charleston
Sad se ne branim niti ne branim knjigu i slažem s time što je rekao Arbitrium Liberum.
Citat:
Nisi ti to primijetio u mojim postovima niti oni tako zrace nego tako reagira vecina ljudi jer bi svi zeljeli da su "starije" duse jer je to fora i vise se cijeni, bolje je, veca si faca ako si napredniji itd - pa tako, ti kroz to gledas, kroz tu sveopcu predrasudu, a ne vidis ono sto u mojim postovima stvarno JEST
Nemam ništa od toga da ti pametujem ili neznam što i ako misliš da nisam u pravu ok
.Samo obrati pozornos ako želiš na ovo.
Citat:
Mlade duse navikle na slobodu kretanja i na uvjete duhovnog svijeta - gdje su okruzene ljubavlju i gdje je dovoljno da nesto samo zamisle pa da se to stvori ispred njih - odjednom moraju, tako mlade i neiskusne, doci u uvjete gdje su same, nitko ih ne podrzava, dapace im zagorcavaju zivot sa svih strana, i uskracuje im se i ono sto one osjecaju da im pripada a kamoli ono sto pozele imati ili biti ... To je kao da saljes djecu u rat?
šmrc,šmrc
Citat:
Ne bi li bilo logicnije da u ovakve uvjete dodju starije duse, iskusne, s pravim odgovorima, strpljive i mudre, usmjerene i umjerene.... ? one bi mozda cak pretvorile ovaj kutak Svemira u Raj... ?
šmrc,šmrc
Citat:
Ne razumijem takav design....
Rijetki su oni koji razumiju,(tu ne mislim na sebe)slažem se,ali to ne znači da sami sebe sažaljevamo.To sigurno nije dobro.
Reci koja je tvoja teorija.
Citat:
no, ovdje se konkretno bunim bas protiv toga da mlade duse moraju doci tamo gdje je po svemu sudeci najteze, sto je malo kao da pocinjes skolu od osmog osnovne pa ides prema prvome...?
šmrc
Citat:
I, ne moram procitati cijelu knjigu da bih se osvrnula samo na ovu konkretnu stvar.
Samo sam htio reći da pisac tokom knjige nudi mogući odgovor,i da razglabanje o temi knjige a da je nismo pročitali do kraja može završiti na krivom putu.Zbog čega je i došlo do nerazumjevanja mojeg posta tebi.