Sada je: ned maj 04, 2025 3:29 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1957 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 98  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: uto jun 17, 2008 8:06 pm 
Član foruma

U novom broju Nexus-a ( lipanj-srpanj ) ima zanimljiv članak o matičnim stanicama i srebru. Mislim da će to biti još veći poticaj forumašima za upotrebu koloidnog srebra u svakodnevnom životu.

Doduše pored termina koloidno, autor upotrebljava i termin ionsko srebro. Možda netko zna nešto o tom ionskom srebru.

Pozdrav.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jun 17, 2008 10:14 pm 
Administrator

Citat:
Možda netko zna nešto o tom ionskom srebru.

http://www.val.hr/php/index.php?option= ... Itemid=209

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jun 17, 2008 10:56 pm 
Administrator

Grunferov dio posta koji se odnosi na KS, a premješteno u Zapper-temu:

Citat:
Jack987 (napisa):
Pa probaj, ne može škoditi...

Citat:
Sada koristim iskljucivo redestiliranu Aqua Purificata iz ljekarne. Pola litre kosta 10kn, ali mi je pocetna struja na 10V samo 0,08mA, sto dovoljno govori o kvaliteti te vode.

Kupio sam istu u ljekarni ( nema u svima ) - kanister od 12 litara za 38 kn!!!

Baš ću probat s njom, pa kad napravim, javim rezultate! Nabavio sam i digitalni univerzalac, pa ću izmjeriti početnu struju, i napon na kojem ću raditi... ( hehe, jedno već zastarjelo kompjutersko napajanje baš čeka da bude iskorišteno u tu svrhu, žuta žica +, crna - na klasičnom molex konektoru, atx se pali spajanjem zelene i crne žice do nje ). Dakle, 12 V, ali ću još točno izmjeriti. Sad mi pada na pamet i jedan stari ventilatorčić za stari procesor, kao mješalica... hehe... laganica, stavim ga na samo 5 V... što je drugi kraj na molex konektoru... crvena i crna žica... thanx dezaco.

Mr. Green Wink

Eto super, ja tu vodu koristim od kada sam se počeo igrati sa KS, dakle sad je vec proslo cca 3 godine. Ova voda je beskonacno bolja od destilirane.
Jack987, ja sam uzeo jedno staro AT napajanje, onako ima i prekidač za paljenje i gašenje, na vrh sam ugradio jednu plasticnu kutijicu od nekog napajanja iz DVDPlayera Sony, na jednom kraju imam tri buksne (2+ i 1-) tako da mogu u dvije posude pravit paralelno KS s ogranicenom strujom 22V i 300uA, na drugom kraju imam onako zapper (2 buksne) fino s prekidacem i ledicom 15Hz 10V (niza frekvencija, stabilniji izlaz, veci izlazni napon, manji izlazni otpor, povecan duty cycle na 75%, napravio sam i foot pads (zapiranje je cca 70% efikasnije) te ga automatski mogu koristiti i za ionic foot detox), dakle poboljsana verzija zappera, oba uredaja napajam pomocu tog AT napajanja Smile
Ugradio sam na poklopac od posude u kojoj pravim KS mali elektromotor koji napajam sa 600mV na kojega je pricvrscena cjevcica koja se rotira u otopini, tako sam rjesio problem mjesanja.
Nemam sad digitalac da to malo poslikam pa da ti pokazem.
Shemu za strujni ograničavač imas ovdje http://img233.imageshack.us/img233/3637 ... bigpd8.jpg

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jun 17, 2008 11:04 pm 
Član foruma

Hvala Jack. Pravi si.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jul 16, 2008 4:06 pm 
Početnik

Ja sam postigao dosta dobre rezultate napajanjem iz izvora konstantne istosmjerne struje koja treba iznositi oko 0.1mA po kvadratnom milimetru aktivne površine 1 srebrne elektrode. Elektrode trebaju biti od 99.9% srebra , jer se srebro danas dobija kao nusprodukt kod prerade ruda bakra, cinka ili olova - posebno je bitna čistoća ako je dobijeno iz olovne rude, jer ne bi smjelo biti više od 10 ug/l olova u srebrnoj vodi (to je dozvoljena koncentracija olova za oralnu konzumaciju). Polaritet elektroda bi trebalo automatski promijeniti svakih nekoliko minuta. Najbolje rezultate (što se tiče veličine koloidnih čestica) sam postigao miješanjem vode ultrazvukom - što je veća njegova frekvencija, to će biti manje koloidne čestice.

Izvor konstantne struje je osnovni elektronički sklop s jednim tranzistorom, a ultrazvučni oscilator je malo složeniji - zajedno sa ultrazvučnim zvučnikom djelovi koštaju oko 200kn, sve se može kupiti u Chipoteci.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jul 18, 2008 10:24 pm 
Član foruma

Informacija za sve iz Zagreba i okolice koji žele kupiti čisto srebro u Rafineriji plemenitih kovina - Tratinska 21.

Radno vrijeme za stranke im je od 7 do 13 a subotom ne rade.

Cjena srebra čistoće 99,9 je 4 KN za gram.

Da se stekne neka predođba, mene je pola metra žice promjera 2mm koštalo 60 KN.

Za one izvan RH koje zanima odnos cjena, 1 EUR = 7,2 KN

P.S. - I, da, još uvjek imaju onaj iglični printer. :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jul 23, 2008 6:44 am 
Član foruma

1 post :)

prvo...fala Jack987 :)))

drugo...u vezi topica :)

zanimam se za ovaj ljek vec jako dugo..i uz Jackovu pomoc uskoro cu ga i sam iskusiti :) pa cu javit rezultate...osobne :)

peace

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jul 24, 2008 11:27 pm 
Moderator

Ima okus po bijelim kovanicama. :mrgreen:

Meni je koloidno srebro prorijedilo sinusne glavobolje, toliko sam za sad primjetio.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jul 30, 2008 7:43 am 
Član foruma

Ljudi..trebam pomoc xDD

eto kupio ja sve bitno...univerzalni adapter,srebro i vodu..i sad meni cudno...gledam onu sliku s

http://www.val.hr/php/index.php?option= ... &Itemid=61

i skuzio sam da se na tom univerzalnom rasclanjuju zice...e sad meni cudno...moj isto ima tak dvoclanu zicu ali su spojene :)

problem je u tom sto ja i elektrotehnika neidemo bas ruku na ruku pa mi fakat treba vasa pomoc xDD

slika

a ovak izgleda kraj:

slika

ima neke 2ije rupice na kraju koje sluze za prikljucivanje prikljucaka:

slika

e sad...koliko mene sluzi zdrav razum i logika jel bi mogo ja stavit taj prikljucak na ovaj zavrsetak od adaptera i samo na taj jedan prikljucak stavit 1 stapic srebra i to u vodu uronit?

ili moram rasclanjivat ovu zicu? i onda one neke prikljucke stavljat?

jer koliko sam skuzio jedna od ovih zica je + a druga -...e sad ako kroz prikljucak kad stavim idu obje nevidim zasto nebi mogao tako ili ima neka caka?

POMOOOOC!!!! plzzzz :)

peace

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jul 30, 2008 9:02 pm 
Administrator

Ma gle, svaka žica ti je jedan pol, moraš OBE spojiti, jer se inače ne može zatvoriti strujni krug ( osnove... )

Raščlani žicu, skini izolaciju cca. 1 cm na svakom polu ( pazi da se ne dodiruju ) i svaki kraj omotaj oko srebrne šipkice, ili zalemi, ili pomoću "krokodilki" stisni kao kvačicom...

Nastavke spremi za neku eventualnu buduću primjenu adaptera, ili ih baci ili pokloni nekom ( haha )...

Poz.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jul 30, 2008 9:13 pm 
Član foruma

fala,to cu sve sutra prvom prilikom :) peace

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet aug 01, 2008 5:18 pm 
Član foruma

evo trenutno se koloidizira moja voda :) trebalo bi biti gotovo kroz sat vremena :) fala svima na pomoci fakat fala puno :)))

peace

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet aug 01, 2008 6:05 pm 
Član foruma

I pisi iskustva prilikom koriscenja :D

(ako ih bude)

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet aug 29, 2008 11:15 am 
Početnik

----jacina bolje receno gustina struje na elektrodama je najbitniji faktor
prava mera je oko 0.1-0.15mA tj 100-150 mikroampera po cm^2
u praksi to ispadne 0.7-1.2mA za zicu 2mm i 10cm URONJENE duzine

znaci ko ima zice od npr. 2mm i 10cm struja ne bi smela da predje 1mA. -----

Ako imam dvije elektrode 2mm uronjene svaka u vodu 20cm to je 40cm uronjene elektrode jer su dvije (+ i - elektroda) znači meni moze jačina struje ic do 4mA ili je bitna duzina uronjene minus ( - ) elektrode znaci 20cm i jacina struje po tome 2mA?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet aug 29, 2008 1:52 pm 
Član foruma

Samo jedna elektroda se računa.

Ja imam 2 elektrode 1mm 10cm uronjene i struju sam ograničio na 300mikroampera.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet aug 29, 2008 2:54 pm 
Član foruma

Mogao bi netko od vas koji imate taj aparatić, i koji znate sa time, proizvoditi za nas ostale koji nemamo i ne znamo (ili mislimo da ne znamo) i pakirati to u flašice neke :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto sep 02, 2008 6:16 pm 
Početnik

koliko to kolo. srebro moze trajat danima tjednima ipak kad napravim pola litre a pije se po par žlica na dan prođe puno dana dok se ne iscuca tih pol litre.
dali se s vremenom spajaju ioni u koloide, pročitao sam u jednom postu da se sa vodikovim peroksidom H2O2 to spriječava ali ja sam probao za probu stavit vodikovog peroksida pa mi je ionsko srebro doslo mlječno narančasto

JE TKO POSIVIO OD ONIH KOJI SU TO POČELI JOS PRIJE PAR GODINA SRKAT???? :D :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto sep 02, 2008 9:04 pm 
Administrator

Citat:
JE TKO POSIVIO OD ONIH KOJI SU TO POČELI JOS PRIJE PAR GODINA SRKAT????

Iz osobnog iskustva, ne ličim još na nekog Sivog koji stanuje negdje tamo u Orionskoj konstelaciji...

... no, napravio sam ovaj elektronički sklop za ograničenje struje... super radi, podesio sam na 1,2 mA... probao sam sa destiliranom Aqua Purificata koju sam kupio u ljekarni... ma super je, najmanju vodljivost ima od svih koje sam probao, dakle i najčišća je.

Bilo bi još super na to dodati neki vremenski sklop tako da se samo isključi dok bude gotovo... ovako znam zaboraviti isključiti, jednom čak ostalo preko noći pa sam tu turu bacio... recimo zna li netko od "elektroničara" neku shemu za npr. podešavanje da stvar radi recimo, sat vremena i da se poslije isključi?

( Znam da ima u Pevcu vremenska utičnica sa satom za isključivanje, ali mi je to zasad preskupo za tu namjenu ). Mislim da će par dijelova iz Chipoteke biti puuuuno jeftiniji...

Eto, zahvaljujem unaprijed ako netko zna ili ima...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri sep 03, 2008 9:50 am 
Član foruma

Jack987, ja koristim vremenski relej koji u Kronosu mozes kupit za 35 kuna ili digitalni za 73 kune.

http://www.kronos.hr/vremenski-relej-p-6130.html

http://www.kronos.hr/vremenski-relej-di ... -6132.html

Samostalno nisam radio na nekakvom sklopu koji bi to iskljucivao a nemam ni sheme.

Meni KS zna stajat mjesecima na tamnom mjestu, daleko od nekih uredaja (tv, radio i sl) u tamnoj boci.

slika

http://www.worldhealthmall.com/product_p/ms.htm

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub sep 06, 2008 2:46 pm 
Početnik

Ja sam projektirao i sastavio elektronički sklop sa svom automatikom za potpuno automatsko upravljanje procesom elektrolize. To sam inače napravio za ljude koji sad stalno proizvode koloidno srebro i prodaju ga u Hrvatskoj po dosta normalnim cijenama preko svoje internet stranice. Napravio sam sve analize uz pomoć kemičara i otopina je ispala dobra po svim kriterijima - nema srebrnih soli, omjer koloidne i ionske komponente je cca. 50-50%, tako da su zastupljene obje jer svaka ima svojih prednosti. U otopini nema srebrnih čestica većih od 40nm što je OK.

Ako netko želi sam napraviti sklop, mogu mu poslat shemu izvora konstantne struje, koja je dosta jednostavna. Stabilizacija struje je ustvari najvažnija komponenta automatike. Ultrazvučni oscilator i pojačalo su malo složeniji, ali sasvim dobro miješanje možete postići i sa vibratorom iz mobitela pričvršćenim na bočnu stranu posude. Timer za okretanje polova možete napraviti s astabilom sa NE555 čipom (dosta jeftin, 4-5 kn), meni s cijelim procesom upravlja Siemensov LOGO, tzv. "pametni relej", što mi se pokazalo jednostavnije.

Ako koristite elektrode u obliku štapa kružnog presjeka, uzmite u obzir da cijela njegova vanjska površina ne sudjeluje ravnomjerno u raspodjeli gustoće struje (struja je veća na dijelu površine točno između štapova, nego, npr. 90 stupnjeva bočno). tako da ipak namjestite manji iznos struje od onog proračunatog.

Naravno, koristim njihovo srebro redovito više od godinu dana i jako mi
je pomoglo, pogotovo oko imuniteta zimi.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1957 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 98  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.