Istina je, Katrin, naše misli zaista nisu baš uvek naše.
I po svemu sudeći imamo posla sa raznim oblicima komunikacije, nekim pozitivnim, a nekim baš i ne.
Postoje situacije kada odjednom shvatiš da nešto znaš a da to prosto
nisi saznala, čak i kod oblasti koje nisu tvoj fah i gde je usputno sakupljanje informacija isključeno. Situacije kada razmišljaš/kontempliraš o nečemu i u jednom trenutku tišine ko da se odjednom spusti misao, nekako blago. Ima sinhroniciteta kada ti dopadaju pod ruku tekstovi koji objašnjavaju baš ono što sada opažaš. Ima pravih omena i znakova pored puta.
Ima i komunikacije - pitaš i dobiješ odgovore. Ili jednostavno imaš onaj osećaj da si prihvaćena i voljena.
Mi povlačimo informacije i iz tzv. Akaše, i od višeg ja, da to tako nazovem, sigurno jedni od drugih. A možda i od nekih bića koja su raspoložena da ćaskaju sa nama

.
Ima i negativne komunikacije, koja obično pokazuje određenu dozu nametljivosti – ne možemo da se otresemo tih misli - ili nas vezuje za određene ideje, koje su nam isto tako „pale na pamet. Prihvatanje pogleda na svet koji uspavljuju i čine nemoćnim. Potreba da se ti pogledi na svet šire. Često deluju veoma pozitivno, ali nisu.
Ima i takvih kada nešto što je važno, što je dobro za nas, gle, „zaboravljamo“ da uradimo, ili nas uhvati pospanost.
Ima i negativnih sinhroniciteta. To nisu pravi sinhroniciteti, već pre serija „slučajnosti“, ali ih nije baš lako razlikovati.
I po pravilu smo izloženi i jednoj i drugoj "komunikaciji".
Zato, ovo je veoma dobro opažanje, koje ti može pružiti ogromnu zaštitu. Mi po pravilu ne samo da sve misli koje nam prođu kroz glavu prihvatamo kao svoje, već se i temeljno identifikujemo sa tim „mišljenjima“. Mišljenja su tu da bismo radili sa njima, ne da bismo preko njih definisali svoj identitet.
Možda je najbolje učiti da se zauzme položaj nepristrasnog posmatrača i neidentifikovati se. Obrađivati dobijene podatke, preispitivati ih, upoređivati, razmišljati, uočavati da li te vode ka napretku ili ne, da li poseduju unutrašnju koherentnost ili ne. Povećavati znanje, jer nam ono omogućava širi okvir za interakciju sa svetom.
Taj pristup te
neće zatvoriti za pozitivnu komunikaciju, naprotiv, veoma će povećati tvoj kapacitet za nju, ali te istovremeno može veoma dobro zaštititi od one druge.
Srećno!