Citat:
Arja, hvala što si spasila moju poruku balansirajući je blagim rečima i sa puno dobre volje, jedan poljubac je odmah odleteo ka tebi pre nego što sam bilo šta pomislio. Ja međutim i dalje neću pisati balansirane poruke, shvatićeš valjda zašto.
Nisam spašavala tvoju poruku, već sam iznela svoju viziju, zasnovanu na realističnoj proceni.
Ta procena kaže da u optimalnom stanju, koje odgovara našim realnim potencijalima, između znanja i njegove primene ne postoji nikakva diskrepanca. U tom optimalnom stanju naše delovanje proizilazi iz našeg znanja bez ikakvog trenja i predstavlja neraskidivu celinu.
No, na žalost, stanje u kome se nalazimo je veoma daleko od toga. Mi ne samo da nismo stigli do delatne volje, mi ogromnom većinom ne posedujemo čak ni kontinuitet svesti koja bi tu volju mogla da nosi, jedinstveno Ja bez unutrašnjih kontradiktornosti - niti smo se oslobodili racionalizacija, koje počivaju na čudnoj teoriji da naša verovanja odgovaraju onome što jeste

. Te racionalizacije, naravno, sa logikom i raciom nemaju apsolutno nikakve veze, kako bi ovaj naziv možda mogao da sugeriše.
Naravno, ovo baš ne odgovara slici koju imamo o sebi.
Kako bi rekao Ajk:
„Ljudi se većinom zavaravaju da su slobodni na način da nikada ne provjeravaju tu
teoriju u stvarnosti. Poput muha su uhvaćenih u mrežu, i tako dugo dok se ne pokušavaju pomaknuti mogu sebe uvjeravati da bi to mogle kada bi htjele. Samo što, znate, one to trenutno ne žele (Slika 1). Kad bi pokušale, morale bi se suočiti s činjenicom da im je dupe zalijepljeno za tuđi kontrolni sustav koji će uskoro servirati ručak - njih. Nastavljaju činiti ono što im govori vladina diktatura, bez pitanja ili suprotstavljanja, i održavaju iluziju da imaju slobodu izbora ali je nikada ne koriste. 'To što su mi krila zalijepljena za ovu mrežu uopće mi ne smeta, jer sam odlučila da neću letjeti.'“
Dovoljna je najjednostavnija provera realnosti. Najjednostavnija. Kako u vidu opipavanja spoljnjih granica, tako – u mnogo, mnogo većoj meri - unutrašnjih, putem poštene procene koliko naše delovanje zaista prati naše (proizvoljne) odluke ili je u skladu sa onim što nazivamo znanjem. Rezultat provere je (za većinu) šokantan. Naravno, ukoliko je sprovedu na iole pošten način i ne nastave da se zavaravaju.
Sjajno si opisao ulogu onoga što nazivamo
Doing (a ova rečenica nije balansiranje) a moram reći i onoga što nazivamo opd. To je u potpunosti i moje iskustvo. I mrvica prakse – praktičnog, konkretnog delovanja okrenutog prema spoljnom svetu - u smislu primene znanja, odnosno delanja u skladu sa njime, daje potpuno drugačiji kvalitet. Našem biću. Svaki čovek od znanja će reći to isto, svaki zen majstor, ili Don Huan, ili Gurdjijev.
„Ako čovek
mašta, umesto da
dela, to je kundalini sila koja deluje u njemu.“
Volja – istinska slobodna volja - ne pripada našem trećem energetskom centru - da se poslužim ovim izrazom da bih opisala egoičnu strukturu. Njemu pripadaju mehaničke reakcije na podsticaje iz zone demijurga i naša samovolja. Just do it. Volja zahteva potpuno drugačije stanje bića.
„Po njihovim delima ćete ih prepoznati.“ – Neobično višeslojna rečenica

.
Rekla bih, deo naše evolucije, evolucije duha - tako barem gledam na to. Pripomognuto doduše i od strane naših ’prijatelja’ sa gornjeg sprata

.
Citat:
I sad ti suptilno daješ prednost takvim likovima a meni predlažeš da potražim forum koji je više orijentisan na praktično delovanje. Čudim ti se kao čoveku i kao komunisti, a drugo koji to forum još postoji na srpskohrvatskom a da ima bilo kakav potencijal? Daj mi link i ja ću da odem.
Ne dajem nikome prednost, suptilno ili direktno, niti ti govorim da ideš. Naprotiv, meni lično je veoma drago što si tu, ne samo zbog orgonskog topa, već i zbog veoma kvalitetnih postova. Samo ukazujem da postoji alternativa. Ako smatraš da je ovaj forum dokono ćaskanje između onih koji traže komfor među sebi sličnima, postoji mogućnost napraviti forum koji će biti potpuno praktično usmeren i oslobođen bilo kakve uzaludne priče.
No, ko bi onda obezbedio plave oblake na nebu

? A zaista ih imamo, mada ovi zujkaju okolo.
Ja, vidiš, smatram da ovaj forum poseduje potencijal. Da ne mislim tako, ne bih pisala na njemu (mišljenje u kontradikciji sa delovanjem). Taj se potencijal može koristiti na različite načine, pa i “ne-izbalansiranim” postovima. Oni su ok, a možda i daju željene rezultate.
I za mene je ponekad gotovo na nivou čuda kada vidim da ljudi, podeljeni po bezbroj mogućih kriterijuma, uspeju da ostvare nekonfliktnu komunikaciju ili veoma, veoma konkretnu saradnju. I gotovo na nivou čuda kada ponekad kod nekoga uočim promenu vibracija/frekvencija, bukvalno kao da vidim da se veći komadić duše pomalja ispod oklopa u koji smo zaključani, onda, kada se istopi makar komadić registrovanih a potisnutih informacija i laži u koje je umotan ovaj plan postojanja.
A tako je jednostavno.
Ima različitog načina delovanja.
Dakle, ne dajem nikome prednost. Posebno ne onima, koji su puni kritike prema tuđem konkretnom i veoma produktivnom delovanju, … i ...hm, jadikovki.
Samo kažem da treba da sledimo
svoju intuiciju, da ne treba da radimo svi isto, niti to od drugih tražimo. Nemamo energije za to. Ali ako galaksija napravi odličan sajt i forum, mnogo ljudi veoma dobrim postovima izgradi njegov potencijal, ti rasteraš kemtrejse topom, ... a neko napiše stih, onda smo nešto napravili.
Od mene definitivno dosta spike, ostavljam vas sa tim kantama

.