Badass prenosim ti post sa Vakcina:
strepsilis je napisao/la:
danas 3.7. u 22:35h na HTV1 ide emisija Lica nacije.
Tema: Koliko lijekovi i industrija lijekova pomažu pacijentima, a koliko obmanjuju bolesne, kojima je potrebno liječenje?
Gosti: Lidija Gajski i Đula Rušinović-Sunara.
...izgleda da su mejlovi urodili plodom

Avaj-javA
Znači, pisao sam i pisao, završio, odradio prikaži, vidjeo da je AL spominjao Nijemce i Francuze u međuvremenu jer mi se prikazao novi post, nasmiješio se, ah koincidencija, krenuo da ispravim neku greškicu a onda sam ''nehotice'' pritisnuo ctrl+w (zatvori tab u Operi) i ode u nepovrat. Zanimljiva mi je ova autosabotaža ali neće proći ove noći. E idem po pivu, cigare, kafu i definitivno se vraćam na pisanje u Notepad-u.
Hajmo Javo na novo
Prije izvesnog vremena, s kraja maja, u TV kući u kojoj radim se odigrao jedan događaj čiji sam svjedok bio a vezan je za izjavu PR-a WHO koju su prenijele sve mediske kuće u Srbiji. Izvještaj je išao bla,bla,bla, virus, gripa i onda je PR izjavio otprilike sljedeće:
'
'Virus svinjskog gripa napada samo zdrave ljude.''Nije toliko bitna za ovu priču izjava PR-a, nego reakcija koleginice montažerke koja je montirala taj prilog i da nije bilo njene glasne reakcije ne bih ni znao za ovu izjavu. Elem žena je sva u nevjerici smijući se objašnjavala na hodniku svojim kolegama i priča je išla otprilike ovako:
Citat:
''Ljudi, jeste li čuli šta je izjavio ovaj debil?
Sad sam montirala i ne mogu da verujem da u SZO (WHO) ima takih debila!
Majko mila koji idioti!
Koga to mi slušamo? Zamislite, kaže da virus napada SAMO zdrave ljude!?
Ej, bre! I to mi prenosimo!? Pa mislim, gde ja radim!? Alo, jel' ima iko u ovoj televiziji da prokomentariše ovog debila! Hahaha ma ovo postaje smešno koliko je žalosno. E stvarno, šta mi to puštamo, jesam li ja to pala s Marsa ili...bla,bla,bla...hahaha'' Da napomenem da je ta koleginica savjestan radnik i prijatna osoba te da je njene kolege montažeri a i šire baš gotive. Ona je ovo danima prepričavala i ova se priča raširila televizijom čak je i zajebavala novinare na tu temu. Naravno pretpostavljam da je o tome pričala i vani, na kafici s prijateljima, komšinicama, ukućanima i sl. jer je baš držalo. Neko od onih koji su slušali je prenio dalje, nekima je ušlo pa izašlo a evo napokon dođe i na forum a sa foruma dalje u svijet. Znači badass veo se skida i ne može se zaustaviti. Neki ljudi jednostavno vide manipulaciju i reaguju na svoj način. Možda se i vrate nazad ali su se zapitali ili reagovali. Nije ona jedina.Pročitajte komentare na pisanje Zorice Tomić u Politici link sam postavio već.
E sad da vidimo što će mo sa ''već proračunato''. Pa kontam, ne mora da znači da će se proračuni ostvariti pa makar ih radili najveći stratezi 4D OPS hiljdama godina. Njihove naloge na kraju treba da izvršavaju, 3D OPS-oci, a sa njima imamo posla u našoj ravni. Da ispričam jednu priču o 3D OPS proračunima i željama iz istorije.
Naime, radi se o Njemačkom planu da pokore Francusku jednim bočnim manevrom kroz Belgiju. Pred 1. svj. rat Nijemci su oformili jedan tim strateških, obavještajnih i logističkih stručnjaka i to je bila dotada neviđena koncentracija stručnih ljudi na jednom mjestu u svijetu. Njihov cilj je bio da osmisle napad na Francusku kako bi je totalno pokorili. Predani, pedantni i precizni, kako samo Njemci mogu biti, bacili su se na posao. Mjesecima su kalkulisali, razmatrali, planirali i došli su do najbolje strateške varijante kako poraziti Francuze tim bočnim manevrom. Sve su izračunali i bili su potpuno sigurni u uspjeh. Svaki metak, svaki pedalj puta, svaku kap benzina, broj vojnika, konja, hranu, ma sve. Sa početkom rata ovaj plan je krenuo u realizaciju. Tih dana situacija na terenu je ukazivala na ostvarljivaost tog plana. No iznenada, vojska nije napredovala proračunatom brzinom i Francuzi su se konsolidovali i osujetili na kraju pad Pariza. Jedini zajeb Nijemaca je bio što su vršili kalkulacije u odnosu na brzinu kretanja trenirane vojske a ne regruta. Regruti su poslije određenog vremena usiljenog marša posustali i nisu jednostavno fizički mogli da postignu zacrtano. Planeri su pali su u jednoumlje te su previdjeli ovu realnu činjenicu.
Na neki volšeban način Hitleru je uspjeo isti plan u narednom ratu, brzo su pregazili Francuze tim bočnim napadom ali je ispušio kod Rusa. Naime, tu nije računao da će Staljin žrtvovati tolike milione. Tako da u ova dva primjera možemo vidjeti da projekcije kakve god bile ne uspjevaju jer ih je neko tamo zamislio iako ostavljaju duboke negativne posledice na čovjanstvo, o tome ne bih. Ukoliko neko postavi kontraargument današnje dominacija NATO, odnosno SAD, moram reći da taj napuhani balon nije održiv u slučaju sljedećeg većeg rata a to su pokazali i napad na Srbiju i ratovi na Bliskom Istoku. Koliko god podgrevali mediski nisu barem Evropljani za ratovanja a mi na Balkanu pogotovo. Činjenica je da se igra od prije 100 godina sa induciranjima kriza danas nije baš primila jer je jednostavno svijest ljudi veća a što se nekih masovnih ratova tiče...sveže je pamćenje na prošla dva svjetska rata.
Možda se varam, kao što si i sam rekao badass ali računam da ovdje ima zdravih ljudi koji će me opomenuti ako je to slučaj.
Kad pogledam kroz kanalisane materijale od strane nematerijalne inteligencije opredjeljenih da služe drugima i kroz pročitane knjige koje su mi dostupne te kroz pročitano ovdje na forumu jedino što je bitno jeste naš razvoj ka punoj svijesti.Kao što je Om napomenuo u temi Kontrola iz 4D:
(izvačim djelove texta kojeg u cijelosti valja pročitati a on se nalazi:
OVDJE)
Citat:
Ovim se ne želi stvoriti utisak bespomoćnosti, već naprotiv, izazvati potrebu pružanja otpora i drugim sredstvima koji su mnogo efikasniji u odnosu na klasičan kolektivni način.Taj pristup je Kastaneda nazvao prikradanje. On obuhvata višeznačnu percepciju i višeznačno djelovanje što ljudsku svijest dovodi na isti nivo na kojem se nalazi nematerijalna inteligencija. Tu se otvaraju nevjerovatne mogućnosti pozitivnog djelovanja. Na ovom forumu se osjete takve reakcije, što predstavlja direktno pružanje otpora tim uticajima. U tom smislu je neprekidno prisutan pritisak nematerijalne inteligencije na ometanju namjere razvoja individualne svijesnosti na ovom forumu.
gornji navod je moguće dostići (italik slova) a ja sebe prepoznajem (italik slova) u donjem sa trenutnim mogućnostima:
Citat:
Kada je u pitanju stanje oko prisilnog nametanja vakcinacije, čovjek koji vidi tu manipulaciju trebao bi se aktivirati. Ljudska rasa je dovedena pred ,,streljački stroj,, i sasvim je razumljiva potreba za i najprimitivnijim sredstvima odbrane. U tom smislu se i galaksija zalaže, što ukazuje i na potrebu nas ostalih članova da kroz kontakte sa običnim ljudima skrenemo pažnju na moguće posljedice koje se mogu pojaviti, slično kao u Africi sa AIDS-om. U tom slučaju je to civilizacijska obaveza, pokušati pružiti otpor, gdje je poslije toga savjest čista, bez obzira na ishod tih aktivnosti.
Toliko od mene.
Želim vam dobro jutro, onima koji se sad bude
Pozdrav

PR- glasnogovornik ili osoba za odnose sa javnošću ako neko ne zna taj termin
SZO-Svjetska Zdravstvena Organizacija