Tatanka je napisao/la:
Pozdrav svima!
Zanima me da li se u Hrvatskoj ili Zagrebu moze kupiti vas ppm metar Hanna Instruments TDS 1 koji ste prikazali ili neki drugi podjednako kvalitetan?
Na TDS 1 nisam naišao u Hrvatskoj. Nudili su mi slične, ali po nekih 400kn. Ovaj moj košta oko 22EUR u Italiji. Više o tome ću ti napisati u privatnoj poruci.
Citat:
ispada da pijem 48ppm-a sto mi nije posve jasno
.
Ja sam uspoređivao mjerenja TDS-a i rezultate po programu. Kad sam po programu dobio 48ppm-a, bilo mi je to čudno pa sam mjerio TDS-om. Broj na displayu je varirao od 004 do 005ppm-a. Zatim sam po programu odredio vrijeme da dobijem 60ppm-a. Kada je proces bio gotov, TDS je pokazao 6ppm-a. Neznam zašto, ali ispada da rezultat po programu treba podijeliti sa 10. U svim idućim mjerenjima je bilo isto. Znači da piješ srebro od 4,8ppm-a.
Citat:
ali sam sada zapoceo k.srebro pa bih vidio šta mogu sa njime postici
Po svim napisima, mms je puno jači i brži od KS-a. Možeš ga bez problema uzimati u kombinaciji sa KS. Jedan i drugi su stvarno jaka kombinacija. Koji će biti zaslužniji, mislim da ti ne treba biti bitno. Najvažnije je da ti ubiješ malog gada koji te muči tolike godine.
Citat:
... moram u Petrovu 3 na utvrđivanje ...
Obzirom da živim i radim nekih 5 min od Petrove, javi se kad dođeš u Zagreb. Spremit ću ti litru mms-a (nek ti se nađe) i nešto 35%-tnog konzumnog peroksida. On sprječava spajanje iona srebra, samim tim produžuje postojanost KS-a, te pojačava djelovanje istog (po mnogima i do 10 puta). Stavljam dvije kapi na litru, pa će ti 2dl trajati jako dugo.
Citat:
Prijatelj mi ima cir na zeludcu vec dugo
Mene je godinama mučio čir na dvanaestercu. Liječnik mi je rekao da se u 99% slučajeva radi o bakteriji koja je vrlo tvrdokorna, ali se može riješiti. Pretpostavljam da je ista stvar i sa želucem. Otkad pijem srebro, u novije vrijeme i mms, mogu jesti apsolutno sve, čak mogu i prije spavanja pojesti naranču pa nakon toga popiti šalicu mlijeka. Želudac se malo pobuni, ali nemam problema sa stolicom. To je do prije godinu dana bilo nezamislivo. Daj prijatelju mms i srebro zajedno, pa nek sredi tu bakteriju.
Pozdrav!