Jack987 (napisa):
Pa probaj, ne može škoditi...
Citat:
Sada koristim iskljucivo redestiliranu Aqua Purificata iz ljekarne. Pola litre kosta 10kn, ali mi je pocetna struja na 10V samo 0,08mA, sto dovoljno govori o kvaliteti te vode.
Kupio sam istu u ljekarni ( nema u svima ) - kanister od 12 litara za 38 kn!!!
Baš ću probat s njom, pa kad napravim, javim rezultate! Nabavio sam i digitalni univerzalac, pa ću izmjeriti početnu struju, i napon na kojem ću raditi... ( hehe, jedno već zastarjelo kompjutersko napajanje baš čeka da bude iskorišteno u tu svrhu, žuta žica +, crna - na klasičnom molex konektoru, atx se pali spajanjem zelene i crne žice do nje ). Dakle, 12 V, ali ću još točno izmjeriti. Sad mi pada na pamet i jedan stari ventilatorčić za stari procesor, kao mješalica... hehe... laganica, stavim ga na samo 5 V... što je drugi kraj na molex konektoru... crvena i crna žica... thanx dezaco.
Mr. Green Wink
Eto super, ja tu vodu koristim od kada sam se počeo igrati sa KS, dakle sad je vec proslo cca 3 godine. Ova voda je beskonacno bolja od destilirane.
Jack987, ja sam uzeo jedno staro AT napajanje, onako ima i prekidač za paljenje i gašenje, na vrh sam ugradio jednu plasticnu kutijicu od nekog napajanja iz DVDPlayera Sony, na jednom kraju imam tri buksne (2+ i 1-) tako da mogu u dvije posude pravit paralelno KS s ogranicenom strujom 22V i 300uA, na drugom kraju imam onako zapper (2 buksne) fino s prekidacem i ledicom 15Hz 10V (niza frekvencija, stabilniji izlaz, veci izlazni napon, manji izlazni otpor, povecan duty cycle na 75%, napravio sam i foot pads (zapiranje je cca 70% efikasnije) te ga automatski mogu koristiti i za ionic foot detox), dakle poboljsana verzija zappera, oba uredaja napajam pomocu tog AT napajanja Smile
Ugradio sam na poklopac od posude u kojoj pravim KS mali elektromotor koji napajam sa 600mV na kojega je pricvrscena cjevcica koja se rotira u otopini, tako sam rjesio problem mjesanja.
Nemam sad digitalac da to malo poslikam pa da ti pokazem.
Shemu za strujni ograničavač imas ovdje
http://img233.imageshack.us/img233/3637 ... bigpd8.jpg