Sada je: sri maj 14, 2025 12:27 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 249 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: sub feb 14, 2009 12:20 am 
Član foruma

MOLIM ADMINE, ili bilo koga drugog, ko moze da mi objasni kako se ovo dogodilo:

Od amir
Ka sigma
Odgovorio Pet Feb 13, 2009 8:17 pm
Naslov Hipnoza i Regresija
www.hipnoterapija.ba

To je moja stranica, pa ukoliko vas zanima šta slobodno mi pišite na amir@hipnoterapija.ba

Iz Bosne sam (Bihać) i Bavim se hipnozom, tačnije završio sam Američku školu hipnoze Omni Hipnosis Training Center, a regresija mi je sastavni dio posla, pa budete se javili na e-mail ukoliko vas šta zanima, tu sam da odgovorim...

Regresija mi je svakodnevnica, a regresiju u prošle živote radim rekreativno.... To je normala...

P.S. Nehipnotička regresija ne postoji, to je samo igra riječi, sve jedna regresija je hipnotička, ali se neki boje hipnoze pa je logično da će pristati na regresiju ako je nehipnotička . Nepadajte na takve spike .

Pozdrav

Naime, cim sam kliknula na "posalji", nakon napisane replike u ovoj temi, stigla mi je, istog momenta poruka na PM. ???

U CEMU JE FAZON? Prosvetlite me.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub feb 14, 2009 1:21 am 
Administrator

sigma je napisao/la:
MOLIM ADMINE, ili bilo koga drugog, ko moze da mi objasni kako se ovo dogodilo:

Naime, cim sam kliknula na "posalji", nakon napisane replike u ovoj temi, stigla mi je, istog momenta poruka na PM. ???

U CEMU JE FAZON? Prosvetlite me.

Mislim da se radi samo o jednoj običnoj sinhronizaciji!? Dobila si "reklamni PM" od Amira (kojeg je on razaslao na više adresa), upravo u momentu kad si htjela poslati svoju poruku na forum.

Pozdrav

Vrh

Naslov: Hipnoza i Regresija
PostPostano: sub feb 14, 2009 4:24 am 
Član foruma

Sigma, nema haman nikakve razlike osim što je osoba jako mentalno i fizički opuštena, svega je svjesna, u svakom trenutku može da prekine to prijatno stanje hipnoze. Sva čula rade 120 % u hipnozi. Stim da smo uspostavili kontakt s podsvješću.

Zadnja izmjena: amir; sub feb 14, 2009 9:40 am; ukupno mijenjano 2 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub feb 14, 2009 6:39 am 
Administrator

Mislim da se ova vrsta hipnoze o kojoj amir priča može nazvati “biznis-hipnozom“ i kod mene (u Australiji) te vrste radionica se mogu naći na svakom čošku. U svakoj od njih „terapeut“ je okačio uokvirenu „diplomu“ na vidljivom mjestu i ona obično potiče iz „najpoznatije škole“. U suštini, radi se kursu u trajanju od jedne do nekoliko sedmica kojeg može svako završiti. Nakon završenog kursa i par „uspješno“ odrađenih seansi, terapeut već počinje da priča sa stanovišta eksperta kad se o toj tematici radi. Tu je obavezno i vebsajt koji služi za promociju biznisa.

Neke od tih „terapeuta“ sam imao priliku lično da upoznam i prvo što mi je kod njih upalo u oči je jedna nevjerovatna ignorantnost kad se radi o nekim elementima iz jedne šire realnosti. U prevodu, za njih ništa ne može da postoji što im u njihovoj školi nije rečeno da postoji. Slično kao i što mnogi sveštenici ne priznaju ništa što nije obrađeno ili pomenuto u Bibliji, odnosno, na vanjski svijet gledaju kroz predrasude koje su stekli tokom svog „obrazovanja“. Doduše, gledajući s aspekta biznisa, najbolje je držati se sigurnog terena.

O nekom razumijevanju realiteta i metodologije koju pominju neki regresivni terapeuti kao što su W. Baldwin, E. Fiore i drugi, o čemu sam pisao ovdje: http://www.galaksija.com/planeta/regres ... rapija.htm i ovdje: http://www.galaksija.com/metafizika/opsjednutost.htm - ne samo da kod njih nema ni govora, nego oni s pozicija eksperata još deklarišu šta može a šta ne može da postoji!?

Na kraju, danas se većina „hipno-biznisa“ obično svodi na „upload“ sugestija u pacijenta koje su dizajnirane tako da neutrališu nešto što ovaj smatra problemom ili da mu poprave „performance“. Uspjeh se naravno definiše na osnovu 'matriksne' skale vrijednosti „uspjeha“. U suštini, radi se o programiranju ili re-programiranju klijenata na osnovu curriculuma ili metodologije iz škole/dogme koju je terapeut završio/prihvatio. Ili, „metafizički“ rečeno, programiran terapeut pokušava da pomogne programiranoj klijenteli. Dakle, o nekom deprogramiranju, tu nema ni govora. Isto tako, u većini slučajeva ne pronalaze se ni istinski uzroci poremećaja, nego se simptomi pokušavaju savladati ili prigušivati uz pomoć sugestija.

Naravno, ne može se reći da ova vrste terapije ne može da pomogne u određenoj mjeri kod slučajeva grickanja noktiju, nesanice, odvikavanja od pušenja ili od alkohola, svrabeža, podizanja samopouzdanja itd. kako je to amir naveo na svom sajtu, međutim, imamo i ono: “Mnogo je više stvari na nebu i na zemlji, nego što ih je tvoja mudrost u stanju sanjati, moj Horacije”, kako davno reče Hamlet svom prijatelju.

Pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub feb 14, 2009 9:14 am 
isključen/a

Galaksija, potpuno si u pravu, jer ja sinoć nisam htio navoditi da mi je Zrinka Jurčić nudila da dođem u Zagreb i da idem na kurs kod (zaboravio sam mu ime) Japanskog majstora i da ću dobiti diplomu o završenom "hipnoterapeutu", ali sam to odbio. Kao što ti navede, ja nisam išao na nehipnotičku regresiju zato što sam imao neki unutrašnji ili vanjski problem, nego sam imao unutrašnji zov da primim poruku. Poslije smo ja i Gđa. Zrinka razgovarali i razmijenili neka vlastita mišljenja i saznanja i tako je došao i predlog o mom kursiranju.

Da sam i to još naveo, kod Amira bi vjerovatno stvorilo još veći otpor.

Ovako biznis je tu, pa ko voli nek izvoli.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub feb 14, 2009 11:09 am 
Član foruma

Koliko znam, covek koji je bio pod hipnozom se NE SECA posle sta se desavalo dok je bio u tom stanju, ne moze da prekine hipnozu po svojoj volji, hipnoterapeut mora da ga vodi kroz sve faze i da ga na kraju bezbedno izvede.

Dok kod nehipnoticke regresije, kasnije, u POTPUNOSTI PAMTIMO sve kroz sta smo prosli u terapiji, svaki dogadjaj, svaku emociju koju smo preziveli,tj. osvestili. I u toku nehipnoticke regresije, mozemo da svesno komuniciramo sa terapeutom.

Tvoj odgovor mi nije bas najjasniji, Amire. Ali, ne bitno.

Na ovaj forum sam dosla da prosirim i produbim svoje znanje. I trudim se da mi, sto bi Jack rekao, "gnosticki filter" bude na ON.

Raznoraznog REKLAMIRANJA mi preko glave.

A sto se sinhronizacije tice, moram priznati da je tajming bio savrsen.

Vrh

Naslov: Re: regresija
PostPostano: pet apr 17, 2009 3:08 pm 
Član foruma

menadel je napisao/la:
imam osjećaj da u meni postoji još nešto što je nedorečeno odnosno nekog djela sebe ne mogu se "sjetiti" a mislim da bih trebao. da li trebam otići na regresiju i na što trebam paziti? #-o

Haha,zvući poznato...
Ja sam probao danas da uradim nešto poput regresije putem klipa na youtube-u, ali bezuspešno, nisam se uspeo koncetrisati kako valja,a i siguran sam da ono što sam "video" je bio plod moje mašte, a hteo bih da ovladam time kako valja, i da saznam nešto više o meni...
Celog života osećam da je neki deo mene mračan, ne umem da objasnim to, ali nije dobro, ja inače SADA nisam loša osoba(barem ne mnogo :P), ili barem tako mislim, ali niko dosad mi nije nešto ozbiljno zamerio, ali tu je ipak to "nešto"što je, kao što je rekao menadel, ostalo nedorečeno....

Pozdrav

Vrh

Naslov: Re: Skola Hipnoze
PostPostano: sub maj 30, 2009 10:43 pm 
Član foruma

amir je napisao/la:
Ako nekoga zanima hipnoza rado ću mijenjati iskustva...

Mene veoma....teorije puno...a puno i prakse....no sve samo autohipnoza... ali ono još nisam uspeo da je automatizujem, veoma teško i retko mi uspe...
A ti :?:

Vrh

Naslov: Re: Hipnoza
PostPostano: sri jun 24, 2009 11:09 pm 
Početnik

kolko sam ja informisan,sobzirom da sam bio jako zainteresovan za hipnozu, ona je prirodno stanje bića u kome su se nekada svi ljudi nalazili , samo uleteti u takvo stanje nije bezazleno, budi jako oprezan sa hipnozom.Mislim da je daleko interesantnije ako uspeš naći knjige o sibirskoj Anastasiji , serije Zvoneći kedri Rusije ili na hrvatskom Zvonki cedar Ruski
Tu ima puno o Vedama, da ih pitaš šta je hipnoza slegli bi ramenima , jer ona tada nije bila odvojena od čoveka , ali ako ih pitaš kako se komunicira sa voćem ili sa pčelama odmah će ti objasniti i pokazati.

Vrh

Naslov: Re: Regresija i hipnoza
PostPostano: ned jun 28, 2009 9:58 pm 
Član foruma

http://www.regresija-hipnoza.com/

Zrinka Jancic

U jednoj od emislia Na Rubu Znanosti

Super je kada imas emisije iz prijasnjih godina.

Vrh

PostPostano: čet jul 09, 2009 4:32 pm 
Član foruma

Amire,
Hipnoza i tehnike kojima se postiže regresija su komplesne teme i zbog toga zahtjevaju veliko stručno znanje i iskustvo. Predhodni tekst kojeg si postao liči na na nadmudrivanje momaka u kafani za šankom. Teško da ćeš takvom prezentacijom na ovom forumu naći potrebnu klijentelu za svoje dobroćudne namjere.

Pozdrav

Vrh

PostPostano: čet jul 09, 2009 5:01 pm 
Član foruma

Amire,

mozes li nam malo reci o svojim iskustvima, te koliko dugo se bavis hipnozom i sa kavim uspjehom? (nisam to nigdje pronasao na stranici)

Takodje, ne bi bilo lose da napravis 'update' na stranici. April je vec prosao a takodje i Maj. (sljedeci seminar, te skola hipnoze)

Pozdrav

Vrh

PostPostano: čet jul 09, 2009 5:16 pm 
Član foruma

Moj cilj ovdje nije da trazim klijentelu, klijentelu trazim na drugom mjestu. Ovdje sam iskljucivo jer RADIM NA SEBI kao i svi ovdje...

Sto se tice toga koliko se bavim, kakva iskustva imam mislim da to nije toliko bitno koliko je bitno ono sto mogu ponuditi od znanja.

Tako da koga sta zanima moze da me pita na private m. rado cu odgovoriti. Kome se odgovori cine netacnim ili ukoliko me neko smatra neznalicom, necu se ljutiti. Svako ima pravo misljenja, cak sto vise ako neko ima znanje koje se odudara od moga neka ga iznese rado cu ga uzeti u obzir i ukoliko se ispostavi tacnim prihvatam sto da ne...

A sto se tice Datuma na stranici nisam ga jos mjenjao, novi seminari, i skolovanje koje odrzavamo su u septembru po BiH gradovima a jos ne znam tacne datume pa nista nisam stavio na stranici. Na drugoj stranici nam je vise podataka o svemu (stranica od skole) .na svojoj samo malo natuknem o tome. mislim da se sa moje stranice moze otici na skolsku.

I uopce mi stvarno nije bio cilj da u svom postu prodajem nekome supljake, vec stvarno vidim da se malo vise gledaju hollywoodski filmovi, koji su nazalost ocrnili hipnozu i pridonijeli da ljudi krivo shvate. Samo sam htio da napisem ono sto ja znam.

Sto se tice Hipnoze i Regresije uopce nije nikakav bauk kako se misli, pa Hipnoza je tehnika fizickog i mentalnog opustanja :) . kad neko ima dobro Stanje povedete ga u regresiju za 5 sekundi hehe. sta pravite bauke :)

Izvinjavam se ako sam koga povrijedio, ili ucinio da neko pogresno razumije i misli. Cak cu obrisati post ako nije dovoljno dobar za ovu temu, neka admin obrise.

Pozdrav. i ljudi sta ste pozelenili hehe, nema potrebe, ovdje smo da ucimo, kritikujemo itd... :)

:mrgreen: :mrgreen:

Vrh

PostPostano: čet jul 09, 2009 5:25 pm 
Član foruma

Mislim da dosta ljudi zna Engleski na ovom forumu pa evo jedan tekst o jednom drugacijem aspektu na hipnozu, za malo razmisliti. Ako netkoga zanima tko ne zna Engleski rado cu prevesti, o mnogim stvarima se olako prica i predlaze a da se nema nekog istinskog znanja a niti iskustva , mada malo odgovornosti ne bi bilo na odmet kad se ljudima predlaze bilo sto vezano za hipnozu.

(From Bô Yin Râ's Mysteries of Nature's Hidden Side, Chapter Six, "Concerning Hypnosis" translated from the German by B.A. Reichenbach. )

It here will not, I trust, be necessary to offer detailed explanations of what the term "hypnosis" signifies, nor how one can induce the like abnormal state, in which a person's will and consciousness are bound and put to sleep.

Regrettably, too many people nowadays experiment with this phenomenon and aspects of hypnosis are discussed in detail and great length not only in more learned works, but also in some rather dubious pamphlets.

One should be far more cautious, I believe, in handing out directions on how hypnosis is induced, and even the description of that state is not devoid of danger.

Certainly, no benefit is ever gained by such discussions of the matter. Instead, it only may arouse curiosity in certain readers, and thus awaken the desire--depending on the person's stronger active, or more passive disposition--either to be able personally to "hypnotize," or merely to experience that condition as a subject.

Regarding the ability to bring about hypnotic sleep there still persists the widely held belief that the effective hypnotist possesses a mysterious power. And yet one is repeatedly assured that "anyone" can learn to hypnotize and that the whole thing is a question simply of the hypnotizer's will.

In reality, however, the matter is quite different.

To begin with, the hypnotic state cannot be brought about by simply anyone, even if a person knew every detail as to method and technique and, in addition, were able perfectly to concentrate his will to that effect. But secondly, and contrary to popular belief, it here is not at all a question of mere "will," as if one person had the power to dominate the will belonging to another.

There are remarkably effective hypnotists who yet are people of quite feeble will and nearly seem incapable of concentrating all their wishes on a single goal.

By contrast, strong-willed persons are often more susceptible to being hypnotized than others, whom one would scarcely credit with having any will at all.

In fact, the energies involved in this have very little to do with will itself, and if above I spoke of binding someone's will, this is not meant to imply that there is any way in which a person's will as such could in effect be weakened.

What really happens is simply that a person's physical organs, which in their normal state obey exclusively the signals of the person's own inherent will--organs which some outside, "alien" will can only reach inadequately and if the subject's proper will can be distracted--that these organs are being made incapable, by means of the hypnotic state, of apprehending any longer their normal owner's proper will, or that, in less intensive cases, they do so only rather poorly.

All hypnosis is, consequently, nothing more than a successively increased condition of detachment, separating the cerebral apparatus from the will that normally controls that organ.

But given that the human will is able to transmit impressions to the brain by way exclusively of the fluidic, subtle energies of the material body, which actually form part of the invisible domain of nature, the establishment of the hypnotic state amounts in fact to paralyzing these invisible fluidic energies.

To be sure, an act of will originating in the hypnotizer can be seen as the initial impulse toward producing this paralysis. However, the intensity of that specific impulse has no more bearing on the subsequent events than any theory the hypnotist might hold in trying to explain the various phenomena that he encounters.

He himself is truly not the one who causes the conditions that result from his initial impulse, whose direction he consistently maintains, but which need not by any means exert especial force.

Although it may sound strange in face of all existing theories pertaining to the subject, the various phenomena connected with hypnosis are in effect resulting from a state not unlike an "infection." Only it is here not germs and microbes that transmit diseases, but rather elements of energy, which even the most powerful of microscopes cannot detect, but which produce paralysis of the fluidic, subtle energies inherent in the human body. In this condition, then, these elements of energy are able to affect the human brain directly, while at the same time neutralizing its owner's proper will.
The hypnotist, however, is an individual whose psychophysical endowment is especially well suited for stimulating the respective elements and thereby to direct them according to his wishes. And then they must continue automatically to operate in the direction of the initial impulse.

From this it follows that not everyone can simply learn to hypnotize, just as not everyone will be successful as a spiritistic medium, even though in either case one has to deal with energies that every human being inherently possesses more or less.

The unseen elements of energy that one is here confronted with are present by the millions at every point in the invisible domain of the material world. As a homogeneous mass of substance they occupy the whole of space and merely need an impetus engendered by an act of will in order to become effective agents of that will, with the intent of which they now appear imbued. Considering the nature of these elements, one sometimes may get the impression of dealing with invisible, extremely small, but practically conscious living creatures.

Nor, for that matter, is the hypnotizer's will the only impulse that compels these elements to show themselves in action. Instead, they are continuously kept in motion, by even the most secret wish, the moment when that wish has gained the power to control a person's will.

In the majority of human beings the fluidic, subtle energies of the material body are insulated, as it were, so that the influence exerted by the hidden elements of energy occurs through only relatively feeble infiltration. Not too infrequently, however, one also finds examples of a psychophysical condition which almost represents an intermingling of the fluidic energies inherent in the human body with the mentioned elements of energy surrounding it. These constitutions then provide the naturally gifted spiritistic mediums and also the born hypnotists, depending on their disposition's being more the passive or the active kind.

Even spiritistic mediumship must draw upon these unseen elements of energy. Only here the hypnotizer must be sought in the invisible domain of nature. The medium passively surrenders and obeys his will, but without knowing who it is. In hypnotically induced paralysis, by contrast, there is at least a human being one can see, someone who by artificial means creates his own experimental medium, using people who are not by nature mediumistic in the spiritistic sense.

The whole procedure of hypnosis is ultimately nothing more than what is meant by "spiritism." The difference is mainly that in hypnotism it is human beings who are influencing one another, while in spiritist séances the human hypnotizer's place is taken over by an entity inhabiting the unseen realm of physical reality.

Hypnotically induced paralysis and spiritistic trance are in appearance often very different; in essence they are practically alike, produced by even the same energies. Profoundly different, however, are the initiating factors: here the impulse of a human being, there the instinct-driven craving for expression typical of the "lemurian" creatures that inhabit the invisible dimension of physical reality.

If all the hidden laws of nature were revealed as clearly to the human hypnotist the way they are to those lemurian phantoms, he would be able to produce a respectable number of the apparent "miracles" of spiritism by experimenting with the subject he has hypnotized. The only feats beyond his powers would be such phenomena as of necessity require an authentic medium. As explained above, the latter merely represents the same, but passive type of psychophysical endowment, the active form of which we find in every hypnotist.

Yet since the human being who subjects another person to hypnotically induced paralysis is limited, in all he knows of nature, exclusively to the perception of his merely physical senses, that human hypnotist is neither able to prevent, nor can he even recognize that the invisible inhabitants of physical reality are temporarily taking possession of the subject whom he artificially has turned into a kind of temporary medium.

Thus it became possible for some observers to believe in earnest that they had found the human being's ultimate spiritual reality within the deeper layers of hypnotic sleep. And so one gullibly received the revelations of something one believed to be a "superpersonal subconsciousness," without suspecting that one merely had conducted a spiritist séance. With pious reverence one bowed before a "secret wisdom" stemming from the same domain as all the other tales which the "familiars" of any spiritist conventicle are but too glad to tell their worshipful disciples. Only here the offered insights were tailored to the taste of the particular audience. As all communications from these denizens between the worlds will always, with stupendous cunning, adopt precisely the required tone a given circle calls for if a "message" from beyond is meant to foster credence.

At first rejected as mere "fraud" and "superstition," hypnosis has today become another tool of medical practice. It is believed a wide variety of therapeutic benefits can be derived from its professional employment.

It here is not for me to judge to what extent the cures achieved by virtue of hypnosis can in the long run meet the test of critical examination.

I must point out, however, very plainly that any therapy by virtue of hypnosis is comparable to casting out the devil through Beelzebub, and that its use is equally dangerous for both patient and physician.

On balance it seems highly questionable whether the attainment of possibly authentic, but just as likely no more than apparent cures, is truly worth incurring such a risk.

To decide this issue must be left to the physician's practical experience. My sole intention here is to alert him to a present danger and, furthermore, to specify its kind.

Anyone who carefully examines the phenomena of spiritism will doubtless know--if not from personal experience, then certainly from writings on the subject--that a medium tends to fall increasingly more quickly into trance the more consistently it will experiment.

Every hypnotist will be familiar with the same experience regarding subjects in hypnotically induced paralysis.

The elements of energy which are the cause of the abnormal state in either situation have been preset and programmed and now are permanently focused on attaining that condition in the given person. In other words, they function as a kind of hidden, magic chain that constantly connects the active with its related passive pole.

The plane on which this contact is maintained is the invisible realm of physical nature. Equally belonging to this realm are the fluidic subtle energies of the material human body, through the effect of which pure impulses of will are manifested in the brain. When these fluidic energies are paralyzed, however, the person's self is forced from its position of control and then must let some other power use its brain at will and at its pleasure.

The more frequently a hypnotist experiments with a particular subject, or a physician with a patient, the more unbreakable becomes the hidden chain of unseen elements of energy that links the two related poles. And this connection is not severed even if the given poles were separated by thousands of miles.

Such a magic chain can be extended almost to infinity, and the more it has been tempered by numerous experiments, the less can it be broken.

Needless to say, both the practicing physician and the hypnotist, but equally the patient and the subject may experience decidedly unpleasant influences. For the relationship between the given poles is not by any means so rigidly determined in all circumstances that the normally active pole could not at times turn passive, while conversely the latter might suddenly assume an active role.

Very seldom only are instances of such unplanned reversals identified for what they are, even though one clearly has observed phenomena which cannot be accounted for except by that kind of reciprocal connection, resulting from a permanent fluidic bond.

The possibility of influencing others in this way is systematically employed by certain schools of "occult training." Yet this amounts to nothing more than being an increasingly intensive series of more or less disguised hypnotic trances, through which the "teacher" gradually attaches his victim so firmly to himself that in the end there is no longer any question of the "pupil's" independent active will.

An occult operator of this stripe will not, however, very likely be in danger of experiencing unwanted things from his so thoroughly enmeshed disciples; for he knows very well that his entire power would be put at risk if he were to relinquish, even for brief periods, his rigidly enforced position as the active pole.

The physician, on the other hand, who will restrict his active posture to the duration of the therapeutic session is never safe from being suddenly invaded by the will of any patient, even one he may have long forgotten. He thus may find his psychophysical organism, his thoughts, and his emotions unexpectedly assaulted.

The likelihood that this may happen is given to an even far higher degree in respect to the patient, simply owing to the nature of the willingly established type of bond.

Far more dangerous than all the more or less technical problems connected with hypnosis is the consequence, however, that any kind of hypnotic paralysis, whether for the purpose of experiments or therapy, creates an insulation between the subject's will and his cerebral apparatus. Now in persons who are hypnotized repeatedly this very insulation will gradually extend its influence and be effective long after the actual hypnotic session.

I am not speaking of the practice known as "posthypnotic suggestion." Such instructions are only obeyed because an image of the hypnotist, together with a certain sense of time he latently embodies, has in such a way hypnotically conditioned the individual's fluidic subtly energies, through which the will is able to affect the brain, that they will automatically relapse into hypnosis after the required interval. And in this state the subject then will execute, following the hypnotist's command, whatever had been ordered in the course of the hypnotic session but was not yet performed: as if, in fact, it were occurring during the session itself.

Nor do I mean the blocking of the will's effect, a method used for therapeutic reasons. Here the hypnotized subject, once awakened, will find itself prevented, even for extended periods, from pursuing certain inclinations, harboring specific fears, and other problems of that kind.

All these results are merely the delayed effects the hypnotist had wanted to instill. Strictly speaking, they are still a part of the original session, even though they only will become apparent at a later time.

Far more troubling aftereffects which threaten subjects who are hypnotized repeatedly emerge as harm that neither party had intended. This harm consists in that a person who has grown accustomed to absolute passivity, while other minds manipulate its will at their discretion, becomes increasingly incapable of seriously resisting the suggestions, will, and influences to which he is subjected from without.

Even where a hypnotist may have the very best intention in suggesting to his subject that it must not let itself be influenced by anyone but him, this command will not provide the least protection in this matter.

To be sure, the subject thus instructed will be very difficult to hypnotize by someone else; in daily life, however, such a person's continuously trammeled will shall not be able to exercise exclusive power over its cerebral apparatus.

The brain of such a person will thus become a veritable playground for every kind of impulse, will, and influence imaginable.

Certainly, no person of some insight would suggest that such a state might be desirable for attaining higher spiritual development .

Furthermore, the application of hypnosis for therapeutic reasons is for the most part still intended to correct shortcomings that are more properly addressed within the moral sphere.

If the sought correction is achieved by virtue of the person' s proper will, even after many setbacks and though it took a very long time, something highly positive has been accomplished for his entire inner life and soul.

The human will in this way gains continuously more complete control of the cerebral apparatus, so that external and unwanted--even undesired influences stemming from the person's own condition--will less and less be able to subdue its brain.

If one attempts, however, to deal with such defects, which basically are moral problems, by recourse to hypnotic influence, the questionable tendencies indeed may disappear, but then the person will not spiritually benefit in any way. On the contrary, the human will's potential to control the brain, a faculty which is the key to all authentic spiritual progress in this life, will thus be systematically destroyed.

It follows from the things I here discussed, even though I only dealt with the essentials, that all experimenting with hypnosis must be viewed as an extremely risky gamble. No less dangerous, indeed, than operating as a spiritistic medium, or seeking to acquire powers to perform authentic fakir tricks.

What the established facts connected with hypnosis plainly show, however, ought to be sufficient to give pause to even superficial minds when dealing with the unexplained, mysterious dimensions in which the human being's inner life unfolds.

To know of these phenomena can be a helpful factor as we are forming our concept of reality, and thus prove very valuable for each and everyone.

But never shall humanity gain any benefit from contact with that sphere, and even less shall some experiment reveal to any human being the mystery of man's existence in this life."

Vrlo chesto osobe koje se podlijezu hipnozi nisu vidjeli uopce svoje prosle zivote nego necije druge zivote ili dogadjaje i energije koje ostaju u nevidljivoj zoni materijalne kreacije od svega sto se desava u vidljivoj materijalnoj kreaciji.
Svakako ljudska fantazija je bezgranicna a ima i razloga zasto je tako jer se bas podstice iz ovih za nas nevidljivih krajeva.
Pozdrav.

Vrh

PostPostano: čet jul 09, 2009 5:49 pm 
Član foruma

Ne znam bas dobro engleski, ako bi bilo vise zainteresiranih bilo bi dobro prevesti. Nemoj se maltretirati znog nas par. A sa ovim dole se u potpunosti slazem, duboko treba kopati da se dodje do nekih proslih zivota, neko cak kaze da bi se mogli vidjeti i buduci, mada nisam pokusavao.

I naravno , ima tu puno mastanja, podsvijest svasta izbaciva u regresiji, ali od strucnosti hipnoterapeuta zavisi sve, ako je dobar moze dobrih informacija da dobije, ja iskreno nisam previse kopao po proslim zivotima.

pOZDRAV

Zadnja izmjena: amir; pet nov 20, 2009 1:25 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: čet jul 09, 2009 8:09 pm 
Član foruma

Postoje izvjesni ljudi koji imaju visa cula i na samu osnovu vaseg imena i ime majke doslovno vam opisu vase probleme, di vam je koji biljeg na tjelu. kojeg je oblika itd.
Poznaju snagu rijeci.

Ako je danas jucer sutra isto. Zasto ti isti ljudi u 99% slusajva vide i ono st oce te pratiti do "kraja" zivota.
Nemogu dokucit neka pitanje i pomalo misterije.

Pitanje dalje postavljem premda nisam zadovoljan nekim odgovorima..
Prilikom pokusaja stanja nemogu zamisliti zelenu livadu a kamoli define, more kamni id vrata itd.
Vjerujem da negdje postoji problem i zasto je to tako.

Postavljam pitanje zasto je "uvjet zamisljanej zelene livade, kamenog zida itd. sto je neki prirodni ambijent..
Postavljam pitanje ako je visi ja ili dusa bilo kako to nazovemo svjesno jednoga onda nam nije potrebno ulaziti kroz vrata itd..
ISto tako u X filmova kao sto je matrix iili gladijator.. vidimo jasno vrata, kameni ili ti ga betonski zid...
Da li je upoznavanje s visim ja uvod u nesto savim drugo..?

Smatram isto da je dusa u obliku svjetla i upravlja nasim tjelom... sve energiaj svemira je po mom misljeno svjelo ili bezbroj svjetala koji njime teku...

:?:

Vrh

PostPostano: pet jul 10, 2009 2:26 pm 
Član foruma

zasto nitko niste ne odgovrara?
pitanje nisu glupa, mozemo ocekivati samo glupe odgovre, ako?!

Mislo sam svjetlost kao spomenuto C tijelo.
U sustini radio valovi tj sve je zasnovano na frekvenciji koja se krece gotovo brzinom svjetlosti a naravno i tu su teslini, skalarni valovi koji mogu biti i brzi od brzine svjetlosti..
U malom djelu spektra kojem zivi nas poznati svijet jednostavno je nezamislivo sto je nemoguce i moguce.. pokusajmo zamisliti sve sto ima u cjheloj skali frekvencije.

ponavljam zasto neki vide vasu budicnost i onaki kavi sada jeste u roku 5 minuta s podatkom kako se zovete i ime majke?

Ni slucano to nije lotto 7 39. Vise ispada da se ponavljamo...

Vrh

PostPostano: pet jul 10, 2009 2:51 pm 
Član foruma

amir je napisao/la:
Sto se tice toga koliko se bavim, kakva iskustva imam mislim da to nije toliko bitno koliko je bitno ono sto mogu ponuditi od znanja.

Zelis reci da iskustvo nije vazno/bitno?

Valjda se znanje stice sa iskustvom te proucavanjem??

Dakle, itekako je bitno koliko dugo te sa kojim intezitetom se bavis.

Vrh

PostPostano: sub jul 11, 2009 2:20 pm 
Član foruma

Om je napisao/la:
Amire,
Hipnoza i tehnike kojima se postiže regresija su komplesne teme i zbog toga zahtjevaju veliko stručno znanje i iskustvo. Predhodni tekst kojeg si postao liči na na nadmudrivanje momaka u kafani za šankom. Teško da ćeš takvom prezentacijom na ovom forumu naći potrebnu klijentelu za svoje dobroćudne namjere.

Pozdrav

=D> :thumbup:
da,prava ilustracija novog pravca u nju ejdzu - turbofolk njuejdz :mrgreen:

amir je napisao/la:
Moj cilj ovdje nije da trazim klijentelu, klijentelu trazim na drugom mjestu.

tako mlad a vec laze bez treptanja [-X

:love3:

Vrh

PostPostano: sub aug 29, 2009 6:03 pm 
Član foruma

Evo konacno sam prevela onaj raniji tekst na Engleskom, bolje ikad nego nikad:)
Gramatika mi nije stvarno jaca strana pa izvinjavam se za greske a takodje ne sumnjam da ima nekih izraza koji su moja invencija :D jer kad chovjek ne koristi dugo jezik onda su mi ove Engleski rijeci toliko poznate da nekad mislim da postoje i u Srpsko/Hrvatsko/Bosanskom jeziku..no bitna je sustina koju je ovaj tekst htio prenijeti i nadam se da ce je svatko razumjeti, ne samo vezano za hipnozu nego uopce za kopanje po nevidljivim zonama ove materijalne dimezije

Evo:

Ovdje vjerujem nece biti potrebno da ponudim detaljno objasnjenje sta termin "hipnoza" znaci ili kako netko moze inducirati ovo abnormalno stanje u kojem ce necija volja i svjesnost uspava.
Nazalost mnogo ljudi danas se igra sa ovim fenomenom i aspekti hipnoze su obradjeni u detalje i na veliko ne samo u ucenim radovima nego i u nekim dubioznim brosurama.

Netko bi trebao biti mnogo vise oprezan, vjerujem, u uputama kako se hipnoza izvodi, pa cak i opis takvog stanja nije bez opasnosti.

Svakako, nikakva korist se ne dobija takvim diskusijama. Naprotiv, samo ce da izazove radoznalost kod odredjenih citaoca i probuditi zelju , ovisno od covjekove snaznije aktivne ili pasivne prirode da bude u mogucnosti da hipnotizira ili da bude hipnotiziran.

Postoji jos uvijek siroko rasprostranjena ideja da uspjesan hipnotizer posjeduje misterioznu snagu a onda na drugoj strani se iznova ponavlja da "svatko" moze nauciti da hipnotise i da je cijela stvar pitanje samo volje hipnotisanog.

U stvarnosti, stvari su mnogo drugacije.

Prvo, hipnotisano stanje ne moze proizvesti bilo tko, cak i ako osoba zna sve detalje o metodama i tehnikama i jos da moze perfektno koncentrirati svolju volju da proizvede takav efekat.
Ili drugacije, suprotno od popularnog vjerovanja, ovdje nije uopce pitanje samo "volje" da jedna osoba ima snagu da dominira voljom druge osobe.

Ima izuzetno efektivnih hipnotizera koji su ljudi sasvim slabe volje i skoro su nesposobni da se koncentriraju sve njihove zelje na jedan cilj.
Suoprotno tome, snazne-volje ljudi su vrlo cesto mnogo podlozniji da budu hipnotizirani nego netko drugi kome bi jedva dali ikakav kredit da imaju volju uopce.
U stvari, energije ukljuceno u ovo imaju vrlo malo veze sa samom voljom, i ako sam gore spominjao vezivanje necije volje, nije se mislilo posredno da posoji neki nacin na koji se volja osobe moze na necki nacin oslabiti.

Ono sto se stvarno desava je jednostavno da fizicki organ osobe koji u normalnom stanju prati signale vlastite nerazdvojive volje -organ koji neki vanjski "stranac" moze dosegnuti na neadakevatan nacin samo ako je odgovarajuca volja osobe poremecena , nacinom hipnotickog stanja, od razumjevanja normalne volje njenog vlasnika , ili ako, u slucaju manje intezivnih slucajeva, postoji razumjevanje ali vrlo slabo.

Sve hipnoze su, stoga, nista vise nego uvecano stanje separacije, odvajanje cerebralnog aparata od volje koja normalno kontrolira taj organ.
Uzimajuci u obzir da ljudska volja je u stanju da prenese impresije mozgu iskljucivo kroz fluidne, suptilne energije materijalnog tijela, koje formiraju dio nevidljive sfere prirode, uspostavljenjem hipnotichkog stanja doprinosi stanju paralize ovih nevidljivih fluidninh energija.

Tj, jedan akt volje hipnotizera moze se vidjeti kao inicijalni impuls ka uspostavljanju paralize. Mada, intenzitet tog odredjenog impulsa nema vise uticaja na kasnije dogadjaje nego i bilo koja teorija koju hipnotizer moze imati u pokusaju da objasni razlicite fenomene sa kojim se susrece.

On sam nije onaj koji uzrokuje stanje kao rezultat inicijalnog impulsa i chiji pravac on konstantno drzi ali koji ni na koji nachin nose neku silu u sebi.
Iako moze izgledati chudno u svjetlu svih postojecih teorija o hipnozi, razliciti fenomeni povezani sa hipnozom rezultiraju iz stanja koje se ne razlikuje od "infekcije".
Jedino ovdje nisu mikrobi i klice koji prenose bolest, nego radije elementi energije koje ni najmocniji mikroskop ne moze detektirati ali koje proizvode paralizu fludinih, suptilnih energija nerazdvojnih u ljudskom tijelu. U ovom stanju , onda, ti elementi su u stanju djelovati na ljudski mozak direktno i u isto vrijeme neutralizovati sopstvenu volju.

Hipnotizer, u stvari, je jedna individua chije psihofizicki doprinos je posebno prilagodjen za stimulaciju dotichnih elementata i na taj nachin da ih usmjeri prema svojim zeljama. I onda one moraju automatski operirati u pravcu inicijalnog impulsa.

Iz ovog slijedi da ne moze svatko nauciti da hipnotizira kao sto ne moze svatko biti uspjesan spiritistic medium, iako u oba slucaja imamo posla sa energijama koje svatko bice posjeduje manje ili vise.

Nevidljivi elementi energije sa kojim se ovdje susrecemo su prisutni na milione u svakoj tocki nevidljivog domena materijalnog svijeta.
Kao homogena masa ona zauzima chitav prostor i jedva treba mali podsticaj akta volje da bi postala efektivni agent te volje.
Uzimajuci u obzir prirodu ovih elemenata, netko moze ponekad imati impresiju o suocavanju sa nevidljivim, ektremno malim ali skoro zivim bicima.

Ne samo da je volja hipnotizera jedini impuls koja pobudjuje ove elemente na akciju nego su oni konstantno u kretanju i pod uticajem najskrivenije zelje u momentu kad je ta zelja dobila moc da kontrolira covjekovu volju.

Kod vecine ljudi the fluidne, suptilne energije materijalnog tijela su izolovane tako da uticaj izvrsen od skrivenih elemenata energije se desava kroz relativno slabu inflitraciju. Ne tako chesto mogu se naci sluchajevi psihofizichih stanja koje skoro predstavljaju mjesanje fluidnih suptilnih energija unutar ljudskog tijela sa spomenutim elementima energija koji ga okruzuju.
Ovakve konstitucije obezbjedjuju prirodno talentovane spiritisticke mediume ili rodjene hipnotiste ovisno od njihove naravi da su vise pasivni ili aktivni.
Cak i spiritistic mediumship mora koristit ove elemente energije jedino sto u ovom slucaju hipnotizer se mora potraziti u nevidljivom domenu prirode.
Medium pasivno podlijeze njegovoj volji bez znanja tko je to nasuprot U hipnoticki induciranim paralizama gdje je barem ljudsko bice koje se moze vidjeti tko na vjestacki nacin kreira svog vlastitog eksperimentalnog medija, koristeci ljude koji nisu priodni medijumi u spiritistickom smislu.

Cijela procedura hipnoze je ultimativno nista vise nego ono sto se podrazumjeva pod "spiritizam". Razlika je uglavnom da u hipnozi je ljudsko bice koje utice jedno na drugo , dok u spritistickim seansama mjesto ljudsko hipnotizera preuzima entiet koji boravi u nevidljivom realitetu fizicke realnosti.

Hipnoticki indukovana paraliza i spiritisticki trans a naizled razliciti; u esenciji su prakticno slicni, uzrokovane istim energijama.
Mada temeljno razliciti su inicijalni faktori, ovdje je impuls ljudskog bica , tamo je instiktima vodjena zudnja za ekspresiju tipicna za "lemurijske" kreature koje naseljavaju nevidljivu dimenziju fizickog realiteta.

Kad bi se svi skriveni zakoni prirode otkrili ljudskom hipnotisti tako jasno kao sto su tim lemurijskim fantomima, on bi bio u stanju
da proizvede pristojan broj vidljivih "chuda" spiritizma eksperimentusuci sa subjektom koji je hipnotisao.
Jedini podvig van njegove moci bi bili fenomeni koji zahtjevaju autentichni medijum.

Posto je ljudsko bice koje hipnotizira drugo limitirano, u tome sto zno o prirodi, kroz fizicku percepciju, ljudski hipnotist nije u stanju ni sprijeciti a ni shvatiti da nevidljivi stanovnici fizicke realnosti su privremeno obuzeli subjekt (osobu) koju je on na vjestacki nacin pretvorio u privremenog medija.

Tako je postalo moguce za neke osmatrace da vjeruju iskreno da su nasli ljudsku Duhovnu realnost unutar dubokog hipnotickog sna. I onda netko koga je lako preavariti je primio otkrovenje necega za sto je vjerovao da je "superpersonal subconsciousness," bez sumnje da je netko samo izveo spiritisticku seansu. Sa poboznim postovanjem se poklonio "tajnoj mudrosti" koja dolazi iz istog domena odakle i sve druge neistine koje oni koji su familijarni sa spiritistickim grupama vrlo voljni da ispricaju njihovim odanim vjernicima. Jedino ovdje ponudjeni pogledi su prekrojeni ukusu odredjene publike.
U pocetku odbijena kao obicna "prevara" i "sujevjerje" hipnoza je danas postala jos jedan alat u medicinskoj praksi. Vjeruje se da sirok spektar raznih terapeutskih pozitivnih efekata se moze postici kroz profesionalnu primjenu.

Ovdje nije do mene da sudim do koje mjere ozdravljenje ostvareno hipnozom moze na duze staze proci test kriticnog ispitivanja.
Moram ukazati, da, veoma jasno da svaka terapija hipnozom se moze porediti to "casting out the devil through Beelzebub" i da njena upotreba je jednako opasna za pacijenta i hipnotistu.

Postavlja se pitanje da li je terapija i moguce ozdravljenje vrijedno takvog rizika.
Odluka se mora prepustiti doktorovom prakticnom iskustvu. Moja namjera je upozoriti o prisutnoj opasnosti i dalje specifirati njen tip.

Svatko tko pazljivo ispita fenomene spiritzma ce bes sumnje znati, ako ne iz licnog iskustva onda iz odredjenog pisanja na ovu temu da medium naginje da padne u trans mnogo brze sto vise eksperimentise.

Svaki hipnotista ce biti familijaran sa istim iskustvom u pogledu hipnoticke inducirane paralize.

Elementi energije koji su uzrok abnormalnog stanja u obe situacije su podesene i programirane i sad su trajno fokusirane na postizenje tog stanja kod date osobe.
Drugim rijechima one funkcioniraju kao tip skrivenog, magicnog lanca koji konstantno povezuje aktivno sa srodnim pasivnim polom

Ravan u kojoj se taj kontakt odrzava je nevidljivi domen fizicke prirode. Jednako pripadaju ovoj realnosti i fludine suptilne energije materijalnog tijela, preko efekata kroz koje cisti impulsi volje uticu na mozak. Kada su ove fludine energije paralizovane , ljudsko Ja je izbaceno iz pozicije kontrole i mora dozvoliti nekoj drugoj sili da koristi njegov mozak na volju i zadovoljstvo.

Sto cesce hipnotizer eksperimentise sa odredjenom osobom ili doktor sa pacijentom, sve je vise nesalomiv skriveni lanac nevidljivih elemenata energije koje povezuje dva povezana pola. Ova veza se ne moze ostetiti cak ako su polovi i tisucama milja daleko.
Takav magichan lanac se moze produziti skoro na beskonacnost i sto se vise eksperimentise, to se sve manje moze prekinuti.

Nepotrebno je reci, da i doktor i hipnotizer, ali jednako pacijent i subjekt mogu iskusiti vrlo neprijatni uticaj. Relacija izmedju datih polova nije ni na jedan nacih cvrsto odredjena u svim situacijama da normalno pol koji je aktivan ne moze u nekom momentu postati pasivan, ili pasivan kasnije da iznenada uzme aktivnu ulogu.
Rijetko ce slucajevi ovakovg neplaniranog obrta biti identificirani za ono sto jesu.

Mogucnost uticaja na druge na ovakav nachin se sistemstski vrsi u odredjenim skolama "okulutnog vjezbanja" iako ovo se racuna nista vise nego biti u intezivnim serijama hipnotickog transa kroz koji "ucitelj" postepeno zakaci svoju zrtvu cvrsto za sebe da na kraju nema vise ni pitanja o ucenikovoj neovisnoj volji.

Mada, jedan okulutni operator ovakve vrste , nece biti u opasnosti od dozivljavanja nezeljenih efekata od svojih ucenika, zato sto on zna vrlo dobro da bi njegova cijela volja bila u riziku ako bi na momenat se odrekao , cak i za kratak period, svog aktivnog pola.

Doktor sa druge strane koji ce ogranicit aktivnu poziciju vremenom terapeutske seanse nije nikad siguran od invazije pacijetove volje cak i od nekog koga je zaboravio. On zato moze naci svoj psihofizicki organizam, svoje misli i svoje emocije neocekivano napadnute.

Mogucnost da se ovo desi je jos viseg stepena u pogledu pacijenta, jednostavno uzimajuci u obzir da je veza uspostavljena voljno.

Mnogo opasniji, nego manje ili vise tehnicki problemi povezani sa hipnozom ,su konsekvence da bilo koji tip hipnoticke paralize bilo da je svrha eksperiment ili terapija, kreira izolaciju izmedju osobne volje i njegovog cerebralnog aparata. Kod osoba koje su hipnotizirane vise puta ova izloacija ce se produziti i biti efektivna i dosta dugo nakon hipnoticke seanse.

Ja ne govorim ovdje o praksi znanoj kao "posthipnoticka sugestija". Takve instrukcije se slusaju zbog slike hipnotizera, zajedno sa odredjenim osjecajem vremena koji on skriveno zauzme,i na takav nachin hipnoticki uslovi individualne fluidne suptilne energije, kroz koje je u stanju uticati na mozak, da ce one automatski pasti u hipnozu nakon odredjenog intervala.
I u tom stanju subjekt ce da izvrsi , prateci naredbu hipnotizera, sto god mu se naredi tokom hipnoticke seanse ali jos nije izvrseno kao da se to , u stvari, desavalo tokom same seanse.

Niti mislim na blokiranje efekta volje, metoda koristena za terapeutske razloge. Ovdje hipnotizirani subjekt, kad se probudi, ce se naci sprijecen, cak i za duze periode od naginjanja ka odredjenim aktivnostima, gajenja specificnih strahova i drugih problema te vrste.

Svi ovi rezultati su samo zakasnjeli efekti sto je hipnotista usadio. Jasno govoreci , oni su jos uvijek dio originalne sesije iako se razlucuju u kasnijem vremenu.

Mnogo ozbiljniji kasniji efekti, koji prijete osobi koja je hipnotizirana vise puta ,iskrsnu kao povreda koje nije ni jedna strana planirala.Ova povreda se sastoji da osoba koja je se prilagodila apsolutnoj pasivnosti , dok drugi um manipulira sa njegovom voljom po slobodi odlucivanja, postaje znanto onemogucen da ozbiljno se suprostavi sugestiji, volji i uticaju spolja.

Cak i ako hipnotista ima najbolju namjeru u sugestiji da hipnotizirani ne smije da dozvoli da bude pod uticajem nekog drugog sem njega, ova komanda nece obezbjediti ni najmanju protekciju kasnije.

Tj, onaj tko dobije takve instrukcije ce biti tesko hipnotiziran od strane nekog drugog, ali u svakodnevnom zivotu, osobna volja ce se stalno spoticati i nece moci da praktikuju moc nad svojim licnim cerebralnim aparatom.

Mozak takve osobe ce onda postati igraliste za razne impulse, volje i uticaje koji se mogu zamisliti.

Sigurno, nijedna osoba koja ima unutarnje znanje nece predloziti da takvo stanje moze biti pogodno za duhovni napredak.

Stavise, primjena hipnoze za terapeutske razloge, najvecim dijelom ima namjeru da koriguje nedostatke koji je mnogo bolje rijesavati unutar moralne sfere.

Ako je korekcija izvrsena unutar osobne odgovarajuce volje, cak i nakon puno padova i ako uzme dosta vremena, nesto jako pozitivno ce se ostvariti za njegov cijeli unutarnji zivot i dusu.

Ljudska volja na ovaj nacin ostvaruje neprekidno mnogo bolju kontrolu cerebralnog aparata, tako da spoljni i nezeljeni uticaji, cak i nezeljeni uticaju koji dolaze iz osobnog licnog stanja ce sve slabije i slabije biti u stanju da potcine mozak.

Ako netko pokusa, ipak, da rijesava ovakve defekte, koji su u osnovi moralni problemi, pribjegavanju hipnotickog uticaja, tendencije koje su pod znakom pitanja mogu da nestanu, ali covjekova licna volja nece imati nikakve koristi ni na jedan nacin. Na drugoj strani, potencijal ljudske volje da kontrolira mozak,sposobnost koja je kljuc za autenticnai duhovni progres u ovom zivotu , ce biti sistematski unisten.

Tako slijedi iz ove diskusije , iako sam se dotakao samo esencijalnog, da svo eksperimentisanje sa hipnozom se treba posmatrati kao ekstremno rizicna kocka koja nije nista manje opasna nego djelovati kao spiritisticki medijum ili zelja za moci koja ce izvesti neke autenticne fakirske trikove.

Ono sto usvojena chinjenica povezana sa hipnozom jasno pokazuje, mada, trebalo bi biti dovoljno da zastanu i povrsni umovi kad se suoce sa nepoznatim,su misticne dimenzije u kojima se ljudski unutranji zivot razotkriva.

Znajuci ove fenomene moze biti cinjenica od pomoci kad formiramo koncept realnosti i da se pokaze kao korisna za svatkoga.

Ali nikad ljudski rod nece ostvariti niti jednu korist u kontaktu sa tom sferom, i jos manje ce neki eksperiment otkriti i jednom ljudskom bicu misteriju ljudskog postojanja u ovom zivotu.

Pozdrav.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 249 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.