SOB je napisao/la:
Snaga-30V
Ograničenje struje 1.45mA
Početna struja vode 0.325mA
Elektrode-RPK-ZG
U vodi-10cm
Vani-5cm
Prečnik-3.6mm
Trajanje procesa 4sata
Krajnja struja-0.930mA
ppm-10.27 po kalkulatoru
voda-1l
E,sad mjehurići su na elektrodama,dnu i zidovima staklenke,ne znam da li je to uredu ,i kad sam procjedio kroz čistu lanenu krpu ostala je siva fleka sa rozikastim prstenom. Zašto ?Inače voda je bistra i,ha,čudnog okusa.

Dobrodošao!
Obzirom da imamo isti uređaj, ja ću ti pokušati pomoći sa opisom mog procesa. Iako nisi naveo, po početnoj struji mogu zaključiti da radiš sa destiliranom, a ne sa REdestiliranom (demineraliziranom) vodom. Kad sam ja počeo, radio sam sa destiliranom i imao sam mjehuriće. Oni nisu problem jer se radi o kisiku, ali možda ti se događa nešto što sam opisao u ovom postu:
http://www.galaksija.info/forum/viewtopic.php?p=60870#60870. Naravno, u vodi još nema peroksida, ali pojava mjehurića ipak može biti pokazatelj da ti se u vodu "otkidaju" čestice elektrode (zbog toga imaš onaj talog na krpi). Otkad koristim redestiliranu vodu, nemam nikakvih mjehurića. Pokušaj nabaviti redestiliranu i smanji napon procesa. Isto tako, provuci laser kroz vodu. Ako je zraka jako vidljiva, znači da imaš popriličan broj ppm-a nečega. Ako u zraci primjetiš učestalo iskrenje, to znači da je laser "uhvatio" čestice elektrode ili čestice nečega što je i prije početka procesa bilo u lošoj destiliranoj vodi. Da provjeriš kvalitetu destilirane, provuci laser kroz nju kad si je stavio u posudu u kojoj ćeš raditi elektrolizu, a prije samog puštanja struje. Kad to napraviš sa redestiliranom vodom, zraku nećeš vidjeti. To je zato jer redestilirana ima 0ppm-a, tj. u njoj nema apsolutno ničega. U destiliranoj ima minerala, pa se izmjeri 1 - 2ppm-a, ovisi kako kod koje. Najsigurniji si sa edestiliranom.
Moja početna struja je oko 0,2mA, završna 1,2mA. Treba mi 6 sati da dobijem 5-6ppm-a, ali sam koristeći redestiliranu, siguran da je to 6ppm-a iona srebra...
U svakom slučaju, na dobrom si putu. Biti će eksperimentiranja, ali ćeš dobiti vrhunsko srebro jer imaš odličan uređaj.
Eto, nadam se da sam bio od pomoći...