baki je napisao/la:
Čitao sam i ja dosta o MMS-u...,, i opet kažem, ako postoji potreba za tim što da ne... Ali mnogi će, a znam neke od njih, kupiti i koristiti sve za šta čuju i to bez provere i prethodnog detaljnog proučavanja, kako si rekao, u silnoj želji da se osećaju još bolje iako se odlično osećaju, ili u nadi da će produžiti svoj život, a niti poznajući biološke mehanizme.... Pa onda vredi da se skrene pašnja na to da sve ima najmanje dve strane, dobru i lošu, i da se ničim ne valja igrati...
Ovako, slazem se da kad covjek mora, kad nema izbora, onda i krece u rizik. I meni nije bilo svejedno poceti uzimati MMS, ali eto, ispalo je odlicno.
I sad, ono sto je po meni najvaznije, svi mi prodemo lekcije koje trebamo, dobijemo sto trebamo kad trebamo i ne mislim da netko moze "slucajno" nastradati, ili pak "slucajno" dobiti nesto. Sve sto dobijamo trebamo i sve sto nam se desava nije bez veze. Tu mislim i na lose stvari.
Jeste filozofski, ali ja u to vjerujem. Pa tako i moja bolest nije bila slucajna, nije bila nesto bez veze i iako sam se ja puno i dugo (11 godina sluzbeno s dijagnozom, a jos vise i prije dijagnoze) patio, iz ove perspektive, kad je ta bol i muka uglavnom iza mene, znam da to nije bilo bez veze, bez razloga i znam da sam mnogo naucio kroz svoju bol i patnju. I samim tim vise volim vjerovati da je to imalo smisla, i zato to za mene i ima smisla.
A ljudi koji nisu bolesni uglavnom i ne razmisljaju o lijecenju. Pa ne vjerujem da ima odvise velike potrebe brinuti se. A i ako netko bas ne zeli nauciti sve o onom sto bi mu mozda moglo pomoci, to je ipak njegova greska, ne mozes tu uraditi nista. Ja uvijek nastojim sebe nauciti sto vise o onom sto me zanima i sto mi treba, a ako netko to ne zeli, ne mogu ga natjerati.