Sada je: uto maj 06, 2025 5:39 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1264 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 64  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Čudna dešavanja
PostPostano: sri jun 17, 2009 12:35 pm 
Član foruma

no ima još nešto, radim u jednom centru na razini -1 i često kad stojim osjetim talase, kao da ću se srušiti ali nije vrtoglavica - ma kao da je ali nije ona prava kad ti se samo vrti u glavi - osjetim da se kao tlo ljulja..... a u garažu kad idem na -2 ili dublje onda još više, čudno uglavnom no možda je to normalno ali ja ne znam.

Vrh

PostPostano: sri jun 17, 2009 4:53 pm 
Moderator

Citat:
trebala bi bit pozitivna, okrenut se duhovnom, Reiki, zakon privlačnosti......... uh. ne ide, nadam se bit će bolje, valjda neću puknut.

''Oduzimam se da bih se sabirao'',
''množim se da bi se dijelio''
''kvantno se sabijam zarad širenja'' i sl...

rečanice koju sam napisao na facebooku ima 3-4 mjeseca...boldovana je bilo osjećanje kao i tvoje puknut...ono, fraza, oduzeo sam se od alkohola ili posla....valja se poslije sabrat.... :mrgreen:

Gle, trebala ili netebala, jel tu leži problem? Trebam da uradim 10 skleova.Trebam da prestanem da pušim cigare.Trebam da se samopromatram. itd,itd. Isti problem imamo Artemida, isti. Kad god sebi kažem, ''treba da'' , sam sebe sabotiram, a govorim tu frazu. Kad kažem ''hoću'' e, to je već druga stvar. Tu je volja prisutna. Desi se ponekad da zbog ovog ili onog ne uradim odmah ali uvijek se vratim pa završim, šta god bilo. Trenirao sam to hoću, nije došlo odma' a ne koristim često još nije postalo dio mene, to hoću, a hoću da postane :mrgreen: .

Pogledaj očit primjer političara...''Mi (uvijek se kriju iza mi) treba da ove godine prebacimo normu'' (komunistička era)...''MI bi trebalo (još gore) da poboljšamo administrciju, da bude efikasnija, bla,bla,'' demokratska era. Ima i tih lažnih ''Ja(mi) ću (ćemo) da ovo ili ono.'' No niko ne kaže hoću! Čast izuzetcima.

Artemida, teško je raditi u bunkeru bez sunčeve svjetlosti, potpuno te razumjem, imao sam to iskustvo.Otud možda i vampirenje ili sl. Što se tiča talasa, možda osjetiš vibracije zgrade ili tla.

Citat:
puna prozora i svijetlosti i sigurna sam da zrači pozitivom skroz naskroz.

Eto...

:love5:

Vrh

PostPostano: sri jun 17, 2009 6:04 pm 
isključen/a

Citat:
Gle, trebala ili netebala, jel tu leži problem? Trebam da uradim 10 skleova.Trebam da prestanem da pušim cigare.Trebam da se samopromatram. itd,itd. Isti problem imamo Artemida, isti. Kad god sebi kažem, ''treba da'' , sam sebe sabotiram, a govorim tu frazu. Kad kažem ''hoću'' e, to je već druga stvar. Tu je volja prisutna. Desi se ponekad da zbog ovog ili onog ne uradim odmah ali uvijek se vratim pa završim, šta god bilo. Trenirao sam to hoću, nije došlo odma' a ne koristim često još nije postalo dio mene, to hoću, a hoću da postane

A mozda se tu radi o onim nasima manama, kojih smo ponekad i svesni, pa onda u drugima trazimo taj ideal koji mi nemamo. To je lakse, nego sam sebe promeniti. I ja bih trebao ostaviti pusenje. Ostavljam ga vec mesec dana, ali.....
I onda kad i postanemo na trenutak svesni, mozda onda kroz to"trebao bih", malo lazemo sebe, a malo hranimo ego, time sto ce neko cuti kako mi dobro razmisljamo. "On ce da se promeni na bolje", a mi lenji kao i ranije. Necemo se promeniti, dok okolo lajemo kako cemo se promeniti. Kao i ono kad neko posti, a ne zatvara usta pricajuci svima kako posti i ocekujuci sazaljenje i paznju drugih.

A ovo i nisu tako cudna desavanja, pa smo otisli off.

Vrh

PostPostano: sri jun 17, 2009 6:58 pm 
Moderator

Jeste Rudaru, tražimo i u drugome izgovor, ''treba da'', pa izgovor za krivicu, pa za patnju, pa za ljubav i sl. no to je ljudski. Nismo imali od koga učiti a i iako jesmo tu je okolina, pa škola, pa TV... iiihaj....Ovo laganje sebe nije čudno. Radim na dnevnoj bazi laži kao parna mašina. Čudnije je probati promjeniti sebe, barem kontam da je tako. Prava misterija....Mijenjanje sebe baš čudno dešavanje :mrgreen: Tako da ispada da smo baš :ontopic: .

Vrh

PostPostano: sri jun 17, 2009 8:19 pm 
isključen/a

Evo ti onda jos jedno cudno desavanje.

Citas knjigu o laganju sebe, a ta knjiga govori o tome kako treba rasturiti ego. Kad to ego shvati (da su dosli po njega), pocne se ponasati kao veliki gnosticar (a ti mislis da si shvatio) i onda kaze: ZNAM. Znas sta on zna? ......

Vrh

PostPostano: sri jun 17, 2009 9:42 pm 
Moderator

Rudar je napisao/la:

Citas knjigu o laganju sebe, a ta knjiga govori o tome kako treba rasturiti ego. Kad to ego shvati (da su dosli po njega), pocne se ponasati kao veliki gnosticar (a ti mislis da si shvatio) i onda kaze: ZNAM. Znas sta on zna? ......

Ništa ? Prija mi, baš mi prijaju tvoje riječi ! Možda je Ego. A nije mi vrijeme za laži, uopšte nije. Hvala Rudar.

Vrh

PostPostano: čet jun 18, 2009 6:26 am 
Član foruma

Hvala Java i ostalima. HOĆU je zaista moćna riječ. Puno hvala, primijenit ću je.
.... inače nema nekih extra čudnih događaja kod mene, ko ima nek piše a ja svima želim hrpu lijepih čudnih događaja. :love9:

Vrh

PostPostano: čet jun 18, 2009 10:21 pm 
isključen/a

Java je napisao/la:
Rudar je napisao/la:

Ništa ? Prija mi, baš mi prijaju tvoje riječi ! Možda je Ego. A nije mi vrijeme za laži, uopšte nije. Hvala Rudar.

Smanji malo. Hranis moj ego. :mrgreen:

Vrh

PostPostano: pet jun 19, 2009 2:14 am 
Početnik

izbrisano, zbog nezanimljivosti, i još nečeg

Zadnja izmjena: IllusoryMe; pet jun 19, 2009 6:11 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: pet jun 19, 2009 5:30 am 
Moderator

Rudar je napisao/la:
Java je napisao/la:
Rudar je napisao/la:

Smanji malo. Hranis moj ego. :mrgreen:

Ma hajde !? Zaista !? A ja mislio da ti postajem mio i drag. Eh, biće da sam se prevario, hehehe.
Meni stvarno prija što brineš o meni Rudaru, na tvoj način, kroz analizu, kroz sebe, to je tako lijepo i ljudski.
Sve što mogu pružiti zauzvrat su ovi redci. Evo haiku pezija čudnih dešavanja u pokušaju....barem da probam

ČUDNA DEŠAVANJA

Smanji malo.
Hraniš moj ego.
:mrgreen:
ZNAM .
A znaš šta on zna?
Ko jel' Ego?
Ja'
Šta?
Ništa...
A nije mi vrijeme za laži i baš mi prijaju tvoje riječi i što brineš o meni, kroz sebe, prijatelju....
:love3:

Vel'ki Gnostičar Java
() Vel'ki kao zauzimanje volumena iz dječijeg ugla gledišta, ono, Kad porastem biću vel'ka....

Vrh

PostPostano: pet jun 19, 2009 9:05 am 
Moderator

Sad sam shvatio Rudaru!!! Odradjujem Dramu iz djetinjstva. Ono što mi fali je pravi prijatelj. Moj pravi prijatelj!!! Onaj koji me je izdao i nisam mu oprostio na tome. Zaboljelo me je to najviše u životu jer nisam shvatao da ljudi mogu biti tako oholi. Mislio sam da je svijet divno mjesto, savršeno ko što mi napisa prijateljica.... Auuu, batice, Auuu....Zato toliki ''rad'' s tobom. Otud kompimenti. Hoću te izvuć' na čistinu da vidim šta osećaš, da me ne bi izdao. Zato sam se zabio u tvoje emocije. Zato knjiga Rudaru!!! Hoću nekog bliskog. Hoću da te približim sebi. Ja sam čovjek srca i dajem sve, cijelog sebe, a nisam 20- godina davao nikome ništa, ljubav se zagasila a strah i bijes rasplamtali
.Znaš ko sam ja Rudaru? Ja sam dijete koje je donosilo bombonu iz vrtića da se podijeli na tri djela da bi i moja braća imala po komad. E to je Java. I on hoće da ti postaneš nešto za čim čezne,prijatelj, ogromna je to čežnja... Ne samo ti svi ovdje. Ko god je bio dovoljno uporan da me primjeti. Hoću mog dobrog druga, hoću da proživim dobrog prijatelja! A plašim se da me ne izda!...Auuu....Hoću da se vrati moje djetinjstvo.... Otud strategije bumerang u glavi! Strah od izdaje i izdaja. Kad sam juče išao (sporim hodom) na posao mnogo sam mislio o onom što si napisao i što sam ti odgovorio. Jesam li te dobro shvatio, jesam li ti dobro odgovorio.Kakav si ti čovjek? Pa dal' je vako' ili nako'. I onda su uletjele neke misli loše. I vaganja da li je ili nije.Nije išlo na dobro. I u jednom trenu, u po bijela dana, u centu Beograda, idući ulicom kojom nisam prošao dugo, vidim mačku kako se na trotoaru igra s mišem, kojeg je ulovila. I skontam evo ga još jedan znak (drugi u sedmicu i po s mačkom, prvi mačka u napadu,vrabac bježi ) E sad, simbolika mačke i miša mi je izmicala, ali me je trgla iz negative. Nalagala mije oprez ka onome što mislim. Baremsam toliko skontao. Biloje tu još raznih tumačenja događaja. Mačka i miš se mogu tumačiti na hiljadu načina.Jedan je Mačka je Varka a ja miš.Ovaj znak simboliše Igru. Surovu Igru! Imao sam mali šokić, kao treptaj, kad sam pročitao tvoj post o Vel'kom Gnostičaru ali je u meni proradila ideja da te ''izvučem'' na čistinu a znam gdje si ''tanak'', gdje se opireš najviše. Kako ova mašina radi,a!Pa otud i onakav odgovor da ti bude milo da provjerim još jednom ko si. I cijelo vrijeme nije mi vrijeme za laži. I kad sam došao jutros obradovao me je tvoj odgovor. Ovaj smanji malo. Ovo je čudno dešavanje baš. Spremao sam se za ovo, podsvjesno. Kidnuo sam sa posla ranije. Dobro se naspavao. Kad sam se probudio uzeo sam Ošoove meditacije i samo čitaje je unijelo mir u mene. Hehehe. I kontao sam da ti napišem pjesmu negdje oko 2 jutros jer si mi baš prišao kao čovjek, kroz sebe, ka meni.Toliko sam analizirao taj gornji post o Vel'kom Gnostičaru. Tako mi je uliolo nadu tvoje smanji malo i izvini što ti opet hranim ego, prijatelju....nemoj šta zamjeriti :mrgreen:

Šta ti napisah onomad:
Citat:
Cezare, prijatelju. Moram da odahnem. Ali ne brini nastavićemo i ovdje i ondje. Imamo mi tol'ko toga jedan drugome reći a i drugima a i oni nama. Baš imamo.

Jao..a tad sam mislio da su negativci napali tebe, jer mene ne mogu napast, hoće mene da osujete, pa udarili na tebe.Tad sam bio u hevi katarzi. Kakve su ovo putanje???!!!

Treba mi pomoć s ovim, raja, ovih dana, dijalog, sve je ok, ja sam vrlo dobro, šta ma odlično. Sad moram ić'...u šetnju...nisam kući, jbg

Vrh

PostPostano: pet jun 19, 2009 3:43 pm 
isključen/a

Citat:
Jao..a tad sam mislio da su negativci napali tebe, jer mene ne mogu napast, hoće mene da osujete, pa udarili na tebe.Tad sam bio u hevi katarzi. Kakve su ovo putanje???!!!

Ne mogu meni negativci nista. A sto se tice tvoje analize moje licnosti, samo navali. Bar cu i ja saznati nesto o sebi. Znas ono, kad sam rekao da kroz ovo i ja analiziram sebe, koliko mogu.

Citat:
Treba mi pomoć s ovim, raja, ovih dana, dijalog, sve je ok, ja sam vrlo dobro, šta ma odlično. Sad moram ić'...u šetnju...nisam kući, jbg

Dobices pomoc, samo nemoj da se samosazaljevas. I idi u setnju, pored Dunava. To ti moze pomoci mozda vise nego ljudi. A sto se tice sumnje, shvatio sam nedavno. Mrak je odsustvo svetlosti, a sumnja odsustvo razumevanja. Ali to je u muskoj prirodi, kaze onaj Osho.

Aj sad u setnju. :occasion5:

Vrh

Naslov: duh u kuci ili?...
PostPostano: uto jun 23, 2009 10:12 am 
Član foruma

pozdrav svima!
pomalo mi je ovo smijesno pisat al ako nije za ovaj forum onda neznam za gdje je.
naime ovako:inace zivim u kuci,dvokatnici s curom i bakom,kuca je ogromna,puno neiskoristenog prostora..tako da smo cura i ja odlucili prek ljeta sad preselit spavacu na kat u jednu sobu s izlazom na balkon.i upravo na tom katu je ta misterija neka.ako zanemarimo stakore koji nocu skacu po tavanu imali smo 3 nama neobjasnjiva dogadaja dosad:
zadnji se dogodio sinoc,curi,ja nisam nista cuo,nije me mogla probudit.dakle,nju su usred noci probudili koraci po linoleumu u toj nasoj sobi,i cak je pomislila da je neki lopov,kad je pogledala vidjela je neku sjenu,a kad je promrmljala nrsto vise nije cula korake.ona nije sklopila oka do jutra.
inace,nekad znamo cuti kao da nekodira po kvaki na susjednoj sobi kad legnemo,a ta kvaka ima poseban zvuk i nemozes ju zamjenit s necim.
drugi slucaj je prije neke 2 god. kad je s nama zivjela od cure sestra,ona je spavala u toj sobi gdje cujemo kvaku.znaci,mi smo dolje,cura i ja,oko 11 navecer,gledamo tv,a sestra je gore i kao sprema se spavat.odjednom,pocne vikat,i jecat,mi brzo gore a ona se pokrila poplunom i u strahu.kaze da je cula korake po stepenicama,kako netko otvara njena vrata i da je doso u sobu i cula mu je disanje(u tom trenutku je bila pod poplunom vec).mi nismo nista vidli ni culi.
3. slucaj sam imao ja 97.g s 14 god kad sam spavao u toj sobi.probudim se i buljim u vrata i vidim kako se otvaraju a u hodniku svjetlo.u sljedecem trenu-stvarno se probudim i pogledam a ono zatvorena vrata i naravno,mrak u hodniku.napominjem,da definitivno nije bio san,u tom stanju sam neki strah osjecao.kad sam se stvarno "probudio" cuo sam zvukove vani i na kraju se ispostavilo da se nasa krava oslobodila s lanca i hoda po dvoristu.(mozda i to ima neke veze s svim tim,mozda je ona nesto osjetila).uglavnom taj osjecaj necu nikad zaboravit,nesto kao mjesecarenje...
sad jel ima neko neku ideju sta ser to dogada kod mene?jel moguce da smo svi imali neke astralne projekcije,ili je nesto zaposjelo taj gornji kat,il nas otimaju...

Vrh

PostPostano: pet jul 03, 2009 8:38 am 
Član foruma

Zna mi se dogodit kad ležim na krevetu,zatvorenih ociju da vidim na sat koji je iza mojih leđa.Tad se trznem okrenem se pogledam na sat i vidim da je stvarno sati koliko sam predhodno i vidio.
To jedino mogu objasniti ko neki spontani izlazak iz tjela, samo da je barem češći i kontrolirani. :D

Vrh

PostPostano: pet sep 04, 2009 7:25 pm 
Početnik

Meni se cesto desava da osetim paucinu na licu.Na najneuobicajenim mestima,prodavnica,ulica,u sobi.Mahinalno uvek krenem rukom da skinem i naravno nema nikakve paucine.Ljudi koji su prisustvovali Teslinim mahinacijama sa energijom kada je od par ljudi uzeo energiju i dao je jednom bokseru opisivali su na isti nacin dogadjaj.Zanima me da li se nekome od vas to desilo,i sta bi moglo to da bude?

Vrh

PostPostano: ned sep 06, 2009 7:44 am 
Član foruma

anunaki83 je napisao/la:
Meni se cesto desava da osetim paucinu na licu.Na najneuobicajenim mestima,prodavnica,ulica,u sobi.Mahinalno uvek krenem rukom da skinem i naravno nema nikakve paucine.Ljudi koji su prisustvovali Teslinim mahinacijama sa energijom kada je od par ljudi uzeo energiju i dao je jednom bokseru opisivali su na isti nacin dogadjaj.Zanima me da li se nekome od vas to desilo,i sta bi moglo to da bude?

dešava se to meni često,ali ne znam što to znači....
statički elektricitet???

Vrh

PostPostano: ned sep 06, 2009 12:59 pm 
Početnik

a zbog cega bi se pojavljivao staticki elektricitet?

Vrh

PostPostano: pon sep 07, 2009 7:13 am 
Član foruma

to se i meni događa - ja mislim da je stvarno paučina u pitanju, ili moja kosa (duga) ili čak neke bube- mušice..... ja ne vidim tu niš čudnog, bar ne kod mene.

Vrh

PostPostano: sub sep 12, 2009 8:48 pm 
Član foruma

ma, zanimljivo... baš gledam razgovor s Davidom Ickeom, i evo šta čovijek kaže za tu "paučinu":

"And then the third time I went, I’m lying there on this medical-type bench thing, and I felt like a spider’s web on my face, which really took me aback because I had read in her book that when other dimensions, or whatever, spirits or whatever you want to use, are trying to lock in to you, you sometimes feel like a spider’s web on your face. "

zvuči mi logično.

:wink: :mrgreen:

Vrh

Naslov: Pijetao
PostPostano: čet feb 04, 2010 2:48 pm 
Početnik

Bok svima :D ,

Nova sam na forumu, pa ako treba negdje preseliti temu samo dajte.

Dogodilo mi se jutros nešto čudno, što je i razlog zašto pišem temu. Probudila sam se ujutro kao i obično. Malo sam još ležala u krevetu. Dečko je ležao kraj mene i spavao. Najednom sam čula kukurikanje pijetla, to nije ništa neobično jer ih ima susjed.
Kad se pijetao oglasio drugi put, meni se iznenada sve zamračilo. Otvorila sam usta i protiv svoje volje pokušala oponašati pijetla. Zvukovi koji su izlazili iz mene su bili puno dublji nego pijetlovi i zvučali su jako ružno. Kad je pijetao prestao, mrak se maknuo i opet sam sve vidjela. Htjela sam probuditi dečka, ali tad se pijetao oglasio opet i opet se dogodilo isto. Potpuno protiv svoje volje sam počela otvarati usta. Osim toga se nisam mogla niti pomaknuti. Primjetila sam da se u mraku vidjela i neka svijetlost. To se ponovilo još jednom, a nakon toga sam brzo probudila dečka prije nego je pijetao opet počeo pjevati. On nije ništa čuo.

Nemojte misliti da sam luda. :mrgreen: Ima netko ideju što bi to moglo biti?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1264 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 64  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.