Sada je: sub maj 03, 2025 10:31 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 26 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: ned jun 07, 2009 10:01 pm 
Član foruma

baki je napisao/la:
Čitao sam i ja dosta o MMS-u...,, i opet kažem, ako postoji potreba za tim što da ne... Ali mnogi će, a znam neke od njih, kupiti i koristiti sve za šta čuju i to bez provere i prethodnog detaljnog proučavanja, kako si rekao, u silnoj želji da se osećaju još bolje iako se odlično osećaju, ili u nadi da će produžiti svoj život, a niti poznajući biološke mehanizme.... Pa onda vredi da se skrene pašnja na to da sve ima najmanje dve strane, dobru i lošu, i da se ničim ne valja igrati...

Ovako, slazem se da kad covjek mora, kad nema izbora, onda i krece u rizik. I meni nije bilo svejedno poceti uzimati MMS, ali eto, ispalo je odlicno.

I sad, ono sto je po meni najvaznije, svi mi prodemo lekcije koje trebamo, dobijemo sto trebamo kad trebamo i ne mislim da netko moze "slucajno" nastradati, ili pak "slucajno" dobiti nesto. Sve sto dobijamo trebamo i sve sto nam se desava nije bez veze. Tu mislim i na lose stvari.

Jeste filozofski, ali ja u to vjerujem. Pa tako i moja bolest nije bila slucajna, nije bila nesto bez veze i iako sam se ja puno i dugo (11 godina sluzbeno s dijagnozom, a jos vise i prije dijagnoze) patio, iz ove perspektive, kad je ta bol i muka uglavnom iza mene, znam da to nije bilo bez veze, bez razloga i znam da sam mnogo naucio kroz svoju bol i patnju. I samim tim vise volim vjerovati da je to imalo smisla, i zato to za mene i ima smisla. :)

A ljudi koji nisu bolesni uglavnom i ne razmisljaju o lijecenju. Pa ne vjerujem da ima odvise velike potrebe brinuti se. A i ako netko bas ne zeli nauciti sve o onom sto bi mu mozda moglo pomoci, to je ipak njegova greska, ne mozes tu uraditi nista. Ja uvijek nastojim sebe nauciti sto vise o onom sto me zanima i sto mi treba, a ako netko to ne zeli, ne mogu ga natjerati.

Vrh

Naslov: Re: Vodikov peroksid (H2O2)
PostPostano: sub jun 20, 2009 5:02 pm 
Član foruma

Alane, a šta je sa H2O2 koji se može kuiti u svakoj apoteci, koncentracije je 30%... Oni ga koriste tako što od njega prave onaj 3%-tni za dezinfekciju rana... Oni ne znaju (mislim na farmaceutske tehničarke koje rade u apotekama) da li je ili nije sa stabilizatorima... Ja bi da za svaki slučaj kupim jednu dozicu, da se nađe za ne daj Bože... Protiv nekih virusa i tako to... luda su ovo vremena... :D ... A i da ga ne kupim (da ne bi izvetrio bez veze kod mene), uvek mogu ako ne daj Bože bude potrebe da otrčim do neke apoteke i kupim ga... :D
Jel imaš neka iskustva sa ovim, ne? Ili informacije... možda je neko već probao taj što se može kupiti u apoteci... Em je puno jeftiniji od MMS-a koji se komercijalno nudi, em je puno dostupniji... Valja da ljudi znaju, za ne daj Bože kako se mogu spasiti, ili bar pokušati da se spasu :D

Srdačan pozdrav

Vrh

PostPostano: sub jun 20, 2009 5:38 pm 
Član foruma

baki je napisao/la:
Alane, a šta je sa H2O2 koji se može kuiti u svakoj apoteci, koncentracije je 30%... Oni ga koriste tako što od njega prave onaj 3%-tni za dezinfekciju rana...

Taj je tkz. medicinski, tj. ako pogledas link koji sam dao, tamo se taj ne preporuca zbog stabilizatora za oralnu upotebu. Samim tim, on jeste dobar za ispiranje rana (i za to se moze imati). Za oralnu upotrebu bi trebao biti onaj koji je 35% i koji je proglasen kao siguran za jelo, tj. food grade, koji se koristi u industriji prehrane. Mozda da se raspitas po restoranima, ili bar da ih pitas odakle oni nabavljaju svoj peroksid.

Sto se tice cijene, pa nije ni MMS tako skup, kad pogledas koliko traje (ne pricam o mmsDocu, ono njegovo jeste stvarno skupo). No, svakako ti odluci da li bi to uzimao oralno. Za rane svakako mozes koristiti taj iz apoteke, ali ja to ne bih preporucio za oralno uzimanje.

Vrh

PostPostano: sub jun 20, 2009 6:54 pm 
Član foruma

Alan_SP je napisao/la:
baki je napisao/la:
Alane, a šta je sa H2O2 koji se može kuiti u svakoj apoteci, koncentracije je 30%... Oni ga koriste tako što od njega prave onaj 3%-tni za dezinfekciju rana...

Taj je tkz. medicinski, tj. ako pogledas link koji sam dao, tamo se taj ne preporuca zbog stabilizatora za oralnu upotebu. Samim tim, on jeste dobar za ispiranje rana (i za to se moze imati). Za oralnu upotrebu bi trebao biti onaj koji je 35% i koji je proglasen kao siguran za jelo, tj. food grade, koji se koristi u industriji prehrane. Mozda da se raspitas po restoranima, ili bar da ih pitas odakle oni nabavljaju svoj peroksid.

Sto se tice cijene, pa nije ni MMS tako skup, kad pogledas koliko traje (ne pricam o mmsDocu, ono njegovo jeste stvarno skupo). No, svakako ti odluci da li bi to uzimao oralno. Za rane svakako mozes koristiti taj iz apoteke, ali ja to ne bih preporucio za oralno uzimanje.

E čvorak... :cry: ... mislio sam možda će moći i on da prođe iako ga tamo na linku ne preporučuju... A najviše zato jer se baš lako može naći... svuda... Eh sad po restoranima... ma ja sam ti u ruralnom mestu.... a takviu su ti i obližnji gradići... nema restorana samo kafanica... al videću... možda se i tamo koristi...
A za MMS, pa na to sam i mislio na onaj što se može telefonom, pa poštom... ih bre puno je 30-ak €, kad već nije nužno... Nego, razmišljam ja.. sve te gluposti o kojima se priča, te ptičiji te svinjski, te ovaj ili onaj..... ma trebalo bi da se ima pri ruci nake prva pomoć... poput ove, dezinfikujuće (a na kraju krajeva tu je domestos :mrgreen: )...
Šta li je sa stabilizatorima, koje li su to supstance...

U svakom slučaju hvala puno...car si :king:
Istražiću malo... možda i nađem negde NaClO2 ili H2O2... ali baš je lako da se nađu oni koji nisu za food grade...
Tako je to u životu... uvek nešto komplikovanjije... :D , za nas lenjivce i disanje je teško :mrgreen:

Hvala još jednom
Čujemo se

Vrh

PostPostano: ned jun 21, 2009 9:25 pm 
Član foruma

baki je napisao/la:
puno je 30-ak €,

Definitivno da je to puno, ali mislim da se mora moci naci i klorit jeftinije. A sto se tice peroksida, pa ako je covjek bas bolestan i nema nesto drugo pri ruci, onda i bolje to nego umrijeti. Iako je naravno problem u tim stabilizatorima, jer je peroksid izuzetno nestabilan, stalno kisik bjezi van. Kako god, kad covjeku nesto bas i zatreba, onda on to i nade. :)

Vrh

PostPostano: ned feb 07, 2010 1:50 am 
Početnik

Vodikov peroksid za oralnu upotrebu možete naručiti na netu CaliVita proizvodi, zove se OxyMax. Onaj iz ljekarne nije ok

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 26 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.