatanju te istine cijelim bićem kriju svi odgovori koji su mi potrebni. Sretan sam mojim sadašnjim ''monaštvom'' i radujem se novim prijateljicama(sestama) i prijateljima (braćom) koje tek trebaju da uđu u moj život. A da li ću se ikad prepoznati sa nekom ženom me ne brine i tu se slažem sa mišljenjima koje je napisao Arbitrium Liberum u više postova.

Ovdje je AL napisao shvatanje ''nivoa'' ljubavi:

Citat:
Ja to vidim ovako: seks=hormoni, telesni uzitak; ljubav=hormoni+programi u sinergiji sa hormonima; objektivna, prava, uzvisena ljubav=znanje, poznavanje, shvatanje i postovanje.

takođe i u Bojanovom izlaganju sam dobio odgovore koji su mi potpunije približi Ošoa i gnostiku...

Citat:
...kada se svi ujedinimo na taj način da delimo delove znanja kao i lična iskustva, ali ISKRENO, onda će i napredak biti vidljiv...

Slažem se i sa time i da na ljudska bića sa kojima smo u interakciji gledamo očima DUŠE, a ne samo telesnoljublja...

LJUBAV će preobraziti SVET, ali u interakciji sa ZNANJEM, nikako drugačije...

Sad bih ovdje nabacao pola foruma sa citatima :mrgreen: . Hvala v(n)am svima. :love12:

naravno ovo nisu zabetonirani stavovi i razmišljanja...nešto se nazire a do pune jasnoće ću već doći.

Ovim putem bih htio pozvati vas da izlažete do čega ste došli jer je potreba za tuđim viđenjem ( kroz vaše iskustvo) velika. Na ovom forumu nema svrhe obazirati se na moguću pojavu ''Mesijanskog Sindroma'' , mislim da ima dovoljno zdravih ljudi koji će to primjetiti a bolje će biti i za onoga kome se ''javi'' :twisted: ovako nešto jer će ga moći uočiti ili će mu se skrenuti pozornost na tu pojavu. Ofkors :mrgreen: ....odmah upozoriti ukoliko je slučaj kod mene kao i što sam do sad govorio.

Ovo što je rekao Rudar...

Citat:
Sto se tice seksualnosti, ona je vazna kod onih koji ljubav dozivljavaju s osobom suprotnog pola, ali nije obavezna, ako Volis, a to nije osoba suprotnog pola, odnosno partner. Seksualnost je bitna da bi se osvestila, jer mogu nastati razne blokada, kao posesivnost ili razne zloupotrebe. Seksualnost te moze vodiit gore, ali kada je shvatis i pravilno usmeris. Nakon toga mozes da pravazidjes potrebu za seksom, a da ga ne potiskujes. To je pravilan celibat, ali neadekvatna rec za to stanje, kada ti seks nije potreban.

...je tačno i za onoga ko ima partnera i za onoga kome celibat nije nametnut spolja nego je odraz prirodnog razvoja. U mom slučaju celibat je došao prirodno a kako nemam partnera mogao sam da promatram ovakve manifestacije bez nekog većeg problema zbog nerazumijavanja partnera. Nekad par dana, nekad sedmica, nekad dvije, nekad mjesec , a jednom više mjeseci potpunog apstiniranja o kome se uopšte ni ne misli. Zato su one Sigmine riječi tako bitne jer partner treba da prepozna prirodnu potrebu apstiniranja kao dio razvoja suštine a ne kao odbijanje zbog ''ko zna kakvog razloga''.

Kroz ovakvo moje shvatanje promatram i one textove koje je skupio i postavio Bojan a ovom prilikom nemam potrebu da postavljam pitanja jer sam nadošao, ovih dana, na odgovore.

Naravno kontam da je ljubav sveprožimajuća i za kamen, samo nisam iskusio tu sveprožimajuću ljubav u potpunosti :mrgreen: .
Otud je u pravu Baki kad citira De Mela...da, slažem se Baki, ne poznajemo ljubav i ona nam fali. Nadam se da će mo je svi spoznati.

Uf ala sam se raspisao. Ovo je zato što volim dugačke postove :mrgreen:

:read: :love5: :love3:

Vrh

PostPostano: pon aug 31, 2009 6:56 pm 
isključen/a

Meni se cini da si ti u velikoj konfuziji, jer zelis zelis da Volis i da te neko Voli. Nadji zenu, Daj, Dobices i nemoj da sumnjas pa da zbog toga Ljubavi nestane.

I, hoce, donece ti zakon privlacnosti bas tu zenu. :thumbup: :wink:
Samo nam javi kada je nadjes. Tu je ona negde u okolini. Verovatno cete uskoro da se "slucajno" sretnete. :occasion5:

Vrh

PostPostano: pon aug 31, 2009 7:03 pm 
Moderator

Rudaru upravo sebe DAJEM.A to radim cijelo vrijeme na ovom forumu.Nisam zbunjen.

Zadnja izmjena: Java; pon aug 31, 2009 7:04 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: pon aug 31, 2009 7:04 pm 
isključen/a

Java je napisao/la:
Rudaru upravo sebe DAJEM.

Jesi li je nasao?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 704 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 36  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.