Sada je: čet maj 08, 2025 3:41 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 529 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 27  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: pon sep 26, 2005 5:09 pm 
Član foruma

već je, misli bilo postavljeno pitanje- ali kako su svi sigurni da nisu organski portali. Npr ja za sebe to ne mogu reći, ne znam da li jesam ili nisam, isto tako svi vjerovatno ne mogu razmišljati da je npr. njihovo dijete ili roditelj organski portal . ne sviđa mi se takvo dijeljenje ljudi jer se svi naravno svrstavaju u one koji nisu organski portali, ali što ako ja jesam? To znači da sam otpadnik? da ću biti "uništena" da ne mogu evoluirati?A koliko razumijem čovjek ne bira da li će imati dušu ili ne. Nije to nečiji svjestan izbor prema ovoj teoriji,..osobno držim kako nema , ne postoji nešto bez duše jedino je riječ eventualno o razlici u kvalitativnom smislu, u smislu ne bolje ili lošije nego čisto frekvencijski, ili diferencijski.
Oni koji imaju djecu mislim da ne bi mogli prihvatiti da njihovo dijete nema dušu... a šansa prema ovome je 50/50.. znaći možda je i nema. A
Ako stvari tako stoje ja rađe biram biti bez duše nego da budem "odabrana", po nekom ključu koji nema veze sa mnom, a da po nekoj zakonitosti drugi budu odbačeni.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon sep 26, 2005 6:40 pm 
Član foruma

Kako mozemo biti sigurni da nismo organski portali. Hm. Ne znam,ali znam sa sebe. Znam da me ne interesuje sticanje materijalnih dobara i znam da nikada nisam uzivala da nanesem nekome bol,a narocito da nekog iskoristim zarad svog dobra. Osim toga,mislim da to moze da se oseti,da li si ili nisi. Moguce je da org.portali ni ne razmisljaju o tome i da ih takve tem i ne zanimaju OSIM ako u tome ne vide korist,tj. ako mogu da izvuku pare. Sve one zablude,proricanje,magije,horoskopi,talismani i amajlive(mislim nije da to ne postoji,ali to je corsokak po meni)sve te stvari ljudi koriste da bi izvukli pare od drugih ljudi. Ne znam,ali ja mislim da organski portali uopste ne razmisljaju isto kao noi sa dusom i mislim da ih ezotericka pitanja ne zanimaju,prosto zato jer su materijalisti. Svi smo mi u neku ruku materijalisti,i svi smo jos uvek OPS.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon sep 26, 2005 10:09 pm 
Administrator

Citat:
Moguce je da org.portali ni ne razmisljaju o tome i da ih takve tem i ne zanimaju OSIM ako u tome ne vide korist,tj. ako mogu da izvuku pare.

Ako si organski portal ( osim ovog našeg na forumu ), vjerojatno nisi ni ovdje. Slažem se da ih ovo ne zanima ukoliko ne vide neku materijalnu dobit.

Organski portali imaju dušu, ali izgleda da je grupna za sve, više kao životinjska. Možda onaj omjer 50 / 50 i nije više takav, jer se približava "veliko finale", pa se vjerojatno tražila "karta više"... naseljuju se tijela i dobro se "rasprodaju". Možda velik broj duša u univerzumu želi iskusiti ovaj događaj tranzicije.

Da li imaš dušu ili ne, to sam znaš. Naravno, ako si dovoljno svjestan o tome. Ako neznaš što je duša, kako bi znao da ju imaš ili ne?!

:wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon sep 26, 2005 11:20 pm 
Član foruma

Da li imaš dušu ili ne, to sam znaš. Naravno, ako si dovoljno svjestan o tome. Ako neznaš što je duša, kako bi znao da ju imaš ili ne?!

Slazem se. Isto tako ni oni sa dusom ne mogu da zamisle kako je to biti org.portal. Mislim da oni koji imaju dusu "privlaci" da se bave svojom duhovnoscu,ezoterijom i slicnim pitanjima i kad-tad svaka dusa pocne da traga za svojom svrhom i istinom. Kao Molder u dosijeu-x. Doduse,on je mozda trazio svoju otetu sestricu,ali svakako je ceo zivot posvetio traganju za istinom. Ono sto ja osecam je koliko god da je sokantno ono sto saznajemo (narocito kada prvi put procitas istinu o reptilima i sl.,priznajte da ste se usrali :shock: ),i koliko god da nas drma strah ili sok,posle nekog vremena se opet vracamo traganju,prosto kao da je to droga.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto sep 27, 2005 6:08 am 
Član foruma

Jack987 je napisao/la:

Da, još malo ćemo imati spiku umjeto ko ima veću "alatku", ko ima veću dušu hehe. To će biti materijal za humoristične serije, ono svaka druga prozirna spika će se svoditi na to hehe. Šalu na stranu, svatko zna što je duša. Više manje. Poimanje može biti i vrlo često jest individualno.

Ja sam te gore pitao što konkretno TI smatraš dušom. Ako smatraš pitanje glupim, ja ću ti reći da je ono sve samo ne glupo. Kao prvo zanima me što sugovornik smatra dušom jer onda znam na čemu sam, svaki detalj mi je dobrodošao. Neki dušom smatraju svijest, neki imaju apstraktno poimanje duše, neki govore o duši jer su tako učili na vjeronauku a nikad nisu konkretno razmišljali o njoj, neki smatraju da je čovjek isključivo psihofizičko biće odnosno svojevrsna inteligentna životinja (životinja sa razumom) te da je analogno s time duša zapravo naš mozak sa svim svojim fizičko-kemijskim aktivnostima s kojima "dolazi". Neki smatraju da je duša podsvijest, a ovisno pak o takvom smatranju, jedni će podsvijest vezivati sa nečim "metafizičkim", nečim što nadživljuje fizičko tijelo, možda i nečim što seže puno dublje u prošle živote. Drugi, koji pak isto tvrde da je duša podsvijest, podsvijest će opet vezati čisto i samo uz mozak i imat će možda više Freudovski pogled na sve to. Sve to najviše ovisi o knjigama koje su pročitali i svjetonazorima koje su stekli na ovaj ili onaj način. U 99 % slučajeva svi koji trabunjaju o tome rijetko kad imaju pojma šta govore, oni su to samo pročitali i poistovjetili se s time.

Moje poimanje duše bilo bi najbliže nekoj fuziji svega ovog gore navedenog plus malo moje vlastite empirije i tumačenja. Tako da mi je priča o organskim portalima pomalo degradirajuća i šablonska, da ne govorim da je čak i opasna za potencijalni "neo-rasizam", neo-šovinizam. U svakom slučaju to je samo moje mišljenje. Postojali "oni" ili ne, mislim da je to skoro najmanje važno i da ima hiljadu drugih važnijih stvari i pitanja a samim time i problema na koje se treba usmjeriti energija. Ovo je (mislim na spike ko je a ko nije "organski portal"), meni osobno, mlaćenje prazne slame.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto sep 27, 2005 6:25 am 
Član foruma

Jack987 je napisao/la:

Organski portali imaju dušu, ali izgleda da je grupna za sve, više kao životinjska.

Dobar primjer toga bi bio recimo navijači na nogometnoj utakmici, ljudi na thompsonovom (ili cecinom) koncertu, itd. itd.
Još jedan od razloga zašto mi taj pojam nije najsimpatičniji, čisto lingvističke prirode, je taj da precool zvuči :D. Takve ljude ja više volim nazivati "zatucanim seljačinama" hehe...

Sve ima dušu, pa kako onda ne bi imali i ljudi. Ona gore ideja o frekvencijama mi je puno logičnija i razumnija. Dakle svi imaju dušu, ali ovisi o frekvenciji kako će se ponašati, tj. kamo će njihova pažnja najviše biti usmjerena recimo. To se dobro vidi kod aura recimo i kod točno određenih boja postoje neki grubi "obrasci" prema kojima se te "boje" (odnosno osobe s tom bojom) ponašaju. Pošto se i sama priroda boje temelji na frekvenciji to je još logičnije. Tako ugrubo imamo fizičke boje sa dvije podvrste - one usmjerene na okolinu i one usmjerene na svoje tijelo, zatim mentalne boje te emotivno-duhovne boje. Po mom vlastitom iskustvu, ljudi iz ove treće skupine će pokazati najviše interesa ka ovome što mi ovdje svi nazivamo ezoterijom itd. itd. Mentalne boje (mislim da ovdje spada i zelena između ostalog) više su usmjerene k matematici, fizici i nekim umnim ali više "materijalno" usmjerenim znanostima. Takvi ljudi nisu strogo materijalisti u smislu da ih u životu zanima samo stjecanje materijalnih dobara, već su materijalisti po svjetonazoru. Priznaju mogućnost postojanja "viših sfera", ali više samo kao ideju. Apstrakcija svakidašnjih situacija im nije najomiljenija stvar, a između seksa i odličnog art filma ili glazbenog albuma oni će bez razmišljanja izabrati ovo prvo :D. Ja recimo neću, al' ok sad to nije bitno heh. Ove skroz fizičke boje mi nisu skroz simpatične (eufemizam), ali ne smatram ih zato manje ljudima ili šta ja znam što. Jednostavno neću uživati toliko u njihovom društvu i gotovo da ne postoji veća šansa da ćemo biti dobri frendovi :).

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto sep 27, 2005 1:40 pm 
Administrator

Savjet:

Boja aure je kod svake osobe karakteristična za smo tu osobu, nema generalnog pravila. Tako da svakog posebno promatraš kao kombinaciju njegovih boja. Što je jednom "ovakva karakteristika" radi određene boje, to ne mora biti i za drugog.

Sve je u vibracijskim frekvencijama koje "ispušta" duša... odnosno emitira u eter oko sebe... kombinacije su mnogobrojne.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto sep 27, 2005 2:01 pm 
Član foruma

Jack987 je napisao/la:
Boja aure je kod svake osobe karakteristična za smo tu osobu, nema generalnog pravila. Tako da svakog posebno promatraš kao kombinaciju njegovih boja. Što je jednom "ovakva karakteristika" radi određene boje, to ne mora biti i za drugog.

Apsolutno točno. Zato sam i rekao "u grubo" obrasce. Jer postoje stvarno neki obrasci određenih boja. Naravno, bilo bi smiješno da postoji 10 grubih tipova ličnosti/ljudi i da nema ničeg između hehe...

Btw, jesi li pročitao post prije ili samo ovaj na zadnjoj stranici? :) Mislim pitam, jer vidim da se njega nisi dotakao, a ono... :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto sep 27, 2005 3:21 pm 
Član foruma

Sta je to dusa? Ne,nimalo ne mislim da je to glupo pitanje. I ja se slazem da nijedno pitanje nije glupo. No,mislim da odgovor na ovo pitanje preterano kompleksan,i slazem se da je to fuzija svega onog sto si napisao. Mislim da je to jako tesko objasniti. To je prosto nesto sto osecas.

Treba razlikovati dve stvari,a to su ljudi sa dusom prozitivno opredelji ili OPD,oni koji su OPS i oni koji nemaju dusu. U prvom slucaju,osecas da si deo svamira,osecas da nisi sam cak i kada nemas nikog pored sebe,osecas da ima tamo gore neko ko te voli i pomaze ti i ti se isto tako trudis da pomazes drugima. Prosto,osecas povezanost i osecas svrhovitost svog postojanje. Mislim da oni koji su OPS ne zele da budu deo takve grupe. Oni rade iskljucivo za sebe,i grupa u kojoj su postoji samo iz interesa svakog od njih. Individualno,njih bolji uvo sta ce biti za bilo koga drugog od njih. Izmedju ova dva,lako je prepoznati se gde pripadas. A onda stupa na scenu,da li uopste imas dusu ili ne?

Da li je ovo sto pisem tacno ili sam nesto pobrkala? Mislim,da li i OPS imaju dusu?

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto sep 27, 2005 3:21 pm 
Administrator

Oh, da... preskočio sam... evo:

Citat:
Ja sam te gore pitao što konkretno TI smatraš dušom.

Duša sam "ja"... ona svjesna energija što čini nekoga... jedna od 4 svijesti koju "imamo", podsvijest. Nosioc. Sakupljač iskušanih doživljaja.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto sep 27, 2005 3:25 pm 
Član foruma

Citat:
Duša sam "ja"... ona svjesna energija što čini nekoga... jedna od 4 svijesti koju "imamo", podsvijest. Nosioc. Sakupljač iskušanih doživljaja
.

Osecaj da se razvijas,da ucis,da napredujes,i pri tom dozivljavas ogromno zadovoljstvo saznajuci nove stvari i sireci svest...

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto sep 27, 2005 3:32 pm 
Administrator

Citat:
Da li je ovo sto pisem tacno ili sam nesto pobrkala? Mislim,da li i OPS imaju dusu?

Ops isto imaju dušu ( osim ako nisu op-i ). Pa i mi ljudi smo još OPS uvijek...

Danas sjedim na kavi i razmišljam o ovome onako pomalo... i svirala je jedna pjesma na radiju za koju sam odmah pomislio:

"Pa ovo je himna OPS-a !!!"

Stvar je bila ona od Psihomodo Popa... "ja volim samog sebe... svog jeeeeedinog sebe"... hahahahaha!!!

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto sep 27, 2005 4:24 pm 
Član foruma

Da, stvarno!

Postojala je jedna grupa pre jedno desetak godina, "Babylon Zoo" se zove. Ne znam sta se desilo sa njima ali imaju jako zanimljive tekstove. Hit im je bio "Spaceman",i cula sam tu pesmu pre par dana i pomislila: "Hej,ovi momci znaju o cemu se radi!" Uglavnom,posle tog albuma,nisam vise cula za njih,ko zna,mozda su ih ucutkali!

Evo teksta pesme:

Spaceman I always wanted you to go
Into space man
Inter-galactic crimes
Spaceman I always wanted you to go
Into space man
Inter-galactic crimes

Pungent smells
They consumate my home (????oni konzumiraju moj dom)
Beyond the black horizon
Trying to take control
See my girl
She shivers in her bones
The sun in zenith rising
Trying to take us all

Theres a fire between us
So where is your god?
Theres a fire between us
I can't get off the carousel
I can't get off this world

The sickening taste of the morbid jokes
Images of fascist boats
Beam me up 'cos I can't win

Spaceman
I always wanted you to go into space man

Its time to terminate the great white world
Morbid fascinations
Television takes control
Decimation
Different races fall
Electronic information tampers with your soul

Theres a fire between us
So where is your god?
Theres a fire between us
I can't fall off this world

The sickening taste of the morbid jokes
Images of fascist boats
Beam me up 'cos I can't win

Spaceman

Babylon Zoo, Babylon Zoo, Babylon Zoo..

Spaceman

Inter-galactic crimes

Spaceman

Inter-galactic crimes

Spaceman, spaceman, spaceman, spaceman,...

Ili ova:A boy with the x-ray eyes

An invitation to dance on the floor
Entertainment was low in my home
My vicious eyes; what is love?
Is it something inside my brain
Love, oh it's driving us all insane
The Boy with the X-Ray Eyes
It's not a suprise
Nothing really matters to him

Spies, looking into my window
I watch
Spies, they're watching us tonight

The Boy with the X-Ray Eyes
It's not a suprise

I see through your lies
With my bionic eyes
I see through your mind
With my bionic, bionic
I see through your lies with my bionic eyes
Bionic, bionic, bionic eyes

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri sep 28, 2005 6:50 am 
Član foruma

Bubastra je napisao/la:
Citat:
Duša sam "ja"... ona svjesna energija što čini nekoga... jedna od 4 svijesti koju "imamo", podsvijest. Nosioc. Sakupljač iskušanih doživljaja
.

Osecaj da se razvijas,da ucis,da napredujes,i pri tom dozivljavas ogromno zadovoljstvo saznajuci nove stvari i sireci svest...

Pa to sve stoji i slažem se bez daljnjega, ali što se same terminologije tiče, termin podsvijest za mene osobno znači nešto drugo. Čisto na riječ mislim. Riječ podsvijest kod mene automatski budi asocijacije na snove, na naš karakter u ovom životu itd.

Da li prema ovom vašem što ste rekli, organski portali ne sanjaju ništa? :D

@Bubastra - sjećam se te pjesme, odkud pa si to spuknula hehehe? Sad mi se vrti po glavi ta stvar sa onim glasićem elektroniziranim "spacemaaaan" heheh....

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri sep 28, 2005 3:25 pm 
Član foruma

Nemam pojma,iskocilo iz podsvesti valjda,hehehe Spaaaaceeeemeneee

Mislim da je sve to ustvari dusa,jer duse se i razlikuju po karakteru,kolicini znanja i sirini svesti(hej,ovako je mnogo lakse protumaciti sta je dusa!?)i naravno,slobodnoj volji zbog koje biramo razlicite nacine ucenja.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri okt 05, 2005 9:51 pm 
Član foruma

Organski portali neodoljivo podsjećaju na tip ličnosti kojeg psihologija poznaje kao patološki narcizam, što je poremećaj ličnosti. Sociopat. Nije bolest nego tip osobe, poremećaj karaktera. Ne može se "liječiti". Jedino ako sam odluči, ali u tom slučaju mora imati neki duboki egzistencijalni razlog da bi poželio promjenu.
Taj tip ličnosti je nesposoban za emaptiju. Rađa se s tim deficitom, "fali mu nešto u mozgu", kemija je poremećena tako da ne može prenositi određene emocije. Vidi se na snimkama magnetne rezonancije da je aktivnost odgovarajućih područja promijenjena u odnosu na normalnu. Ravzija se u hladnu i proračunatu osobu koja ispred svega stavlja svoje interese. Poznato je da je najopakiji bijes narcisa kojem stane netko na žulj, ili mu se proturječi, ili ga se na neki naćin omete u ostvarenju njegovih ciljeva, a poznata je i njihova lukavost i perfidnost kojom će birati srestva da bi ostvarili cilj. To su oni koji bi, kako narod kaže, prodali vlastitu majku i gazili prko mrtvih. Nesposobni su za doživljaje radosti i pozitivnih emocija, ali ih pokušavaju oponašati kad im se to isplati. Mogu doživjeti bol i bijes, ali ne i tugu ili žaljenje. Nemaju osjećaj srama, a narod kaže: tko nema srama, nema ni poštenja.
Kod poremećaja koji bi se mogli liječiti, za neodgovarajuće ponašanje odgovorne su traume u ranom djetinjstvu, pa kad se riješe te traume, osoba može promijeniti svoje obrasce ponašanja. Kod ovakvih tipova ličnosti psihoterapija ne daje reultata.

Jesu li portali i sociopati ista vrsta, samo je razlika u nazivu, ili ipak nisu?

Što je s onim tvrdnjama da u svakom čovjeku tinja božja iskra, tj. da je svaki čovjek sposoban za dobro, samo to treba pobuditi?

Ispada da za neke nema nade da bi mogli postati bolji ljudi.

a opet..ipak...energetičari bi pokušali prvo pokidati spone koje su takvi izgradili sa ljudima oko sebe da bi ih iscrpljivali, radili bi na uravnoteženju centara moći i izgradnji emocionalnih centara. (Takve osobe obično imaju snažni protok energije kroz noge, a kako idemo na više, čakre funkcioniraju disproporcionalno, otvorena korijenska, poremećena sakralna, solarni plekusus snažno uvlaći ali ne emitira, srčana potpuno blokirana, grlena mrtva, treće oko mrtvo, krunska mrtva. Ako bi bili blagoslovljeni zdrvstvenim problemima, najčešće sa želucem, plućima i srcem, mogli bi počei tražiti uzrok svojim bolestima i doći na put rasta) Energetičari bi osim rada na ceentrima, pokušali dušu povući bliže tijelu i uglaviti je u njenom sjedištu. Takve osobe doista nemaju dušu u grudima, ona je izvan njihovog tijela zbog problema s inkarnacijim. Trebali bi još očistili haru i raditi na liniji hare, središnju zvijezdu bi oslobodili, očistili bi kanale i meridijane, omogućili dotok energije u emocionalno tijelo. U stvari, pokušali bi enegetski nanovo izgraditi osobu, ako bi im se takva osoba uopće obratila i izabrala takvu promjenu.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet okt 06, 2005 1:51 am 
Član foruma

ovo je vrlo zanimljivo.mozes li jos malo da pises ili da preporucis neke sajtove?

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet okt 06, 2005 11:40 pm 
Član foruma

Bubastra je napisao/la:
ovo je vrlo zanimljivo.mozes li jos malo da pises ili da preporucis neke sajtove?

misliš...na ovo što bi radili energetičari ili na paralelu između onoga što govori "službena" psihologija i psihijatrija i teorija o ognskim portalima?

Nameće mi se naslov knjige od koja je u meni izazvala onaj neki "klik", a to je Scott-Peck: "Ljudi-laži". Psihijatar, Peck, opisuje tip ličnosti kojeg naziva čovjek-laž, a odgovarao bi opisu organskih portala. Ne raspravlja o prijeklu, ali opisuje karakteristike i navodi da ih je teško prepoznati i gotovo nemoguće liječiti.
Nisam to tražila po netu, kad sam se počela baviti ovim područjem, taj medij je tek bio u povojima, tako da su moji izvori u knjigama i udžbenicima.
Podjela na admični i preadamični ip, također podsjeća na ono što psihologija zna d postoje dva osnovna tipa: neurotičan i psihoptski tip. (Misli se na dominantnu crtu karaktera) Neurotični tip krivicu i odgovornost za svoje frustracije i nezadovoljene potrebe traži i nalazi u sebi a psihopatski krivicu prepoznaje u svima oko sebe, smo nikad u sebi. Melanie Klein, učenica C. Junga (a ovaj je Freudov), kritični momnet kada će se fiksirati osnovna crta karaktera pronalazi u dojenačkoj fazi. Psihopatski karakter će se fiksirati ako dojenče u dobi do tri mjeseca doživi snažne i učestale frustracije, neurotski ako se to dogodi kasnije. Kasnije teorije raspravljaju i o utjecaju prenatalnih trauma na karakter osobe, za vrijeme trdnoće.

Energetika? Izdvojila bih reiki i Barbaru Brennan. Također, nisam tražila na netu, nego knjige, radionice, praksa, iskustvo u radu s ljudima.

Nije uputno miješati se u nečiju srukturu, pokušavati popravljati ljude oko sebe, ali smo, da bi opstali u njihovoj blizini, primorani pronaći odgovarajući odgovor kad su u pitanju ljudi kao što su organski portali, sociopate, patološki lažljivci, patološki narcisi, psihopate, ili energetski vampiri. To, kako koegzistirati s njima, to je ono što mene zanima, i to, kako ublažiti štetu koju oni nanose drugim ljudima oko sebe. Kako raditi i živjeti s njima, ne dozvoljavajući iscrpljivanje i manipulaciju, izgleda u početku komplicirano i teško izvedivo, ali je u stvari vrlo jednostavno.
Odgovor na njihovo ponašanje, tj. pravodobna reakcija da se spriječi iscrpljivanje naše energije i da se doprinese općem rastu pozitivnoga je moguće i nije teško izvedivo.

Najjednostavnije bi bilo udaljiti se, ali, to je rijetko kad moguće. Često su to ljudi s kojima dijelimo posao ili živimo pod istim krovom.

Prema mojim iskustvima, ono što tvrdi Barbara Brennan i postupci i tehnike koje opisuje u svojim knjigama, su djelotvorene, efikasne, "rade". Efekti nekih tehnika i postupaka su vidljivi odmah, trenutačno, a nekih tek nakon više godina. U svakom slučaju, vrijede. Mislim ovdje na tehnike koje kosristimo u odnosima s ljudima, s različitim strukturama ličnosti iscrpljivača energije. Ima više tipova iscrpljivača energije, psihopatska struktura, oralna, shizoidna, mazohistička i kruta. Opisni krakteri su zapravo vidovi obrane, načini dobijanja energije "zaobilaznim2 putem jer nije izgrađen sustav dobijanja energije prirodnim i zdravim putem. Razlozi su u porođajnim traumama, u traumama pri inkarnaciji duše ili u traumama u ranom djetinjstvu,a mogu biti prenešene iz ranijih života. Opisan je način karakterističnih spona i drugih načina iscrpljivnja energije za svaki tip, i kako se izvući iz iz takvih negativnih energetskih interakcija (odnosa). Brenan ne spominje organske portale. Možda bi oni mogli odgovarati onome što B.B. opisuje kao krutu strukturu?
U radu s reikijem doživjela sam da se neke osobe koje bi spadale u kategoriju patološkog narcizma i uspješni psihopate s vremenom počnu razvijati i "popravljati" i bez direktog utjecaja na njih. Dovoljno je čak i samo prisustvo (aktivnog) reikista pod istim krovom da se potaknu pozitivne promjene.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet okt 07, 2005 6:49 pm 
Član foruma

arwen dor je napisao/la:
Bubastra je napisao/la:

misliš...na ovo što bi radili energetičari ili na paralelu između onoga što govori "službena" psihologija i psihijatrija i teorija o ognskim portalima?

Nameće mi se naslov knjige od koja je u meni izazvala onaj neki "klik", a to je Scott-Peck: "Ljudi-laži". Psihijatar, Peck, opisuje tip ličnosti kojeg naziva čovjek-laž, a odgovarao bi opisu organskih portala. Ne raspravlja o prijeklu, ali opisuje karakteristike i navodi da ih je teško prepoznati i gotovo nemoguće liječiti.

ovo je odlična knjiga i da doista ustvari kao da je opisivao organske portale.
On je doista psihijatar, s dugogogodišnjom praksom i u par svojih knjiga (odlična je i njigova "put kojim se rijeđe ide"), aposebno u ovoj ljudi laži opisao je slučajeve iz svoje prakse kada se susreo s doslovnim zidom. Kada opisuje te ljude, zanimljivo je ustvari da se čak u jednom slučaju i nije radilo o njegovom pacijentu, već o roditeljima pacijenta . Roditelji njegovog pacijenta su bili socijalno vrlo , kako bi to rekli "adaptibilni", visoko pozicionirani, klasični egzemplari "više srednje klase", koji su bili zabrinuti za stanje svojeg sina koji je postao depresivan, sklon suicidu i sl, pa su ga doveli na psihijatrijsko liječenje upravo kod pecka. Peck je u seansama polako dolazio do odgovora što se ustvari desilo s djetetom da je postalo suicidalno. I doznao je kako je imalo brata koji si je oduzeo život očevom lovačkom puškom. I ono što je bilo okidač je to što su tom djetetu njegovi roditelji za rođendan poklonili tu istu pušku s kojom se ubio njihov stariji sin(njegov brat) . Zaprepašten, ne vjerujući u priču dječaka Peck je pozvao na razgovor roditelje dječaka i ovi su mrvo hladno odgovorili-pa da, poklonili smo mu tu pušku za rođendan, to je kvalitetna puška, pa nećemo je valjda baciti. dječak zaslužuje imati tu pušku sada kada ulazi u "muževno doba"... Nisu mogli uopće shvatiti što su napravili, ...a peck nije mogao doprijeti dalje od toga, to su bili oni, kao neki strojevi. ali nije se radilo o osobama koje su društveno sumnjive, upravo suprotno, bili su to ljudi koji su i te kako dobro kotirali na socijalnoj ljestvici u svojoj sredini.
oni se nemaju od čega liječiti jer društvo uopće takve ljude ne detektira kao bolesne,na neki način oni su ustvari stupovi društva, to nisu ljudi koje će te naći na psihijatrijskim odjelima, nisu ljudi koji imaju otpusnicu s psihijatrijske klunike, nisu ljudi koji će ikada posumnjati da sa njima nešto nije u redu..društvo će ih cijeniti,...
Peck nije dao objašnjenje što je to, i što je s takvim ljudima.. ne znam niti ja. ne mogu prihvatiti objašnjenje da nemaju dušu, da su automati , ali ovaj primjer iz te knjige ljudi -laži , jedan je od , za mene najeklatantnijih primjera o čemu se tu zapravo radi kod tzv. op.. i ne mogu si objasniti razlog niti uzrok tomu, niti svrhu..
to je to.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet okt 07, 2005 9:31 pm 
Član foruma

Wow,kakva jeziva prica. Hvala na preporukama,nadam se da cu naci te knjige. Da li imas mozda nazive knjiga na engleskom?

Ono sto mene zanima pored svega ovoga su fanaticni ljudi,tj. ljudi fanatici. Mislim da imam pored sebe takvu osobu. To je zena koja je pre par godina postlala adventista,zapravo je njoj adventizam pomogao da se izvuce iz nekih depresija i sada misli da je to jedini nacin i stlno pokusava da "pomogne" i drugima. Ja sam na kulturan nacin pokusala da joj objasnim kako verujem da se do Istine i do sjedinjavanja sa Bogom ili Svemirom moze doci na razlicite nacine. Jedno vreme je pokusavala da mu uvuce u adventizam,ali je onda shvatila da mene to ne zanima i malo se povukla. Upoznala sam i druge ljude adventiste,ali oni su sasvim normalni. Kada pricas sa njima,nikad ne bi rekao da su to sto jesu. Uopte nisu nametljivi. Za razliku od ove zene. Ona je kao zid,i sve sto nije u skladu sa Biblijom,ona i ne pokusava da proucava. Krila je od mene knjigu i jogi,jer to nije u skladu sa Bogom. Verovatno smatra da je to za moje dobro. Ona nije ni svesna da je fanaticna. JA cak mislim da ona misli kako je ona dobra hriscanka. Ona govori o kraju sveta i smatra da ce samo pravi vernici biti spaseni.Necu ovo ni da komentarisem. Ako je istina da se zaista moramo potruditi da bi preziveli veliki talas, jako ce se mnogi adventisti i ostali iznenaditi. Ja sam joj rekla da uopste ne smatram da covek mora da bude hriscanin da bi bio spasen.

No,kako god. Ni ja ne bih mogla da ubedim nju u moju pricu. Zamisli da joj pokazem ove sajtove i tekstove koje sam prikupljala. Mislim da bi me isterala iz kuce kao djavolovog izaslanika. Kakav uzas! Ona je fanatik u smislu da nema ni jedan dan a da ona nesto ne prokomentarise vezano za Boga,sva literatura u kuci je iskljucivo za to vezana. Ona je slepa za bilo kakvu transformaciju. Nisam ni htela da joj kazem kako smatram da Biblija nije ono sto je bila kada je zaista napisana. Promenjena je dosta puta do sada u svrhu manipulacije.

Sada sam jako otisla od teme. Htela sam da dam primer sta je to fanatik,posto nisam imala prilike da upoznam takvu osobu. Pocela sam da razmisljam kakva je mogucnost da je i ona organski portal,posto ima dosta primera da ona to jeste. I to jako dobar imitator. Ona deluje kao jako dobra osoba i to i jeste,ali ona strasno iscrpljuje moju energiju. NArocito kad pocne fanaticno da prica o religiji. Jos uvek to proucavam. Da li dusa od duse moze da iscrpljuje energiju ili je pravilo da OP izvlaci energiju?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 529 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 27  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.