dezaco je napisao/la:
Evo, ja zvao firmu ponovno, da provjerim. Ta otopina (konkretno 24,9%-tna) se radi od 80%-tnog klorita (napomenuli su mi da po njihovim spoznajama ne postoji klorit u prahu 100%-tne čistoće, kao što su mi rekli iz one druge firme pokraj Zagreba). Na certifikatu ne piše od koje vode se otopina radi, to neznamo. No, moja je pretpostavka da se možda može raditi i sa običnom vodom, samo je Humble radio sa destiliranom, obzirom da je bio u krajevima gdje je obična voda bila jako zagađena i kao takva neupotrebljiva. Talijanska voda ipak nije tako loša. Dalje, ipak sam gotovo siguran da se radi sa destiliranom. Zašto? Kao što sam prije naveo (a to su mi danas i potvrdili), ta otopina se radi u jednom jedinom pogonu, u istim higijensko-sigurnosnim uvjetima. Nakon toga se na izlazu ili priključi cisterna za tehnički klorit (čišćenje bazena, praonice rublja itd.) ili se pune baloni za PA klorit (prehrambena industrija, vodovod, bolnice...). Iako ne možemo u ništa biti potpuno sigurni, ja sam poprilično uvjeren da je distributer posjetio taj pogon u Italiji da provjeri u kakvim se uvjetima proizvodi ta otopina, jer je na kraju krajeva on zakonski odgovoran za kvalitetu iste, kada stigne u Hrvatsku.
Dalje, pitao sam ih da li mogu dati ljudima broj telefona, pa da sami dođu kupiti. Zamolili su me neka to ipak ide samo preko mene, jer oni inače prodaju samo na veliko, pa ne žele kolone ljudi pred uredom. Nadam se da razumijete... Ja ne bih volio da njih izgubimo jer neznam gdje drugdje nabaviti klorit. Vi samo trebate javiti na PM da ćete uzeti, te nekako doći do mene u Zagreb sa posudama. Obzirom da mrzim pljačkanje ljudi (naročito kad je zdravlje u pitanju), cijena po litri će biti ona po kojoj i ja kupujem, a to je 12 kuna po litri. Da na neki način pokušam spriječiti eventualnu preprodaju sa vaše strane, po jednom dolasku ću vam prepustiti "samo" dvije litre. Smatram da je to sasvim dovoljna količina za vaše potrebe, a sa tim možete opskrbiti i dovoljan broj vama dragih ljudi (otopina je postojana do 3 godine).
Ukoliko pak niste sigurni u kvalitetu ove otopine i želite je sami raditi, pošaljite mi PM i ja ću vam poslati naziv, adresu i broj telefona tvrtke gdje u maloprodaji možete kupiti 80%-tni klorit u prahu, po cijeni od 260kn za 250 grama.
Pozdrav!
Mislim da uopce nije problem ako voda i nije destilirana, jer sitna zagadenja pitke vode ne smetaju kloritu, a mi i tako pijemo vodu.
Ono sto je dobro, je to sto ne specificiraju da ima ista drugo u toj mjesavini, jer da ima, oni bi to specificirali. Dakle, mislim da mozemo to slobodno proglasiti natrijevim kloritom dovoljno dobrim da se moze koristiti kao MMS (dakle, za lijecenje ljudi).
A sto se tice potreba, meni je za moje ciscenje trebalo nesto vise od pola dcL klorita, recimo 70mL. U slucaju raka, definitivno treba veca kolicina. No, nakon inicijanog ciscenja, ako odrzavate cistocu stalno, 1dcL vam moze trajati od pola do godine dana. Dakle, litra bi trebala biti dosta za cijelu porodicu godinu dana garant. A cak i da nije, mozete si priustiti po ovim cijenama novu litru.
Natrijev klorit mozete kupiti od koga god hocete, ali mislim da placati 20mL 18 eura bez postarine je bezocna pljacka. Meni ova solucija izgleda sad ok, jer bi trebali u razgovoru reci da su namjerno nesto drugo dodali, nije to tajna i obicno se i hvale raznim dodacima. Posto se ne hvale, a nemaju razloga to skrivati, onda se najvjerojatnije radi o natrijevom kloritu otopljenom u cistoj vodi.