Sada je: pon maj 05, 2025 4:27 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 816 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 41  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: ned apr 12, 2009 10:17 pm 
Član foruma

Pisces je napisao/la:
Međutim, čovjek za sve svoje radnje i trud želi vidjeti rezultat i iščekuje rezultat.

Mislim da je stvar u tome da ne trebas ocekivati nista, tim pre sto "rezultat" shvacen na taj nacin vise predstavlja neku konacnu, zakljucnu stvar, a mislim da nas put "samospoznaje i spoznaje" ne moze ukljucivati tako nesto kao sto je "kraj", bar ne ovde gde jesmo.

Citat:
U ono vrijeme rekli su da će Val doći u rasponu do 18 godina i ta godina pada na 2012.

Da, to su rekli, ali rekli su i brdo drugih stvari. Na kraju mozda ispada da datum i godina ne znace nista, nego se "kraj ciklusa" moze prepoznati po razvoju dogadjaja. Osim toga, spominju da predvidjanja buducnosti nisu zgodna jer buducnost nije fiksna i moze se promeniti.

Citat:
Sada svi žele ubrzati svoj rad na sebi u nadi da će uloviti vlak za tu godinu.

Zapravo, svako "ubrzavanje" nije preporucljivo, treba pustiti da stvari "teku" i ne forsirati ih. Mislim da iza svakog "ubrzavnja" stoji zeljno razmisljanje, sto je naravno OPS frekvencija, pa iz toga sledi i odgovarajuci "rezultat".

Citat:
Ali, isto tako su rekli da ako pojedinac razvije određenu razinu svijesti, da on može bilo kada preći na 4. razinu bez da iščekuje Val, tranziciju... Takvi su vjerojatno najrjeđi, a to se dogodi kada te više ništa ne veže sa ovim svijetom, tj. da su lekcije naučene.

Da, to se navodno desava kada su naucene lekcije 3.denziteta. Navodno bi uobicajan proces bio da onaj ko je naucio te lekcije napusti telo i 3denzitet, pa da se posle nekog perioda boravka na 5.denzitetu ponovo inkarnira u neko telo na 4.

Citat:
A mene je kopkalo to što netko ŽELI ( ja ŽELIM, on ŽELI... ) da prijeđe na višu razinu. Kao, dosta mi je fizikalnosti, hoću iskusiti nešto novo, više varijabilnosti. Ali jel je to famozno željno razmišljanje na taj način kontraproduktivno!?

Mislim da je "zelja" sama po sebi OPS orjentacije, i u sustini ne moze se biti "OPD kandidat" sa tom frekvencijom koju nosi zeljno razmisljanje, mozda i gresim.

Citat:
Ili, ako ja to želim, ja ću se potruditi za to, potrudit ću se radom na sebi promatrajući sebe i učeći i preko učenja sa drugima. Recimo da učim, trudim se i da se osjećam zadovoljno, i da vidim smisao u svemu tome. Ako je tome tako, onda imam i pravo da OČEKUJEM da ću ja biti uzet na razmatranje (kandidat) za prelazak na 4. nivo, jer čovjek sve radi sa nekim ciljem. Znači, ja želim da idem na 4. nivo i ja očekujem to. Ok, sad, jel je odmah u startu bio krivi pristup u razmišljanju, tj. željenju i očekivanju?

Mislim da jeste u startu "krivi" pristup. Stvar je u tome da se u tom slucaju trudis da "radis na sebi" zato sto ocekujes nagradu za to, sto je sustinski OPS. Svaki put kada mi nesto ocekujemo mi izrazavamo nasu OPS sklonost. "Ocekivati" nesto znaci da si ti tvoju paznju usmerio i ogranicio samo na jedan pravac i to onaj koji bi zeleo da vidis, odnosno onaj koji ocekujes kao "rezultat" svojih napora. Usled tog ogranicenja ocekivanjem, nuzno dolazi do toga da neko nije sposoban da vidi druge stvari zato sto mu se ne uklapaju u zeljeni/ocekivani rezultat, odnosno ignorise ih. To je bazicni princip po kome OPS orjentacija funkcionise. U stvari ocekivati nesto znaci suziti svoju percepciju na "zeljene parametre", dok NE ocekivati znaci siru, otvoreniju percepciju koja drzi sve mogucnosti "otvorene".

Citat:
Oni kažu, ako vjeruješ da ćeš dobiti rak pluća zbog pušenja, vjerojatno ćeš dobit.
Ako vjeruješ da ti molitva pomaže, onda pomaže.

Ako vjerujem da ću biti 'premješten' na 4. nivo, onda i hoću!?

Mislim da stvari ipak ne funkcionisu tako jednostavno, ima ljudi koji ne veruju da ce dobiti rak pa opet obole, ima onih koji veruju u molitvu ali im opet ne pomaze. Ako bi neko rekao da veruje da ce biti "premesten", licno bih mu rekao da ne treba da veruje ni da hoce ni da nece, nego da radi na sebi, "cilj" bi bio da se nakon zavrsetka zivota u ovom telu vise ne vracamo ovde, bez obzira bilo Talasa ili ne.

Citat:
Bilo bi mi logičnije da ću se vratiti (ako već neću naučit sve lekcije u ovom životu) u život sličan ovom (vrijeme, ljudi, civilizacija), jer ako neću otići na 4. nivo s dolaskom Vala, onda neka duša nastavi svoj rast tu di je stala (od sada nadalje)

Ko zna, mozda ce biti upravo tako, na primer da predpostavimo da ce "pecinskih ljudi" biti stotinak miliona, to bi znacilo da nece sve duse koje su "ponavljale razred" stici da budu pecinski ljudi, neki ce se roditi i malo kasnije u "boljim" okolnostima. Medjutim, moze biti i ne mora.

Pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto apr 14, 2009 4:26 pm 
Član foruma

Ja sam to prije čitao.Imalo je čudan utjecaj na mene.
Sada sam izgubio nit i neznam više o čemu se radi.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri apr 15, 2009 12:00 am 
Član foruma

Odin je napisao/la:
Ja sam to prije čitao.Imalo je čudan utjecaj na mene.

U kom smislu je imalo cudan uticaj na tebe?

Pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri apr 15, 2009 11:37 am 
Član foruma

Neznam,malo me čak bilo strah čitati to.Uznemirilo bi me.Ali to je bilo dok sam bio totalni početnik.Možda je to zbog toga.

pozz

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri apr 15, 2009 12:09 pm 
Član foruma

Odin je napisao/la:
Neznam,malo me čak bilo strah čitati to.Uznemirilo bi me.Ali to je bilo dok sam bio totalni početnik.Možda je to zbog toga.

pozz

To znaci da si trebao da nastavis i da savladas strah. Strah prodje posle par dana. Mene je hvatao veliki strah, ustvari vise sam bio prestravljen i uzasnut. Ali samo par dana :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri apr 15, 2009 2:52 pm 
Član foruma

I ja sam osobno imao negativna iskustva krajem 2006-te godine kada sam počeo čitati transkripte. Počeolo je sa strahom do paranoje, depresije i crnih misli. Uglavnom nije mi bilo dobro i dugo je trajalo. Čak mislim da sam u jednom periodu trpio konstantne napade raznih entiteta. Nakon toga nekih deset mjeseci nisam dolazio na ovaj forum. Kada se stanje stabiliziralo evo me opet nazad :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri apr 15, 2009 3:35 pm 
Član foruma

Zanimljivo.Ja ću ih ponovo početi čitati.Baš me zanima kako ću sada reagirati. :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri apr 15, 2009 3:57 pm 
Član foruma

Top_Secret je napisao/la:
I ja sam osobno imao negativna iskustva krajem 2006-te godine kada sam počeo čitati transkripte. Počeolo je sa strahom do paranoje, depresije i crnih misli. Uglavnom nije mi bilo dobro i dugo je trajalo. Čak mislim da sam u jednom periodu trpio konstantne napade raznih entiteta.

Cini se da je to standardna "procedura" kada neko "otvorenog uma" krene sa citanjem transkripata, kao da se to ne dopada nekoj "sili". To se po pravilu ne desava onima koji citaju sa predubedjenjem ili iskljucivo traze "greske" umesto da razmisljaju o materijalu u celini.

Licno sam imao drugacije iskustvo sa citanjem od predhodno iznesenih, a koje sam opisao ovde:
http://www.galaksija.info/forum/viewtopic.php?t=356

Pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri apr 15, 2009 5:01 pm 
Član foruma

Neznam više što da mislim o tome.To vrlo lako može i biti lažno.
U ovo vrijeme nikome ne vjerujem. :evil:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri apr 15, 2009 5:56 pm 
Arbitrium Liberum je napisao/la:
Odin je napisao/la:
Neznam,malo me èak bilo strah èitati to.Uznemirilo bi me.Ali to je bilo dok sam bio totalni poèetnik.Možda je to zbog toga.

pozz

To znaci da si trebao da nastavis i da savladas strah. Strah prodje posle par dana. Mene je hvatao veliki strah, ustvari vise sam bio prestravljen i uzasnut. Ali samo par dana :mrgreen:

Na mene su tako pledijci djelovali.

KaZovci su mi full okay doduse. Citam ih stalno digod da stignem no sad sam se kompletno aktivirao da procitam sve sto mogu o njima tj. njihove verzije me zanimaju sad bash.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri apr 15, 2009 6:27 pm 
Član foruma

He he he,kad sam prvi put pročitao Ickeovu knjigu,spopala me muka i bilo mi je doslovno zlo. :lol:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri apr 15, 2009 6:27 pm 
Moderator

Top_Secret je napisao/la:
I ja sam osobno imao negativna iskustva krajem 2006-te godine kada sam počeo čitati transkripte. Počeolo je sa strahom do paranoje, depresije i crnih misli. Uglavnom nije mi bilo dobro i dugo je trajalo. Čak mislim da sam u jednom periodu trpio konstantne napade raznih entiteta. ... :mrgreen:

Izgleda da to "moraju" proći svi koji se upuste u "avanturu" sa Kasiopejcima.

Bio sam potpuno uvjeren da sam se određenim tehnikama zauvijek riješio takvih strahova i napada panike do trenutka kad sam na Jackovoj stranici "nabasao" na transkripte.
Tol'ko sam se prenerazio da nekoliko dana nisam išao spavati bez svijeća i tamjana koji su gorili cijelu noć, ali nisam odustajao od čitanja jer sam u isto vrijeme u svojoj suštini bio potpuno "siguran" da to sve (ili barem dobru većinu toga) "znam" oduvijek samo se nisam mogao sjetiti.

Odjednom su se samo poslagale kockice davno skupljenih informacija sa različitih strana i krajeva tako da mi je sav taj iznenadni nalet straha bio na neki način "pokazatelj istinitosti" materijala i samo još veći poticaj da nastavim sa istraživanjem i uspoređivanjem.

Čak sam na fizičkom nivou, za vrijeme prvog čitanja, osjetio vrlo snažno pulsiranje negdje između srca i grla kao refleksiju osjećaja straha i panike-bar sam to tada tako mislio-koja mi je bila skroz čudna s obzirom na to da se inače taj osjećaj pojavljivao u predjelu trbuha. Kasnije sam za to pulsiranje našao objašnjenje u Donosiocima svitanja (i ne samo za to nego i za poveliku količinu situacija i događaja iz mog života i to od samog rođenja-ono, kao da mi se knjiga skroz osobno obraća-čudesan osjećaj utjehe i mira) koji su po kasiopejcima ustvari ista "ekipa".
Upravo taj "balans" između strahova i napadaja panike te nekog dubljeg intuitivnog osjećaja spokoja i pripadnosti me nagoni da još uvijek i nanovo čitam i pratim (između hrpe svega ostalog slične tematike) transkripte i Laurinu seriju Val.( i ne samo balans, nego i mazohistička potreba za izazivanjem tog osjećaja straha i panike na fizičkom nivou, kako bih se mogao "pomaknuti" u svijesti i iz nekim dubljih nivoa svog bića umiriti i promatrati fizičke reakcije)

A što se topic-a tiče, smatram da riječi "Kasiopejci i predrasude" čak ne bi trebali niti stajati zajedno u istoj rečenici, jer ono na što me čitanje tih materijala navodi je upravo to da je jedna od potki izlaganja u transkriptima odbacivanje svih predrasuda i otvaranje uma za SVE mogućnosti i informacije, a sve u svrhu razvijanja sposobnosti za jednu objektivniju procjenu kako sebe tako i svijeta u kojem živimo.

:blob: :blob:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri apr 15, 2009 7:22 pm 
Član foruma

Kako možete biti sigurni da su to stvarni Kasiopejci a ne neka tehnologija?
A ne neki programer?

Ja više nisam siguran u ništa.Ne vjerujem nikome,pa ni sebi samome. :lol:

Naravno ne želim nikoga plašiti jer nema nikakvog razloga za strah.
Jedino je problem u tome što svi danas nešto filozofiraju,pa više neznaš za što da se odlučiš.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri apr 15, 2009 7:37 pm 
Odin je napisao/la:
Kako možete biti sigurni da su to stvarni Kasiopejci a ne neka tehnologija?
A ne neki programer?

Ja više nisam siguran u ništa.Ne vjerujem nikome,pa ni sebi samome. :lol:

Naravno ne želim nikoga plašiti jer nema nikakvog razloga za strah.
Jedino je problem u tome što svi danas nešto filozofiraju,pa više neznaš za što da se odluèiš.

Mislim da nisi shvatio poantu ili se tako prezentiras no valjda ti je jasno da je sve RELATIVNE prirode. Cim nesto ne prihvacas, neki dio tebe nije se rijesio ega. Isto tako nije bitno ta ti nekome vjerujes ili nesto prihvatis zdravo za gotovo. Takodjer poanta zivota nije da zivis vec promatras zivot tako da ga zivis. Procitas, kazes aha. Okay, dobro... Idemo dalje lol. Jos bolje je kad nista ne kazes vec samo procitas.

Ako ces jos bolje, kasiopejci pricaju stvarno strasne stvari. Vlada ti cijelo vrijeme prica kako je sve super a zapravo je sve u raspadu. Sa time meni oni pokazuju da su vrijedni citanja a ne vjerovanja ili ne.

Treba mislit na ono sto procitas izmedju linija dok njih citas a ne na ono sto oni govore. Ja barem na te transkripte opcenito gledam kao na aktivatore za neke moje segmente tako da se sa istima tako i ponasam.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri apr 15, 2009 9:53 pm 
Član foruma

A opet, moguce i da je to samo nekakva reakcija nase psihe na stvari na koje nismo nauceni. Moram da kazem da ja naprimer nisam bio prestravljen samim transkriptima, naprotiv, bas me vuklo da citam, ali bio sam prestravljen svacime drugim. Reptili, energija, razni vanzemaljci . . . dok se najzad nisam pomirio sa time da mogu samo da me ubiju, al opet sta ima veze ako to nije kraj. I ode strah :D

Kada sam kasnije citao kas. transkripte video sam da nema niceg strasnog, pa cak ni nicega sto do tada nisam manje-vise znao.

A nije ni vazno dal su kasiopejci ili nekakva tehnologija ili programer, mislim da je efekat na pojedinca vazan. Odnosno ono kako ti osecas i radis. Eto ja sam se naprimer oslobodio strahova, lep je taj osecaj kada shvatis da se stalno nesto bojis, uglavnom neopravdano, pa se toga tako i oslobodis.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet apr 16, 2009 9:13 pm 
Član foruma

Arbitrium Liberum je napisao/la:
A nije ni vazno dal su kasiopejci ili nekakva tehnologija ili programer, mislim da je efekat na pojedinca vazan. Odnosno ono kako ti osecas i radis. Eto ja sam se naprimer oslobodio strahova, lep je taj osecaj kada shvatis da se stalno nesto bojis, uglavnom neopravdano, pa se toga tako i oslobodis.

Da,dobro rečeno. =D>

Vrh

Naslov: Re: Kasiopejci i predrasude
PostPostano: pon jun 22, 2009 1:04 am 
Član foruma

Crystal Dream je napisao/la:
htio bih da se malo vise pojasni po cemu se C`s, Ra i Bringers materijali stavljaju u isti kos sa channeling propagandom tipa Jedini Planet Izbora, Razgovora S Bogom i Matrix Transkripti ?

Laura je koristila ouija board za komuniciranje s C's-ima; za razliku od Ramthe kojeg posve kanalizira.

Ovim svojim postom ne tvrdim ništa, samo pojašnjavam zašto bi netko odlučio te materijale stavljati u isti koš. By the way, u isti koš ušao bi i Seth-ov materijal i Emmanuel-ov materijal i velik broj materijala kojeg je zapisala Alice Bailey (teozofija) zaslužna za osnivanje Lucis Trusta pri UN-u, kao i brojni i sve brojniji drugi.

Odgovor na svoje pitanje možeš dobiti iz tzv. "demonologije", koja je kroz povijest bila jedina grana koja se bavila ljudskim interesom i događajima čije su "metode i efekti" iste kao kod one koja se na prijelazu 19/20 st. i u dobrom komadu 20.st nazivala spiritizam ili medijumstvo [kontakt iz druge/ih dimenzija], a tek nedavno je zbog interesa za "aliene" i pitanje "postojanja života na drugim planetama] u svoj repertoar uvela i "inteligencije" tipa kasiopejskih, plejadanskih... LJudima su sve manje postali interesantni "duhovi", a nakon Roswella i brojnih viđenja NLO-a "vanzemaljci" su preuzeli kormilo - ili "neki entiteti" koji se predstavljaju kao takvi...

Uglavnom, osnovne podjele metoda ostvarivanja "kontakata" (otkud god te inteligencije tvrdile da dolaze) su:

A - kanaliziranje:

A1. walk-in ili starseed (u new age terminologiji)
--- kanaliziranje "cijelim tijelom" - njihova ljudska duša napušta tijelo i posve ju preuzima tzv. kanalizirani entitet

A2. svjesno kanaliziranje - entitet je zajedno sa čovjekom (ljudskom dušom) u tijelu --- tzv. twin soul kanaliziranje jer ovakvi ljudi često govore da imaju dvije duše (u njima)

A3. transkanaliziranje -- osoba je u transu, nije svjesna ulaska entiteta u njeno tijelo niti šta priča dok je entitet tu -- mora biti netko tko će zapisati sve što se govori jer je sam transkanalizator nesvjestan (npr. Ra kanaliziranja)

B - automatsko pisanje - osoba je u transu držeći olovku u ruci i neka nevidljiva inteligencija ili entitet vodi ruku pri pisanju i onoga što će biti napisano, a osoba ne zna šta piše dok ne izađe iz transa

C - ouija-board korištena u spiritizmu za prenošenje poruka nevidljivih entiteta, datira od prije 2500 godina u Kini, slične instrumente koristili su stari Rimljani, Grci... pokušavajući dobiti spoznaje ili otkrovenja iz svijeta duhova; danas ouija-board dobija novo ime u new-age religiji: angel-board, a kanalizirani entiteti nove nazive: vanzemaljske inteligencije, uzašli majstori...

Znači, u pitanju su tri različite metode "manifestacije" iste "stvari". Jedina razlika je što je "indoktrinacija i svjetonazor" suvremenog čovjeka drukčiji od "indoktrinacije i svjetonazora" ljudi kroz povijest.
"Princip je isti, sve su ostalo nijanse."

I to bi bio razlog zašto neki ljudi "sve to" trpaju u isti koš.

Jack987 je napisao/la:
opet, opet i opet kažem da nije bitno OD KOGA dolaze informacije, već njihov SADRŽAJ

Iako oštrouman um iz svakog sadržaja nešto može naučiti (pa bilo to i da je sadržaj obmanjujući), posve je pogrešno reći da nije bitno od koga dolaze informacije, već da je bitan njegov sadržaj.

Oboje je bitno.

Poz.

Vrh

Naslov: Re: Kasiopejci i predrasude
PostPostano: pon jun 22, 2009 6:15 am 
Moderator

To je potpuno tačno, kanaliziranje uopšte nije nova pojava.

Na primer, jedna od verovatno najpoznatijih seansi kanaliziranja se odigrala pored jednog zapaljenog žbuna sa entitetom koji se predstavio kao Jahve. :wink: Ovu komunikaciju je pratilo izazivanje svetlosno-zvučnih fenomena, dovođenje planetarnog entiteta u stanje potpune prestrašenosti, proglašavanje sebe za boga jedinoga (ja sam Jedno/sve) i diktiranje zapovesti. Hm... :-k

Tako bih se takođe potpuno složila da, iako se iz svakog sadržaja zaista može učiti, izvor komunikacije jeste bitan. I njegova orijentacija u smislu polarizacije u svesti.

Situaciju komplikuje mešanje izvora. Prema nekim materijalima, upravo je to ono što se dogodilo i gore pomenutom planetarnom entitetu, pa smo dobili čuvenih 30% istine, neophodnih da zatitraju u srcu tragaoca.

Međutim, mada kanaliziranje nije nova pojava, poslednjih decenija je došlo do određene intenzifikacije, koja se može opaziti i u drugim domenima ljudskih aktivnosti. Drugim rečima, u mentalnom prostoru je nastala ozbiljna gužva, odnosno postala nam je uočljivija. Razaznavanje žita od kukolja – razaznavanje A od B uticaja – leži isključivo u odgovornosti svakog tragaoca pojedinačno i podrazumeva da sebe razvijemo u pravilan instrument za njihovo detektovanje, jedan aspekt onoga što zovemo radom na sebi.

Pa srečno vam svima prilikom podešavanja. :occasion5:

Vrh

Naslov: Re: Kasiopejske Transkripte - prevedene
PostPostano: pon jul 06, 2009 8:25 pm 
Član foruma

Citat:
O: Još 5 godina! Za izlazak! 0-ta Nova Godina!

Znaci 2014-ta godina.

Baka Vanga je prorekla da ce te godine zavrsiti 3. svjetski rat u oktobru. Trebao bi poceti sljedece godine. :?

Vrh

Naslov: Re: Kasiopejske Transkripte - prevedene
PostPostano: uto jul 07, 2009 10:56 pm 
Početnik

Ja umnog li razgovora, ovi koda su na sijelu tipa 'sta ima - kako si - sta radis' sva pitanja od zivotne vaznosti, kako moj holesterol :shock: wtf? Koje li samo sebicnosti, egoizam na samom vrhuncu, tesko da ce oni u 4-ti denzitet (ako pretpostavimo da je to istina), ustvari gori su ovi sto odgovaraju.
Pretpostavljam jedno od izuzetnih vaznih pitanja u iducoj sesiji: Kupio sam cipele i fasovao sam kurje oko, da li da ih i dalje nastavim nositi do 4-og denziteta ili da ih dam babi da ih malo ispeglaju pod svojim guzovima :mrgreen:
Odgovor: To sto te zulja je implant u cepelama koje su stavili sivi :rotfl:
Ovde se fakat neko dobro prenapusio :angel4: kad mu ovako nesto pada na pamet.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 816 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 41  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.