Sada je: uto maj 06, 2025 6:17 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 596 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 30  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: sri apr 01, 2009 11:48 pm 
Početnik

ovaj se forum zove www.galaksija.info

izgleda da tombola33 doslovno radi to.

inace tekst mi je totalno usmjeren za znanstvenike, ako uopce postoji tako neki otvoreni znanstvenik, vecinom su to zatvoreni neinteligentni intelektualci, iako ima manji broj njih koji bi rado ovo citali. nadam se da ces napisat prvu pravu knjigu postanka.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet apr 02, 2009 8:16 am 
Član foruma

Moram reagirati, iako priznajem – uvijek imam pomalo grižnju savjesti što ometam tombolu u iznošenju (i prenošenju) samo njemu znanih informacija „s onostranog“. Mada je ovo (ipak) forum a ne osobni blog ili site.

@luka313, za tvoju dodatnu informaciju – tombola33, aka. Delija,... objavljuje svoje tekstove na mnogim mjestima diljem interneta i šire, putem svojih knjiga i one koju priprema - “TESTAMENT ZA NOVO DOBA” (čije dijelove i ovdje možeš čitati), tako da nema zime (niti za znastvenike). :mrgreen:
Možda da malo prošetaš webom?!, vidjet ćeš puno lipih stvari.

@tombola33, iskreno malo sam razočaran tvojom reakcijom, iako odgovaraš na metuzalemov post, imam dojam da te smetaju i ostali („fakinčići“). OK, shvaćam i zašto, ali...
Tvoja je osobna želja bila da nas i ovdje upoznaješ sa svojim znanjem i tvoja obećanja i dalje vise u zraku. Priznao to ti ili ne.
I kao što i na svojim blogovima pišeš, tako isto pišeš i ovdje, s tom razlikom da te ovdje onda ipak malo „provociramo“ da nam kažeš koju više. Zato je ovo forum. A nitko (bar sam uvjeren) ne misli ništa loše, dapače. Jer ako je netko priznata i cijenjena "institucija" na forumu onda si to valjda (i) ti! :wink:

A sad (P.S.), što se tiče privatnog života (svojedobno sam ti već čestitao na volji i trudu) -ipak imamo i mi ostali svojih problema. Za nevjerovat - kakvih sve. I kad je riječ o zdravlju i kad je riječ o financijama. Pa tako evo i ja iščekujem već više od dvije godine da mi „tvoja“ Nizozemska odgovori na upit za dijelom invalidske mirovine, koju su mi dužni isplaćivati. Ti bar iz (čak i) bivše države dobivaš nešto dok je slavna kraljevina po pitanju novca, makar i sitniša ipak tipični sjevernjački škrtac. Od ove hrvatske mizerije danas ne bih mogao spavati ni na klupi u amsterdamskoj šumi. Dok sam im nekoć ostavljao tisuće guldena na smještaj, hranu i osiguranje (čak i kasko #-o ). Pa o tome toliko.

A sad ipak očekujem(o) nastavak igre s brojevima, postankom, planetima i svemu ostalom. Dok se još možemo igrati :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet apr 02, 2009 10:03 am 
Član foruma

kin93 je napisao/la:
Moram reagirati, iako priznajem – uvijek imam pomalo grižnju savjesti što ometam tombolu u iznošenju (i prenošenju) samo njemu znanih informacija „s onostranog“. Mada je ovo (ipak) forum a ne osobni blog ili site.

@luka313, za tvoju dodatnu informaciju – tombola33, aka. Delija,... objavljuje svoje tekstove na mnogim mjestima diljem interneta i šire, putem svojih knjiga i one koju priprema - “TESTAMENT ZA NOVO DOBA” (čije dijelove i ovdje možeš čitati), tako da nema zime (niti za znastvenike). :mrgreen:
Možda da malo prošetaš webom?!, vidjet ćeš puno lipih stvari.

@tombola33, iskreno malo sam razočaran tvojom reakcijom, iako odgovaraš na metuzalemov post, imam dojam da te smetaju i ostali („fakinčići“). OK, shvaćam i zašto, ali...
Tvoja je osobna želja bila da nas i ovdje upoznaješ sa svojim znanjem i tvoja obećanja i dalje vise u zraku. Priznao to ti ili ne.
I kao što i na svojim blogovima pišeš, tako isto pišeš i ovdje, s tom razlikom da te ovdje onda ipak malo „provociramo“ da nam kažeš koju više. Zato je ovo forum. A nitko (bar sam uvjeren) ne misli ništa loše, dapače. Jer ako je netko priznata i cijenjena "institucija" na forumu onda si to valjda (i) ti! :wink:

A sad (P.S.), što se tiče privatnog života (svojedobno sam ti već čestitao na volji i trudu) -ipak imamo i mi ostali svojih problema. Za nevjerovat - kakvih sve. I kad je riječ o zdravlju i kad je riječ o financijama. Pa tako evo i ja iščekujem već više od dvije godine da mi „tvoja“ Nizozemska odgovori na upit za dijelom invalidske mirovine, koju su mi dužni isplaćivati. Ti bar iz (čak i) bivše države dobivaš nešto dok je slavna kraljevina po pitanju novca, makar i sitniša ipak tipični sjevernjački škrtac. Od ove hrvatske mizerije danas ne bih mogao spavati ni na klupi u amsterdamskoj šumi. Dok sam im nekoć ostavljao tisuće guldena na smještaj, hranu i osiguranje (čak i kasko #-o ). Pa o tome toliko.

A sad ipak očekujem(o) nastavak igre s brojevima, postankom, planetima i svemu ostalom. Dok se još možemo igrati :wink:

Veoma lijepo napisano što mi daje impuls da nastavim.

Napisao si: iako odgovaraš na metuzalemov post, imam dojam da te smetaju i ostali („fakinčići“)
Moram primjetiti da nisam, kao obično, bio dorečen jer mislio sam na "fakinčiće" i sa drugih foruma.

Opet moram navesti da ja pišem ono i onako (po vremenu) kako se to meni nameće.
Drugo nemam šta dodati.

[/b]

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet apr 02, 2009 5:57 pm 
Početnik

ja sam tu doso s foruma.hr tako da....

jednom sam postao temu naziva "brojevi" na magiji i mistici, jel me zanimalo sve o brojevima, ali tamo nije bilo tolko zanimljivih postova o njima, ovdje je bolje.

nego tombola33 super su ti slike, ja volim slike, dao sam si isprintat neki dan za sobu od ljubov popove jednu, bas je avant garde neznam iz koje godine je negdje iz 1918 il tak nekaj.

imas koju za poklonit?

tako da ako te nadzivim da je mogu skupo prodat :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet apr 03, 2009 7:56 am 
Član foruma

(39128)

U redu, idemo dalje.
Ako ste dobro pratili moja izlaganja tad će se, vjerujem, mnogi složiti s tim da sam vas ''uveo'' u najdalju prošlost koja se tiče Majke prirode.
Dalje; ljudski um ne može da ''uđe''.
Uostalom, nema ni potrebe da se ''uđe'' dalje jer smo došli do spoznaje iz koje možemo izvući logični zaključak da smo dosegli vrijeme ''alfa''.

Jedno morate imati na umu.
Tekar prihvaćanjem spoznaje da je Majka priroda '''ispunjena'' sa pratvari ili pramaterijom čovjek može započneti s manipulacijama.
No te manipulacije moramo potkrijepiti logičkim činjenicama koje nas, jedino, mogu dovesti do saznanja da čovjek može i mora mijenjati postavke koje se tiču Postanja.

A sad razmišljajte sa mnom.
Prihvaćajući postojanje pratvari ili pramaterije ćovjek si može stvoriti zor postojanja ograničenog prostora.
Naime ako bi ''jednu količinu'' pratvari ili pramaterije ''stavili u jedan zatvoreni prostor, npr. u jednu kuglu manjih dimenzija, dakle u jednu kuglicu (što si možemo zamisliti), stvorili bi si zor zatvorenog prostora.
Sad zanemarimo pratvar ili pramateriju - da bi u našem mozgu ostao samo zor kuglice.
Ta kuglica se u svakom slučaju nalazi u Majci prirodi.
No da bi Majka priroda u kojoj se nalazi Sve pokazala svoje prisustvo u kuglici i oko nje (jer tako po svoj logici mora biti) to je u samoj kuglici Utisnula Otisak Nepromjenljive vrijednosti srži; Svog bitka.
No, kako sad znamo da postoji i Majka priroda koje se nalazi u Svemu to je i ona u kuglici Utisnula Otisak Nepromjenljive vrijednosti srži; Svog bitka.
(ponovljen crtež)
slika
I to je po logici Lao Tse-a bio Tao, ili ''Početak puta neba '' kojeg je prikazao crtežom jyn & jang.
(Primjedba: Možda niste znali da je pojam Tao stariji negoli filozofija Lao Tse-a.
Naime taj pojam ide zajedno s izvjesnim predstavama stare narodne religije o Tao-u).
No, po meni, tu ne ''započinje ''put neba'' - jer prema crtežu je Majka priroda, tad, još uvijek ''pokazivala'' stanje mirovanja.
To uostalom pokazuju samo dvije ''vrijednosti'' (yin & yang) kojima nedostaje TREĆA, kako bi bio ispunjen vječni Zahtjev Trojstva.
Naime bez treće ''vrijednosti'' kuglica ne bi ni mogla postojati.

I sad smo došli do informacije koja, bar koliko nam je to poznato, dosad nije bila prezentirana ljudima koji su obitavali, i obitavaju, na planeti Zemlji.

Slijedi nastavak

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet apr 03, 2009 9:58 pm 
Član foruma

(39204)

Žao mi je ali gornja slika je pretrpjela izmjenu.
Ta izmjena izgleda ovako:
slika

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto apr 07, 2009 10:56 am 
Član foruma

(39398)

Dakle imamo Majku prirodu u kojoj se nalazi Sve.
Ta Majka priroda je bezgranična, odnosno beskonačna.
Svakako, kako nas Majka priroda navodi da je posmatramo kroz bezgraničnost - to je upravo bezgraničnost ta koja nas davodi do logičkog zaključka da se vječno nalazi u stanju totalnog Mirovanja.
Nadam se da ste ovo razumjeli, jer ako bi se nešto i kretalo u bezgraničnosti - to se kretanje ne bi moglo ni po kojoj osnovi odrediti.

S druge strane, Majka priroda koja se nalazi u Svemu, uz to što se može naći u stanju totalnog Mirovanja -
(jer možemo da je posmatramo kroz prizmu Prirode koja se nalazi u Majci prirodi u kojoj se nalazi Sve, na koji način i ona postaje bezgranična, odnosno beskonačna, što znači da će se i ona naći u stanju totalnog Mirovanja)
- nosilac je Svega koje se kreće, ili je nosilac onog koje prolazi kroz procese mijena.
Dakle Majka priroda koja se nalazi u Svemu je daleko ''atraktivnija'' od Majke prirode u kojoj se nalazi Sve.

Možda ćete pomisliti da je ovo filozofiranje bezvezno, no vjerujem da ću vas moći uvjeriti u suprotno.
Da bih to uspio poslužit ću se s četverokarakternim prirodama.
Iznio sam da postoje:
1. Priroda čija se narav pokazuje u svoj-svojoj pozitivnoj formi
2. Priroda čija se narav pokazuje u svoj-svojoj pozitivno/negativnoj formi
3. Priroda čija se narav pokazuje u svoj-svojoj negativnoj formi
4. Priroda čija se narav pokazuje u svoj-svojoj negativno/pozitivnoj formi
Svakako da će biti čitatelja koji to neće prihvatiti kao ozbiljnu informaciju, ali ako bi malo više opteretili mozak mogli bi te četiri prirode posmatrati kroz mnoge primjere koji su ''vidljivi na svakom koraku''.
Kao jedan primjer, od velikog broja primjera, možemo navesti ''ono vidljivo'' koje se očituje kod ljudi.
Primjeri:
Nepobitno je da se kod čovjeka manifestiraju njegove prirode - što nam pokazuje da sa čovjekom (i ne samo sa čovjekom) vladaju te prirode.
- Uzmimo za primjer Svetog Leopolda Mandića.
Proučavajući njegov život ne možemo naći nijedno negativno djelovanje tokom njegovog života.
Dakle možemo zaključiti da se je tokom njegovog života u njegovom Materijalanom sistemu manifestirala pozitivna priroda.
- Niko ne može osporiti da je donedavni predsjednik Amerike, George Bush, bio u početku pozitivan.
No tokom drugog mandata pokazao se kao veliki negativac.
Dakle mislim da će se mnogi od vas složiti da se u njegovom Materijalnom sistemu manifestira pozitivno/negativna priroda.
- Svakako, ako bi tražili osobu u čijem se je Materijalnom sistemu manifestirala negativna priroda, svakako za primjer možemo uzeti Adolf Hitlera.
- Ako bi proučili život i djelovanje Josipa Broza uvidjeli bi da je on početkom preuzimanja vlasti djelovao beskrupulozno, dakle negativno - no niko ne može osporiti da je njegovo djelovanje, naročito poslije 60-tih godina pa do pred njegovu smrt, bilo pozitivno.
Dakle možemo slobodno reći da se je u njegovom Materijalnom sistemu manifestirala negativno/pozitivna priroda.

A sad da se vratim na tekst koji je vezan za prikazane slike 1, 2 i 3.
Na slici 1 je prikazan bezgranična Majka priroda, s Otiskom, u kojoj se Sve nalazi.
Ta Majka priroda je u stanju totalnog Mirovanja.
Logično, i u Otisku Nepromjenljive vrijednosti srži njenog bitka mora da se manifestira vječna Težnja za Mirovanjem.

Na slici 2 je prikazana bezgranična Majka priroda koja se nalazi u Svemu.
Kako tu Prirodu u ovom momentu našeg promatranja nećemo stavljati u okvire bezgranične Majke prirode u kojoj se Sve nalazi, to se kod nje manifestira vječna Težnja za Pokretom.
(Ta vječna Težnja za Pokretom se je odražavala i u samoj pratvari ili pramateriji, kao i kod mijena četverokarakternih priroda).
Logično, i u Otisku Nepromjenljive vrijednosti srži njenog bitka mora da se manifestira vječna Težnja za Pokretom.

I tako smo došli do prikaza na slici 3.
Ako dobro razmislimo tad dolazimo da zaključka da slika 3 nema nikakve veze s Materijalnim.
Dakle ova slika ''prikazuje'' fikciju - jer nedostaje treći pojam koji bi ''dao'' kuglici vrijednost Materijalnog.
Prema tome, Yin & Yang koji je objavljen od strane Lao Tse-a je fikcija - što nas ne može navesti na to da je akceptiramo kao vrijednost od koje je ''krenuo'' Put.
(Istina, Majka priroda; DA, ali čovjek; NE).
Stoga se moramo potruditi da nađemo ''treću dimenziju'' koja će ovu fikciju pretvoriti u Stvarnost, odnosno da ta fikcija dobije vrijednost Materijalnog - na koji način ćemo ispoštovati Zakon Trojstva.

Slijedi nastavak

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet apr 09, 2009 1:28 am 
Član foruma

tombola33 je napisao/la:
(39398)
- Ako bi proučili život i djelovanje Josipa Broza uvidjeli bi da je on početkom preuzimanja vlasti djelovao beskrupulozno, dakle negativno - no niko ne može osporiti da je njegovo djelovanje, naročito poslije 60-tih godina pa do pred njegovu smrt, bilo pozitivno.
Dakle možemo slobodno reći da se je u njegovom Materijalnom sistemu manifestirala negativno/pozitivna priroda.

Tombola, kad god neko pomene doticnog ja se uvek najezim...
taj smrtnik nije imao pozitivnih faza...
evo ja osporavam da je ikada ista dobro uradio osim sto je odlicno uradio domaci zadatak i pripremio teren da nam se desi sta nam se svima ovde desilo...
on i njegovi su pripremili... a mi somovi prihvatili :( da ne razvijam ovu temu dalje
samo sam hteo reci da si, po mome misljenju, sa ovim primerom kljucno promasio...
inace sa velikom paznjom pratim tvoje izlaganje, samo napred

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet apr 09, 2009 10:34 am 
Član foruma

ras je napisao/la:
tombola33 je napisao/la:
(39398)

Tombola, kad god neko pomene doticnog ja se uvek najezim...
taj smrtnik nije imao pozitivnih faza...
evo ja osporavam da je ikada ista dobro uradio osim sto je odlicno uradio domaci zadatak i pripremio teren da nam se desi sta nam se svima ovde desilo...
on i njegovi su pripremili... a mi somovi prihvatili :( da ne razvijam ovu temu dalje
samo sam hteo reci da si, po mome misljenju, sa ovim primerom kljucno promasio...
inace sa velikom paznjom pratim tvoje izlaganje, samo napred

Ni ja ne želim da se dalje razvije ova tema, ali moram odgovoriti na ovo (u mom stilu :twisted:).

Šteta da u tvom profilu ne piše koje si godište jer bih u tom slučaju znao više; zašto si tako reagirao na spomen Broza.
Ja mogu ponoviti ono koje sam napisao, a što će mnogi savremenici iz tog doba potvrditi - iako sam bio ''proganjan'' od strane komunista s kojima sam dolazio u dodir (još daleke 1957.) kroz moj razvoj od momačkog doba pa do doba čovjeka srednjih godina.
Čak, 1967. sam bio i u zatvoru - koji sam ''zaradio'' lažnim iskazima od strane komunista.
No ovo nije nikakva obrana Broza jer ja i mnogi drugi posmatram njega drugim očima nego ti.

Nego da prokomentiram, što je moguće kraće, ono moje naglašeno iz tvog teksta.
Kao prvo, TVRDIM, da smo mi ljudi IZMANIPULIRANI, ali ne od nekih vanzemaljaca već smo MANIPULACIJU Nametnuli sami sebi (kroz Ponavljanje naših života, odnosno kako mnogi kažu putem rainkarnacije).

No i ta MANIPULACIJA nije stvorena od ljudi, već od Majke prirode.
Naime, ''znajući'' da će ljudi kroz svoj razvojni put biti onakvi kakvi jesu (uglavnom UNIŠTAVATELJI) to je za svaku Civilizaciju ''izrađen Scenario'' koji se je pokazivao, i pokazuje se, svakodnevno.

Sad promisli o onom koje ću napisati.
Ja se naježim svaki puta kad stanem na nekog mrava, a zgrozim se kad ustanovim da ih je bilo više na tlu.
No kasnije se uvijek pitam: A šta bi bilo kad ja i druga živa bića ne bi stala na mrave?
Šta bi bilo kad ne bi bilo mravojeda i onih živih bića koji s njima utažuju glad?
Eto, ako o ovom dobro razmisllimo ne trebamo li se pitati (znam da ću nakon ovoga ispasti antikrist): Trebamo li sve osvajače, dakle i Hitlera, posmatrati ''očima kojim ih gledamo''?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon apr 13, 2009 6:50 pm 
Član foruma

Ma, tombola, nedaj se iznervirat tim nekim primjedbama... vazda ima nas koji rado čitaju tvoja izlaganja... samo tako nastavi... :?

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto apr 14, 2009 5:54 am 
Član foruma

theodores je napisao/la:
Ma, tombola, nedaj se iznervirat tim nekim primjedbama... vazda ima nas koji rado čitaju tvoja izlaganja... samo tako nastavi... :?

Nema sekiracije moj theodorese =D> - što se tiče nastavaka.
Ali što se tiče prevođenja impulsa koji stižu do mojeg Materijalnog sistema tu se baš ne mogu pohvaliti da nisam iznerviran #-o - neovisno od toga što sam svjestan da ovo koje ja izlažem nije niko dosad od živućih ljudi objavio.
Uostalom u to si se već uvjerio, a slijedeći tekst (koji ću danas objaviti) će te uvjeriti još više.

Pozdravlja te tombola33.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri apr 15, 2009 4:34 pm 
Član foruma

(40342)

I da neko ne manipulira s nama ljudima.
Naime jučer sam sve pripremio da objavim, kako sam obećao, tekst sa crtežima koje sam spremao dosta dana, i onda problemi sa kompjuterom - koji su, za ne vjerovati, sami od sebe nestali danas.
I da se ne nasmijem onima koji ne vjeruju u kosmičku organizaciju - iako oni, koliko je meni poznato, najviše koriste onu narodnu: ''Čovjek snuje a Bog određuje''. :twisted:
No da ne dođe do nečeg nepredviđenog ajmo s nastavkom.

Po svoj logici Majka priroda u kojoj se nalazi Sve mora postojati
Također i Majka priroda koja se nalazi u Svemu isto tako mora postojati.
Svakako, ako u to ne želite vjerovati to je vaše pravo.
Ja vjerujem.
Dakle, prihvaćajući ovu spoznaju kao vjerodostojnu možemo da uradimo crtež koji bi nam mogao poslužiti kao zorni prikaz iznešenog.
Da vidimo taj crtež.

slika

Ako pažljivo osmotrimo crtež to po svoj logici Majka priroda koja se nalazi u Svemu mora se također nalaziti u Majci prirodi u kojoj se nalazi Sve.
(Svakako mislim da nije suvišno ponoviti da se obje Prirode razlikuju po Otisku Nepromjenljive vrijednosti srži svog bitka).
Prikažimo i to crtežom.

slika

Dalje imamo četverokarakterne prirode čije se naravi pokazuju u svoj-svojim formama.
Sad pazite.
Opet po svoj logici, u svakoj od od četverokarakternih priroda se mora u toku ''njene''mjene nalaziti Majka priroda koja se od vječne prošlosti nalazi u Svemu.
Pogledajmo.

slika

Sad, ako po prethodno iznešenom dobivene pojmove ukomponujemo u Sliku 001 / 1A dobit ćemo kompoziciju prikazanu na Slici 001 – 1C.

slika

I na taj smo način došli do kompozicije u kojoj je prikazana Stvarnost koja podliježe Zakonu koji je vječno prisutan u Majci prirodi – kojeg možemo prihvatiti kao Zakon Trojstva.
No da se razumijemo.
Nije to Stvarnost materijalih vrijednosti već je to pretpostavljena Stvarnost, koju može ljudska svijest prihvatiti služeći se logičkim zaključcima.
A upravo nas logički zaključci mogu navesti na to da koristimo pretpostavljene Stvarnosti kao Arhetip (Uzor) koji su po stvaranju materije Organizovano dobili oblik materijalnih vrijednosti.
Da bi ovo razumjeli iznijet ću, kao primjer od bezbroj primjera, slijedeći logički zaključak.
Upravo nas gornja TRI Otiska nepromjenljive vrijednosti srži bitka navodi da su oni UZOR po kojima se u prvim danima života u utrobi majke stanice (ćelije) dijele u TRI listića – od kojih će se razviti 1. živčani sistem, 2. pluća i organi za varenje, 3. kičmu, mišiće i krvne sudove.

Dakle, već iz prethodno iznešenog možemo donijeti logičan zaključak da Trojstvo u potpunosti ''zadire'' u vječnu prošlost.

Slijedi nastavak

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned apr 19, 2009 11:15 pm 
Član foruma

Izvinite ali moram se malo opustiti.

luka313 je napisao/la:
ja sam tu doso s foruma.hr tako da....

jednom sam postao temu naziva "brojevi" na magiji i mistici, jel me zanimalo sve o brojevima, ali tamo nije bilo tolko zanimljivih postova o njima, ovdje je bolje.

nego tombola33 super su ti slike, ja volim slike, dao sam si isprintat neki dan za sobu od ljubov popove jednu, bas je avant garde neznam iz koje godine je negdje iz 1918 il tak nekaj.

imas koju za poklonit?

tako da ako te nadzivim da je mogu skupo prodat :wink:

Imam.
Dođi kod mene u slijedeću nedelju (26. 4.) kada ću izložiti neke od svojih stotinjak radova i odaberi.
Usput možemo odigrati i partiju biljara.

No ako ne možeš doći onda odaberi na adresi: http://picasaweb.google.com/delija33 - iskopiraj i urami.

Dakle problema nema do dođeš do moje slike. :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned apr 26, 2009 7:59 am 
Član foruma

(41094)

Ponovit ću ovo:
''...I na taj smo način došli do kompozicije u kojoj je prikazana Stvarnost koja podliježe Zakonu koji je vječno prisutan u Majci prirodi – kojeg možemo prihvatiti kao Zakon Trojstva.
No da se razumijemo.
Nije to Stvarnost materijalih vrijednosti već je to pretpostavljena Stvarnost, koju može ljudska svijest prihvatiti kao postojeću služeći se logičkim zaključcima.
A upravo nas logički zaključci mogu navesti na to da koristimo pretpostavljene Stvarnosti kao Uzore (Arhetip) koji su po stvaranju materije Organizovano dobili oblik materijalnih vrijednosti''...

Pitam vas, da li možete prihvatiti postavku da pretpostavljenu Stvarnost možemo izjednačiti sa izrađenim konstruktivnim crtežom po kom će neki predmet urađen u radionici dobiti formu Materijalne stvarnosti.
Svakako da se u Majci prirodi od vječne prošlosti ne stvaraju crteži, već se u samoj biti Majke prirode stvara samoinicijativna Ideja, kao pretpostavka - da će jednom nešto, koje nosi svu logičnost u sebi da može biti stvoreno, po stvaranju i postati Materijalna stvarnost.

Mislim da nije na odmet da vas Podsjetim da je svaka Materijalna stvarnost (tvorevina) vezana za:
1. DUŽINU,
2. ŠIRINU i
3. VISINU
No da bi ta Materijalna stvarnost postala potrebno je da na nekog:
4. STVARAOCA (STVORITELJA)
djeluje neka:
5. POBUDA (AGENS, RADNI PRINCIP)
da od nekog:
6. MATERIJALA
napravi tu Materijalnu tvorevinu, i to kroz neko:
7. VRIJEME.
Svakako da ova postavka dobivanja Materijalne stvarnosti važi za ono vrijeme kada je stvorena materija, a ne za vrijeme kad materija nije još postojala.
Dakle ja iznosim podatke koji zadiru u vrijeme kad Stvoritelj nije bio aktivan - što znači da kao Stvoritelj nije ni postojao.
No logično je da, tad, Stvoritelj nije ni mogao biti aktivan, odnosno nije postojao kao Stvoritelj, jer nije postojalo ničeg materijalnog, dakle nikakav Materijal (vidi točku 6.) da se stvori bilo kakva Materijalna tvorevina.
Prema tome su se kroz vječnu prošlost u Majci prirodi morali odvijati beskonačno-bezbrojni ciklički procesi smjena četverokarakternih priroda - da bi se, jednom, u njoj SAMONIKLO ''pojavila'' Ideja da se u njenoj biti ''pojavi svjesnost'' vječnog postojanja Zakona Trojstva, kojeg je i ona ''trebala ispoštovati'' da bi ciklički procesi ''dobili važnost u svom vječnom zaokruženju''.

Radi ovog prethodno iznešenog ponovit ću i ovo:
''...Jedno je sigurno.
U Vječnoj prošlosti PRIRODA Nije bila u ovakvom stanju u kakvom je danas.
Za primjer, mnogi mislioci nam nude mišljenje da u PRIRODI Vječno vlada svijest.
Iskreno, donedavno sam i ja bio tog mišljenja, no po Misaonom pritisku sa strane promijenio sam mišljenje o Vječnoj svijesti...
Naime, svijest NE POSTOJI Vječno - osim ukoliko svijest ne posmatramo kroz prizmu savršenih logičnih zakona po kojim su se u PRIRODI odvijali *procesi koji su je razvili do stupnja u kojem se danas nalazi.

No da se još malo vratim na izradu Materijalne stvarnosti, koju Stvarnost možemo posmatrati kroz formu nekog predmeta.
Da bi čovjek-stvoritelj stvorio neki predmet prvo se kod njega pojavljuje Ideja da stvori taj predmet.
(Nadam se da niste zaboravili da se Majka priroda nalazi U Svemu – dakle i u čovjeku).
Svakako da u ovom momentu nije važno da li je ta Ideja inicirana od strane Majke prirode, ili je potreba inicirala Ideju.
Mislim da ćete se složiti s time da ta Ideja nema u sebi ničeg koje bi bilo vezano za bilo koju Materijalnu vrijednost.
Dakle, potaknut Idejom čovjek je uradio crtež predmeta – koji će biti stvaran u radionici.
No taj crtež, kao ni Ideja, nije Materijalna stvarnost već je to pretpostaljena Stvarnost
Naime tako dugo dok čovjek-stvoritelj ne izradi predmet po crtežu – taj predmet će biti pretpostavka.

I da li shvaćate našto vas navodim?
Shvaćate li da se vječno u Majci prirodi provode Zakoni koji ne podliježu ničijoj svijesti, već su oni nastali po savršenoj logici da svaki od tih Zakona moraju da budu onakvi kako to Logika nalaže.
Znači, po savršenoj logici - postojanje Trojstva koje čine Tri prirode (prikazane na slici 001 – 1C), iako nemaju u sebi nikoju Materijalnu vrijednost, toliko je logično da jednostavno nikakve druge kombinacije ne dolaze u obzir da to Trojstvo nije Osnova svega.
I po tom Trojstvu je, jednom, stvorena Supstancija postanka, koja Supstancija je dobila sva svojstva Materijalnih vrijednosti.
Zato, po savršenoj logici i možemo prihvatiti spoznaju da uz materiju i antimateriju Mora da postoji još Nešto – koje neki mislioci nazivaju pratvar ili pramaterija.
A sama Supstancija postanka je nepobitno Uzor prvostvorenim atomima vodika, što znači da taj atom MORA da u sebi nosi predstavu Trojstva.

No vratimo se časkom još na ovo.
Jest, dobro ste pročitali: Da bi čovjek-stvoritelj...
No da je čovjek-stvoritelj to nije moja objava.
Naime ja sam samo ponovio Mojsija:
(26) I reče Bog: "Načinimo čovjeka na svoju sliku, sebi slična, da bude gospodar ribama morskim, pticama nebeskim i stoci - svoj zemlji - i svim gmizavcima što puze po zemlji!" (27) Na svoju sliku stvori Bog čovjeka, na sliku Božju on ga stvori, muško i žensko stvori ih...
... (31) I vidje Bog sve što je učinio, i bijaše veoma dobro. Tako bude večer, pa jutro - dan šesti.
(Ovo sam objavio kako bi i vi pokušali malo logički razmišljati.
Normalno, kasnije ću iznijeti objašnjenje koje će se odnositi na izvode iz rečenica, koji su signirani crvenim slovima).

Moram priznati da nisam imao namjeru da vas s ovim informacijama maltretiram ali morao sam vam to sve iznijeti kako bi shvatili to da je Postanak Materijalnog svijeta prvo predviđen a onda po pretpostavljenom ostvaren.

Eto, toliko za ovaj puta, a sad odoh da izložim svoja slikarska umjeća.

Slijedi nastavak

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 03, 2009 1:25 pm 
Član foruma

(41562)

Eto, i ovo je prošlo.

slika

slika

No moram napomenuti da se kod prodaje slika uveliko osjeća prisutnost svjetske financijske krize.
Dakle odsad kod mene slike padaju u zadnji plan mojih aktivnosti.

A sad da nastavim s izlaganjem onih informacija koje dolaze do moje Materijalne svijesti, bez mog učešća.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri maj 06, 2009 11:16 pm 
Član foruma

(41562)

Tražim ispriku jer sam iz nekog razloga morao u prethodnom postu brisati ovaj tekst kojeg kompletno ponovno ovdje objavljujem.

Jedno treba da shvatite.
Majku prirodu kao i ostale prirode nemojte posmatrati kroz prizmu beskrajnosti (beskonačnosti).
Istina, bilo koja priroda se odražava u beskrajnosti, ali svaka od njih se isto tako u potpunosti odražava i u bilo kojem ograničenju.
Dakle, na kraju možemo zaključiti da se svaka od priroda odražava i u nekoj točci.

Pokušati ću to objasnio zorno.
Zamislite jedno gumeno crijevo kroz koje teče mlaz Vode.
Taj mlaz Vode posmatrajte kroz prizmu bilo koje prirode, ili kroz prizmu svih priroda.
Sad zamislite da mlaz Vode tvori veoma mnogo supstancija koje, kao vodena masa, na kraju krajeva ipak čine Vodu.
Zamislite si sada da iz gumenog crijeva pada vodena masa na nekog potrošača.
Uzmimo za primjer da je taj potrošač; čovjek.
Kako je za pranje kože čovječjeg tijela potrebna vodena masa koju tvori veoma mali broj supstancija (recimo njih četiri) to se je Majka priroda pobrinula da se automatski čini selekcija potrebnih vodenih masa, čija je odgovornost da supstancije koje tvore vodenu masu:
1. operu prljavštinu sa kože
2. da operu dlaku
3. da odstrane višak mrtvih stanica
4. da napoje korijen dlake s potrebnom supstancijom.
Dakle iako postoji vodena masa sa mnogo supstancija – ta vodena masa je selektirana.
Jest da će se u toj vodenoj masi, u kojoj se nalaze njih četiri, naći i još velik broj drugih supstancija ali one će za kožu biti neprimjetljive što znači da će proteči preko kože bez ikakvog efekta.

Nemojte da mislite da sam ovo iznio samo ovako; ''iz rukava'', jer ovo iznešeno se izjednačuje sa znanstvenim otkrićem do kojeg je došao Dr. Günter Blobel (za koje otkriće je dobio Nobelovu nagradu).
Naime treba da znate da se stanice u tijelu hrane po šifriranim vrijednostima (koje moraju biti, po frekvenciji, iste vrijednosti kao i molekule proteina, da bi te molekule hranile Samo svoje stanice, dakle one koje u svojoj biti titraju istim brojem titraja u određenom vremenu.
Ukoliko stanice ne prepoznaju titrajnu vrijednost molekule proteina, to te molekule neće da se zaustave uz membranu stanice, a to znači da te molekule treba da putuje dalje do onih stanica koje će ih prepoznati.
Ako nijedna stamica u tijelu ne prepozna frekvenciju molekule proteina, te molekule će proči kroz sisteme tijela bez efekta.

No sad da vam objasnim zašto sam iznio ove prethodne spoznaje.
Iako vjerujem da u to nećete vjerovati, ali u ovim se spoznajama može naći poruka, zašto na Zemlji ima sve više pretilnih ljudi, kao i odgovor na pitanje zašto je došlo do naglog izumiranja dinosaurusa kao i ostalih vrsta ogromnih predstavnika faune i flore.
Svakako, ove nam spoznaje nude podatak da je u ovom momentu prenapučenost ljudske populacije na Zemlji, po broju, enormno premašena.
No o tome kasnije.

Eto, sve ovo prethodno sam iznio da bi shvatili da Majka priroda, kao i bilo koja priroda (od njih 4), nema ograničenja, što je i razlog zašto sam mogao da ih prikažem u ograničenim prostorima (kružnicama) na ranije objavljenim crtežima.
Možete li ovo shvatiti i prihvatiti.
Ako možete onda ste na dobrom putu da shvatite mnoge nepoznanice na koje znanstvenici nemogu odgovoriti.
Tako ćete moći shvatiti mnoge četvornosti koje se pokazuju ''na svakom koraku'' oko nas, a koje četvornosti su ''dobile'' svoju vrijednost od navedenih četverokarakternih priroda.
I upravo zato su sljedbenici Pitarogore objavili svoju ''zakletvu'': Čistim srcem ti se zaklinjem svetom četvoricom, praizvorom vječne Prirode, stvoriteljem duše.

Svakako da su se u vječnoj prošlosti četverokarakterne prirode odražavale tokom mijena u Majci prirodi kao jedan kompleks u vrijeme ''svoje vladavine''.
No stvaranjem Materijalnog svijeta taj kompleks je izgubio vrijednost u svom sadržaju, što znači da se je odražavanje tih četiri priroda kroz neku Materijalnu vrijednost ostvarivalo prema formi i razvoju te Vrijednosti.

Opet radi boljeg shvaćanja uzet ću za primjer čovjeka.
Kod formiranja bebe, još dok je bila u fazi embrija, jedna od četverokarakternih priroda će dati Otisak svog karaktera (+ ili +/- ili – ili -/+) u samoj DNA molekuli, tog embrija.
Na taj način će se po razvoju u čovjeka – kod tog čovjeka ispoljavati, ne samo jedan od četiri karaktera, već i, u osnovi, i jedan od četiri temperamenta.
No, kako je čovjek vezan za odgoj roditelja i društva to će se u samoj DNA molekuli dešavati promjene koje će biti vezane i za neku od ostalih tri četverokarakternih priroda.
Nadam se da sam bio dovoljno jasan?

No neko će pitati: Pa gdje je tu Trojstvo?
Odgovor je jednostavan.
Kako imamo Majku prirodu u kojoj se Sve nalazi, Majku prirodu koja se u Svemu nalaz, te 4 četverokarakternih priroda to one zajedno čine grupaciju od Šest priroda.
Svakako, kako je Majka priroda dualna (dakle 2) to se u njenoj dualnosti može u toku mijena odražavati samo jedna od 4 prirode.
Tako dobivamo 2 + 1 = Tri.
No da vam dam na znanje - sve ovo će kasnije biti detaljnije obrađeno, dakle daleko razumljivije.

Slijedeći post je novi.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri maj 06, 2009 11:18 pm 
Član foruma

(41805)

Dakle došli smo do VJEČNOG Trojstva od kojeg nastaje Tao, koji se temelji na metafizičkom tumačenju kineskog znaka Tao, koji se najčešće prevodi kao Put.
Svakako, ako uporedite začetak Puta kojeg je predstavio Lao Tse (slika yin & yang):

slika

s mojom postavkom začetka Puta razlika je očita (slika Trojstva):

slika

Konačno, po mojem logičnom zaključku Put je mogao jedino započeti od Trojstva.
Uostalom, to ćete i sami moći zaključiti kad vam iznesem sve podatke koji se tiču ''buđenja'' i samog razvitka Majke prirode.
Ipak, po logici, mogli bi i prihvatiti da je Lao Tse-ov yin & yang početak Puta, ali kako se iz tog znaka ne mogu izvući zaključci koji su vezani za mnoge Materijalne stvari, koje u svojoj biti nose arhetip Trojstva, to nas taj znak ne može uputiti na to da shvatimo kako su Postale mnoge Materijalne stvari.

Eto, mislim da sam bio dovoljno jasan i detaljan da shvatite Majku prirodu i sve ostale prirode; kako ''onostrane'' tako i ''ovostrane''.
I sad sam konačno došao do Momenta kad ću vam moći iznijeti podatak iz kojeg možemo zaključiti da se je za vrijeme samog ''buđenja'' Majke prirode ''pojavio'' Stvoritelj.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri maj 13, 2009 9:02 pm 
Početnik

oprosti tombola nisam pratio neko vrijeme forum, pa nisam ni znao da mogu doc po sliku, :( , jel mogu jos uvijek? i gdje da dodem?

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 17, 2009 10:33 am 
Član foruma

(42453)

Poštovani galaktičari.
Svakako ste primjetili da se ne javljam tako često kao ranije.
Razlozi za to postoje.
Kao prvo i najglavnije, kako Google više ne prevodi moje tekstova koje objavljujem ovdje (što je za mene važno radi saobračaja s Nizozemcima na nizozamskom jeziku jer ja ne govorim toliko dobro njihov jezik da bi taj saobračaj bio na potrebnom nivou - što znači da kod saobračaja koristim prevedene tekstove) to sam se morao prebaciti na jedan drugi forum, gdje, barem zasad, prevodi teku glatko.
Drugo, moje objave su stigle blizu vrhunca pa sam se ovih dana zapitao: da li je za mene u redu da iznesem na forumu sve ono što znam ili da to ostavim za knjigu, koju bih želio objaviti.
Ipak, na kraju sam odlučio da nastavim s objavama, jer činjenica stoji da sve veći broj čitalaca prati ovo koje objavljujem, što me na neki način čini obaveznim da nastavim.
Uostalom, što se tiče knjige tko zna kad ću je završiti.
Ovako kako sad stvari stoje to neće biti uskoro.
Prema tome slijedi nastavak – svakako uz napomenu da će razmak između objava postova biti veći nego ranije. .

Nastavak:
Interesantno je da kad sam prije 20 godina prvi puta obratio pažnju na znak Yin & Yang
slika
primjetio sam da ako vrhom, npr. olovke, krenemo od jedne točke na kružnici koja opisuje znak; u pravcu suprotnom od kazaljke na satu, tad možemo, ne odvajajući vrh olovke od kružnice, jedino da ''putujemo'' po liniji kružnice vječno unazad.
Dakle nikako ne možemo ući u polje unutrašnjosti kruga (koje bi po primljenoj informaciji trebalo da pokazuje vrijednost Sadašnjosti).
No ako ''putujemo'' s vrhom olovke po kružnici u pravcu kretanja kazaljki na satu, tad ćemo moći ''putovati'' vječno unaprijed, ili skrenuti na krivulju koja u krugu odvaja crno polje od bijelog.
Na taj način ćemo ''ući'' u polje Sadašnjosti.
No ako bi došli do druge strane kružnice, tad ulazimo u kružno kretanje samo unazad.
I sad se pitam, ne nalazi li se u tom znaku poruka Majke prirode (čija svijest je djelovala na Materijalnu svijest Lao Tse-a) iz koje se može zaključiti da ako želimo ''putovati'' iz Sadašnjosti (koju predstavlja unutrašnjost znaka) u Prošlost to možemo ''uraditi'' - ali povratak u Sadašnjost nije moguć.
S druge strane se može ''putovati'' iz Prošlosti u vječnu Budućnost, ali tako da se ''preskoči'' Sadašnjost.
I ovo, barem mene, navodi na zaključak da Lao Tse-ov znak nije adekvatan da nas navede na ''pravi'' Put.
Zašto?
Jednostavno zato jer postoje samo ove opcije:
- ''putovati'' iz Prošlosti prema vječnoj Budućnosti – bez prisutstva Sadašnjosti.
- ''putovati'' iz vječne Prošlosti u Sadašnjost, uz mogućnost povratka prema vječnoj Prošlosti – bez prisustva Budućnosti.
Dakle neosporno je da znak Yin & Yang pokazuje samo Dualističku formu Majke prirode a to znači da taj znak ne možemo prihvatiti kao nešto koje ulazi u područje Trodimenzionalnih vrijednosti, dakle područje Stvarnosti.
Prema tome, i taj znak ulazi u čisto područje fikcije.

I da li sad možete razumijeti zašto sam ranije napisao da za Majku prirodu ne postoji fikcija.
Shvaćate li da je, na primjer, beskonačan prostor fikcija – no tu fikciju čovjek može prihvatiti kao pretpostavku čija se nevjerojatnost i nemogućnost uviđa jer je ipak od velike važnosti kao pomoćni pojam čovječjeg razuma.
Dakle beskonačan prostor je za čovjeka fikcija, ali za Majku prirodu koja nam se kako kroz Monizam tako i kroz Dualnost pokazuje kao fikcija; NE!
Jer, negdje se mora nalaziti kosmos, KOJI JE STVOREN – dakle koji postoji kao Stvarnost, a ne kao fikcija.

Slijedi nastavak

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 17, 2009 10:56 am 
Član foruma

luka313 je napisao/la:
oprosti tombola nisam pratio neko vrijeme forum, pa nisam ni znao da mogu doc po sliku, :( , jel mogu jos uvijek? i gdje da dodem?

Sladak si!
Naime za mene si ti pramaterija.
Jer u profilu nema nikakvih podataka o tebi - osim luka33.
I da li bi ti davao nekom podatke gdje živiš, jer taj neko ti može doći na vrata - kad tamo; zombie. :mrgreen:
Ili član Al Qaide, brrrr....

Dakle predstavi se javnosti, pa možemo razgovarati o dolasku kod mene. :love12:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 596 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 30  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.