Sada je: ned maj 11, 2025 5:31 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 2319 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 116  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Petak, 21.12.2012 godine - Evo mog misljenja
PostPostano: čet jul 09, 2009 10:20 pm 
Početnik

Zanimljivo,dobar ti je tekst :)

Ja mislim da nam se najaci strah,tj strah od smrti ugradjuje po rodjenju,u trenutku kada beba zaplace zbog promene sredine kad se rodi.To je kao prva smrta,a svaki strah je mala smrt.

Vrh

Naslov: Re: 22.12.2012. - Kraj vremena i ovog ciklusa
PostPostano: ned jul 12, 2009 2:45 am 
Član foruma

potvrdjujem : dobar tekst :)

Vrh

PostPostano: ned jul 12, 2009 8:18 pm 
Početnik

da li je to sigurno da umiremo?

Vrh

PostPostano: ned jul 12, 2009 8:31 pm 
Početnik

sigurno je da napuštamo tijelo a ne zna se kada :D

Vrh

PostPostano: ned jul 12, 2009 8:33 pm 
Ma joj to je sve bullshit. Ko ce ga znat kad ce se tocno desit i sta ce se desit. Ako umiremo, umiremo, ako ne, ne. Zar je stvarno vise manje bitno. Ako je nase vrijeme, nase je vrijeme i mi ne mozemo protiv toga vec jednostavno to prihvatit i sve ce da bude super.

Sto se tice ovog gore, to je samo moje ocitanje pattern-a kako ide. Izgleda da sve to rade kako bi ego nabrusili do kraja i onda na kraju, final odbrusavanje i woila. Ako je tako, sto se toplo nadam da nije tj. uostalom bas me briga no od 6 milijardi ljudi koliko nas je, vjerovatno ce mozda 100 - 200 miliona ljudi sve skupa prezivjet. Svi drugi ce pomrt tijekom razno raznih pizdarija. Ono, nezamisliva bol vise manje no onaj tko ostane, taj ce regenerirat planetu i civilizaciju.

No tko ce ga znat. Sve to moze biti laz kako bi nas na nesto nahuskali i onda eto, kad dodje vrijeme da samo budemo u kurcu i nista vise. Ne uzimajte nista od toga za stvarno. Ko ga jebe. Ak je super, ak nije super. Jebes sta ce bit i sta ce se desit. Nakon ovog sto sam shvatio jednostavno sam sam sebi vise rekao dosta sa tim pizdarijama jer ono... Previse je sve to skupa.

Vrh

PostPostano: pon jul 13, 2009 12:04 pm 
Početnik

Tako nekako noxten, sve je to veliko bure sranja i niko ne moze znati ni predvidjeti sta ce biti, covjek se samo time zamara i nema nista od toga osim sto mnogo razbija glavu nekim fantazijama i gubi vrijeme a kad prođe vrijeme đaba mu je glavom udarati u zid #-o
Bar nas je historija naucila da su sad jedni jaki drugi potlaceni, sutra ce oni biti jaki a ovi drugi
slabi i to je taj zivot i nedace sto nosi kroz sta covjek treba da se trudi da sto bolje prođe i prevazilazi, to su zivotna iskusenja bez kojih se ne moze. Covjek po prirodi fantazira samo sto nekad pređe granice u tome.

Vrh

PostPostano: pon jul 13, 2009 12:17 pm 
Početnik

Zaboravih staviti komentar na vase tvrdnje o velikom stradanju gdje ce od ukupnog broja ljudi preziviti samo mali broj. Jao kao vjernik (musliman) to gledam kroz drugaciju prizmu od one gdje su za to odgovorna neka druga bica sto hoce da preuzmu kontrolu nad nama.

Sve ovo sto se desava povezano je sa cionizmom i ponovnog povratka Mesiha Isaa a.s. sto jevreji zele ubrzati rusenjem Al-akse i ponovnom gradnjom Solomonovog hrama sto smatraju jednikm od kljucnih stvari sto moraju uraditi. U islamu se najavljuje dolazak Dedzdzala koji ce imati nadnaravne moci koje ce mu Bog podariti da bi bio iskusenje ljudima, moci ce ozivljavati mrtve, upravljat ce sa vremenskim desavanjima, kretat ce se brzo kao vjetar nece biti ni jednog mjesta gdje se nece pojaviti sem par njih. Ako zelis mogu postaviti tekstove o ovome i da uporedis stvari iz drugacije perspektive.

Vrh

PostPostano: pon jul 13, 2009 12:51 pm 
Početnik

Izvrsno predavanje o opisu Dženneta:

http://www.minber.ba/index.php?option=c ... &Itemid=67

Vrh

PostPostano: pon jul 13, 2009 5:41 pm 
Član foruma

dexteron je napisao/la:
Izvrsno predavanje o opisu Dženneta:

http://www.minber.ba/index.php?option=c ... &Itemid=67

nije li malo cudno da se raj zove dzenet

na sta te asocira ta rijec? na genetiku? (genesis?)

zanimljivo je kako rijeci iz drugih jezika imaju bliskost sa nasim pa cak i arapske
ili recimo neke njemacke veoma slicne dok na engleskom nisu ,ali zna biti i obrnuto da su na engleskom slicne a na njemackom skroz drugacije...

mrzim kad se oslojava na covjeka kao rob ,pa nije me bog valjda stvorio da budem rob?

Vrh

PostPostano: pon jul 13, 2009 9:58 pm 
Početnik

Citat:
nije li malo cudno da se raj zove dzenet

na sta te asocira ta rijec? na genetiku? (genesis?)

Ako si poslusao predavanje morao si zapaziti da ce ljudi imati u Džennetu samo ime od ovoga svijeta a sve ostalo nije nista slicno kao na ovom svijetu.

"Allah dz.s. kaze: "Pripremio sam za svoje dobre robove ono sto oko nije vidjelo, sto uho nije culo i sto nije moglo na um pasti covjeku, pa procitajte ako zelite." (El-Feth, 131/7)

“I niko ne zna kakve ih skrivene radosti cekaju."
(Muslim, 2174; Muttefequn alejhi)

Citat:
mrzim kad se oslojava na covjeka kao rob ,pa nije me bog valjda stvorio da budem rob?

Dobro zapazanje, naime o cemu se tu radi? Kazes da mrzis kad se oslovljava na covjeka kao rob, zasto ? Zato sto te rob odma asocira na potlacenost, nepravdu, ponizenje, ugnjetavanje, iskoristavanje...itd.To je sasvim ok. Koliko ljudi danas na svijetu robuje svojim strastima, koliko ih robuje opojnim sredstvima, koliko robuje drugim ljudima, koliko ih robuje raznim korporacijama, novcu, zenama, autima, odjeci, nakitu i cemu sve ne ????

Uzvišeni kaže: “Džine i ljude sam stvorio samo da Mi robuju.” (Ez-Zarijat, 56)

ALI, robovanje Uzvisenom Allahu znaci: biti upucen (prosvjetljen) i ici pravim putem, biti uzdignut, biti spasen od zla na ovom i na drugome svijetu, biti zadovoljan, sretan...
Robovanje Allahu, dž.š., spaja i obuhvata ljubav, strah i nadu.

Zbog toga je Allahov Poslanik, s.a.v.s., izrekao slijedeći hadis: ”Ponižen je i propao je rob dinara (zlatnika), ponižen je i propao rob dirhema (srebrenjaka), ponižen je i propao rob odjeće, ponižen je i propao rob kadife! Ako mu se nešto da, bude zadovoljan, a ako mu se uskrati, rasrdi se, postane bijedan i klone. Ako se trnom ubode, ne izvlači ga.”

Robovanje Allahu, dž.š., čast je, a ne poniženje, kao što jedan pjesnik kaže:

Ono što mi je povećalo čast i ugled,
i zamalo što nisam zbog toga zakoračio nogom na zvijezdu Sureju,
jeste moje potpadanje pod Tvoje riječi: ”O Moji robovi!”
i što si Ahmeda učinio mojim poslanikom.

Da li je bolje robovati svojim strastima ili je bolje robovati nasem Stvoritelju?

Vrh

PostPostano: pon jul 13, 2009 10:13 pm 
Član foruma

Osim ako nisu bili bogovi koji su nas stvorili na sliku njihovu. Zanimljivh odlomaka u bibliji ima. Pogodovo su mi dobri oni gdje bog prica, a to je obicno množina.

Vrh

PostPostano: pon jul 13, 2009 10:50 pm 
Administrator

Ej ljudi... ošli ste u :offtopic:

Ima tema o Islamu, ima tema o vjerama... pa dalje tamo o tome.

A ovdje se vraćamo na 2012.g., što je i tema ovog topica!

:ontopic:

:mrgreen: :wink:

Vrh

PostPostano: uto jul 14, 2009 9:55 am 
Član foruma

Citat:
“I niko ne zna kakve ih skrivene radosti cekaju."

uh ... :) bolje da sutim :)

sorry jack :)

Vrh

PostPostano: uto jul 14, 2009 10:04 am 
Član foruma

Jack987 je napisao/la:

back to the future a? :)

Welcome here, the squirrel-wheel begins
fasten the left hand belts
Remember not to think too much
and your trip will be numbingly pleasant

Non-caring is the easiest way
but to secure a passage to the 2nd plane
you have to complete level one
Their dead-smile lips turn on their TV
while urban gravestones scrape the skies
Rising over marionette cities and marionette skies

This is episode 666
destination chaos
Each and all an actor blind

Vrh

PostPostano: čet jul 16, 2009 10:16 pm 
Član foruma

Ako mogu i ja ovde da lupim svoju ...
Ajde da se kladimo u .... jedno: "Bio si u pravu" ...!!! :mrgreen:
Znaci ja igram na to da te famozne 2012 nece se tog datuma dogoditi nista nego tek koju godinu na gore i nece imat veze sa ovim sto se ocekuje ovde.
Ko pogodi taj za 2,5 godine dobice jedan veliki "Bio si u pravu".
Posto slabo igram na kladionici ali kada igram igram samo na oseciaj (Pogodio sam kvote u singlovima kao 1 i nesto prema 4\5 dok su mi svi pametovali okolo) te sam do sada sa kladionicama u debelom plusu.. igracu i koji tiket na nasu buducnost.
Znaci:
Svetska Finale sveta 2012:
Svasta protiv Nista.. (Vaze samo singlovi)
Svasta (1) - 1.45 .... Nista (2) - 4,5
Ja igram na dvojku, pa sta bude bude!!! :mrgreen:
Sada ako dobijem ne moj te se vaditi na to da sam imao dojavu...

Vrh

Naslov: Re: Petak, 21.12.2012 godine - Evo mog misljenja
PostPostano: pet jul 17, 2009 10:53 pm 
Član foruma

anunaki83 je napisao/la:
Zanimljivo,dobar ti je tekst :)

Ja mislim da nam se najaci strah,tj strah od smrti ugradjuje po rodjenju,u trenutku kada beba zaplace zbog promene sredine kad se rodi.To je kao prva smrta,a svaki strah je mala smrt.

Što se tiče straha od smrti, današnja populacija ljudi na smrt gleda i sa strahom a i sa nekom vrstom oslobođenja od odgovornosti za počinjena djela.
Masa ljudi misli ma ko ga j... bio ja loš ili dobar isto mi se piše svejedno ću umrijeti pa udri radi i što smije i nesmije, misleći pritom da će smrću tijela jednostavno sve nestati a sa time i njihova djela neznajući da moraju pobrati ono posijano.
Takvom načinu razmišljanja uveliko pogoduje akademsko obrazovanje koje nas uči da je čovjek mesnati robot i ništa više od toga, da je čovjek remek djelo prirode te da nepostoji ništa savršenije od njega samog, a da stvar bude gora da smo na vrhu hranidbenog lanca, kakve li utopije.

Smrt tijela je za iti malo prosvjetljeniju dušu čin oslobođenja, to je kao da vas netko pušta na slobodu nakon stoljećnog tamnovanja.
Daleko veća patnja je utjelovljenje duše, to je kao da vas kao slobodna i neograničena bića zatvore u kontejner sa par rupica kroz koje doživljavate vanjski svijet. Jednom riječju grozno iskustvo. Mnoge duše koje se moraju utjeloviti to čine nerado jer znaju šta ih tamo čeka, ali dug se mora odraditi kad tad.
Stoga ja na smrt gledam više sa radošću, jer kad stvarno bolje izanaliziram stvari čovjek nema za čim žaliti kad napusti tijelo, smrt najteže pada onima koji su vezani za plodove svoga rada, njima je i sama pomisao na smrt noćna mora.
Ako želimo prijeći u drugi denzitet nasmijemo biti vezani apsolutno za ništa iz ovoga realiteta, u protivnom ćemo se morati ponovo reciklirati (reinkarnirati) natrag. Naši dušmani to jako dobro znaju, oni na taj način mogu zarobiti nebrojeno puno duša koje im uzastopnim rađanjem obezbjeđuju stalan izvor hrane.
Zašto je populacija ljudi na planeti ovoliko brojna upravo zbog gore navedenog, duše koje napuste fizička tijela umjesto da idu na višu razinu i tako napreduju one su jednostavno zaglavile u 3d i iznova se recikliraju a pored toga pristižu i novopridošle koje dolaze po prvi put. Jednom riječju je nastao hrkljuš koji se mora riješiti na nepopularan način, pa daj zamislite da se ljudi nastve množiti ovim tempom za dvadeset ili pedeset godina pojeli bi se međusobno.
Naš planet može nastaniti do devet milijardi ljudi sve više od toga vodi u propast, čak sam negdje pročitao da će se ta brojka približno ostvariti oko 2012 godine i tad nastupa reset pa sve iznova.

Meni osobno neće bit žao ljudi sa velikim egom, takvi čine gotovo 90 posto populacije i upravo su oni najodgovorniji za ovakav kaos koji vlada. Svatko hoće da bude Bog ili da se igra Boga neznajući pritom koliko su glupi i bezobrazzni nemareći za posljedice onoga što čine. Takvi ne zaslužuju da gaze po ovom prekrasnom planetu trujući ga pritom.
Jednostavno ili neka shvate ili neka pate, sami biraju sve je škola.

Vrh

PostPostano: pet jul 24, 2009 11:53 am 
Član foruma

Jack987 je napisao/la:

Ima tema o Islamu, ima tema o vjerama... pa dalje tamo o tome.

:ontopic:

:mrgreen: :wink:

Potpisujem, od vjera i religija dobijem osip, nedaj BOže da oni zavladaju svijetom mislim da bi inkvizicija i križarski ratovi bili tek dječija igrica, sva sreća pa još ima pameti i otpora prema njima.

Vrh

PostPostano: pet jul 24, 2009 1:16 pm 
Član foruma

kartikeya je napisao/la:
Potpisujem, od vjera i religija dobijem osip, nedaj BOže da oni zavladaju svijetom mislim da bi inkvizicija i križarski ratovi bili tek dječija igrica, sva sreća pa još ima pameti i otpora prema njima.

wladaju oni swjetom, samo na neki "drugaciji". budi bez brige. osigurali su oni swe...

:hello2:

Vrh

PostPostano: pet jul 24, 2009 9:54 pm 
Član foruma

bad.ass je napisao/la:
kartikeya je napisao/la:

wladaju oni swjetom, samo na neki "drugaciji". budi bez brige. osigurali su oni swe...

:hello2:

Dok je ovaca za šišanje bit će i vune. Na žalost ljudi idu za tim da ako većina nešto prihvati to smatra normalnim i pozitivnim bez prethodne provjere.
U dosadašnjem razgovoru sa ljudima primjetio sam u kakvoj se apatiji i beznađu većina populacije nalazi, bez obzira bili oni teisti ili ateisti, svi uglavnom imaju isto mišljenje tipa, tu se nemože ništa, to tako mora biti, mi to nemožemo promjeniti itd. itd. Ja ih pokušavam koji put potaknuti na razmišljanje ali uzalud jednostavno ne žele razmišljati, žele biti zavedeni.
Radije pate u neznanju nego da počnu razunjevati stanje u kome se nalaze te zašto pate.
Baš neku večer me jedan frend upita, pa dobro kakvu korist ti imaš od toga što se interesiraš za duhovnost pa u istom smo sosu obojica, točno ja mu velim al je razlika u tome što barem znam zašto sam u zatvoru za razliku od tebe koji i neznaš da se nalaziš u njemu. Znam kako sam u njega došao a samim tim kako iz njega izaći. To je ogromna razlika.
Ja od 2012 ne očekujem mnogo jedino što bih želio je da novac prestane biti mjerilo vrijednosti, zbog toga što puno dobrih, čestitih i pametnih ljudi stenje pod jarmom novca, on je postao svima cilj a ne sredstvo, nema ga dovoljno za sve to je namjerno tako napravljenno.

Vrh

PostPostano: pet jul 24, 2009 10:57 pm 
Član foruma

kartikeya je napisao/la:
U dosadašnjem razgovoru sa ljudima primjetio sam u kakvoj se apatiji i beznađu većina populacije nalazi, bez obzira bili oni teisti ili ateisti, svi uglavnom imaju isto mišljenje tipa, tu se nemože ništa, to tako mora biti, mi to nemožemo promjeniti itd. itd. Ja ih pokušavam koji put potaknuti na razmišljanje ali uzalud jednostavno ne žele razmišljati, žele biti zavedeni.
Radije pate u neznanju nego da počnu razunjevati stanje u kome se nalaze te zašto pate.

uh, ima ih (nazalost) na bacanje. meni je neshwatljiwo kako se netko NE MOZE zapitati ili ga NE INTERESIRA zasto owo swe postoji? cemu owo swe? zasto? informacije o bitku? zasto jesam? ili mozda nisam?...

ne, ne interesira ih to uopce. daj im posao, hranu, zenu i ne triba im nista wise. ja jednostawno ne mogu biti takaw, no bice da i takwi moraju postojati da bi mi bili owdje gdje jesmo, odnosno da bi oni bili tamo gdje jesu. sta mozemo sada... :blob:
:love3:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2319 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 116  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.