Sada je: pet maj 02, 2025 1:01 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 34 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Manipulacije u kompjuterskim igrama
PostPostano: čet jul 23, 2009 9:48 pm 
Član foruma

jeste da .. prokleti keks!! :mrgreen:
Izrasce ti iz ruke antimaterijski top a iz ledja mehanicka krila te ces ce u jednoi mutaciji pretvoriti u leteceg crnog ciber zmaja koji ce po komandi prziti sve okolo... he he
Ali onda ces sa stecenom svescu odupreti se kontroli te osvojiti sopstvenu slobodu razmisljana, pretvoriti u zlatno belog zmaja jos jaceg od ostalih i poceti razarati zle demonske trupe a chiril stipsa sa tvojih ledja gadjati demone jabukama... a zna se oni se raspadaju u kontaktu sa zdravom hranom, i zajedno ce te spasti svet. :angel4:
Ok dobro ... nego nisam mogao odoleti gluposti.. :D

Vrh

PostPostano: pet jul 24, 2009 12:01 am 
Član foruma

Danmagorez je napisao/la:
Izrasce ti iz ruke antimaterijski top a iz ledja mehanicka krila te ces ce u jednoi mutaciji pretvoriti u leteceg crnog ciber zmaja koji ce po komandi prziti sve okolo... he he
Ali onda ces sa stecenom svescu odupreti se kontroli te osvojiti sopstvenu slobodu razmisljana, pretvoriti u zlatno belog zmaja jos jaceg od ostalih i poceti razarati zle demonske trupe a chiril stipsa sa tvojih ledja gadjati demone jabukama... a zna se oni se raspadaju u kontaktu sa zdravom hranom, i zajedno ce te spasti svet. :angel4:

a brate mili jesi li ga, s oprostenjem, nasrao.... :lol:

˝Ne vjeruj zato što tako kažu stari rukopisi,ne vjeruj zato što je općeprihvačeno,ne vjeruj zato što te tjeraju da vjeruješ,već prosudi istinu i ako uvidiš da će svima činiti dobro,vjeruj u nju, živi u skladu s njom i pomozi i drugima da čine isto.˝
-Buda

Vrh

PostPostano: pet jul 24, 2009 7:21 am 
Član foruma

Fascinacija uništenjem je od kad znam za sebe. Tj fascinacija sa kaosom. Ima neku privlačnost ili kako god to nazvat.
Hheheh... pokrene se previše programa istovremeno i sistem se zamrzne :-)

Za samo 3 god 4 mjeseca 26 dana 21 sat 40 minuta ili nešto prije ću saznat ocito, pa tko živ tko mrtav!

A do tad ...P.L.U.R

Vrh

PostPostano: pet jul 24, 2009 1:37 pm 
Član foruma

chiril stipsa je napisao/la:

a brate mili jesi li ga, s oprostenjem, nasrao.... :lol:

:mrgreen:
hehe...
ma da,
stipso,
kad si vec stavio vagu na tezgu i krenuo da vagash koliko je ko govana posrao ne bi bilo loshe da pogledash jezichak kad ovo stavish na vagu:
chiril stipsa je napisao/la:
Pa kad pocne martial law onda ce iluminati odasiljat neke sifre putem radia ili tv-a, pa ces na recenicu npr; ´keks je upo u sokovnik´ pocet klat i ubijat sve oko sebe, (pokrenit ce ti poseban program u podsvjesti kreiran ovim koktelom igrica) postat ces ´supersoldier´nove generacije, masina za ubijanje, hbga, prihvati to :) :lol: :lol: :lol:

ako ti je vaga dobro izbazdarena lako cesh videti da je kolichina govana tu negde
a ako u merenje ubacimo josh jedan parametar
evo na primer smrad
chak i neiskusnom njuhu odmah postane jasno koja gomilica vishe smrdi
zashto?
pa i to nije teshko nanjushiti iz prve
vidish,Danmagorez se proserava bez zadnjih namera i otvoreno te je stoga to proseravanje potpuno bezazleno ili kako bi rekli 'no harm dan' 8)
za razliku od tvog koje je shkolski primer kako povrshnim ponavljanjem i citiranjem njuejdz parola na nekim forumima dezinformacije polagano postaju bogomdane istine
i dok se okrenesh tu je vec ekipa zapushenih noseva sve do epifize koja te parole recituje megafonski sa tonom podeshenim na apokaliptichne zvuke

P L U R ( kaunt fri )
:love3:

Vrh

PostPostano: pet jul 24, 2009 3:34 pm 
Član foruma

Ti imas nekih problema sa sobom?
Neshvacas da je to bila sala?

˝Ne vjeruj zato što tako kažu stari rukopisi,ne vjeruj zato što je općeprihvačeno,ne vjeruj zato što te tjeraju da vjeruješ,već prosudi istinu i ako uvidiš da će svima činiti dobro,vjeruj u nju, živi u skladu s njom i pomozi i drugima da čine isto.˝
-Buda

Vrh

PostPostano: pet jul 24, 2009 8:02 pm 
Član foruma

Daj omeksajte malo.. cuo sam negde ili procitao ne secam se .. a idea mi se dopada, da covek i ako je odrastao i sazreo ne znaci da treba zaboraviti se igrati.... :mrgreen:
Ne mojte se molim vas sada prepirati oko neke zajebancije... inace cu sazaliti sto sam i to napisao.
Ajde sada ljubi da prodje... he he.. :kiss:

Vrh

PostPostano: pet jul 24, 2009 10:59 pm 
Moderator

...cuo sam negde ili procitao ne secam se .. a idea mi se dopada, da covek i ako je odrastao i sazreo ne znaci da treba zaboraviti se igrati.... :mrgreen:

Jeste Danmagorez ali ima igara i igara.

Lijepo je igrati se a takva živa aktivnost oplemenjuje dušu.
Skoro sam se sa svojom rajom igrao trulih kobila, moš' mislit' na šta je to ličilo, hehehe... klipani u srednjim tridesetim. Neopisiva radost. Koliko smo se smijali i kako je dobra bila ta zajebancija kroz igru čovječe. I nigdje bijesa niti zlobe niti ljutnje, dobro bilo je malo ljutnje :mrgreen: . Poenta je da se kroz igru vrši živa interakcija među učesnicima koja opušta i vraća nas u kreativnost djetinjstva, u čuđenje i iznenađenje životom. Zato se ljudi vole igrati sa malom djecom ili igrati se igara iz djetinjstva. Mnogo od djece ima da se uči kad se dopusti da se bude dijete. Poprilično sam ''odrvenio'', da se tako izrazim :wink: :mrgreen: , pa su mi ti rijetki trenutci igranja taaako dragocjeni.

U virtualnim igricama imamo vrhunsko otuđenje na djelu.Tu nema žive interakcije među ljudima nego posredničke, preko mašina u unapred smišljenom ambijentu. Teško se gradi i izgradjuje kreativnost u tim linearnim okvirima i međama.Tu nema prilike čak i ako se neko naljuti da se ljudski pomiri, zagrljajem... ili :love1: ili :hug: a poslije :occasion5: Igranje virtualnih igrica povećava egoističnost. Svakako na kraju se možda dobija još jedan kontejner više, možda samim automatskim ponavljanjem postaje rutina, navika a o navikama se ne misli, one su automatizam, programiranost i to po našoj volji jer smo se zalijepili na šareniš egoistične ponude da budemo vel'ki.

...nema omekšavaja ovdje smo da ''očvrsnemo'' duhovno, a na meta forumu ima zajebancija a bogami i zajebancija...

...ove italik sa boldom izdvojene riječi gledati kroz temu o kontejneranosti, mentalnoj programiranosti...

:love3:
a može i
:blob:

Vrh

PostPostano: pet jul 24, 2009 11:34 pm 
Član foruma

To bi bilo to, u delu, stim sto netreba zaboraviti se igrati...
Pod "igrati" nisam ni mislio na PC igrice.... jer sad koliko se prisecam mislim da je to izjavio Erich From ili Konrad Lorenz... sve jedno u njihovo doba PC igrice nisu ni postojale, a poenta recenice je verovatno: ... ne treba zaboraviti dete u sebi, sto si bio.
....
Ja sam se malo "poigrao'" malo pre na jednom postu i sada mi je maltene muka... al me interesuje bas sta ce od toga da bude.
Nadam se stvarno da tim mojim experimentom necu povrediti nikoga....

Vrh

PostPostano: sub jul 25, 2009 11:15 am 
Član foruma

Nadam se stvarno da tim mojim experimentom necu povrediti nikoga....

Mozda zavisi od toga u kojoj meri manipulises ljudima u eksperimentu, odnosno da li tvoj nacin komunikacije i ponasanje prelaze granicu "prihvatljivog" medju clanovima foruma.

Pozdrav

Vrh

PostPostano: sub jul 25, 2009 3:57 pm 
Član foruma

Mozda po nekad bas probijanjem te granice se nastavlja dalje..
Mada to ne teba preci u svakodnevnicu i naviku jer se stvara kontraefekat.

Vrh

PostPostano: sub jul 25, 2009 4:55 pm 
Član foruma

Go beyond space & time.

Up, up, out, out, eyes closed, I am at the speed of light, expanding, expanding, expanding, faster and faster until I have become so large that I no longer exist -- my speed is so great that everything has come to a stop -- here I gaze upon the entire universe."

Vrh

PostPostano: sub aug 08, 2009 4:46 pm 
Početnik

@Danmagorez previše kritikuješ igrice i tako si to
izopačio da je totalno besmisleno.
Igre definitivno podstiču kreativnost i proširuju vidike.
E sad neko voli igrati šah neko karte a neko video igre zavisno
od toga šta zna igrati i u čemu je dobar.

Vrh

PostPostano: sub aug 08, 2009 5:41 pm 
Član foruma

Kritikujem zato zto je to gubljenje vremena.
Evo .. izracunaj recimo u jednom danu koliko si proveo vremena ograjuci nesto virtualno interaktivno sta god to bilo. Uzmi sada to vrem i iskoristiga u nesto realno. Neku fisicku aktivnost, ili citanje necega.. ili sta god realnog. Mozes praviti nesto, srediti kucu, kreirati, pricati sa usamljenim ljudima nasumice u parku.. bilo sta!
Igranje igrica te vodi ka sopstvenom hranjenju ega. Nista Drugo.
Tu nema sta da naucis. Tu juris rezultat, i jureciga gubis svoje zlatno vreme. To je jedna prevara.
Da li si video igricu gde treba da das a ne da uzimas? U stalnom konfliktu i nikad skladu sa stvarima. Ti si postavljen uvek kao borac protiv necega. Bili to bodovi, demoni, Roboti sta god.
Dok juris tu iluziju gubis vredno vreme svog zivota. Postajes pasivan prolaznik ovde na svetu zivih.
Ali ok, svi smo manje vise izgubili svoje vreme na glupostima na ubedjivanju samih sebe u razne istine, na igranju igrica, hranjenje sopstvene iluzije, izgubljeni u ponudi pravoga pravca.
Kako kaze ova pesma koju trenutno slusam: "Leonard Cohen-a - Waiting for the Miracle"
Rekao bih da se gledanjem filmova, televizije, igranje igrica raznih stavljamo na cekanje necega... ali jedino sto ce docekati je kraj svog pasivnog zivota.

Vrh

PostPostano: sub aug 08, 2009 10:51 pm 
Početnik

delimično si u pravu ali većina stvari koje radimo jeste
hranjenje ega, takodje igre mogu obogatiti našu stvarnost
kao što to čine knjige ili bilo koja grana umetnosti.
postoji veliki broj igara namenjen raznim profilima
pa tako ne možemo porediti dečije igre sa ozbiljnijim igrama
koje imaju priču vizuelni doživljaj i delo su nečijeg jako kreativnog uma.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 34 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.