Pisces je napisao/la:
Međutim, čovjek za sve svoje radnje i trud želi vidjeti rezultat i iščekuje rezultat.
Mislim da je stvar u tome da ne trebas ocekivati nista, tim pre sto "rezultat" shvacen na taj nacin vise predstavlja neku konacnu, zakljucnu stvar, a mislim da nas put "samospoznaje i spoznaje" ne moze ukljucivati tako nesto kao sto je "kraj", bar ne ovde gde jesmo.
Citat:
U ono vrijeme rekli su da će Val doći u rasponu do 18 godina i ta godina pada na 2012.
Da, to su rekli, ali rekli su i brdo drugih stvari. Na kraju mozda ispada da datum i godina ne znace nista, nego se "kraj ciklusa" moze prepoznati po razvoju dogadjaja. Osim toga, spominju da predvidjanja buducnosti nisu zgodna jer buducnost nije fiksna i moze se promeniti.
Citat:
Sada svi žele ubrzati svoj rad na sebi u nadi da će uloviti vlak za tu godinu.
Zapravo, svako "ubrzavanje" nije preporucljivo, treba pustiti da stvari "teku" i ne forsirati ih. Mislim da iza svakog "ubrzavnja" stoji zeljno razmisljanje, sto je naravno OPS frekvencija, pa iz toga sledi i odgovarajuci "rezultat".
Citat:
Ali, isto tako su rekli da ako pojedinac razvije određenu razinu svijesti, da on može bilo kada preći na 4. razinu bez da iščekuje Val, tranziciju... Takvi su vjerojatno najrjeđi, a to se dogodi kada te više ništa ne veže sa ovim svijetom, tj. da su lekcije naučene.
Da, to se navodno desava kada su naucene lekcije 3.denziteta. Navodno bi uobicajan proces bio da onaj ko je naucio te lekcije napusti telo i 3denzitet, pa da se posle nekog perioda boravka na 5.denzitetu ponovo inkarnira u neko telo na 4.
Citat:
A mene je kopkalo to što netko ŽELI ( ja ŽELIM, on ŽELI... ) da prijeđe na višu razinu. Kao, dosta mi je fizikalnosti, hoću iskusiti nešto novo, više varijabilnosti. Ali jel je to famozno željno razmišljanje na taj način kontraproduktivno!?
Mislim da je "zelja" sama po sebi OPS orjentacije, i u sustini ne moze se biti "OPD kandidat" sa tom frekvencijom koju nosi zeljno razmisljanje, mozda i gresim.
Citat:
Ili, ako ja to želim, ja ću se potruditi za to, potrudit ću se radom na sebi promatrajući sebe i učeći i preko učenja sa drugima. Recimo da učim, trudim se i da se osjećam zadovoljno, i da vidim smisao u svemu tome. Ako je tome tako, onda imam i pravo da OČEKUJEM da ću ja biti uzet na razmatranje (kandidat) za prelazak na 4. nivo, jer čovjek sve radi sa nekim ciljem. Znači, ja želim da idem na 4. nivo i ja očekujem to. Ok, sad, jel je odmah u startu bio krivi pristup u razmišljanju, tj. željenju i očekivanju?
Mislim da jeste u startu "krivi" pristup. Stvar je u tome da se u tom slucaju trudis da "radis na sebi" zato sto ocekujes nagradu za to, sto je sustinski OPS. Svaki put kada mi nesto ocekujemo mi izrazavamo nasu OPS sklonost. "Ocekivati" nesto znaci da si ti tvoju paznju usmerio i ogranicio samo na jedan pravac i to onaj koji bi zeleo da vidis, odnosno onaj koji ocekujes kao "rezultat" svojih napora. Usled tog ogranicenja ocekivanjem, nuzno dolazi do toga da neko nije sposoban da vidi druge stvari zato sto mu se ne uklapaju u zeljeni/ocekivani rezultat, odnosno ignorise ih. To je bazicni princip po kome OPS orjentacija funkcionise. U stvari ocekivati nesto znaci suziti svoju percepciju na "zeljene parametre", dok NE ocekivati znaci siru, otvoreniju percepciju koja drzi sve mogucnosti "otvorene".
Citat:
Oni kažu, ako vjeruješ da ćeš dobiti rak pluća zbog pušenja, vjerojatno ćeš dobit.
Ako vjeruješ da ti molitva pomaže, onda pomaže.
Ako vjerujem da ću biti 'premješten' na 4. nivo, onda i hoću!?
Mislim da stvari ipak ne funkcionisu tako jednostavno, ima ljudi koji ne veruju da ce dobiti rak pa opet obole, ima onih koji veruju u molitvu ali im opet ne pomaze. Ako bi neko rekao da veruje da ce biti "premesten", licno bih mu rekao da ne treba da veruje ni da hoce ni da nece, nego da radi na sebi, "cilj" bi bio da se nakon zavrsetka zivota u ovom telu vise ne vracamo ovde, bez obzira bilo Talasa ili ne.
Citat:
Bilo bi mi logičnije da ću se vratiti (ako već neću naučit sve lekcije u ovom životu) u život sličan ovom (vrijeme, ljudi, civilizacija), jer ako neću otići na 4. nivo s dolaskom Vala, onda neka duša nastavi svoj rast tu di je stala (od sada nadalje)
Ko zna, mozda ce biti upravo tako, na primer da predpostavimo da ce "pecinskih ljudi" biti stotinak miliona, to bi znacilo da nece sve duse koje su "ponavljale razred" stici da budu pecinski ljudi, neki ce se roditi i malo kasnije u "boljim" okolnostima. Medjutim, moze biti i ne mora.
Pozdrav