Dobrodaošao Calendula!
Meni se sinoć tokom SG –a desilo nešto zaista bizarno.
Napominjem da sam izrazito trezvena osoba, nesklona uobrazilji, fantaziranju i uronjena u 3D realnost (ne ponosim se time al tako stvari stoje)
Elem, kao i obično, u zadnjem satu zalaska sunca, pustim pse u šetnju i odhodam na udaljenu livadu na kojoj radim SG. Nigdje nikoga, izbjegavam ljude zbog pasa, koji djeluju vrlo zastrašujuće na prolaznike.
I tako ja bosonoga zurim u sunce, pored mene čizme koje nosim u šetnju zbog zmija...., nebo bez oblačka, psi po navici leže ispred mene i čekaju da ta „pauza“prođe,
Odjednom sa moje desne strane, vidim bljesak, na nebu kao zvijezda padalica ( a dan je!), pa skrenem pogled sa Sunca da bi vidjela o čemu se radi.
Nešto što zgleda kao mala metalna lopta, na kojoj sunčeva svijetlost pravi zlatan odsjaj. Blizu je i kreće se prema meni, više ne blistava već potpuno tamna.
Pomislim avion, ali opet, nema krila, samo kao vrtlog vazduha oko te lopte( najsličnije je onoj lopti sa krilcima iz Harry Potter-a koju on hvata).
Zabezeknuta sam jer to nešto ide ravno prema meni, nisko i relativno polako. U trenutku pomislim da će me udariti u glavu ako tako nastavi i instinktivno posegnem za čizmom da odbijem tu loptu (uvrnuto je kad sad razmišljam da sam kidisala čizmom na NLO!).
Psi kao po komandi skoče i prijeteći se postave ispred mene zagledani u to nešto..
I onda ta „lopta“ stane na jedno stotinjak metara od mene u visini od kojih pedesetak metara i kako je došla, tako se polako počne istom putanjom udaljavati, tamna, dok u jednom trenutku nije zelenkasto bljesnula i potpuno nestala......
Ovo mi je bilo „to much“ i od daljeg gledanja u sunce nije bilo ništa.
Ima te li ideju šta je ovo moglo biti?