Sada je: pon maj 12, 2025 12:16 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 953 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 48  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: čet apr 16, 2009 5:11 pm 
Član foruma

53. dan (vece) 12. april 2009. god.
9 minuta tacno! Predivno sunce, ekstra porcija fotonske hrane, osecam se izvrsno, predivno i ekstra ali bas ekstra.... pravi osecaj ne mogu opisati svojim recima jel cu ga samo umanjiti koliko mi je ekstra, po ceo dan sam nasmejan i veseo, nista me ne moze naljutiti niti unervoziti, jako usporeno i smireno disem, tako se i osecam, dosta sam atkivan i brz, ali u isto vreme smiren i spokojan (za nervne bolesnike, prava stvar i to bez lekova). Pijem dosta vode i dalje a uzimam jako malo hrane jel me nasiti mana sa neba. Neka je proslavljen PRASTVORITELJ i neka je uzviseno njegovo ime!!!

13. i 14. april nisam gledao u sunce jel ga nije bilo na zalost... ta dva dana sam bio pomalo nervozan, i napet,jeo sam vise nego sto sam navikao za ovo prejasnje vreme od kad radim sungazing (cak i po 2 tanjira supe, 1-2 virsle i neke dijetalne stapicena dan) napominjem da nisam vegeterijanac i da je za mene ovo plafon, ali opet jako puno za razliku od prejasnjih dana kada je bilo sunca pa sam redovno gledao i hranio se puneci se njegovom energijom, te uzimao svega par kasika supe na dan i po pola kriske dijetalnog hleba, ceo dan sisajuci neke mentol bombonice ili ratluk.

54. dan (vece) 15. april 2009. god.
WOW Danas ludilo znaci!!!! 9 minuta i 10 sekundi neprestalnog gledanja u sunce sa ispravljenom kicmom! Znaci sta reci, vidi se iz napisanog, osecam se ekstra da mislim kako cu poleteti. Nakon gledanja u sunce i hranjenja energijom zivota odlucio sam da uzmem svoj bajk (hm... osecam da se podmaladjujem, cuj mene bajk vise nije bicikli... ) i da se malo provozam njime (ih da je to bila samo voznja kao ranije, sedis na biciklu i mirno picis samo pravo) hm... moram da poradim i na recniku malo!!! Ali, nije to je bilo izvodjenje takvih akrobacija i vratlomija sa neverovatnom brzinom i to cak sa zatvorenim ocima (po meni vezba za vidovitost) i ni jednu osobu nisam ni zakacio a kamoli udario u nesto, ni ja nisam pao sa njega i svi su se samo cudili kako je to moguce. Tada tog momenta kada sam to radio jel mi je bilo zabavno i interesantno kako ja to sad mogu odjednom da uradim sto nisam ni zamisljao ranije da cu ikad moci, nisam imao ni malo sumnje da ja to mogu, i uspeo sam! Sta cete udario me kundalini u glavu.. eheheheeee... koji je to bio osecaj wow! Nakon tih vratolomija koje su mi same po sebi dosle stao sam malo da iskuliram okolo jbte. Znaci nisam se umorio u opste, dva momka koja su sedela na klupi su me pitala na cemu sam (braco ako citate evo da vidite da vas nisam zaboravio i da sam odrzao svoju rec da vas spomenem u svom dnevniku), odgovorio sam na suncevoj energiji.. bla, bla, bla... pricao sam im malo o sungazing procesu kako se radi, koliko, sta da ocekuju kada pocnu sa praksom itd. dao ima uputstva kako da pronadju nas sajt o sungazingu i sve potrebne informacije. Neka je proslavjen i uzvisen nas PRASTVORITELJ neka mu je vecna slava, hvala i cast.

:D :D :D :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

=D> :love3: :love3: :love3: :love3: :love3: :love3: :love3: :love3: :love3: :love3:

http://sungazingsolarnajoga.ourtoolbar.com/

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet apr 16, 2009 5:22 pm 
Član foruma

cybermikan je napisao/la:
13. i 14. april nisam gledao u sunce jel ga nije bilo na zalost... ta dva dana sam bio pomalo nervozan, i napet

NHF, ali ne zapitas li se ikada da bi nakon 53 dana gledanja u sunce (preko 9 min) trebao na oblacno vrime reagirati smirenije, a ne tako nervozno i napeto? zar (kao sto kazes) suncewa energija ne smiruje i odmara? pitam owo jer, kao sto sam rekao, kod tebe widim suprotan ucinak a sunca nije bilo samo jedan dan... :roll:

recimo u danu prije kazes da si ekstra sretan, da te nista nemoze iznervirati, naljutiti. po cijeli dan si veseo, a sutradan suprotnost?

stani na loptu i zapitaj se malo... :mrgreen: :glasses7:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet apr 16, 2009 6:29 pm 
Član foruma

bad.ass je napisao/la:
13. i 14. april nisam gledao u sunce jel ga nije bilo na zalost... ta dva dana sam bio pomalo nervozan, i napet

NHF, ali ne zapitas li se ikada da bi nakon 53 dana gledanja u sunce (preko 9 min) trebao na oblacno vrime reagirati smirenije, a ne tako nervozno i napeto? zar (kao sto kazes) suncewa energija ne smiruje i odmara? pitam owo jer, kao sto sam rekao, kod tebe widim suprotan ucinak a sunca nije bilo samo jedan dan... :roll:

recimo u danu prije kazes da si ekstra sretan, da te nista nemoze iznervirati, naljutiti. po cijeli dan si veseo, a sutradan suprotnost?

stani na loptu i zapitaj se malo... :mrgreen: :glasses7:

Nemam ja sta da se zapitkujem tu, ja samo pisem svoj dnevnik za sebe a vama dajem na uvid uploadom!!

I jeste bas je tako bilo... otkud ti znas kakve sam mozda ja ranije probleme imao, nisu svi ljudi isti i nisu svi kroz isto prosli u zivotu...

:D

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet apr 16, 2009 9:47 pm 
Član foruma

eto, ja ti dajem sljedeci uwid na racun twog dnewnika:

pitam se kako nemozes skuziti da ispada kao da pises dnewnik owisnika o heroinu, a ne o osobi koja prakticira sungazing?! jucer si prekrasno, swe je super, emocijama ispunjen, a sutradan tuzan i nerwozan jer nema sunca? mislim da bi nakon 53 dana tribao drugacije percipirati neke stwari, a ne reagirati poput osobe kojoj fali shut u wenu. izwini, ali prewelike su oscilacije u twojim osjecajima da bi rekao da prakticiras sungazing normalno.

jos je gore sa tim sto si izjawio da si mozda imao neke probleme, aludirajuci na to da jesi. s obzirom na (ponawljam) twoje oscilacije u osjecajima - izgleda da i imas problema.
dakle sredi probleme (u glawi), pa onda kreni na suncanje. bez kreme molim.

mir s tobom 8)

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet apr 16, 2009 11:11 pm 
Član foruma

lol

lol

lol

sta da ti kazem brate... kad se pojavilo sunce jednostavno sam PROCVETAO!!!!

a, bio sma nervozan... e da ti znas samo koji mene muce problemi ne bi voleo da si u mojoj kozi... i nisam ceo dan bio nervozan to da ti podvucem!!!

:mrgreen: =D>

ps. bad.ass-ic mozda kad malo bio pozitivniji a?
ne znam bas da sungazing cini osobe negativnim za konverzaciju, osim kad pokusavaju da "UBRZAJU" stvar

PA NIJE SUNGAZING FAST FOOD LJUDI!!!!

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet apr 17, 2009 4:43 am 
Član foruma

13. i 14. april nisam gledao u sunce jel ga nije bilo na zalost... ta dva dana sam bio pomalo nervozan, i napet,jeo sam vise nego sto sam navikao za ovo prejasnje vreme od kad radim sungazing (cak i po 2 tanjira supe, 1-2 virsle i neke dijetalne stapicena dan) napominjem da nisam vegeterijanac i da je za mene ovo plafon, ali opet jako puno za razliku od prejasnjih dana kada je bilo sunca pa sam redovno gledao i hranio se puneci se njegovom energijom, te uzimao svega par kasika supe na dan i po pola kriske dijetalnog hleba, ceo dan sisajuci neke mentol bombonice ili ratluk.

Znaci, ako naletimo na cudnog mrsavka kako bulji u sunce ko blesav, da znamo nasta ce da se odazove? :mrgreen:

A ako te nema da znamo na kom odeljenju da te posetimo =D>

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet apr 17, 2009 6:58 am 
Član foruma

Pantelija je napisao/la:
nelesko je napisao/la:
I ne budem na Suncu od 11h do 16h.

Kako te lepo programirala farmaceutska mafija 8)

Svi smo mi manje ili vise pod njenim uticajem ali ima nas sve vise koji volimo i koji se radujemo kad spoznamo da je nebo iznad, da je Sunce tu kraj nas. Nas otac nebeski je nacinio da sami proizvodimo/luchimo antibiotike, antidiuretike, vazokonstriktore....sve imamo, treba da smo svesni koliko smo mocni, to sto mi imamo u sebi nemoze nijedna fabrika tako savrseno da napravi. Farmakomafija propagira negativan misaoni proces, da smo mi slabasna bica zavisna od lekova.

Itekako smo mi mocni, pogotovo ako imamo pozitivan misaoni proces. Gledanje u Sunce inicira pozitivan misaoni proces. Moze farmakomafija uskoro da kaze da je kiseonik los i opasan i da moramo da koristimo kiseonik u bocama. Zamislite tu situaciju da postane sirokorasprostranjena i uobicajena.

I kad bi neko dosao i rekao da je kiseonik iz vazduha coool i ekstra i bio presrecan sto je spoznao chari kiseonika?? i da ljudi treba da uzivaju i slobodno da disu kiseonik koji je otac nebeski podario?!? Ali polako 10 po 10 sekundi jer je otudjenost ljudi od prirodnog kiseonika velika, jelte, nashta bi naishao? Strah i negativan misaoni proces. A uzmimo napr. da su farmako-kiseonik zavisni ljudi jako pogrbljeni i mogu da hodaju ali jedva polako i dodje neko ko je spoznao cari prirodnog kiseonika i kaze disite slobodno bez boca kiseonicnih ispravicete se i mocicete da trcite.

Zamislite da spoznate dobrobiti prirodnog kiseonika i da postanete zavisni od prirodnog kiseonika i da se osecate lose ako ga neudishete svakodnevno. Tako je i sa Suncem, svaki dan nam je potrebno sunca, nekom manje nekom vishe zavisi koliko ko ima Sunca u sebi. Ne mora ono biti skroz vidljivo, moze biti i iza oblaka a opet njegova svetlost dopire do nas.

Uzivajmo u gledanju Sunca braco i sestre i nek nas sve boje Sunca regenerisu. Hvala Ocu Nebeskome - Prastvoritelju, na zracima Sunca i svim cesticama kojima nas blagosilja :love10: :kiss: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet apr 17, 2009 7:06 am 
Član foruma

Arbitrium Liberum je napisao/la:

Znaci, ako naletimo na cudnog mrsavka kako bulji u sunce ko blesav, da znamo nasta ce da se odazove? :mrgreen:

A ako te nema da znamo na kom odeljenju da te posetimo =D>

Da ga stavimo u mracnu sobu i damomu bocu sa kiseonikom :mrgreen: A ako otpeva pesmu narodnu, na svakih pet minuta po sto puta "ave aspirin andol brufena dva, ja sam mentol svez mi je dah nek se zna" da ga pustimo, onako malkice :mrgreen:

edit:

@cybermikan

Mada, cybermikane vidim da sisas mentol bombonice, sad sam te ukopo sa ovom pesmicom hahahaha predji na beli luk on je prirodni antibiotik i ekstra miiiiri =D> :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet apr 17, 2009 9:45 am 
Član foruma

lol

lol

lol

neznam sta je tu smjesno, al' dobro... :roll:

sta bi se desilo da opici oblacno wrime 15-ak dana zaredom? pocinio suicid, rezao wene? :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet apr 17, 2009 9:55 am 
Član foruma

Liberum.... ne lupaj brate molim te!!!! Ma koji mrsavko bre? Ja sam bio debela ugojena svinja od 110 KG sad sam negfe na oko 90 KG. sa svojih 187 cm visine!!!!

IH KAD BIH BIO BAR MRSAVKO, ALI TO CE SVE DA SE SREDI NA SUNCU, JEL OVIM PROCESOM TI SE MENJA I METABOLIZAM TAKODJE!

bad.ass-ic, mozda kad bi prvo promenio svoj nick jel ti brate u svakom postu vidid samo negativno nesto.... samo sam napisao kako mi je sunce nedostojalo!!!

KAD JE PONOVO SINULO KAO DA SAM PROCVETAO BREEEE... RAZUMI ME...

nelesko, tebe necu ni da komentarisem jel znam da se zezas... i to na moj racun!

:D :D :D :D :D

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

=D>

:wink: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet apr 17, 2009 10:23 am 
Član foruma

Eo da se malo smejete... sto kaze Hira "Ono sto se napise, nema vise natrag..."

ajde pre pisi taj dnevnik i kokadaci da i drugima pokazemo na sav glas kroz cega i vi prolazite... sad je dobro pisati kad ti se dogadja, kad se zavrsi ceo proces bice ti kasno jel nije to to... ja ako napisem sa zakasnjenjem od 2 dana nije to to, jel u tom danu pisem za prosli ono kroz cega prolazim u tom drugom danu za onaj prvi dan a, trebalo je da pisem za onaj drugi u tom drugom a, ne u drugom o onom prvom jel mi je iskustvo i osecanja bilo potpuno drugacije za prvi dan nego za taj drugi u kojem pisem za prvi.

ps ovo sam ja poslao jednom svom clanu na sajtu :mrgreen:
(ovo je malo za smeh ko zna da se smeje, ne za kritike i rasprave, eto da ukopam malo sebe!!!!) !!!

:roll:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

=D>

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet apr 17, 2009 12:09 pm 
Član foruma

hehehhe cybersokrat je hteo da kaze da zapisujete vase svakodnevne sangejzujuce utiske-dozivljaje-dogadjaje. :lektornelesko: Ja sam jutros gledao kroz osuncane oblake i lepo je laalala, a juce je bilo za zapisati sto sam i uradio. \:D/ :blob: \:D/

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet apr 17, 2009 12:11 pm 
Član foruma

hahahaha koji smajli hahaaha hopa cupa hopa cupa :))))))

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet apr 17, 2009 12:13 pm 
Član foruma

( 13-ti dan )

E, poceo sam da gledam vidim boje posle sangejzinga, danas mi je prvi put posle vec vidjene drecavo zelene pojavila se ruzicasta, pink nemogu tacno da kazem ali neka varijanta drecavo-pomracena. I to samo posle zelene dosla pink i sto je najbitinije nisam sunce video dok sam zmurio nego horizont prekopiran samo zamracen i nebo piiiiink!!! E kod pink boje sam posle tri-cetri sekunde krenuo da placem, same suze ispadaju, verovatno mi se ciste emocije ali mi bilo cudno pa sam otvorio oci i izgubio malu pinki u selu hihihi, jooooj jedva cekam jutro njaaaami smile)))

Dakle dok sam zmurio posle odradjenog gledanja u sunce, video sam zelenu boju koja je trajala otprilike oko 20s i koja mi je izazivala osceaj prijatnosti, blagostanja a onda je usledela pink boja neba pri kojoj sam imao osecaj emotivno praznjenja propracenog suzama. Dok sam zmurio dlanovima sam drzao preklopljene oci ;)

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet apr 17, 2009 2:56 pm 
Član foruma

nelesko je napisao/la:
( 13-ti dan )

E, poceo sam da gledam vidim boje posle sangejzinga, danas mi je prvi put posle vec vidjene drecavo zelene pojavila se ruzicasta, pink nemogu tacno da kazem ali neka varijanta drecavo-pomracena. I to samo posle zelene dosla pink i sto je najbitinije nisam sunce video dok sam zmurio nego horizont prekopiran samo zamracen i nebo piiiiink!!! E kod pink boje sam posle tri-cetri sekunde krenuo da placem, same suze ispadaju, verovatno mi se ciste emocije ali mi bilo cudno pa sam otvorio oci i izgubio malu pinki u selu hihihi, jooooj jedva cekam jutro njaaaami smile)))

Dakle dok sam zmurio posle odradjenog gledanja u sunce, video sam zelenu boju koja je trajala otprilike oko 20s i koja mi je izazivala osceaj prijatnosti, blagostanja a onda je usledela pink boja neba pri kojoj sam imao osecaj emotivno praznjenja propracenog suzama. Dok sam zmurio dlanovima sam drzao preklopljene oci ;)

LOL

Poceo si brate da vodis dnevnik od 13- tog dana :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

=D>

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet apr 17, 2009 6:58 pm 
Član foruma

Pa sta, ja sam zapisao ono sto sam video, i jeste 13 - bitno je da je meni lepo \:D/ :love10:

Mama mi se poinicirala, gledala prvi put u zalazak Sunca 30sekundi i sva je hepi, kao, ju kako ja to mogu da gledam u Sunce, vidise kao dinar a tek boje sto je izredjala dok je zmurila i oblike. Sace i ona da kokodache o Suncu hihihi. I sestra ce uskoro da pocne jupiiii =D>

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet apr 17, 2009 7:27 pm 
Član foruma

nelesko je napisao/la:
Pa sta, ja sam zapisao ono sto sam video, i jeste 13 - bitno je da je meni lepo \:D/ :love10:

Mama mi se poinicirala, gledala prvi put u zalazak Sunca 30sekundi i sva je hepi, kao, ju kako ja to mogu da gledam u Sunce, vidise kao dinar a tek boje sto je izredjala dok je zmurila i oblike. Sace i ona da kokodache o Suncu hihihi. I sestra ce uskoro da pocne jupiiii =D>

Svaka cast!!! Samo napred!!! I jedna ispravka POVECAVATI SAMO PO 10 SEKUNDI SVAKI DAN!!!

:wink: =D>

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub apr 18, 2009 3:20 am 
Član foruma

Jeste upravu si, ja cu da je pazim i merim vreme :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub apr 18, 2009 7:36 am 
Član foruma

Retina tj. mreznjaca oka sadrzi molekul koji upija energiju fotona - kvanta svetlosti. Fotone Sunca mozemo zamisliti kao paketice energije ( koji kad nas pogode se otvaraju - svaki dan je novagodina, suncana godina.... nego zamislite zelenu strelicu kao put mamazrachicine staze i zapevajte mamazracice mamazracice ne skreci sa stazice ne oklevaj ne dremaaaj vec pooklone spremaj :P :P :P )

Nego hteo sam da kazem da nas molekul oka koji upija svetlost se zove Rodopsin, a kod bakterija molekul koji upija svetlost se zove bakteriorodopsin.
Rodopsin je spoj skotopsina i retinala, a bakteriorodopsin je spoj opsina i retinala.

slika

Gore na slici je bakteriorodopsin, vidite ima 7 cevi to je opsin a unutar njega je retinal. Zelena krivudava strelica pokazuje kako dolazi paketic energije (hv). Kad se pogodi retinal, menja se oblik bakteriorodopsina i pumpaju se protoni neophodni za sintezu ATP-a, koja je prikazana na slici dole:

slika

Drugi rodopsinski bakterijski pigment moze prevesti foton u SIGNAL koji upravlja smerom kretanja i aktivnosti flagela - to im omogucuje da pronadju oblasti sa optimalnim uslovima svetlosti. Tako i kod nas kad bi mi dozvolili da nas svetlost vodi, a ne farmakomafija znali bi gde treba da se krecemo :)

Evo ga nas rodopsin koji se razgradjuje pri izlaganju svetlosti; u tom procesu se nadrazuju nervi koji izlaze iz oka

slika

Eto bakterije imaju imaju molekul za upianje svetlosti ko i mi. One to nabrzaka upiju i oma ATP. Kod nas bi to bilo daleko komplikovanije, uz puno signalnih puteva preko oka do mozga od mozga do svake celije :)

Vrh

Naslov: Aloha
PostPostano: sub apr 18, 2009 9:55 am 
Početnik

nelesko svaka cast brate na ovom divnom objasnjenju i molekularnim i bakterijskim obrazlozenjima i kako one upijaju svjetlos .. zakon ovo mi je nova grana znanosti ovdje .. dobar pocetak meni za daljnje ucenje ..hvala ti brate podrzavam te 100% ... sretno i puno vam ljubavi zelim svima :love3: :love3: :love3: \:D/ :love3: :love3: :love3:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 953 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 48  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 12 gostiju.