Sada je: pon maj 12, 2025 3:11 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 946 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 48  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: "Svinjska gripa" (Virus A/H1N1)
PostPostano: ned aug 02, 2009 2:54 pm 
Član foruma

Pantelija je napisao/la:
Ti ne znaš da anarhisti u Grčkoj znaju sve ovo što mi ovde pišemo i čitamo.
Ima bombama da ih razvale kad počnu da vakcinišu.

Padose mi kasnije na pamet, ali ne bih se pouzdao u njih za takve stvari sto se tice vakcinacije, zasto?
Zato sto su i dosad preduzimali akcije za koje su smatrali da su u interesu Grcke i grckog naroda. Mislim da mi posmatramo jednodimenzionalno kada izjavu tog grckog ministra tumacimo onako kako nama odgovara, a tumacimo je kao da je covek rekao "Hteli, ne hteli, svi ce biti vakcinisani, niko nece moci da bira, svi ste vi stoka i tako cemo da se ponasamo prema vama" opet ja mislim da je covek to izjavio u potpuno drugom kontekstu koji je sledeci "Brinemo za grcki narod, potrudicemo se da nijedan Grk ne bude ugrozen, pa koliko god da kosta, neka kosta, spasicemo nas narod"

U skladu sa ovim a vezano za anarhiste, pitanje je kako ce o tome razmisljati anarhisti, sta u ovom trenutku znaci za njih "spasavanje grckog naroda"

Opet, mozda nas i prijatno iznenade :D

Citat:
galaksija je napisao/la:
Ako je tačna ova vijest o ukidanju i zapljeni privatnih radio stanica u USA, onda bi bilo logično za očekivati da će ukinuti i internet

...

Prvo šta sam i sam pomislio na ukidanje interneta jer će ljudi koji su cjepljeni iznosit svoja iskustva i da će ovi to htjeti ukinuti samo to se čini nemoguće.
Vidjet ćemo kako će to sve teći.

Koliko god da je Naci Amerika velika i mocna i koliko god da je sve to tacno, mislim da Amerika ipak nije ceo svet, pa sve da i jeste jedna vlada, ali ljudi nisu svugde isti. Stoga se pitam zasto redovno projektujemo Ameriku na nas, ostatak sveta?

Da li su ukinuli privatne radio stanice i radio amaterske pokrete po nasim zemljama? Pokusavam samo da kazem da ne zivimo svi u Americi. Uostalom neregistrovani i privatni "toki vokiji" i motorole su kod nas oduvek zabranjeni.

Citat:
Svinjski grip ne postoji..
Zasto bi se oni uopste mucili da pustaju u promet neki virus koji moze da im se otrgne kontroli.
Vi ljudi verujete u svasta, a jos kada vam neko poturi i neko naucno strucno istrazivanje i "dokaz" vi ga prihvatite kao dobar dan.
Svinjski grip je isto sto i svetska ekonomska kriza...
Ilusija sa svrhom ka daljem cilju.

Ja mislim da postoji i da se uopste nije otrgao kontroli, nego je bas tamo gde su zamislili da jeste. Sad koliko im to dobro ide, pitanje je.

Vrh

PostPostano: uto aug 04, 2009 12:57 am 
Član foruma

Koga zanima, neka cita, koga ne zanima- ne mora ni da komentarise... :mrgreen:

http://news.ert.gr/en/25407-se-etoimotita-kai-gia-to-sxedio-artemis.htm

Vrh

PostPostano: uto aug 04, 2009 1:16 am 
Član foruma

A ovde ima i zanimljivih komentara: http://www.prisonplanet.com/greece-to-enforce-mandatory-swine-flu-vaccinations.html

U sustini, AKO se pravilno pokrene kampanja, i dovoljno ljudi bude obavesteno o opasnosti koje krije vakcinacija, mozda bi se nesto i moglo uraditi.

Je l' to zvuci mnogo naivno? To vas pitam najiskrenije.

Vrh

PostPostano: uto aug 04, 2009 2:27 am 
Član foruma

Ja najiskrenije odgovaram da meni to ne zvuci naivno.

Vrh

PostPostano: uto aug 04, 2009 6:31 pm 
Moderator

Ne, ne zvuči naivno Sigma. Iz nekih razloga koje sam napomenuo u drugoj temi sad baš nisam za akciju ali još koji dan sna i biće sve fajn :mrgreen: .

Slobodna Voljo slažem se sa tvojim gornjim postom no moram reći sljedeće...
bilo 'vako:
Citat:
"Hteli, ne hteli, svi ce biti vakcinisani, niko nece moci da bira, svi ste vi stoka i tako cemo da se ponasamo prema vama"

ili 'nako:
Citat:
"Brinemo za grcki narod, potrudicemo se da nijedan Grk ne bude ugrozen, pa koliko god da kosta, neka kosta, spasicemo nas narod"

ili kako Om reče u toj susjednoj temi da ne quotam pola texta pogledajte OVDJE isto ga dođe. Ili te nisam dobro razumjeo, ako je tako sorry :(

Namjera je da se Grci vakcinišu kao primjer. Iz nekog razloga je baš Grčka izabrana za experiment u Evropi. Nadam se da im neće proći i da su Grci dovoljno svjesni situacije (meni su sestra od tetke, zet i njihova beba dolje, rade već godinama, na kvarno ih zovem da se vrate, pucam na nostlagiju a i njima je preko glave Grčke).
Slažem se da Amere ne valja projektovati na nas ali ono što se dešava kod njih može uticati indirektno na Balkan.Zlo ne poznaje granice i vrlo se brzo prepoznaju međusobno. Da podsjetim da dok je raja ovdje ratovala, oni su trgovali i eto ih sad vladaju ovim prostorima i dobro se kontaju sa psihopatama iz Amerike i šire. Ohrabruje me što Kon i bratija (Srbija) moraju mnogo da se pravdaju posljednjih dana, nešto im ne ide marketing najbolje. Još nešto...ohrabruje me što nije bilo toliko ljudi (osim nešto napaljenih navijača) po ulicama Beograda da se vesele zlatu vaterpolista. Šta li se to dešava u zemlji Srbiji :-k ?
Posmatrajući ljude po ulici stekao sam utisak da su rezignirani i da ih nešto ne dotiče taj ''nacionalni'' duh. Možda griješim, slabo komuniciram ovih dana sa okolinom, kakvi su vaši utisci ali gledajući na sadašnjicu u okviru ove teme?
Toliko od mene...:kiss:
:love5:

Vrh

PostPostano: čet aug 06, 2009 10:13 am 
Početnik

Da li se vi mislite cijepiti?
Meni je sve to jako sumljivo nakon što sam vidio da se u Grčkoj svi moraju cijepiti.
Je se neću, nema šanse.

Pogledajte što sam našao na netu:
http://trosjed.net.hr/ekipa/karpatski_ris/blog/6232860/

Ako je bilo nemojte zamjerit, nisam pročitao postove ranije jer sam imao potrebu ovo što prije objavit, a i novi sam na forumu, kao što vidite

Pozdrav...

Vrh

PostPostano: čet aug 06, 2009 11:20 am 
Član foruma

Biti ili ne biti, pitanje je sad. Dosta teško pitanje dali se cijepiti ili ne. Može ga se gledati sa više strana. Osobno sam za ne ali uvijek postoji onaj ali. Ako je sve to istina za depopulacija, što će vrijeme pokazati onda naravno da nikome ne pada na pamet se ići cijepit ali šta ako je u pitanju samo čista zarada?
Baxter je napravio cijepivo i stvorio virus. Dosada smo vidjeli blažu verziju virusa a šta ako puste jaču verziju koja te ubije ako se ne cijepiš? Tehnički nisi ti kriv jer te ubio baxter sa svojim virusom ali opet i sam si kriv jer nisi uzeo cjepivo. To je gledano sa strane zarade.

E sad s strane čiste logike, kako se uopće moguće zaštiti protiv virusa koji mutira? Cjepivo je napravljeno za jednu sortu a on stalno mutira i koja je onda uopće svrha cjepljenja i koja je garancija dal će cjepivo djelovati i da ti neće uništit imunološki sustav? Imunološki sustav se uzima zdravo za gotovo i nismo ni svjesni da je jedino on taj koji nas dijeli između života i smrti. Taj savršeni mehanizam kojeg je netko dizajnirao je toliko složen da o njem znamo jako malo kako funkcionira i sad bi netko išao s nekakvim cjepivom dirati po njem. Više se brinemo o vlastitom autu kad se pokvari nego o njemu, uvijek se traži najbolji majstor koji će znat popravit a za zdravlje vjerujemo prvom doktoru za kojeg nisamo nikad ni čuli.

Na kraju ostaje strana znanja i pouzdanja u alternativu poput zappera, mms-a, koloidnog srebra te osalih dodataka kojim ćemo pomoći imunloškom sustavu. Naravno problem je s alternativom što nije dovoljno potvrđena i pitanje je dali će djelovati u kritičnom momentu i iskustva se prenose usmeno. Pitam se koliko ljudi uopće zna za tak nešto? Dali vjerovati alternativi ili regularnoj medicini? Ima pitanja na koja nema odgovora nego jednostavno uzdamo se u sebe i vlastita iskustva.

Osobno nebih se cjepio niti neću jer smatram (nevezano za depopulaciju) da nema toga cjepiva koji čovjeku može pomoći nego još više odmoći. Sav lijek koji nam je potreban je u nama samima i nema toga izuma koji će ikada nadmašit prirodu a sve ostalo je lažan osjećaj sigurnosti i prodaja magle. Danas se djeca cijepe za svaku sitnicu, čim se rodi odmah mu šišnu 2 injekcije i onda neznam koliko tijekom školovanja. Baš me zanima dal bi se išta dogodilo da se neka nisu cijepila.
Pošto imam dosta loših iskustava s doktorima više vjerujem jednom zapperu od 30 dolara nego nekome tko niti zna šta je u onim špricama koju će ti dat niti dali je pročitao o nuspojavama. Otkad se bavim eksperimentiranjem sa alternativom niti jednom nisam bio bolestan od ove godine. Prije toga stalno čak i po ljeti a da ne pričam po zimi kad me nekad zna prikovat za krevet po par dana.

I da dobrodošao na forum i info na onom linku su ovdje već odavno stare vijesti.

Vrh

PostPostano: čet aug 06, 2009 11:45 am 
Početnik

Evo kad sam već ovdje da ispričam što mi se dešava(lo) zadnja 3 mjeseca, a vi recite da li je to slučajno.

Dan pred sestrine svatove tata se vozio u mom autu i zapalio se u vožnji (jedva je uspio izaći, čim je izašao auto se zaključao, počeo alnasovati, svjetla palit i gasit, brisači...), ostao sam bez posla nakon 4 godine, ukočio mi se vrat (2 tjedna išao na injekcije), imao prometnu s novim autom (neki tip s kombijem se napucao u mene, a ja bio parkiran), ubo me stršnjen, prekjučer me uhvatilo nešto slično simptomimima gripe: glava puca, vrti mi se, kosti me bole, ne mogu jesti, temperatura preko 39 pa sam popio 2 tablete za sniženje temperature, jučer se probudim i sve u redu, a pridvečer sve opet isto i opet popio tablete. Danas opet OK, temperatura čak i malo niska, malo preko 35. Naravno, nisam htio ići kod doktora.

Da li je to sve slučajno!? Napominjem, sve to u 3 mjeseca.

Vrh

PostPostano: čet aug 06, 2009 12:16 pm 
Član foruma

Ništa u životu nije slučajno i sve se događa sa razlogom. Sad dali je to dobro za nas ili loše to je teško reći, tek će se kasnije pokazat.

Vrh

PostPostano: čet aug 06, 2009 4:18 pm 
Moderator

Slažem se sa mikešom. Ništa nije slučajno hrvoje :wink: :mrgreen: .Samo ne treba dopustiti da te takve situacije bace u misaono crnilo, kao što je bilo kod mene no to je bila škola koju sam trebao proći . Svakome dolazi ono što mu je potrebno da bi se trgao i naučio nešto o sebi.Npr. neposredno pred uključenje na forum (april, 4. mjesec) sam dobio ''alergiske'' napade kijavice koje su trajale do skoro.Nikad nisam imao takve kijavice u životu.Potom konstantna prehlada, pa odjednom otok zuba itd.No sve sam riješio i shvatio da se prema vlastitom tijelu vrlo neodgovorno ponašam pa su mi šanse za bolesti veće. A tu mi se otvorilo i pitanje zdravije ishrane.

U svakom slučaju hrvoje, želim ti da što prije pobijediš bolest i vratiš se u prirodno stanje a to stanje je zdravlje.
:occasion5:

mikeš:
Citat:
Baš me zanima dal bi se išta dogodilo da se neka nisu cijepila....

evo pročitaj OVDJE a možeš da prelistaš i temu Vakcine mislim da je kalista govorila o njenom iskustvu jer ona nije cijepila svoju djecu

mikeš:
Citat:
Dali vjerovati alternativi ili regularnoj medicini?

dali je ili nije :mrgreen: .... baci pogled na teme na Zdravlje i alternativna medicina imaš mnooogoo ličnih iskustava

Pozdrav obojici :hello2:

Vrh

PostPostano: pet aug 07, 2009 1:24 pm 
Početnik

Naravno da nije slučajno, u to sam uvjeren, koliko god da ljudi oko mene kažu da je.
Moguće da su to napadi na mene zbog stvari koje radim, prije 2 godine sam se počeo interesirati za stvari koje zanimaju i većinu ljudi ovdje i imam veliku potrebu to podijeliti i s drugim ljudima (bez obzira da li mi se smijali ili ne) pa ako ih zanima neka dalje istražuju, naravno, ako vidim da ih ne zanima neću ih gnjaviti. Koja je svrha doći do nekih informacija i to zadržati za sebe, ipak je naš cilj ovdje krenuti prema OPD-u, zar ne?

Eh da, jučer mi se nije povratila bolest i Ok sam već 2 dana, a ako su me htjeli zaplašiti neka se više potrude jer sve ono što sam nabrojao me nije, niti najmanje, uznemirilo. [-X

Hvala Javi na lijepim željama.

Pozdrav... :thumbup:

Vrh

PostPostano: pon aug 10, 2009 6:23 am 
Moderator

http://www.javno.com/hr-svijet/kaznena- ... tva_270289

Ovaj link sam dobio od prijateljice cirkularnim mailom.Možda je postan ranije na ovoj temi i to nije toliko bitno koliko link što kruži 'netom.Ukoliko neko od vas ima slična iskustva ili iskustva kroz priču sa ljudima o njihovoj obaveštenosti, ne bi bilo loše da se kaže i na forumu o tome. Moja prijateljica je vidjela da sam postavio na fejs neke stvari o virusima, no u njenom bcc je bilo doosta ljudi, a u bcc od koga je dobila bilo je isto tako doosta ljudi.Ja sam treća ruka koja je primila link.

Pozdrav

Vrh

PostPostano: pon aug 10, 2009 8:17 am 
Početnik

http://www.poslovni.hr/123688.aspx

Vrh

PostPostano: pon aug 10, 2009 8:41 am 
Član foruma

Ovo sa poslovnog mi je najbolji dio - "Cjepiva koja se testiraju na području Europe “pojačana” su adjuvantom, sastojkom koji se koristi za intenzivnije podizanje imunološkog odgovora organizma."

Sada svi lete u kupnji spasonosnog cjepiva kao da je to sveti gral za zdravlje, cijena nije bitna samo štrcaj. Pitam se šta je onda s ovim koji su sad obolili od te svinjske gripe? Tam sa ekskurzije je došao pun bus oboljeli od gripe i većina je otišla doma na kućno lječenje a dio je dobio čuveni tamiflu i nitko nije umro niti imao neznam šta a tu sad toliko forsiraju to cjepljenje. Mislim da je u pozadini svega samo zarada i ništa drugo ali vrijeme će pokazati.

Vrh

PostPostano: pon aug 10, 2009 11:03 am 
Član foruma

Ovo sa poslovnog mi je najbolji dio - "Cjepiva koja se testiraju na području Europe “pojačana” su adjuvantom, sastojkom koji se koristi za intenzivnije podizanje imunološkog odgovora organizma."

Cytokine storm je naziv za pojacan, preteran odgovor imunog sistema u borbi protiv neke bolesti, koji moze da bude uzrok smrti, i javlja se kod ljudi kojima imuno sistem funkcionise "preko mere".

Obicno se javlja kada je u pitanju virus gripe, tip A, kod reumatskog artritisa, za koji znamo da je autoimuna bolest, i dr.

Ovo sam sada samo na brzinu, ako bude trebalo, naci cu linkove koji to detaljno opisuju, cim uhvatim malo vremena, u toku dana.

Vrh

PostPostano: pon aug 10, 2009 12:33 pm 
Član foruma

Citat:
Obicno se javlja kada je u pitanju virus gripe, tip A, kod reumatskog artritisa, za koji znamo da je autoimuna bolest, i dr.

Sigma, mozes li malo da pojasnis ovo oko reumatskog artritisa kao autoimune bolesti. Kako objasnjavas pojam autoimune bolesti?

Vrh

PostPostano: pon aug 10, 2009 1:14 pm 
Administrator

Mislim da je ovo o čemu Sigma priča, prilično dobro predstavljeno u ovom članku:

http://www.galaksija.com/planeta/vakcine_genocid.htm

Pozdrav

Vrh

PostPostano: pon aug 10, 2009 2:47 pm 
Član foruma

Recite svima o ovome dok nije kasno

Vrh

PostPostano: pon aug 10, 2009 5:31 pm 
Član foruma

Galaksija, hvala na brzom reagovanju. U tom clanku je sve objasnjeno.

Evo sta sam nasla, i to u Politikinom zabavniku!

http://209.85.135.132/search?q=cache:t7TUoXHypnsJ:www.politikin-zabavnik.rs/2009/2997/03.php+citokin+oluja&cd=7&hl=sr&ct=clnk

Vrh

PostPostano: uto aug 11, 2009 12:46 am 
Član foruma

sigma je napisao/la:

lol, citao sam to jos ranije, likovi su ladno u zabavnik stavili degeni #-o

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 946 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 48  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 12 gostiju.