@daco
luka je napisao/la:
Nema straha.Ono što si sticajem okolnosti upisao i završi.Vremenom zavoleæeš to što radiš i pronaæiæeš neki smisao.To je tržište, egzistencija i naša realnost.Ni prvi ni poslednji koji æe raditi nešto a dubini duše oseæa da nije pronašao sebe.Ima toliko alternativa ali nauèi razlikovati alternativu od realnosti.Život je surov i samo alterativno možeš ostvariti ono što zaista želiš.Zamisli kakvo bi to bilo idealno društvo da svako svojim radom ispunjava sebe.Jednostavno to nije moguæe.Trebalo bi ali na žalost nije.
Ovo ti je dobar odgovor. U svijetu sve je stvar samo strategije.
Situran sam da imas nesto sto volis, evo ti mene kao primjer recimo sta sam ja napravio.
Od svoje 12-este ili 11-este obozavam informatiku. Kao i ti, nisam htjeo radit nesto sto nema meni samom logike. Tako sam u svoje vrijeme dok sam bio srednjoskolac, markirao 0-24 na sat kako bi se bavio i programirao doma web stranice. Nakon sto sam zavrsio skolu, prethodilo je 6 godina mucenja em sa starcima oko poslova ( jer sam morao radit svasta a ne ono sto ne volim ) em sa samim sobom i to je bilo vjecito pitanje. I sada nakon 6 godina razvaljivanja i unistavanja psihe uspio sam nac posao koji je prejeben, sefovi su mi frendovi, imam solidnu placu, vodim citav projekat ( kreativnost na maximum ) itd...
No znas u cemu je problem, iz razloga citavog osvijestenja nekakvog kojeg sam dozivio, ja zelim radit seminare, bavit se theta healing-om te dizanjem generalnog social media platforme tipa facebook za osvijestenije.
Da se razumijemo, ovdje se radi o IT-u i totalno drugom svijetu kojeg ne da obozavam vec osjecam citavim svojim tijelom a kao osoba bas i ne volim cekat stvari da se ostvare, tako da...
No najgluplja ti je stvar sad odustat od toga. Za sve postoji vrijeme. Ja cu radit u ovoj firmi dok sa ovim drugim ne stanem na noge. Kad stanem, odo. Tako i ti recimo napravi. Kao sto si rekao, fax tj. skola je nepotrebna no opet vrlo potrebna u ovom svijetu danas s toga, zavrsi sta si upisao a popodne, nadji si nesto sto te kompletno ispunjava i svoje slobodno vrijeme utrosi u to. Zivot je rad. To je jedina stvar koja je sigurna. Sve ostalo je relativan pojam a zabavu uvijek mozes imat i u poslu.
Prekines se brinut, odlucis nesto cvrsto i udri. Pici ka tom cilju, rusi i lomi sve oko sebe al na moralan nacin i doci ces do cilja kad tad.
Moras znat da zakon metafizike ne vrijedi u poslovnom svijetu. Tko kaci taj je jaci jedini je moto tog svijeta. Barem si ti na fax-u. Imas pun klinac slobodnog a i pun klinac ucenja no kad si zaposlen, imas jako malo slobodnog s toga iskoristi to da nesto napravis, nekakve temelje i onda krenes u bijeli svijet kad zavrsis fax sa temeljima.
To ce tvoje starce obradovat, tebi ce biti bolje. Prestat ces se bojat jer vise neces imat potrebe se bojat i sve ce krenut just fine.