Sad sam shvatio Rudaru!!! Odradjujem Dramu iz djetinjstva. Ono što mi fali je pravi prijatelj. Moj pravi prijatelj!!! Onaj koji me je izdao i nisam mu oprostio na tome. Zaboljelo me je to najviše u životu jer nisam shvatao da ljudi mogu biti tako oholi. Mislio sam da je svijet divno mjesto, savršeno ko što mi napisa prijateljica.... Auuu, batice, Auuu....Zato toliki ''rad'' s tobom. Otud kompimenti. Hoću te izvuć' na čistinu da vidim šta osećaš, da me ne bi izdao. Zato sam se zabio u tvoje emocije. Zato knjiga Rudaru!!! Hoću nekog bliskog. Hoću da te približim sebi. Ja sam čovjek srca i dajem sve, cijelog sebe, a nisam 20- godina davao nikome ništa, ljubav se zagasila a strah i bijes rasplamtali
.Znaš ko sam ja Rudaru? Ja sam dijete koje je donosilo bombonu iz vrtića da se podijeli na tri djela da bi i moja braća imala po komad. E to je Java. I on hoće da ti postaneš nešto za čim čezne,prijatelj, ogromna je to čežnja... Ne samo ti svi ovdje. Ko god je bio dovoljno uporan da me primjeti. Hoću mog dobrog druga, hoću da proživim dobrog prijatelja! A plašim se da me ne izda!...Auuu....Hoću da se vrati moje djetinjstvo.... Otud strategije bumerang u glavi! Strah od izdaje i izdaja. Kad sam juče išao (sporim hodom) na posao mnogo sam mislio o onom što si napisao i što sam ti odgovorio. Jesam li te dobro shvatio, jesam li ti dobro odgovorio.Kakav si ti čovjek? Pa dal' je vako' ili nako'. I onda su uletjele neke misli loše. I vaganja da li je ili nije.Nije išlo na dobro. I u jednom trenu, u po bijela dana, u centu Beograda, idući ulicom kojom nisam prošao dugo, vidim mačku kako se na trotoaru igra s mišem, kojeg je ulovila. I skontam evo ga još jedan znak (drugi u sedmicu i po s mačkom, prvi mačka u napadu,vrabac bježi ) E sad, simbolika mačke i miša mi je izmicala, ali me je trgla iz negative. Nalagala mije oprez ka onome što mislim. Baremsam toliko skontao. Biloje tu još raznih tumačenja događaja. Mačka i miš se mogu tumačiti na hiljadu načina.Jedan je Mačka je Varka a ja miš.Ovaj znak simboliše Igru. Surovu Igru! Imao sam mali šokić, kao treptaj, kad sam pročitao tvoj post o Vel'kom Gnostičaru ali je u meni proradila ideja da te ''izvučem'' na čistinu a znam gdje si ''tanak'', gdje se opireš najviše. Kako ova mašina radi,a!Pa otud i onakav odgovor da ti bude milo da provjerim još jednom ko si. I cijelo vrijeme nije mi vrijeme za laži. I kad sam došao jutros obradovao me je tvoj odgovor. Ovaj smanji malo. Ovo je čudno dešavanje baš. Spremao sam se za ovo, podsvjesno. Kidnuo sam sa posla ranije. Dobro se naspavao. Kad sam se probudio uzeo sam Ošoove meditacije i samo čitaje je unijelo mir u mene. Hehehe. I kontao sam da ti napišem pjesmu negdje oko 2 jutros jer si mi baš prišao kao čovjek, kroz sebe, ka meni.Toliko sam analizirao taj gornji post o Vel'kom Gnostičaru. Tako mi je uliolo nadu tvoje smanji malo i izvini što ti opet hranim ego, prijatelju....nemoj šta zamjeriti
Šta ti napisah onomad:
Citat:
Cezare, prijatelju. Moram da odahnem. Ali ne brini nastavićemo i ovdje i ondje. Imamo mi tol'ko toga jedan drugome reći a i drugima a i oni nama. Baš imamo.
Jao..a tad sam mislio da su negativci napali tebe, jer mene ne mogu napast, hoće mene da osujete, pa udarili na tebe.Tad sam bio u hevi katarzi. Kakve su ovo putanje???!!!
Treba mi pomoć s ovim, raja, ovih dana, dijalog, sve je ok, ja sam vrlo dobro, šta ma odlično. Sad moram ić'...u šetnju...nisam kući, jbg