Sada je: čet jul 10, 2025 9:20 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1957 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 98  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: pet feb 27, 2009 3:08 pm 
Početnik

Zna li netko kako i gdje mogu nabaviti Hanna Instruments TDS 1 iz Italije po cijeni od 22 eura što sam pročitao na jednom od priješnjih postova...
unaprijed hvala...

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet feb 27, 2009 11:12 pm 
Član foruma

ivan_bj je napisao/la:
Zna li netko kako i gdje mogu nabaviti Hanna Instruments TDS 1 iz Italije po cijeni od 22 eura što sam pročitao na jednom od priješnjih postova...
unaprijed hvala...

Nažalost, zaboravio sam web adresu. Upiši u Google: Hanna Instruments TDS 1, pa nađi stranicu u Italiji. Cijena od 22EUR je osnovna.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon mar 02, 2009 12:17 pm 
Član foruma

dezaco je napisao/la:
ivan_bj je napisao/la:
unaprijed hvala...

Nažalost, zaboravio sam web adresu. Upiši u Google: Hanna Instruments TDS 1, pa nađi stranicu u Italiji. Cijena od 22EUR je osnovna.

Ipak sam našao nešto:
http://www.hanna.it/page.php?struct=catalogo&page=finale&sub=finali&ID_codice=2668&bct1=&bcl1=&bct2=&bcl2=&sez=con&codice=TDS1#
Ovo su kontakti:
http://www.hanna.it/page.php?struct=retecom&page=filiali

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet mar 13, 2009 10:53 pm 
Član foruma

Pozdrav svima. Novi clan sam ovog foruma, i mislim da je ovo vrlo zanimljiva tema. Od nedavno koristim aparat za spravljanje srebrne vode http://srebrnavoda.isgreat.org/index.html Molim poznavaoce ove oblasti, a vas je ovde hvala Bogu dosta da pogledate ovaj aparat i procenite da li vredi, jer je meni ksv koju dobijem dosta maglicasta. Uredjaj radi na tri baterije od devet volti, ceo postupak traje tacno deset minuta, plocice su udaljene jedna od druge 7 centimetra, a magla oko pozitivne plocice pocinje da se javlja vec posle nekih 2 minuta, i to bas onako intenzivno. Kada se proces zavrsi voda je bas dosta maglicasta a ukus je nenormalno metalan, tako da od nekih 10 mililitara koje popijem ujutru cini mi se kao da celog dana imam neki srebrni nakit u ustima. Da nije previse ppm. Moram da priznam da sam od propisanog odstojanja smanjio 2 cm tako da su srebrni stapici bili na rastojanju od nekih 5 cm. Inace, srebrne elektrode su kao stapici od sladoleda dugi 10 cm siroki 1 cm i debeli 0.55 milimetra.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub mar 14, 2009 7:10 am 
Član foruma

Stigao sam do 46 strane i ono sto svuda vidim je da vas proces pravljenja ksv traje 10 pa i vise sati. Na nacin na koji ja pravim proces traje 10 minuta, maglica se odvaja posle nekih 2 minuta, i to bas onako dosta, posle deset minuta kada ocistim srebrne elektrode jedva da se na magicnoj krpi poznaje crnila, a golim okom nema sanse da vidis. Da li je to ovaj nacin toliko bolji ili kod vas nesto ne ide nikako. Moja voda je potpuno bezbojna sa dosta magle u sebi. Sve razmisljam, nikako da se uklopim, vasih 10 sati i mojih 10 minuta, nije mi jasno uopste.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub mar 14, 2009 5:08 pm 
Član foruma

jeleksic je napisao/la:
Stigao sam do 46 strane i ono sto svuda vidim je da vas proces pravljenja ksv traje 10 pa i vise sati...

Dobrodošao!
Da budem iskren, ni meni tu ništa nije jasno. Mogu reći da još nisam čuo da je netko uspio u kućnoj radinosti, sa niskim naponom, dobiti 5ppm-a za 10min.
Kada se radi sa visokim naponom, dobija se 1ppm za jednu minutu, po litri vode. Neznamo kakva se to tekućina dodaje u vodu (prikazano na videu). Očito da ona strahovito ubrzava proces (moj traje 6 sati). Proces se ubrzava kad se u vodu dodaje sol (povećava se vodljivost vode), ali tada dobijemo srebrne soli, koje su opasne.
To je radio poznati "Blue boy", Paul Karason. Obolio je od argirije (poplavila mu koža). Ja radim sa REdestiliranom vodom, u kojoj nema apsolutno ničega. Ne dodajem ništa i nakon 6 sati sam potpuno siguran da u gotovoj otopini imam 5ppm-a iona srebra. Također, u prikazanom videu nije vidljivo da li je izvršeno mjerenje. Neznam da li je stvarno dobijeno tih 5ppm-a. Isto tako, moja otopina nema nikakve maglice i potpuno je bistra. Da li si usmjerio laser kroz otopinu? Ako jesi, da li je zraka jako vidljiva?
U svakom slučaju, pozivam na oprez što se tiče konzumiranja srebrne vode dobivene na taj način...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub mar 14, 2009 10:53 pm 
Član foruma

Da, zrak je izuzetno vidljiv. U destilovanoj vodi, koja se testira, a ovo radi provereno, dodaje se samo jedna kap neke tecnosti, neznam koje.

Zadnja izmjena: jeleksic; pon mar 16, 2009 10:42 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 15, 2009 12:27 am 
Član foruma

jeleksic je napisao/la:
Da, zrak je izuzetno vidljiv.

Pokušaj laser pustiti kroz običnu vodu iz gradskog vodovoda. Jedva je vidljiva. Kao što sam prije pisao, pitka voda iz vodovoda može imati i 300ppm-a svega i svačega. Znamo da u njoj između ostaloga, ima i željeza, arsena, olova, žive itd. No, to su toliko sitne čestice (zato je laser jedva vidljiv) da mi to sve bez problema izlučujemo iz organizma. U suprotnom bi se svi već odavno otrovali od pitke vode. Neka ti to bude referenca za jačinu laserske zrake.
Citat:
U destilovanoj vodi, koja se testira, a ovo radi provereno, dodaje se samo jedna kap neke tecnosti, neznam koje.

Obzirom da piješ tu vodu, neznam zašto ti proizvođač nije rekao što je u onoj kapi. Ti to svakako moraš znati jer se radi o tvom zdravlju. Možda se radi o vodik peroksidu (hidrogenu), ali on se u pravilu stavlja u gotovu srebrnu vodu, nakon završenog procesa (dvije,tri kapi na 1L).
Citat:
Probao sam nekoliko destilovanih voda.

Najsigurnije je koristiti redestiliranu, demineraliziranu vodu (koristi se za infuziju i injekcije). Kad nju mjeriš ppm-metrom, ima čistu nulu jer u njoj nema ama baš ničega. Destilirana pak ima 1-2ppm-a nečega. Destilirane vode su vrlo različite kvalitete.
Citat:
Inace, proizvodjac garantuje da struja ne prelazi 1 mA.

Ako nije problem, uzmi instrument i nakon 10 min provjeri da li je to istina.
Na kraju, opisati ću kako ja radim:
- koristim isključivo redestiliranu, demineraliziranu vodu
- elektrode su promjera 3mm, dužine 15cm (od toga 10cm uronjene u vodi)
- na početku procesa ništa ne stavljam u vodu
- moj generator (opisan prije - KSG-1) ima mogućnost promjene polariteta na elektrodama i ograničenja struje. Ne moram nikakvim sredstvom čistiti elektrode, samo ih obrišem salvetom. Struju ograničim na 1,2mA.
- nakon 6 sati imam izmjerenih 6ppm-a
- laser je jedva vidljiv čak i u mraku, a srebrna voda je potpuno bistra, kao i na početku procesa
- Koristeći filter za caffe aparat, procjeđujem gotovu vodu u bocu za skladištenje (tamnosmeđe staklo). Jedna (testna) boca stoji već devet mjeseci i ništa se nije dogodilo ni sa bojom, ni sa laserom, ni sa ppm-ima, ni sa okusom...
- nakon procjeđivanja gotove srebrne vode kapnem dvije kapi vodik peroksida
Eto, nadam se da sam pomogao, a više o KS možeš pročitati na http://www.argentumcompendium.org/Koloidnosrebro/tabid/53/Default.aspx
Iako tamo piše da se radi sa destiliranom, po meni je redestilirana najsigurnija...

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 15, 2009 8:33 pm 
Član foruma

Kada sipam destilovanu vodu, lampica koja proverava kvalitet ne svetli. Kada dodam jednu kap te tecnosti koju mi je poslao, i promesam plasticnom kasikom, lampica odmah zasvetli. Znaci, ta kap sluzi da pokrene elektrolizu.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 15, 2009 9:05 pm 
Član foruma

jeleksic je napisao/la:
Kada sipam destilovanu vodu, lampica koja proverava kvalitet ne svetli. Kada dodam jednu kap te tecnosti koju mi je poslao, i promesam plasticnom kasikom, lampica odmah zasvetli. Znaci, ta kap sluzi da pokrene elektrolizu.

Hm, ne znam kog vraga su ti prodali ali nema nikakvog smisla nista dodavati u destiliranu vodu kod elektrolize ako zelis dobiti cisto ionsko srebro. Sav taj proces kod tebe mi izgleda mutno poput te maglice koju dobivas. Ja sam maglicu dobivao jedno sa losom (necistom) vodom. Mora da ti je problem u vodi, a onu lampica sto ti se pali si mozda krivo shvatio. Mozda se pali kada voda ne valja?
A ovo sto dodajes u vodu stvarno ne kuzim... Kemicari, sto bi to bilo? Moje znanje iz kemije mi govori da to nema nikakvog smisla.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 15, 2009 9:32 pm 
Član foruma

Nogard ... to ne može biti ništa drugo nego najjednostavniji elektrolit. Recimo rastvor obične kuhinjske soli koja povećava provodljivost vode ili ako je lakše za shvatiti - smanjuje otpor vode. Tako struja nema otpora u vodi pa lakše prolazi kroz nju, zatvara strujni krug i naravno da se lampica upali.

Tvoja je logika u ovom slučaju ispravna, da se lampica pali kada voda NIJE ok.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 15, 2009 9:42 pm 
Član foruma

jeleksic je napisao/la:

Tekst sa stranice proizvođača:
4. indikator prekomerne provodnosti - ako se pored indikatora 3 koji je napred naveden upali i ova led dioda crvene boje to nedvosmisleno ukazuje na veoma loš kvalitet vode koji je najbolje proliti i potražiti vodu odgovarajućeg kvaliteta. S druge strane ako je voda odgovarajuća, nakon dodavanja jedne kapi mineralnog rastvora treba da se upali i da ostane upaljeno do kraja postupka.

Kada dodaš tu kap, to doslovno znači da si digao provodljivost vode, a da u toj istoj vodi još nemaš niti jedan ion srebra. U samom procesu (bez ikakvih dodavanja bilo čega u vodu), kod konstantnog napona, vodljivost vode se diže proporcionalno količini elektrolizom oslobođenih iona srebra. Saznaj što je "mineralni rastvor" jer možda piješ vodu sa opasnim srebrnim spojevima. Ako ti to proizvođač ne želi reći, bolje je da taj rastvor ni ne stavljaš u vodu na početku elektrolize. Elektroliza će krenuti i završiti i bez te kapi. Ali će trajati duže (nekoliko sati). Nabavi 35%-tni vodik peroksid (H2O2), dodaj dvije kapi u 1L gotove srebrne vode. Nabavi i neki ppm-metar kako bi točno znao kakvo srebro dobijaš.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon mar 16, 2009 12:13 am 
Član foruma

Dobiću iz Hrvatske koloidno srebro, 10ppm. Nisam hteo da mučim čoveka,(pa ću vas, pošto nisam našao na forumu,al se nisam ni trudio u ove kasne sate), da li i ta voda može da se pije, jer je prvenstveno za spoljnu upotrebu? I kako vi pijete srebro... Ukratko ili može link neki :D

Hvala!

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon mar 16, 2009 10:57 am 
Član foruma

Vicke_bg je napisao/la:
Dobiću iz Hrvatske koloidno srebro, 10ppm. Nisam hteo da mučim čoveka,(pa ću vas, pošto nisam našao na forumu,al se nisam ni trudio u ove kasne sate), da li i ta voda može da se pije, jer je prvenstveno za spoljnu upotrebu? I kako vi pijete srebro... Ukratko ili može link neki :D

Hvala!

Obzirom da ja radim to KS koje ćeš dobiti, javljam ti da ga možeš piti bez bojazni. Ono nije isključivo za vanjsku upotrebu. Radi se o tome da ja dajem srebro dvojici prijatelja koji boluju od psorijaze. Za njih radim koncentraciju od 9-13ppm-a (kako mi kad ispadne). No, to KS se može bez problema piti, kao i ono od 5-6ppm-a. KS od 10ppm-a ima neznatno jači Tyndallov efekt (zbog veće koncentracije iona srebra) i malo jači "metalni" okus od onog od 5ppm-a. Boja tekućine i veličina čestica su iste. Ako mi ponestane KS-a od 5ppm-a, ja i sam pijem ono od 10ppm-a. Slobodno možeš i ti.
Pozdrav!

Zadnja izmjena: dezaco; pon mar 16, 2009 2:03 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon mar 16, 2009 11:17 am 
Član foruma

Hvala!!!

Još jedno pitanje. Upravo sam upoznao osobu koja ima multiplu sklerozu, i predložiću joj da uzima i MMS i kolodino srebro. Srebro prevashodno, zbog toga što stvara te matične ćelije, pa se nadam da će moći nervni putevi da se regenerišu, bar malo. Šta vi mislite o tome?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon mar 16, 2009 1:58 pm 
Član foruma

Vicke_bg je napisao/la:
Hvala!!!

Još jedno pitanje. Upravo sam upoznao osobu koja ima multiplu sklerozu, i predložiću joj da uzima i MMS i kolodino srebro. Srebro prevashodno, zbog toga što stvara te matične ćelije, pa se nadam da će moći nervni putevi da se regenerišu, bar malo. Šta vi mislite o tome?

Nažalost (bolje reći nasreću) nisam do sada imao direktnih iskustava sa tim. U svakom slučaju, obzirom da znamo da je osnovna stvar imati jak imunološki sustav, MMS i KS ne mogu biti loši za bilo koju bolest. Ako se tako dobro nose i sa drugim opasnim i neugodnim bolestima osim multiple, ne vidim razloga da se ne proba. Trebalo bi malo surfati, sigurno ima nešto vezano za multiplu i srebro. Isto tako, molim sve da ovdje objave sva iskustva vezana uz tretiranje bilo koje bolesti koloidnim srebrom.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon mar 16, 2009 2:02 pm 
Član foruma

Vicke_bg je napisao/la:
Hvala!!!

Moj prijatelj je imao multiplu sklerozu i vidio sam sve faze kroz koje je prolazio... nažalost tada nisam čuo niti za MMS niti za KS pa nije probao... pošto sam vidio faze, pretpostavljam da je tvoj poznanik u nekakvoj početnoj fazi kad si ga uspio upoznati. dobro, ne prolaze svi jednako kroz ovu bolest, nekima i sama prođe.
moja preporuka bi bila prvo napraviti čišćenje sa mms-om i nakon toga preći na urinoterapiju u kombinaciji sa koloidnim srebrom.

ako se ne primijeti promjena nakon mms-a onda bi možda trebalo koristiti mms u kombinaciji sa DMSO-om (o tome ipak više zna Alan_SP). neki zlikovci jedu mijelin od leđne moždine i mora ih se razvalit. ako ne ide kroz krvotok onda možda preko leđa te da se umasirava da uđe do leđne moždine.

:love12:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon mar 16, 2009 2:09 pm 
Član foruma

dezaco je napisao/la:
MMS i KS ne mogu biti loši za bilo koju bolest. Ako se tako dobro nose i sa drugim opasnim i neugodnim bolestima osim multiple(...)

dezaco, ne misliš li da MMS u kombinaciji sa KS trebao poništiti djelovanje KS-a? s obzirom da MMS čisti tijelo i od raznih metala (žive recimo) pa tako možda odnese i srebro?
zato sam u prethodnom postu napisao da prvo MMS pa potom KS. možda nije potrebno, nisam siguran u kavom su odnosu pa nek netko opovrgne ako zna bolje.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon mar 16, 2009 2:55 pm 
Član foruma

nogard je napisao/la:
dezaco, ne misliš li da MMS u kombinaciji sa KS trebao poništiti djelovanje KS-a? s obzirom da MMS čisti tijelo i od raznih metala (žive recimo) pa tako možda odnese i srebro?
zato sam u prethodnom postu napisao da prvo MMS pa potom KS. možda nije potrebno, nisam siguran u kavom su odnosu pa nek netko opovrgne ako zna bolje.

Zanimljivo pitanje... Obzirom da nisam kemičar, ispravi me ako griješim, no mislim da ioni srebra nisu čestice u pravom smislu riječi, kao što su to živa, razni metali i minerali kojih ima recimo, u pitkoj vodi. Možda KS ipak ne odnosi ione, već čestice. Osim toga i u OCC tretmanu preporučuju paralelno uzimanje MMS-a, KS-a, DMSO-a, MSM-a... Netko je valjda to proučavao. Kakva je to kemija i što se sve događa, ja iskreno neznam...

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon mar 16, 2009 3:56 pm 
Član foruma

Vicke_bg je napisao/la:
Hvala!!!

Evo, ovo je direktan link na MS i sto o tome kaze Humble http://mmsadvisor.com/?cat=255. I inace je taj site zgodan za specificne bolesti, iako bih ja u svakom slucaju preporucio svakome, pa cak i osobi koja misli da je potpuno zdrava da krene na MMS i srebro. :)

Ukratko, Humble spominje da treba vise vremena za oporavak kod MSa, ali spominje i nekakve toksine u vidu teskih metala i slicno. A za to bih svakako u igru ubacio i zelenu glinu (ustvari, nije nuzno da je bas zelena, ali svakako da je glina za oralno uzimanje). Ona pored detoksikacije pomaze i s mnogim drugim stvarima, tj. uravnotezuje sve procese u tijelu, moze jako pomoci oporavak cak i fizickih ostecenja (sto je jako bitno), te sve u svemu, svakako uzimati, bar ja osobno uzimam.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1957 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 98  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.