Sada je: pet maj 02, 2025 1:01 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 93 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: pet nov 14, 2008 7:03 am 
Moderator

Citat:
Zanimljivo...ali,da li znate da samo ljudi i delfini upraznjavaju sex radi zadovoljstva....

Zadovoljstvo je OK :wink:
Ljudi uče lekcije ljubavi i po meni bi bilo najbolje da pređu prirodan put preko shvatanja seksualnosti kao čisto fizičkog nagona, preko slobodnog samoispoljavanja i uživanja u tuđem samoispoljavanju, možda do neke vrste fuzije.

Umesto toga, jedna od najprirodnijih, najljudskijih stvari je vekovima bila proglašena za smrtni greh i svako njeno ispoljavanje praćeno nametanjem velikog osećaja krivice. Hm, ukusno :mrgreen: .

Da bi u skorije vreme počeo da se podstiče podjednako besmisleni promiskuitet i hedonizam po svaku cenu, koji je, što se mene tiče, podjednako naporan i dosadan kao i ono prvo.

Ono što se potisne, po pravilu ispliva u nekom iskrivljenom obliku i trebaće nam po svemu sudeći mnogo vremena da izbalansiramo ovo iskrivljenje u našem morfo-polju :wink: .

Citat:
Dalje...Nemojte se pozivati na ono sto propagira religija ili neke vjerske zajednice ili nesto trece.To me savrseno ne interesuje,jer po meni su to cobani koji drze svoje ovce na jedom mjestu i fino upravljaju sa njima.Mene interesuje vasa licna vjera u Boga ,bez ikakvih "posrednika".Ako vam predstavlja problem rijec Bog,nazovite ga kako hocete,mozda je to neka sila,mozda su to vanzemaljci,mozda je to "nesto" sto mi jos uvijek nemozemo da objasnimo ili da shvatimo?! Da li to "nesto" postoji?!Da li ste ikada imali osjacaj da "nesto" stvarno postoji ,ali da nemoze da objasnimo to nesto?

Stalno imam osećaj da „nešto“ stvarno postoji.
Moja lična vera je pokušaj da nađem odgovor na pitanje da li je svet Haos ili Kosmos, najradije bih to tako opisala.
Odnosno, kao veru da Jeste Kosmos i da su u beskonačnoj Kreaciji sve stvari moguće.

Čitala sam Bibliju i komentar je da postoji (dobro zatrpan) ezoterijski sloj, pogotovo u Novom Zavetu i Knjizi postanja, što nikoga ne bi trebalo da iznenadi. Postoje i mnogi delovi, za koje sam prilično sigurna da potiču od nekih veoma nesrećnih i isfrustriranih entiteta :mrgreen: .

Biblija nije neki izuzetak, mi ljudi smo skloni sistemima verovanja, pružaju nam osećaj sigurnosti i stabilnosti (nepokretan Kosmos), odnosno, skloni smo da večno pokretnu stvarnost i stalni tok informacija zamrznemo u (po pravilu iskrivljenu i pojednostavljenu) sliku o svetu.

Valjda je to neka stepenica učenja lekcija i naše evolucije.

Citat:
Dalje,tih 10 zapovijesti je doslo od Boga i one su zapisane u Bibliji.Gledajuci sa strane vjernika,ako je Bog kreator svega,valjda on onda zna sta je stvorio i kako to , sto je on stvorio treba da se ponasa.Ako mu je dao kontrolu nad mnogim stvarima,dao mu slobodnu volju da radi sta hoce,ali pri tome mu je i dao smjernice kako da se ponasa.Da,upravo mu je dao tih 10 zapovjesti ,znajuci na sta je sve spremna njegova slobodna volja.Dao mu je i razlog i objasnjenje za sve stvari koje treba da zna,dao mu je i razlog postojanja i vjere u to.

Rekla bih da Bog (Apsolut, Kreator, 7D, beskonačna stvaračačka sila, originalna misao, Sve što Jeste, Jedno, kako god hoćete) ne stvara sisteme verovanja i ne propisuje pravila ponašanja, već jednostavno Jeste.

U vezi sa 10 zapovesti: Da se okrenem drugim izvorima (u vidu proučavanja tog Kosmosa/Svega što Jeste :wink: ), zapovedanje, naređivanje i pokoravanje/poslušnost drugog entiteta je jedna od najvažnijih karakteristika OPS-polariteta, način na koji negativno orijentisan entitet po svemu sudeći zadobija visok stepen negativnog polariteta i time snage.

Ako već hoćemo neko „treba“, više mi se dopada misao da naša iskustva i deljenje naših iskustava treba da postanu tačan odraz onoga što Jesmo.
Mislim, naime, da je to veoma bogougodna rečenica :wink: .

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet nov 14, 2008 11:28 am 
Član foruma

Arja je napisao/la:
U vezi sa 10 zapovesti: Da se okrenem drugim izvorima (u vidu proučavanja tog Kosmosa/Svega što Jeste :wink: ), zapovedanje, naređivanje i pokoravanje/poslušnost drugog entiteta je jedna od najvažnijih karakteristika OPS-polariteta, način na koji negativno orijentisan entitet po svemu sudeći zadobija visok stepen negativnog polariteta i time snage.
.

super,
opet moram obrazovati krscanski neobrazovane #-o

10 ZAPOVJEDI - je nas slobodan prijevod!
Na jeziku koji je napisan - HEBREJSKOM - nije 10 zapovjedi -
nego je 10 Bozijih rijeci...

Jel ima tu itko da uopce istrazi detaljnije neku TEMATIKU ili su svi puni predrasuda, sude a nemaju pojma nit o cemu se radi...

jizus na kakvoj sam se ja planeti rodila, ili u kojem dobu...?! :evil:

jos ste mi vi kao donekle slicni i razumijete da nije sve POVRSNO kako se prikazuje... kad ono... #-o PREDRASUDE

no Arja reci mi sad ako nije dano 10 boziji zapovjedi nego je bog ostavio 10 svojih rijeci, jesi li promjenila misljenje?

osobno smatram da je vecina vas iziritirana institucijama - zato "alternativa" - ali i tu trazite Boga - tako da nema bjezanja :mrgreen:

svejedno je u kojoj religiji se rodili u svim njima bi jednako ovako postupali - isli na "Alternativu" - zasto?
odgovor je jednostavan - ZATO JER INSTITUCIJA i hiearhija stvara MOC, a tko ima moc kontrolira druge (pozitivno ili negativno), zato je svaka religija ispravna a institucija neispravna. Svaka religija govori o odnosu sa bogom 1:1 - ZNACI TI I ON, NE ti brat sestra zena i ON, nego svaka osoba 1:1 - kako se umire ili radja? SAM!

THE END.

mislim koliko je potrebno mozga da se ovo ovako jednostavno skuzi?
Ili cemo jos par inkarnacija -- jos koliko tisuca godina?

mah nevermind - U PRAVU STE -- idemo naci vraga! - mora da je to crkva! mora da su to indijanci! mora da su to zidovi! mora da su to muslimani! VRAG VRAG! Svugdje oko nas - UNISTIMO SVE! da da to je pravi nacin - MRZNJA i STRAH - TAKO CEMO U 4D(raj, prosvjetlit se... whatever is your belief)! :lol:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet nov 14, 2008 12:24 pm 
Moderator

Citat:
super,
opet moram obrazovati krscanski neobrazovane

Jel ima tu itko da uopce istrazi detaljnije neku TEMATIKU ili su svi puni predrasuda, sude a nemaju pojma nit o cemu se radi...

Naziv ne igra neku ulogu. Tih 10 Božijih REČI su formulisane kao zapovedi – mislim na upotrebu imperativa. I imaju upravo tu suštinu.
Što se mene tiče, neka hvala :wink: .

Citat:
jizus na kakvoj sam se ja planeti rodila, ili u kojem dobu...?!

sjemenka, sve svoje nosiš sa sobom. Sebe pre svega, naravno. Planeta tu ne igra neku ulogu. Nosi to sa uživanjem (kako zvuči ova Božija reč? :wink: ).

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet nov 14, 2008 3:12 pm 
Član foruma

Arja je napisao/la:
sjemenka, sve svoje nosiš sa sobom. Sebe pre svega, naravno. Planeta tu ne igra neku ulogu. Nosi to sa uživanjem (kako zvuči ova Božija reč? :wink: ).

zvuci jednako kao i "ljubi bliznjeg svoga kao sam sebe" :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet nov 14, 2008 3:53 pm 
Član foruma

Citat:
Mene zanima sto se moze i na koji od nacina protumaciti ovih 10 zapovjedi.

A mene zanima zašto su ljudi spremni toliko pljuvati po ovih "10 ", a smatrati npr. zapovijedi raja yoge smislenijima? Zato što raja yoga ne tvrdi da su njene zapovijedi od samog i jedinog Boga? Otkud toliki bunt u nama na samo spominjanje Boga Jednoga? Hmmm.

Bunt je oduvijek bio "sjajna zvijezda" Heylel.

no, da dam neki odgovor na "opening post" [to što pišem neke rečenice obraćajući se drugom licu jednine ne znači da se obraćam bilo kome određenom ovdje]:

usput budi rečeno, svakako da dobar dio zapovijedi ima puno veze sa zdravim razumom, ali da li je zdrav razum jedno s čim SVE one imaju veze? naravno, ali šta je "zdrav razum", pitamo se mi oboljeli, izmanipulirani, isprogramirani puppeti?

prve dvije su ti usko povezane, jer ako ne držiš drugu, automatski kršiš prvu

prva je jedini (ups!) efikasan način da ne daješ vrijednost koje u suštini nema stvarima navedenim u drugoj

ako si praviš lik ili obličje bilo čega na nebu, zemlji, vodama ili pod zemljom gubiš svoj identitet i imamo "usnulog" čovjeka kakav danas hoda zemljom i ratuje s iluzijama i lijeta ko muva bez glave prostranstvom ili ravnom linijom koju nazivamo život

ako "uzimaš uzalud ime ..." kršiš opet prvu... ovo je zakukuljeno ali svodi se na davanje vrijednosti svojim vlastitim ili inim "likovima i obličjima", bilo fizičkih, bilo misaono-emocionalnih... jer te sve ostalo odvuklo od prve i sjetivši se da postoji neki tamo Bog tvoj - spominješ ga uludo i sad već suludo

što se tiče četvrte, Bog se odmorio od svih poslova 7. dana i to kažu da je dan subotnji... stoga se odmori i ti od sveg tvog posla (uključujući i "aktivnosti slobodnog vremena") i jednostavno budi zahvalan za svoj život i zadovoljan što dišeš, kao što je Bog bio zadovoljan sedmoga dana svime što je stvorio i u zahvalnosti i zadovoljstvu slavi (svetkuj) Onoga koji je sve stvorio tako što ćeš se taj dan samo sjećati Njega - izgleda da je ova zapovijed za one zaboravne, jer ako to nisu u stanju činiti svakoga daha, eto, nek bar se sjete to činiti subotom.

ali, ima i kvaka... svih ostalih dana nešto je Bog stvorio i da ne bi pao u iskušenje da prekršiš drugu zapovijed, a samim tim i prvu, slavi i svetkuj upravo sedmi dan

5. - ako nisi u stanju poštovati "kapije" kroz koje si ušao u ovaj svijet, kako misliš biti u stanju poštovati bilo što drugo? Nije ti jasno kako su tvoji roditelji "kapije"? Pa, vrlo bukvalno i banalno. Ili misliš da je Melchizedek i njegov cvijet metafora?

6. - no comment!

7.

Citat:
Citat:
Citat:
7. Ne sagriješi bludno!

Zašto ne?

HIV, sifilis, triper, HPV .... ?

Zaštita? HA-HA (neumjesna šala), wake up!!

Zar se mora sve svesti samo na fizičko? Prouči sam posljedice na "višim" razinama tvog postojanja - ups! ako uopće uspiješ doći do njih kroz "bludno" ponašnanje. Nemoj se zavaravati...

8., 9. i 10. - no comment!

iako sve od 6 - 10 su naznaka služenja nečemu na nebu, zemlji, vodama ili pod zemljom, a time kršenje 2. i automatski 1.

Zaključak: postoji samo JEDNA Božja zapovijed, a ona glasi:

Ja sam Gospodin, Bog tvoj!

Tvoj Bog je Ja Jesam koji/da/jer Jesam. Sve ostalo su "slike", imidži, projekcije, identifikacije, MASKE i ako im pridaš i trunčicu pažnje - IZGUBLJEN si i spavaš i ne živiš život, već sanjaš film života.

usput budi rečeno:

Yoga ima 5 pravila + 5 zapovijedi!

Od "10 općeprihvaćenih zapovijedi" zapovijedi od 1 do 5. su NIJAMA

Patanjali:
Unutarnje i vanjsko pročišćavanje, zadovoljstvo, vatrena težnja, duhovno proučavanje i POSVEĆENOST ISHVARA-I, predstavljaju Niyama-u (ili pet pravila).

zapovijedi od 6. do 10. su YAMA

Patanjali:
Neškodljivost (ne-ubijanje), iskrenost prema svim bićima - istinoljubivost, uzdržavanje od krađe i pohlepe (žudnje), umjerenost, predstavljaju Yama-u ili pet zapovijedi.
Yama (ili pet zapovijedi) čine univerzalnu dužnost bez obzira na rasu, mjesto, vrijeme ili nuždu.

Ne znam da li je ovo za tebe nesvakidašnje, možda mi sutra padne na pamet nešto drugo.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet nov 14, 2008 4:13 pm 
Član foruma

Citat:
prve tri zapovjedi pokazuju da taj "Bog" ,več neko manipulativno biče koje želi kontrolu.

i mama manipulira djetetom kad mu zabrani ili zapovijedi da ne gura prste u šteker. (?)

dok god nitko ne RAZUMIJE zapovijedi, upravo Bog ispada manipulator, a svi drugi osloboditelji ljudske vrste, nositelji mira, progresa i znanja. ups! - sorry, destrukcije i "samoubojstva". Čovjek se bliži tome da ispuni sve predispozicije ulaska u anale univerzuma kao jedina vrsta koja je uništila samu sebe. Kako fizički, tako i emocionalno, mentalno, a na dobrom putu je i duhovno.

Citat:
možda "The Secret" dokumentarac malo pojasni...

da, Secret može dobro pojasniti prirodu krajnjeg egoizma, egocentrizma, homo-sebičnosti, isfrustriranosti i zatočenosti u najdublji 3d materijalizam.

Citat:
Dakle "bog" kažnjava "grijeh otaca" - "na djeci do trečeg i četvrtog koljena" ???

To zvuči grozno? A koliko je grozno zamaskirano kažnjavanje idejom reinkarnacije do stotina ili tisuća života - koliko li je tu tek generacija i koljena????

Citat:
a ako se to isproba, covek oseca olaksanje. Verujte mi.

A-ha. Čovjek osjeća olakšanje i ako izgubi deset kila. Koliko li je tek olakšanje kad izgubi deset mjera svoje životne energije. Ne morate mi vjerovati.

Citat:
A "lik" je ubio preko 2 miliona ljudi:

http://www.val.hr/php/index.php?option= ... Itemid=247]

Potpuno je jednoumlje imati sud i jedini prisutni su sudac, optuženik i tužitelj!!!? E, kadija, kadija...

Budući da danas 7 MILIJARDI ljudi ubija "lik-a", logički je zaključiti da je i kroz povijest postojao ogroman broj onih koji su također htjeli ubiti njega i kovali zavjere protiv njega (što se da zaključiti iz samog popisa i onih koji su u njega uvršteni, a i mi smo ili bijasmo ili jesmo ili ćemo biti možda među njima). Stoga nije posve suludo i nelogično uzeti kao pretpostavku da su gornje brojke morebitno rezultat čina izvršenog u SAMOOBRANI. A jasno je na svakom sudu da samoobrana nije ubojstvo!

Kome se ne sviđa ovakav mogući tijek "suđenja" i preferira brojke:

Imajući u vidu "raspon" vremena ST-a od, kako smatraju "bibličari" , nekih 4 000 godina (hajde da ne raspravljamo o ovome, jer će stvar postati još olakotnija za "lika")

total estimated human loss of life caused by World War II was roughly 72 million people (izvor: wikipedia)
= 72 MILIONA ljudi u SAMO 6 godina UBILI SU DRUGI LJUDI u 2. svj. ratu

2 miliona ljudi u 4000 godina vs. 72 miliona ljudi u samo 6 godina

bez daljnjeg komentara!

Citat:
zasto nema odnosa prema prirodi zivotinjama?

Zato što je to "pokriveno" Noahidskim zakonima na kojima se temelji cjela naša pravna zbrka zakona. Babilon the great.

Usput budi rečeno - 10 zapovijedi su namijenjene za "Božji narod" (primaju se i oni "po vlastitom izboru"). Svi ostali neka se izvole informirati o Noahidskim zakonima, jer kad čovjek ne vjeruje u Boga automatski potpada pod čisto materijalističke i 3d ograničene Noahidske zakone. Pa-pa 4D! Ovi pak pokušavaju koliko toliko "regulirati" fizički život jer kako "nevjernici" nemaju nikakve nade za "onaj drugi život", bar da u ovom životu kratkom svom prožive u koliko-tolikom "miru i srećici" uz ogromne doze droge zvane "blaženo neznanje".

Zato se i zovu 10 BOŽJIH zapovijedi. Nasuprot njima su 7 Noahidskih (ljudskih) zapovijedi.

Citat:
nemojte jednu ovako veliku manipulaciju da uzimate kao stvarnu pa da onda raspravljate o njoj
O ovome bi trebalo da raspravljate kao o manipulaciji.

jel' i ovo ZAPOVIJED? čija? Pike-ova? Weishaupt-ova?

Citat:

Citat:
Nikakav 'Bog' nije dao nikakve 'zapovesti' nikakvom 'Mojsiju'.

Pa zato sam i napisao u postu "bog" pod navodnicima i sa malim b.

Šta, svi trebamo biti koze pa slijediti "ne jedan Bog već bogovi"? Kud svi turci... (sorry, ja s ovim stvarima živim već dvadeset i kusur godina - ne računam one dječje ovdje, i za mene smo svi "mali muje" i mi koji slijedimo ili smo slijedili ili prihvaćamo bar neke dijelove nečije "ezoterične naklapancije")

10 Božjih zapovijedi jest dao Bog s velikim B. Ako se kome ne sviđa Bog s velikim B, slobodan je ne vjerovati u njega. Da, u ovome zaista imaš SLOBODNU VOLJU! I može svoju "sreću" okušati s Noahidskim zakonima i "ljudskom" (ne)pravdom i korumpiranim sustavom i beznađem pa-pa 4D. Ako je ljudska korumpirana pravda "alfa i omega" univerzuma, može joj anti-himna biti Bajagino: "zaustavite Zemlju silazim!"

Ili ćemo biti toliki licemjeri pa umjesto da sami sebi priznamo da smo po OVIM kriterijima totalni kriminalci - svi odreda - hajdemo diskreditirati same kriterije "najvišeg ranga čovječnosti". Ako do krajnje moguće mjere srežemo kriterije po kojima se možemo s ponosom zvati ljudi, šta ćemo postati? Zvjeri? I onda se čudimo kako nas "konspiratori i manipulatori" nazivaju i uspoređuju sa (svojom) "stokom"?

"Bolje da sam svinjar na pustom otoku pa da me razumiju svinje, nego Čovjek (veliko Č) [pjesnik u originalu] pa da me ne razumiju "ljudi" (malo lj)" .
Jadan li je tek Bog s nama.

Uostalom, koja vam se to Božja zapovijed OSOBITO "ne sviđa"? Nitko nema ništa protiv onih koje "drži", ljudi se uglavnom bune protiv onih koje ne razumiju i nisu ih u stanju ne kršiti.

Umjesto ovih 10 jednostavnih pravila, mi danas imamo gomilu nad gomilama nad gomilama nazovi-zakona koji ni Bogu, ni bogovima ni vragu ni demonima nisu jasni. Netko nam se debelo smije izaleđa. Počevši od "skrpatelja" takvih quazi-zakona. A samo se nadati možemo da postoji netko tko će pustiti suzu nad našim suludostima.

Uz rizik bunta i reakcije postam vam ovo bez ikakvih namjera prema vama i vašim programima. Jer uglavnom je to u sukobu i s većinom mojih dojučerašnjih, nekim još uvijek aktivnim, a za buduće ne znam - programima.

Mir u duhu! sa svima vama tamo negdje u bezvremenu.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet nov 14, 2008 4:49 pm 
Član foruma

sen-sei svaka cast za trud, ali ja ne vidim razliku izmedju 10 bozijih zapovesti i tih joginih "zapovesti".

Ali bih se vratio na ono sto je Jack vec napisao ali izgleda da ili niko nije citao ili niko nije shvatio. Takodje moram da napomenem da ja tako mislim odnosno da ne mora biti istina.

Rece Jack:

Citat:
8 od ovih 10 "zapovijedi" ima negaciju u sebi... a kako znamo već da univerzum ne poznaje negaciju u vibraciji - to svako "ne" skriva ovo drugo - misao koja se emitira u okolinu...

Sve je energija, energija tezi ka balansu. Energija je takodje informacija, 10 zapovesti su informacija. Informacija je uvek celovita. Posto energija tezi balansu "ne ubij" balansira sa "ubij" i tako dalje po zapovestima.

Ovo je veoma jednostavno objasnjenje, ali mozda se tako lakse shvati. Deset zapovesti su samo uputstva za programiranje i nista vise. Da bi se to shvatilo bilo bi pametno shvatiti i ovo:

http://www.galaksija.info/forum/viewtopic.php?t=501

Svi mi smo daleko ispod praga svesnosti, tek poneko se malo priblizio tom pragu. Sve sto je apstraktno nama u ovom trenutku ne mora znaciti da nema racionalnog objasnjenja, mozda samo mi nismo u stanju da shvatimo. Sve sto mi vidimo kao simbolicko ne mora znaciti da ne nosi sa sobom tezinu, odnosno informaciju/energiju, odnosno da na nekom drugom nivou shvatanja ne izgleda sasvim drugacije.

Da li mozete da zamislite da vas pas vidi fizicko kretanje kao sto vi vidite protok vremena? Ako i mozete, sta mislite da li vas pas moze da zamisli da je vama protok vremena ono sto je njemu fizicko kretanje?

Dodajem opet da je ovo MOJE shvatanje, sto ne znaci da ne uvazavam tudja ili da se necu truditi da ih shvatim, pa sad koliko sam sposoban . . .

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet nov 14, 2008 5:33 pm 
Moderator

Citat:
Rece Jack:
Citira:
8 od ovih 10 "zapovijedi" ima negaciju u sebi... a kako znamo već da univerzum ne poznaje negaciju u vibraciji - to svako "ne" skriva ovo drugo - misao koja se emitira u okolinu...

Sve je energija, energija tezi ka balansu. Energija je takodje informacija, 10 zapovesti su informacija. Informacija je uvek celovita. Posto energija tezi balansu "ne ubij" balansira sa "ubij" i tako dalje po zapovestima.

Veoma dobro zapažanje o celovitosti informacije!

Citat:
zvuci jednako kao i "ljubi bliznjeg svoga kao sam sebe"

Samo da mi ti bližnji nisu baš suviše blizu. Ako je moguće, na nekoj drugoj planeti :mrgreen: .

Uz najiskrenije poštovanje prema onome ko ju je po svemu sudeći izrekao, moje je skromno mišljenje da zaista zvuči baš kao i ta moja :wink:

Citat:
A mene zanima zašto su ljudi spremni toliko pljuvati po ovih "10 ", a smatrati npr. zapovijedi raja yoge smislenijima? Zato što raja yoga ne tvrdi da su njene zapovijedi od samog i jedinog Boga? Otkud toliki bunt u nama na samo spominjanje Boga Jednoga? Hmmm.

Niko ne pljuje, razgovaramo.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet nov 14, 2008 5:52 pm 
Član foruma

sen-sei je napisao/la:
ako si praviš lik ili obličje bilo čega na nebu, zemlji, vodama ili pod zemljom gubiš svoj identitet i imamo "usnulog" čovjeka kakav danas hoda zemljom i ratuje s iluzijama i lijeta ko muva bez glave prostranstvom ili ravnom linijom koju nazivamo život

Mislim da je ovde problem sto covek ne moze da izgubi svoj identitet jer ga od samog starta nema, te i pocinje kao "usnuo". To bi znacilo da nekoga bez "identiteta", ko je na "pocetku" ceka ovakva zapoved koja ga u startu ogranjicava na samo jedan ugao posmatranja govoreci mu u imperativu da je iskljucivo i samo to ispravno. Veliko je pitanje da li covek moze pod ovakvim pritiskom uopste da izgradi svoj "identitet" a da ne postane samo jedan "uniformni automat".

Citat:
ako "uzimaš uzalud ime ..." kršiš opet prvu... ovo je zakukuljeno ali svodi se na davanje vrijednosti svojim vlastitim ili inim "likovima i obličjima", bilo fizičkih, bilo misaono-emocionalnih... jer te sve ostalo odvuklo od prve i sjetivši se da postoji neki tamo Bog tvoj - spominješ ga uludo i sad već suludo

Slazem se, samo sto bih ovaj deo "davanje vrednosti" zamenio sa "davanje paznje", Tako da ispada da stvar i jeste u tome da mi ljudi ne smemo da posvecujemo paznju nama samima i nasem "unutrasnjem" bicu iliti "likovima i oblicjima, misaono-emocionalnih".Izgleda da ljudi nikako ne bi trebali da analiziraju sami sebe i razmisle koji delovi dolaze iz "tame" a koji iz "svetla", metaforicki receno, nego se zahteva od njih da pomoc traze(veruju) od nekog izdvojenog svemocnog entiteta bez koga ce propasti. Izgleda kao da je stvar smisljena kako ljudi ne bi shvatili da delic Boga cuci i u njima, kao i u svemu oko nas, nego nam je paznja usmerena na predstvau Boga kao dalekog izdvojeno entiteta.

Citat:
što se tiče četvrte, Bog se odmorio od svih poslova 7. dana i to kažu da je dan subotnji... stoga se odmori i ti od sveg tvog posla (uključujući i "aktivnosti slobodnog vremena") i jednostavno budi zahvalan za svoj život i zadovoljan što dišeš, kao što je Bog bio zadovoljan sedmoga dana svime što je stvorio i u zahvalnosti i zadovoljstvu slavi (svetkuj) Onoga koji je sve stvorio tako što ćeš se taj dan samo sjećati Njega - izgleda da je ova zapovijed za one zaboravne, jer ako to nisu u stanju činiti svakoga daha, eto, nek bar se sjete to činiti subotom.

Lepo zvuci, i cini mi se u skaldu sa "crkvenom normom".

Citat:
Zar se mora sve svesti samo na fizičko? Prouči sam posljedice na "višim" razinama tvog postojanja - ups! ako uopće uspiješ doći do njih kroz "bludno" ponašnanje. Nemoj se zavaravati...

Slazem se. Mislim da je ne moguce doci do "visih" nivoa postojanja a da pre toga nismo "raskrstili" sa ovdasnjim. Odnosno potrebno je da ne budemo vezani za nesto ovde. A vezani smo kada mislimo da nam je to potrebno. Dok na primer frustracija nastaje kada nemamo to sto osecamo kao potrebu. Iako bi neko to opisao kao uzdrzavanje, to je opet vezivanje jer "potreba" i dalje postoji. Mozda je "zlatna sredina" ili bolje receno "ravnodusnost" najbolja.

Citat:
Zaključak: postoji samo JEDNA Božja zapovijed, a ona glasi:

Ja sam Gospodin, Bog tvoj!

Tvoj Bog je Ja Jesam koji/da/jer Jesam. Sve ostalo su "slike", imidži, projekcije, identifikacije, MASKE i ako im pridaš i trunčicu pažnje - IZGUBLJEN si i spavaš i ne živiš život, već sanjaš film života.

Pa ako bi to bila ta "samo jedna" Bozija zapoved, onda je sasvim jasno da ovaj "Bog" ne daje ni pet para na nasu slobodnu volju, upravo suprotno, izgleda da mu je prilicno znacajno da nam ogranici slobodnu volju.

Citat:
i mama manipulira djetetom kad mu zabrani ili zapovijedi da ne gura prste u šteker. (?)

Da, samo sto se tu radi o vaspitanju mladog bica koje jedva zna da govori, a zapovedi se odnose na relaciju apstraktni entitet - odrasli ljudi. Sa druge strane, vrlo cesto se desava da roditelji takodje krse slobodnu volju svog deteta, i sto je dete starije to je krsenje njegove volje drasticnije. A roditelji cesto ne znaju gde je granica. To sto takve stvari rade roditelji svakako ne opravdava i Boga da radi to isto, i ne znaci da je to "dobro".

Citat:
dok god nitko ne RAZUMIJE zapovijedi, upravo Bog ispada manipulator, a svi drugi osloboditelji ljudske vrste, nositelji mira, progresa i znanja. ups! - sorry, destrukcije i "samoubojstva".

Dobro ako ti tako mislis.

Citat:
Čovjek se bliži tome da ispuni sve predispozicije ulaska u anale univerzuma kao jedina vrsta koja je uništila samu sebe.

Mislim da to nikako ne mozemo znati.

Citat:
Citat:
Dakle "bog" kažnjava "grijeh otaca" - "na djeci do trečeg i četvrtog koljena" ???

To zvuči grozno? A koliko je grozno zamaskirano kažnjavanje idejom reinkarnacije do stotina ili tisuća života - koliko li je tu tek generacija i koljena????

Pa sen sei, kada bi tvoja zelja za produktivnom diskusijom bila jaca od zelje da kontriras tudjem misljenju verovatno bi shvatila u cemu je razlika izmedju ova dva koncepta. U prvom je svemoguci entitet koji "kaznjava" i takoreci preti batinom da ce kazniti i tvoju decu koja nemaju nista sa tvojim "grehom", znaci nevina osoba ispasta - sto zaista zvuci grozno i psihopatoloski, nesto kao "krvna osveta". Dok u konceptu reinkarnacije svaki covek je sam odgovoran za svoje postupke i kada na sebe navuce "losu" karmu/kaznu onda je i sam sebi sprovodi. Dakle u ovom konceptu nema "Boga" koji mase batinom i ucenjuje sa buducnoscu tvojih potomaka.
Citat:
Potpuno je jednoumlje imati sud i jedini prisutni su sudac, optuženik i tužitelj!!!? E, kadija, kadija...

Budući da danas 7 MILIJARDI ljudi ubija "lik-a", logički je zaključiti da je i kroz povijest postojao ogroman broj onih koji su također htjeli ubiti njega i kovali zavjere protiv njega (što se da zaključiti iz samog popisa i onih koji su u njega uvršteni, a i mi smo ili bijasmo ili jesmo ili ćemo biti možda među njima). Stoga nije posve suludo i nelogično uzeti kao pretpostavku da su gornje brojke morebitno rezultat čina izvršenog u SAMOOBRANI. A jasno je na svakom sudu da samoobrana nije ubojstvo!

Kome se ne sviđa ovakav mogući tijek "suđenja" i preferira brojke:

Imajući u vidu "raspon" vremena ST-a od, kako smatraju "bibličari" , nekih 4 000 godina (hajde da ne raspravljamo o ovome, jer će stvar postati još olakotnija za "lika")

total estimated human loss of life caused by World War II was roughly 72 million people (izvor: wikipedia)
= 72 MILIONA ljudi u SAMO 6 godina UBILI SU DRUGI LJUDI u 2. svj. ratu

2 miliona ljudi u 4000 godina vs. 72 miliona ljudi u samo 6 godina

bez daljnjeg komentara!

Mislim da ovakva vrsta poredjenja zrtava predstavlja paramoralizam. Sta to znaci, ipak nije pobio 72 miliona nego samo 2? Pa je to kao bolje, ili sta? Mislim da je ubistvo i samo jednog coveka lose a kada su milioni u pitanju, tu sam broj ljudi postaje besmislen a neuporedivo je znacajniji PRINCIP koji stoji iza toga.

Citat:
Usput budi rečeno - 10 zapovijedi su namijenjene za "Božji narod" (primaju se i oni "po vlastitom izboru"). Svi ostali neka se izvole informirati o Noahidskim zakonima, jer kad čovjek ne vjeruje u Boga automatski potpada pod čisto materijalističke i 3d ograničene Noahidske zakone. Pa-pa 4D!

O tome se i radi. Sve je to namenjeno za "boziji narod" i samo oni mogu racunati na "4D", a ako slucajno ne postujes iskljucivo ono sto je "bog" zapovedio onda ti nema spasa. Mislim da je svakom racionalnom coveku jasno koliko je ovo izopaceno, i da tu nema ni malo "b" od Boga.

Citat:
10 Božjih zapovijedi jest dao Bog s velikim B. Ako se kome ne sviđa Bog s velikim B, slobodan je ne vjerovati u njega. Da, u ovome zaista imaš SLOBODNU VOLJU! I može svoju "sreću" okušati s Noahidskim zakonima i "ljudskom" (ne)pravdom i korumpiranim sustavom i beznađem pa-pa 4D.

Da, upravo se o tome radi, da nam ovaj Bog sa malim "b" NE ostavlja slobodnu volju jer nas sve vreme ucenjuje: ili On ili nista, ili On ili pakao. Ako se nekome ne svidja ovaj "Bog" onda NIJE slobodan ne verovati u njega, jer samim tim spada u ne-coveka, "gradjanina drugog reda", otpadnika, a ovaj bog nam je jasno stavio do znanja da je "grozan" prema takvima. Dakle, slobodna volja se krsi sve vreme.

Pozdrav

Vrh

Naslov: Re: kriejs'n
PostPostano: pet nov 14, 2008 7:36 pm 
Član foruma

passenger-13 je napisao/la:
terranet je napisao/la:
Da li to "nesto" postoji?!Da li ste ikada imali osjacaj da "nesto" stvarno postoji ,ali da nemoze da objasnimo to nesto?
...
Ja licno volim samo jasne,glasne i konkretne stvari.Ne volim kad mi neko nesto prica totalno neodredjeno....

jasno, glasno i konkretno:
http://www.youtube.com/watch?v=jEOkxRLzBf0
Jas ne veruvam ,Jas znam - ova e toa :love5: :love3:

:D
da,
toa e ova
ova e toa
toa e Se
http://www.youtube.com/watch?v=NzJ2NKp23WU
:love3: :love5: :love3:
http://www.youtube.com/watch?v=I-NRriHlLUk&feature=related
i odvrnite taj potenciometar malo jache,ma do kraja :D
nek' se chuje bar do prvog komshiluka (koji je na trichavih 4,2 svetlosnih godina :wink: 8) )
ili do onog daljeg komshiluka ( 8,4 sv.god.)
ma nek se chuje do Plejada (oko 500 sv.god.)
\:D/ :love11: :occasion5:
:love3: :love5: :love3:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub nov 15, 2008 6:11 pm 
Član foruma

Citat:
Citat:
Ne sagriješi bludno!
Citat:
7. Zašto ne?
HIV, sifilis, triper, HPV .... ?

Zaštita? HA-HA (neumjesna šala), wake up!!

Tko je rekao da se ja ponašam bludno? I tko je rekao da se ja zavaravam? Samo sam pitala ''zašto ne''?

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub nov 15, 2008 10:02 pm 
Član foruma

Arja je napisao/la:
Citat:
super,
opet moram obrazovati krscanski neobrazovane

Naziv ne igra neku ulogu. Tih 10 Božijih REČI su formulisane kao zapovedi – mislim na upotrebu imperativa. I imaju upravo tu suštinu.
Što se mene tiče, neka hvala :wink: .

Oprsto sto kasnim ra replay.... ali nebih se slozio da ne igra ulogu... ako ne koristimo ipravne terminologije ispravno cemo u provom redu postupiti razumjeti te vjerojatno i djelovati.

Nije svejedno kada se kaze zapovjedam ti ili upucuje ti Bozju rijec, prenosim...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub nov 15, 2008 10:33 pm 
Moderator

Citat:
Oprsto sto kasnim ra replay.... ali nebih se slozio da ne igra ulogu... ako ne koristimo ipravne terminologije ispravno cemo u provom redu postupiti razumjeti te vjerojatno i djelovati.

Nije svejedno kada se kaze zapovjedam ti ili upucuje ti Bozju rijec, prenosim...

Slažem se da je terminologija koju koristimo veoma važna. Najzad, ona nam omogućava da se međusobno razumemo i da složimo pojmove u glavi. Jezik je naš aparat mišljenja, precizno izražavanje podrazumeva i precizno razmišljanje.

Međutim, istovremeno smatram da u ovom konkretnom slučaju suštinski jeste reč o zapovestima, bilo da ih zovemo zapovesti ili Božija reč. Upučivanje božijih reči u formi zapovesti? :wink:

Ne bih želela da osporim nečije pravo (glupa i neprecizna reč #-o ) da u ovih deset rečenica traži i pronađe bogo-ispoljavanje. Odnos prema Svemu što Jeste je uvek ličan i samo tada vredan.
No, da ponovim, u okviru mog odnosa, Sve što Jeste ne osniva religije, ne šalje reći u vidu zapovesti i ne propisuje pravila ponašanja.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub nov 15, 2008 10:50 pm 
Član foruma

Mozda malo pateticno... ali

Da nije ono Demokracija je... mozes reci sto zelis, ali ovde vise ne...
Ne slazem se s tvojim misljenjem jer ako je slobodi na volju i da ako smo u mogucnosti sami odabiramo kojim putem je istpavno..
Djeluje mi vise da je to nametanje!
Isto kao kada vec pricamo o krscanstu... dijete krstiti dok je beba ili dijete nesvijesna svojih postupaka... namacemo tek nerodjenom bicu vjeru?????

Zar nije pocavao Isus Krist odrasele osobe, a koje su kasnije "svjesno i prisebno" odabrele svoj daljeni put????

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon nov 17, 2008 3:20 am 
Član foruma

terranet je napisao/la:
Nego,sto se tice tih 10 zapovijesti i povezanosti sa vjerom u Boga,pade mi na pamet nas veliki genije Nikola tesla,ciji je otac bio svestenik.Takodjer je veoma poznato da je Tesla vjerovao u Boga i da je veoma dobro poznavao stivo iz Biblije.E sada...po vama,on je bio zaludjen..nije znao za mnogo..denziteti...razne kurceve davorije i slicno...itd...bio je u pogresnom vjerovanju....jel tako?

Preporucujem da potrazis na netu tekst koji se zove "autobiografija Nikole Tesle", sto u stvari nije autobiografija nego jedan njegov duzi intervju dat pred sam kraj zivota. Kada procitas videces u sta je verovao Nikola Tesla i kako je na primer opisivao "dusu". Samo cu reci da nema veze sa biblijom i puno je blize konceptu "denziteti...razne kurceve davorije i slicno...itd", kako si ti to vec nazvao. Mislim da nema prevoda na nase jezike.

Citat:
Dalje...hajde vi ateisti,koji ne vjerujete u Boga

Mislim da imas pogresan dojam. Skoro sam siguran da velika vecina ljudi ovde na forumu veruje u Boga. Razlika je samo u predstavi/sustini tog Boga.

Pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon nov 17, 2008 11:27 am 
Član foruma

Zasto, ili sto ima lose u vjerovanju u Boga?
Ja vjerujem u Boga, onog boga kojeg sebi trazim koji meni prilici?

Recimo Bog je i ovaj forum ili pravci s kojima idemo k (u potrazi) ISTINI, SPOZNAJI. SAVRSENOM BICU.
To je nas Bog svemoguci i sveprisutni.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon nov 17, 2008 2:48 pm 
Član foruma

meni se logicnije cini da nije bog taj koji je stvorio nas vec smo mi oni koji smo stvorili njega :)

xD

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon nov 17, 2008 3:19 pm 
Član foruma

ZASTO JE OBRISAN MOJ POST??

sta je i tu MANIPULACIJA SA INFORMACIJAMA?!

molim objasnjenje!

!!! DVOLICNOST !!!

Aragorn ja tebi preporucavam citanje >> http://www.galaksija.info/forum/viewtopic.php?t=2044

da vidjela sam te online i kad je nestao...

nadam se da se sad osjecas super kad si sam sebi (iluzijalno) dokazao da si u pravu. #-o

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon nov 17, 2008 3:47 pm 
Član foruma

Sjemenka, pre nego sto krenes da pljujes nekoga, mozda je bolje prvo da pitas na pristojan nacin, barem cisto da bi znala da li si u pravu.

Ne, nisam obrisao nikakav tvoj post, niti znam na koji post mislis, i pri tome vrlo retko brisem postove. Da li ga je neki drugi mod obrisao - ne znam.

Pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon nov 17, 2008 3:54 pm 
Član foruma

vidjela sam tebe online i tad je nestao! Post je bio jako bitan i ocito je nekome jako smetao (isto kao sto mu smeta biblija)...

no nema veze napisat cu opsirno, sve na svojem blogu a vi manipulirajte informacijama (ili tko vec to radi jedan od vasih moderatora), jer se suprostavlja necijem UVJERENJU- kazem uvjerenju jer je UVJERENJE = VJERNIK bez pitanja = OVCA Koja samo drzi se svoga bez da razmotri sve opcije pa donese zaljkucak!

Vi bi malo trebali preispitat svoj sustav (moderatore) jer mi se cini da imate krticu!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 93 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.