Sada je: pet maj 02, 2025 7:39 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 83 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re:
PostPostano: čet jun 11, 2009 12:14 pm 
Član foruma

Cezar je napisao/la:
Ja jos nisam nasao razuman razlog da prestanem jesti meso.

Zato sto ga nisi niti trazio ili ga ne zelis naci. Jednostavno tvoje razmisljanje je da je meso OK i to je OK. Ili prevazici ili odbaciti, bla bla. Cijelo vrijeme filozofiramo. Ajmo prec sa teorije u praksu. Moje iskustvo je sljedece: za test sam neko vrijeme prestao jesti meso, jer mi je mesa vec bilo pun k... Rezultati su sljedeci: nemam vise agesivnosti kao prije, ne zivciraju me neke stvari kao prije, puno sam smireniji, uzivam u zivotu, tjelesno se puno bolje osjecam, imam puno vise energije, meditacija puno bolje ide kao i sam duhovni razvoj,... Ja ne znam, ali meni su ovo sasvim OK razlozi za prestanak jedenja mesa. Tako da napravi i ti test, spovedi to u praksu, a ne samo trazit razuman razlog u svojoj glavi.
Mozda ce ti razuman razlog doc kad malo proucit i procitas Karmicku dijagnostiku od Lazareva, kao i od Ogorevca.

Cezar je napisao/la:

Citat:
Biti vegetarijanac zbog duhovnog razvoja je viseslojna duhovna revolucija? Svasta.

Procitaj sta je sve pisano. Nisam ja to pisao.

Znam da nisi to napisao, to je moj zakljucak tvog posta. Znas ti dobro sto sam ja mislio, al nema veze.

Cezar je napisao/la:
To je odbacivanje, s kojim se ocigledno mucis. Zasto jos nisi prestao?

Kakav krivi zakljucak. Nema tu nikakvog mucenja, jednostavno pase mi ovakav odnos trenutacno i to je to.

Cezar je napisao/la:
To je sve laganje sebe.

glupost

Cezar je napisao/la:
Koji je pravi razlog da prestanes jesti meso? To je sve laganje sebe. Koji je pravi razlog da prestanes jesti meso? Zato sto "duhovni ucitelji" ne jedu meso? Smesno. Imas li svoj razlog? Iz tvoje sustine? Sta ti tvoja sustina kaze o tome?

Odgovor ti je na pocetku ovo posta.

Cezar je napisao/la:
Neki razlog koji nisi procitao negde ili cuo od nekoga.

Majstore, predji sa filozofiranja u dijela.

Gram prakse vrijedi više od tone teorije.

"Budi promjena koju želiš vidjeti." Mahatma Gandhi

Vrh

Naslov: Re: Postoji li "pokret otpora"?
PostPostano: čet jun 11, 2009 12:29 pm 
Član foruma

noxten je napisao/la:
Meso ne koci duhovni razvoj. Ako je sve jedno. Jedna energija, apsurdno bi bilo rec da energija koci energiju u razvoju. Isto tako, vibraciona razina mesa nema ama bas nikakve veze sa tvojom vibracionom razinom s toga ti ni tu ne skodi. To sto si ti odlucio da ne jedes meso, to je sasvim uredu. Isto je uredu ga i jest jer nije bezveze na zemlji tu sa nama. A govorit da ti se nesto gadi tj. da ti je odbojno jer to je druga rijec za gadjenje nije duhovno jer ti se sve mora svidjat kao sto ti se sve mora gadit. Jedino ti mozes smatrat da tebe koci meso no opet to je tvoja percepcija a percepcije su varijabilne. Steti samo ono sto netko smatra da njemu/njoj steti.

Kao sto iz mesa dobijas informaciju od mucenju zivotinja, ubijanju, itd. I sve te negativne stvari stavljas na svoj mlin.

No dobro, ne zelim ja nikoga tlaciti da nesto prihvati, svatko je na odredjenom stupnju razvoja i svatko zna sto je njegu u ovom trenutku potrebno i to je to. Dalje u polemiku ulaziti nema smisla.

Vrh

PostPostano: čet jun 11, 2009 4:24 pm 
isključen/a

Hteo sam samo reci da je odbacivanje pogresno, a prevazilazenje potrebe za mesom moze biti ispravno. Dok ti mislis da ti nesto moze navuci probleme, znaj da moze. Ako misis da ne moze, onda ne moze. Ni mene ne zivciraju neke stvari pa nisam prestao da jedem meso. I uzivam u zivotu. Ko to i kakav dokaz ima da duhovni razvoj ide bolje od kad ne jede meso?

Citat:
Mozda ce ti razuman razlog doc kad malo proucit i procitas Karmicku dijagnostiku od Lazareva, kao i od Ogorevca.

Eto dokaz da ne jedes meso jer si negde procitao da to nije dobro.

Vrh

PostPostano: čet jun 11, 2009 4:32 pm 
Član foruma

Cezar je napisao/la:
Citat:

Eto dokaz da ne jedes meso jer si negde procitao da to nije dobro.

Napisi ti meni dokaz zasto je jedenje mesa dobro.

Vrh

PostPostano: čet jun 11, 2009 4:39 pm 
isključen/a

Nemam dokaz ni da je dobro ni da je lose. Napisao sam da je odbacivanje lose, a ne ne-jedenje. Nemas ni ti dokaz da je lose, samo si negde procitao i sada se ubijas trudeci da dokazes da si u pravu, da ne bi ispalo da lazes sebe. To sot seti dobro osecas, nije dokaz da je to zbog nejedenja mesa. I ja se dobro osecam i ne zivciram se. Da li si se zivcirao zbog ovoga? Nemoj da se vredjas. Niko ne napade tvoje stavove i misljenja, samo analiziramo i polemisemo. Ko zna ko ce sta nauciti iz ovoga, a ti zapeo da nekoga u nesto ubedis. Ja tebe necu ubedjivati, jer smo debelo u off topicu.

Vrh

PostPostano: čet jun 11, 2009 5:00 pm 
Član foruma

Cezar je napisao/la:
Nemam dokaz ni da je dobro ni da je lose. Napisao sam da je odbacivanje lose, a ne ne-jedenje. Nemas ni ti dokaz da je lose, samo si negde procitao i sada se ubijas trudeci da dokazes da si u pravu, da ne bi ispalo da lazes sebe. To sot seti dobro osecas, nije dokaz da je to zbog nejedenja mesa. I ja se dobro osecam i ne zivciram se. Da li si se zivcirao zbog ovoga? Nemoj da se vredjas. Niko ne napade tvoje stavove i misljenja, samo analiziramo i polemisemo. Ko zna ko ce sta nauciti iz ovoga, a ti zapeo da nekoga u nesto ubedis. Ja tebe necu ubedjivati, jer smo debelo u off topicu.

Nikoga je ne ubjedjujem i nista ja ne pokusavam dokazati, vec sam gore naveo, svatko je na svom stupnju razvoja i svatko zna sto mu je u ovom trenutku potrebno, samo bi volio da pogledas 'problem' sa vise strana i onda doneses zakljucak.
Meni podbacujes da sam ja to negdje procitao, citao sam puno stvari 'za' i 'protiv' jedenja mesa, slozio sam u glavi svoju paradigmu, vrijeme ce pokazati dali sam u pravu ili nisam.
Nema tu zivciranja i vredjanja, raspravljamo, nadam se da cemo oboje nesto novo naucit iz ovoga. :wink:

Vrh

PostPostano: čet jun 11, 2009 5:24 pm 
Član foruma

Ovu raspravu bi trebalo zaljepiti ovdje:
viewtopic.php?f=6&t=42
tek sad skuzio tu temu, btw jako interesantnih postova ima tamo.

Vrh

PostPostano: čet jun 11, 2009 6:17 pm 
isključen/a

Citat:
Meni podbacujes da sam ja to negdje procitao, citao sam puno stvari 'za' i 'protiv' jedenja mesa, slozio sam u glavi svoju paradigmu, vrijeme ce pokazati dali sam u pravu ili nisam.

Ma zar je bitno ko je u pravu? I sam kazes da si sam slozio svoju paradigmu, i ja sam svoju. Samo smo iznosili razmisljanja. Nema tu bas mnogo cinjenica, ni kod tebe ni kod mene.

P.S. Malopre sam otvorio temu Laganje sebe. Nemoj nesto pogresno shvatiti, a pogledaj je. Ajd uzdravlje ti bez rostilja. :occasion5:

Vrh

PostPostano: čet jun 11, 2009 6:33 pm 
Član foruma

Cezar je napisao/la:
Ma zar je bitno ko je u pravu?

To se odnosilo na moje unutrasnje shvacanje svega toga. To nema veze s tobom. Sa napredovanjem uvijek mijenjas svoju paradigmu, to 'vrijeme ce pokazati' je bilo u kontektu dali cu s vremenom promijenit svoje paradigme ili necu.

Cezar je napisao/la:
Nema tu bas mnogo cinjenica, ni kod tebe ni kod mene.

Al zato ima u linku koji sam postao post iznad, baci pogled. :wink:

Cezar je napisao/la:
Nemoj nesto pogresno shvatiti, a pogledaj je.

Budem bacio pogled. :wink:

Vrh

PostPostano: čet jun 11, 2009 6:43 pm 
isključen/a

Budem i ja bacio pogled, samo nemam nameru vise polemisati o tome. :wink:

Vrh

PostPostano: sri jun 17, 2009 11:37 pm 
Član foruma

Usput, i dalje ovo ne smatram nikakvim offtopicom nego samo daljnjom raspravom o pokretu otpora. Jer ova tema se i bavi time.

˝Ne vjeruj zato što tako kažu stari rukopisi,ne vjeruj zato što je općeprihvačeno,ne vjeruj zato što te tjeraju da vjeruješ,već prosudi istinu i ako uvidiš da će svima činiti dobro,vjeruj u nju, živi u skladu s njom i pomozi i drugima da čine isto.˝
-Buda

Vrh

PostPostano: pet jul 10, 2009 9:11 pm 
Član foruma

Nema nikakav pokret otpora. Imas samo odredjenu kolicinu ljudi koji su postali svesniji manje ili vise situacije.
Nikakav pokret otpora nece nikada ni biti. Jer svi koji odlutaju od sistema se bave uglavnom nekom pozitivom i ljubalju. Niko nece da preduzme na sebe veliki teret tamne strane te da ih sve pobije.
To je kao da jedan covek toliko postane oseciajan prema zivotu oko sebe da prestane jesti meso, kasnije shvati da su i biljke zive te prestane jesti i njih, pocne da smatra vodom isto tako zivom .... Na kraju ce taj umreti od gladi (sa velikim zacudjenjem same prirode) a lesinari ce se bez mnogo filizofije njegovim telom posluziti.
Gledajte vi to kako hocete ali postoje ljudi na ovom svetu koji su presli granicu bez povratka ka dobrom. Oni sluze samo da drugima smetaju, nanose zlo, oduzimaju i kvare. Oni te vuku ka neraspolozenju i zlu.
Ja licno ne vidim razloga zasto ne bih uklonio sa ovoga sveta nekoga takvog koji ti nanosi samo zlo. Taj isti ce naneti zlo i drugima i to zlo ce se siriti dalje. Eliminisanjem njega spasavas sve buduce negative koju ce taj isti stvarati drugima koji ce iz tog negativnog ciniti negativno jer ih je taj usmerio u takav pravac.
Zamislite coveka koji udje veseo u krcati autobus a neka izfrustrirana budala na ulazu ga pocne gurati i zaliti se zasto se ne pomeri. On pokusa da mu otvoru mesto a ovaj sve jedno nastavi da kenja kako ovo kako ono. U trenutku to veselo nestane.. Imas samo dve opcije ili cutis, trpis i cekas da zavrsi ili ga (Posto je malo mesta) Laktom razvalis po sred face te kolem u stomak i onda nastavis da ga udaras dok ti adrenalin sidje (Ne valja za zivce da se trpi udar adrenalina)... Opet sam se zaneo al dobro...
Za one koji bih sad rekli da postoji i trecia opcija kao: "Ma odjebes ga ili ne dozvolis da ti prenese mrznju" ...
Onda recimo da vas taj pošto vidi da mu se moze i fizicki napadne... Sta onda, oces ostati miran i pozitivan i primati šamare? Kako god ti okrenuo to ovaj ti je remetijo positivan balans i doveo u negativu. Ti ces u naredno vreme biti pod tim uticajem te ces se ponasati tako a ne positivno. Tvoje akcije ce biti proizvod negativnog sto ti je ovaj preneo.
Eliminisanjem takve budale ti omogucavas drugim pizitivnim ljudima da budu spaseni tog remetanja u koliko dodju u susret sa ovakvim likovima, jer njega da to ucini nece biti.

Ova elita nas jebe u zdrav mozak od pampiveka a mi koji to znamo gledamo samo kako da izbegnemo njihove sve strucnije udarce, te se ponasamo kao neka kukavica koja kada je napadnuta gleda samo kako da iz svega pobegne i izvuce zivu glavu u mesto da se stalozi, prostudira neprijatelja te pronadje "sah mat" kombinaciju. Kada si napadnut neces se spasti izbegavanjem i begom tvoj realan spas ce biti samo kada na kraju stojis cipelom na glavi neprijetalja. A za to treba samo malo pameti, lukavosti i cista rasumna volja bes trunke panike.
Pokret otpora ce postojati samo kada nekolicina ljudi se odluci da odustane od svog bezanja u stranu te shvati da demonstracijama i kojekakvim legalnim putevima ne moze da dobije partiju. Mi ih necemo pobediti nikada dok igramo po pravilima koji su oni napisali. A pogotovo ih necemo pobediti nikada dok pokusavamo spasiti u svom zivotu bar deo sistema koji nam oni nude.
Na izjavu sto bih sada neko napisao: "Pa nisi ti Bog da odlucujes kome ces a kome neces zivot oduzeti" ja bih odgovorio:
"Pa Bog (Stvoritelj) se sam cudi koliko ce mo jos samara primiti pre nego sto reagujemo."
Pokret otpora nece nikada postojati jer smo mi jedna uplasena, sebicna gomila. Nek se svako upita koliko mu smeta da od izhrane pa do svega ostalog ovi nas unistavaju i prave malim, malim bespomocnim majmunima a onda nek se pita dokle bi dosli sa borbom protiv svega toga.... Nigde...
samo sto to necete da priznate.

Vrh

PostPostano: pet jul 10, 2009 9:47 pm 
Član foruma

Ah znam sta bi svima vama trebalo...
Da se nekoliko ludaka kao ja udruzi, obuci i osposobi da likvidira sve skotove na vlastima te da otkine glavu zmiji. To podrazumeva zrtvovanje sopstvene duse. Jer neko ko ih zeli sve pobiti ne moze odvojiti ni trunku svog vremena prema nicemu drugome sem prema cilju.
A jednom kada je neko ucinio prljav posao za sve vas vi mozete nastaviti da stvarate vas lepi veseli sareni svet.

Vrh

PostPostano: sub jul 11, 2009 12:16 am 
Član foruma

Po ovome sto pises rekao bih ti da si veoma, veoma mlad i da bi trebao monog toga procitati ili pak iskusiti aktivirajuci se.
Kada jednom pocnes uciti shvatit ces koliko mozes postici sam svojom svjescu, svojim znanjem i kativiranjem u drustvu za prave stvari. Samo je potreban prvi korak i zelja za znanjem i ostalo ce doci samo od sebe.

˝Ne vjeruj zato što tako kažu stari rukopisi,ne vjeruj zato što je općeprihvačeno,ne vjeruj zato što te tjeraju da vjeruješ,već prosudi istinu i ako uvidiš da će svima činiti dobro,vjeruj u nju, živi u skladu s njom i pomozi i drugima da čine isto.˝
-Buda

Vrh

PostPostano: sub jul 11, 2009 1:38 am 
Moderator

Hm, Danmagorez, mislim da su to asasini na Bliskom Istoku pokušali jednom davno no nije im pošlo za rukom. Održali su se izvjesno vrijeme i onda su ih sve eliminisali. Istoriski gledano propao koncept...

Sila akcije jednaka je sili reakcije. Kako siješ tako ćeš i žnjeti/žeti. Ko se mača laća od mača i gine. Kome pravda leži u topuzu trag mu nečovještvom smrdi.

Ono što znam da meni treba je da nastavim dalje učiti, samopromatrati se, izgrađivati ljudsko biće a ne zvijer. Projekcije vlastitih problema na eliminisanje ''neprijatelja'' sam prevazišao, odnosno istinitije je reć, u toku sam prevazilaženja, otpadanja, poput kraste na koži, dio po dio. Najbolji put je podizanje znanja a onda djelovanje u odnosu na spoznato. Prisustvo ljudskog bića koji vibrira pozitivom (biti ljubav) se preliva na ostale, niveliše situaciju, smiruje. Onaj koji vibrira mora imati dovoljno životne energije da emituje. Dešavalo se. Od familije do kolega na poslu. Dešavalo se u autobusu, vozu, pijaci, dućanu. Bitno je kako djeluješ. Napad prouzrokuje odbranu i situacija izraste u eskalaciju nasilja manje-više verbalnog, to nije put. Ja sam počeo da zajebancijom, humorom te pitanjima da odgovaram na ''situacije'' ali to funkcioniše licem u lice. Na poslu je to čvrst i oštar profesionalni stav. Sve što radim završim na vrijeme, u ophođenju koretno i konstruktivno a kolege su zadovoljne rezultatom, ponekad i više nego očekivanim. Nekad idem i protiv njihovih želja jer su nerealne ali ih efekti urađenog vrlo brzo smire. I naravno ljudski odnos te izgrađivanje opuštene atmosfere, zajebancija, slušanje drugih. Iskren da budem ima i trenutaka kad ispadnem pa reagujem drugačije, no stvarno vrlo malo.

Ne znam da li si gledao na B92 emisiju, davno bješe, o ''pipačima hljeba'' ali tamo je dobro prikazan ljudski napad iz odbrambenog stava. Ljudima koji su pipali hljeb je jedan mladić skretao pažnju kako to što rade nije u redu. Odgovor prozvanih je bio vrlo buran i glasan. No mladić se nije dao smesti. Odmah je pitao ''Zašto se vi tako ophodite ka meni? Ja sam vas samo pitao: Zašto dirate hljeb? Što Vi to mene napadate? Da li je lijepo dirati hljeb? Nije. Nije higijenski, prije svega. Poslije Vas neko drugi treba da kupi taj hljeb. A niste Vi jedini koji to radite. Prije Vas mnogo je ljudi ma isti način kao i vi diralo hljeb. Razmislite što radite? Što ne uzmete papirić dok to radite? bla, bla, bla...'' Ljudi su vrlo teško izlazili na kraj s ovim momkom koji je bio vrlo miran, neagresivan, čak i u govoru tijela, mada je znao da ispada.

Nisu svi ljudi koje vidimo kao zle istinski zli. Taj procenat istinskih zlih nije mnogo velik, čini mi se. Većina običnih ljudi se nalazi u relaciji napad-odbrana ili odbrana-napad, uzrok-posledica. Ako ga je šef na poslu nešto kinjio, na šta iz pozicije ucenjenog nije mogao da reaguje zbog mogućeg otkaza ili neke druge sankcije on će da se izduva na prvom slabijem na kojeg naleti (npr. u autobusu) ili bilo kome ukoliko je totalno pukao ili je budaletina, pa dobije batina obično. Ukoliko iskaljivanje bijesa to ne dozvoli situacija do kuće, iskaliće bes na ukućanima ili na kućnom ljubimcu. Možda ne danas ali sigurno sutra. Ili će se izderati negdje na recepcionarku, medicinsku sestru, prodavačicu, učenika...itd i tome slično...no vrrrrloooo rijetko na drota, to još nisam vidjeo. Najgore od svega je što neće shvatiti odakle mu taj bes. Ukoliko shvati odakle dolazi i što je uzrok, možda nešto i uredi po tom pitanju. A ovo rijetki rade jer nemaju kad da stanu i zamisle se. Nemaju vremena da misle-jedni ili ne žele, odnosno ne mogu da misle-drugi...

Meni se ''negativci'' sklanjaju s puta u posljednje vrijeme. A prelivam na okolinu kad sam u ravnoteži unutar sebe. No biti u ravnoteži me crpi, fantastično crpi, valja znati izgraditi konstantnost životne energije a ja na moju žalost nisam sposoban zadržati tu konstantnost, ne znam još uvijek kako. Istini za volju, sposoban sam sve češće uvidjeti situaciju i reagovati na nju tako da je izbjegnem ili redukujem. S toga nastavljam da učim, pa dokle doguram.

Kad mi se dešavalo da ne mogu da izbjegnem sukob, tj. da ću biti fizički napadnut, ulazio sam svim raspoloživim sredstvima u fajt. Glavom (bosanski :mrgreen: ), šakama, nogama, zubima ako je bilo potrebno. No bješe to davno, bašbaš davno...nekad dobiješ gaza a nekad izgaziš drugog. Kad ih je više štura, magla tj. okreni se i bježi, naučio od Bruce Lee-a :mrgreen:

moj neki rezime:
nema pokreta otpora- otpor je agresija koja energetski hrani drugu stranu...presipanje iz šupljeg u prazno...bacanje energije u vjetar...
naravno IMHO odnosno po mom skromnom mišljenju :mrgreen:

:love3:

Vrh

PostPostano: sub jul 11, 2009 1:52 am 
Član foruma

Nemoj me smatrati bas toliko neiskusnim sa zivotom... imao sam i ja svoje "mala iskustva" od kojih sam ucio o zivotu i ljudima, pogotovo njihovu "ljubaznost i velikodusnost".
Moje naj omiljenije je kada sam od Modene (Italija) stigao u Amsterdam (Holandija) a put je trajao nedelju dana i obavljen bez dinara (Evra) u dzepu. To sve u decembru.
Jeo sam tako sto sam po pekarama i slicno ulazio i pitao da li imaju sta da mi daju za dzabe.
Traziti pare po ulici nije moj stil tako da sam crtao na papir sa hemiskom neke interesantne stvari za prolaznike koji su mi za uzvrat davali nesto sitno. Prevozio sam se na šverz. Malo po malo. Kada me izbace iz voza ja cekam drugi i slicno. Spavao sam gde god nadjem mirno mesto i koliko toliko ne bas pod udarom hladnoce. Naj hladnije je bilo na samoj granici sa Francuskom gde nisam imao voz sve do rano ujutru pa sam pratio jednu ulicicu koja me vodila van tog malog grada i kroz sneg sam nasao neku malu ostavu za alat valjda ili sta vec je to bilo pa sam odmorio unutra gledajuci da se dobro izolujem da se ne bih ziv smrzao.
Pozitivna stvar svega je sto sam video Lion, Pariz, Bruxel, Rotherdam, Amsterdam i razna manja mesta usput. Pored samog ambijenta uocio sam ogroman raspon izmedju svakakvih ljudi. Raspon izmedju dobrih, losih, i tonovi izmedju. Bio sam na tom putu jednom i priveden u policiju. Mogu sad ovde da pisem samo o ovome putu stranica i stranica al ajde necu da davim. To ako bas nekoga intersuje.

Sto se tice onoga sto sam pre napisao mogu ti reci da mi mozemo pokusavati cvetati spiritualno koliko hocemo al ce nam to tesko polaziti za rukom ako nas stavljaju u sve manje saksije (Materijalna Realnost).
Kavez u kojem nas drze je sve jaci i jaci. Zakon im je materija od koje se kavez sastoji.
U ishrani recimo ako vide da im nema druge, te da mediska manipulacija nije dovoljna, onda nesto zdravo i za njih neprofitabilno zabrane. Primer naj klasicniji Marjuana pa na dalje. Prave zakone da te sve vise uskrate da sam sebi krojis zivot. Gledajuci na stvar ovim tempom ce uvesti sankcije na bilo sta sto neko budeo hteo gajiti jer bi to na primer bilo neprovereno po nekim njihovim standardima koje prolaze samo njihove industrije i rizicno za sirenje neke bolesti ili ko zna sta bi im palo na pamet kao opravdanje. Idemo u tom pravcu da nas onemoguce da biramo ocemo ili necemo njihov sistem.
Stoga ja gledam samo realno na stvar jer ako nastavimo ovako ili mi ili nase buduce generacije bice zavucene u toliko zapletenu mrezu iz koje se vise nece moci izvuci.
Sam razvoj moje svesti mi tu nece pomoci mnogo kada nas budu uskratili i da razvijamo svoju svest.
Moras izvaditi trn iz guzice da bi lepo seo.
Pozdrav svima i ne smatrajteme za manijakom... ali kad bi mi samo jedan od njih dosao pod ruku... Hmmm....

Vrh

PostPostano: sub jul 11, 2009 2:19 am 
Član foruma

Javo ... nisam gledao emisiju na B92 al kako si to prepricao vrlo je interesantno.
Ovaj drugi primer oko otkaza i prenosa negativne energije me je naveo na razmisljanej nabrzaka da ta negativna energija putuje kroz ljude, kod nekih se jedan deo talozi ili gomila, ta negativna energija onda postaje vecia i raste kroz neuke ljude. Jedini nacin da talas pokrenut kroz niz ljudi je da se prekine kod nekoga koji je jaci od nje i zaustaviti ili konvertovati u positivnu a za to treba zrelost duse i znanje. Tako se celokupna negativna energija koja luta unaokolo smanji. Ljudi koji u suprotnom je gomilaju sve vise oni pocnu da se ponasaju sve vise i vise negativno dok im dusa skroz ne zacrni te se pretvore u one istinski zle. Verovatno mi svi imamo odredjeni talog negativne ali i positivne energije. Zavisi koja od dve trenutno prevazilazi na ono kako ce mo se ondnositi prema drugima i svetu.
Slazem se dakle sa idejom da znanjem i duhovnim razvojem coveka moze se smanjiti i zlo jer ono je kao jedno zivo bice koje zivi jednim delom u svima a drugim putuje i prenosi se po covecanstvu. Oni koji znaju u sebi da zaustave lancanu reakciju oni su delom smanjili i pobedili zlo.
Postoji i naravno ta varjanta da se ljudi osveste sve vise da Kraljeve besmislene naredbe i ponude za ugodan zivot vise niko ne slusa.. Ali koliko je to realno ne znam.

Vrh

PostPostano: sub jul 11, 2009 2:39 am 
Moderator

Ma kakav manijak, hehehe, imamo vrlo slične prolaze,faze ili razmišljanja. Čini mi se da si ti više čovjek Akcije a ja sam više čovjek Emocija. Evo imam treći primjer sa Rudarom koji je čini mi se čovjek Uma. Svi ljudi imaju te tri komponente samo kod nekoga prevlada jedan od to troje. I sviđa mi se kod tebe upravo stabilnost što se tiče shvatanja stavljanja u sve manje saksije. Uzmi ovo što sam rekao o tipovima ljudi s rezervom, jer je proisteklo iz mog tumačenja Ošoa. Kad budem skenirao knjigu staviću je na forum a do tad dijalog :mrgreen:

Citat:
Moras izvaditi trn iz guzice da bi lepo seo.

Svašta se da naučiti novog ovih dana... \:D/

Zadnja izmjena: Java; sub jul 11, 2009 3:33 am; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: sub jul 11, 2009 3:31 am 
Moderator

Danmagorez je napisao/la:
Javo ... nisam gledao emisiju na B92 al kako si to prepricao vrlo je interesantno.
Ovaj drugi primer oko otkaza i prenosa negativne energije me je naveo na razmisljanej nabrzaka da ta negativna energija putuje kroz ljude, kod nekih se jedan deo talozi ili gomila, ta negativna energija onda postaje vecia i raste kroz neuke ljude. Jedini nacin da talas pokrenut kroz niz ljudi je da se prekine kod nekoga koji je jaci od nje i zaustaviti ili konvertovati u positivnu a za to treba zrelost duse i znanje. Tako se celokupna negativna energija koja luta unaokolo smanji. Ljudi koji u suprotnom je gomilaju sve vise oni pocnu da se ponasaju sve vise i vise negativno dok im dusa skroz ne zacrni te se pretvore u one istinski zle. Verovatno mi svi imamo odredjeni talog negativne ali i positivne energije. Zavisi koja od dve trenutno prevazilazi na ono kako ce mo se ondnositi prema drugima i svetu.
Slazem se dakle sa idejom da znanjem i duhovnim razvojem coveka moze se smanjiti i zlo jer ono je kao jedno zivo bice koje zivi jednim delom u svima a drugim putuje i prenosi se po covecanstvu. Oni koji znaju u sebi da zaustave lancanu reakciju oni su delom smanjili i pobedili zlo.
Postoji i naravno ta varjanta da se ljudi osveste sve vise da Kraljeve besmislene naredbe i ponude za ugodan zivot vise niko ne slusa.. Ali koliko je to realno ne znam.

Ja', postoji varijanta da se ljudi osvjeste no tu su problem ljudi (joj, kako dubokoumno :roll: ). Oni su okolina u odnosu na mene. Šta da im radim? Ne smijem ih siliti nekim pričama, sipati im ''znanje'' u glavu jer ako ih se sili oni pružaju otpor. Mogu se prenijeti neke informacije. Ali mogu da dovedem u sukob njihove izjave koje nisu njihove, oni su samo emiteri onog što pokupe ako ne razmisle o tome, e na to mogu ukazati. Kad neko nešto baš tvrdi, tipa one priče o NWO na temi o Državi, e onda idemo logikom, znanjem i povezivanjem promatranog. Ovo ne znači da sam 100 % u pravu! Samo imam možda širu predstavu, širu sliku.

Negativnosti se kupe od rođenja. Negativnim se vlada. Strahom. Kod nekoga se primi više kod nekoga manje. Poslije nekima kao meni npr. negativnosti postanu način razmišljanja. A takav način razmišljanja se kosi sa prirodom moga bića. I onda si u fantastičnoj tenziji. I dok ne riješiš te blokade u sebi, te čvorove i navike u mišljenju teško je krenuti. Ja sam počeo od načina razmišljanja i još radim na tome. Potom sam kopao po emocijama pa sam tu golem posao uradio. Ali nisam sve uradio baš skroz sam. Imao sam ogledala u nekim ljudima ovdje na forumu...mic po mic...Nat napisa negdje da dok kopaš u sebi naletiš na veeliki korijen. Iščupaš ga misleći da je gotovo ali moraš provjeriti da li ispod toga ima još veći, a bogami ima, i to taman kad si mislio da je posao završen...zaboravio sam :roll: ali to je otprilike to ...Naravno jednom ću doći i do tog ''uno gradne kanjone'' korijena. Interesantano si pojasnio viđenje prenosa energije i taloženje. Sad si pokrenuo kod mene proces razmišljanja, hehehe, fantastično :mrgreen:

:love3:
malo :offtopic: neće škoditi...

Vrh

PostPostano: sub jul 11, 2009 10:24 am 
Član foruma

Danmagorez je napisao/la:
Nemoj me smatrati bas toliko neiskusnim sa zivotom... imao sam i ja svoje "mala iskustva" od kojih sam ucio o zivotu i ljudima, pogotovo njihovu "ljubaznost i velikodusnost".
Moje naj omiljenije je kada sam od Modene (Italija) stigao u Amsterdam (Holandija) a put je trajao nedelju dana i obavljen bez dinara (Evra) u dzepu. To sve u decembru.
Jeo sam tako sto sam po pekarama i slicno ulazio......... nasao neku malu ostavu za alat valjda ili sta vec je to bilo pa sam odmorio unutra gledajuci da se dobro izolujem da se ne bih ziv smrzao.

Kad sam rekao da si vjerovatno mlad i da bi trebao uciti nisam pri tome mislio na zivotna iskustva iskusenja hladnoce, beskucnosti, nego na doslovno ucenje,Kada osoba mice zastore pred ocima i pocinje upijati sve informacije oko sebe i kada ima zelju za znanjem, teoretskim znanjem koje ce prosiriti njezin usvjest. Kada je osoba spremna razgovarati sa svima s ciljem , ne da se samo duhovno uzdize (kako si mozda shvatio), nego da i sam sebe izljeci. Jer dokle god si ti sam zatrovan iznutra mrznjom, prezirom, zeljom za osvetom (kao sto vidim da jesi jer imas taj govor u tekstovima) nisi spreman ni pozitivno djelovati na okolinu.

-Buda

Zadnja izmjena: chiril stipsa; sub jul 11, 2009 10:26 am; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 83 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.