Sada je: ned maj 04, 2025 12:44 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1352 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 68  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: sub apr 18, 2009 11:49 pm 
Član foruma

Ispričavam se unaprijed ako je već bilo spominjano,

zanima me dali postoji nekakav pravilni uzorak ponavljanja
perioda kada se intenzivno sjećamo snova i ako da, o čemu to najčešće ovisi?

Pričao sam sa sa prijeteljem davno o tome kako postoje nekakve
poveznice između različitih snova i kako često otkrijemo "retrogradno"
neki san dok smo se prisjćali nekog već poznatog...

Mene to snažno asocira na sekvence sličnih snova.. Ima ih više različitih, a neke se i presjecaju (poput mrežaste nervature lista)...

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned apr 19, 2009 2:36 am 
Moderator

Arja je napisao/la:
Znaš šta, promatrač je jedna jako pogodna osoba za tumačenje njegovih i njenih snova. 8) Jako je teško odoleti. A budući da nije sugestibilan/na, to tumačenje ne smeta mnogo. To je više – kao i uvek u snovima - posmatranje manifestacije totalnosti psihe u slikovitim simbolima – hej, vidi šta se ovde pojavilo. :mrgreen:

:mrgreen: Hvala!
I @SUZY nema problema, kako god bilo, mene samo zanimalo jel meni pričaš.

Evo još jedan zanimljiv san od 02.04.2009

Novi san u kojem sam pismeno i još i demonstrirano dobio poruku da mi je došao kraj. Nešto je gotovo sa mnom.
Ja sa grupom ljudi dolazimo na neko mjesto ko na neki odmor, neko zelenilo, plaže..... imam osjećaj da sam tamo već bio.
Kad smo došli, ja sam iz nekog razloga otišao na dno mora (ne znam kamo i zašto), i vratio se sa dokumentom koji je vezan za slabine, na njemu piše da je gotovo sa mnom, da mi je kraj neki (nisam siguran kako, u kom smislu).
Poslije je jedan od ljudi koji su bili samnom prišao i rekao nešto tipa "Uf pa to ti smrdiš! To je strašno! Pa ne mogu više biti kraj tebe... odvratan si!", ja sam rekao da sam otuširan i da sam još i izašao iz vode malo prije. On mi je onda rekao da se to ne može oprati jer izlučujem na kožu taj smrad.
Drugi ljudi se nisu ništa bunili i bili su normalno kraj mene. Ali mene bilo malo sram, jer sam ko neki gubavac.
Otišli smo onda na jedan drugi brod koji je u stvari i restoran. Tamo smo jeli. Svak je svoje pojeo, ja sam nešto zapisivao kad sam se najeo.
Došao je neki konobar, nešto izgrebao, neku mrlju sa stola gdje sam ja jeo, i na moje čuđenje počeo me češljati.
I ono češlja on, češlja no ja kužim da mu baš i neide, kako god on proba s mojom kosom, ona uvijek glupo završi :).
Na to konobat pogleda druge čudeći se i oni počnu komentirati da se tu ne može ništa, da sam takav, takvu imam kosu i smijali se.
E onda se nešto sve smračilo i nekako se brod počeo potapati, imao sam jasnu sliku u glavi da se dešava to da brod tone i da iz mora u brod ulazi neka hobotnica ili nešto sa pipcima i vuće na dno. Gledao sam kako ljudi ginu, kako ih ti pipci uhvate... ja se nekako prebacivao na višlje pozicije na brodu.
Gledam van i bi mi čudno, u luci smo kraj gradića, što sad... kako sad tu baš bi trebali poginuti ko da smo na pučini!?
Na stakla na vrata su već bili poljepljeni neki odvratni vodeni entiteti sa krakovima. Pipci su se širili ispod tepiha zajedno sa vodom po brodu.
Tad je došao neki mračan čovjek sa slonom na brod! Neki močan čovjek koji je očito sve mogao zaustaviti.
Ja sjedim i gledam kroz prozor broda prema gradu, i skužim da mi slon surlom stavlja kapu na glavu :), i stalno je skida i stavlja, ko da je namješta, i super, to mi je baš prijalo, nije bilo nekog straha.
Prođe to sa slonom. Dalje nam je čovjek rekao da moramo komunicirati cijelo vrijeme jedni sa drugima, ali ne pričajući, nego pjevajući bilo koju pjesmu koju znamo, mora biti negdje da je svirala, nema izmišljanja....
i tako svi pjevamo :) i dođe mi svaki put neko drugi i neki stanu, ne znaju što bi počeli pjevati... nekako se ja sjetim nečeg i eto pjesma se nastavlja.... i ljudi pjevaju, svako ko mi se unese u facu mora pjevati.

Dalje se ne sječam, možda je tu i kraj.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned apr 19, 2009 7:40 am 
Član foruma

jel neko mozda sanjo zeca koji prica i boji ?

:mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned apr 19, 2009 6:33 pm 
Član foruma

ja sam sanjo divovsku debelu bijelu mačketinu duljine oko 4 metra kako skače na neki zid a neki čovjek je pokušava zajahati :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned apr 19, 2009 6:59 pm 
Moderator

Ja sanjao da mi je netko po vezi sređivao neke dokumente, a kasnije i sanjao da su to kasiopejci bili i da su mi poslali i pismo.

Ansi je došao kod mene vidjeti što pišu kasiopejci jer su utihnuli nešto u drugim formama komunikacije.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet maj 14, 2009 6:42 pm 
Moderator

Noćas me u sanjanju netko nosio, letio držeći me, prolazio kroz zid držeći me......

Lijepo je letio i uveseljavao me ubrzavanjima u letu.... :) i onda me ostavio u podnožju neke planine noću, na nekom kamenjaru, bilo je prijatno.
Malo sam bio zbunjen što me ostavio malo dalje noću, ali nekako sam se brzo vratio, ne znam kako.

Čovjeka koji me nosio znam odnekuda, ali ne mogu se sjetiti tko je. Mlad je uglavnom.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet maj 14, 2009 7:53 pm 
Član foruma

Citat:
jel neko mozda sanjo zeca koji prica i boji ?

:rofl to ti je kad se previše pogleda film Donnie Darko

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet maj 14, 2009 10:09 pm 
Član foruma

Ja sam sanjo neku totalno firki utrku. Gotovo kao da se utrkujem za vlastiti život. I da mi je neka proročica prorekal da cu krepat. ...Well DOOOH!!! Naravno da hocu! Prije ili kasnije :-)

I dal 2012 idemo u k ili?

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto maj 19, 2009 9:50 am 
Član foruma

e pa koji sam ja goropad ...prije par sedmica sanjam bjelog medvjeda kako me ganja a ja se zatvorim u neku kucicu i iza vrata sjedim i kontam sta cu sad...i uzmem tenk (sta cu) sjednem fino u tenk i pojavi se neka mage sa stapicem i onom nosnjom znate vec kojom...kaze ona meni"to je moj medvjed i nece ti nista samo je znatizeljan" ja onako zbunjen dozvolim da me onjusi a tenk i dalje u pozadini mjerka...(za nedo bog) i to bi to...odose bez traga i glasa...:(

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri maj 27, 2009 12:55 pm 
Početnik

Šta sam jutros sanjao? Nemam pojma! Ali ono što mi je zanimljivo da sam odmah nakon ustajanja i sjedanja za komp, uhvatio sebe kako u sebi pjevušim pjesmu koju nikad nisam čuo! Pjevušio sam je nakako polovično, sećam se samo onih dijelova pjesme koji se rimuju i čitavog poslednjeg reda (od njih 4) stiha. Ne bih sam da pišem jer i nije nešta, baš je seljoberska :lol:
To mi se desilo i prije, samo tada sam se sjecao sna a i pjesma je bila prelijepa, bio sam u nekoj velikoj prostoriji, kao za neke svecanosti sa svim tim stolicama, a u jednom dijelu pjevale su neke žene, onako sve zajedno, zvučale su baš super i pjevale su nešto u fazonu "dragane moj" al bas neka super pjesma. E nje se sad ne sjećam izblijedila je, a sjećao sam se skoro cijele pjesme.
Tako bih volio da postoji neki način da izvučem sve te stihove iz glave :lol:
Da li se još kome dešavaju ovi umjetnički snovi? :D Nadam se da je ovo nekome bilo bar malo zanimljivo kao što je meni....

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri maj 27, 2009 2:05 pm 
Član foruma

Luster je napisao/la:
Tako bih volio da postoji neki način da izvučem sve te stihove iz glave :lol:
Da li se još kome dešavaju ovi umjetnički snovi? :D .

da,deshavaju se :D
nazalost,vrlo retko,skoro pa nikako,ih se secam #-o
u ovoj temi,ne mogu sad da nadjem taj post,negde leto/jesen 2006g. sam zapisao jedan lucidan san o susretu sa Animom,koji sam uspeo koliko-toliko da izchupam iz zaborava i zapishem ga u stihovima
da ga sad ne trazim na kojoj je strani,stavicu tu pesmicu na temi Poetski kutak,ionako joj je tamo mesto :wink:
http://www.galaksija.info/forum/viewtop ... &start=200

:love3: :love5: :love3:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri maj 27, 2009 4:08 pm 
Početnik

U mom snu gore navedenom, gledao sam sve to više kao neki film, hoću reći, ja tu nisam imao neku ulogu, samo sam slušao i uživao, sve to sam gledao kao odozgo. Evo sjetio sam se nakako stihova koje su pjevale te gospođe. Sjećam se da sam čuo baš čitavu pjesmu, ali eto nakon buđenja u glavi mi je odzvanjao samo ovaj refren:

Odlazim ti ljubavi,
odlazim ti danas.
Ostavljam ti ljubav,
ne podižem svoj glas.

Možda nemaju nekog smisla ali i ne zvuči loše, s obzirom da je to bio samo san...
A kakva je cijela pjesma ko zna... Možda su ovi stihovi nekom poznati? :lol:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub maj 30, 2009 9:47 am 
Član foruma

hehe
neki dan sam nakon duge i teške borbe vratio dragoj bankci kreditne kartice.
Noćas sanjam kako sam na šalteru banke i službenica skuži da sam vratio kartice pa zove šeficu veliku, popunjenu, brkatu gospoju da me urazumi. Napadoše me službenci sa svih strana da mi trebaju kartice i računi i da ću propast i da nisam normalan a brkata gospoja samo što me ne zatuče, stoji kraj mene i isijava ljutnju i nemoć, popizdila . hehe. Kad su mi dodijali sam sebi sam rekao de goni ih i izađi van, mogu te poljubit u guzičicu, rješio si se zločestih priljepaka i usisavača.
A vani sunce pići, lijep dan, ptice cvrkuću, može se disat, naajs.
\:D/
Prekrasna lekcija naučena, zahvalan dragoj bankci.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub maj 30, 2009 11:01 am 
Član foruma

Imao sam neki čudan san koji sam želeo da podelim s vama...

Sanjao sam visoku zgradu, bela iznutra, ne vidi joj se kraj koliko je visoka, i stepenice koje se prostiru u nedogled.
Puno ljudi je išlo tim stepenicama, i pitao sam nekoliko njih gde idu, niko mi nije hteo odgovoriti, ponašali su se kao roboti, samo su mehanički išli nagore....:|
Na tom putu nagore sam čuo neki glas, nisam siguran da li je bio unutrašnji ili van mene, koji je govorio nešto poput "idite ka svom bogu" ili tako nešto, a ja pošto sam znao da bog ne postoji, barem ne onaj koji je priznat od strane crkvenih institucija, odbijao sam da idem "gore", ali sam sam ipak nastavio da idem...
Stigao sam na prvi sprat gde sam stao i zapitao sebe "šta ja ovde radim?"
nisam hteo više da idem stepenicama, odlučio sa da ostanem na prvom spratu, gde se nalazila jedna soba ispred koje je čekao red ljudi.
Ja, pošto je moj san, sam imao privilegiju da dodjem prvi na red.
Tu je stajao čovek, sedeo tj, a iza njega se nalazila vaga kojom je merio ljude koji su dolazili na red.
Ne znam zašto, ali nisam još hteo da ja budem taj koji će da stane na "vagu".
Propustio sam skoro sve ljude koji su bili iza mene da se "izmere", i na kraju sam i ja došao na red, i onog trenutka kad sam trebao da stanem na vagu, sam se probudio.:shock:

Pomalo mi je smešan san, u neku ruku strašan, ali ponajviše misteriozan, jer ne znam šta bi mogao da predstavlja, pa sam zato hteo da podelim s vama, da vidim ako bi neko mogao malo da mi pojasni, jer me stvarno zanima o čemu je sve to bilo..

Pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub maj 30, 2009 2:28 pm 
Član foruma

Nemesis je napisao/la:
Imao sam neki čudan san koji sam želeo da podelim s vama...

...

Pomalo mi je smešan san, u neku ruku strašan, ali ponajviše misteriozan, jer ne znam šta bi mogao da predstavlja, pa sam zato hteo da podelim s vama, da vidim ako bi neko mogao malo da mi pojasni, jer me stvarno zanima o čemu je sve to bilo..

Pozdrav

:D hvala
uzivam kad prochitam neki san koji je tako savrsheno jasna metodsko-pokazna jedinica,
u kojoj PodSvest na vrlo transparentan nachin pokushava da Svesti prenese informacije o trenutnoj situaciji u JA
bez razlike;
da li su te informacije Svesti nedostupne zbog nedovoljno razvijene percepcije ili pogreshnog fokusa percepiranja
ili su
dostupne i Svest je njima izlozena,pa i opetovano bombardovana
ali je u svojoj mehanicnosti u ne-mogucnosti da izadje iz onih zljebova na vodenichnom tochku utisnutih vanjskim uticajima i pristanku Svesti na iste,pa ih tako i ne moze sagledati u pravom svetlu,vec u onom koje se uklapa u vec formiranu sliku/projekciju Uma,ili kako bi ovde rekli-Um se slozi sam sa sobom da je tako i sve je superishka :twisted: (stavka 1 u opisu radnog mesta 'letacha' )

jedan od nachina da ono Ja ostvari komunikaciju sa JA i prenese mu informacije(simbolichkim jezikom,ofkors) o pravom stanju stvari su snovi,nekad su uznemiravajuce strashni,ponekad smeshni,ponekad erotizirani,sve to zavisi i od sadrzaja informacija kao i od njihove vaznosti za stanje u kojem se Ja nalazi,ako je stanje alarmantno i disbalans preti da narushi integritet,takvi ce biti i snovi
problem je shto JA svaku informaciju koja narushava unapred dogovorenu sliku sa samim sobom(rade letachi,kod njih nema odmora dok traje obnova zaliha hrane :twisted: ) u startu tumachi kao pretnju i takva se informacija odmah shalje u risajkl bin bez dublje obrade ,pa se i ne percepira svesno i sadrzajno
zato Ja putem PodSvesti pricha
a da li cesh
samo slushati
ili
cesh chuti
shta ti pricha
na tebi je
shta cesh
chiniti
:love3:

P.S. kad smo vec kod uzivanja,uzivam kad je u istom postu na kraju i potvrda onoga iznetog na pochetku posta,kao u ovom shkolskom primeru sna gde Podsvest u snovima izlaze problem i Svest vec u prvoj reakciji upravo taj problem manifestuje u punom sjaju i bez dileme
neko reche,Zacharani krug :?:

POzdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub maj 30, 2009 4:20 pm 
Član foruma

Hehe, nekih desetak minuta sam razmišljao da li zbog nemoći da odgovorim, jer ni reč nisam razumeo, ostavim stvari ovako kako su, ali sam pomislio da bi možda bilo nepristojno da ti ne odgovorim, pošto si već bio ljubazan da mi pojasniš, iako nisam uspeo da po'vatam ni jedan pasus, hvala ti svejedno..

:thumbup:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jun 05, 2009 1:16 pm 
Član foruma

danas sam između ostaloga sanjao da postavljam pitanje nekom
veselom covjeku, iako malo grubom, neurednom, koje se ticalo
mojih aktualnih problema. pitao sam ga od kuda dolazi ukocenost u mom tijelu?
Na to je on kao isao mene iznenaditi, ali sve kroz smijeh i igru, tako
da se naglo meni priblizio i onda sam ja osjetio snazno strah u podrucju prsa gdje bi trebao biti emotivni centar. Nakraju, kad sam se probudio
dosao sam do neobicnog zakljucka, da je moj strah od ljudi lokaliziran u prsima. Ne mogu to drugacije protumaciti i ne znam sto bi to moglo znaciti.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jun 06, 2009 2:38 am 
Član foruma

Zadnja izmjena: -Nix-; sub jun 06, 2009 2:39 am; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jun 06, 2009 2:38 am 
Član foruma

u prsima je srce :) mozda se bojis da ces nekoga povrijediti ili da ces biti povrijeden

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jun 07, 2009 11:27 pm 
Član foruma

Imao sam još jedan čudan san juče, ali sam se dosta dvoumio da li da s nekim podelim ovde, jer pojedinci, umesto da mi ljubazno odgovore ako već žele da odgovore, mi napišu nešto tako da oni, da li zbog sebe ili drugih, ispadnu pametni, mada meni to i ne smeta, samo mi pomalo smeta to što, kad su se već odlučili da mi odgovore, to i ne učine tako da ih razumem, nego mi odgovaraju u zavijenoj formi, a ,ponavljam, ne znam zašto.

Moj san je sledeći:
Nalazim se na nekoj pijaci, i vidim nekog čoveka koji na tezgi prodaje ikone.
Ja inače ne ne verujem u boga(barem ne ovog crkvenog), pa mi je bilo pomalo čudno što sam uopšte i registrovao tu tezgu.
Odlučim ja da pridjem i da vidim šta još on ima, kad u jednom ternutku me neka žena s druge tezge povuče nazad, rekavši mi nešto u fazonu "beži od njega, zar ne vidiš da je to đavo?"-U tom trenutku ja pogledam u prodavca ikona i odjednom mi pažnju privuku njegove crvene oči, koje mi ulivaju strah do samih pora, i nisam siguran šta je tačno bilo nakon toga, da li je on krenuo na mene, ili šta već, jer sam se tada već počeo buditi, pa se i ne sećam kako valja.-To bi bilo manje više to što sam sanjao.

Na kraju bih da se izvinim ako se bilo ko našao uvređenim za ono što sam napisao na početku, ali ja ovde samo tražim odgovore od onih kojih žele da pomognu, a ako mi neko, na pitanje koje sam postavio, odgovori nekim odgovorom koji će još više da me zbuni, koja je onda vajda svega toga?
Pozdrav

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1352 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 68  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.