(38669)
Mea culpa!
Tekst - koji sam objavio u petak Mar 20, 2009 12:07 am, a pod brojem 38080 - potrebno je da dotjeram. Razmišljajući kako je najbolje došao sam do zaključka da ga ponovno objavim - s time da će sve dotjerano biti pisano svijetlo plavom bojom. Tako će taj dotjerani tekst biti ovakav:
OBJAVA - U KOJOJ ĆE BITI IZNEŠENA (JOŠ JEDNA) POTPUNO NOVA TEORIJA POSTANKA
Znajte, da bi uspješno mogli pratiti ovu Objavu to vam moram skrenuti pažnju na to da će u istoj biti ponavljanja informacija, shema, crteža, definicija, a svakako i brojeva, koje sam dosad objavljivao u svojim tekstovima koji su objavljeni u nekim časopisima, mojim štampanim knjigama, na forumima, blogu...
Možda će to nekog smetati, ali tema je takve naravi da će, po mom mišljenju, ponavljanje imati svoju dobru stranu - naročito meni kako bih eventualno dotjerao neku od prethodno objavljenih informacija.
Ipak mogu napomenuti da tih ponavljanja neće biti mnogo.
Ponavljam: shvatiti Stvaranje Sunčevog sistema je veoma teško ako se ne objavi kako su Stvorene Galaksije, koja je objava opet nepotpuno razumljiva ako se ne navede Kako je Sve POSTALO.
Konačno, kako objasniti pametnim ljudima da svemir, onakav kakvog ga znanstvena elita prikazuje, NE POSTOJI!
No ''obraniti'' tu Objavu je moguće jedino tako da se saznaju detalji; šta je sve prethodilo da dođe do Postanka.
Eto, to ja treba da objavim kako bi inteligentni ljudi shvatili Igru Majke prirode, konačno, i Oca stvoritelja.
Kao prvo, treba da shvatite pojam trojstva, koji pojam se ne smije zanemariti od strane onog koji želi da dođe do saznanja kako je došlo do Postanja.
Svakako da pojam trojstva ne možemo ni u kom slučaju posmatrati kroz prizmu Svetog trojstva, jer Sveto trojstvo datira od momenta kada je, taj pojam, službeno ustanovljen u Nikeji 325. godine - dok ću vam ja iznijeti informacije iz kojih se vidi da se trojstvo ''pojavljuje'' od vremena koje zadire u sve tokove vječne prošlosti.
Zatim treba da shvatite pojam vječnost.
Vječnost MORA postojati - i to u vidu kao Vječna prošlost, a dabome i kao Vječna budućnost - koja dva pojma razdvaja Sadašnjost.
Dakle: Vječna prošlost < > Sadašnjost < > Vječna budućnost.
Na taj način je dobiveno trojstvo, koje bezuslovno daje i drugim pojmovima (u ovom slučaju pojmu Vječnost) oblik STVARNOSTI.
Dakle vječnost je stvarnost.
I ta vječnost se odvija u vidu vječnih ciklusa, ili možemo još reći da se odvija u vidu hiperfizičkog beskrajnog ponavljanja četverokarakternih priroda - koje se vječno smjenjuju u Majci prirodi (koju mnogi nazivaju Iskonska priroda).
Svakako, interesantno je znati i to da odvijanje hiperfizičkog beskrajnog ponavljanja četverokarakternih priroda nudi čovjeku da shvati vrijeme, koje vječno prati ponavljanje.
A upravo nam trojstvo nudi spoznaju da je Majka priroda fikcija, ali samo do momenta shvaćanja da je u stvari imaginabilna, jer njeno postojanje je neophodno.
Naime njeno postojanje je neophodno iz tog razloga, jer negiranjem njenog postojanja ne bi ni u kom slučaju mogli odgovoriti - u čemu bi se mogle smjenjivati četverokarakterne prirode?
Svakako u Bogu ne, osim ako niste pristalica onih koji izjednačuju Majku prirodu s Bogom.
Inače, što se tiče četverokarakternih priroda - one se, garantirano, vječno smjenjuju.
Uz to, u čemu bi se mogla nalaziti pratvar ili pramaterija, koja jest, kao i Majka priroda, fikcija - ali samo do momenta shvaćanja da je u stvari imaginabilna, jer postojanje pratvari ili pramaterije je neophodno.
Konačno, gdje bi se mogle smjenjivati dvije vrste Težnji (Tažnja za mirovanjem i Težnja za kretanjem) koje se u Majci prirodi vječno ''pokazuju'' kao jedna vrsta fiktivnog naprezanja.
(Informacija o ovom naprezanju slijedi kasnije).
Dakle već na samom početku ove Objave mogu da iznesem informaciju da VJEČNO postoje:
1. Majka priroda u kojoj od vječne prošlosti Sve nalazi. 2. Priroda čija se narav pokazuje u svoj-svojoj pozitivnoj formi 3. Priroda čija se narav pokazuje u svoj-svojoj pozitivno/negativnoj formi 4. Priroda čija se narav pokazuje u svoj-svojoj negativnoj formi 5. Priroda čija se narav pokazuje u svoj-svojoj negativno/pozitivnoj formi 6. Pratvar ili pramaterija - čija beskonačnost se također može jedino uviđati
7. Težnja za mirovanjem - koja je striktno vezana za ''nepokretnu'' beskonačnost Majke prirode 8. Težnja za pokretom - koja je striktno vezana za ''pokretnu'' pratvar ili pramateriju 9. Vrijeme - koje vječno ''prati'' trajanje smjena (jedne u drugu prirodu - koje smjene se vremenski odvijaju kod promjena četverokarakternih priroda). 10. Majka priroda koja se od vječne prošlosti nalazi u Svemu.
Napomena: Mislim da nema potrebe navoditi da se svi ovi tvorbeni pojmovi, od strane čovjeka, mogu jedino uviđati. Usputna informacija:
Inače, ovih 10 tvorbenih pojmova je uvjetovalo, da u Određenoj galaksiji - kod Stvaranja nekog zvjezdanog sistema u kojem će nalaziti planeta na kojoj će biti formirana živa bića - taj sistem mora da bude vezan za 10 nivoa. Evo tih nivoa: 1. Energetski centar (Empirej)
2. Silazni energetski kanali pozitivnog karaktera 3. Energetska područja neutralnog karaktera 4. Silazni energetski kanali negativnog karaktera
5. Energetska mreža galaksije 6. Energetska mreža zvjezdanog sistema 7. Energetska mreža planetarnog sistema
8. čestice anorganske materije koje grade atom (u ovaj nivo spadaju i "izgrađeni" atomi) 9. čestice Organske materije (virusi) (u ovaj nivo spadaju i živi mikroorganizmi i stanice) 10. Sistemi koji u ZAJEDNIŠTVU formiraju planetu (molekule, i sistemi formirani od molekula - stanica)...
Napomena u vezi Sistema 10. nivo: 1. Sistemi koji u Zajedništvu formiraju planetu na kojoj od strane Kozmičkog Uma NIJE PLANIRAN ŽIVOT u obliku živih bića formirani su od anorganske materije. - DAKLE kao stijene, čvrsti minerali, prašina... i VIRUSI (koji se MOGU razvijati u žive organizme, ali NIKAKO NE MOGU formirati kompliciraniji oblik živih bića (predstavnika faune, flore i čovjeka),
2. Sistemi koji u Zajedništvu formiraju planetu na kojoj je od strane Kozmičkog Uma PLANIRAN ŽIVOT u obliku živih bića formirani su: - u PRVOJ razvojnoj fazi u obliku anorganskog života, Dakle kao stijene, minerali, prašina, vodene mase, oblaci... i VIRUSI (koji će se u DRUGOJ i TREĆOJ razvojnoj fazi razvijati u organski oblik života). - u DRUGOJ razvojnoj fazi će poprimati oblik živih mikroorganizama, - u TREĆOJ razvojnoj fazi razvijat će se u predstavnike faune, flore i inteligentno živo biće.
Mislim da će mnogi shvatiti da je ovih 10 pojmova uvjetovalo Mojsiju da objavi Deset božjih zapovjesti.
No jeste li primjetili da nisam napisao, odnosno spominjao beskonačan prostor.
Naime, po mojim informacijama, svi koji koriste ovaj pojam ''padaju na ispitu iz predmeta'' koji nam nudi spoznaje i saznanja o nematerijalnom.
Već sama činjenica; da se kod ispitivanja u psihologiji djeteta pokazuje da doživljaj prostora nije urođen, kaže nam da je pojam prostora nastao od starijih osoba, kod kojih moć spoznaje nije izašla iz okvira materijalnog.
Jer, Majku prirodu (ili Iskonsku prirodu) stavljati u bilo koje okvire bilo kojeg prostora (čak i praznog prostora) je promašaj.
Uostalom, poznata nam je definicija koja kaže da je prostor objektivno postojeći oblik realnosti; i jedan od osnovnih uvjeta postojanja cjelokupnog materijalnog svijeta.
Konačno, pručavajući objave mnogih poznatih mislioca, koji su, naizgled, objavljivali teze prostora kao nematerijalnu vrijednost, iz suštine teze se može zaključiti da se i oni nisu mogli ''otrgnuti'' od materijalnog.
No da ''uđemo''malo dublje u suštinu Majke prirode.
Naveo sam da je Majka priroda fikcija.
Također da se ona, kao fikcija, ''pokazuje'' u postavci da; SVE SE NALAZI U NJOJ, dok se ONA NALAZI U SVEMU.
No ja sam već objavio i to da za Majku prirodu ne postoji fikcija.
Upravo iz tog razloga mi možemo prihvatiti postavku da pamaterija ili pratvar postoji.
Naime ako ove tri ''fikcije''- Majka priroda u kojoj se sve nalazi <> pratvar ili pramaterija <> Majka priroda koja se nalazi u svemu - posmatramo kroz prizmu trojstva to daje nam za pravo da prihvatimo uviđaj (postavku) da je pratvar ili pramaterija STVARNA.
Slijedi nastavak
_________________ ZNATE LI da je Priroda CAUSA EFFICIENS (STVARNI UZROK) pojave Jednog od Vida Stvoritelja – od kojeg Vida je nastao Stvoritelj koji Stvara/Ponistava
|