Jack987 je napisao/la:
Citat:
Vizija slona koju ima "kralj koji vidi" nikako ne može bit ravnopravna viziji slona koju imaju "slijepci".
Heh, ravnopravna istina??? NEMA RAVNOPRAVNOSI, to ne postoji! Svi smo različiti i za sve ne vrijede isti zakoni. To ste dosad, vjerojatno već i uvidjeli...
Ali uvijek ima "više" biće koje "blje vidi" od onog nižeg... pa "kralj koji vidi" ne treba i nužno biti "najviše" biće, da najpotpunije vidi stvar! Bio bi kad bi bio 7. denzitet. Jedino za Kreatora sve može biti potpuno jasno, bez izostavljenih dijelova "viđenja" neke stvari, odnosno istine.
Prisjetimo se filma Matrix!
Sustav matrice čuvaju Mr. Smith i ekipa i raspolažu moćima za koje bi neupućeni mogli pomisliti da su "božanske". Međutim, oni su stvoreni od strane "kreatora ovoga svijeta" i on ih je naoružao tim moćima.
Velika većina spava i sanja u tom Matrixu i svatko od njih ima svoju "relativnu istinu"!
Međutim ekipa (Morphius, Neo, Trinity ...) ima dovoljan uvid da se izdigne iznad beskonačnog broja "relativnih istina" (iluzija) i spozna kako svijet funkcionira i što ga održava.
Ta "istina" im daje snagu i moć da se ravnopravno bore s agentima Matrixa, pa čak i da ih pobijede.
Jack987 je napisao/la:
Mislim da bi ovdje prvo trebali definirati što je istina u hiperdimenzionalnom univerzumu, pa da onda vidimo o čemu ćemo diskutirati !!!
Jack, ti si mi jako drag i mislim da imaš čisto srce.
Ali, Istina se ne može definirati, niti se o njoj može diskutirati.
Ona ili je ili nije.
Očigledno je nesporazum u tome što ja kad ovdje govorim o Istini mislim na "apsolutnu" a ti na "relativnu" istinu.
Gnoza nam ukazuje da "apsolutnu istinu" mi ovakvi kakvi jesmo niti ne možemo spoznati dok ne transfiguriramo i postanemo jedno s njome.
"Relativna istina" i njeni nositelji samo napajaju Matrix energijom.
Jack987 je napisao/la:
Prijedlozi ? ALI DA SE O TOME DISKUTIRA NE OVDJE, VEĆ U TEMI
Što je istina... Hvala. Ovdje ćemo dalje o Gnozi...

Istina i gnoza su nerazdvojive!
Besmisleno je govoriti da se teži spoznaji, ako se nema minimalni uvid i percipcija onoga što se uopće želi spoznati.