Sada je: uto maj 13, 2025 12:43 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 953 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 48  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Hranjenje Suncem
PostPostano: sub aug 01, 2009 5:50 pm 
Član foruma

kojekude je napisao/la:
Ne sporim taj rezultat od 90 sati

Nisi razumeo.
Bahadur je sedeo u meditaciji oko 8 (osam) meseci i za to vreme nije ni jeo ni vodu pio.
(Informacija na gornjem videu da je meditirao 3 godine nije tačna.)
I to je snimano i mnogo sveta gledalo i džaba ti da tvrdiš da je nemoguće kad se dogodilo.

Vrh

PostPostano: ned aug 02, 2009 4:03 pm 
Početnik

pitanje za panteliju.
ti si pri kraju ili si vec zavrsio celu praksu? opisi kako se osecas ,u cemu se vide tvoji pomaci ,da li si samo radio san gazing ili si uz to jos praktikovao i nesto drugo.
sve me zanima,a verujem i ostale.najmanje mi je bitna ova polemika oko ishrane.nek jede ko koliko hoce i koliko treba,ja tako mislim i nek se ne prisiljava ostaviti jelo dok ono njega ne ostavi. sasvim mi je drugi cilj ,ozdravit i steci unutarnju ravnotezu to je ono cemu tezim.
malo opsirnije ,molim te i hvala.

Vrh

PostPostano: ned aug 02, 2009 9:09 pm 
Član foruma

Na prethodnoj strani sam izneo da sam na 42 minutu i treba mi još tridesetak dana da završim, ako bude lepo vreme.
Moj problem je što nisam vodio detaljan dnevnik na kalendaru kad sam i koliko vežbao, nego sam pamtio, a kad se to otegne par godina onda džaba ti pamćenje.
Dakle, važno je imati kalendar i beležiti dane i vreme.
Ipak znam da sam prošle godine uredno vežbao po deset sekundi i dogurao do 20 minuta.
I to sam radio od proleća do jeseni.
Ove godine sam nastavio od 20 minuta tako što sam svaki dan povećavao po minut.
To mi se usladilo a i video sam da nema nikakvih posledica po vid, pa sam nastavio sa više od deset sekundi povećavanja, i tako malo brže napredovao. Ali odradiću svih 264 dana ili 9 meseci koliko treba da se vežba.
Napominjem da sam uvek vežbao bosonog na zemlji.
Sada radim i bosonogo hodanje sat vremena i to ću raditi par puta nedeljno dok je lepo vreme.

Od posledica imam mnogo manju potrebu za snom i hranom. Bar za pola. zdravlje je odlično, mada sam i bio zdrav pa tako ne mogu reći da sam se od nečega izlečio. Jedino mogu reći da mi je vid sve boji i bolji. Oči su se navikle na jaku svetlost sunca pa zato nema više paslike ili odraza purpurne, ljubičaste ili zelene boje (kruga) kad zažmurim. Ako se i javi brzo nestaje, ali u početku je to bilo izraženo i dugo se zadržavalo. Po tome sudim da se oko prilagodilo jačoj svtlosti.
Vrlo je važno ne forsirati vežbu, bar ne pre 20 minuta. Ja ovde iznosim svoj primer da sam povećavao vreme jer sam pouzdano video da sam mogao (da mi se vežba ne bi otegla i na treću godinu, mada mi više ne bi smetalo), i niko ne bi trebao da me imitira. Stanje očiju i zdravlje je individualno.

Od psihičkih posledica mogu samo da navedem reči iz Jevanđelja (Matej 5: 44-45) koje lepo opisuju kako deluje gledanje u sunce na čoveka:

"A ja vam kažem: ljubite neprijatelje svoje; blagosljajte one koji vas kunu; činite dobro onima koji na vas mrze i molite se Bogu za one koji vas gone.
Da budete sinovi Oca svog koji je na nebesima; jer On zapoveda svom suncu, te obasjava i zle i dobre, i daje dažd pravednima i nepravednima."

Takvo prihvatanje, pomirenje i nadilaženje svega dolazi spontano, iznutra, kao prirodna stvar kad dovoljno dugo gledaš u sunce.
Sve što postoji ovde nastalo je od sunca. I svakog trena sve postoji po njegovom ritmu i gravitaciji. Mi smo deo njega.
Ono je svesno svega, njegova svetlost je svesna.
I kada ti njega postaneš svestan onda dolazi do spoja.

Ukratko, ogovor za tebe je: to deluje 200%. I to je nezavisno od tvog uma, namera i navika. Ta svetlost ulazi u tebe i energizuje te, menja te sama. Tebi ostaje samo da posmatraš i budeš dostojan tog napretka, da ga ne ometaš nekim fantazijama i nebulozama.
Samo počni sa vežbom.

Mislim da je ovo jedna od onih vežbi koje rade same, nezavisno od tebe.
Mada i prava meditacija isto tako deluje sama, ali ko uopšte danas zna šta je prava meditacija!

Vrh

PostPostano: pon aug 03, 2009 12:00 am 
Član foruma

Pantelija, za prethodni post od mene jedno veliko hvala ! :notworthy: =D>

Vrh

PostPostano: pon aug 03, 2009 4:15 am 
Član foruma

Interesantna tematika, a kad moje iskustvo povezem sa "hranjenjem suncem" sve promjene koje sau meni jako uocljive dobivaju svoje realne oblike i konture.
U prvom redu konzumiranje hrane i vode kod mene su uvijek dosada bili nejasni i nenormalni po nekim ljudskim standardima a o psihickim i fizickim promjenama mogu reci samo da su fenomenalni i vise nego zadovoljavajuci.
Naime vrlo rijetko neki dan da jedem dva obroka dnevno dok sam fizicki i psihicki neuporedivo bolji i stabilniji u odnosu na moju par godisnju proslost.Mozda neke 2 g.
Naime bavim se tennisom i trenutno aktivno pripremam sina za taj sport.
Posljedne 2 godine smo izmjenili termin treninga da bih smo se adaptirali na jako visoke temperature a koje su ceste u terminima kada se obicno igraju mecevi.
Florida je specificno mjesto gdje su jako ceste ekstremne temperature a nema dana da nisu suncani.
Prvo sto mo primjetili da za jedan 2-3 casovni trening ne trosim uopste nikakvu tecnost pa me sin jedne prilike poistovijetio sa kamilom.
Kada sam se upoznao sa sadrzajem ove teme poceo sam analizirati moje anomalije po pitanju tecnosti i hrane i povezati enormnom uticju sunca na to.
Sada mi je mnogo jasnije zasto jedem obicno jedan obrok dnevno i to jako skroman za nekoga dovoljan za medzuobrok i to vise toga radi jer sam svijestan da nista nisam jeo vec dugo a rijetko da to bude zato sto sam gladan.
O tecnosti mogu garantovati da ne popijem vise od 10-15 l. za mjesec.
Do sada sam ove anomalije pripisivao tim promjenama koje se dogadzaju u atmosveri pa sam vjerovao da se te promjene kod mene odrazavaju na taj nacin dok bi sad ovo vise povezao sa uticajem sunceve energije.
Inace sam vrlo cesto upucivao kritike mome sinu da ne pazi dovoljno na izhranu i da jako malo jede sobzirom koliko kalorija trosi a poznato je da tenniser od svih sportista trosi najvise kalorija.

Ovdje sam pokusao ukratko iznijeti jedan licni primjer i povezati sa suncevom energijom u sta vise uopste ne sumnjam iako nisam nikada praktikovao striktno gledanje u sunce sa tom namjerom a zalaske sunca nerijetko posmatram jer su ovdje stvarno lijepi i ugodni.

Ja sam vec davno postao svijestan da nas organizam ne egzistira samo od hrane koju unosimo kroz usta vec da mi mnogo vise zavisimo od energije koju dobivamo iz prirodnog sustava samo sto nismo svijesni toga jer je koristimo automatizmom i bez nase namjere.

Vrh

PostPostano: pon aug 03, 2009 5:58 pm 
Početnik

hvala panteliji i clanu foruma na opsirnom odgovoru.
i sama sam sad vec na 126 danu gledanja,i zbog toga sto ovo radim u svrhu ozdravljenja ,trazila sam iscrpan odgovor.
i sama sam primetila znacajne pomake na bolje ali jos nije doslo do kljucnog raspleta pa sam se ponadala da ces mi rec nesto sto ce mi dat nadu..naravno,ne mislim odustat ni u kom slucaju,to nisam mislila od prvog dana,jer nemam drugog izbora.posebno me obradovalo ono sto pantelija kaze "....to deluje 200%...",jer meni treba svih 200% pa i vise.

mozda to kod mene ide sporije ili sam jednostavno u takvoj situaciji da drugacije i ne moze,nego sporo.ali mnogo mi znaci necija tvrdnja 200% he,he..

sve radim po pravilima HRM i jedino mi je zao sto to nemogu radit na zemlji.mozda i to usporava rezultate.

svima hvala na odgovoru,jos jednom i cujemo se sa rezultatima za koji mesec.

Vrh

PostPostano: sri aug 05, 2009 8:38 am 
Član foruma

Pozdrav svima

Evo sad sam na 43 min i 20 sec gledanja u sunce po metodi HRM-a striktno sam se držao uputa o stajanju s bosim nogama na zemlji, pjesku ili šljunku. Nikad nisam stajao na betonu, pločicama,asfaltu ili drugim umjetnim materijalima.Obzirom da sam na kraju fali mi još samo 5 dana mogu reći da sam sve obavio u vremenu od nešto malo manje od godinu dana, znači to je uključivalo i gledanje po zimi na smrznutoj zemlji, jedino sam se pred kraj zime koristio suhim pjeskom kao tamponom.Nisam bio bolestan niti sam bio prehlađen od toga.Sve što je naveo Pantelija stoji tako da ne ponavljam što se tiče benefita od samog procesa ( jedem manje količine jedanput dnevno ponekad dva , uglavnom salate, voće, kruh više onako iz navike i zato što mi je nešto ukusno).Vegetarijanac sam sa godiunu dvije prekida već deset godina a vegan zadnjih godinu dana od kako gledam u sunce, imam savršenu težinu (180/75).Vid mi je i dalje dobar isti kao prije. Zimi sam gledao u bilo koji dio dana ponekad i u podne kako bih ulovio sunce a sada gledam u vremenu 2 sata nakon izlaska ili 2 sata prije zalaska.Nakon ovog gledanja od 44 min. nastavljam sa gledanjem od 15 min. dnevno godinu dana i bosonogim hodanjem 45 min. kad stignem bez obzira na doba godine. Sve sam počeo iz razloga da potaknem razvoj samosvjesti i da se jednog dana Bogu hvala oslobodim ovog kontrolnog sistema i matrice (fuckthematrix,fuckthesystem,fuckthegoverment) cijelog planeta.
Zato poručujem svim razumnim i slobodoumnim ljudima da pokušaju prakticirati sungazing kad mogu bez obzira na duljinu vremena koje će gledati i uvjek u sigurno vrijeme.
Nevjernim i nerazumnim mogu samo citirati Isusa "prije će se nebo srušiti na zemlju nego što ćeš urazumiti nerazumnog čovjeka" i dodajem ako nije portal ili psihopata.

fuckthematrix,fuckthesystem,fuckthegoverment

Vrh

PostPostano: sri aug 05, 2009 11:42 am 
Član foruma

Cybermikan je uspesno organizovao interviju Hire Ratan Maneka u Novom Sadu, u Srbiji, u prostoriji ultra Well organizacije sa prezentacijom na:

RTV1 Radio-Televizija Vojvodine, независан јавни радиодифузни сервис грађана Војводине.

U Emisiji:

„Међупростор“ је кратки осврт на текуће културно-забавне и музичке догађаје, занимљиве приче, концерте, путописе...

1. deo

2. deo

Ps. sledece nedelje sledi emisija koja ce biti na gradskoj Novosadskoj Televiziji Apolo, gde cybermikan licno daje interviju =D>

http://cybermikan-sungazing-srbija.webs ... um-i-telo-

Istina!

http://www.astrovojvodina.com

Vrh

PostPostano: sri aug 05, 2009 1:19 pm 
Član foruma

Lep intervju.

Samo bih napomenuo onima koji još nisu uspeli da shvate o čemu se ovde govori: ovde se ne radi o prestanku uzimanja hrane, nijedno živo biće ne može da živi bez hrane, nego o promeni hrane, sa grube na finiju i bolju.
Umesto da jedemo leševe, hranimo se solarnom energijom - koja inače daje život svemu onome što smo ranije jeli.

Vrh

PostPostano: sri aug 05, 2009 3:55 pm 
Član foruma

@ Pantelija

offtopic - gdje ti je nestao onaj poznati awatar? :evil3:
:love3:

Vrh

PostPostano: sri aug 05, 2009 5:28 pm 
Član foruma

imam pitanje za one koji prakticiraju sungazing i nose naočale odnosno imaju lošiji vid na daljinu ili blizinu.
Jel vam se popravio vid,jel ste odbacili naočale-leće ili vam se vid nije uopće poboljšao?

Zadnja izmjena: daco; sri aug 05, 2009 8:15 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: sri aug 05, 2009 5:46 pm 
Član foruma

Moj odgovor je da sam sa dalekovidnosti, dakle naočala za čitanje dioptrije +2,5 nakon 20 minuta gledanja "opala" na naočale dioptrije +1. Nemam nikakvog drugog objašnjenja za ovu pojavu osim zurenja u sunce. : :love3:
Sunčane naočale koje su mi stalno "trebale" i uvjek koštale lijepe novce sad više uopšte ne koristim :glasses7:
Raznorazne kremice i losione sa zaštitnim faktorim za sunčanje isto nisam stavljala a stalno sam na suncu (kad god uhvatim prilku bez obzira na doba dana). Koža mi je potamnila a da ni jednom nisam imala problema sa crvenilom i opekotinama.

Zašto :?: :?: :?: :?:

Vrh

PostPostano: čet aug 06, 2009 7:50 pm 
Član foruma

Citat:
Od psihičkih posledica mogu samo da navedem reči iz Jevanđelja (Matej 5: 44-45) koje lepo opisuju kako deluje gledanje u sunce na čoveka:

"A ja vam kažem: ljubite neprijatelje svoje; blagosljajte one koji vas kunu; činite dobro onima koji na vas mrze i molite se Bogu za one koji vas gone.
Da budete sinovi Oca svog koji je na nebesima; jer On zapoveda svom suncu, te obasjava i zle i dobre, i daje dažd pravednima i nepravednima."

to aludiraš na jebene svjetovne sirovine "ljudske" koje seru čim vide nekoga da radi nešto što ne odgovara njihovom maloumnom reptilskom sklopu :mrgreen:

Vrh

PostPostano: čet aug 06, 2009 10:05 pm 
Član foruma

Suncokret je napisao/la:
Raznorazne kremice i losione sa zaštitnim faktorim za sunčanje isto nisam stavljala a stalno sam na suncu (kad god uhvatim prilku bez obzira na doba dana). Koža mi je potamnila a da ni jednom nisam imala problema sa crvenilom i opekotinama.

Zbog poverenja u sunce.
Ono nije samo fizička svetlost već i oblik svesti, sa kojim je tvoja svest sada usklađena i zato jače deluje.
Imaš video o joginu koji gleda u sunce i u jednom trenutku kaže da morate imati poverenja u sunce i ono vam neće ništa. On gleda sunce u podne.

http://rs280.rapidshare.com/files/22794 ... a_joga.avi

Vrh

PostPostano: ned aug 09, 2009 11:38 am 
Član foruma

Pantelija je napisao/la:
Suncokret je napisao/la:

Zbog poverenja u sunce.
Ono nije samo fizička svetlost već i oblik svesti, sa kojim je tvoja svest sada usklađena i zato jače deluje.
Imaš video o joginu koji gleda u sunce i u jednom trenutku kaže da morate imati poverenja u sunce i ono vam neće ništa. On gleda sunce u podne.

http://rs280.rapidshare.com/files/22794 ... a_joga.avi

Video mi se dopao, hvala!
Zbunjuje me Plečko koji reče da se ne smije treptati pa + da moraš imati "stručno vodstvo"....
Bilo kako bilo, jedini način da saznam kako će sve to djelovati jest da nastavim dalje sa gledanjem u Sunce, bez da imam iskusnog vođu i trepćući sve u šesnaest...
Uz dužno poštovanje prema svim pročitanim i viđenim iskustvima, nekako najviše vjerujem u iskustvo "vlastite kože"
Samo da me ne pregazi auto kao tu nesretnu Barbaru!
:hello2:

Vrh

Naslov: Pozdraav
PostPostano: ned aug 16, 2009 11:23 pm 
Početnik

Ja danas odgledao 12 minuta i 40 sec po HRM metodi. Pošeo sam prije neka 3-4 mjeseca i najčešće gledam ujutro s terase.

Primjetno sam smireniji i lakše prihvaćam stvari oko sebe. Smanjio sam stres s posla oko 70tak posto. Prije bih posao stalno nosio doma, često sanjao o poslu i ujutro se budio od stresa, dok sada izlaskom iz firme posao se briše iz glave a i u firmi sve nakako laganije prođe. Boljeg sam raspoloženja i ponekad me uhvati osjećaj totalne sreće bez nekog povoda, čisto ili u šetnji ili gledajući zvijezde...

Skinuo sam oko 5-6 kg, intuitivno sam odbacio slatko, od alkohola popijem malo vina svaka dva tijedna, a prije sam obavezno uz svaku večeru uzeo ili pivo ili vino. Primječujem da mi i meso sve manje i manje paše. Sve se dešava nekako samo od sebe bez ikakve prisile. Recimo slatko sam prije non stop jeo i jednostavno sam izgubio potrebu. Osim navedenog jedem normalno, nisam smanjio količine znatnije. Kavu sam još prije prestao piti.

Nisam još osijetio buđenje kundalinija ali definitivno osiječam da mi dan uvijek ljepše prođe kad zapošne s SG ujutro. Pokušavam uz SG napraviti i 5 tibetanskih vježbi i mogu reći da dobro djeluju u kombinaciji. Prava formula za početak dana.

Zanima me kod iskusnijih gejzera, koliko su im se promijenili odnosi s ljudima, stav na poslu, pogled na svijet oko nas itd. Dosta svi pričaju o kundalini energiji i hrani, zanimalo bi me čuti kolko se ljudima u procesu mijenja motivacija u životu, prioriteti, pogled na okolinu i život..?Da li postoji nešto na šta se pokušavate koncentrirati ili neke tehnike koje paralelno koristite dok gejzate?

Vrh

Naslov: Re: Pozdraav
PostPostano: pon aug 17, 2009 12:15 am 
Član foruma

@ Calendula79 - :thumbup: :love3:

Vrh

PostPostano: pon aug 17, 2009 11:41 am 
Član foruma

Dobrodaošao Calendula!
Meni se sinoć tokom SG –a desilo nešto zaista bizarno.
Napominjem da sam izrazito trezvena osoba, nesklona uobrazilji, fantaziranju i uronjena u 3D realnost (ne ponosim se time al tako stvari stoje)
Elem, kao i obično, u zadnjem satu zalaska sunca, pustim pse u šetnju i odhodam na udaljenu livadu na kojoj radim SG. Nigdje nikoga, izbjegavam ljude zbog pasa, koji djeluju vrlo zastrašujuće na prolaznike.
I tako ja bosonoga zurim u sunce, pored mene čizme koje nosim u šetnju zbog zmija...., nebo bez oblačka, psi po navici leže ispred mene i čekaju da ta „pauza“prođe,
Odjednom sa moje desne strane, vidim bljesak, na nebu kao zvijezda padalica ( a dan je!), pa skrenem pogled sa Sunca da bi vidjela o čemu se radi.
Nešto što zgleda kao mala metalna lopta, na kojoj sunčeva svijetlost pravi zlatan odsjaj. Blizu je i kreće se prema meni, više ne blistava već potpuno tamna. :shock:
Pomislim avion, ali opet, nema krila, samo kao vrtlog vazduha oko te lopte( najsličnije je onoj lopti sa krilcima iz Harry Potter-a koju on hvata).
Zabezeknuta sam jer to nešto ide ravno prema meni, nisko i relativno polako. U trenutku pomislim da će me udariti u glavu ako tako nastavi i instinktivno posegnem za čizmom da odbijem tu loptu (uvrnuto je kad sad razmišljam da sam kidisala čizmom na NLO!). ](*,)
Psi kao po komandi skoče i prijeteći se postave ispred mene zagledani u to nešto..
I onda ta „lopta“ stane na jedno stotinjak metara od mene u visini od kojih pedesetak metara i kako je došla, tako se polako počne istom putanjom udaljavati, tamna, dok u jednom trenutku nije zelenkasto bljesnula i potpuno nestala......
Ovo mi je bilo „to much“ i od daljeg gledanja u sunce nije bilo ništa. :(

Ima te li ideju šta je ovo moglo biti?
:dontknow:

Vrh

PostPostano: pon aug 17, 2009 4:28 pm 
Član foruma

Suncokret je napisao/la:

Ima te li ideju šta je ovo moglo biti?
:dontknow:

mala predstava samo za tebe 8)

Vrh

Naslov: Gledanje u sunce - žalim
PostPostano: uto aug 18, 2009 8:36 am 
Član foruma

Oduvijek sam bila fascinirana suncem i smatrala da ima snagu. Čak sam voljela piljit u njega dok izlazi/zalazi. Naravno da to nisam radila jer sam čula kako je štetno....
Gledala sam onu emisiju NA RUBU ZNANOSTI - kad je bio onaj čovjek koji to prakticira, zatim sam i tu naišla i eto - više ne smatram da je opasno nego sam samo dobila neko samopouzdanje da moje tijelo/duh još uvijek zna prepoznati što je dobro za njega.
E sad - nije baš da sad prakticiram, onako - tu i tamo i baš mi paše. Ne vodim dnevnik nit to pričam puno. Koga zanimaju i zovu takve stvari - uvijek sazna bez da mu neko trubi.
e sad - zašto žalim? Pa dajte otključajte onu staru temu GLEDANJE U SUNCE - ISKUSTVA
- ali bez prepucavanja, čemu?
Dajte pozitivna iskustva i suzdržite se jer je baš super tema - šteta kvariti.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 953 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 48  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.