Sada je: pon maj 05, 2025 12:14 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 435 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 22  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Srbi i Hrvati
PostPostano: uto jul 28, 2009 4:35 am 
Član foruma

Religija je ta koja vedri i oblaci i ujedno nas najveci neprijatelj i kojem danasnji covjek robuje.
To je najveca obmana i laz koja truje narode, ko se njenog uticaja oslobodi siguran moze biti da je na mnogo cistijem zraku i duhovno oslobodjen covjek.
Ako se zelite osvijestiti i osloboditi oslobodite se religiski omci tad ce vam zivot postati mnogo laksi, drazi i potpuniji.
Samo za neupucene postoji veliki broj religija a oni svjesniji razumiju da je to jedna kompaktna cjelina koja melje po zelji vodece elite koja je na celu te cjeline.

Lijep pozdrav i ugodno druzenje dobri narode!

Vrh

PostPostano: uto jul 28, 2009 10:01 am 
Član foruma

Citat:
="miki90"]Religija je ta koja vedri i oblaci i ujedno nas najveci neprijatelj i kojem danasnji covjek robuje.
To je najveca obmana i laz koja truje narode, ko se njenog uticaja oslobodi siguran moze biti da je na mnogo cistijem zraku i duhovno oslobodjen covjek.
Ako se zelite osvijestiti i osloboditi oslobodite se religiski omci tad ce vam zivot postati mnogo laksi, drazi i potpuniji.

Treba razgraniciti izmedju oficijelne religije i Crkve kao institucije i ljudi mislilaca i tragalaca kao pojedinaca! U manastirima se nalazi veliki broj casnih i smernih i dobrosirecih monaha. Njihove iskrene misli, molitve i traganja nikako ne smemo smestiti u okvire ovih relacija kako se izrazavamo o Crkvama kao manipulativnim institucijama...
Cistota i ljubav kojom mnogi od tih casnih bogotragalaca zrace je za svako postovanje... Mene izludjuju ove prodane duse koje uvek nekako isplivaju u prve borbene redove i na celo svih crkava...

Sabraca i casni bogotragaoci su u stvari u istoj masini manipulacije, kao i mi obicni gradjani...

Hristovo ucenje je divno i miroljubivo. Kao recept za vecni mir i srecu. Kako je onda moguce da se dva hriscanska naroda toliko zavade na krv i noz? Eto, samo tako sto je u hristovu crkvu , davno, davno jos, prodrlo i ustolicilo se ZLO i ono rukovodi... Ali, to je samo institucija...

Hristovo ucenje treba prihvatiti sa devocijom i postovanjem, bar ja to tako prihvatam... Zvanicni stav Crkve ( e pisa mi se na njega !)... To je moj sublimirani stav o crkvenim pitanjima... Casni pojedinci i iskreni ljudi su bitni... Prodanih dusa je uvek bilo i bice !

Vrh

PostPostano: uto jul 28, 2009 2:01 pm 
Član foruma

Onog dana kad su se ljudi pocele dijeliti na narode, nacije i narodnosti pocela je i ta mrznja nije to jedinstveno za Balkanske narode.

Vrh

PostPostano: uto jul 28, 2009 5:43 pm 
Član foruma

Danmagorez je napisao/la:
Racunajte da iza medjunarodne manipulacije, pogotovo kada je cilj neki rat izmedju dve strane, nema emocija.
Sada ne shvatite to tako olako, kao neku recenicu koja cilja ka nekoj filozofilji.
NEMA EMOCIJA.
Postoji odredjeni cilj koji sluzi ka postizanju nekog viseg globalnog cilja.
Znate, ono malim koraci do velokog koraka i tako to.
Sve sto spada u postizanje tog cilja se uzima u obzir. Ne racunaju se ljudski gubitci kao sto bi to vi racunali. Patnja bilo koga, dece, odraslih ne sme da dotice odluku kako do krajnjeg cija jer do krajnjeg cilja se stize samo ako se sve opcije uzmu u obzir.
To su vrlo proracunati ljudi da za vas bi vise licili na vanzemaljce kada bi stupili u kontakt snjima. U pitanju je toliko razlicit nacin postojanja i misljenja od "naseg" da bi vam stvarno bili tesko naci temu za razgovor.

U stvar, kada se dublje razmisli iza svih medjunarodnih manipulacija, ratova i mrznje stoje pojedinci koji su kreatori takvog stanja, mozda ih ima i stotine, ali je po meni ocigledno da ti "kreatori" nisu isti ljudi kao sto smo i mi, nemaju iste emocije, odnosno nemaju one "suptilnije" ljudske emocije kao sto je saosecajnje ili odgovornost za zivot oko sebe. U neku ruku takve osobe su zaista "vanzemaljci" u odnosu na nas. Oni su u stvari psihopate, odnosno, po merilima "normalnog" coveka oni su tesko psihopatoloski poremeceni entiteti. Problem je u tome sto su svesni svojih zelja i ciljeva, imaju puno moci, imaju znanje o tome kako manipulisati narodne mase i znaju koji su mehanizmi "psihologije" coveka kao pojedinca i kao pripadnika mase. A nazalost, prosecan covek je prilicno ignorantan prema svemu sto izlazi iz okvira "realnosti" njegove svakodnevnice. Jedan od najznacajnijih poteza "elitne psihopatije" iliti "patokratije" jeste plasiranje psihopatoloskih materijala, ideja, sugestija i misaonih koncepata narodnim masama, koje pod odredjenim okolnostima taj psihopatoloski materijal "upijaju/asimiluju", nakon cega "narodna masa" i sama pokazuje neke psihopatoloske osobine. Taj proces u kome se manipulacijom narodnih masa, odnosno individua koje cine tu masu, preslikavaju neke osobine psihopata, naziva se "transpersonalizacija". Verovatno se ovde vecina nas seca tog procesa koji je kulminaciju na jugo prostorima zapoceo krajem osamdestih, da bi se do devedest i druge godine vecina prosecnih ljudi u masi slozila da neko ubija u njihovo ime, da nonosi bol, patnju i maltretiranje drugim ljudima. Takav stav se pod normalno pravdao time da smo "mi" ispravni, bogomdani, borci za slobodu, dok su oni neprijatelji, ubice i cudovista. Dakle "mi i oni".

Sa druge strane, mentalni programi/sabloni kao sto su nacionalizam, nacizam, rasizam, fasizam, ksenofobija i sovinizam najcesce idu zajedno u paketu, i svi imaju zajednicki sadrzalac koji se nalazi u osnovi ovih psihopatoloskih poremecenih misaonih koncepata. Iskljucivost, superiornost "nas" u odnosu na "druge", mi smo ispravni i pravedni za razliku od drugih.

Kada se malo racionalno razmisli nije tesko uvideti jedan od mogucih korena takve manipulacije. Mislim da slobodno mozemo tvrditi da ona traje hiljadama godina, s obzirom da su toliko stari dokumenti u kojima je zapisan taj tesko poremeceni psihopatoloski mentalni program koji nedovoljno svesne ljude "transpersonalizuje" gradeci u njima izopacenu iluziju da su bas oni "izabrani narod" i da veruju u jednog Boga dalekog i mocnog, dok su svi ostali nevernici pa samim tim i niza bica. Samo bih napomenuo da ne mislim iskljucivo na Jevrejski narod, jer je njhov "program" samo jedna od varijacije iste teme, a cija je sustina u isticanju "muskog" aspekta, po "prirodi i pravu" viseg i uzvisenijeg od "zenskog". Mislim da je stvar u tome da ako jedan "verski koncept" smatra da je jedan pol ljudskih bica "visi" i vredniji od drugog, onda je sasvim logicno da ce na nivou "mesnih zajednica", plemena i slicnog, razlike i iskljucivosti biti jos vece i "cudovisnije"
Kada tome dodamo i koncept po kome su svi oni koji ne veruju u jednog boga na "propisani" nacin, "zigosani" kao nevernici koji su osudjeni na pakao, tada se mozda moze dobiti jedna gruba slika o tome kako je u ljudsku svest uveden jedan misaoni koncept prema kome "tranpersonalizovani" ljudi opravdavaju psihopatoloski poremecene postupke kao sto su rat, klanje i maltretiranje "neprijatelja".

Predlazem za citanje knjigu Politicka ponerologija.

Java je napisao/la:
Ostaje da problem među slavenima na Balkanu nije izuzetak, ovo je problem na cijeloj planeti, a naročito u zonama interesa Crkvi odnosno velikih sila i ''malih'' naroda koji pate zbog njihovih sukoba.

Da, i upravo iz tog razloga je mozda besmisleno pricati o istim stvarima samo na "lokalnom nivou", tim pre sto i je sama "nacija" vestacka tvorevina.

Pozdrav

Vrh

PostPostano: uto jul 28, 2009 7:05 pm 
Član foruma

Top Lista Nadrealista - Nacional detektor

http://www.youtube.com/watch?v=HTM-g_SEjdw

:mrgreen:

Vrh

PostPostano: uto jul 28, 2009 8:12 pm 
Član foruma

Dobro.. ja sam mislio da nema emocija kada se razmatra kako dostici do odredjenog cilja, ne da oni nemaju emocija.
Inace izvanredno napisano Aragorn.
Nadam se da ce dosta ljudi to procitati.
...

Vrh

PostPostano: uto jul 28, 2009 9:21 pm 
Član foruma

Oduvek, ali oduvek meni je pojam nacionalnosti bio i ostao neshvatljiv... od malih nogu. Nacionalni identitet... šta je to?
Ja sam oduvek bio glup i to nikada nisam uspeo da shvatim. Ni sve sukobe koji iz toga slede.
Zapravo shvatao sam ja, ali na jedan neuobičajan način koji nikome drugom nije bio shvatljiv.
Uvek sam postavljao pitanje ljudima: "A kako ti znaš kojoj naciji pripadaš? Zar nije sve tako nestalno, tako promenljivo... Zar možeš da sigurno tvrdiš da tvoj pra ili čukun deda nije došao iz pi*de mate*ine od nekud, i rešio da se u ovoj zemlji na ovom mestu nastani. Zar možeš da budeš siguran da tvoja pra i tvoja čukun baka nisu imale romske, albanske, turske, germanske, talijanske ili ko zna čije krvi? Možeš li?" Na ovakva pitanja daju potvrdan odgovor samo jako jako čudni ljudi :mrgreen: , dok se većina samo duboko zamisli...
Živim u kući u kojoj je živeo i moj pra deda (koji je rođen 1883.), na komadu zemlje koji je nedaleko od prethodne "rezidencije" otkupio moj čukun deda (rođen 1870.) da bi bio bliži "civilizaciji". Na toj prethodnoj lokaciji u kolibi on se rodio, i tu upoznao svog oca (rođ.1854.), svog dedu (rođ.1830.) i pra dedu (rođ.1813.)... Ovoliko ja relativno sigurno znam, i to mi je usmeno preneseno od prethodnih generacija, a u poslednjih oko 150 godina sačivano i nešto lične dokumentacije. Crkvena arhiva ide još dalje, te tako, ispada, da su moj preci bili prilično statični ljudi, i držali se jednog te istog mesta. Naravno ne svi, poneki brat, sestra... su odlutali... te ko zna gde sve sada imam daaaaleke rođake. No nije to poenta, poenta svega ovoga je ta, da ja ne mogu, pa čak iako sve ovo znam, da se sa sigurnošću izjasnim po pitanju nacionalnosti. A to može, bez problema neko ko ne poznaje ni svog dedu niti zna išta o njemu...
Imajući sve ovo u vidu, uz vrlo kratko razmišljanje, vrlo se jednostavno dolazi do zaključka o besmislenosti samog pojma nacionalnosti, svake rasprave na tu temu, i naročito svih sukoba zbog toga nastalih.
Jedan moj prijatelj se jednom naljutio na mene (i pojam ljutnje mi je intelektualno stran - ne razumem ga), kada sam rekao, nazovi me kako želiš (mislim na nacionalnost, ali i bilo šta drugo), zamoli me da pričam nekim drugim jezikom (ja to već upravo činim koristeći se jezikom koji sam naučio od prve reči, kasnije u životu, i koji je potpuno različit od mog maternjeg), stavi granice ove države gde god hoćeš (još jedan meni prilično nelogičan pojam) i nazovi je imenom kojim želiš, meni je sve jedno, sve su to tako nebitne stvari... ne-suštinske... Suština ostaje ista kako god je ti zvao...
Ne govorim ja "mlateći praznu slamu". Odrastao sam u sredini u kojoj su nacionalna prepucavanja svakodnevnica (iako se ne radi o temom navedenim nacijama), a i sa po nekim sukobom kao normalanim sledom događaja. Bio predmet verbalnih (retko fizičkih) napada često puta. Ali sve što sam povodom toga osećao bilo je "Oprosti im oče ne znaju šta rade", poetski rečeno... Zapravo, imajući u vidu činjenicu da mi ne znamo ko smo u smislu nacionalnog identiteta, jer ne možemo biti sigurni ko su nam bili i odakle došli preci, mi jednostavno ne možemo da neracionalno reagujemo, doživljavajući te verbalne napade kao lične i ulazeći u besmilene sukobe iz toga proizvedene. Već moramo, nošeni našom prirodom, da pokušamo da onima koji to nisu shvatili nenametljivo skrenemo pažnju (mislim na napadače) i ako je moguće stavimo na mesto koje im i pripada - mesto naših prijatelja, ili ako ne uspemo (a ne govorim ni o kakvom - na silu - "urazumljavanju"), bar situaciju održimo pod kontrolom i zdravorazumski je okončamo... (sve to rečeno zadržavajući se na materijalistički aspekat, i aspekat jednog čoveka koji ne poznaje previše lliterature.... jer, zaboga ljudi, zar se samo iz knjiga uči, zar su reči čoveku prirodne i bogomdane... zar su slepci diskriminisani kad je intelektualno/duhovno uzdizanje u pitanju, ili oni nepismeni... ili oni poput mene koji razmišljaju strogo u slikama, te su im reči komplikovane i nerazumljive, pa im trebaju nedelje ne retko i meseci za čitanje jedne apstraktnije knjige od 100 strana, da bi je razumeli, i koji relativno brzo razumeju samo slikovite opise... i u globalu, samo reči koje mogu asocirati sa nekom slikom...). Dakle sa aspekta čoveka koji (valjda) razmišlja na sebi svojstven način, kome je u krvi (možda rođen sa tim) da neprekidno analizira, preispituje a zatim sintetiše, koji neprekidno postavlja, naročito sebi, a zatim i drugima (moleći za odgovore, tuđa gledišta, ideje, načine razmišljanja - zbog komparacije, koja mu služi kao jedan važan mehanizam učenja) razna pitanja, koji stalno traži smisao u svemu, pokušava da dokuči uzročno-posledične mehanizme... Pa iako, možda, taj čovek greši, jer nije ni siguran šta dotični termini znače, a i ne vidi neki smisao u njima (nacionalnost, nacionalna pripadnost, nacionalni identitet, nacizam...), ni kako se stiče "pravo" na određenu nacioanalnost, koji su mehanizmi po kojima se do nje dolazi... da li je sve samo stvar izbora... ili pravog porekla... ili možda samo rođenja na određenoj teritoriji uokvirenoj nekakvim granicama i nazvanoj nekakvim imenom... Sve je to besmisleno... sve što pravi razlike među ljudima u smislu koji podrazumeva hijerarhiju prema superiornosti, ili možda bilo koji drugi vid raslojavanja... jer da li je jedan, ma koj čovek, zaista, superiorniji od drugog... ili je samo, naizgled, malo različitiji???
To je dakle sa aspekta jednog "knjiški nepriučenog" čoveka... A ne možemo i ne smemo zanemariti mogućnost da takvih ima puno (gorštaka npr... like me :) ) niti im to smatrati za manu... jer ne rađaju se svi pod okolnostima koje im dozvoljavaju da se "opismene" (ako je to uopšte i potrebno), niti je u prirodi svih da čitaju (mislim na knjige)... Ima i onih koji čitaju znake... pričaju sa šumom, konsultuju se za vetrom, razgovaraju sa zemljom... čitaju iz oblaka... ali ne znaju ni jedno slovo... a rečnik im je toliki da im je sasvim dovoljan za zdravu komunikaciju...

Dakle imam bliske prijatelje svih mogućih "nacionalnosti" (bar po jednog iz nekih) prisutnih na ovim prostorima i niko od nas nije sklon uopštavanju. Sukobe koji su postojali između "naših" zemalja mi smo oduvek smatrali nebuloznim (zapravo bili smo sigurni da postoje neki skriveni ciljevi) i niko od nas nije upao u tu njihovu igru.

Bilo je ratova... moguće da su se neki od nas i našli na suprotnim stranama... Ono što ja znam je da tek tada nisam mogao da se načudim čudu, i razumem zašto smo tu gde jesmo, u uniformama u kojima jesmo i naoružani... Protiv koga (ili bolje, za koga) se boreći??? Zar da pucam u nekog tamo koga ne poznajem i ko mi nikad ništa nažao učinio nije??? ... Imaju li ljudi savesti, aman...? Ili su samo retki od nje bolesni...?

Zadržao bih se na ovom nivou sagledavanja ove teme jer na bilo kom višem ona stvarno gubi svaki smisao.
Po nacionalnosti ja sam čovek, i sve druge ljude gledam na taj način... A ako se i zadržimo na specifičnim nazivima naroda... onda je za mene sve to samo folklor, običjai (a oni nastaju kao posledica životnih okolnosti... npr ovde je običaj da se zimi jede meso i to od preživara, a zašto... pa zato jer je planina na kojoj uspeva samo trava, uglavnom, pa je za zimu jedino moguće sačuvati malo pšenice i kukuruza za hleb i kačamak, u veoma ograničenim količinama jer loše uspevaju, i puno sena... stoka jede sena i služi za hranu preko zime... da li je to loše ili nije... ne ulazimo u to... iako sam lično postao vegan od skoro... i postao providan :mrgreen: ) a samo bolesnima i ove razlike mogu da posluže kao povod za sukobe. Neko se rodi sa plavom a neko sa crnom kosom (uprošćeno rečeno), koji od ova dva "tipa" ljudi je bolji... i da li su ove razlike razlog za nekakve sukobe??? Jesu... Pa zar mnogobrojni vicevi to ne potvrđuju. Ako pristanete na viceve kao kredibilni izvor informacija onda možete i na marketing... a s tim u vezi citat
Citat:
Ja verujem, na primer, da se davimo u okeanu veoma loših informacija, od kojih je previše njih namenjeno da stavi novac u nečiji tuđ džep. Prema tome, ono što nam je stvarno potrebno je novo rešenje sačinjeno od dobrih informacija za obične ljude, koje mogu da koriste po ceni koju mogu da priušte.
Kolin Kembel - Kineska studija
Iako ekstrahovana iz nekog drugog kontexta... i vezana za neku drugu priču, ova rečenica donekle aludira i na ovu temu...

Oprostite na maloj aproseksiji kojom je prožet moj post... nisam imao više vremena da bih se bolje izrazio...

Pozdrav

Vrh

PostPostano: uto jul 28, 2009 9:50 pm 
Član foruma

baki je napisao/la:
... poenta svega ovoga je ta, da ja ne mogu, pa čak iako sve ovo znam, da se sa sigurnošću izjasnim po pitanju nacionalnosti. A to može, bez problema neko ko ne poznaje ni svog dedu niti zna išta o njemu...

Interesantno je to i da ti isti nazionalisti kada se ne nalaze u nekom nadmetnutom sukobu sa drugim naciama, oni se medjusobno prepucavaju.
Evo obratimo paznju.. Bezobrazluk po ulicama, tuce izmedju navijaca, ispred kafana, svadjanje je svakodnevnica.. oni se skoro nikada ne pomazu... ili se svadjaju i dolaze u sukobe ili su pasivni jedni prema drugima. Pricam uopste o ljudima u nekoj naciji. Dosta ljudi u samom svom komsiluku ne moze da se podnosi.
Interesantna stvar se dogadja kada dodje do pitanja nacionalnosti i grupisanja protiv druge nacije u nekom ratu recimo. Oni odjednom pocnu tu da izigravaju neku bracu koja se postuje i voli te se onako zajedno bore protiv gresnih zlih sila druge nacionalnosti ili vere.
U cemu je sada fora da komsija komsiji u jednoj zgradi samo sto ne pljune u lice a ovamo oboje se ponose svojom nacijom i velicaju svoj narod? Ta kontradikcija kod ljudi mi je nejasna.
Kazu da vole svoju zemlju i narod a ovamo sa istim tim svojim narodom nisu u stanju da sazive zajedno.

Vrh

PostPostano: uto jul 28, 2009 10:21 pm 
Član foruma

Pa izgleda je to ona "vrsta" ljudi (koji ne razmišljaju) zbog koje sam i odustao od pokušaja života u civilizaciji (urbanoj sredini)...
Mada... i ovde imaš one sa mentalitetom... "Da komšiji crkne krava"...
Ma sve je u svesti o stvarima...
Moj moto je "Da i komšiji krava bude živa i zdrava"...
Ali mi svi čak nismo ni samo komšije, mi smo JEDNO...

Pozdrav

Vrh

PostPostano: sri jul 29, 2009 11:22 am 
Član foruma

nacinonalnost je nesto sto bi svaki covjek trebo teziti k tome ....

ovi kaj propagiraju protiv nacionalnosti su tajni agenti NWO-a :)

uglavnom ... dovljno je da pogledate ove filmice da shvatite kolko nacionalnost moze uc u krv covjeka ....

http://www.youtube.com/watch?v=tN6-tddQBdU
=> pocetak filmica je itekako istinita prica ... i jos tu imate primjera kamikaze i civila koji su se rado odlucili ubiti sebe negoli predati se neprijatelju ... to je nesto sto nadilazi razum ... to se zove cast i ponos ...

i sljedeci su filmici u cast najveceg govornika u povijesti :

http://www.youtube.com/watch?v=Plu0HpupNzQ

http://www.youtube.com/watch?v=W2c0yfTKfS8

http://www.youtube.com/watch?v=V_o2u3X-bfc

http://www.youtube.com/watch?v=GPpEQuatcTU

da bi ovo shvatili , morali bi ste razumijeti .... razumijevanje stvari je na puno vecem nivou negoli puko racionalno shvacanje ...
kratko receno da bi razumio covjeka moras biti on sam .... razumijevanje za stvari ce uvijek nadilaziti puko racionalno shvacanje ...
tko se ne osjeca drugcije nakon pogledanih ovih filmica , taj uistinu nema sposobnost za razumijevanje ...

probajte se udubiti u politicku situaciju toga doba i imaginirajte se kao da se vi trenutno tamo nalazite ....

uglavnom i u bibliji se moze naci nesto sto bi propagiralo nacionalnost i to u djela apostolska 17:26 a ide ovako nekak " bog je nacinio sve nacije ljudi od jedne krvi i rasuo ih po kugli zemaljski i odredio im vremena i granice njihovih prebivalista ! "
interesanta je prica ta biblijska kada bog odluci pomijesati jezike ljudima tako da se prosire po kugli zemaljskoj ... jer prije kad je bio samo jedan jezik i jedna nacija , onda su oni poceli da rade tu neku babilonsku kulu , htjeli su ic direktno protiv boga ... i onda bog dodje i kaze da ce im pobrkati jezike ....
kolko je ta prica istinita ili nije , to ostavljavam vama ... ali ima dobre indikacije da je istinita ako proucavamo sumerske plocice koje dosita tvrde da je prije bio samo jedan jezik ...

Vrh

PostPostano: sri jul 29, 2009 12:20 pm 
Član foruma

Citius je napisao/la:
tko se ne osjeca drugcije nakon pogledanih ovih filmica , taj uistinu nema sposobnost za razumijevanje ...

razumjewanje cega?

Vrh

PostPostano: sri jul 29, 2009 12:27 pm 
Administrator

Citat:
"Citius":

i sljedeci su filmici u cast najveceg govornika u povijesti :

...da bi ovo shvatili , morali bi ste razumijeti .... razumijevanje stvari je na puno vecem nivou negoli puko racionalno shvacanje ...
kratko receno da bi razumio covjeka moras biti on sam .... razumijevanje za stvari ce uvijek nadilaziti puko racionalno shvacanje ...

Psihopate su često odlični govornici a najbolje ih razumiju oni s istim ili sličnim mentalnim poremećajima, dok su istovremeno u stanju i da transpersonalizuju (psihopatiziraju) i one koji bismo mogli zvati normalnim ljudima što onda vodi takve u propast. Uostalom, ta tema je već davno obrađena u knjizi

POLITIČKA PONEROLOGIJA

Pozdrav

P.S. Jedna od osnovnih istina u istinskoj realnosti (dakle, ne u ovoj iluzornoj u kojoj većina nas živi) je:

Sva moć i bogatstvo ovog svijeta nisu vrijedni cijene jednog ljudskog života.

Ovaj koncept za većinu nas može da zvuči "utopijski" dok će ga psihopate smatrati naivnim i smiješnim.

Vrh

PostPostano: sri jul 29, 2009 2:06 pm 
Član foruma

serem se na sve te koncepte nacionalnih identiteta. nek svaki čovjek radi šta hoće u kojem god podneblju samo neka ne krši pritom slobodnu volju drugog. jedini problem je što ti slobodna volja dopušta da kršiš slobodnu volju drugog, zato i nastaju te takozvane nacionalne netrpeljivosti. ali to je u suštini mračna strana čovjekova uma (ili nametnuti um, R(eptilski) kompleks mozga ili kako ga god zvali) koji teži nekoj vrsti dominacije i izopačenosti zbog same izopačenosti.

jednom kad vidite da se ljudi ubijaju ne samo na nacionalnoj osnovi već i na osnovi gradskih i županijskih pripadnosti (kod nas u hrvatskoj imate borbu na relaciji split/zagreb, iliti nogometnih klubova hajduk/dinamo) nacionalna mržnja je gotovo shvatljiva i logična.

sada kada se zbog globalizacije granice između ljudi gotovo brišu (naravno ne dokraja) tj. nestaju one nekadašnje mržnje nacionalnih osnovi pošto ti isti koji su ih jučer zagovarali i vikali parole tipa: "ubij srbina!", ili "zakolji hrvata!" će sutra dizati ruke na srpskoj turbo folk glazbi ili će pjevušiti azru pijani s prijateljima. i tada će nestati ona žar za mlaćenjem ljudi na nacionalnoj osnovi jer se s tim koje mrziš zapravo opijaš, pa će onda biti neke druge zamišljene granice - ako je poremećen i glup ubit će te zato jer se drugačije oblačiš, zato jer si se našao na krivom mjestu u krivo vrijeme, zato jer mu nisi dao mobitel, zato jer si mu dao mobitel, zato jer si ga krivo pogledao, zato što postojiš i dišeš. zato jer je takva osoba OPS govno koje ne zna bolje i ne razmišlja o posljedicama.

Vrh

PostPostano: sri jul 29, 2009 5:03 pm 
isključen/a

Gledajući iz sadašnje fizičke realnosti određena pisanja imaju svoju pozitivnost, ali nemaju ništa sa kreacijom. Upravo na bazi dualiteta na zemlji je i kreirana ova fizička iluzija koja nam na osnovu dualiteta i služi da bi imali mogućnost poređenja, odnosno odabira. Ali jesu li se mnogi od vas upitali, koji sada u ovoj vašoj fizičkoj stvarnosti, dijelite "pozitivne" lekcije šta ste bili u prošloj inkarnaciji. Možda ste upravo vi u prošloj inkarnaciji bili na onoj strani koju danas osuđujete, a toga danas niste ni svjesni. Vjerovatno smo svi morali ili ćemo morati proći i te lekcije. Naravno da je ljudska rasa, odnosno duše, koje su došle da iskuse fizikalnost pristale na sve one opcije koje fizikalnost sa sobom nosi. Ako tome dodamo i OPS 4. denzitet koji obožava fizički realitet, onda je sve mnogo kompleksnije nego što možemo i zamisliti. Individualno buđenje je ono za čime svačija suština i teži ali kada dođe u završne razrede ovozemaljske škole. Ako uzmemo da završna inkarnacija 3. denzitetskih duša u 4. denzitet traje od 100 do 700 godina onda je jasnije da period pripreme u veći stadij življenja traje mnogo duže nego što mnogi misle. Ne mislim da povika "držte lopova" ima bilo kakvu vezu sa individualnim samoosvješćivanjem ali takođe smatram da svako ima pravo da uzvikuje i dovikuje jer ovo je planeta slobodne volje na koju smo dobrovoljno došli da se izvičemo, iznapadamo, oblatimo, ispametujemo i na kraju se počnemo buditi.
Osuđivati - faliti
Mrziti - voliti
Bjesniti - mirovati
i još drugi dualiteti su dio fizičkog realiteta, oni nisu dio stvarnosti ali služe kao lekcije za učenje. Što reče Pantelija: "mi smo slobodni samo nismo svjesni, jer da nismo slobodni ostali bi vječno zarobljeni u ovoj fizičkoj iluziji". Put je dug i trnovit ali svi će ga morati proći.

Možda nekome i pomogne u vlastitom razvoju.

1.Nesvesno neznanje; stadij na kome ne znate da ne znate
2.Svesno neznanje; stadij na kome znate da ne znate
3.Svesno znanje; stadij na kome znate da znate, ali još morate razmišljati o novim informacijama
4.Nesvesno znanje; stadij na kome novo stanje prihvaćate kao dio vlastite prirode, kada informacija postaje dio vas, kada ste svesni sa istom lakoćom sa kojom ste svesni vlastita imena, kada ste je posve prihvatili i spontano se njome koristite.

Pozdrav.

Vrh

PostPostano: sri jul 29, 2009 9:26 pm 
Član foruma

Citius je napisao/la:
ovi kaj propagiraju protiv nacionalnosti su tajni agenti NWO-a :)

Jeste zapravo si nas sve provalio.. :thumbup:
Ja sam recimo odrastao u centru za obuku NWO elitne jedinice. To je nesto kao saolin hram samo sto u mesto da nas uce saolinizaciju, uce nas psihologiju, manipulaziju ljudima i vec predpostavi ostalo. Sve sto pisem ja i oni koji su odrasli u centru je do slova proracunato a prolazi tako olako i nevidljivo da izgleda kao nasumice i na brzaka napisano.
Ovaj sajt je u sustini njihovo delo. Mada oni ne znaju da sam i ja iz iste njihove "firme" jer moja uloga ovde ima drugu svrhu.. Ovde vas bombardujemo svim i svacim od koga 90% spada u maglu koju ljudi nece nikada ni videti ni realizovati a 10% je sustina koju zahvaljujuci ostalom je upijate. Iza svih "Filozofija" stoji jedna od sustina .. to jest da vas "Drukcije Misljenike" preobratimo u dovoljno omeksanu psihu da prihvatite Svetsku globalizaciju bez incidenata i posledica za "cilj"... ovo je ispala naj jeftinija varjanta da se to postigne.
Inace jedan od mojih ciljeva ovde je da proverim koliko ste "Omeksali kao moguci pokret otpora" a i da vam pruzam po prilicno istinito znanje tu i tamo da vidim da li iko ima iste informacije te daljom istragom ustanovim izvor curenja pravih informacija. Naravno to sve pobrkam kao bog jezike da moj konstruisani identitet ovde ima odredjenu sliku korisnika.
....
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Kada ga zavrnem... bas sam ga zavrnuo.
....
PS: Inace pokusajte me razumeti. Meni ne fali jedna daska u glavi nego citava polica.

Vrh

PostPostano: sri jul 29, 2009 9:55 pm 
Član foruma

A sad zamisli kako je bosancima i hercegovcima između njih.

Al' nije grede - tu smo i idemo dalje :thumbup:

Vrh

PostPostano: sri jul 29, 2009 11:22 pm 
Početnik

Interesna tema.Sve ovo(malo na srpski malo makedonski znak dobre volje :) ) meni mirise kao zakuhano iz Amerike.I kod nas je isto.Prave nam se najveci prijateli, politicari dozivljavaju "orgazam"kada se rukuju sa nekim iz amerike.Uporno vole u NATO, a nepitaju narod.Evropa takodzer postavlja nam nova i nova pravila.(vec mi se gade)Mi balkanci smo dosta pametan narod al veoma podvedljiv.Nismo cenili svoje e sad nam je tesko.

Vrh

PostPostano: pet jul 31, 2009 12:59 pm 
Član foruma

S koliko ste godina prvi put čuli kojem narodu pripadate i u kojoj državi živite i to razumjeli? Prije početka školovanja ili tijekom školovanja? Kad se u vama počela graditi privrženost narodu i državi i da li danas postoji?

Zadnja izmjena: jolo_du; pet jul 31, 2009 7:45 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: pet jul 31, 2009 2:44 pm 
Član foruma

Citat:
I sledeci je govor - najveceg govornika u povijesti

http://www.youtube.com/watch?v=wlBEKm2T2yc :wink:

:love9:

Vrh

PostPostano: pet jul 31, 2009 3:54 pm 
isključen/a

Ja sam devedesete imao 15 godina, a nisam znao da ne postoje bosanci. Mene su ucili da su svi iz Bosne bosanci.

Od onda nisam nista.

Pardon, jesam. Pera kontraš.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 435 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 22  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.