Danmagorez je napisao/la:
...cuo sam negde ili procitao ne secam se .. a idea mi se dopada,
da covek i ako je odrastao i sazreo ne znaci da treba zaboraviti se igrati....
Jeste Danmagorez ali ima igara i
igara.
Lijepo je igrati se a takva
živa aktivnost oplemenjuje dušu.
Skoro sam se sa svojom rajom igrao trulih kobila, moš' mislit' na šta je to ličilo, hehehe... klipani u srednjim tridesetim. Neopisiva radost. Koliko smo se smijali i kako je dobra bila ta zajebancija kroz igru čovječe. I nigdje bijesa niti zlobe niti ljutnje, dobro bilo je malo ljutnje

. Poenta je da se kroz igru vrši živa interakcija među učesnicima koja opušta i vraća nas u kreativnost djetinjstva, u čuđenje i iznenađenje životom. Zato se ljudi vole igrati sa malom djecom ili igrati se igara iz djetinjstva. Mnogo od djece ima da se uči kad se dopusti da se bude dijete. Poprilično sam ''odrvenio'', da se tako izrazim

, pa su mi ti rijetki trenutci igranja taaako dragocjeni.
U virtualnim igricama imamo vrhunsko otuđenje na djelu.Tu nema žive interakcije među ljudima nego posredničke, preko mašina u unapred smišljenom ambijentu. Teško se gradi i izgradjuje kreativnost u tim linearnim okvirima i međama.Tu nema prilike čak i ako se neko naljuti da se ljudski pomiri, zagrljajem... ili

ili

a poslije

Igranje virtualnih igrica povećava egoističnost. Svakako na kraju se možda dobija još jedan kontejner više, možda samim automatskim ponavljanjem postaje rutina, navika a o navikama se ne misli, one su automatizam, programiranost i to po našoj volji jer smo se zalijepili na šareniš egoistične ponude da budemo vel'ki.
...nema omekšavaja ovdje smo da ''očvrsnemo'' duhovno, a na meta forumu ima zajebancija a bogami i
zajebancija...
...ove italik sa boldom izdvojene riječi gledati kroz temu o kontejneranosti, mentalnoj programiranosti...

a može i