Danmagorez je napisao/la:
... niko od vas nece nikada preziveti hraneci se samo suncem... ako mi neverujete probajte pa da vas vidim.
Zive Primere koje sam gledao preko raznih linkova bih samo svrstao u disinformatore, prevarante i klasicne Turcine sa pijace...
Znači za tebe je Hira "disinformator, prevarant i klasicni Turcin sa pijace"
'Ajde odjebi odavde.
Ne za tebe nego za druge samo da kažem da sam pri kraju vežbe i potreba za hranom mi se više nego prepolovila, jednostavno ne mogu da jedem kao ranije, posle par zalogaja sam sit.
Nemam nameru da ostavim hranu potpuno ali ona mene polako ostavlja. Uglavnom živim na voću.
Baš sad ručam lubenicu.
Inače živeti sasvim bez hrane je jedan od sidhija u jogi, po terminologiji transcendentalne meditacije potrebno je biti stalno u kosmičkoj svesti (peto stanje, stalna svest o Jastvu) i taj sidhi bi bio jedno od postignuća pročišćene kosmičke svesti (šesto stanje).
Svi poznati primeri ljudi koji nisu jeli (Tereza Nojman i dr.) su bili potpuno religiozni, tj. duhovni i meditativni. I Hira je to postigao meditacijom (Gayatri mantrom).
Stoga tačno je da to ne može svako da postigne, samo oni koji transcendiraju telesna uslovljavanja uspešnom meditacijom.
To osećam i kod sebe, gledanje u sunce vodi ka prestanku uzimanje druge hrane ali mentalna navika starog načina ishrane još je jaka.
Kako se bakćem sa meditaciojm već 28 godina ovaj izazov da razbijem i tu mentalnu naviku biće mi baš dobar zalogaj.