jeleksic je napisao/la:
Da, zrak je izuzetno vidljiv.
Pokušaj laser pustiti kroz običnu vodu iz gradskog vodovoda. Jedva je vidljiva. Kao što sam prije pisao, pitka voda iz vodovoda može imati i 300ppm-a svega i svačega. Znamo da u njoj između ostaloga, ima i željeza, arsena, olova, žive itd. No, to su toliko sitne čestice (zato je laser jedva vidljiv) da mi to sve bez problema izlučujemo iz organizma. U suprotnom bi se svi već odavno otrovali od pitke vode. Neka ti to bude referenca za jačinu laserske zrake.
Citat:
U destilovanoj vodi, koja se testira, a ovo radi provereno, dodaje se samo jedna kap neke tecnosti, neznam koje.
Obzirom da piješ tu vodu, neznam zašto ti proizvođač nije rekao što je u onoj kapi. Ti to svakako moraš znati jer se radi o tvom zdravlju. Možda se radi o vodik peroksidu (hidrogenu), ali on se u pravilu stavlja u gotovu srebrnu vodu, nakon završenog procesa (dvije,tri kapi na 1L).
Citat:
Probao sam nekoliko destilovanih voda.
Najsigurnije je koristiti redestiliranu, demineraliziranu vodu (koristi se za infuziju i injekcije). Kad nju mjeriš ppm-metrom, ima čistu nulu jer u njoj nema ama baš ničega. Destilirana pak ima 1-2ppm-a nečega. Destilirane vode su vrlo različite kvalitete.
Citat:
Inace, proizvodjac garantuje da struja ne prelazi 1 mA.
Ako nije problem, uzmi instrument i nakon 10 min provjeri da li je to istina.
Na kraju, opisati ću kako ja radim:
- koristim isključivo redestiliranu, demineraliziranu vodu
- elektrode su promjera 3mm, dužine 15cm (od toga 10cm uronjene u vodi)
- na početku procesa ništa ne stavljam u vodu
- moj generator (opisan prije - KSG-1) ima mogućnost promjene polariteta na elektrodama i ograničenja struje. Ne moram nikakvim sredstvom čistiti elektrode, samo ih obrišem salvetom. Struju ograničim na 1,2mA.
- nakon 6 sati imam izmjerenih 6ppm-a
- laser je jedva vidljiv čak i u mraku, a srebrna voda je potpuno bistra, kao i na početku procesa
- Koristeći filter za caffe aparat, procjeđujem gotovu vodu u bocu za skladištenje (tamnosmeđe staklo). Jedna (testna) boca stoji već devet mjeseci i ništa se nije dogodilo ni sa bojom, ni sa laserom, ni sa ppm-ima, ni sa okusom...
- nakon procjeđivanja gotove srebrne vode kapnem dvije kapi vodik peroksida
Eto, nadam se da sam pomogao, a više o KS možeš pročitati na
http://www.argentumcompendium.org/Koloidnosrebro/tabid/53/Default.aspx
Iako tamo piše da se radi sa destiliranom, po meni je redestilirana najsigurnija...