oblutak je napisao/la:
Antoan, citat:˝Nije letač "jedini" gospodar, niti je on ni bivši ni sadašnji pratner˝
Većina ljudi ne sluša nikoga osim glas u svojoj glavi. Njima je, dakle, Letač jedini gospodar.
To je stvar subjektivna. Ne stoje stvari tako u istinitosti kako se nekima subjektivno pričinjava.
Stvar je da imamo letače, da imamo Orla, da imamo nagual, da imamo beskraj da imamo duh. Samo duh je pravi igrač, ostali su, iako saučesnici, samo pioni u igri.
oblutak je napisao/la:
Neki od ljudi koji vladaju svijetom točno znaju koga služe i zašto. I čemu služe strogo kontrolirani ratovi. Njima je Letač partner.
U principu se slažemo da to
neki rade i da to
neki znaju. To je svar njihove slobode volje i izbora, a ne kakva je situacija po prirodi stvari. Po slobodi volje kako ko hoće, a po prirodi stvari samo onako kako jeste.
˝Ne govore verodostojne religije o Bogu kao o letaču, već kao o duhu. Svetom Duhu, kojem mi JESMO SLUGE ˝oblutak je napisao/la:
Gdje sam to napisao?
Hoćeš reći da nemaš stav da je Bog iz monoteističkih religija "preobučeni" letač? (Pored toga Bog u monoteizmu je jedan, a letači su množina... pa teško da se može praviti makakva analogija u vezi sa tim, nasuprot one u vezi sa duhom, koji je takođe jedan.)
oblutak je napisao/la:
Ali, uzmi Bibliju i poctraj sve zločine koje je učinio ili naredio ˝Bog˝ i vidjet ćeš tko se krije iza imena Božjeg. A dobro, možda religije zasnovane na Bibliji ne spadaju u vjerodostojne.
Ali ja sam napisao: ˝monoteističke religije˝, a ne vjerodostojne.
Jesi li čitao Muhamedov opis bića koje mu je diktiralo ˝Svetu knjigu˝?
Ne može Bog počiniti nikakav zločin, ma šta učinio, a još manje da bi neko mogao Bogu suditi i svojim inifinitezimalnim umom procenjivati beskraj i suditi Božijim delima. To je ludost.
Niti je u duhovnim sistemima spoznaje ovaj privremeni, prepun jada i bede zemaljski život najveća vrednost. Niti je prekraćivanje tog života najgora stvar koja se nekom može desiti. To su samo iluzije onih koji su beznadežno vezani za ono što je prolazno (materijalni život i postojanje u materiji) kao da je neprolazno i večno.
"„Šta se događa ako padneš, don Huane?"
„Ako padneš, imaš da platiš koliko košta, a cena zavisi od okolnosti i dubine pada. Ali, zapravo, nema načina da se govori o takvoj mogućnosti, pošto nismo suočeni s problemom kazne. Ovde su u pitanju energetska strujanja, koja stvaraju okolnosti užasnije od smrti. Na putu vrača sve je pitanje života i smrti, ali na putu sanjanja to je uvećano stotinu puta." -Umeće sanjanja, Svet Senki."Fil. 1.21." Jer je meni život Hristos, a smrt dobitak." Pored toga, Život koji je u živim bićima nije njihov, već Tvorčev, oni taj život duguju Tvorcu. I šta god Tvorac da uradi s njim pravo čini jer čini sa svojim vlasništvom šta ga volja. Ti kada uzmeš tuđi život uzimaš nešto što nije tvoje, a Tvorac kad uzme žiovt On uzima ono što je Njegovo, a ne tvoje ili moje. Stoga ti možeš činiti loše i zlo a Bog ne može ni teoretski, što god čini sebi čini i s pravom čini. Obaška što je to uvek dobro i nikad loše, pa makar nekom ko nema uvid u celinu i to posmatra kroz svoj kikiriki-um izgledalo loše.
"Orao proždire svijest svih bića koja su tren prije živela na zemlji, a sada mrtva lebde prema Orlovu kljunu, poput beskrajnog roja krijesnica, da sretnu svog vlasnika, zbog koga su nekoć živela. Orao razmrsuje te sićušne plamičke, ravna ih, baš kao što štavljač navlači kožu, a zatim ih jede; jer, te svijesti su Orlova hrana."Dabome da su i Hrišćanstvo i Islam verodostojne religije. No to ne znači da ih letači ne mogu iskoristiti za svoje svrhe. Oni mogu preko ljudi sve obrlatiti i razvratiti u njihovoj svesti, s posledično tome i u praksi i životu.
Citat:
A da se ostaviš detalja i nastojiš shvatiti cjelinu i suštinu poruke?
Možda: samovažnost proizlazi iz samosažaljenja?
Shvatam šta si hteo reći, s većinom se i slažem, replicirao sam na ono na šta sam imao prigovor.
Citat:
Pa kad već voliš, evo malo Krišne:
˝Uživanja, moći roblje, opčinjeni slovom Veda,
stav rješenih ne postižu, nit' stižu usredsređenju.
Tri su niti domet Veda: iznad triju niti budi!
Van parova, u Vrlini, van sticanja, vladaj sobom!
Kol'ko bazen vajde ima tamo gdje je potop vode,
tolk'o brahman koji shvata - koristi od Veda sviju!
Djelo samo za smjer uzmi, a nikada plode djela:
niti djelaj ploda radi, nit' se podaj nedjelanju!˝
Čiji je ovo (ovako rogobatan) prevod? Kog stiha iz koje knjige? I šta je drugostepeni pisac njime hteo reći (mislim šta si ti hteo reći njime - šta prvobitni pisac stiha kaže meni je jasno)
Citat:
Ah, da. Skoro sam zaboravio.
Sjedi li ti tvoj ˝nejedini˝ gospodar još uvijek na tjemenu?
Meni da, ali se silno trudim.
A medvjedić?
Pozdrav
Mislio sam na one koje ja volim i osetih kako me neodoljivo obuzima teško sažaljenje nad samim sobom.
„Kako si srećan, don Huane", rekoh. Ti možeš da ,pomeriš' oči, a ja mogu samo da gledam."
Moje reči bile su mu smešne i on se nasmeja.
„Srećan, nije nego!" reče. „To je težak posao."
Obojica se nasmejasmo. Posle duže pauze opet ga podbodoh, možda samo zato da se rešim svoje tuge.Osloboditi se letača? - „To je težak posao."
----------------
"Vrhovna Istina postoji izvan i unutar svih pokretnih i nepokretnih živih bića. Pošto je suptilna, ne može se videti ili spoznati materijalnim čulima. Mada je jako daleko, vrlo je blizu svih živih bića."Pozdrav.[/quote]