Citat:
Trece, napravila sam kiks sto sam uzela preveliku slobodu da komentarisem tudje snove, jer vec sam dobila packu po nosicu, jer ocigledno treba da se prilagodim novom obliku komunikacije (ovde govorim o net komunikaciji, prvenstveno, a da ne govorim o nivou komunikacije pojedinih ucesnika). U tom smislu, prokomentarisala sam san jedne zene, pa se stoga izvinjavam i tebi i njoj, i svim ostalim ucesnicima, zbog svoje brljivosti. Znas, kad sam bila mala, pre nego sto sam naucila da vozim bicikl, morala sam da padnem vise puta. hahaha. Zar ne? Nadam se da ces mi oprostili. Nije bilo sa predumisljajem.
Znaš šta, promatrač je jedna jako pogodna osoba za tumačenje njegovih i njenih snova.

Jako je teško odoleti. A budući da nije sugestibilan/na, to tumačenje ne smeta mnogo. To je više – kao i uvek u snovima - posmatranje manifestacije totalnosti psihe u slikovitim simbolima – hej, vidi šta se ovde pojavilo.
Dobro došla, Suzi, i prijatna vožnja na tom bajsu.
Citat:
Neda mi se baš listati ovih 40 str unatrag iako vjerujem da je bilo rasprave o tome.
Zanima me što mislite o paralelnim snovima dva različita uma.. Da li je moguće da se s nekim nađete u snovima i pritom da ta osoba sanja istu radnju koju i vi sanjate samo iz svoje perspektive?
Ima jedna lepa priča o tome: „Fama o biciklistima“ (eto, kada nam se hoće

), Basara. To je priča o Bibliotekarima – bad gays - koji falsifikuju svetsku istoriju i upravljaju svetom i Biciklistima (Jack

) – good gays – koji … pa, … voze bicikl.
Obe grupe su istovremeno i Sanjači, bude se i sreću u snovima i preduzimaju različite akcije.
Toliko o beletristici. U RL taj se fenomen na primer pominje u izveštajima o otmicama.
Dakle, sad sam definitivno preterala

i zaista mi je žao što remetim lepu temu, ali šta da radim, kada su jednostavno tamo – zajednički snovi, isto mesto, isto okruženje, iste osobe, isto sećanje na „san“ svako iz svoje perspektive…
A paralelno sa ovom pojavom, koja je relativno samoobjašnjiva, se u pojedinim (retkim) izveštajima sreću i opisi neke vrste uticaja na snove drugih ljudi i zajednički snovi, koji po svemu sudeći nisu bili direktno povezani sa kontaktom. Čudan fenomen, u svakom slučaju, mislim, otmice.
Imala sam neka neobična prostorno-vremenska pomeranja u snovima i susrete, ali ne i
zajedničke snove, koje bih jednoznačno svrstala u tu kategoriju, kada su obe osobe svesne istog sna.
Verujem da jeste moguće.