Sada je: pon maj 12, 2025 5:56 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 946 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 48  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: "Svinjska gripa" (Virus A/H1N1)
PostPostano: sri jul 29, 2009 3:28 pm 
Moderator

Ove informacije koje nam prenosi Dejan se nadovezuju na vijest iz Ženeve koje više nema na linku a ostala je samo rečenica koju sam izdvojio:
Citat:
Virus A(H1N1), koji predstavlja genetsku mešavinu ljudskog, svinjskog i ptičijeg virusa

jer je to svojevrsno priznanje o manipulaciji sa više virusa. Probaću da potražim po netu izvještaj iz Ženeve od jučer. Eto zašto je dobro da se posta Ferdinande =D>

Dejane da li si skupio ove infomacije ili je to neki članak koji nam prenosiš?

Pozdrav
:love5:

Našao sam u arhivi B92
Citat:
Novi grip se širi po celoj planeti

Virus novog gripa se, prema najnovijim podacima SZO, proširio i u najudaljenije kutke planete, uključujući ostrva udaljena od civilizacije.

Prvi slučajevi su, prema današnjem izveštaju SZO, potvrđeni i na Sejšelima, Sent Kitsu i Nevisu, Holandskim Antilima, u Belizeu, na Tongi i Samoi u Pacifiku i na Solomonskim ostrvima u Indijskom okeanu, prenosi Rojters.

Virus H1N1, koji predstavlja genetsku mešavinu ljudskog, svinjskog i ptičjeg virusa, našao je put i do države Butan, visoko u Himalajima, minijaturne Andore između Španije i Francuske, kao i do oružanim sukobima zahvaćenih Avganistana i Sudana.

Mada većina obolelih i dalje ima blage simptome (najčešće povišenu temperaturu i povraćanje) pa se mnogi i ne obraćaju lekaru, trudnice i osobe obolele od dijabetesa i drugih hroničnih bolesti izloženi su većem riziku od komplikacija. Prema proceni SZO, dosad je od novog gripa širom sveta umrlo 816 ljudi.

Tačan broj zaraženih u svetu se ne zna, jer su u SZO nedavno ocenili da je vođenje takve statistike besmisleno i da se umesto toga treba više posvetiti prevenciji zaraze i lečenju najozbiljnijih slučajeva, kako bi smrtni ishod bio što ređi.

Pazi, pazi, sad su statistike besmislene :^o

Vrh

PostPostano: sri jul 29, 2009 11:44 pm 
Član foruma

You will take you're shot, or get shot!

:evil:

Mozda ce neko reci da sam preterala. Mozda i nece slediti metak (bas odmah), ali sam sigurna u to da ce naci neki nacin da nas prisile na vakcinaciju. Ionako je sve vec spremno s' njihove strane. Nista ne prepustaju slucaju.

Bice gadno.

http://www.who.int/csr/disease/swineflu/notes/h1n1_vaccine_20090713/en/index.html

http://www.who.int/wer/2009/wer8430.pdf

Vrh

PostPostano: čet jul 30, 2009 2:02 am 
Moderator

Odlično Sigma! Sad imamo i njihovu ''projekciju'' iz koje se može izvući nešto.

Kao što je Arja napomenula manipulisaće se nedostatkom vakcina da bi se proširio strah i na ovu loptu će se igrati ozbiljno što se vidi iz uvoda. Probaću da prevedem dio.

Vakcinišu se po važnosti:
1.
Namjera je da se prvo vakcinišu zdravstveni radnici. Ovo je prvi prioritet da bi zaštititlo med. osoblje i infrastruktura.Znači kontingenti vakcina koje postoji sada ide na zdravstvene radnike.(1-2 % svjetske populacije)
2.
Trudnice (2% svjetske populacije)
Pretpostaljaju da su trudnice podložne mnogim bolestima i da će to rezultovati spontanim pobačajima naročito u drugom i tećem tromesečju.
Preporučuje se neaktivirana bez agenasa vakcina slična sezonskim vakcinama. Ukoliko ih nema preporuka je:

an adjuvanted inactivated influenza vaccine or a live attenuated influenza vaccine.

ne mogu pravilno prevesti termine ali liči na neaktivirani virusi sa dodatcima nekih agenasa vakcine i žive (live) ''manje virusne'' vakcine ili sa živim ''umrtvljenim'' virusom vakcine.
3.
Osobe starije od 6 mjeseci sa jednom ili više hroničniih bolesti da bi se smanjila zaraženost i smrtnost. Ovdje su uključeni ljudi sa astmom i druge hronične bolesti kao pretjerana gojaznost(?)
4.
Zdrava populacija od 15 do 49 godina da se smanji zaraženost i smrtnost.
5.
Zdrava djeca. Ova grupa se smatra potencijalnom ciljnom grupom, čisto da se pokuša smanjiti prenos virusa. No, izražava se nesigurnost u efektnost ovakvog pristupa.(opa!)
6.
Zdrava populacija od 49 do 65 godina da bi se smanjila zaraza i smrtnost.
7.
Zdrava populacija starija od 65 da bi se smanjila zaraza i smrtnost.

Mislim da bi bilo dobro da se prevede ceo pdf.

Namera vakcinacije je prva opcija za depopulaciju planete a ona je prva usljed opasnosti trovanja biosfere zbog nepredvidljivosti ratnih opcija.Ukoliko omane vakcinacija ide se na rat ali je rat mnogo veća kocka. Čini mi se da se računa na punu pandemiju 2011 godine. Ovo je dalekosežniji plan koji počinje od septembra izgleda. Ukoliko im uspije ovaj plan depopulacije ostaće samo djeca koja danas imaju do 15 godina u životu do 2013 ili 2014 godine. Posmatram ovo kroz plan da ostane 500 milona ljudi na planeti koje je poslije lako manipulisati i ''freske'' na denverskom aerodromu. Onaj vojnik može da se protumači kao pandemija ili virusom zombificirani vojnici u ratu. Interesantno je da na epoletama imaju 7 zvjezdica + 3 zvjezdice.Oni umiru a ostaju djeca koja predaju oružje ili kuju novo(?) umotano u zastave nacija kojim pripadaju.

Eliminisanje med. radnika ili da preko njih zaraze bolnice je prvi cilj. Ovo je vrlo lukav plan jer gdje ići kad si bolestan. A kad već stigneš imaš posla sa zaraženim osobljem. Bolnice postaju epicentar zaraze. Ukoliko zdravstvo kao institucija nestane usljed smrti zdravstvenih radnika zavladaće haos a takođe će se neutralisati oni koji bi mogli pomoći ljudima svojim znanjem a čovječanstvo je upućeno na bolnice da bi se izlječilo, rađalo...

Trudnice da bi se kontrolisala populacija tj. da ne bi bilo rasta.
Hronično bolesni najlakše ih je eliminisati.
Populacija od 15 do 49 odnosno oni koji bi bili zreli kad dođe vrijeme promjena i sposobni su za rat takođe.
Stari od 49 do 65 i napokon stariji od 65. Njima je već određeno putovanje na 5D od patokrata.

Ne znam, nisam pametan...samo razmišljam na glas.

Vrh

PostPostano: čet jul 30, 2009 3:59 am 
Član foruma

Citam ovaj topic pa sve nesto razmisljam da je to sirenje straha uspelo, bar ovde, gde smo svi manje vise kao svesniji. Pa to je apsurdno.

Situacija me podseca na gradski autobus, kada udje kontrola rasiri se talas straha i panike, svi se odmah zbune ko kokoske. Ja se odavno vozim na licnu kartu, pa mi zabavno da gledam (dodje kontrola, ja mu dam licnu, on zapise podatke, napise mi kaznu koju ja nikad ne platim i to je to. Nema straha)

Mislite da je tako lako uplasiti ljude, koje ta pandemija i inace ne zanima mnogo? A nemaju ni vremena za strah i brigu, padala kisa, zito uvrlo, radi se po ceo dan da se postigne.

Sa ovakvim tempom sirenja straha i brige oko nepostojeceg gripa (osim ako do jeseni ne smisle novi) nece biti razloga za nekakvu pandemiju. Oni nesvesni koji nemaju vremena za to ih i ne zanimaju, a ovi svesniji ce vec biti u dubokom soku od straha.

Osvestite se malo. Grip, pa sta? Pandemija, pa sta? Budite vakcinisani ili pobijeni, pa sta? Mrtvi ste u svakom slucaju, vasi mili i dragi, pa sta, i oni su mrtvi zajedno sa vama.

Mozda bi bilo vreme da se taj "rad na sebi" sada malo pokaze i na delu. Da se pokaze ta oslobodjenost od straha, od autoriteta, od toga da ce neko da vas maltretira, da vas tera na nesto.

Ne kazem da se "misli lepo i pozitivni i sve ce biti u redu" ali da se razmislja racionalno. Setite se kada je "grip" poceo, sta su predvidjali, sta su pricali o njemu, uporedite to sa sadasnjom situacijom i sta je ispalo od svega toga. Uglavnom gripa ima jako slabo ali se strah povecava. Setite se da je strah ugalvnom to sto vole, to sto ih zanima. Zasto im pomazete bojeci se?

Zamislite sta bi bilo po nasim balkanskim drzavama kada bi ubili prvog coveka koji nece vakcinu? Ko bi ga i ubio? Dosli robotizovani Amerikanci, pa ga ubili? Razmisljajte, odvojte se od televizora (B92 ako ste u Srbiji naprimer, iako po pisanjima vidim da je situacija u Hrvatskoj izgleda daleko gora, valjda blizina Evropske Unije, sta li).

Nemojte da se bojite, vrlo dobro znate da ste vi prvi koji ce da se opiru i da pokusavaju da sprece bilo kakvo nasilno vakcinisanje. Ali nista ne moze da se uradi sa tim strahom (ako bude trebalo eventualno)

I nema situacije "mi i oni, nas i njih", setite se da je "njih" jako, jako malo i da je jedino sto imaju i cime raspolazu i vladaju strah.

Vrh

PostPostano: čet jul 30, 2009 9:13 am 
Član foruma

Nemam osecaj da ovde na forumu postoji strah. Cak mislim da ga nema ni na ulicama. Ljude, bar vecinu u Srbiji - ne moze nista vise zaplasiti... (hiperinflacija, sankcije, bombardovanje, uterivanje demokratije, tajkunizacija, prezivljavanje sa 5 DM mesecno.... ) ... sta je jedan j.b.n. gripicic!?

E, sad na stranu sto se po koja mamina maza primi na dr. Kon-a i njegove satelite sto guzu mu ljube jer je sledbenik Hrkljusov... Vecina, velika vecina je cool sto se gripa tice - a ostalo - socijalno - ce tek da prokljuca (dopustite da okusam prorocke sposobnosti : - U oktobru i novembru 2009. :-k ) ...

Secate li se pre 7-8 godina - nije se pricalo ni o cemu drugom nego koliki je Index Zracenja sunca i da li koristiti faktor 8, 24 ili 46 da bi vi i vasi najmiliji mogli bezbedno da se suncate sat vremena u popodnevnim casovima... Ko sada prica vise o tome?... Zatim pticiji grip... Pa El NInjo... Pa ozonske rupe...

To mu dodje kao na fashion tv, omiljeni strah za sezonu prolece-leto tekuce godine... Znaci, jedan specificni marketing strahom... Pa onda skretanje na nebitne teme i utucavanje istih u glavu gradjanima (B92 i RTS su sada jedna partija) Madona, Madona, Madona u Beogradu, 16 sati dnevno Madona, j-bo je ko je izmisli... I ko je ubio Loru Palmer, ovaj Majkla Jacksona??? Dal mu je doktor kriv ili nije kriv???? Ajmo da se posibamo pa ko pobedi , njegova opcija o doktorovoj krivici je tacna!?!... Poenta je da treba da nas napune najglupljim mogucim sadrzajima, ali i da nas vezu za vreme kada su najmocnije vladali i manipulisali!!! Nije slucajno tema stalno Madona, Majkl Jackson i Roling-Stone-si... to je pokusaj naseg mentalnog vracanja u to vreme kada smo se primali na te spodobe, a to treba da indukuje i tadasnji nacin razmisljanja i slepilo kojim smo tada bili prekriveni... To su pokusaji indukcije secanja i naseg mentalnog vracanja u tzv. idilicna vremena srece i blagostanja... Da ne zaboravimo Gucu! Gucu! Gucu! i Exit! Exit! Exit! i Beer Fest!, Beer Fest!...

Zakljucak: Vladari su ocajni ! Izgleda da je jedini Adut koji im je jos ostao, samo ova pokvarena ploca : Madona, Stonsi, Majkl Majkl, El Ninjo, Madona, Grip, Grip, Faktor 24, Ozon Rupe, Madona (da ne zaboravimo), Svinjski-Pticji, pa opet Madona, A Majkl?, Pivo, Pivo , Guca, Exit, A dje su Stonsi... I tako u nedogled... slicne BITNOSTI !

Neko skoro rece na forumu : Situacija je ni vrit ni momo! Situacija je dakle neodrziva : ekonomski, ideoloski, kulturoloski, socioloski i drzace je ovako neko vreme dok nam ne uvale(pokusaju da uvale!) neko unapred i jos davno pripremljeno RESENJE... Ova prica i zaokupljnost GRIPOM je samo jedna od mnogih alatkica koje koriste da nam umore mozgove i duse i da dodaju teret zdravom razumu! No, sve cesce mi se javlja osecaj da su se negde zajebali i da kolektivna svest, doduse veoma sporo, ali ipak raste i da kontrolori gube konce i kontrolorske sposobnosti, a da je ocaj nelagode sve prisutniji u njihovim dupetima gde im srca spavaju...

Budi se istok i zapad ... budi se sever i jugggg, koraci tutnje u napaadddd.... Glas miliooonaaa se ddiiiizzeeeee... !!! Polako se misli miliona udruzuju, magla se razilazi, spontano se dogadja, samo strpljenja, sabotiraju vesto ali ne mogu da zaustave - pro me ne su ne mi no v ne... A i mi smo zrno peska u njima... Bravo mi! =D>

Vrh

PostPostano: čet jul 30, 2009 11:19 am 
Član foruma

Arbitrum, meni je vazno da budem informisana. Istina, pa kakva god da je. Trudim se da ne budem ignoratna na realnu pretnju. Sto ne znaci da sam u strahu. Dosla sam do informacije i prosledjujem je dalje. Uz malu opasku :mrgreen: , koja nije daleko od istine.

Inace, sto se mene tice, ovog istog momenta, da moram da umrem, nije me briga. To je, ionako neminovnost.

Ne znam imas li dece? Nije pitanje na koje treba da mi odgovoris. Samo pokusaj da se stavis u ulogu roditelja. Pogledaj i sa te strane i verujem da ti ne bi bilo svejedno da li ce ta deca morati da prolaze kroz citav taj scenario, koji REALNO postoji.

Neko ce da se uplasi, a neko da se nasmeje, neko da pocne da razmislja, a neko da nastavi... Nije mi namera bila izazivanje ili sirenje straha. Prenela sam info na svoj nacin.

Zadnja izmjena: sigma; čet jul 30, 2009 11:24 am; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: čet jul 30, 2009 11:21 am 
Član foruma

ferdinandov post me podsjetio na jednu od Rolling Stones;

Please allow me to introduce myself
Im a man of wealth and taste
Ive been around for a long, long year....
...Pleased to meet you
Hope you guessed my name, oh yeah
But whats puzzling you
Is the nature of my game...

Vrh

PostPostano: čet jul 30, 2009 1:08 pm 
Član foruma

Citat:
Ne znam imas li dece? Nije pitanje na koje treba da mi odgovoris. Samo pokusaj da se stavis u ulogu roditelja. Pogledaj i sa te strane i verujem da ti ne bi bilo svejedno da li ce ta deca morati da prolaze kroz citav taj scenario, koji REALNO postoji.

Nemam dece. ali razumem roditelje. Ma samo hocu da kazem da (bar jos uvek) nema razloga za strah od vakcinacije, a za grip cemo lako.

I ja sam razmisljao kao Ferdinand, sto se tice socijale (trenutno mnogo veca pretnja od gripa i vakcina) situacija, bar u Srbiji, postaje groteskna.

Vrh

PostPostano: čet jul 30, 2009 1:54 pm 
Član foruma

Ma nama je još super tu na balkanu jer kod nas nije sve striktno ko vani, malo veze i plave kuverte i sve se riješi tako da je cjepivo nije problem. Al puno je veći problem što vlade niti nemaju novac za cjepiva niti im se to trenutno da odvajat jer ne dobiješ nikakvu uslugu o ovom običnom zdravstvu a kamoli da te i još lete cjepit, zaboli njih za nas, kod nas vlada samo politika ko u bivšoj yugi. Srbija jeste u banani al bome ni hrvatska nije daleko, sve na kredit, firme rasprodane a ovo što ima krade se na veliko, samo na površini izgleda da je super al kad se malo bolje pogleda isto kao i svugdje.
Ma zaboli me za gripu, ako i bude masovno cjepljenje ja se ne budem sigurno cjepio pa nek me nateraju, nek to testiraju na nekom drugom meni to ne treba, samo ti uništi imunološki sustav. A i ti doktori su mutavi ako tu budu samo tako prihvatili, pa nije to za igrat samo tako ić cjepit i čačkat po imunološkom koji je jedna jedina stavr koja nas drži na ovom svijetu jer bi nas najobičnija bakterija požderala odavno i nisu ga oni niti izmislili niti napravili a igrali bi se boga. E gospodo doktori kak je znao reći prof. iz latinskog hmh neće ići! [-( Tko meni može garantirat da će to cjepivo uopće radit ili da virus neće mutirat u 100 oblika dok ovi to sve pocijepe? Naravno to nitko nemože a i da mogu onda bi priznali da su virus sami stvorili.

Vrh

PostPostano: čet jul 30, 2009 2:51 pm 
Član foruma

Trebalo bi i medicinare sto vise obavestavati o pravoj prirodi gripa i vakcina (bar ono sto mi sumnjamo da je pravo) pa ce i neko od njih da razmisli.

Pre par nedelja bilo je po beogradskim televizijama par emisija o gripu (ucestvovao je i taj nesrecni Kon, koji se pominje :mrgreen: ) i cini mi se da je u svakoj pomenuta i ideja o vestacki napravljenom gripu, jedan drugi "strucnjak" je kategoricki tvrdio da je to nemoguce i da je glupost, nesrecni Kon i njegova ekipa su cini mi se bili uzdrzani.

Ideja je u narodu, to je vec nesto, neka se krcka.

Vrh

PostPostano: čet jul 30, 2009 8:36 pm 
Moderator

Na moju žalost ili radost, kako se uzme, ne gledam TV, niti čitam dnevne novine. Tu i tamo na netu pročitam što se dešava. Ovo baš i nije ponekad dobra strategija ali jednostavno nemam živaca da pratim dnevne tokove u Srbiji. Mislim da je bitno meni da se odobrovoljim pa da pratim jer vidim da se dosta pozitivnih pomaka dešava čitajući neke textove u Politici a te textove valja pohvaliti komentarom, barem preko 'neta. Mislim da je informisanje okoline važno a taj zaključak između ostalog izvlačim i iz ovog Om-ovog texta koji je vrlo bitan za temu o Svinjskoj gripi. Takođe slažem se sa izrečenim u gornjim postovima koji kritikuju prepuštanje strahu. Ukoliko se čini da se plašim i da iz takvog stanja širim paniku da vas odma' razuvjerim...istina je doduše, da sam u malo ''lošijoj'' fazi te da sam bangavo napisao gornji post pa otud možda takav utisak. Oprostite mi. Kontam da za daljim pravdanjem nema potrebe :mrgreen: .

Pozdrav.

Vrh

PostPostano: čet jul 30, 2009 9:10 pm 
Član foruma

Arbitrium Liberum je napisao/la:
Trebalo bi i medicinare sto vise obavestavati o pravoj prirodi gripa i vakcina (bar ono sto mi sumnjamo da je pravo) pa ce i neko od njih da razmisli.

mislis da ce prihwatiti (cak i razmotriti!) stajalista/misljenja koja nisu potwrdjena iz akademskog miljea? ako i bude tih par (za njih) budala ce proglasiti dezurnim ludjacima, a swe wan tog sistema/"potwrdjene znanosti" ce proglasiti obicnom nebulozom i "teorijom zawjere" za ljude koji neznaju sto ce sa ziwotom. ti ljudi (lijecnici) su pustani sa fakulteta kao s twornicke trake, da izwrsawaju "naredbe suwremene znanosti"...

Vrh

PostPostano: čet jul 30, 2009 9:32 pm 
Moderator

Badass, koliko me sjećanje služi čini mi se da si baš ti dao link ka onoj doktorki koja se odvažila da kritikuje farmako-mafiju, zar ne? Da li misliš da je ta knjiga ostala bez odjeka u struci? Pročitao sam neka ''uvijena'' mišljenja njenih kolega možeš vidjeti ovdje Ako si čitao pažljivo temu Vakcine primjetićeš da sam ganjao broj doktorke koja nije htjela vakcinisati svoju djecu. Moja majka, dok je bila medicinski radnik, savjetovala je ljude da ne uzimaju vakcine protiv gripa i to još odavno u socijalizmu pa na ovamo. A takvih kao ona itekako ima u zdravstvu. Naravno ima i tih o kojima govoriš. Nije sve crno a nije ni bijelo (ajoj, kako dubokoumno :roll: ostaviću :) ). Nemoj što zamjeriti :mrgreen:
Evo text pozitivnog članka u Politici iz maja 2009 o Teorijama Zavere da potvrdim kako se to probijaju informacije u najuticajnijim novinama u Srbiji:
http://www.politika.rs/pogledi/Zorica-T ... RE.lt.html

Pozdrav :mrgreen:

Vrh

PostPostano: čet jul 30, 2009 9:50 pm 
Član foruma

Ja citam samo novine 24-sata i to onako da bi se nasmejao.
Inace svinjski grip se pojavljuje kod ljudi koji cesce idu u McDonald. Pocinju neverovatnom brzinom da se goje i znoje. Telesna temperatura im toliko visoko skoci da remeceni njihov mozak toplotom umisli da je svinja.... :?
Um radi cudne stvari....
Recimo cuo sam pricu o coveku koji je drzao "List" LDS-a ispod majce u kontaktu sa kozom (ne Kozom!!! :shock: .. nego Kožom, nemam domacu tastaturu pa bas kada treba pozajmim slovo od recimo "telo poruke" ovde sa strane!.. kakav bi to ludak drzao list LSD-a u kontaktu sa jadnom kozom, i to ispod majce.. :-k :tongue: )
List LSD-a je skupina porcija kartoncica koji cine jedan citavi list. To dobijas recimo kada kupujes na vece da bi preprodao (Kod nekih mozes i da narucis koji crtez hoces da ti odstampaju"... Ako si u experimentisanju sa LDS-om dobices 1 "kartoncic"
velicine cetvrt od jedne postanke markice. NE RADI TO!!!
LSD koji se trenutno nalazi u prodaju je daleko od onoga opisa koji ces naci na internetu u opisima iz 70-ih, hippie .. ovo ono. Rizikujes stvarno da ostanes polu retard, na povremeno ili na duze, zavisi od osobe... postoje prirodni, slicni ali mnogo bezbolniji i bezopasni nacini da se postigne slican i lepsi efekat kao recimo sa pecurkama (Izostavivsi Amanitu muscariu.. to je otrovno i bolje je znati sta se radi kada se koristi.. nije zajebancija!!!)
Gde odluta samo da ne napalim mladje da urade nesto pogresno.... (kao da neko uopste cita sta pisem... pogotovo kada krenem ovako raštrkano.)
Inace Lik sa kozom je preko koze upio odredjenu ogromnu dozu LDS-a te je umislio da je Pomorandza i skrivao se odredjeno vrem na jednom parkingu u strahu da ga neko ne oljusti... :mrgreen: :blob:
Sada mozda je ovo samo jedna "Metropolitanska Prica" al poenta je da Um cini svasta :shock:
Ali poenta cega pobogu ako se misli na ono sto sam na pocetku napisao... Da se svinjki grip pojavljuje kod ljudi koji idu u MCDonald...
A joj ja sam prsao totalno.... :blob:
....
Nego ustajem ujutru u 4:40 a vracam se kuci u 20:30, pa mi je onda volja samo da se malo olaksam i zajebavam .... :mrgreen:
Moji zadnji postovi su postali cista nebuloza i katastrofa... :love10: :shock:

Vrh

PostPostano: čet jul 30, 2009 9:57 pm 
Početnik

PLAY IT AGAIN, SAM
Vojska će oboljelima od virusa pomoći silom
Ukoliko američka vlada donese odluku o obaveznom cijepljenju protiv 'svinjske gripe', taj će se program provesti milom ili silom.

Foto:
arhiv/ilustracija
TEKST
Objavljeno: 30.07.2009 15:28h

Iz američkog Ureda za obranu stižu vijesti da će američka vojska biti spremna pomoći civilnim vlastima u slučaju ozbiljnog (katastrofalnog) izbijanja virusa H1N1 koji je na ovaj ili onaj način najavljen za jesen.

'Plan akcije' čeka odobrenje tajnika za obranu Roberta Gatesa.

Prema izvorima CNN-a, plan podrazumijeva pridruživanje vojnih postrojbi Federalnoj agenciji za menadžment u izvanrednim situacijama (FEMA), a nagađa se da će u 'eventualnoj krizi' sudjelovati sve vojne grane.

Iako će potencijalnim zbrinjavanjem oboljelih rukovoditi civilne vlasti, američka vojska ima zakonske ovlasti 'pružiti podršku i izvršiti zadaće' koje su izvan civilnih nadležnosti ili iznad mogućnosti civilnih službi.

Vijest stiže nakon što su državne institucije američkoj javnosti dale do znanja kako obavezno cijepljenje ne predstavlja kršenje ustava.

Prema pisanju američkog tiska, ako američka vlada donese odluku o obaveznom cijepljenju protiv 'svinjske gripe', onda ne bi bilo nikakvih izuzetaka i program bi se, ukoliko se pokaže potreba, izvršio silom.

Déjà vu

Najavljeni je scenarij 'već viđen' 1976. godine, kada je epidemija svinjske gripe buknula u američkoj vojnoj bazi Fort Dix gdje je oboljelo oko petsto članova vojnog osoblja.

Uz savjete Donalda Rumsfelda, Dicka Cheneyja i visokih zdravstvenih dužnosnika, tadašnji predsjednik Gerald Ford naredio je nacionalni program preventivnog cijepljenja za 'svakog muškarca, ženu i dijete u Americi'.

Uz cijenu koja bi danas odgovarala iznosu od pola milijarde dolara, program masovnog cijepljena započeo je u listopadu 1976. godine, no zaustavljen je već nakon nekoliko tjedana kada su počela pristizati izvješća da ljudi odmah po primitku cjepiva razvijaju Guillain-Barré sindrom, opaku bolest koja paralizira živčani sustav. U roku od dva mjeseca, zabilježeno je najmanje 500 oboljenja od sindroma, a više od trideset ljudi umrlo je od posljedica cijepljenja.

www.javno.com

Vrh

PostPostano: čet jul 30, 2009 10:15 pm 
Član foruma

Pa dobro ... pokusao sam da vas ****** al vas to nezanima.
Kako god ... necu se vracati vise na ovu temu. Vi birate gde ce te.

Vrh

PostPostano: čet jul 30, 2009 11:21 pm 
Član foruma

Java je napisao/la:
Badass, koliko me sjećanje služi čini mi se da si baš ti dao link ka onoj doktorki koja se odvažila da kritikuje farmako-mafiju, zar ne? Da li misliš da je ta knjiga ostala bez odjeka u struci?

da postawio sam link, no cini mi se da je to swe sto ce od toga i biti. ljudi ce i dalje odlaziti doktoru zbog sawjeta, straha i narawno lijecenja jer su oni iz akademskog swijeta te "znaju".

wjeruj mi da ce se tesko dopustiti da tisucljeca manipulacije tek tako olako padnu pred owim (te jednim od mnogih) iskazom jedne doktorice. swa ta ukaziwanja/otkrica od strane ljudi aka crnih owaca koji dolaze iz tog farmaceutsko-medicinskog swijeta, uwijek se nalaze na marginama wijesti, alternatiwnim medijima, te im je (namjerno) nedowoljno posweceno prostora u bilo kojim medijskim mjestima.

ako i zawrsi na tw-u (sto sumnjam), ostati ce tek trenutak razmisljanja unutar ljudskih praznih glawa, koji ce wrlo brzo biti zamjenjen nowim recesijskim mjerama, racunima od struje/telefona/wode, ubojstwima jucer/danas/sutra te wijestima sa dalekog istoka. swe je to wec proracunato. debelo...
a mozda se waram, kako bi rekao kolega aragorn... :-k

:love3:

Vrh

PostPostano: pet jul 31, 2009 1:39 am 
Član foruma

Ja mislim da je vazno pustiti buvu, crva sumnje svugde. Ostalo sve ide samo.

ajasofija

Citat:
PLAY IT AGAIN, SAM
Ukoliko američka vlada donese odluku o obaveznom cijepljenju protiv 'svinjske gripe', taj će se program provesti milom ili silom.
Vojska će oboljelima od virusa pomoći silom . . .

That all nice and fine, but you see . . . this is Balkan . . .

Ima robotoida, kao u "stejts" ali ima vise nas dinaroida.

A to sto se desava tamo, pa sta da radimo, trudili su se da dodju do toga. Zelim da kazem, da ako vojska vakcinise i ubija u Americi, ne znaci da ce tako biti u Hrvatskoj, Makedoniji . . . pa cak ni u Francuskoj.

1939. je Nemacka bila nacisticka, ali druge drzave i nisu. Osim ako ne zivis u Americi, u tom slucaju . . . [-o<

Vrh

PostPostano: pet jul 31, 2009 6:05 am 
Moderator

Badass prenosim ti post sa Vakcina:
strepsilis je napisao/la:
danas 3.7. u 22:35h na HTV1 ide emisija Lica nacije.
Tema: Koliko lijekovi i industrija lijekova pomažu pacijentima, a koliko obmanjuju bolesne, kojima je potrebno liječenje?
Gosti: Lidija Gajski i Đula Rušinović-Sunara.

...izgleda da su mejlovi urodili plodom :wink: :mrgreen:

Avaj-javA #-o
Znači, pisao sam i pisao, završio, odradio prikaži, vidjeo da je AL spominjao Nijemce i Francuze u međuvremenu jer mi se prikazao novi post, nasmiješio se, ah koincidencija, krenuo da ispravim neku greškicu a onda sam ''nehotice'' pritisnuo ctrl+w (zatvori tab u Operi) i ode u nepovrat. Zanimljiva mi je ova autosabotaža ali neće proći ove noći. E idem po pivu, cigare, kafu i definitivno se vraćam na pisanje u Notepad-u.

Hajmo Javo na novo :mrgreen:

Prije izvesnog vremena, s kraja maja, u TV kući u kojoj radim se odigrao jedan događaj čiji sam svjedok bio a vezan je za izjavu PR-a WHO koju su prenijele sve mediske kuće u Srbiji. Izvještaj je išao bla,bla,bla, virus, gripa i onda je PR izjavio otprilike sljedeće:
''Virus svinjskog gripa napada samo zdrave ljude.''
Nije toliko bitna za ovu priču izjava PR-a, nego reakcija koleginice montažerke koja je montirala taj prilog i da nije bilo njene glasne reakcije ne bih ni znao za ovu izjavu. Elem žena je sva u nevjerici smijući se objašnjavala na hodniku svojim kolegama i priča je išla otprilike ovako:
Citat:
''Ljudi, jeste li čuli šta je izjavio ovaj debil? :rotfl: Sad sam montirala i ne mogu da verujem da u SZO (WHO) ima takih debila! :rofl Majko mila koji idioti! :rotfl: Koga to mi slušamo? Zamislite, kaže da virus napada SAMO zdrave ljude!? :rotfl: Ej, bre! I to mi prenosimo!? Pa mislim, gde ja radim!? Alo, jel' ima iko u ovoj televiziji da prokomentariše ovog debila! Hahaha ma ovo postaje smešno koliko je žalosno. E stvarno, šta mi to puštamo, jesam li ja to pala s Marsa ili...bla,bla,bla...hahaha''

Da napomenem da je ta koleginica savjestan radnik i prijatna osoba te da je njene kolege montažeri a i šire baš gotive. Ona je ovo danima prepričavala i ova se priča raširila televizijom čak je i zajebavala novinare na tu temu. Naravno pretpostavljam da je o tome pričala i vani, na kafici s prijateljima, komšinicama, ukućanima i sl. jer je baš držalo. Neko od onih koji su slušali je prenio dalje, nekima je ušlo pa izašlo a evo napokon dođe i na forum a sa foruma dalje u svijet. Znači badass veo se skida i ne može se zaustaviti. Neki ljudi jednostavno vide manipulaciju i reaguju na svoj način. Možda se i vrate nazad ali su se zapitali ili reagovali. Nije ona jedina.Pročitajte komentare na pisanje Zorice Tomić u Politici link sam postavio već.

E sad da vidimo što će mo sa ''već proračunato''. Pa kontam, ne mora da znači da će se proračuni ostvariti pa makar ih radili najveći stratezi 4D OPS hiljdama godina. Njihove naloge na kraju treba da izvršavaju, 3D OPS-oci, a sa njima imamo posla u našoj ravni. Da ispričam jednu priču o 3D OPS proračunima i željama iz istorije.

Naime, radi se o Njemačkom planu da pokore Francusku jednim bočnim manevrom kroz Belgiju. Pred 1. svj. rat Nijemci su oformili jedan tim strateških, obavještajnih i logističkih stručnjaka i to je bila dotada neviđena koncentracija stručnih ljudi na jednom mjestu u svijetu. Njihov cilj je bio da osmisle napad na Francusku kako bi je totalno pokorili. Predani, pedantni i precizni, kako samo Njemci mogu biti, bacili su se na posao. Mjesecima su kalkulisali, razmatrali, planirali i došli su do najbolje strateške varijante kako poraziti Francuze tim bočnim manevrom. Sve su izračunali i bili su potpuno sigurni u uspjeh. Svaki metak, svaki pedalj puta, svaku kap benzina, broj vojnika, konja, hranu, ma sve. Sa početkom rata ovaj plan je krenuo u realizaciju. Tih dana situacija na terenu je ukazivala na ostvarljivaost tog plana. No iznenada, vojska nije napredovala proračunatom brzinom i Francuzi su se konsolidovali i osujetili na kraju pad Pariza. Jedini zajeb Nijemaca je bio što su vršili kalkulacije u odnosu na brzinu kretanja trenirane vojske a ne regruta. Regruti su poslije određenog vremena usiljenog marša posustali i nisu jednostavno fizički mogli da postignu zacrtano. Planeri su pali su u jednoumlje te su previdjeli ovu realnu činjenicu.

Na neki volšeban način Hitleru je uspjeo isti plan u narednom ratu, brzo su pregazili Francuze tim bočnim napadom ali je ispušio kod Rusa. Naime, tu nije računao da će Staljin žrtvovati tolike milione. Tako da u ova dva primjera možemo vidjeti da projekcije kakve god bile ne uspjevaju jer ih je neko tamo zamislio iako ostavljaju duboke negativne posledice na čovjanstvo, o tome ne bih. Ukoliko neko postavi kontraargument današnje dominacija NATO, odnosno SAD, moram reći da taj napuhani balon nije održiv u slučaju sljedećeg većeg rata a to su pokazali i napad na Srbiju i ratovi na Bliskom Istoku. Koliko god podgrevali mediski nisu barem Evropljani za ratovanja a mi na Balkanu pogotovo. Činjenica je da se igra od prije 100 godina sa induciranjima kriza danas nije baš primila jer je jednostavno svijest ljudi veća a što se nekih masovnih ratova tiče...sveže je pamćenje na prošla dva svjetska rata.

Možda se varam, kao što si i sam rekao badass ali računam da ovdje ima zdravih ljudi koji će me opomenuti ako je to slučaj.

Kad pogledam kroz kanalisane materijale od strane nematerijalne inteligencije opredjeljenih da služe drugima i kroz pročitane knjige koje su mi dostupne te kroz pročitano ovdje na forumu jedino što je bitno jeste naš razvoj ka punoj svijesti.Kao što je Om napomenuo u temi Kontrola iz 4D:
(izvačim djelove texta kojeg u cijelosti valja pročitati a on se nalazi: OVDJE)

Citat:
Ovim se ne želi stvoriti utisak bespomoćnosti, već naprotiv, izazvati potrebu pružanja otpora i drugim sredstvima koji su mnogo efikasniji u odnosu na klasičan kolektivni način.Taj pristup je Kastaneda nazvao prikradanje. On obuhvata višeznačnu percepciju i višeznačno djelovanje što ljudsku svijest dovodi na isti nivo na kojem se nalazi nematerijalna inteligencija. Tu se otvaraju nevjerovatne mogućnosti pozitivnog djelovanja. Na ovom forumu se osjete takve reakcije, što predstavlja direktno pružanje otpora tim uticajima. U tom smislu je neprekidno prisutan pritisak nematerijalne inteligencije na ometanju namjere razvoja individualne svijesnosti na ovom forumu.

gornji navod je moguće dostići (italik slova) a ja sebe prepoznajem (italik slova) u donjem sa trenutnim mogućnostima:

Citat:
Kada je u pitanju stanje oko prisilnog nametanja vakcinacije, čovjek koji vidi tu manipulaciju trebao bi se aktivirati. Ljudska rasa je dovedena pred ,,streljački stroj,, i sasvim je razumljiva potreba za i najprimitivnijim sredstvima odbrane. U tom smislu se i galaksija zalaže, što ukazuje i na potrebu nas ostalih članova da kroz kontakte sa običnim ljudima skrenemo pažnju na moguće posljedice koje se mogu pojaviti, slično kao u Africi sa AIDS-om. U tom slučaju je to civilizacijska obaveza, pokušati pružiti otpor, gdje je poslije toga savjest čista, bez obzira na ishod tih aktivnosti.

Toliko od mene.
Želim vam dobro jutro, onima koji se sad bude :love3:
Pozdrav

PR- glasnogovornik ili osoba za odnose sa javnošću ako neko ne zna taj termin
SZO-Svjetska Zdravstvena Organizacija

Zadnja izmjena: Java; pet jul 31, 2009 3:22 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: pet jul 31, 2009 8:46 am 
Član foruma

Стручњаци са Тајвана објавили да су открили хемијско једињење које још у ваздуху уништава вирусе свињског и птичијег грипа

Научници Националног универзитета Тајвана (НТУ) објавили су пре неколико дана да су открили хемијско једињење које у ваздуху успешно уништава вирусе новог (мексичког) и птичјег грипа, преносе светски медији. Откриће је уследило у тренутку када је од новог грипа оболело готово 165.000 особа, а надлежни из СЗО изјавили да се вирус проширио у готово све државе света и да је проузроковао више од 800 смртних случајева.

Новооткривено једињење, које су тајвански стручњаци назвали „НТУ-вирус бом”, нарочито је значајно због чињенице да је у последњих месец дана забележено неколико случајева резистентности на „тамифлу”, који се сматра главним антивирусним леком против грипа H1N1. Још је занимљивији податак да научници са Тајвана препоручују да се ово једињење додаје сапунима и другим средствима за хигијену, детерџентима или да се њиме натапају заштитне маске, јер ће то помоћи „убијању” различитих врста вируса (за разлику од осталих антисептика, који постоје на тржишту, „вирус бом” је специфичан и по томе да је једини фокусиран на нови и птичији грип).

Ченг Канг Ли, професор хемијског инжењеринга на НТУ, који предводи тим научника у развоју новог лека, описао је хемикалију као „једноставно, органско једињење” синтетизовано у универзитетској лабораторији.

„Ово специфично једињење спречава вирус да уђе у наше тело и да се „измеша” са нашим имуним системом. Сви типови вируса, од „свињског” (новог) грипа, птичијег грипа до цревних обољења су нестали након што су били изложени овом хемијском једињењу”, истакао је Канг Ли, који није желео да открива друге детаље, уз образложење да је у току патентирање новог препарата у Тајвану и САД. Једино што је желео да открије новинарима јесте податак да су тестови показали да се нова хемикалија задржава на квакама, тастатурама и мобилним телефонима и до два дана, а на рукама најмање пет минута.

На конференцији за медије учествовао је и професор Лин Шиминг, члан тима истраживача, који је изјавио да ће „за дезинфекцију просторије од вируса бити довољно од 30 до 300 промила ове материје”. Коначно, по његовој процени, прва количина лека „вирусбом” требало би да се нађе на светском тржишту већ током септембра.

Истовремено, како је напоменуо Стив Хсу Сунг Куо, директор тајванског центра за контролу болести, „неопходно је још да се изврши независна провера новог дезинфекционог средства”. Међутим, он сматра да је готово извесно да ће лек добити потврду о ефикасности, будући да су стручњаци са НТУ остварили прилично задивљујуће резултате.

Izvor. Politika

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 946 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 48  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.