Sada je: čet maj 08, 2025 7:43 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 273 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14  Sljedeća

Da li (ne) jedete meso?
Jedem meso 57%  57%  [ 69 ]
Vegetarijanac sam 43%  43%  [ 52 ]
Ukupno glasova : 121
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: sri apr 22, 2009 4:48 pm 
Član foruma

svežder. inače sam posudio knjigu s preporučenom ishranom za krvnu grupu 0, kojoj pripadam, pa da malo vidim. napisao ju je neki naturopat, a sad koliko je to točno ne znam, nisam još počeo s čitanjem.

btw., on topic, da nas sam vidio na cvjetnom "prijatelje životinja" (hrvatska udruga za životinje) kako promoviraju neki film koji optužuje mesoždere za globalno zatopljenje. :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri apr 22, 2009 6:41 pm 
Član foruma

Sophia je napisao/la:
Ja sam vegeterijanac a kod mene u kuci niko drugi nije tj neki jesu s vremena na vrijeme :D i meni ne smeta, nek jedu sto im se jede.
Spontano sam prestala jesti meso jer mi je tako doslo ali ne mislim da sam nesto bolja, moralnija od onih koji ga jedu, ima puno nacina na koji se krse duhovni zakoni a ubistva mislima ima koliko hoces #-o a sami znate koliko brzo misli rade, zato lijepo jedni s drugima :D
Covjek treba slusati svoje tijelo i tako se prilagodjavati i nista na silu ne moze.

Bravo, ista stvar je samnom.ne vidim gdje ljudi pronalaze problem u tome :dontknow:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri apr 22, 2009 9:22 pm 
Član foruma

16.04.09. je napisao/la:
Mislim da je knjiga Dragise Milovanovica ''Pomiriti se sa sobom''uticala na to da ozbiljno razmislim o novom nacinu ishrane.

intesantno. to je meni prwa knjiga s kojom sam krocio u owaj prediwni metafizicki swijet. nabawio sam je dok sam bio kod rodjaka u sarajewu krajem 2006.
sada kada razmisljam, u sarajewo (iako je bio definitiwno drugi razlog) sam ustwari neswjesno i dosao po taj prwi korak... :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet apr 23, 2009 11:15 am 
Član foruma

demiurge je napisao/la:
btw., on topic, da nas sam vidio na cvjetnom "prijatelje životinja" (hrvatska udruga za životinje) kako promoviraju neki film koji optužuje mesoždere za globalno zatopljenje. :mrgreen:

krivo interpretirano. konzumacija mesa je jeda nod uzroka globalnog zatopljenja. jer ono podrzava industriju mesa kojio je jedan od vecih zagadjivaca okolisa i uzrok efekta staklenika sto je znanstveno dokazano.
a optuzuju se mesojedi isto koliko se optuzuju npr i korisnici vozila na fosilna goriva itd. to je vise upozoravanje nego optuzivanje ili vrijedjanje (kako si to mozda htio reci).

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet apr 23, 2009 1:21 pm 
Član foruma

ok, kolega, fala na ispravku :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned apr 26, 2009 2:51 pm 
Početnik

Citat:
Mnogo bolje zdravstveno stanje,podnosenje vrucine i sl.je takodje prijatna propratna pojava.

kao i da postajem sve bolji covek, uklonjena je jedna bitna prepreka u razvoju :mrgreen:

Zadnja izmjena: Zorana; ned apr 26, 2009 2:59 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned apr 26, 2009 2:58 pm 
Član foruma

chiril stipsa je napisao/la:
globalnog zatopljenja.

globalno zatopljenje je jos jedna u nizu zawjera. ako mislis da su krawe swojim wjetrowima i mi sa swojim twornickim co2 ispustima sjebali atmosferu, grdno se waras. da ne duljim: http://www.youtube.com/watch?v=e8yPJGWaXQU

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned apr 26, 2009 5:04 pm 
Član foruma

Ma da bre, jedini uzroci globalnog otopljavanja su HAARP i slichne bezazlene humane spravice ..

Btw vegeterijanac sam .. Bash i ne primecujem da sam neshto narochito ni zdraviji a ni da mi "klikeri" bolje funkcionishu od drugih zbog toga. Ako je vegeterijanstvo uslov za to .. Evo sad imamo svinjski grip, i ekonomsku krizu. Tako da oni koji mogu meso da priushte nece to koristiti zbog te najsvezije nam isfabrikovane boleshtine - a oni drugi ionako ne mogu da ga priushte. Stvarno nema razloga za brigu dakle ... vreme je da i gicama svane ;-)

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned apr 26, 2009 5:16 pm 
Član foruma

Valjda? je napisao/la:
Bash i ne primecujem da sam neshto narochito ni zdraviji a ni da mi "klikeri" bolje funkcionishu od drugih zbog toga. Ako je vegeterijanstvo uslov za to ..

iskreno, ja sam postao wegetarijanac jer mi se meso zgadilo. swaki put kada bi gledao/zwakao komad mesa imao sam sliku ziwotinje u glawi kako je kolju (pogotowo kako mlado newino tele ubijaju).
sto se tice wegetarijanstwa i duhownosti. mislim da jedno bez drugog ne funkcionira. nemogu biti u potrazi za swojom duhownoscu a poslije se nazderati mesine/cewapa, bar ja nemogu. di je tu (su)osjecaj za newino bice koje je platilo ziwotom samo za nasu glad, a znamo da smo u mogucnsti jesti i ziwjeti samo od biljaka (ewo ja sam ziw dokaz). stowise, pa od sunca i wode smo u mogucnosti da ziwimo, zar ne? :mrgreen: :love3:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned apr 26, 2009 6:21 pm 
Član foruma

Citat:
stowise, pa od sunca i wode smo u mogucnosti da ziwimo, zar ne?

Svatko trči svojim tempom,pa tako nekome treba samo sunce,nekome biljke a nekome meso,ili je to samo moje izvlačenje da ne budem vegan :oops:
Naravno da primjećujem infomacije koje mi "pašu" ,tako sam u knjizi Guruđijeva "Susreti s iznimnim ljudima" primjetio i da je on jeo meso.Bilo je vremena kad je jeo samo biljke itd..
Uglavnom,u jednom susretu s nekim učiteljem(ne sjećam se sad kojim),u vrijeme kad je imao praksu da svaki obrok prije nego proguta mora prožvakati oko 100 puta(sad opet nisam siguran dal je to bio vegetarijanski obrok),učitelj mu je rekao nek razmisli što radi jer ako će sad,kao mlad,gutati samo kašastu hranu želudac imati manju snagu(u starijim godinama),nego da jede čvrstu hranu.Opet u kontekstu tog cijelog razgovora nije samo pitanje o hrani.
Citat:
di je tu (su)osjecaj za newino bice koje je platilo ziwotom samo za nasu glad

Po meni to nekome (meni) ne mora biti neki razlog,jer su i biljke živa bića.I one osjećaju,imaju emocije,....i što sad?Sunce je najbolji izbor,ali što ako ti moraš pojesti mrkvu da dobiješ vitamine koje tvoje tijelo nemože proizvesti,pošto vjerojatno ovisi o tvojem duhovnom napretku do sad.
Citat:
Mnogo bolje zdravstveno stanje,podnosenje vrucine i sl.je takodje prijatna propratna pojava

Po meni fizičko tijelo nije neprijatelj i treba ga slušati.Pa tako onda ignoriranje signala tijela nemože biti korisno za pojedinca,za što bi pozitivan primjer mogao poslužiti gornji citat,ali ti pozitivni simptomi se nemoraju dogoditi svakome.
Citat:
iskreno, ja sam postao wegetarijanac jer mi se meso zgadilo.

A ovo bih nazvao jednim prirodnim procesom kojim se sve odvija.
Analizirajuči ovaj tekst znam da je moguće da ovo pišem opravdavajući sam sebe,ali mi se ne čini tako.Nego mi se čini da je pristup hrani,općenito,važniji nego ono što konzumiramo.

Eh,tek sad vidjeh da je sophia već napisala što sam htio reći.
:occasion5:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned apr 26, 2009 6:44 pm 
Član foruma

kolos je napisao/la:
Citat:
di je tu (su)osjecaj za newino bice koje je platilo ziwotom samo za nasu glad

Po meni to nekome (meni) ne mora biti neki razlog,jer su i biljke živa bića.I one osjećaju,imaju emocije,....i što sad?Sunce je najbolji izbor,ali što ako ti moraš pojesti mrkvu da dobiješ vitamine koje tvoje tijelo nemože proizvesti,pošto vjerojatno ovisi o tvojem duhovnom napretku do sad.

jeste u prawu si, no ako cemu gledati koja "tijela" imaju pojedina bica (od minerala do cowjeka) biljke nemaju astralno tijelo i prema tome cinim (ajmo to tako reci) "manju" stetu. recimo jabuka daje plodowe, ja ih uberem i pojedem. gledam swog psa (labrador) i mislim se u sebi: "e moj aragorn (pas se tako zowe, da se nebi tko naljutio :mrgreen: ), da si u kini sada bi zawrsio negdje na pecenju". biljke imaju emocije, ali ako moram birati izmedju ziwotinja i biljaka, osjecam (a i citam) da su biljke na sljedecem niwou hranjenja. prwo je sunce i woda, no do tog stadija nisam jos dosao. idem pomalo i lagano, nikuda ne zurim. kao sta je jedna osoba (mislim) rekla u prethodnom postu 'da svatko prema svojim osjecajima i potrebama treba da radi neke stwari. nista na silu'. slazem se tu i eto - ja nemogu wise da jedem meso ziwotinja. sta mogu... 8)

p.s. nisam wegan. jedem proizwode od mlijeka i jaja. (jos) nemogu bez toga... :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon apr 27, 2009 11:42 am 
Član foruma

bad.ass je napisao/la:
chiril stipsa je napisao/la:
globalnog zatopljenja.

globalno zatopljenje je jos jedna u nizu zawjera. ako mislis da su krawe swojim wjetrowima i mi sa swojim twornickim co2 ispustima sjebali atmosferu, grdno se waras. da ne duljim: http://www.youtube.com/watch?v=e8yPJGWaXQU

slazem se i svaka cast!

industrija mesa je jedan od zagadjivaca to jest istina. ne doslovce krave koje prduckaju nego goleme kolicine fekalija koje se izljevaju u prirodu i stete svojim izgaranjima.
a glede zavjera u zatopljenju to je takodjer istina. istina o globalnom zatopljenju je daleko drugacija.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto apr 28, 2009 11:36 am 
Član foruma

Jedem meso.
U proseku recimo svaki 15-i obrok (znači svaki dan,hehe)
ili 2 puta nedeljno po malo, osim kada pravim roštilj (a roštiljamo svaki dan)
ili oko 5kg godišnje ( ili 2 bolje uhranjena pileta, neka mi oproste)
:D
Mislim da meso nije neophodno.
Pozdravljam sve one koji su meso izbacili iz ishrane i smatram da je to dobar izbor. Slažem se i sa moralnim i zdravstvenim razlozima, ali kad je u pitanju ovo drugo, mislim da samo izostavljanje mesa iz ishrane ne znači zdraviju ishranu.
Poznajem dosta onih koji jedu meso i zdravije se hrane od vegetarijanaca.
Moj prijatelj od kad je ostavio meso , ugojio se 20-ak kg, ali uvek je za obrokm bilo i kajmaka i sireva i testenina ....pa slatkiša...

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto apr 28, 2009 12:41 pm 
Član foruma

Sun je napisao/la:
mislim da samo izostavljanje mesa iz ishrane ne znači zdraviju ishranu.
Poznajem dosta onih koji jedu meso i zdravije se hrane od vegetarijanaca.
Moj prijatelj od kad je ostavio meso , ugojio se 20-ak kg, ali uvek je za obrokm bilo i kajmaka i sireva i testenina ....pa slatkiša...

istina naravno.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jun 08, 2009 5:58 pm 
Član foruma

Našao sam sebe u sledećim postovima:
Citat:
jer nemogu kad vidim celu ribu ili bilo koju drugu zivotinju, samo zamislim sebe na raznju ili kako me neko priprema za jelo i momentalno izgubim apetit...
sada mi je zao da jedem tj., ne mogu jer prosto osecam grizu savesti i ako mi se, moram da priznam nekad prijede meso

Isto je to bio moj slučaj. Zato sam i bio dugogodišnji delimični vegeterijanac i jeo samo jaja i mleko (jer za to nisam trebao nikoga ubiti :). Ali, na žalost, ubediše me da se vratim mesu (inače, nikad mi nije nedostajalo ni najmanje, i čak mi se gadilo dok sam gledao druge kako jedu, osećao njegov miris, i čak i posuđa u kojima se spremalo). Vratio sam se mesu i to jedva, jer su počeli da me izbegavaju misleći da sm čudak ili u nekoj sekti (najgore, i moji u porodici). No i sada, ako slučajno vidim kako se nešto kolje, ili ako vidim neki veliki komad mesa koji je deo tela neke životinje (kao pečeno pile pna pr), toliko mi treba da mi se život zgadi. A dovoljno je da mi za vreme jela padne na pamet da je to što žvaćem nekad trčalo i bilo malo i dražesno, bespomoćno stvorenje :(

Citat:
neki kazu ne treba jesti meso jer to ziva bica, no i to je jedna vrsta diskriminacije, jer i bilja su ziva bica, da nisu ziva nebi rasla, jel imaju svjest ili ne to je upitno a i nedokazivo trenutno.. svi zivimo u simbioznom odnosu jedno drugo jedemo a i nas ce jednog dana jesti crvi, ono sto je neprirodno bi recimo bio ljudski uzgoj zivih bica za svrhu prehranjivanja, ono sto bi bilo prirodnije je da izadjes van uhvatis zeca i pojedes ga pri tome naidje lav dok ti cucis iza drveta i skoci na tebe i tebe pojede e to je vec zivot u skladu sa prirodom...da definitivno se slazem sama sa sobom

Tako je. Potpuno se slažem! Za mene su i biljke i životinje potpuno isto... jedina razlika je ta što mi je životinja za nijansu više žao jer se sa njima spontanije poistovećujem.

Jure je napisao/la:
Kao šta su već neki napisali tako je krenilo i kod mene. Loše sam se osjećao,fizički umor tromost,problemi s probavom i želudcom,mršavost i da dalje ne nabrajam.Nakon šta sam presta jest meso i ribu dobija sam višak energije a da ne govorim kako sam sada jako rijetko bolestan(koloidno hehe).
Sad mi je u planu pribacit težnju na svježu neprerađenu hranu jer sam osjetija da se jako dobro osjećam nakon šta je jedem.Da udeblja sam se 10 kila i krenija u teretanu jer sada imam snage i energije.Neću lagat pa reći da ne dobijem želju(rijetko) da maznem jedan šnicel ali kako dođe tako i prođe slično kad prestaneš pušit.

Ja se na primer ne osećam tromo i bez energije zbog prehrane mesom... i još uvek ga konzumiram (a bio sam vegan godinama, ako sam pogodio terminologiju, vegan=bilje+mleko+jaja) iz tehničkih razloga (sa sela sam pa zimi jedemo samo meso, u glavnom, i to u svim obrocima, čaki i preko kilograma svinjetine dnevno... Jedva sam dočekao da ponovo krenu biljke u bašti, i čim je oliszala prva jestiva biljka napunio sam usta nestrpljivo :)
Nego Jure, htedoh te nešto drugo pitati, kažeš u teretani si, i kažeš ugojio si se 10-ak kg od kad si pretsao jesti mesa. I ja sam ko grana mršav, ništa mi nije pomoglo da dobijem na masi, osim velike količine dekstroze(150-200grama posle opterećenja) i majoneza(cca 100g na dan), i to samo minimalno i kratkoročno (nisam lud da se za stalno hranim sa 200g šećera i 100g majoneza uz ostalu hranu, svakog dana, samo sam experimentisao jedno mesec dana, i ostao čitav :) ). Pa rakoh da te pitam, ne jedeš meso i ribu, a jedeš li jaja i mleka??? I još, jedeš li puno količinski? Koliko obroka dnevno? Šta preovladava u tvojoj ishrani, ugljeni hidrati, testo? Jedeš li hleba?

Citat:
...ne jedem ništa što je hodalo i imalo roditelje.
Jedem još uvijek ponešto što je plivalo (i imalo roditelje).
Moram priznati da se sve svodi na probuđenu empatiju prema životinjama, uzrokovanu početkom rada na duhovnom preobražaju, a s rezultatom smirivanja mentalnih i emocionalnih napetosti.
Nisam sklon etiketiranju bilo koje vrste.

:) Po meni i biljke imaju roditelje, i na svoj način, i one pokazuju ljubav i zaštitnički stav prema svojoj deci... Inače ko što reče sjemenka... A o duhovnosti, moje gledište je takvo, obzirom da si i životinje i biljke živa bića, da šta god od ovih bića ubili da pojedemo, trebamo biti svesni šta činimo i zahvalni što je se to žrtvovalo...Inače u rečima koje si naveo sam se potpuno pronašao, naročito u reči empatija. dođe mi da prestanem da jedem bilo šta, zato da ne bi ništa moralo da strada zbog mog sebičnog cilja da utolim glad. No utešim se kad pomislim da je možda Bog tako hteo, jer mi do sada nije poslao drugačije rešenje :)

Citat:
Mnogo volim zivotinje i to mi je bio glavni motiv. Mnogo bolje zdravstveno stanje,podnosenje vrucine i sl.je takodje prijatna propratna pojava .Ja malo odužila,he,he!

Našao sam se u prvoj rečenici.

Citat:
svežder. inače sam posudio knjigu s preporučenom ishranom za krvnu grupu 0, kojoj pripadam, pa da malo vidim. napisao ju je neki naturopat, a sad koliko je to točno ne znam, nisam još počeo s čitanjem

Takođe.
Ovu sam knjigu čitao, mnogo je tamo obećanja i rešenja za mnoge probleme. I voleo bih da isprobam te sisteme ishrane koji se tamo preporučuju, ali ko zna kada ću to i moći...uslovljen sam hranom koju proizvodi moja porodica. (jel se tvoja knjiga odnosi samo na krvne grupe ili je ovo novije izdanje od istog autora koje se zove ishrana po genotipu?)

Citat:
iskreno, ja sam postao wegetarijanac jer mi se meso zgadilo. swaki put kada bi gledao/zwakao komad mesa imao sam sliku ziwotinje u glawi kako je kolju (pogotowo kako mlado newino tele ubijaju).
sto se tice wegetarijanstwa i duhownosti. mislim da jedno bez drugog ne funkcionira. nemogu biti u potrazi za swojom duhownoscu a poslije se nazderati mesine/cewapa, bar ja nemogu. di je tu (su)osjecaj za newino bice koje je platilo ziwotom samo za nasu glad, a znamo da smo u mogucnsti jesti i ziwjeti samo od biljaka (ewo ja sam ziw dokaz). stowise, pa od sunca i wode smo u mogucnosti da ziwimo, zar ne?

Isti slučaj s mesom i asocijacijama.
Da ali mi i biljke ubijamo, i to mnogo bezdušnije i često bez i najmanje samilosti. A tu samilost ne osećamo samo jer su one bića koja se malo više razlikuju od nas. Tako da ispada da nam je žao životinja jer u njima vidimo sebe (krv, meso, strah) a da nemamo ni najmanje razumevanja za biljke... he he
Hajmo se hraniti suncem i vazduhom, kao što i donji citat predlaže (inače moguće je da je i to moguće, jedan moj ortak kaže da planira da isproba nadahnut knjigom "živeti od svetlosti", a gotovo da je i mene zaintrigirao, ali zvuči komplikovano)...

Citat:

Citat:
Jedem meso.
U proseku recimo svaki 15-i obrok (znači svaki dan,hehe)
ili 2 puta nedeljno po malo, osim kada pravim roštilj (a roštiljamo svaki dan)
ili oko 5kg godišnje ( ili 2 bolje uhranjena pileta, neka mi oproste)

I ja jer moram. Eto cele zime i do skoro, jeo sam i preko 500g mesa dnevno.
Nije mi bilo najdraže. :)

Zaključak. Ja sam nesrećni, uslovčljeni mesožder.
PS nadam se da ne smeta što sam ubacio tolke citate...

Vrh

Naslov: Re:
PostPostano: čet jun 18, 2009 12:54 pm 
Član foruma

baki je napisao/la:
Ja se na primer ne osećam tromo i bez energije zbog prehrane mesom... i još uvek ga konzumiram (a bio sam vegan godinama, ako sam pogodio terminologiju, vegan=bilje+mleko+jaja)

IspravkA;vegani ne jedu niti mlijeko niti jaja niti ista zivotinjskog podrijetla. Ne nose kožu i ne koriste preparate testirne na zivotinjama.

i za kraj PS:
baki je napisao/la:
:) Po meni i biljke imaju roditelje, i na svoj način, i one pokazuju ljubav i zaštitnički stav prema svojoj deci...

Ja jos nisam vidio biljku koja plače za svojim mladunčetom dok ga odvajaju od njezine dojke i kolju sa strane, ili da te pak pokusava ugristi kad joj oduzmes djete (ili sjeme? :-s ).

˝Ne vjeruj zato što tako kažu stari rukopisi,ne vjeruj zato što je općeprihvačeno,ne vjeruj zato što te tjeraju da vjeruješ,već prosudi istinu i ako uvidiš da će svima činiti dobro,vjeruj u nju, živi u skladu s njom i pomozi i drugima da čine isto.˝
-Buda

Vrh

Naslov: Re: Vegetarijanac / Mesožder
PostPostano: čet jun 18, 2009 7:15 pm 
Član foruma

Citat:
Ja jos nisam vidio biljku koja plače za svojim mladunčetom dok ga odvajaju od njezine dojke i kolju sa strane, ili da te pak pokusava ugristi kad joj oduzmes djete (ili sjeme?

Biljke su ŽIVE isto,to što životinje osjećaju bol neznači da biljke ne osjećaju bol na sasvim drugačijoj razini.Čovjek sve izvrće,zašto vi vegetarijanci imate predrasude na ljude koji ubijaju životinje (mi smo OPS),najbolje bi bilo uopće nejesti ni piti vodu onda bar nitko nebi imao problema,svi se borite za prava životinja,a nitko od vas negleda prava ljudi,ovo za životinje je otišlo off the hook,danas psi imaju hotele (LOL)svi se prepiru oko ubijanja životinja,oko jedenja životinja,govore da onaj tko nejede životinje da je duhovno bolji od ovoga koji jede(neki kažu EGO),mi svi živimo na ovom 3D svijetu kojega smo sami izabrali od tkz.pada,kako to zen monah kaže pa da citiram ""Kad vjetar puše trstika se savija, kad
vjetar prođe trstika se umiri." Kad se nešto desi reagiraj iz svoje izvorne prirode, a kad prođe zaboravi na to.
Zašto se uopće zamaramo o tome tko ubija životinje,tko ih jede,a tko ne.
Evo jedan primjer,stavi pokraj ogledala čovjeka koji je ubio nekoliko ljudi i stavi čovjeka koji je dobar,pun ljubavi,šta ćeš zapaziti u ogledalu?
Odraz ,ali ogledalo ostaje isto ne uprlja se stao pokraj njega Hitler ili majka Tereza ono je čisto,naš um je kao ogledalo,svakid danom se prlja,ovo je loše,ovo je dobro,iskreno to nevodi nigdje.

Vrh

PostPostano: čet jun 18, 2009 9:32 pm 
Član foruma

Biljo-Mesojed... ili selektivno-svastojed... a pogotovo Domacio-žder
Ovde treba napraviti razliku ismedju mesa zivotinja uzgajanih za masovnu proizvodnji u logorima, kako ih vec treba zvati, po tipicno zapadnom nacinu proizvodnje gde zivotinja je zapravo tretirana kao proizvod, uzgajana na gomilu ili malim kavezima i hranjena raznim genetski modifikovanim djubretom.
Tako meso je nezdravo jesti jel sami vi unosite u sebe tako isto djubre koje je ta izmucena zivotinja jela i takvo meso ne sadrzi sve uobicajene vitamine i minerale kako je priroda propisala jer one nisu nikada ni jele ista prirodno.
A da dodam da takvo meso vi prenosi i losu energiju jer ta zivotinja je izmucena i depresivna
tako da moja preporuka je da ljudi trebaju izbegavati meso iz supermarketa i raznih ulucnih fast fuda. Jednostavno nemate vajde od toga sto ce te pojesti bolje dajte te pare nekom beskucniku.

Ja licno pokusavam usavrsiti neku moju idealnu ishranu a to bi bilo sledece:

-Povrce u svezem obliku kombinovano u razne bogate salate u koje dodam od kuvanog
grasak ili integralni pirinac. (Povrce kuvam samo ako je to bas neophodno)
-Jaja kuvana ili przena
-Riba (ali je bas nesto mnogo ne jedem)
-Od mesa moze slanina za pasulj i slicno ili uglavnom meso u komadu, nikada cevapi pljeskavice i ostale mesnate preradjevine jer tu dodavaju soju i prave ih od .... bolje da vam ne pricam kojih otpadaka delova mesa.
Meso konzumiram 1 ili 2 nedeljno i kupljeno Domace.

so, cafa, secer i bilo kakvi slatkisi
ne konzumiram sem ako mi bas kod nekoga ne ponude. :^o

Vrh

PostPostano: pet jun 19, 2009 11:07 am 
Član foruma

Danmagorez je napisao/la:
Ovde treba napraviti razliku ismedju mesa zivotinja uzgajanih za masovnu proizvodnji u logorima, kako ih vec treba zvati, po tipicno zapadnom nacinu proizvodnje gde zivotinja je zapravo tretirana kao proizvod, uzgajana na gomilu ili malim kavezima i hranjena raznim genetski modifikovanim djubretom.
Tako meso je nezdravo jesti jel sami vi unosite u sebe tako isto djubre koje je ta izmucena zivotinja jela i takvo meso ne sadrzi sve uobicajene vitamine i minerale kako je priroda propisala jer one nisu nikada ni jele ista prirodno.
A da dodam da takvo meso vi prenosi i losu energiju jer ta zivotinja je izmucena i depresivna
tako da moja preporuka je da ljudi trebaju izbegavati meso iz supermarketa i raznih ulucnih fast fuda. Jednostavno nemate vajde od toga sto ce te pojesti bolje dajte te pare nekom beskucniku.

znaci uzgajas ziwotinje na farmi na "prirodan" nacin. lipo se sprijateljis sa bidnim bestijama, da one (ziwotinje aka bestije) dobiju dojam neke powezanosti i prijateljstwa. nakon sto odrastu uziwas s njima u blagodatima owe prirode, igras se s njima, zafrkajes se i onda paf - lagano noz u ledja. mogu misliti kakaw (adrenalinski) sok doziwi ziwotinja kada osjeti noz pod wratom, kada osjeti kako joj dolazi kraj i onaj osjecaj izdaje. wjeruju mi da nema nikakwe razlike izmedju twog nacina "proizwodnje" mesa i onih na zapadu. swe se na kraju swede na - proizwod, koliko god ti mislio da na owaj (swoj) nacin konzumiras "zdrawu" hranu. na kraju je uwijek ziwotinja ta koja mora platiti ziwotom da bi napunila nasa usta krwlju. pa nismo reptili pobogu!!! :angel4:

Vrh

PostPostano: pet jun 19, 2009 3:11 pm 
Član foruma

Citat:
pa nismo reptili pobogu!!!

pa na isti OPS princip funkcioniramo, tako ti je to, naravno da je loše za životinje ali za nas je dobro. parazitski ti je ovo svemir frenda, i biljke su živa bića pa ih jedeš, to ti je život....

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 273 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.