kalista je napisao/la:
Eehhh baki,baki...
Prvo, ja nisam okrenuta "alternativi" već ISTINI, a to što nju oficijelne nauke i ustanove kriju, to je druga stvar.

lepo srocheno
chak bih dodao da je ovakva nalepljena terminologija vrlo naopaka,shto je chesta pojava,kao recimo sa terminom "jeretik" u mom potpisu
pa se tako za ono shto je zaista
"tradicionalna medicina"(o kojoj prichamo na ovoj i na ostalim temama ovog podforuma
Zdravlje) sa korenima koji praksom dosezu hiljadama godina unazad koristi termin
"Alternativa"a ne za ono shto je danas najveci i najunosniji biznis posle trzishta oruzja/ratovanja(neki kojima dobro ide brojanje kazu da kad se sagleda shira slika,ta razlika izmedju biznisa No1 i biznisa No2 i nije velika),pogotovu od druge polovine proshlog veka kad je farmakomafija potpuno preuzela "Medicinu" ne samo na polju prakse vec i u planiranju i razvoju Medicine kao nauchne grane,jer sva istrazivanja i planiranja daljeg razvoja Medicine rade i finansiraju,ko bi drugi ako ne farmaceutski karteli
a i po broju nevinih zrtava ova dva biznisa se utrkuju sve do foto-finisha
Citat:
Drugo, ne bih sada da te prozivam za ispoljene predrasude prema ženama, znam da nisi tako mislio

,i nemoj,
rad na predrasudama ima efekta samo individualnim radom na sebi i svesnim angazovanjem,sugestije sa strane mogu samo da odmognu ili povuku u drugi oblik predrasuda,dakle opet Jovo-nanovo
a i ne sumnjam da ce baki i tu lekciju odraditi,kad-tad
ova tema bi dobro doshla u tome:
http://www.galaksija.info/forum/viewtop ... 15&start=0Citat:
Treće, potreba za slatkišima je ZAVISNOST, isto kao što je i bilo koja druga. i ona se, kao i sve ostale zavisnosti, može smanjiti i od nje se čovek može osloboditi, samo ako imaš dobru volju i promeniš način ishrane - o tome ima veliki broj knjiga - imam ih i u svom 4share folderu, pod nazivnom zdravlje, pa ih možeš skinuti
http://www.4shared.com/account/dir/1381 ... tml?rnd=75A za ženski svet možeš preporučiti i moj sajt, ima svašta nešto na tu temu.
http://www.kafica.byethost13.com/(Btw, ja nikada i nisam bila ljubitelj slatkiša, tako da mi je bilo lako odreći ih se

, preferirala sam "slaniše" - sir i tako to)
da, to ne mora tako da bude,pogotovo ne samo zato shto je neko zenskog pola
i btw,lep sajt

,i vezano sa tom tematikom imam jedno

pitanje-
najesen, kad divlji kesten rodi,nameravam da prijateljima kojima je Urinoterapija josh uvek
mishn imposibl, napravim lek od plodova,cvetova i pupoljaka
divljeg kestena(da ne bi opet bilo terminoloshke zabune-
aesculus hippocastanum),koji se koristi za gomilu problema:od hemoroida,prostate,proshirenih,oteklih vena,krvotoka,reumatichnih bolova,groznice,gihta,neuralgije,tromboflebitis i varikozna ulcera(otvorene rane,napuklih vena na nogama)
itd....
zanima me,da li imash/ili si chula iz okoline/ pozitivnih iskustava sa tim lekom od divljeg kestena,da znam ima li svrhe da ga pravim ili ne pomaze,ili pomaze ali ne dovoljno?
Citat:
Četvrto, razlozi za primenu urinoterapije su, mislim, svima jasni ako su pročitali Malahovljeve i Armstrongove textove na tu temu. Konkretno, u mom slučaju, verujem da ću, pored čišćenja tela od kojekakvih nagomilanih gadosti i toxina, normalizovati hormonski status, s obzirom da vidim da i mnoge druge stvari idu na bolje, a neke su i rešene, kao što je to perut npr. i sve ono što sam već pomenula. Da bih mogla da vidim efekte urinoterapije na normalizovanje hormona, treba da prođe još neko vreme, javiću!
Citat:
Za sada moje i iskustvo moje porodice sa urinoterapijom je sledeće:1. ukuvani urin je ZAKON za oštećenja kože tipa:posekotine, ranice, ojedi, zagnojeni nokat i sl. Zarasta i nestaje za nekoliko sati!
2. bolji je sveži urin za masažu kože glave od ukuvanog, što se tiče seboreje i peruti.
3. za ten je najbolje umivati se jutarnjim urinom
4. upala učnih kapaka, umorne oči i pritisak u očima je najbolje lečiti ukuvanim urinom, a što se glaukoma tiče, videćemo, moj muž kombinuje ukuvani dečji urin sa kapima za oči videćemo, kako će delovati kada se bude oslobodio straha i od "alternative" kako ti kažeš
5. migrena koja je meni i mom sinu bila užasan problem, trajala je danima pred promenu vremena, smanjuje se za 50% posle masaže ukuvanim urinom
6.bol od hemoroida se umanjuje u značajnoj meri kada se stavljaju oblozi od ukuvanog urina preko noći
7. oralno uzimanje urina reguliše stolicu, deluje kao diuretik i prinuđen/a si da vodiš računa šta jedeš i piješ
hvala na podeljenim iskustvima
Citat:
Dakle, urinoterapija JESTE TERAPIJA I JESTE PRAVA STVAR. Provereno.
Citat:
P.S. a kako čujem i da podmlađuje, onda ću za koju godinu imati manje nego danas
hehe,da,to su te "moguce komplikacije"
aparati za ochitavanje biometrijskih podataka sa pasosha josh uvek nisu postavljeni na granichnim prelazima,pa ne znam da li ce biti ikakvih komplikacija shto mi se sa Urinoterapijom promenila i boja ochiju
NaZdravje