Sada je: uto maj 06, 2025 7:38 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 850 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 43  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: čet maj 21, 2009 1:57 pm 
Član foruma

kalista je napisao/la:
Eehhh baki,baki...

Prvo, ja nisam okrenuta "alternativi" već ISTINI, a to što nju oficijelne nauke i ustanove kriju, to je druga stvar.

:D =D> lepo srocheno
chak bih dodao da je ovakva nalepljena terminologija vrlo naopaka,shto je chesta pojava,kao recimo sa terminom "jeretik" u mom potpisu
pa se tako za ono shto je zaista "tradicionalna medicina"(o kojoj prichamo na ovoj i na ostalim temama ovog podforuma Zdravlje) sa korenima koji praksom dosezu hiljadama godina unazad koristi termin "Alternativa"
a ne za ono shto je danas najveci i najunosniji biznis posle trzishta oruzja/ratovanja(neki kojima dobro ide brojanje kazu da kad se sagleda shira slika,ta razlika izmedju biznisa No1 i biznisa No2 i nije velika),pogotovu od druge polovine proshlog veka kad je farmakomafija potpuno preuzela "Medicinu" ne samo na polju prakse vec i u planiranju i razvoju Medicine kao nauchne grane,jer sva istrazivanja i planiranja daljeg razvoja Medicine rade i finansiraju,ko bi drugi ako ne farmaceutski karteli :twisted:
a i po broju nevinih zrtava ova dva biznisa se utrkuju sve do foto-finisha :evil:

Citat:
Drugo, ne bih sada da te prozivam za ispoljene predrasude prema ženama, znam da nisi tako mislio :D

=D> ,i nemoj,
rad na predrasudama ima efekta samo individualnim radom na sebi i svesnim angazovanjem,sugestije sa strane mogu samo da odmognu ili povuku u drugi oblik predrasuda,dakle opet Jovo-nanovo 8)
a i ne sumnjam da ce baki i tu lekciju odraditi,kad-tad :wink:
ova tema bi dobro doshla u tome:
http://www.galaksija.info/forum/viewtop ... 15&start=0

Citat:
Treće, potreba za slatkišima je ZAVISNOST, isto kao što je i bilo koja druga. i ona se, kao i sve ostale zavisnosti, može smanjiti i od nje se čovek može osloboditi, samo ako imaš dobru volju i promeniš način ishrane - o tome ima veliki broj knjiga - imam ih i u svom 4share folderu, pod nazivnom zdravlje, pa ih možeš skinuti
http://www.4shared.com/account/dir/1381 ... tml?rnd=75
A za ženski svet možeš preporučiti i moj sajt, ima svašta nešto na tu temu. http://www.kafica.byethost13.com/

(Btw, ja nikada i nisam bila ljubitelj slatkiša, tako da mi je bilo lako odreći ih se :mrgreen: , preferirala sam "slaniše" - sir i tako to)

=D> :thumbup:
da, to ne mora tako da bude,pogotovo ne samo zato shto je neko zenskog pola :wink: 8)
i btw,lep sajt =D> ,i vezano sa tom tematikom imam jedno :offtopic: pitanje-
najesen, kad divlji kesten rodi,nameravam da prijateljima kojima je Urinoterapija josh uvek mishn imposibl, napravim lek od plodova,cvetova i pupoljaka divljeg kestena(da ne bi opet bilo terminoloshke zabune-aesculus hippocastanum),koji se koristi za gomilu problema:od hemoroida,prostate,proshirenih,oteklih vena,krvotoka,reumatichnih bolova,groznice,gihta,neuralgije,tromboflebitis i varikozna ulcera(otvorene rane,napuklih vena na nogama)
itd....
zanima me,da li imash/ili si chula iz okoline/ pozitivnih iskustava sa tim lekom od divljeg kestena,da znam ima li svrhe da ga pravim ili ne pomaze,ili pomaze ali ne dovoljno?

Citat:
Četvrto, razlozi za primenu urinoterapije su, mislim, svima jasni ako su pročitali Malahovljeve i Armstrongove textove na tu temu. Konkretno, u mom slučaju, verujem da ću, pored čišćenja tela od kojekakvih nagomilanih gadosti i toxina, normalizovati hormonski status, s obzirom da vidim da i mnoge druge stvari idu na bolje, a neke su i rešene, kao što je to perut npr. i sve ono što sam već pomenula. Da bih mogla da vidim efekte urinoterapije na normalizovanje hormona, treba da prođe još neko vreme, javiću!

=D>

Citat:
Za sada moje i iskustvo moje porodice sa urinoterapijom je sledeće:
1. ukuvani urin je ZAKON za oštećenja kože tipa:posekotine, ranice, ojedi, zagnojeni nokat i sl. Zarasta i nestaje za nekoliko sati!
2. bolji je sveži urin za masažu kože glave od ukuvanog, što se tiče seboreje i peruti.
3. za ten je najbolje umivati se jutarnjim urinom
4. upala učnih kapaka, umorne oči i pritisak u očima je najbolje lečiti ukuvanim urinom, a što se glaukoma tiče, videćemo, moj muž kombinuje ukuvani dečji urin sa kapima za oči videćemo, kako će delovati kada se bude oslobodio straha i od "alternative" kako ti kažeš
5. migrena koja je meni i mom sinu bila užasan problem, trajala je danima pred promenu vremena, smanjuje se za 50% posle masaže ukuvanim urinom
6.bol od hemoroida se umanjuje u značajnoj meri kada se stavljaju oblozi od ukuvanog urina preko noći
7. oralno uzimanje urina reguliše stolicu, deluje kao diuretik i prinuđen/a si da vodiš računa šta jedeš i piješ :D

=D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>
hvala na podeljenim iskustvima :D

Citat:
Dakle, urinoterapija JESTE TERAPIJA I JESTE PRAVA STVAR. Provereno.

=D> :thumbup:

Citat:
P.S. a kako čujem i da podmlađuje, onda ću za koju godinu imati manje nego danas :D :D

hehe,da,to su te "moguce komplikacije" :mrgreen: :wink:
aparati za ochitavanje biometrijskih podataka sa pasosha josh uvek nisu postavljeni na granichnim prelazima,pa ne znam da li ce biti ikakvih komplikacija shto mi se sa Urinoterapijom promenila i boja ochiju :D

NaZdravje :occasion5:
:love3: :love5: :love3:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet maj 22, 2009 7:58 am 
Član foruma

Hvala nat na toploj i duhovitoj podršci :D
Što se tiče tvog off topic pitanja, ovih dana ću staviti na svoj 4share folder LEKOVITO BILJE biće tu svašta nešto, a prvenstveno ćeš naći i odgovor na svoja pitanja o kestenu. (Za sada ti mogu reći da su kora hrasta, neven i ginko biloba provereno dobre stvari za ono što si naveo :D , mislim ko će čekati jesen??!! Mada, plan da sa ortacima šetaš i bereš cveće zvuči taaako dobro :D )

A sada da te pitam: iz tvojih postova zaključujem da već duže vreme primenjuješ urinoterapiju. Da li bi bio ljubazan da podeliš svoja iskustva? Kažeš da ti se promenila boja očiju :shock: i da ti se apetit povećao.

Ja sam primetila da kada se urin koristi posle hrane, da je apetit SMANJEN, a pre jela POVEĆAN. Da li je to i kod tebe slučaj? Da li imaš još nekih iskustava na tom polju?

I još nešto. Vrlo rado bih da čujem one koji su postili na urinu i vodi, ako žele da kažu kako su to podneli...

pozzz svima

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet maj 22, 2009 12:15 pm 
Početnik

pozdrav svima....puno lijepih, korisnih detalja...
da li neko moze postaviti knjigu od Malahova-Urinoterapija, ili reci gdje je ima....

hvala :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet maj 22, 2009 12:20 pm 
Član foruma

galen je napisao/la:
pozdrav svima....puno lijepih, korisnih detalja...
da li neko moze postaviti knjigu od Malahova-Urinoterapija, ili reci gdje je ima....

hvala :)

http://www.4shared.com/file/106901963/f ... apija.html :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub maj 23, 2009 1:47 pm 
Član foruma

kalista je napisao/la:
Eehhh baki,baki...

Prvo, ja nisam okrenuta "alternativi" već ISTINI, a to što nju oficijelne nauke i ustanove kriju, to je druga stvar.

Pored toliko oprečnih podataka do kojih se može doći danas, ja više ne znam šta je istina a šta nije.... ne verujem ni u šta i verujem u sve... #-o

kalista je napisao/la:
Drugo, ne bih sada da te prozivam za ispoljene predrasude prema ženama, znam da nisi tako mislio :D

Za ovo želim da se izvinim, pogrešno si shvatila, ja nemam predrasude o ženama, ja najmanje! Kada sam pomenuo "da si žena" mislio sam upravo na slatkiše, jer znam da su žene bar 2 put sklonije slatkišima (naročito čokoladi) od muškaraca (bar oni ljudi koje ja poznajem:)
Moja je krivica jer sam postao žureći pa sam ostao nedorečen i ostavio prostora da se nešto i pogrešno shvati...Još jednom, ti i svi ostali, primite moje izvinjenje!

kalista je napisao/la:
(Btw, ja nikada i nisam bila ljubitelj slatkiša, tako da mi je bilo lako odreći ih se :mrgreen: , preferirala sam "slaniše" - sir i tako to)

Hmmmm... i ja, al zato sam mršav ko grana... na šta mi ljudi stalno skreću pažnju i govore mi da bi trebalo da se ugojim... zapravo, meni se i ne čini da sam naročito mršav sa 70 (do 75kg) na 182cm visine, ali, u nas je takav mentalitet da se mršavi smatraju bolesnima, naročito ako imaju nizak procenat masti u telu i koži (to jest imaju izrazito tanku kožu pa im se vide vene na rukama..., zatim, imaju oštre crte lica, onako ćoškaste, a ne okrugle i bucmaste...)
Ceo život sam takav, i još oduvek sam spontano bio okrenut biljkama, naročito svežim i sirovim...Ako mi veruješ, kad sam bio mali majka me je grdila što bih ceo dan jeo samo jabuke i sl a ne "normalnu hranu" kao svi ljudi...
Iskreno, ja sam zbunjen, jer meni je dobro ovako, jedini moj problem je što u svetu debelih, nas vitke smatraju nemuževnima i neprivlačnima, a ne znaju da se i vepar ugoji tek nakon kastracije :D

kalista je napisao/la:
Četvrto, razlozi za primenu urinoterapije su, mislim, svima jasni ako su pročitali Malahovljeve i Armstrongove textove na tu temu. Konkretno, u mom slučaju, verujem da ću, pored čišćenja tela od kojekakvih nagomilanih gadosti i toxina, normalizovati hormonski status, s obzirom da vidim da i mnoge druge stvari idu na bolje, a neke su i rešene, kao što je to perut npr. i sve ono što sam već pomenula. Da bih mogla da vidim efekte urinoterapije na normalizovanje hormona, treba da prođe još neko vreme, javiću!

Pitao sam ovo jer sam mislio da, uglavnom ljudi koji su očajni zbog neke ozbiljne bolesti, se odlučuju na ovakve, ipak neuobičajene, korake...
Ja potičem iz sredine u kojoj ljudi koriste ili su koristili i mnogo neobičnije stvari, kao na primer, piju krv kornjače kako bi se izlečili od raka, i mnoge druge stvari, tako da sam ja veoma otvorenog uma... A alternativu kao termin upotrebljavam sa značanjem "drugačije", a ne neistinito..., tako da ne budem pogrešno shvaćen, jer oficijalna nauka i medicina, po meni, su pomalo ili možda više, ograničene...

A što se tiče preporuka mojim prijateljima i prijeteljicama da se odreknu ovoga ili onoga, eh to bi bio jalov posao, oni vole i zdušno brane svoje načine života..., njima se samo ne sviđe što su često umorni, to imaju celulit ili su ogromni....ali za to ne krive sebe, već prirodu :mrgreen:
Ali svakako da hoću da im preporučim tvoj sajt, a i ja ću ga posetiti...

kalista je napisao/la:
P.S. a kako čujem i da podmlađuje, onda ću za koju godinu imati manje nego danas :D :D

Pa pomenuti autori tvrde da podmlađuje, a naročito neki drugi, drevniji izvori :D
Ja ne verujem da podmlađuje jer bi onda inače, bilo onih koji su poživeli 200-300 godina (ili možda više), te o tome ostavili konkretniji pisani trag :) ... no opet, ko će ga znati, u svakom slučaju možemo probati i videti...

Želim da te pohvalim i preporučim te za primer, tvoja iskustva su ineta tako explicitno, tako jasno da je to stvarno extra!
To želim da vidim u svakoj temi, a ne da ostanem zbunjen nejasnim i mutno datim odgovorom :D

Samo tako nastavi :!:
Od srca pozdrav tebi i tvojoj porodici kao i svima na forumu :!:

Zadnja izmjena: baki; sub maj 30, 2009 9:39 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub maj 23, 2009 3:07 pm 
Član foruma

Hmm... ja sam u predhodnom postu odgovarao Kalisti na post od "Upisano: Utorak Maj 19, 2009 10:42 pm ", jer mi danas kada sam otvarao ovu stranicu nije se učitala cela stranica a ja nisam to primetio misleći da je, upravo navedeni post poslednji...... ,... ubi me konekcija... :(
Tako da...

nat je napisao/la:
kalista je napisao/la:
Eehhh baki,baki...

:D =D> lepo srocheno
chak bih dodao da je ovakva nalepljena terminologija vrlo naopaka,shto je chesta pojava,kao recimo sa terminom "jeretik" u mom potpisu
pa se tako za ono shto je zaista "tradicionalna medicina"(o kojoj prichamo na ovoj i na ostalim temama ovog podforuma Zdravlje) sa korenima koji praksom dosezu hiljadama godina unazad koristi termin "Alternativa"...

Sa predrasudama o terminu "alternativa" se ne slažem, nisam gledao nikada u rečnik da bih video šta se o njemu govori, sve do sad, i kao što sam i mislio, reč je potpuno u redu i ima značenje koje sam i mislio da ima:

Alternativa (lat. alternativa):
izbor između dvoga, opredeljivanje za jednu od dve odluke,
težak izbor jedne od dveju mogućnosti; log.
alternativni sudovi su 1. oni koji se mogu jedan
drugim zameniti a da se njihov smisao ipak
ne izmeni, npr.: „Galilej je otkrio zakone
padanja", ili: „Zakone padanja otkrio je
Galilej"; 2. oni disjunk-tivni sudovi čiji se
predikat sastoji samo iz dva pojma koji jedan
drugi isključuju, npr.: „Jedno električne telo
je ili pozitivno ili negativno električne".
alternativan (nlat. alternativus) naizmeni-čan.

Svi znamo koliko je jezik kao sredstvo komunikacije nesavršen, jer... kako bi lako bilo kada bi jedna reč imala samo jedno i konkretno značenje, i kada bi mi uvek mislili to što govorimo (ovo je bilo off topic:)

nat je napisao/la:
Citat:
="kalista"]

=D> ,i nemoj,
rad na predrasudama ima efekta samo individualnim radom na sebi i svesnim angazovanjem,sugestije sa strane mogu samo da odmognu ili povuku u drugi oblik predrasuda,dakle opet Jovo-nanovo 8)
a i ne sumnjam da ce baki i tu lekciju odraditi,kad-tad :wink:
ova tema bi dobro doshla u tome:
http://www.galaksija.info/forum/viewtop ... 15&start=0

Da u pravu si, ovo je sasvim tačno.
A i tvoja primedba da treba još da učim, jer koliko god učili, uvek ima prostora za još ;)
Već sam na ovo odgovorio, ali tada nisam bio svestan tvog posta koji se pojavio dok sam ja pisao svoj :D , tako da, iskoristiću prilikiu da se još jednom izvinim što sam u žurbi ostao nedorečen. Smisao je bio taj da od ljudi koje poznajem, sve devojke i žene su lude za slatkišima, dok momci/muškarci puno manje pa se može steći utisak da postoji ta razlika među polovima isto kao i razlika, u smislu - muškarci gledaju fudbal a žene sapunice :D , mada pravila nema jer znam i obrnute slučajeve (mislim kad žena gleda fudbal a muž sapunice) :D

nat je napisao/la:
i btw,lep sajt =D> ,i vezano sa tom tematikom imam jedno :offtopic: pitanje-
najesen, kad divlji kesten rodi,nameravam da prijateljima kojima je Urinoterapija josh uvek mishn imposibl, napravim lek od plodova,cvetova i pupoljaka divljeg kestena(da ne bi opet bilo terminoloshke zabune-aesculus hippocastanum),koji se koristi za gomilu problema:od hemoroida,prostate,proshirenih,oteklih vena,krvotoka,reumatichnih bolova,groznice,gihta,neuralgije,tromboflebitis i varikozna ulcera(otvorene rane,napuklih vena na nogama)
itd....
zanima me,da li imash/ili si chula iz okoline/ pozitivnih iskustava sa tim lekom od divljeg kestena,da znam ima li svrhe da ga pravim ili ne pomaze,ili pomaze ali ne dovoljno?

U mom kraju se ovakav lek, od divljeg kestena, uglavnom od ploda, pravi sličan lek u komovoj rakiji i koristi se slično, za vene-protiv upaljenih vena, proširenih..., ali više protiv reumatskih oboljenja kao i povreda-uganuća i sl... I ne daje loše rezultate (samo ćeš mirisati po rakiji:)

Srdačan pozdrav :!:

Zadnja izmjena: baki; sub maj 23, 2009 7:17 pm; ukupno mijenjano 2 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub maj 23, 2009 4:04 pm 
Početnik

hvala puno hybrid =D>

pozdrav..

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub maj 23, 2009 7:23 pm 
Član foruma

kalista je napisao/la:
Treće, potreba za slatkišima je ZAVISNOST, isto kao što je i bilo koja druga. i ona se, kao i sve ostale zavisnosti, može smanjiti i od nje se čovek može osloboditi, samo ako imaš dobru volju i promeniš način ishrane - o tome ima veliki broj knjiga - imam ih i u svom 4share folderu, pod nazivnom zdravlje, pa ih možeš skinuti
A za ženski svet možeš preporučiti i moj sajt, ima svašta nešto na tu temu. http://www.kafica.byethost13.com/

Na pokušaj da otvorim tvoj folder izbacuje mi: "The file link that you requested is not valid", da ti nije istekao?

Uzgred, jel urin koristiš kako je u knjizi navedeno, sat pre ili sat posle jela?
I, kada se o licu radi, jel ga koristiš kao što si već navela u jednom od predhodnih postova, mislim umiješ se, ostavi da se osuši a zatim ispereš mlakom vodom...?

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub maj 23, 2009 7:48 pm 
Početnik

galen citas li poruke na pm?poslala sam ti poruku prije 10 dana

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon maj 25, 2009 10:12 am 
Član foruma

baki je napisao/la:
kalista je napisao/la:
Na pokušaj da otvorim tvoj folder izbacuje mi: "The file link that you requested is not valid", da ti nije istekao?

Uzgred, jel urin koristiš kako je u knjizi navedeno, sat pre ili sat posle jela?
I, kada se o licu radi, jel ga koristiš kao što si već navela u jednom od predhodnih postova, mislim umiješ se, ostavi da se osuši a zatim ispereš mlakom vodom...?

Joj baki, ne znam zašto neće da se otvoi #-o e, hajde probaj da u 4share ukucaš zdravlje, pa pronadji moj 4share folder, isto se zove kalista...ne znam kako bih to mogla da popravim #-o #-o

Što se urina tiče, tokom dana pijem i pre i posle jela, ali sam primetila da mi više odgovara posle jela jer, za razliku od tebe, nisam baš suva ko grana, a taaakoo bih to volela :oops:

Za lice (i telo) mi mnogo više odgovara ukuvani, imam utisak da je delotvorniji - lice mi je mnogo mekše, čak mi se čini, mada je još rano, da su mi i ožiljci od akni (pisala sam o tome u topiku lečenje akni) jedva vidljivi \:D. Urljam vaticom u kožu i ostavim da se osuši, posle isperem mlakom vodom - STRAVA!!Juče sam probala masažu ukuvanim celog tela, ostvila sam da se osuši i posle se samo istuširala mlakom vodom. Imala sam utisak da mi je telo nekako toplije, vrlo prijatan osećaj... u svakom slučaju, od svih kozmetičkih stvari koje sam probala, a probala sam ih dooosta, ukuvani urin je THE BEST ONE!

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon maj 25, 2009 10:24 am 
Član foruma

baki je napisao/la:
kalista je napisao/la:

http://www.4shared.com/dir/13996962/c5c ... AVLJE.html :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon maj 25, 2009 10:40 am 
Član foruma

jeee hybrid!!! HVALA =D> :notworthy: kako si to izveo?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon maj 25, 2009 12:50 pm 
Član foruma

kalista je napisao/la:
jeee hybrid!!! HVALA =D> :notworthy: kako si to izveo?

rekla si da je folder zdravlje, upisao zdravlje u 4shared trazilicu, trazio tvoje nick, otvorio tvoj folder i to je to. :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon maj 25, 2009 12:54 pm 
Član foruma

pa kad sam plavuša.... :oops: :oops: :oops:

Evo upravo stavljam knjige na 4share... poslužite se :D

pozzz

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon maj 25, 2009 1:47 pm 
Član foruma

kalista je napisao/la:

Što se urina tiče, tokom dana pijem i pre i posle jela, ali sam primetila da mi više odgovara posle jela jer, za razliku od tebe, nisam baš suva ko grana, a taaakoo bih to volela :oops:

jedno pitanjce u vezi toga,da bi odgovor bio precizniji
pijesh li samo onaj jutarnji urin koji posle raspodelish kroz dan ili ...?

Citat:
Za lice (i telo) mi mnogo više odgovara ukuvani, imam utisak da je delotvorniji - lice mi je mnogo mekše, čak mi se čini, mada je još rano, da su mi i ožiljci od akni (pisala sam o tome u topiku lečenje akni) jedva vidljivi \:D. Urljam vaticom u kožu i ostavim da se osuši, posle isperem mlakom vodom - STRAVA!!Juče sam probala masažu ukuvanim celog tela, ostvila sam da se osuši i posle se samo istuširala mlakom vodom. Imala sam utisak da mi je telo nekako toplije, vrlo prijatan osećaj... u svakom slučaju, od svih kozmetičkih stvari koje sam probala, a probala sam ih dooosta, ukuvani urin je THE BEST ONE!

da, d' best of d' best :thumbup:
srecom,
uchinkovitost urina u tretiranju kozmetichko-dermatoloshkih problema,promena na kozi,peruti i sl. je itekako priznata i dokazana,
pa se oko toga slazu i kozmetichari i dermatolozi i proizvodjachi shampona i krema, a i ostali "nauchnici"....
eto,chak se i nash prastari skeptik metuzalem slaze oko toga bez trunke skepse :mrgreen: :wink:

shto se ostalog tiche,
a tu spadaju i tvoja pitanja u prethodnim postovima,kao i pitanja koja dobijam mejlom i na pm,
jedno veliko izvinjenje svima i josh veca zahvalnost na strpljenju :love12:
:occasion5:

P.S.sluchajno mi je pri ruci jedna vrlo fensi(sto obichno podrazumeva i skupa) krema za negu dlanova i noktiju od onih multi-level hohshtaplera iz oriflejma,sa ukusom/mirisom bele chokolade(napisah ukusom jer tako divno mirishe da choveku dodje da je polize :P )
i bash pogledah sastav,
kad tamo u gomili alkoholnih jedinjenja i aroma i shtatijaznam chega josh,pishe lepo : urea :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon maj 25, 2009 1:56 pm 
Član foruma

[quote="nat"]

Jutarnji pijem ujutro :D, ceo. U toku dana, pijem još 2 puta. Zato me i interesuje, kada se posti samo na urinu i vodi, da li se pije cela količina, jer mi to nešto dodje mnogo (baki je pokušao da mi odgovori). Zato me zanima da li je neko imao iskustva sa takvim postom...ako bi da kaže...

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon maj 25, 2009 2:22 pm 
Član foruma

kalista je napisao/la:
nat je napisao/la:

Jutarnji pijem ujutro :D, ceo. U toku dana, pijem još 2 puta. Zato me i interesuje, kada se posti samo na urinu i vodi, da li se pije cela količina, jer mi to nešto dodje mnogo (baki je pokušao da mi odgovori). Zato me zanima da li je neko imao iskustva sa takvim postom...ako bi da kaže...

Hej Kalista!
Moj poznanik koji je postio tako, zbog čišćenja creva, tela i tako to, iako mi je tvrdio da nije imao nikakvu drugu potrebu do čistog experimenta, kaže da je pio obavezno taj jutarnji, celu 2 do 3 dL čašu (note: Ja kod njega odavno više ne pijem ništa :D ), a u toku dana kolko može, s tim što je pio i 3,4 čaše vode dnevno... Baš sam ga pitao zbog tebe, i eto, on kaže da je tolko bio gladan u početku da mu nije teško palo da pije puno tečnosti... i da je to, u ostalom, samo 5 do 6L dnevno..., što se, obzirom da se hrana ne unosi i ne čini puno, ali, otkud znam... Ima dana kad ja tolko vode popijem..., kad radim nešto teško fizički na suncu, i to za 3 do 4 sata...
Moj ti je savet da popiješ onaj preporučeni ujutru, a zatima kad god ideš u WC po jednu dozu od 10do 2 dl,..., ili kako već experimentom utvrdiš da ti odgovara...
Pokušaću da onog poznanika nagovorim da se pojavi ovde...
I da, umalo da zaboravim, on je radio i klistir irigatorom, sa odstajalim (od 3 pa čak i preko 10 dana) urinom, oko dok je postio samo na urinu i vodi, tj. oko 4 - 5 dana, svaki dan, a nakon toga, kaže, radi redovno, oko 1 do 2 puta nedeljno... za spoljnu upotrebu ga nije koristio...

Hej Nat, pa to za ureu u kremama je stara stvar... e sad da li je iz urina ili sintetizovana ili na koji je već način dobijena, ko zna :)

Hvala na linku...i bravo Hybrid, iako uvek tako pretražujem 4shared, ovoga puta se nisam setio, no mislim da saa, ranije, već posećivao Kalistin folder, i da je bio pun zanimlivog...

I Kalista, moram reći, tvoji su postovi tako slatki i razdragani da ostavljaš utisak jako "cool" osobe, kao devojčica si i to je super :D ...
Odo da vidim onaj link :D
Pozdrav :!:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon maj 25, 2009 2:39 pm 
Član foruma

kalista je napisao/la:
nat je napisao/la:

u vezi chishcenja jetre pijenjem celodnevne kolichine sam ti vec rekao da se sa tim ne treba shaliti i da tome treba pristupiti kad osetish da si potpuno spremna :blob:
ali mi je tvoja zurba,chitajuci tvoje pochetne postove na ovoj temi,potpuno razumljiva i bliska 8)
podseticu josh jednom ono shto sam napisao da mi je stanje tvog organizma i ostalih parametara nepoznato(bar onaj fizichki deo :wink: )
pa bi svaka rech ili upucivanje na neshto bilo pogreshno i kontraproduktivno
mozda da probash kao Ljubica,povecavaj postepeno,slushajuci intuiciju i prateci reakcije organizma

shto se tiche pijenja urina pre ili posle jela u kontekstu odrzavanja linije,a na shta se odnosilo moje pitanjce -koji urin pijesh preko dana-

nocni/jutarnji urin je urin bolesti i lechenja pa je za dijagnostiku i lechenje neprikosnoven i nezamenljiv, i kolichina tu i nije bitna,bitna je informacija koju unosish i bitno je da je unosish svesno
dnevni urin je urin hrane i sa njim unosish sve ono shto je organizmu potrebno,
drugim rechima,hranish se urinom,pa je i potreba za hranom sve manja i manja
iliti,prvim rechima,pijenje dnevnog urina je vec uvod u post i to ne mora biti naglo moze i postepeno,kad si vec naumila da taj post uradish pronto,i moze se sa tom vodom i vishe limuna unositi(limun je na ukus kiseo,ali je njegovo dejstvo u organizmu bazno(luzasto) pa ma koliko limuna pojela/popila urin nece biti nimalo kiseo zbog toga

svakako od velike pomoci je i uskladjivanje nameravanih radnji chishcenja/izbacivanja ili unoshenja sa prirodnim ciklusima mesechevih mena u jednom lunarnom ciklusu,
chishcenje ce svakako biti uchinkovitije i lakshe ako u tome imash i podrshku Prirode radeci to u nedeljama izbacivanja
kao shto ce i ono shto unosimo biti bolje prihvaceno i absorbovano od organizma ako to radimo u nedeljama primanja
eto ,ukratko,toliko, za sada :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon maj 25, 2009 4:01 pm 
Član foruma

ok nat, provalio si me čoveče :D da sam nestrpljiva - jesam. ali šta da radim, kada mi to lako ide :dontknow:
(samo se bojlim da me sada ne strefi neki EFEKAT pa da pojedem sopstvene reči #-o )

Jeste, jesam slušala intuiciju i išla sam postepeno - mislim, POSTEPENO u mojim merilima mereno :blob:
Prvo probala na mužu - on preživeo, malo mu bolje, neće više. Dobro.
Ja mazala ukuvani - nema peruti, nema crvenila, mazala deci - sve super.
Počela da pijem jutarnji - preživela, osećala se super.Pila jedno 2 nedelje samo jutarnji, vidim sve ide super, hajde da probam 3x dnevno.
Pila 3x dnevno, mazala ukuvani - još bolje.

Osim toga, glupavo mi je da nesto radim "kao od bede" , a ne zdušno, srcem. (Btw ne volim baš osobe koje se femkaju i sve nešto kalkulišu i boje se.) Za sada mi urinoterapija stvarno odgovara - navikla sam se i mnogo bolje se osećam. Što je još fantastično, ni ukus, koga sam se pribojavala, mi ne predstavlja nikakav problem.

U Malahovljevoj knjizi piše da se preporučuje uzimanje urina 3x dnevno za bolesti bubrega i za regulisanje hormona, a Armstrong navodi da je svojoj pacijentkinji savetovao da posti na urinu i vodi da bi regulisala hormonski status i da bi smršala. (Naravno kad sam pročitala reč SMRŠALA... :blob: :blob: )

S druge strane, već imam iskustva u postu, postila sam i samo na vodi -par dana i to je dobra stvar. Zbog toga mi je krajnje logičan sled da pokušam kombinaciju urin+voda.

A sve to u clju NE TOLIKO LEČENJA FIZIČKIH BOLESTI, VEĆ SAVLADAVANJA SEBE. To je meni najvažnije - pobeda nad samom sobom, nad svojim čulima, slabostima, porocima, samozadovoljstvu...tek onda će doći i do fizičkog isceljenja. Fizičke bolesti, izgled, višak ili manjak kg sve je to SAMO IZ DUŠE...

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto maj 26, 2009 7:07 am 
Član foruma

baki je napisao/la:
I da, umalo da zaboravim, on je radio i klistir irigatorom, sa odstajalim (od 3 pa čak i preko 10 dana) urinom, oko dok je postio samo na urinu i vodi, tj. oko 4 - 5 dana, svaki dan, a nakon toga, kaže, radi redovno, oko 1 do 2 puta nedeljno... za spoljnu upotrebu ga nije koristio...

Sta je "irigator"?

Kako nakon klistira?
Da li se moraju isprati crijeva jer dio urina ce uvijek ostati u crijevima.
A znamo kako izgleda kada urin ostane na kozi, rukama, nogama duze i neopran, a kako je onda sa crijevima?

Ili se samo urin ubaci u crijeva, ode se na WC i sve se izbaci i to je to?
Koliko se mora cekati prije WC?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 850 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 43  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.