Sada je: pet maj 02, 2025 11:23 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1172 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 59  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: sri okt 26, 2005 11:24 am 
pod moderacijom

Tko kaže da ja ne znam tumačiti znakove?
Dođem li tako u npr. Den Haag po danu,šetam ulicama i razgledavam izloge.Možda kupim kakvu sitnicu,popijem kavu i to je to.
Dođem li pak po noći i šetam ulicama prvo što mi upada u oči je crvena lampa i dok si rek'o sex eto mene u kupleraju. :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri okt 26, 2005 12:11 pm 
Član foruma

Dado je napisao/la:
Jutros sam ubio pauka jer se kretao prema mom jednogodišnjem djetetu.

Ne mislim da će me zbog toga u 'sljedećem' životu napasti brdo paukova.

I premda se dade zaključiti da sam to uradio želeći zaštititi dijete,to nije istina.
Želio sam izbjeći gombanje po hitnoj. :oops:

Da, a taj pauk je danima pakosno smišljao plan kako da napadne to tvoje jednogodišnje dijete i kako da ga ugrize da bi se ti gombao po hitnoj.

Pauk bio možda samo u prolazu i ni kriv ni dužan nadrapa. Eh što ti je karma!

A nisi ga se mogao riješiti nekim drugim načinom, kao uzeti neki štapić ili papir i iznijet ga napolje? Ma imaš pravo, prekomplicirano, kad jedan GNJEC sve sredi, a zbog toga te čak možda u budućem životu neće napasti ni brdo paukova :roll:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri okt 26, 2005 1:15 pm 
Član foruma

A čuj Dado, ne kazah li ti već: svatko radi ono što mora.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri okt 26, 2005 1:23 pm 
Član foruma

Cure, zabrijale ste opako, gotovo ko jehove! Malo smanjite to na čemu ste!

Lektorium je daleko bio i ostao od Rozenkrojcera, i to se neda ispraviti! A to što je samo nalik, to je druga priča!

Očito je da Forumi nisu za vašu briju, pa malo okrenite ploču! Valjda ste to samospoznale već do sada!! :roll:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri okt 26, 2005 1:27 pm 
Član foruma

Dado je napisao/la:
Ubio sam ga zato jer sam se sjetio da me pred 100 milijardi godina,dok sam bio muha,neki ogromni pauk držao u mreži,slinio po meni i usmrtio me.Pošto je to u mojoj duši ostavilo trajnu traumu,na paukove reagiram tako da ih ubijam.
Očekujem da se u narednom životu rodim kao pauk,ako mi se prije toga duša ne strovali u bezdan i načini crnu rupu,opterećena griješnim genocidom paukova.

Sprdaš, se Dado, a opet te nešto vuče na ovaj Topic Metafizika: Gnostika :)

Ovaj naš svijet je samo jedno energetsko polje gdje je sve sa svime povezano, sve na sve utječe, a to što mi ne znamo, ne razumijemo i ne zanima nas ne oslobađa nas odgovornosti i podložnosti zakonu uzroka i posljedica.

Htjela bih svima skrenuti pažnju na pojam "efekt leptira"?
Ideja efekta leptira je kako njegov zamah u parku pored vaše kuće, može prouzročiti pojavu orkana negdje na zemaljskoj kugli, nakon nekih godinu dana. Efekt leptira, može se primijeniti na bilo koju temu našeg promatranja, za bilo koji vid čovjekovog života.
Dugoročna prognostibilnost postaje vrlo upitna, jer brojnost promjene parametara, onemogućuju predvidivost, posebno u kaotičnom režimu.

Najmanje je to što si ubio pauka, obrati pažnju da nasmotrenim izljevima gluposti svakoga trena ubijaš mogućnost spoznaje da si nešto više od onoga što su te učili u školi ili crkvi.

Možda u ovome momentu i ne možeš puno uraditi, ali svaki put počinje prvim korakom. Podsjetila bih na Budinu izreku s vrha početne stranice sajta:

Na putu ka istini čovjek može da napravi samo dvije greške. Da ne prođe cijelim putem, ili - da ni ne krene

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri okt 26, 2005 1:32 pm 
Član foruma

Sofija je napisao/la:

Kako ga i nebi vuklo, kad je tu zabavno! Bar se čovjek nasmije... :-({|=

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri okt 26, 2005 2:44 pm 
Član foruma

AlMyHeart je napisao/la:
Cure, zabrijale ste opako, gotovo ko jehove! Malo smanjite to na čemu ste!

Lektorium je daleko bio i ostao od Rozenkrojcera, i to se neda ispraviti! A to što je samo nalik, to je druga priča!

Očito je da Forumi nisu za vašu briju, pa malo okrenite ploču! Valjda ste to samospoznale već do sada!! :roll:

Hm...eto i ti si prije govorio da sram nas budi kako pljuvamo po drugima, a sad si sam okrenuo ploču. Potvrđuje se pravilo da ono što nam smeta kod drugih u stvari smeta nama samima u vlastitom biću.

Ovdje nije bitan nikakav LR, LR je jedna udruga koja danas jest, sutra nije, ali Gnoza je ona koja jest vječno. Misliš da netko zabrani rad LR-a da bi njegovi članovi bili izgubljeni? Možda bi i bili izgubljeni oni koji su se uhvatili za autoritet institucije, ili neke napisane riječi, i koje žele Gnozu grabiti za svoju osobnu korist.

Ja nisam nikakav zastupnik LR-a, a najmanje mi je u planu nagovarati nekog da se pridruži toj udruzi. Ali svakom kažem da sve provjerava sam za sebe i da ne nasjeda na priče rekla-kazala. Možda je sve ovo što smo Sofija i ja ovdje ispričale notorna laž i glupost. Provjerite. Gnoza se ne prenosi riječima.

Biti rozenkrojcer nema veze s nikakvim članstvom ni u jednoj udruzi. Valjda si već to samospoznao do sada :idea:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri okt 26, 2005 3:15 pm 
Član foruma

AlMyHeart je napisao/la:
Sofija je napisao/la:

Neznam zašto me toliko podsjećaš na onaj već prije citirani stih iz Tao Te Čing-a:

Kada najviši čovjek čuje o Taou
on marljivo vježba.
Kada osrednji čovjek čuje o Taou
on malo vježba.
Kada najniži čovjek čuje o Taou
on se glasno smije.

Ako se takav ne bi smijao,
Tao ne bi bio Tao.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri okt 26, 2005 4:04 pm 
Član foruma

Štošta sam samospoznao, i ne stavljaj ljudima rječi u usta! Ni nakraj pameti mi nije "pljuvati" po nekom, već samo sugeriram, dobronamjerno! A što je to u komičnoj varijanti, i to što nemožeš prihvatiti, e to nije moj problem!

Samo napred cure :!:
Sa srećom!

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri okt 26, 2005 4:15 pm 
Član foruma

Ajd mala, kad već filozofiraš, napiši to i čitko, a ne da izgleda kao..slika

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri okt 26, 2005 5:35 pm 
Administrator

Citat:
A iz kojeg si ti sad filma izasao Jack? Nekog Newagerskog?

Ne, new age... nenene toooo...

Ma očito niste shvatili što je pjesnik htio reći... dobro, neću sad o svinjama i biserima jer nebi bilo lijepo... bez uvrede...

Sada ću vas samo gledati što pišete i neću više ništa komentirati... kad budu počele opasne psovke - blokiram temu. Molim samo bez vrijeđanja i psovki. Hvala svima !

:wink:

Dakle, simboli ??? Gnostika ??? Heheh?

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet okt 27, 2005 1:18 pm 
Član foruma

Jack987 je napisao/la:
Dakle, simboli ??? Gnostika ??? Heheh?

Predomislila sam se! Glupo je govoriti o bilo čemu u vezi s gnozom (gnostikom) ako se ne razumiju osnovne stvari.

Htjela bih skrenuti pažnju da Istina koja ovisi o percepciji promatrača baš i nije neka istina. Nadam se da ćete se svi s time složiti.

Vizija slona koju ima "kralj koji vidi" nikako ne može bit ravnopravna viziji slona koju imaju "slijepci".

Svi smo mi rođeni kao "slijepci", a tražitelj koji teži Istini želi od "slijepca" postati "onaj koji vidi". On, naravno tada nema potrebu diskutirati sa "slijepcima", ali im želi pomoći da si uslijed svoje sljepoće ne naškode.
Naravno da će ga kontrolni sustav Matrixa koristeći ostale "slijepce" pokušati u tome na svaki način onemogućiti.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet okt 27, 2005 9:54 pm 
Administrator

Citat:
Vizija slona koju ima "kralj koji vidi" nikako ne može bit ravnopravna viziji slona koju imaju "slijepci".

Heh, ravnopravna istina??? NEMA RAVNOPRAVNOSI, to ne postoji! Svi smo različiti i za sve ne vrijede isti zakoni. To ste dosad, vjerojatno već i uvidjeli...

Ali uvijek ima "više" biće koje "blje vidi" od onog nižeg... pa "kralj koji vidi" ne treba i nužno biti "najviše" biće, da najpotpunije vidi stvar! Bio bi kad bi bio 7. denzitet. Jedino za Kreatora sve može biti potpuno jasno, bez izostavljenih dijelova "viđenja" neke stvari, odnosno istine.

Mislim da bi ovdje prvo trebali definirati što je istina u hiperdimenzionalnom univerzumu, pa da onda vidimo o čemu ćemo diskutirati !!!

Prijedlozi ? ALI DA SE O TOME DISKUTIRA NE OVDJE, VEĆ U TEMI Što je istina...

Hvala. Ovdje ćemo dalje o Gnozi...

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet okt 28, 2005 8:12 am 
Član foruma

Govoriti o Gnozi je isto što i govoriti o Istini. Čim se izgovori više nije istina.

Gledaj i nećeš ga vidjeti.
On je bez oblika.
Slušaj i nećeš ga čuti.
On je bez zvuka.
Hvataj i nećeš ga dohvatiti.
On je nematerijalan.

To trojstvo je nerazdvojivo i čini jedno.
Otkriven nije svijetao,
skriven nije taman.
Beskrajan, bestjelesan, ne može ga se imenovati.
Ideja bez sadržaja.

Da bi ga našao moraš sebe izgubiti.
U susretu mu ne vidiš početak.
U slijeđenju mu ne vidiš kraj.

Zadnja izmjena: Mimi; pet okt 28, 2005 9:13 am; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet okt 28, 2005 8:36 am 
Član foruma

Jack987 je napisao/la:
Citat:

Heh, ravnopravna istina??? NEMA RAVNOPRAVNOSI, to ne postoji! Svi smo različiti i za sve ne vrijede isti zakoni. To ste dosad, vjerojatno već i uvidjeli...

Ali uvijek ima "više" biće koje "blje vidi" od onog nižeg... pa "kralj koji vidi" ne treba i nužno biti "najviše" biće, da najpotpunije vidi stvar! Bio bi kad bi bio 7. denzitet. Jedino za Kreatora sve može biti potpuno jasno, bez izostavljenih dijelova "viđenja" neke stvari, odnosno istine.

Prisjetimo se filma Matrix!
Sustav matrice čuvaju Mr. Smith i ekipa i raspolažu moćima za koje bi neupućeni mogli pomisliti da su "božanske". Međutim, oni su stvoreni od strane "kreatora ovoga svijeta" i on ih je naoružao tim moćima.

Velika većina spava i sanja u tom Matrixu i svatko od njih ima svoju "relativnu istinu"!

Međutim ekipa (Morphius, Neo, Trinity ...) ima dovoljan uvid da se izdigne iznad beskonačnog broja "relativnih istina" (iluzija) i spozna kako svijet funkcionira i što ga održava.

Ta "istina" im daje snagu i moć da se ravnopravno bore s agentima Matrixa, pa čak i da ih pobijede.

Jack987 je napisao/la:
Mislim da bi ovdje prvo trebali definirati što je istina u hiperdimenzionalnom univerzumu, pa da onda vidimo o čemu ćemo diskutirati !!!

Jack, ti si mi jako drag i mislim da imaš čisto srce.

Ali, Istina se ne može definirati, niti se o njoj može diskutirati.
Ona ili je ili nije.

Očigledno je nesporazum u tome što ja kad ovdje govorim o Istini mislim na "apsolutnu" a ti na "relativnu" istinu.

Gnoza nam ukazuje da "apsolutnu istinu" mi ovakvi kakvi jesmo niti ne možemo spoznati dok ne transfiguriramo i postanemo jedno s njome.
"Relativna istina" i njeni nositelji samo napajaju Matrix energijom.

Jack987 je napisao/la:
Prijedlozi ? ALI DA SE O TOME DISKUTIRA NE OVDJE, VEĆ U TEMI Što je istina...

Hvala. Ovdje ćemo dalje o Gnozi...

Istina i gnoza su nerazdvojive!

Besmisleno je govoriti da se teži spoznaji, ako se nema minimalni uvid i percipcija onoga što se uopće želi spoznati.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet okt 28, 2005 3:02 pm 
Član foruma

TAO I LJUDI

Kada najviši čovjek čuje o Taou
on marljivo vježba.
Kada osrednji čovjek čuje o Taou
on malo vježba.
Kada najniži čovjek čuje o Taou
on se glasno smije.

Ako se takav ne bi smijao,
Tao ne bi bio Tao.

Izreka jednog mudraca kaže:
Put prosvjetljenja izgleda zamagljen.
Put napretka izgleda nazadak.
Lagan put izgleda težak.
Nadmoćna vrlina izgleda prazna.
Najveća bistrina izgleda kao zbunjenost.
Velika vrlina izgleda kao izgubljenost.
Snažna vrlina izgleda kao slabost.

Nepromjenjivo je udruženo sa stalnim promjenama.
Beskrajna kvadratičnost nema kuteva.
Beskrajan prostor se teško puni.
Beskrajni zvuk je jedva čujan.
Beskrajna slika nema oblika.

A Tao je skriven, bez imena,
Ali samo Tao može dati i ispuniti.

(Lao Ce: Tao Te Čing - 41)

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet okt 28, 2005 8:15 pm 
Član foruma

Malo tehničko pitanje:

Zašto je izbrisan moj post u kojem se izražava nezadovoljstvo nekim socijalno psihičkim fenomenima kao što je duhovni snobizam u određenih "prosvjetljenih" individua? Možda i post nije bio u najcici-mici stilu, ali šta ćemo sada? Ja ću plakati... :cry:

Ignoriranje postojanja tog fenomena je opako bježanje od stvarnosti, još opakije od onog koji rade proizvođači istog... Šalim se, tu su negdje :).

Dado, palac gore ;).

EDIT: ispričavam se, nije obrisan već je na drugoj temi. A nek ostane već ovo kad je napisano, nema smisla brisati, neka ostane u cyber-evidenciji :mrgreen: :P.

Zadnja izmjena: Pantagruel; pet okt 28, 2005 8:25 pm; ukupno mijenjano 2 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet okt 28, 2005 8:16 pm 
Član foruma

AlMyHeart je napisao/la:
Sofija je napisao/la:

Ili rasplače... :cry: Ah šta ćemo, vjerujem da svako razdoblje čovječanstva mora imati svoju vrstu snobizma. Bez uvrede bilo kome :). Moje intencije su sve samo ne negativne, pusa... :P

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet okt 28, 2005 8:28 pm 
Član foruma

Sofija je napisao/la:
Pantagruel,
Da nisi ti palio vještice u prošlom životu, pa ti ostalo?

Jesam, ahahaha, inkvizicijaaaaaaaaa.... :twisted:

:roll: :D

(ako pod radikalne metode odmah misliš na najgore, zapitaj se nisu li vragovi u tvojoj glavi, pusa...)

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet okt 28, 2005 8:40 pm 
Član foruma

Organski portal osobno je napisao/la:
Konkretno ja ne smatram te skole opasnim koliko irelevantnim.
Zapravo mozda je bas ta irelevantnost najveca opasnost dok bolje razmislim.

Bolje se reći - nije moglo.

Sofija, nema mi se smisla ovdje pred tobom pravdati jer ja tvoja načela poštujem, ali ti si očito ta koja se voli poistovjećivati sa nekim stvarima a ujedno i imaš jedan sustav zaključivanja u glavi koji je prilično smiješan. Bar iz ovoga što sam do sada mogao pročitati. Naravno ne isključujem ni mogućnost da (te) prebrzo osuđujem, ali na kraju krajeva ovdje su bitne ideje i forme, a ne kakav je ko. Sve u svemu cijela ta priča me podsjeća na ono "ako nisi s nama, onda si protiv nas".

Kažem, plačem braćo večeras, otišla je voljena sa drugim. :(

Oprosti što mi se neda trošiti vrijeme na svaku novu "duhovnu modu" koja izlazi, oprosti što sam samo prolaznik ovdje i ne baratam fantastičnim terminima i biografijom Kristijana svemoćnog Rozenkrojca aka Ružinog Križa te samim time nisam kompetentan da izrazim nešto što
i malo dijete sa ocjenom pet iz hrvatskog i matematike može da razabere. Ako primjećuješ dozu ironije u mojem postu, ipak ima nade za tvoj kognitivni život. :(

Znam da je ovo s nečije percepcije (percepcije većine) školski primjer verbalne agresije usmjerene na nekog, ali šta ću mu (im) ja. A ti samo barataj parolama i etiketiraj svoje neistomišljenike, jer suprotno još nisu napisali da ne spada u duhovnost. Ne piše u pismu :(.

Borba sa vjetrenjačama je jedna zanimljiva stvar...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1172 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 59  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.