Sada je: uto maj 13, 2025 8:42 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 953 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 48  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Hranjenje Suncem
PostPostano: ned jul 12, 2009 7:02 am 
Član foruma

[quote="Suncokret"]Ja sam razumjela da i kod gledanja u odraz Sunca na vodi vrijede ista pravila što se vremenskog trajanja tiče. Ali opet šta znam...

U pravu si. Poslao sam mail HRMu i potvrdio je da su pravila ista.

:love3:

Vrh

PostPostano: ned jul 12, 2009 9:08 am 
Član foruma

S'tim se i ja slazem. Meditacija i sticanje positivne energije kao i sama fizicka potreba organizma za suncem za bolje psiho/fizicko zdravlje.
Ali to je nesto drugo od hranjenjem suncem kao jedinim izvorom energije.
Ja se jednostavno ne slazem sa idejom da neki ljudi kako tvrde nisu jeli nista jer su se prehranili suncem. To za mene spada u neku glupost, a za ono sto si rekao je ok..
Mi se sa prirodom moramo uskladiti sa svih aspekata... kao u ishrani, fisickoj aktivnosti i kolicini sunca kojom trebamo biti izlozeni.

Vrh

PostPostano: ned jul 12, 2009 1:52 pm 
Član foruma

Danmagorez je napisao/la:
... niko od vas nece nikada preziveti hraneci se samo suncem... ako mi neverujete probajte pa da vas vidim.
Zive Primere koje sam gledao preko raznih linkova bih samo svrstao u disinformatore, prevarante i klasicne Turcine sa pijace...

Znači za tebe je Hira "disinformator, prevarant i klasicni Turcin sa pijace" :evil:

'Ajde odjebi odavde.

Ne za tebe nego za druge samo da kažem da sam pri kraju vežbe i potreba za hranom mi se više nego prepolovila, jednostavno ne mogu da jedem kao ranije, posle par zalogaja sam sit.
Nemam nameru da ostavim hranu potpuno ali ona mene polako ostavlja. Uglavnom živim na voću.
Baš sad ručam lubenicu.

Inače živeti sasvim bez hrane je jedan od sidhija u jogi, po terminologiji transcendentalne meditacije potrebno je biti stalno u kosmičkoj svesti (peto stanje, stalna svest o Jastvu) i taj sidhi bi bio jedno od postignuća pročišćene kosmičke svesti (šesto stanje).
Svi poznati primeri ljudi koji nisu jeli (Tereza Nojman i dr.) su bili potpuno religiozni, tj. duhovni i meditativni. I Hira je to postigao meditacijom (Gayatri mantrom).

Stoga tačno je da to ne može svako da postigne, samo oni koji transcendiraju telesna uslovljavanja uspešnom meditacijom.
To osećam i kod sebe, gledanje u sunce vodi ka prestanku uzimanje druge hrane ali mentalna navika starog načina ishrane još je jaka.
Kako se bakćem sa meditaciojm već 28 godina ovaj izazov da razbijem i tu mentalnu naviku biće mi baš dobar zalogaj. :tongue:

Vrh

PostPostano: ned jul 12, 2009 4:50 pm 
Član foruma

Citat:
Ja se jednostavno ne slazem sa idejom da neki ljudi kako tvrde nisu jeli nista jer su se prehranili suncem. To za mene spada u neku glupost

Razmisli ponovno šta si rekao,samo još jedna predrasuda zato što si uvjeren u to i vjeruješ da je nemoguće,dati ću ti samo jedan primjer,a to je Ram Bahadur Bamjan ilitiga kako ga zovu Buddha Boy koji nije jeo ni pio otprilike 3 godine,snimali su ga kamerom da vide jel mu tko nosi vodu,a sve što su snimili je bilo to da je meditirao 4 dana bez vode,što official nauka smatra nemogućim.

Vrh

PostPostano: ned jul 12, 2009 4:59 pm 
isključen/a

Moje ego nije mogao da izdrzi da ovo ne kaze. Kad bi ljudi pricali samo ono sto znaju, bila bi jebena tisina.

Al sam smislio izgovor za moj ego. :mrgreen:

Zasto se ne suzdrze izliva misljenja, oni koji ne ZNAJU?

Ovo bi trebalo biti, mozda, neko pravilo za svaku temu. Zar nije krajnje vreme da se prestane sa izlivima ega i misljenja na ovakvom forumu?

Vrh

PostPostano: ned jul 12, 2009 8:09 pm 
Član foruma

To sto vama, kao, delimicno uspeva da se hranite suncem ali ipak jebiga morate jesti, al ste tu jel, samo sto niste stigli, spada u moc samoubedjivanja.
Ja recimo ne jedem nista jer sam se ubedio 100% da od smeha se mogu prehraniti.
Svagodnevno se samo hranim vicevima.
Sada ste vi ovde na ovoj temi kao jedna skupina meditatora, prakticara raznih uzvisenih stanja a s'druge strane zivite potpuno po sablonu sistema, iz kojeg pomalo virite vani.
Nemate hrabrost da se od njega odreknete niti da experimentisete neisvesno i dozivite neki realni dozivljaj isvan sistema. Jedino vase znanje se svodi na citanje to jest na znanje drugih.
Strogo ih se drzite jer vase nemate. Niko ovde nije spreman da razmotri sve aspekte nego ste se ubedili u to sto ste citali i to je to. I u bibliji ima istine al celokupno gledano to je jedna velika laz.

Posto vidim da ste tako slatko reagovali trebam preformulisati recenicu od pre:
"Zive Primere koje sam gledao preko raznih linkova bih samo svrstao u disinformatore, prevarante i klasicne Turcine sa pijace..."

sa:Zive Primere koje sam gledao preko raznih linkova bih samo svrstao u disinformatore i prevarante a one koji im tako slepo veruju u ljude koji nemaju sopstvenu volju.

Sad cu laganim koracima odjebati odavde da ne gubim vise vreme s'vama...

Vrh

PostPostano: ned jul 12, 2009 11:06 pm 
Član foruma

Pametno.
Idi komentariši nešto što znaš iz svog iskustva.

Vrh

PostPostano: pon jul 13, 2009 1:08 am 
Član foruma

Pantelija je napisao/la:
. . . . .
To osećam i kod sebe, gledanje u sunce vodi ka prestanku uzimanje druge hrane ali mentalna navika starog načina ishrane još je jaka.
Kako se bakćem sa meditaciojm već 28 godina ovaj izazov da razbijem i tu mentalnu naviku biće mi baš dobar zalogaj. :tongue:

Znaci i tebe cemo uskoro da se oslobodimo . . . onako zauvek :mrgreen:

Vrh

PostPostano: pon jul 13, 2009 7:23 am 
Član foruma

Naravno, kad me ne bude bilo znaćete da sam završio posao kako treba. :love3:

Vrh

PostPostano: pon jul 13, 2009 9:26 am 
Član foruma

Rudar je napisao/la:

sto mislis, ako je postojao, zasto isus/buda nije sutio? zasto je ljudima (i onima koji zele/ne zele) "bacio" bubu u uho i pokusao ih nawesti da razmisljaju? 8)

Vrh

PostPostano: pon jul 13, 2009 3:18 pm 
isključen/a

bad.ass je napisao/la:
Rudar je napisao/la:

sto mislis, ako je postojao, zasto isus/buda nije sutio? zasto je ljudima (i onima koji zele/ne zele) "bacio" bubu u uho i pokusao ih nawesti da razmisljaju? 8)

Valjda zato sto su znali, a ne mislili. :mrgreen:
Da znam, ne bih bio ovde i lupetao.

Vrh

PostPostano: pon jul 13, 2009 4:58 pm 
Član foruma

Rudar je napisao/la:
bad.ass je napisao/la:
Rudar je napisao/la:

Valjda zato sto su znali, a ne mislili. :mrgreen:
Da znam, ne bih bio ovde i lupetao.

a ko zna, mozda nas i nase lupetanje odwede nekud. u najgoru ruku da otkrijemo lazi/manipulacije... \:D/

Vrh

PostPostano: pon jul 13, 2009 5:46 pm 
isključen/a

Mislim da je to sve ok, dok si svestan da mislis, a ne znas. Onog trenutka kad mislis da znas, a ne znas, onda nastaju problemi sa egom.

Odosmo u OT. :hello2:

Vrh

PostPostano: pon jul 13, 2009 7:38 pm 
Član foruma

Rudar je napisao/la:
Odosmo u OT. :hello2:

totalno! :toothy2:

Vrh

PostPostano: uto jul 14, 2009 8:29 pm 
Član foruma

Samo da vas potsetim tema je "hranjenje suncem" a sada da svako ko zna 100% nesto znacilo bi da zna 100% svega jer ne mozes izolovano da znas nesto 100% a da ne znas dakle celokupno "SVE" 100%. Sada ko razume razumeo je a ostali ce stici... Polako.
Tako da ako ocejukete da se ovde prica samo o necemu sto se "ZNA" a ne misli mogli bi da ugasimo sve teme, postove i citav sajt.
Niko od vas ne zna a mi svi imamo ideje i misljena... zato i sve ovo.. Postujte tudja misljenja kao vasa.

PS: Zao mi je da vas obavestim da vi nikada necete, bar ne u ovom zivotu, znati... mozete se samo pribliziti pravom znanju. Jebiga istina boli... znam!
hmm.. ovaj, ..hocu reci mislim.
:occasion5: ... ajde sad se pomirimo sa jedinom istinom.

Vrh

PostPostano: uto jul 14, 2009 8:35 pm 
Član foruma

To vazi i za sve vase idole ... oni su se samo vise trudili.

Vrh

PostPostano: uto jul 14, 2009 9:05 pm 
isključen/a

U redu je da imamo misljenje, ali ga onda ne treba tako srcano braniti kao cinjenicu i ZNANJE.
A to da li cemo u ovom zivotu ZNATi ili ne, niko nije ni trazio od tebe da nam pojasnjavas.

:occasion5:

Vrh

PostPostano: uto jul 14, 2009 9:16 pm 
Početnik

Pozdravio bih sve forumase :hello2: . Ja sam na 8min i 40sec sungazinga i bas mi je lepo \:D/ . Za sada nemam bitnih promena,ni mentalnih ni sto se zdravlja tice. Jedino sto sa sigurnoscu mogu reci,da prilikom sungazinga osecam po rukama prijatne zmarce(kao elektricitet) i ponekad i po glavi i nogama. Dva puta nakon sungazinga sam imao ostar bol u zadnjem delu glave,sto je navodno normalna pojava.
Pozdravljam Panteliju,interesuje me na koliko si minuta i kakve psiho-fizicke promene imas(osim slabije potrebe za cvrstom hranom)?

Vrh

PostPostano: sri jul 15, 2009 7:19 am 
Član foruma

Na 42 minutu, rezultate sve opisane osim potpunog prestanka hrane (što mi i nije cilj, već što veće smanjenje) ali to je vezano za problem koji sam opisao u prethodnom postu.
Ukratko: sungazing deuje 100%.

Vrh

PostPostano: sri jul 15, 2009 8:51 am 
Član foruma

Ovi zadnji filozofski postovi nemaju nikakvog smisla. Ako ne gledate u sunce nemojte ni pisat postove na ovoj temi jer nemate nikakvog iskustva. Samo praksa može dovest do iskustva a time i znanja. Iako je "znanje" tako ofucana riječ kao i "bog" ili "sloboda". Meni ljepša riječ je "buđenje". Zato moram reći da buđenje nije nešto daleko i nedokučivo. Upravo suprotno to je tu samo je potrebno malo pažnje i svjesnosti. S tim svatko može imat bljeskove stvarnosti a time i znanja - direktne percepcije. E sad ako želite non stop biti u stanju direktne percepcije onda je potrebno normalno više pažnje i svjesnosti ali ni to nije nešto nemoguće jer se od vas traži jedino da promatrate.

Tu dolazim do gledanja u sunce. Kako sunce izrazito snažno privlači pažnju vi mu istu uopće ne morate poklonit. Ono će ju samo privuč i vi ćete odjednom iznenada gledat drugačije. Primjetit ćete da ne gledate očima nego da ste negdje iza, da promatrate ono što oči gledaju a um "boji" i postepeno to će se takvo stanje produžavat. Ako meditirate sa strane pored gledanja u sunce to je odlično jer ćete promatrat u miru sve dublje i dublje. Tu normalno nije kraj promatrat ćete i okolinu sve bez uma[b] ako gledate u drvo onda je to samo drvo; nikakvo zeleno, visoko ovakvo ili onakvo (naravno da ćete vidjet boje :) ). Ako sam ja na samo 17min i tako počinjem doživljavat sebe i okolinu ne mogu ni zamislit u kakvom se fantastičnom stanju nalazi Pantelija sa 28god meditacije i 42min gledanja u sunce. To se ne može izrazit postovima na forumu pa ni riječima uopće, za to ćete morat odvojit malo svog vremena i osvrnit se oko sebe. Kad tad će vam pogled past na sunce.

Druga bitna stvar je svjesnost. Jeste primjetili sličnost riječi svjesnost i svjetlost? Ako gledate negdje vani imat ćete svjesnosti ko u priči, pogotovo na početku kad ćete stalno bit na oprezu jel vas netko promatra. Kasnije svjesnost postaje drugačija- rekao bih unutrašnja i vanjska odjednom a kasnije nakon gledanja u sunce kad prekrijete oči dlanovima postaje sasvim unutrašnja. To je pravo vrijeme za meditaciju, jednostavno promatrajte boje i događaje na nutarnjem nebu. S vremenom to će trajat sve duže. Meni se zna dogodit da svjetlosna točka ostane satima ili nestane pa kad se ponovno smirim opet se pojavi podsjećajući me na svjesnost i pažnju i promatranje. Hira kaže da je to snaga trećeg oka. Za Vivekanandu kažu da je od djetinjstva pri počinku običavao vidjeti jasnu svjetlost. Jedna od tantričkih tehnika koju Šiva objašnjava je da promatramo nutarnje nebo... Znači to su probuđeni ljudi koji su doživjeli najviše stanje postojanja i koje možemo doživjet i mi relativno brzo bez velikog napora!

Stoga jedino moje pitanje može biti zašto odbaciti [b]učinkovitu metodu
a upuštat se u bespotrebna filozofiranja ili maštarije?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 953 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 48  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.