Sada je: pon maj 05, 2025 3:12 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 308 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 16  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: čet feb 12, 2009 1:17 pm 
Član foruma

zakaj mi je neko obriso post? to mi ide na živce jer nije prvi puta. ko odlučuje čiji post ima više smisla i čiji je više vrijedan? jadno.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet feb 12, 2009 1:23 pm 
Član foruma

tamna_shuma je napisao/la:
zakaj mi je neko obriso post? to mi ide na živce jer nije prvi puta. ko odlučuje čiji post ima više smisla i čiji je više vrijedan? jadno.

A kada otprilike?

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet feb 12, 2009 2:11 pm 
Član foruma

Samo da pomognem dragoj koleginici...ako ti je neko izbrisao post,admini i moderatori imaju pristup log fajlu i on ti izgleda otprilike ovako:

Citat:
Username User IP Time Action Mark
Administrator 62.68.106.106 12 Feb 2009, 15:07 Banned IP for reason “IP banned via user management”
» 212.92.248.230
Administrator 62.68.106.106 12 Feb 2009, 15:07 Banned IP for reason “IP banned via user management”
» 91.139.241.58
» 92.241.165.75
» 87.118.94.23
» 212.113.48.20
Administrator 62.68.106.106 12 Feb 2009, 15:07 Banned e-mail for reason “E-mail address banned via user management”
» secretideasecretidea@gmail.com
Indijana 78.155.37.222 12 Feb 2009, 14:24 Deleted post
» Re: Preporucite filmove
View topic | View topic log | View forum
Administrator 62.68.106.106 11 Feb 2009, 12:07 Banned IP for reason “IP banned via user management”
» 194.8.75.92
Administrator 62.68.106.106 11 Feb 2009, 12:07 Banned IP for reason “IP banned via user management”
» 68.199.241.34
Administrator 62.68.106.106 11 Feb 2009, 11:59 Deleted post
» Re: Nostradamusova proročanstva za 2007 – 2012
Obli 89.216.204.164 11 Feb 2009, 11:32 Deleted post
» Re: Nezavisno Drustvo Spamera

Ovo je izvod iz log fajla foruma,gdje sam ja administrator i gledam sta mi moderatori rade..... 8) :twisted:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet feb 12, 2009 2:30 pm 
Moderator

Citat:

Niko nije prijavio da je obrisao post.
Postaj ga ponovo.

Citat:
Ovo je izvod iz log fajla foruma,gdje sam ja administrator i gledam sta mi moderatori rade.....

Lepo, s tim što bih napomenula da na ovom forumu zaista niko nikome ništa ne radi. :wink:

Prebacila ove postove gde spadaju.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet feb 12, 2009 10:52 pm 
Član foruma

terranet, ja te šifre niš ne kužim...

arja, nisam ništa bitno napisala u postu, ali je bilo od srca.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet feb 12, 2009 11:15 pm 
Moderator

Citat:
terranet, ja te šifre niš ne kužim...

arja, nisam ništa bitno napisala u postu, ali je bilo od srca.

E, utoliko mi je više žao da je nestao.
Pa, ti ponovi kada inspiracija ponovo naiđe :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet feb 13, 2009 7:37 am 
Član foruma

sjemenka je napisao/la:
danas cijeli dan izbacuje neke greske

meni zadnjih nekoliko dana izbacuje greške. učita glavnu stranicu foruma i onda kad izaberem podforum...greška i tak stalno. siguran sam da je problem sa novim firefox-om. midori normalno otvara stranice.

pozdrav

Teachers leave the kids alone

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon mar 30, 2009 7:41 pm 
Moderator

Tatanka:
Zdravo svima!
Moj skroman intelekt mi nakon pazljivog čitanja svih 45 stranica foruma govori da je zabrana AstralWalkera preradikalna i neopravdana.
Zabranjen je dva puta.
Nikoga nije vrijeđao. Vrijeđali su njega, veoma pogrdnim nazivima npr ,,izadji iz svoje rupe,, različiti maloumnici bez posljedica, čak i bez upozorenja za ponasanje. Istim tim maloumnicima on bi mogao biti vjerovatno otac.
Koliko vidim čovjek je daleko najvise doprineo ovom forumu svojim pisanjem. Pisao je daleko najduže postove. Vjerovatno je rekorder cjelokupne ,,Galaksije,,, svih foruma što se tiče dužine postova.
Takodjer je napisao i najviše postova na ovom forumu.
Mogu slobodno reći da je sam napisao više od pola ovoga foruma. On sam.
Pisao je na tri jezika što nešto govori.
Pisanje je ,,pokrivalo,, dvadesetak znanosti i oblasti. Možda i više.
Broj informacija koje je on uneo u ovaj forum je ogroman. Mogao bih se izraziti u mega tonama.
Količine informacija su bile abnormalne. I ponavljam, ,,pokrivale,, su desetine znanosti,vjerovanja i naukovanja.
Problemima je pristupao detaljno, istraživački i sa puno zanosa.
Oni isti maloumnici sa početka priče ne mogu niti zamisliti koliko taj rad zahtjeva, prije svega vremena a tek onda truda,živaca,odricanja pa čak i zdravlja.
O takvim stvarima oni nemaju pojma a i da imaju, ne bih ih zanimalo.
Koliko vidim bez AstralWalkera ovaj forum se svodi na ,, mlaćenje prazne slame,,.
Samo ,, ja mislim,, različitih ego triperaša koji nemaju pametnija posla od sabotiranja ovoga foruma, a i sebe samoga raznovrsnim trivijalnostima koje su opet odlike nekih drugih jednostaničnih organizama.
2012 je super ozbiljna tema a svela se na ,, meni prababa došla u snove,, i na ,, sve ce biti kao prije, cvijeće, trava bla bla,,.
Koji vam je kurac? Ili niste odrasli ili ste krivo odrastali?
Takodjer sam primijetio da kukavičke amebe sa foruma iritira spominjanje 2012 u kontekstu katastrofe. Šta je pice, pale gaće ili su se napunile? Sve će biti lijepo i krasno kao što su zamislili. Hoće,hoće. ,,Kad na kurcu nokat naraste,, kako bi rekli u mome kraju.
Mislim da AstralWalker ,, nosio,, ovaj forum svojim tekstovima sa ogromnim brojem informacija.
Smatram da njegov new age nije bio ,,preopasan,, za forum.
Nije bio fundamentalan i mogao je biti selektiran. Ionako svi pričaju o ,,filtriranju,, informacija. Naw age je zauzimao niti 10 posto njegovog pisanja a sve ostalo je bilo informacijski vrlo vrijedno a pokrivalo je desetine znanosti i učenja. Ponavljam po treći puta.
Poticao je istraživanje ove oblasti koja je prevelika.
Pisao je o nekim iskustvima, nama stranim kao npr. otmice,asrtalna putovanja i sl. Mislio sam da su iskustva takvih ljudi od značajne vrijednosti ovom forumu.
Nikada nije bio off topic za razliku od mnogih.
Bio je vrijedjan i omalovažavan od istih maloumnika samo zato što je malo ,,drugačiji,,.
Opet predrasude,različitosti,klasiranja i diskriminacija. NWO.
Kao i dosada. Na istoku stare priče, na zapadu nista novo.
Takodjer sam mislio da su zabrane iskonsko oružje i oruđe NWO a.
Mislim da je znanje AstralWolkera bilo veoma širokog spektra.
Veličina njegovog znanja je ogromna. Ne usporediva sa nijednim članom ovoga foruma.
Njegovo neprisustvo je osiromašilo ovaj forum u pravom smislu riječi.
Najviše informacijski. Šteta je ogromna a i nenadoknadiva.
Servis tolike količine informacija oko 2012 ne može ponuditi nitko sa foruma što se uostalom i vidi.
Vec duže vrijeme forum stagnira u kvaliteti i kvantiteti informacija što je žalosno.
A tako bih čitao. O Nibiru recimo.
Ali karina. I to crnačka.
Ispričavam se na smetnji.
Pozdrav svima pa i maloumnicima!
Smrt fašizmu.Sloboda narodu.

Pisces:
Pozdrav, Tatanka. Želim reći (da te cijelog ne quotam) da se slažem s tobom, a Astralwalker može biti pronađen na Avalon Project-u. Našao ga zahvaljujući linku što je netko ostavio.

Pozdrav, dobri ljudi!!

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon mar 30, 2009 7:46 pm 
Moderator

Zdravo i tebi i hvala na mišljenju.

Pošto sa ove goleme teme ništa ne mogu da prebacim na neku drugu, moraću da brisnem tvoj post i da ga kopiram tamo gde pripada.

U nekoliko navrata sam iznela svoju perspektivu AstralWalkerovog ... alias još najmanje pet nickova ... boravka na ovom forumu i neću je ponavljati. Možda ne bi bilo loše razmisliti šta bi vas moglo navesti da se po peti put učlanjujete na forum sa koga su vas banovali i da onda pod drugim nickom samom sebi dajete podršku i hvalite sopstvene postove i nastup.

Pomenuti ogroman rad zahteva jednu dosta komplikovanu operaciju: selektuješ, kopiraš, pejstaš (teško ću da izvadim fleke kod Pantelije zbog ovog izraza :mrgreen: ) Na forumu je bilo još „genijalaca“ koji su usavršili ovu složenu operaciju u ovom ili onom vidu.

U svemu ovome ne vidim neki problem. AstralWalker posta na nekom drugom mestu i u tome ga niko odavde zaista ne ometa. [-X
Oni, kojima odgovara taj pristupa čitaju te forume, oni, kojima je bliži pristup „galaksije“ čitaju „galaksiju“ i to je to: jedan salad bowl, odnosno, šargarepa, krastavac i zelena salata koji mirno koegzistiraju jedan pored drugog, gde je očuvana specifičnost svakog određenog mesta i gde ljudi na širokom net-prostoru mogu najslobodnije moguće da biraju ono što im najviše odgovara. :wink:

Takodje bih napomenula da ovih 45 stranica cini jednu temu, a ne forum.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto mar 31, 2009 9:49 am 
Član foruma

Zdravo Arja!
Mislim da mi post nije trebao završiti na ,,ovakvome,, mjestu.
Puno vremena i truda sam potrošio na njegovo pisanje jer sam informatički nevješt.
Ovo mi prije liči na cenzuriranje iako ne potpuno ali nečitljivo svima na 2012 forumu.
To me navodi na neke druge zaključke ali to je već druga priča.
Želim ti puno zdravlja i korisno provedenog vremena da 2012!
Ako se Nubiru ili neko sl. ,,sranje,, ne umješa ranije.
Vozdra!
I naravno želim ti uspješan prelazak na 4D!
Zaželio bih ja to i svima ostalima ali post neće biti čitan tako da nema smisla.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto mar 31, 2009 4:16 pm 
Početnik

Bas mi je drago sto ste izbrisali ovog Terranet-a....kako je samo napao pedere...strasno....A tek sto prica o Bogu i prenosi postove sa drugog foruma...

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto mar 31, 2009 4:58 pm 
Član foruma

Kokalo Ibrahim je napisao/la:
Bas mi je drago sto ste izbrisali ovog Terranet-a....kako je samo napao pedere...strasno....A tek sto prica o Bogu i prenosi postove sa drugog foruma...

Hej "Kokalo Ibrahim" ili bolje da kažem "terranet", u čemu je smisao ovog tvog posta? Da li uvidjas koliko je takvo ponašanje infantilno? Mislim, registrovati se pod novim nickom i staviti ovakav komentar u vezi sebe samog?! #-o
Pri tome, ovo ti je treći "nalog", dok drugi koji si otvorio nije bio banovan, što je izgleda ipak bila loša procena urednika.

Info sa mod panela:
Citat:
IP ovog komentara
62.68.106.106 [ 2 Komentari ]
Učesnici koji koriste ovaj IP
terranet [ 81 Komentari ]
Kokalo Ibrahim [ 2 Komentari ]

Naravno, postoji i mogućnost da vas dvojica niste ista osoba, medjutim, verovatnoća za to je jako mala.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet maj 14, 2009 4:06 pm 
Početnik

E tatanka sve što si napisao u vezi astralwalkera i njegovog baniranja stoji 100 %. Sada više niije ni važno da li on piše na galaksiji ili ne, ovako i onako smo jako blizu tim godinama 2011 i 2012 i stvar je došla blizu kraju, ali čisto da se znaju činjenice : Veliš maloumnici, a čuj nije fer sada te ljude koji su bez razloga išli čovjeka vrijeđati nazivati maloumnicima, ali ono kada pogledaš cijelu stvar, jedino maloumnik može tako nešto raditi pa te razumijem. Pa na forumu se ljudi okupe da si čak i pomažu, sa razno raznim informacijama, pogledima, davanjem smjernica itd. Koliko je taj čovjek vremena i truda dao da ljudima napiše neke osnovne stvari, nikada van teme nije išao, sve majstorski napisano i ono najbitnije - znaš da je istina kroz svoju intuiciju. Dalje, napisao im je da Kasiopejci sadrže puno anomaličnosti i netočnosti. To je prouzrokovalo tektonske poremećaje u njihovom kultu pa je tako taj nik nejm astralwalker baniran.

Ovo što veliš, da, neki od njih su mu mogli biti sinovi, koji su ga podhebavali na forumu. Sjećam se situacije gdje je pisao pod nikom passenger ( tako nešto ) i dolazi mu jedan drugi lik koji naravno odmah kontrira onako sav negativan, i grize čovječe koda ne podnosi bilo što od istine, i na kraju vidim taj čovjek je ni manje ni više nego moderator foruma. Majke ti božje..... Ne treba se ničemu čuditi onda.

Realnost je ovakva: Na galaksiji je dio njih svjestan da je astralwalker otišao svjetlosnim godinama dalje od njih i da mu i znanje i iskustvo daju veliku razdaljinu pred njima. Što normalno uopće nije bitno, ali realno tako stvari stoje. Radi njega je njihov 2012 topic otišao preko 100 000 čitanja. Prije njega je bio oko sredine.

Na kraj krajeva mogli su fino lijepo da obrišu sve što je postirao i bok žurim. Ali gospoda su ostavili sve to i nastavili da pljuju. Ej....

Ovo što si spomenuo new age, ne znam. Neki žele u svojem neznanju new ageom proglasiti ono plemenito u nama, Boga u nama, i kada je astralwalker između ostalog pozivao da probudimo taj ključni dio sebe, da kroz ljubav Boga rastemo, Boga u nama, i na taj način sa novim vibracijama kroz sebe i djelujući na sve oko sebe - mijenjamo planet, oni su u tome vidjeli new age. Mislim fakat dno dna.
Ali to je to, naš stari dobri balkan. Ipak ima puno kvalitetnih ljudi na galaksiji, samo se ne ističu. Tako da prijatelju, neka oni pljuju koliko hoče, sve što postižu je nagomilanje svoje karme i ništa više. Osim toga rade si loš ugled forumu.

PS
By the way, imate na you tube dugački intevju sa pane andovim (astralwalker) samo upište pane andov kada dođete na you tube.

ili ovdje http://www.veritasshow.com/

pozzz svima koji žive za istinu.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet maj 14, 2009 7:00 pm 
Član foruma

čuj pev, kolko sam ja skužio astralwalker nije baniran na ovom forumu nego je isti sam pribjego autocenzuri; evo ovdje na popisu članova
http://www.galaksija.info/forum/profile ... ile&u=2227
je vidljivo da mu je korisnički račun još uvijek aktivan tako da svi tvoji navodi jednostavno ne stoje.

Meni osobno su njegovi kompilacijski postovi donjeli dosta zanimljivih informacija ali isto tako sam primjetio da je on osobno malo osjetljiviji na propitkivanje njegovih stavova... koliko ljudi toliko čudi... ali kako god okreneš njegov izbor.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet maj 14, 2009 9:53 pm 
Član foruma

Upgrade na phpBB3!!!! Da je nešto komplicirano. Onda nebi ništa reko. Ali totalno nije!

Mislim da staticnost same tehnologije foruma na jednoj razini reflektira staticnost ljudi na forumu, kao da se boje promjene jer nece biti kao prije... . ... Procjenite sami!

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet maj 14, 2009 11:06 pm 
Administrator

Da, probali smo to već napraviti upgrade na verziju 3... ali postoji veliki problem pretvorbe baze podataka, koja se tako može vrlo lako zeznuti, pa da ne radi ili se ošteti.

Procjenom administratora i moderatora, ostavili smo ovako, jer su ovako podaci dostupni, a modifikacijom bi bilo šteta sve izgubiti eventualnim neuspjehom u pretvaranju baze.

Backup nije kritičan, ali sama pretvorba... nekoliko "znalaca" nije uspjelo... pa je rješenje nova instalacija ( pri tome se gube podešenja iz ove ) foruma... svi linkovi koje drugi imaju prema nekim mjestima na ovom forumu - nebi više radili... i tako dalje...

Iako osobno smatram da bi SMF bio bolji... no, svejedno, pretvorba je isto potrebna, pa zasad... ostaje ovako.

Toliko o "statičnosti" nekih članova na forumu... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet maj 15, 2009 8:53 am 
Član foruma

SMF nije loš. Ma da mislim da je phpBB3 bolji.
Konverzija između phpbb2 i 3 je jednostavnija.

Jack :) kaj dobim ako uspijem konvertirat bez greške? :-)

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet maj 15, 2009 7:48 pm 
Član foruma

Jack987 je napisao/la:
Da, probali smo to već napraviti upgrade na verziju 3... ali postoji veliki problem pretvorbe baze podataka, koja se tako može vrlo lako zeznuti, pa da ne radi ili se ošteti.

Procjenom administratora i moderatora, ostavili smo ovako, jer su ovako podaci dostupni, a modifikacijom bi bilo šteta sve izgubiti eventualnim neuspjehom u pretvaranju baze.

Backup nije kritičan, ali sama pretvorba... nekoliko "znalaca" nije uspjelo... pa je rješenje nova instalacija ( pri tome se gube podešenja iz ove ) foruma... svi linkovi koje drugi imaju prema nekim mjestima na ovom forumu - nebi više radili... i tako dalje...

Iako osobno smatram da bi SMF bio bolji... no, svejedno, pretvorba je isto potrebna, pa zasad... ostaje ovako.

Toliko o "statičnosti" nekih članova na forumu... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ne mjenjaj konja koji pobjedjuje! :mrgreen:

istina jeste da bi bilo mnogo ugodnije kada bi se nadogradilo, no ako je ta nadogradnja po cijenu gubljenja nekih (waznih) podataka, onda neka stoji kako jeste. to je moje skromno misljenje... :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub maj 16, 2009 10:13 am 
Član foruma

Kloniraš bazu podataka i nemaš kaj izgubit :-)
Ofkors da linkovi za teme nebi bili isti.

Ahh... why do I bother?

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub maj 16, 2009 11:02 pm 
Administrator

A ne... ne možeš samo klonirati bazu... u tome je i fora. Nova verzija zahtjeva drugačiju strukturu baze... vidi tamo na phpBB stranicama... nije tako lako kako izgleda.

Ali, eto, uskoro će vjerojatno jedan Galaksijin prijatelj to rješiti i prebaciti na noviju verziju...

Ako forum neće raditi neko vrijeme - znajte da se radi na tome - prebacivanje!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 308 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 16  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.