Sada je: sri maj 07, 2025 12:23 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1264 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 64  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: ned mar 16, 2008 9:31 pm 
Početnik

Arja je napisao/la:
Citat:
No, ima jedna jako zanimljiva stvar koja se dogodila jučer.
Probudio sam se u 6:15 ujutro a vani je već naveliko svitalo što je meni bilo čudno. Provjeravam kasnije službeni podatak izlaska Sunca a kad tamo piše 7:34. U to vrijeme, u 7:34 Sunce je već bilo dobrano visoko na nebu.
Onako otprilike odoko izgleda da je jučer Sunce uranilo s izlaskom za nekih 45-60 minuta.

Govorim za područje Varaždina gdje je jučer bilo vedro i mogao se lijepo pratiti izlazak. Baš me zanima dal je još netko to primjetio?

Sada sam procitala post.
Ja sam primetila, ali uopste ne mogu da se setim koji je to dan bio prosle nedelje. Nesto posle sest je bilo vec svetlo i komentarisala sam sa prijateljem, kako se dani produzavaju. On je, dakle, takodje primetio. Ali mi uopste nije palo na pamet da proverim vreme izlaska Sunca #-o, niti sam narednih dana obracala paznju na to #-o .

Da nisi napisao ovaj post, ne bih vise razmisljala o tome.
Sada citam prognozu za sledecu nedelju: 7:10. :?

Kasio su rekli da ce rotacija planete usporavati, jeli moguce da je to uzrok

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned apr 06, 2008 11:19 am 
Početnik

Evo jedne zanimljive priče sa nekog foruma...

Zima je 93'. Bili smo udaljeni od neprijatelja nekih tristotinjak metara zracne linije. Nasi su polozaji bili u rovovima ukopanim bas na pocetku sume dok su oni imali polozaje u jednom malom zaseoku (brat bratu dvadesetak krhkih kucica). Danima se niko nije pomjerao ni metra. Tuklo se minobacacima (tu i tamo) poneko puskaranje, ali nista strasno. I jedni i drugi, sta reci, cekali smo daljnja naredjenja, s vrha naravno i drzali svoje crte. Hladno je bilo, onako kako samo u Bosanskim zabitima zna biti, ali iskreno receno, bili smo dobro opskrbljeni. Te noci bio sam poslan u izvidjanje s jednim suborcem, inace mojim jako dobrim prijateljem. Nismo trebali daleko ici, mozda kojih 150 metara u niciju zonu, mozda nepotrebno, ali ipak. I tako smo se nas dvojica lagano puzeci priblizavali zbunju koje je trebalo biti nasa busija narednih nekoliko sati.
lijepo smo se smjestili i onako nedisciplinirano pripalili po cigaru , sto bi se reklo frajerski i neoprezno, ali s zarom okrenutim unutra, prema dlanu.
Imali smo jedan lijepi dvogled IR. Eh da nam ga je bilo imati kad smo bili klinci i iz daljine virili u auta gdje su se valjali zaljubljeni parovi..
S vremena na vrijeme pogledao bih u pravcu neprijatelja, vidjelo se kretanje, hodali su, nosili drva, nista narocito, al nesto mi nije bilo jasno. Nekoliko njih je krenulo na drugi kraj zaseoka, onako u zurbi i s puskama na gotovs, cula se i vika. Dao sam prijatelju da pogleda i on je poslije par sekunda poceo da brblja, zadihao se i brzo mi gurnuo dvogled u ruke i samo izgovorio "gledaj tamo"..
Ponovo sam pogledao i vidio da su oni napadnuti, pocela je i pucnjava, pojedinacna, rafalna (sve se dogadjalo jako brzo) vidjeo sam neke, neka bica ljudskoga oblika, ali nisam skuzio sta je. Vidjeo sam da ih napadaju i ubijaju (neprijateljske vojnike), grizu. Planulo je par kuceraka a sad se tamo vec odvijao pravi rat pucnjevi vatra, vrisci, uzasni urlici. Nasi su nas odmah pozvali da vide sta se desava. Dao sam dvogled prijatelju i odgovorio nadredjenom da nemam pojma sta se desava ali sa nama nema nikakve veze.
Moj je prijatelj onako otvorenih usta gledao. S obzirom da je vatra bila jaka sjene, siluete se se vidjele golim okom. Bio sam sledjen (od straha ne od hladnoce).. Daj mi normalnu bitku, nema frke, ali ovo.
Uzeo sam , istrgao dvogled i htio, unatoc strahu, vidjeti sve iz vece blizine.
I vidjeo sam jednu priliku zenskog izoblicenog lica (veliki zubi izobliceni, produzena vilica, brada siljata i kandze) kako gleda, ravno, ali ravno prema nama. Mi smo dovoljno daleko u mraku, ali gledala je u nas, znala je da smo tamo. I tada je potrcala velikom brzinom u nasem pravcu. Ja sam sledjen i dalje drzao dvogled kao paraliziran, ali u jednom trenu kao kroz san rekao sam svome suborcu da puca ravno u mrak, ODMAH. I on je zapucao, a odjednom sa moje desne strane u pravcu kuca zapucalo je jos dvadesetak kalasnjikova (ja u svoj onoj izgubljenosti nisam ni primjetio da je jedan dio nase ekipe stigao do nas i razvio polozaj). Poslije dvije tri sekunde i ja sam opalio rafal.
S naseg glavnog polozaja su poceli udarati i minobacacima. Pocelo je oprave, mada niko nije imao pojma o cemu se u stvari radi.
Trajalo je, recimo, deset minuta (ne trebam govoriti da sa druge strane nije stigao ni metak).. Kada je prestalo s lupanjem glavni casnik (ne zelim govoriti ni o imenima niti mjestu zbivanja ) je htio da krenemo naprijed, ali sam ga uvjerio da sacekamo jutro. Puno pitanja je postavljeno, ali nismo im nista kazali, nista sto bi uputilo na to da nas proglase ludima.
Krenuli smo naprijed (vedro je bilo oko 08.00) i poslije par minuta stigli na protivnicke pozicije. Jos je bilo zara na kucicama. Snijeg je bio pun krvi na sve strane, razbacano oruzje i vatreno i hladno (nozevi umrljani krvlju), ali niti jednog mrtvog. Nikome nista nije bilo jasno. Ipak u jednom rovu, zatrpanog snijegom i zemljom pronasli smo jednog mrtvog vojnika, rastrganog. Jasno su se vidjeli ujedi i dijelovi otkinutog mesa.
Ja i prijatelj smo se pogledali, a casnik je to sve prokomentirao kao "bas ga je raznijela prokleta mina". A "oni su se povukli pod nasim djejstvom i pokupili svoje mrtve i ranjene"... To je bilo to i tako je priopceno javnosti

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub maj 03, 2008 11:07 am 
Član foruma

Evo moj slučaj od noćas. Ne bih ga baš svrstao u snove jer se dogodilo nešto prije spavanja. Recimo da sam bio spreman zaspati. I, odjednom mi je počela svirati glazba u glavi. I to glazba koju uopće ne slušam - oni narodnjaci opaki. Pjevali su u duetu ženska i muškarac. I to kvalitetno, koliko kužim pjevanje. Pjevali su, pretpostavljam, na svadbi jer sam čuo i voditelja (a možda je to bio i pjevač, ali ipak mislim da je bila treća osoba) koji je, onako, motivirao mladence da idu na ples. Sve sam slušao oko 20-tak minuta. Savršeno se čulo, čuo sam svaki ton na harmonici, u glasu sam čuo svaki titraj i bio ga svjestan. I kada su pjevali u isto vrijeme bio sam svjestan svakog titraja makar su im glasovi bili pomiješani. Čak sam na trenutke vidio i pozornicu, ali maglovito. Bilo je 5-6 osoba na bini.
Baš je bilo za podijeliti sa forumašima. Šteta jedino što nije bila glazba koja mi više odgovara :D

Vrh

Naslov: novi
PostPostano: pon maj 05, 2008 12:02 am 
Početnik

Eto ja novi tu da se predstavim, zovem se Viktor i tek sam nedavno uopce se upoznao s ovim svim i jako mi je zanmljivo, bas imam i ja nesto da ispricam u vezi ove teme cudna dogadjanja. Citao sam puno stvari s ove stranice te prve veceri kad sam nasao tek ovo sve i citao i strasno me dojmilo to sve. Uglavnom nista krenuo spavat bilo je kasno. Sve onak normalno mada malo pod dojmom ovog svega sto sam tu procitao o matriksu, vanzemaljcima i svemu. Odjednom me obuzeo strasan strah, koda mi je nesto govorilo da nebi trebao vjerovat u ovo sve previse. Uspio sam zaspat prekriven pokrivacem preko glave, u biti inace tak spavam al ovaj put sam se malo jace pokrio heh. Imao sam strasnu nocnu moru. Sanjao sam da sam u svojoj sobi, upalio svjetlo prvo pa onda sam vidio da gori tv, pokusao sam ga ugasiti al ponovo se upalio i vratilo na isti program i isti film, film je bio James Bond neki ime ruze tak nest. Nakon toga se na vratima sobe pojavio neki djecak, onak oci su mu bile prazne, ja sam se zatrcao prema vratima i zalupio ih, ostavio ovog vani al sam znao da ce pokusati uci pa sam zbrisao kroz prozor i kao letio u snu jel. Bjezao, i nasao sam se na ulici i zaspao (u snu zaspao). Probudio se oko mene bio mrak totalni, jos sam sanjao naravno. Opet sam poletio i doletio do nekog dvorca, tamo neke zene me docekale ja kao sretan eto mi malo zanimljivog sna heh, al vraga pocele one rezat i isto ko onaj djecak bile praznih ociju i tjerale me van. Nakon toga sam se probudio nekako jedva, i rekao si da nikad se necu vratit na ovu stranicu galaksija, al ipak sam se vratio heh. I ponovo citao o stvarima i opet imao nocnu moru neku i drugi put nakon posjeta stranici. Sad eto naidjem al slabo sta procitam, ne znam jel me strah previse ili sta. Imate kakav odgovor?

Vrh

Naslov: Re: novi
PostPostano: pon maj 05, 2008 5:13 am 
Član foruma

travok je napisao/la:
Eto ja novi tu da se predstavim, zovem se Viktor i tek sam nedavno uopce se upoznao s ovim svim i jako mi je zanmljivo, bas imam i ja nesto da ispricam u vezi ove teme cudna dogadjanja. Citao sam puno stvari s ove stranice te prve veceri kad sam nasao tek ovo sve i citao i strasno me dojmilo to sve. Uglavnom nista krenuo spavat bilo je kasno. Sve onak normalno mada malo pod dojmom ovog svega sto sam tu procitao o matriksu, vanzemaljcima i svemu. Odjednom me obuzeo strasan strah, koda mi je nesto govorilo da nebi trebao vjerovat u ovo sve previse. Uspio sam zaspat prekriven pokrivacem preko glave, u biti inace tak spavam al ovaj put sam se malo jace pokrio heh. Imao sam strasnu nocnu moru. Sanjao sam da sam u svojoj sobi, upalio svjetlo prvo pa onda sam vidio da gori tv, pokusao sam ga ugasiti al ponovo se upalio i vratilo na isti program i isti film, film je bio James Bond neki ime ruze tak nest. Nakon toga se na vratima sobe pojavio neki djecak, onak oci su mu bile prazne, ja sam se zatrcao prema vratima i zalupio ih, ostavio ovog vani al sam znao da ce pokusati uci pa sam zbrisao kroz prozor i kao letio u snu jel. Bjezao, i nasao sam se na ulici i zaspao (u snu zaspao). Probudio se oko mene bio mrak totalni, jos sam sanjao naravno. Opet sam poletio i doletio do nekog dvorca, tamo neke zene me docekale ja kao sretan eto mi malo zanimljivog sna heh, al vraga pocele one rezat i isto ko onaj djecak bile praznih ociju i tjerale me van. Nakon toga sam se probudio nekako jedva, i rekao si da nikad se necu vratit na ovu stranicu galaksija, al ipak sam se vratio heh. I ponovo citao o stvarima i opet imao nocnu moru neku i drugi put nakon posjeta stranici. Sad eto naidjem al slabo sta procitam, ne znam jel me strah previse ili sta. Imate kakav odgovor?

Pozdrav, Dobro došao u samog sebe!

Vidiš, meni su se primjerici palile i gasile žarulje same od sebe, ne u snu.
Pokrio sam se dekom od straha, ali onda si mislim,
---od čega bježiš?---
---čega te strah?---
---što ćeš postići pokrivanjem?---
---i što onda ako je to neki vanzemaljac koji mi se plete u auri, ja ću gapoljubiti, a i onako on vjerojatno voli teletabise----
---zašto bježiš od sebe?---
---zašto uživam u strahu---
---možeš li se voljeti---?
---što želim?----

Ugl. kada tvoje nesvesno napokon nađe što je tražilo, mora ti dati do znanja da je to od velike važnosti za njegovo napredovanje....

Pozdrav, V!

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto maj 06, 2008 10:24 am 
Početnik

Pozdrav svima,
kao novi član izabrao sam ovaj podforum za svoje predstavljanje odnosno ono sto mi se desava u zivotu a citajuci ovaj forum vidim da neke stvari nisu ili mozda jesu povezane ili ne.
Naime oduvijek me je zanimalo paranormalno i jedan sam od onih koji stvari ne uzimaju uvijek kako jesu.
Godina imam 26 neke stvari koje su se desavale clanovima foruma desavale su se i meni u djetinstvu ali tada nisam nikada imao adekvatan odgovor na to i nisam imao sa kime podjeliti to iskustvo.
mnoge su od njih pa krenimo redom;
-svijetlece loptice koje su vidjali pojedini clanovi foruma,ili te svijetlece materije a posebno zatvorenih ociju ja vidjam i dan danas a posebno u pojedinim trenutcima srece i ushicenja,na momente su toliko jake da moram otvoriti oci,kao milion malih munja i gromova se pojavljuju iza ocnih kapaka kada su oci zatvorene.
-vise puta dozivim ono sto sam prije sanjao tj imam osjecaj da mnoge stvari nanovo prozivljavam posebno na cesti i u sabracaju jer sam dosta na putu,prolazak odredjenog automobila ama bas sve u detelja kako sam sanjao.
-odredjeni dijelovi tijela mi stalno trno a posebno desna strana kao sto su dlanovi,misici i ostalo jednostavno zamru i neko vrijeme nemam nikakvu kontrolu nad njima.
-odredjeni dijelovi tijela su podlozni,opet na desnoj strani mnogim koznim oboljenjima kao sto je na primjer koljeno koje se susi stalno i za koje doktori nemaju adekvatno objasnjenje,kao i neki lisajevi koji se stalno pojavljuju i vracaju na desnoj ruci.
-dosta puta kada sam nekome zbog ucinjene nepravde prema meni pozelio neko zlo to ga je zlo i stiglo,nekada u blazem obliku nekada u jacem ali u glavnom ga je stiglo.
-zbog lokacije na kojoj zivim a koja se nalazi na mjestu koje se moze nazvati zaristem uticaja piramida,Visoko smjestaj izmedju tri lokacije desava mi se da nikako ne mogu zaspati osim ako nisam u jednom odredjenom polozaju a to je glava okrenuta u pravcu plafona ruke polozeno uz tijelo kao na operacijskom stolu.to je pocelo da se manifestuje od kada je pocelo otkopavnje na podruciju piramida.
-vise puta onako iz zajebancije i kada nisam mogao zaspati pokusavao sam izaci iz svoga tijela i posmatrati sebe kako lezim a to mi je par puta i uspjelo.
eh sada samo da razjasnim svoje namjere,naime ja sam laik u podruciju kojim se bavi ova stranica i ovaj forum,mnoge od ovih stvari koje sam vam gore opisao nekome se mogu objasniti i manifestovati kao medicinski problemi,tako i vama ali ja licno smatram da nesto tu ne stima i zato bih zamolio objasnjenje nekoga od vas ako takvo uopste i postoji.
jednostavno me zanima malo drugaciji aspekt tumacenje stvari na koje sam ukazao.
nije mi da zajebajem bilo koga od vas ili imam neke prikrivene namjere sto sam ja mislim dokazao pisanjem ovog posta.
U nadi da dobijem neko adekvatno objasnjenje unaprijed zahvalan.
pozdrav svima
ps molim admine da ovaj post premjeste na neko mjesto koje smatraju odgovarajucim jer sam ja zakljucio da mu je mjesto ovdje.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri maj 07, 2008 3:49 pm 
Član foruma

Pozdrav Fara!

Ovak, večina stvari koje si gore nave su mi se dogodile i još uvijek se događaju. Medicina ima jako,jako loše do nikakve interpretacije navedenih fenomena, a čak i da ima, mnoge gore opisane stvari bi bile samo potvrđene.
Preporučavam da istražuješ pojmove poput, astralno tjelo, astralna projekcija itd. i slične koncepte, vidjet češ da nisi lud. Osobno te neću uvjeravati da je to istina ili ne, najbolje je da otkriješ sam dali je ili nije.
Što se tiče ovih svjetlucavih točkica, meni su se dešavali 10-ak puta.
Prvo sam se pokušao maknut od njih (da, znam smiješno) ali vremenom su me počele obradivati jer se pojavljuju kada se dogodi "izboj" energije.

Također sugeriram da možda nije najzdravije nekome željet zlo, bez obzira koliko ti je zla osoba nanjela. Znaš, netko tebe iza leđa čeka da upotrijebi tvoje zlo. Onda će biti "ali nisam to ja". Rađe se dogovori sa tvojom "zlom" stranom. Tko hoće zlo, kako hoće zlo, kakvo zadovoljstvo vuće zlo, itd.... Znam da si to naveo samo kao primjer "ostvarivanja" misli, ali nesvjesno ti je izbacilo "zlu misao/emociju" kao asocijaciju za "ostvarivanje misli". Razmisli.

Pozdrav.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri maj 07, 2008 8:50 pm 
Početnik

prvo zahvalio bih se na iscrpnom i jedinom odgovoru na moje postavljeno pitanje.
sa ovim zlim ja shvatam sta si htio da kazes ali ja sam ti nekako vedra osoba koja ne zeli bas tako cesto zlo jer u principu se vodim onom mislju ne radi drugome ono sto ne zelis da tebi urade i te lose stvari su se desave u djetinstvu gdje je bila velika koencidencija sa nekim stvarima koje sam ja pozelio i koje su se desile nekim osobama sto sam ja licno protumacio kao neki moj uticaj na to sto moze biti malo blentavo ali ipak.
ne znam zasto ali svi neki cudnovati dogadjaji koji su mi se desavali desili su se u djetinstvu sada mi se ne desavaju mada ponekad gledajuci u brdo koje se po hipotezi naziva piramida sunca vidim cudnu svjetlost koji obicno samo ja vidim,vidim siluete koje opet samo ja vidim itd ako se pitate kako pa fino jer mi je to ispred nosa nekih 250 metara zracne linije,nekada sam u sumama oko tih predjela a posebno u sumrak vidjao nesto sto ne bih znao tacno opisati ali opet recimo siluete,i to me je jako tada strasilo ali sam sa vremenom privikao se na to i sad kaze nesto u stilu ko ga hebe ono kao zdravo sta ima nema nista :lol:
puno planinarim pa mi takvi zvukovi siluete u sumama ne predstavljaju nista bitno na te stvari ne obracam vise paznju.
imao sam nekih cudnih dozivljaja u ratu opet u djetinstvu snajper puca a ja gledam kako puca oko mene i ne pomjeram se tada mi je to bilo zanimljivo u tom trenutku.
malo blesavo ali vezano za astralnu projekciju nekada sam uspjevao izaci iz svoga tijela i uci u sobu svoje djevojke sapnuti joj nesto u uho i "vratiti se".
cesto pricam sam sa sobom to me mozda karakterise kao budalu u sirokim narodnim masama ali neke stvari sam prebrodio pricajuci sam sa sobom.
sanjao sam jedan te isti san svake godine uzastopno 5 godina i to svaki put u 9 mjesecu.u pitanju su bile zmije kojih se strasno bojim
neki snovi intimne prirode su bili toliko stvarni da sam ................
a nekada bi se u njima pojavljivala poslije prvog kontakta samo trupla same glave ili trupla.
nekada sam imao snove zbog kojih bi se budio u ledenom znoju ali se nikada nisam mogao sjetiti istih.
ponekad me nesto presjece u glavi zbog cega na trenutak ostanem zbog vida sluha govora ravnoteze.
znam da su neke stvari malo ponaglo iznesene ali ih se tek sada prisjecam citajuci galaksiju i stvari koje iznose clanovi foruma,to budi neke uspomene potisnute duboko u meni.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri maj 07, 2008 11:23 pm 
Član foruma

Uvijek.

Piramida Sunca, znači da si iz Visokog? Želja mi je svratit ovo ljeto.

Ugl. sve što si opisivao su prirodni i kako kažeš potisnuti aspekti čovjeka.
Vjerojatno te netreba upučivat i poticat da im daš više mjesta.

Ono što mi je zanimljvo, sjećam se da sam za vrijeme rata kao djete ima san kojeg se i sada jasno sjećam, a zanimljivo, radilo se o snajperistu kojeg mirno promatram. Takođe imam ponekad morbidno odvratne snove sa koji uključuju smrt, krv, organe, bolnice itd.

Zmije su jako simbolične i može ih se interpretitrat na miljon načina, ali jedino im ti možeš otkrit pravo značenje. Što te plaši? Što ti one donose?

Što se pričanja sam sa sobom tiče....

svatko priča sam sa sobom...

1.ima onih koji to negiraju i smatraju ludim. takvi ne pravi razliku imeđu sebe i glasova, nadalje skroz su u njihvoj kontroli i automatizaciji

2. unutarnji monolog može biti svijestani nesvjestan

2.1. - svijestan korisan jer otkriva mnogostrukos ličnosti, ljudi koji prpoznaju podrijetlo i sukub glasova u glavi imaju mogućnost razješavanja konflikata u glavi što im donosi mnogo jasniju sliku o sebi (ego) i fleksibilnije te jednostavnije djelovanje.

2.1. brbljanje (v.1.) koje klepeće samo od sebe iako obraćamo pozornost na njega

3. transcediranje unutrašnjeg monologa (traži na netu ili forumu)

Pozdrav. V.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet maj 09, 2008 11:15 am 
Početnik

mozda cu malo biti naporan ali evo od sinoc nesto cudno sto se desilo.
legao u krevet relativno rano mozda nekih 10.00 10.20 lezim u onom svom famoznom polozaju operacijski sto odjedan put vidim sebe iznad sebe i vidim sebe ispod sebe,vidim sebe dole kako se tresem i ustajem,zatim se vracam u samog sebe kratak ali ostar bol u glavi i bi zemljotres poprilicno jak da mi se zadrmala soba i stvari u njoj,sve to prolazi ustajem iz kreveta da vidim jel sve na svome mjestu pogled kroz prozor na vrhu visocice nesto bljesnu i nestade,u jednom malo djelici sekunde.
u ovo sam gore izreceno siguran do posljednjeg detalja jer je frisko.
u zadnje vrijeme dosta citam knjige koje se bave ovom problematikom (kao i galaksija) pa da li je moguce da pocinjem stvari malo drugacije gledati i o njima razmisljati i da telefon symbian mi je pobudalio u zadnje vrijeme na trenutke se gasi i pali itd.
pozdrav svima

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet maj 09, 2008 7:29 pm 
Član foruma

astralno si se projektirao nesvjesno...

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet maj 09, 2008 9:09 pm 
Administrator

I elektronika je vrlo osjetljiva na promjene realiteta, petljanja s vremenskim linijama... EM valove...

Uglavnom, hvala na iznesenim iskustvima... energija raste...

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 11, 2008 12:47 am 
Član foruma

Jack987 je napisao/la:
I elektronika je vrlo osjetljiva na promjene realiteta, petljanja s vremenskim linijama... EM valove...

osobno mogu potvrdit tvoje tvrdnje...neki dan mi se televizor nicim izazvan upalio....al stvarno....nitko nije bio blizu njega....ali sam vidio ocima svojim kako se pali televizor.. :shock:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 11, 2008 4:20 pm 
Član foruma

_Dario_ je napisao/la:
Jack987 je napisao/la:

osobno mogu potvrdit tvoje tvrdnje...neki dan mi se televizor nicim izazvan upalio....al stvarno....nitko nije bio blizu njega....ali sam vidio ocima svojim kako se pali televizor.. :shock:

Jednom ili dva puta sam vidio kako se na mom televizoru spontano pojačava i smanjuje ton. Daljinski nitko nije dirao.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jun 10, 2008 9:54 pm 
Član foruma

nekoliko meseci unazad pojavljuje mi se pred ocima svetlo siva tackica, velicine oko 5mm, udaljena od mene nekih 10 cm. Vidim je svaki dan, narocito na dnevnom svetlu. Kako god pomerim glavu, tako se i ta tacka pomera. Uvek je iste velicine i oblika i STALNO je tu...ponekad mi uspeva da vidim obrise aure, energiju...ali ta tacka je nesto sasvim drugo i u pocetku mi je to delovalo skroz blesavo, nisam tome pridavala nikakav znacaj...bas me zanima da li se nekome desava nesto slicno
++
neko je pominjao fizicke probleme na desnoj strani tela...kakve to veze ima sa "budjenjem"? Da li je to povezano mozda sa desnom hemisferom mozga?

Vrh

Naslov: drvo stvor
PostPostano: sri jun 18, 2008 12:08 am 
Član foruma

u temi komunikacija slikama sam stavio dve slike mozda najstarijeg drveta u mom kraju,ovu trecu cu staviti ovde jer se na slici pojavila neka ???,pojma nemam shta je #-o ,ima konture nekavog stvora,mozda chupakabra na prelasku 3/4D :mrgreen: :wink:
slika
kao shto se vidi na slikama ,drvo je vrlo zivopisno,izbliza deluje bash charobno,kao ono drvo iz filma " Fontana",staro je stotinama godina,grom ga je udarao ko zna koliko puta,sve prvobitne grane su mu slomljene,isushene,sprzene gromom,stablo mu je u borbi za opstanak uvijeno ko krpa kad se cedi,i josh uvek zivi,svakog proleca pusti nove grane,mlade,tanke kao prst koje listaju sve vishe i vishe,valjda do sledeceg groma,
btw,chuo sam da je drvo udareno gromom specifichno energetizovano i da se moze upotrebiti za shtoshta,ali nisam chuo za shta :) #-o
evo chudni deo slike u originalnoj rezoluciji:
slika
i isto to u negativu:
slika
nije mi prvi put da uslikam neshto neobichno,od nlo-a do likova(vidi avatar),ali ovo mi bash ne lichi na nishta poznato :mrgreen:
:love3:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jun 18, 2008 12:55 am 
Član foruma

A da nije veverica? :mrgreen:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jun 18, 2008 7:15 pm 
Administrator

"Ma to ti je balon, sine!"... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Baš bi zanimljivo to bilo "provući" kroz IC spektar...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jun 18, 2008 7:34 pm 
Član foruma

Meni izgleda kao brkati covjek sa kapuljacom,i alien mu se radja iz prsa.

:lol:

Stvarno zanimljivo,jeli moguce da je slucajno? :|

Ili kad bolje pogledas kao da gusi nekog zmaja ili tako neku zivotinju (pogledajte oblik ovog svijetlijeg dijela ispod same glave).

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jun 23, 2008 6:52 pm 
Član foruma

Arbitrium Liberum je napisao/la:
A da nije veverica? :mrgreen:

:mrgreen:
zanimljiva ideja,mozda je ta bela sena grupna dusha svih ververica koje su ziveci u ovom drvetu nastradale od groma,koja se na trenutak manifestovala u 3D :lol:
Jack987 je napisao/la:
"Ma to ti je balon, sine!"... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Baš bi zanimljivo to bilo "provući" kroz IC spektar...

:mrgreen:
bitno je da je dilema: " A da nisu u shumi?" reshena
U shumi su
tachnije:
I u shumi su :mrgreen:
Sa IC spektrom je stvar vrlo zajebana
mozda je takva tehnika namerno teshko dostupna za nashe dobro :mrgreen:
kad bi ljudi videli kolika je guzva u nevidljivom spektru,
bili bi mnogo sputani u svojim aktivnostima
shto od straha,shto od toga da nastoje biti OPD :mrgreen:
teshko da bi se neko usudio da recimo malo baca frizbi u takvoj guzvi i rizikuje da nekom entitetu razbije nos dok ovaj njushi izvore kosmichke ljubavi da se malo nasisa :mrgreen:
ili,
dal' bi tada nekom palo na pamet da onako iz gushta pljune u prazan prostor rizikujuci da ce ta pljuvachka zavrshiti/proci kroz/ u radoznalom oku nekog entiteta koji nas onako bulji izbliza,brizljivo kao shto pastir svoje stado brizljivo nadgleda :mrgreen:
bolje glavu u pesak,nema putene crvenkapice,al' nema ni strashnog vuka
i shto je najvaznije
sve ovce na broju,vuna dobra,a sir?mmmmmmmmmmm..... :mrgreen:

Ramayana je napisao/la:
Meni izgleda kao brkati covjek sa kapuljacom,i alien mu se radja iz prsa.

:lol:

Stvarno zanimljivo,jeli moguce da je slucajno? :|

Ili kad bolje pogledas kao da gusi nekog zmaja ili tako neku zivotinju (pogledajte oblik ovog svijetlijeg dijela ispod same glave).

reljefne figure igre svetla i senke su zanimljive za posmatranje,meni pogotovu one koje se manifestuju u oblacima i drvecu,i nekad su odraz nechega shto nije sluchajnost vec unutrashnje stanje,i ovo stablo ima takvih zanimljivih figura kao shto si i primetio,ali u ovom konkretnom sluchaju je meni fokus na onu belu senu shto chuchi na odlomljenoj grani,i shto se na negativu pogotovu vidi da je locirana u prostoru,vidi se da je iza tankih granchica koje su blize objektivu kamere,nije neki odsjaj ili svetlosni efekat iz kamere jer bi onda obuhvatao sve ispred a ne samo strogo odredjeni prostor u dubini slike :wink:
:love3:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1264 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 64  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.