Sada je: čet maj 08, 2025 4:58 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 529 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 27  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: čet okt 13, 2005 12:56 am 
Član foruma

Mislim da organski portal nikada ne bi pomislio da je on stvarno organski portal. Oni misle da su savrseno normalni. Kako onda znati da li jesi ili nisi? Mozda treba sebe testirati. da li su organski portali blizi OPS ili OPD? verovatno su blizi OPS. nije bas lako kategorizovati organski portal. mislim da imam pored sebe jednu takvu osobu,i mislim da je ona po svom ponasanju mnogo bliza OPD,ali u njoj ima nesto sto me stravicno iscrpljuje i zbog toga nisam sigurna sasvim,ali mogla bih da kazem da jeste o.portal. to onda znaci da OP moze da izgleda kao da naginje i OPD i OPS. mozda onda treba sebi postaviti pitanje:da li iscrpljujem ljude oko sebe? Opet,organski portal nikad nece priznati da je to moguce. Ako postavimo pitanje:da li me ljudi rado prihvataju u drustvu? Odgovor:OP opet nece priznati negativan odgovor.

Tako da je u sustini jako tesko razluciti ko je ko. Mozda je zaista stvar u tome sto to jednostavno "osecas". To jest,osecas da si sa dusom. Sa druge strane,zasto bi se jedan organski portal zamlacivao sa ovakvim pitanjima,osim ako nema materijalnu ili neku drugu korist. Mi sa dusom imamo korist jedino da prosirujemo svest.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet okt 13, 2005 3:15 pm 
Administrator

pixica je napisao/la:
a kako znamo da mi nismo organski portali?
sto je sa nagonom za parenjem?

Pixice,

seksualni nagon imaju i jedni i drugi, tako da se on može smatrati normalnim. Razlika može biti u načinu njegovog ispoljavanja. Na primjer, što se muškaraca tiče, vjerujem da su većina onih koji siluju ili se seksualno iživljavaju nad ženama – organski portali.

~***~

arwen dor

vrlo je interesantno ovo što kažeš! Pojmovi nižih i viših centara i ‘magnetiziranja’ su donekle opisani u ovom tekstu Gnostika – http://www.galaksija.com/gnostika.htm

Takođe je interesantno ono u vezi energetskih formi u obliku aligatora/reptila, jer sam slično čuo u nekoliko navrata iz nekih zapadnih izvora. Da li bi se to moglo dovesti u vezu s nekim navodima iz ovog teksta – Opsjednutost? - http://www.galaksija.com/metafizika/opsjednutost.htm

Doduše, ja sam pokušao samo izvući srž iz svega toga. U knjizi CE-Vi može se naći više detalja (www.noblerealms.net/files ). Čini se da se uz pomoć ispravne regresivne hipnoterapije takve “forme” mnogo lakše odstranjuju. Međutim, tačno je da čovjek mora biti “spreman” za to, jer često ništa nije – slučajno.

Pastirski štap od davnina ima ezoterički značaj. To što se religija služi s njim, ne čudi me, međutim, kod njih je i to izvitopereno, kao i sve ostalo.

U vezi “ogledala”, mislim da to nije ono na šta se mislilo (u prvom pasusu), mada mislim da ima dosta istine u onom što kažeš. Čini mi se da su htjeli reći da u generalnoj interakciji između OP-va i adamičnih ljudi, ovi drugi ne vide kod prvih ‘ništa pogrešno’ i “pridaju im kvalitete duhovne prirode” jer u njima vide ogledalo svoje vlastite duše. U nekom kontekstu, adamični čovjek ima tendenciju da na one druge ljude gleda kao na slične sebi, tako kad ih percipira, on onda puni sve one ‘rupe’ u njihovoj ‘slici’ svojim projekcijama koje mu se onda reflektiraju nazad!? Neki banalan primjer bi bio kad neko u našoj blizini stalno čini neke greške a mi tražimo za njega opravdanja u smislu “ma nije on tako mislio” racunajuci da i on ima dusu a ne da radi nesto iz čiste zlobe ili kako mu mentalni programi nalažu da bi nam crpio energiju nanoseći nam neku neugodnost, zlo, običnu pakost itd. Oprostiš mu i ne prođe dugo, on opet ponavlja isto. Još je gore ako se sažališ na njega, jer on će rado da koristi i “jadan ja” modus operandi, samo da bi ostao u nečijoj blizi i zadržao mogućnost daljeg crpljenja energije.

Ovaj tvoj navod je veoma interesantan: [“U drugim slučajevima, kod nekih razvijenjijih ljudi koji su krenuli na put spoznaje (yoga, viši stupanj) i dostigli zavidan nivo znanja i prakse u tom području, naišla sam na čakre koje su savršeno funkcionirale, ali me iznenadila praznina, šupljina posebno srčane čakre. Također, u njihovom životu nešto "fali" i naprosto bode u oči nesrazmjer između onoga što proklamiraju i onoga kako reagiraju u stvarnim životnim situacijama i kako djeluju. (…)”]

“Prazan” viši emocionalni centar – srčana čakra, kod nekih koji se bave ‘istočnjačkim tehnikama prosvjetljenja’ (kao i mnogim drugim), nimalo me ne čudi. Interesuje me kakva im je situacija sa krunskom čakrom? Vjerovatno ništa bolja. Mislim da je razlog za to što organski portal ima jak nagon ka ostvarenju svoje besmrtnosti jer vjerovatno podsvjesno zna da nema istu sudbinu nakon ‘smrti tijela’, kao što je slučaj sa adamičnim čovjekom. Tako oni mahom idu s motom: “Izvuci iz života sve što možeš, jer jednom se živi;” ili se upuštaju u potragu za učenjima (wicca, okultna drustva, gnostička društva itd.) koja obećavaju prosvjetljenje, besmrtnost, ličnu moć u smislu manipulacije prirodnih sila, drugih ljudi itd. Oni veoma disciplinovano prate zadate tehnike i rituale a teoretsku stranu savladavaju do perfekcije. Međutim, nisu u stanju prodrijeti u suštinu. Nisu u stanju “osjetiti stvar”. Puni su informacija, ovladali su uz pomoć određenih disciplina sa nižim centrima, međutim, sa višim ne mogu, jer ih – nemaju. (Mislim na ‘više centre’ a ne na čakre!) Takvih ima masa na gornjim hijerarhijskim stepenicama svake hijerarhijske organizacije, bilo da je ona tajna ili javna.

Međutim, to ne treba miješati sa adamičnim ljudima jakog OPS polariteta, koji su u stanju da se uspnu iznad OP-ova, do samog vrha piramide. Za njih se možda može reći da su sklopili pakt sa 4D OPS silama, ili da su a sličnim frekvencijama.

Pozdrav!

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet okt 13, 2005 3:46 pm 
MOZDA je organski portal pojam za nesto sto smo dok se ne pretvorimo u "covjeka" - mislim na duhovni razvoj. Znam sebe kakva sam bila prije god- dvije - cak ni savjest nisam imala... i onda odjednom doslovno neki dodir sa neba i druga si osoba u potpunosti, izmjenjene svjesti, izmjenjenih razmisljanja - napominjem nista u materijalnom svijetu se nije dogdilo - recimo nesto sto je uzrokovao neki dogadjaj ili stres... samo odjednom pocnes osjecati i to jako dubinsk...

Eto moj mali sazetak kako je sve relativno.
Odvajanje mi se cini slicno nacizmu...NHF :roll:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet okt 14, 2005 12:05 am 
Član foruma

pixica je napisao/la:
MOZDA je organski portal pojam za nesto sto smo dok se ne pretvorimo u "covjeka" - mislim na duhovni razvoj. Znam sebe kakva sam bila prije god- dvije - cak ni savjest nisam imala... i onda odjednom doslovno neki dodir sa neba i druga si osoba u potpunosti, izmjenjene svjesti, izmjenjenih razmisljanja - napominjem nista u materijalnom svijetu se nije dogdilo - recimo nesto sto je uzrokovao neki dogadjaj ili stres... samo odjednom pocnes osjecati i to jako dubinsk...

možda se duša useli kasnije, tijekom života kod nekih ljudi. Možda se nekome prosvijetli, ali, ako je netko organski portal, ako je psihopata, taj će jako teško to postići.

galaksija

u trrasnkriptama ima nekih stvari koje mi "ne leže", ne bih se slijepo držala svih navoda. osim toga, kad se tumači takvo nešto, nije svejedno kome se tumači, pa se zato stvari pojednostavljuju da bi svatko mogao shvatiti, jer je cilj previše važan da bi si mogli dozvoliti gubljenje vremena na detaljno studiranje.
Nekako mi nije jasno, ako smo genetski izmiješani, a gene dobijamo od oba roditelja i kako već idu te zakonitosti nasljeđivanja, meni se čini da svaka jedinka ima podjednake mogućnosti da postane organski portal bez duše i čovjek s dušom. To bih voljela razjasniti.

Priča o organskim portalima za mene je vrlo slična priči o narcisoidnom pormećaju ličnosti, sociopatama, psihopatama.
Nema idealnog čovjeka, svi u sebi nosimo i pihopatske, paranoidne, emptija, sebičnost, altruizam i sve ostale crte ličnosti, samo u različitim omjerima, i kod nekih je dominantna jedna kod dtugih druga crta. Po toj teoriji svatko ima mogućnost biti sve što hoće, ali ipak, neki se rađaju s nedostatkom sposobnosti za empatiju koji se ne može nadoknaditi niti naučiti.(nauka je to otkrila, izmjerila da nešto kemije fali u mozgu)

Empatija je sposobnost uživljavanja u tuđe emocije. Vuk koji napada ovcu ne doživljava emocije, nije mu jasno da se ovca boji i da je boli kad on nju zagrize, Zato nema mučenja u tom činu. Pošto ne zna za njezine osjećaje, ne uživa u samom činu što joj zadaje bol i strah. Kad ljudi koji osjećaju, suosjećaju, mogu bolesno uživati u takvim stvarima kao što je maltretiranje, mučenje, ali to nisu organski portali, nisu to ljudi bez duše. To su ljudi sa zlom dušom. Ovi drugi nemaju nikakve osjećaje i ne doživljavaju baš ništa, njima je svejedno za druge, na neki način im je svejedno i za sebe same, oni su mrtvi ladni..
Potoje brojne nijanse istog poremećaja kojeg se pripisuje nedostatku empatije, ili nedostatku duše. Takvi jednostavno nemaju dio, komad, ne mogu shvatiti i ne mogu se popraviti. zato piksica, ne vjerujem da si bila organski portal pa se poravila. možda nešto drugo, ali ovo ne. Jedina mogućnost da se takva osoba popravi je da počne glumiti više dobrote kad joj se to isplati radi imidža. Nauka za to zna već dosta dugo, i stvarno je šteta da u školama učimo sve a nikad ne doznamo kako funkcioniraju ljudi i njihovi odnosi.
Porijeklo problema možemo tumačiti teorijom o adamičnim i preadamičnim ljudima, ili drugačije, po Frudu, Jungu ili kome drugome, po meni, sve se svodi na isto. Neki su dobri a neki su zli. Pogreška dobrih je što vjeruju da su svi dobri, samo eto, ne znaju to pokazati, doživjeli su neku nesreću od koje su ogrubjeli, i sl. A narod lijepo kaže: vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada. I još kaže: dobar i budala su braća. Mudar narod, šteta što nismo ozbiljnije shaćali izreke baka i djedova.
I sad, pitanje koje se često postavlja je: kako boto dobar a ne biti budala. I nna žalost, i druga stvar, koju često čujemo od mladih: ne isplati se biti dobar.

Barbara Brenan je opisala razne varijante odnosa među ljudima i naćine kako jedni crpe energiju od drugih, kako to izgleda na nivou spona čakri, kako na nivou aure. Dala je i neke načine kako se obraniti i kako pomoći drugima da prestanu krasti energiju (jer ne kradu samo organski portali, svi krademo) Vjerujem da se knjige lako nađu u bibliotekama. Meni taj njezin opis izgleda sasvim o.k. , a odgovara i onome što nauka ali i narod kaže.
Kaže se da "jedan novčić nikad ne zvoni sam u džepu". organski portali ili zli ljudi, sebični, gnjavatori, lopovi, škrtice, lažljivci, itd., su ti koje ćemo osuditi za njihovo ponašanje, za gnjavažu, nasilje, bešćutnost, ali, gdje su u toj priči žrtve? tko ih tjera da budu u blizini takvih ljudi. Ljudi imaju slobodnu volju, imaju mogućnost sticanja znanja, imaju dakle oružje da se obrane. Pa što ne učine nešto nego se daju musti. Objašnjenje može biti nešto što baca sunju na poštene namjere dobrih, na moralnost žrtvovanja, a to je ćonjenica da je pored lošeg jako lako ispasti dobrica. Da nema loših, kako bismo vidjeli dobre? Da nema lopova ne bi se znalo tko je pošten. Ne branim loše i zločeste, , nipošto, samo stvari nastojim sagledati sa svih strana. Odgovrnost je podjednaka za odnose u kojima jedan gnjavi a onaj drugi ne zna što bi sa sobom.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet okt 14, 2005 12:34 am 
Član foruma

opsjednutost..prema Učenju Vatre (ima sajt, potražiti na google-u, nisam dugo bila pa sam zaboravila adresu, a ima i knjižica "paralelna znanj i učenje vatre", izdavač Biblioteka Ljubav, Sremski Karlovci).
bolesti mogu biti sudbinske, karmičke, i uzrokovane demonskim napadima.

prema tom učenju demonski napad se prepoznaje ako se pojačaju naše mane i slabosti, nešo s čime smo znali izaći na kraj odjednom naraste tako da nas može uništiti

Demoski napad je napad izvana, dakle, od ljudi, sila, astralnih formi. tu spada i magija, kletve, negativna proročanstva (npr., kad ti otac kaže da ćeš sve upropastiti, propasti, zapiti, itd,), tu spadaju kompleksi manje vrijednosti koje smo pokupili od preoštrih kritičara.

Demoski napad omogućava onaj dio nas kojim se demon hrani. U pozadini svega je strah, a strah je odustvo ljubavi. Demoni ne mogu napadati razvijene osobe koje su razriješile svoje strahove.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet okt 14, 2005 1:15 am 
Administrator

pixica je napisao/la:

Pixice,

Dobra primjedba. Mislim da se većina adamičnih ljudi ponaša i razmišlja kao organski portali što nije neko čudo s obzirom na bombardovanje čovjekove svijesti mentalnim programima od momenta kad se on rodi.

Čini mi se da onda u nekom momentu može doći do neke promjene i ja to tumačim posljedicom djelovanja ili sklapanje veze sa čovjekovim višim centrima. To se može desiti spontano i vjerujem da je to u direktnoj vezi sa suštinom čovjekovog bića. Radom na samom sebi taj proces uspostavljanja veze sa svojim višim centrima vjerovatno se može ubrzati i ta veza ojačati. Naravno, sve to onda ima uticaj na proširenje čovjekove svijesti pa tako i na njegovo ponašanje.

Pozdrav!

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet okt 14, 2005 12:24 pm 
Član foruma

Još uvijek razmišljam o mogućnosti da i organski portali razviju dušu. S jedne strane nalazim da je to nemoguće, s druge da ipak jeste. doduše teško, ali ipak moguće. Ako ta mogućnost postoji, onda ima nade. Za mene je teško prihvatiti da svaki drugi čovjek oko mene to ne može, i da, bez obzira na tehnike koje prakticiram i sve što mogu osjetiti, još uvijek nisam sigurna kamo ja spadam. Voljela bih misliti da spadam u onu bolju polovicu, ali..ne mogu biti sigurna, a tako ni za koga od ljudi oko mene. to baš nije optimistično, zar ne.

galaksija, slažem se s tvojom primjedbom. ali, pišeš o adamičnim ljudima. Zanima me što ti osobno misliš o mogućnosti da organski portali ipak dobiju dušu? Imaš li kakvih saznanja o tome?

I da nadopunim o učenju vatre, :
www.inet.hr/ucenjevatre

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub okt 15, 2005 12:29 am 
Administrator

arwen dor,

Mislim da bi se trebali podsjetiti na ovu parabolu:

Parabola o kočiji

Kako bi se predstavilo stanje u kome se čovjek danas nalazi, u Tradiciji se on poredi sa jednom kočijom, odnosno, konjskom zapregom, gdje sama kočija ili kola, simbolizira čovjekovo fizičko tijelo, konji predstavljaju njegove emocije, osjećanja i strasti; kočijaš predstavlja jedan intelektualni sklop koji je sposoban da rezonuje (Ličnost) a u kociji se nalazi i jedan putnik, koji je ujedno i njen gospodar (Duša).

U svom normalnom stanju, cijeli taj sistem je u jednom besprekorno skladnom odnosu i on perfektno funkcioniše – kočijaš drži uzde čvrsto u svojim rukama i upravlja konjima i kočijom u pravcu u kom mu gospodar nalaže.

Međutim, sve bi to trebalo da bude tako ali u večini slučajeva nije. Prvo, u kočiji nedostaje gospodar. Kočijaš mora da ide da ga traži. Sama kočija se nalazi u stanju raspada, točkovi samo što nisu otpali a osovine škripe jer odavno nisu podmazane, konji iako čistokrvne rase, prljavi su i neuhranjeni; uzde i amovi su se odavno izlizali i samo što ne popucaju. Kočijaš spava ljuljajući se u sjedištu kočije, a uzde mu svakog momenta mogu ispasti iz ruku.

Kočija se i dalje kreće pravcem i na način koji mnogo ne obećava. Sada je već sletjela sa puta, pa juri niz jednu padinu. Kočijašu, koji je još uvijek u dubokom snu, prijeti opasnost da u svakom momentu ispadne iz kočije i kako se čini, sve su prilike da će ga zadesiti tužna sudbina.

Ovakva jedna slika je otprilike najbliža opisu stanja u kome se većina nas trenutno nalazi i svako od nas bi trebao da se malo dublje zamisli nad njom.

U svakom slučaju, neka vrsta spasa takođe je moguća. U blizini može da se zadesi neki drugi kočijaš, koji je budan, i koji će spaziti kočijaša koji je u nevolji i priteći mu u pomoć. On će prvo zaustaviti konje kočije koja nekontrolisano juri nizbrdo, onda će probuditi usnulog kočijaša i pokušati da ga vrati zajedno sa njegovom kočijom nazad do puta. On će mu možda dati i nešto hrane za njegove konje i posuditi mu nešto novca. Vjerovatno će on dremljivom kočijašu dati i par savjeta kako da ovaj njeguje svoje konje, dati mu adresu mjesta gdje može da popravi svoju kočiju i uputstvo kojim pravcem da se kasnije uputi sa svojom kočijom.

Na samom kočijašu je to da li će on uz pomoć svog vlastog truda izvući neku korist iz te pomoći i informacija koje je dobio. Ukoliko si on opet dozvoli da zaspe, teško da može očekivati da će mu neko opet, u poslednjem trenutku, priteći u pomoć.

~***~

Ova „kočija“ u suštini predstavlja adamičnog čovjeka i posuđena je iz istočnjačke ezoterike. U paraboli se kaže da gospodara (duše) nema u kočiji u smislu da je „ispao“ iz kočije i kočijaš sada treba da ga traži, međutim, vježbe radi mi možemo zamisliti da je on tu ali spava, dok je kočijaš „budan“. Kočijaš (ličnost) nije svjestan da ima gospodara u kočiji. On misli da je kočija njegova i da on može da radi s njom šta god hoće. Međutim, trenutno stanje svijesti kočijaša je rezultat jedne dugogodišnje mentalne manipulacije. Tako je i njegova percepcija veoma uska a ponašanje mu je, naravno, u skladu sa stanjem njegove svijesti.

Kod organskih portala u kočiji nema gospodara.

Dakle, u onome što bi danas mogli nazvati međuljudskom interakcijom, tu imamo samo jednu interakciju između – kočijaša. To znači da se ličnosti adamičnih ljudi nalaze u interakciji sa ličnostima organskih portala. Koliko se iz ezoterike može saznati, adamični čovjek sa dušom koja spava, ili s kojom on nije povezan u suštini se ne razlikuje od organskog portala. Znači, razlika je u tome što jedni imaju potencijal da se povežu sa svojom dušom-višim centrima-istinskim Ja, dok drugi „nemaju“.

U takvoj jednoj situaciji, lakše je adamičnom čovjeku da izgubi svoju dušu, nego organskom portalu da je stekne. (Možda je i u tome jedna od „zavjera“).

Organski portal samo teoretski može da individualizira svoju „2D grupnu dušu“. Navodno, prema nekim naznakama, jedna od metoda za sticanje individualne duše je – imitiranje ponašanja duševnih ljudskih bića. Međutim, oni nemaju koga imitirati jer ono što se već odavno ovdje dešava je upravo – obratno, USPAVANI ADAMIČNI LJUDI IMITIRAJU ORGANSKE PORTALE. Sistem života na ovoj planeti je napravljen tako da se favoriziraju one „vrijednosti“ tj. one stvari koje u svojoj suštini nemaju veze s dušom. (npr. „najači opstaju“, promocija imidža „ratnika“, sticanje materijalnih bogatstava, koncentracija na vanjski izgled, koncentracija na materijalni dio kreacije i ignorisanje njenog duhovnog dijela, promocija oružja, vojske i ratova, razvoj tehnologije po svaku cijenu itd.itd.)

Navodno, bilo je perioda u istoriji kad su OPD bića dolazila ovamo da pruže pomoć OP-vima, međutim, nakon što su neke 4D OPS sile preuzele kontrolu nad ovim prostorima, oni su izolovali ovu zonu i napravili neku vrstu zatvora ili bolje rečeno - farmu. Veću grupu adamičnih ljudi koji su se ovdje zadesili, oni su „skratili“ za 10 lanaca DNA, tako da su im istovremenu prekinuli vezu s višim centrima a njihovu energiju koriste za svoju ishranu.
Tako se neki prirodan tok događanja zaustavio. Oni su, nadalje, programirali i organske portale da im ovi služe isključivo za crpljenje energije iz adamičnih bića. Iz nekih razloga, organski portali ne emituju „emocionalnu“ energiju koju emituju adamični ljudi i kojom se 4D OPS hrane. Tako je spriječena i mogućnost za neki dalji (duhovni) razvoj organskih portala..

Svemu tome treba dodati i ovo današnje masovno bombardovanje ljudi talasima raznih frekvencija, kemetrejlsima, čipovima, kemikalijama, specifičnom muzikom, filmovima itd. kako bi im se smanjila frekvencija tijela. Nije nimalo slučajno što se to dešava upravo u ovom periodu vremena-prostora.

Tako, uslovi u kojima trebaju adamični ljudi da se povežu sa svojom dušom postaju sve teži i teži a kakve su tek onda šanse da neki organski portal stekne individualnu dušu? Ne kažem da su jednake nuli ali nisu daleko odatle.

I na kraju krajeva, ništa nije nemoguće.

Pozdrav!

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub okt 15, 2005 6:48 am 
Član foruma

Citat:
onda odjednom doslovno neki dodir sa neba i druga si osoba u potpunosti, izmjenjene svjesti, izmjenjenih razmisljanja - napominjem nista u materijalnom svijetu se nije dogdilo - recimo nesto sto je uzrokovao neki dogadjaj ili stres... samo odjednom pocnes osjecati i to jako dubinsk...

MIslim da znam o čemu pričaš. I ja sam imala neki nevidljivi preokret svojevremeno, tko zna uslijed čega. Baš sam razmišljala i vidim da Galaksija piše nešto slično.
Božanska iskra u pravom (adamičnom) čovjeku ne može se ugasiti, ona je tu - i sad ne znam koji joj je poticaj potreban - ali će se upaliti kad se steknu i minimalni uvjeti (možda minimalna količina svjesnosti?).

Ova zavjera da se uguši i ta mogućnost postizanja minimuma za napredak- krađa duše??? - to možda i postoji, ali nadam se da se ne može ostvariti. Onda bi svemir ispao iz recimo tako, ravnoteže, prevladale bi OPS snage...ne znam jel se slažete...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub okt 15, 2005 7:47 am 
Član foruma

....

Zadnja izmjena: Faaip de Oiad; čet nov 06, 2008 11:29 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub okt 15, 2005 8:44 am 
Član foruma

Pokušavam(o) saznati, evo baš se trudim(o) :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub okt 15, 2005 8:45 am 
Iskreno , cijela tema me posjeca na film 13.ti kat.

dali ga je tko gledao?

ono doslovno budjenje svjesti unutra "igrice"... zato ne bih prenaglila sa osudom drugih "organskih portala" - jer smo vjerovatno mi koji "osjecamo" njihov kljuc "budjenja" - na masovnoj razini.

Nemojmo vise nikada zacepit nos kada ugledano i prolazimo kraj "govna" nego uperimo prst i ukazimo na njega.
Biti odgovoran ne znaci samo biti odgovoran za sebe nego i za druge - bez ocekivanja - hvale.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon okt 17, 2005 8:01 am 
Član foruma

Jana je napisao/la:
Citat:
onda odjednom doslovno neki dodir sa neba i druga si osoba u potpunosti, izmjenjene svjesti, izmjenjenih razmisljanja - napominjem nista u materijalnom svijetu se nije dogdilo - recimo nesto sto je uzrokovao neki dogadjaj ili stres... samo odjednom pocnes osjecati i to jako dubinsk...

MIslim da znam o čemu pričaš. I ja sam imala neki nevidljivi preokret svojevremeno, tko zna uslijed čega. Baš sam razmišljala i vidim da Galaksija piše nešto slično.
Božanska iskra u pravom (adamičnom) čovjeku ne može se ugasiti, ona je tu - i sad ne znam koji joj je poticaj potreban - ali će se upaliti kad se steknu i minimalni uvjeti (možda minimalna količina svjesnosti?).

Ova zavjera da se uguši i ta mogućnost postizanja minimuma za napredak- krađa duše??? - to možda i postoji, ali nadam se da se ne može ostvariti. Onda bi svemir ispao iz recimo tako, ravnoteže, prevladale bi OPS snage...ne znam jel se slažete...
Citat:

Jano,
tako i ja razmišljam, a i moje iskustvo govori u prilog tome.
Zavjera postoji ali je očita, a samim time što je očita, osuđena je na propast. Već su i mala djeca svjesna djelovanja reklama, mlade djevojke su svjesne kako na njih djeluju slike ljepotica s naslovnih stranica, itd. Takve zavjere traju neko vrijeme, ljudi se povedu ali nakon nekog vremena sve veći broj ljudi počinje se odupirati. Podsjetimo se nekih masovnih opseseija koje su trajale neko vrijeme pa onda splasnule (televizor, video igre )

Zablude koje smo usput pokupili i životni ciljevi koji su tako umjetno stvoreni, nisu u skladu s ljudskom prirodom i neminovno dovode do sukoba unutar osobe.
Jedna od tipično ženskih zabluda je da treba trpiti nekog tko od tebe iscrpljuje energiju ili da treba biti savršena ljepotica, domaćica, majka, ljubavnica, polsovna žena itd.
Česta tipično muška zabluda je da treba zaraditi što više novaca, osovjiti što više žena, biti nepobjediv vitez, biti u pravu i imati autortet u obitelji, društvu, itd.
Velik broj ljudi nasjedne, ali se i velik broj osvijesti.
Ljudi koje pozjanem, počeli su shvaćati svoje zablude kroz bolest ili kroz gomilu problema koje su privukli u svoj život i nisu mogli dalje.
U tim slučajevima, bolest je bila blagoslov koji ih je natjerao da osustanu od nametnutih stavova i ponašanja i počnu spoznavati pravu bit svoje ljudske prirode, korigirati stavove i ponašanja da bi se mogli izliječiti i živjeti "normalnije".
Možda se nekome "prosvijetli" i bez bolesti. bez nekog dramatičnog događaja koji ljude izbaci iz kolotečine, ali, ja osobno poznajem samo ove druge, a među njima sam i ja.
Međutim, poznajem i neke za koje nisam sigurna da će ikada moći probuditi svoju dušu, u smislu da će postati osjećajni, suosjećajni, empatični, da će razumjeti kako njihove riječi djeluju na druge, ili kako njihove "dobre namjere" zapravo ubijaju osobe s kojima su u "emotivnoj" vezi", kako je njihovo djelovanje nametničko i sl. Takav tip ljiudi možda može kroz više inkarnacija doći do istine.

Po teoriji da su neki od ljudi organski portali, reinkarnacija bi bila za njih nemoguća, jer duša se reikarnira, a kako oni nemaju dušu, kod njih se nema što reikarnirati. (???)

Galaksija,
savršeni primjer s kočijom. Hvala.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon okt 17, 2005 8:24 am 
Član foruma

Jana je napisao/la:

Jano, ja pak smatram da se ta iskra može ugasiti. Nitko ne može ugasiti jedino plamen, kad se ta iskra u nama stvarno rasplamsa.

Mi Jano, možda i nesvjesno čuvamo tu našu iskru da se ne ugasi. Upravo zato mi nalazimo sebi slične ljude sa istom iskricom, i kad se više iskri skupi i usmjeri na isti cilj, vrlo teško ih je ugasiti. Ona jača iskra, potpomaže da se ne ugasi ona najslabija koja bi se možda ugasila da stoji sama na vjetru, koja možda jedva tinja.

Zavjera postoji, ali da li će se ostvariti ovisi o našim iskricama, odnosno na nama je odgovornost. Ja čak mislim kad bi se sve iskrice ugasile, ne samo da bi svemir ispao iz ravnoteže, nego ga ne bi više ni bilo. Jer u biti cijeli ovaj svemir i jest samo zbog tih naših iskrica kako bi se jednom rasplamsale u neugasivu vatru.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon okt 17, 2005 8:37 am 
Član foruma

Faaip de Oiad je napisao/la:
Kad god me netko nervira kad komunicira previše 'organsko-portalsko' osjetim smetnju u području želuca. Zna li tko što o tome? (Naglasak na "zna".)

Kad se netko nameće, na energetskom nivou može se vidjeti da pruža svoje bioplazmatičke vrpce prema našem solarnom pleksusu. Zakači se za naše spone unutar solarnog pleksusa i direktno crpi energiju. To se može osjetiti kao zaplitanje, lagani grčevi u predjelu želuca i gornjeg trbuha. Takav vid iscrpljivanja ima za cilj napasti našu bit, dovodi u pitanje našu inteligensciju, ispravnost stavova, dovesti u pitanje kompletnu osobnost, totalno izbaciti iz takta, što u krajnosti znači negirati našu bit i pisičko uništenje. Imamo posla s osobom koja pokušava kontrolirati svijet nametanjem svojih stavova i održavanjem privida kako je ona u pravu a mi nismo. Ako dobrovoljno ne priznajemo njezinu nadmoć, ona će to pokušati nametnuti silom, više ili manje prikriveno. Prikriveni načini mogu biti vrlo perfidni tako da nam osoba s vremenom uspije "rasturiti" našu slobodnu volju i na kraju kontrolirati sve naše stavove i odluke.

Trenutna obrana od takvog napada je postaviti ruku na gornji dio trbuha, ispod prsa. Taj pokret mnogi ljudi instinktivno često naprave. Trajnija obrana od napada je malo složeniji proces, a u biti se svodi da treba izgraditi sebe tako da nam takve osobe niti ne prilaze, jer one će prići onome tko ima takvu strukturu koja omogućuje kačenje. (tu je ta obostrana odgovornost, jedan iscrpljuje ali drugi to crpljenje omogućava)

Zaplitanje i napetost u želucu može se osjetiti i u slučaju kada mi sami pokušavamo pružiti spone solarnog pleksusa prema sugovorniku ali ih ovaj ne propušta.
U tom slučaju smo mi ti koji ne dozvoljavamo da netko ima drugačije mišljenje i postojanje drugačijeg mišljenja doživljavamo kao napad najgore vrste, kao veliku opasnost. U tom slučaju, svoje samopoštovanje bazirali smo na priznanju okoline i pokušavamo ga dobiti, a to što ga ne dobijamo ravno je uništenju.
Ovdje nije bitno tko je realno u pravu a tko nije, nego je u pitanju sama priroda potrebe da se bude u pravu i da se ta potvrda dobije od okoline, što znači da je nema dovoljno iznutra, da je u pitanje manjak samopouzdanja.

Podrav.

Galaksija,
ponovnim čitanjem uočila sam tvoje pitanje na koje nisam odgovorila. Krunska čakra kod jeddnog od ljudi sa širokom ali šupljom srčanom čakrom je također bila jako široka. Čak u boljem stanju od srčane, što bi moglo značiti da je osoba u tom trenutku bila u procesu spoznavanja i povezivanja. Vjeujem da bi se srčana čakra mogla popunti kad bi ta osoba prihvatila svoju emotivnost i počela živjeti punim životom.
Ta je osoba na nivou razuma shvatila bit, na tjelesnom nivou provodi putem vježbi, ali nedostje emotivni nivo, kad bi se u stvarnom životu trebala primijeniti sva ta ispravno naučena i prihvaćena filozofija.
Taj slučaj potvrđuje misao da nije dovoljno meditirati izoliran od ostatka svijeta i putovati astralom, nego da je svakodnevni, "običan" život, mjerilo stanja naše duše i stupnja razvoja. Ne može se praktično voljeti svijet ako se od njega izoliraš.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon okt 17, 2005 10:06 am 
Član foruma

U biti svi mi smo u nekom trenutku krali energiju iz prostog razloga što nismo bili povezani s njom. U djetinjstvu naučimo osnovni princip,večinom od roditelja,i ponavljamo ga u svim situacijama jer nam energija nedostaje. Osnovne podjele načina krađe su: 1.NAPASNIK-krade energiju na najbrutalniji način,agresijom i dominacijom nad slabijim od sebe,najčešče od svog dijeteta ili supružnika. 2.JADNIK-krade energiju na način stalnog samosažaljevanja,izmišljanja bolesti,kuka svima osobito jačim od sebe. 3.NEDOSTUPNIK-PRAVI SE SAMOZATAJAN,uvijek zna više nego što govori,očekuje da ga se pita i na taj način skreče pažnju na sebe(tako sam ja krao). 4.ISPITIVAČ-fali mu pažnja,stalno nešto pita,pravi se da mu je sve zanimljivo,svima dosađuje i ima veliko strpljenje. Osnovni princip je taj da otac napasnik pravi sina jadnika i obratno.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon okt 17, 2005 2:25 pm 
Član foruma

.....

Zadnja izmjena: Faaip de Oiad; čet nov 06, 2008 11:30 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon okt 17, 2005 4:32 pm 
kokoraoš je napisao/la:
U biti svi mi smo u nekom trenutku krali energiju iz prostog razloga što nismo bili povezani s njom. U djetinjstvu naučimo osnovni princip,večinom od roditelja,i ponavljamo ga u svim situacijama jer nam energija nedostaje. Osnovne podjele načina krađe su: 1.NAPASNIK-krade energiju na najbrutalniji način,agresijom i dominacijom nad slabijim od sebe,najčešče od svog dijeteta ili supružnika. 2.JADNIK-krade energiju na način stalnog samosažaljevanja,izmišljanja bolesti,kuka svima osobito jačim od sebe. 3.NEDOSTUPNIK-PRAVI SE SAMOZATAJAN,uvijek zna više nego što govori,očekuje da ga se pita i na taj način skreče pažnju na sebe(tako sam ja krao). 4.ISPITIVAČ-fali mu pažnja,stalno nešto pita,pravi se da mu je sve zanimljivo,svima dosađuje i ima veliko strpljenje. Osnovni princip je taj da otac napasnik pravi sina jadnika i obratno.

LOL :lol: to je text iz celestinskog prorosanstva (am. romana)

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon okt 17, 2005 5:59 pm 
Član foruma

Arwen, mimi,
vidim mišljenja su različita. Nema veze, svi se slažemo da je bitna odgovornost, naša vlastita... i da ima onih zacementiranih kojima je teško ili nemoguće pomoći.

Hvala na stvarno krasnim uvidima :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto okt 18, 2005 7:34 am 
Član foruma

pixica je napisao/la:
kokoraoš je napisao/la:

LOL :lol: to je text iz celestinskog prorosanstva (am. romana)
To je točno,ali teorija je poprilično smislena(treba biti iskren prema sebi pa je provjeriti na vlastitom primjeru)jedino što se ne uklapa u teoriju da samo organski portali kradu energiju.Po mojoj skromnoj spoznaji,svi ljudi vole papit tuđe energije jer je rijetko tko ima dovoljno.Molio bih da mi netko pokuša ovo pojasniti.Zafaljot.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 529 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 27  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.