Sada je: pon maj 12, 2025 10:27 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1352 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 68  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: uto jan 08, 2008 2:58 am 
Član foruma

Pozdrav, Semjase.
Čistom me zanima, ako nije previše osobno.

Dali inače imaš fobične reakcije na pse?

Prati li te ponekad strah kada npr. noću hodaš sama ulicom, da bi se možda mogla suočiti s psom/strahom?

Dali si generalno nesigurna u životu?

Pozdrav, V.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jan 08, 2008 9:50 pm 
Član foruma

Pa, nemam baš fobiju od pasa, više imam fobiju od gmizavaca (reptila).
Ali, nije stvar u tome, plašim se da je pas samo PARAVAN-MEMORIJA, koja se koristi prilikom otmica.
Pozdrav za V. od Semjase.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jan 08, 2008 10:47 pm 
Moderator

Citat:
Ali, nije stvar u tome, plašim se da je pas samo PARAVAN-MEMORIJA, koja se koristi prilikom otmica.

Hm, san ne lici na klasican abdukcijski scenario ili paravan-memoriju. Mada, naravno, ko zna...

Nesto drugo mi pada na pamet. Pre nekoliko godina sam imala san u kome bik (da, dobro ste procitali) istrcava iz jedne kapije i nasrce na mene. Pravi, pravcati bik, kao iz koride. U prvom trenutku sam pretrnula od straha, a onda ga uhvatila za rogove i gurnula u tu kapiju. Posle toga je usledio divan san sa voznjom biciklom preko barica koje su se otapale na suncu.

Mislim da ovi snovi imaju neku vrstu kompenzatorskog dejstva, nase nesvesno i samo preradi dosta nasih ‚disbalansa’, strahova (to ne mora da bude strah od pasa, ni ja se ne plasim bikova) isl. i pruzi nam bolji balans. Kao neka vrsta samoregulisuceg centra. Naravno, podsticemo ovo delovanje svesnim radom na sebi – to moze da se ogleda u snovima i ne mora.

Mislim da je ovo prilicno pozitivan san – i nekada je zaista najmudrije kada se malo Ja malkice povuce i pusti veliko Ja da radi svoj posao :wink: .

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jan 09, 2008 7:50 am 
Član foruma

Semjase je napisao/la:
Pa, nemam baš fobiju od pasa, više imam fobiju od gmizavaca (reptila).
Pozdrav za V. od Semjase.

Aha, ok, samo sam to htio isključiti kao mogučnost.

Slažem se sa Arjom oko prirode ovakvih vrsta snova.

Ono što nisi vani, jesi unutra.

---------

Nedavno sam sanjao jedan fini san.
Počeo sa se spajati s nekim ljudima i prolaziti kroz njih na jednom šk. igralištu, sve je bilo ispunjeno svjetlošču, pitao sam se što je ovo? Aha, to smo mi u budučnosti,(Znamo od kud to dolazi). Nakon toga sam otkrio kako mogu lebdje i letiti, ali nisamo mogao to učiniti namjerno nego samo spontano, onda sam u snu trenirao generiranje tog osjećaja i energije koja omogučuje lebdenje. Zanimljivo da taj osjećaj je isti onaj kojeg se osjeti kada se izađe iz tijela. Dobro sam ga zapamtio i mislim da kada bi ga mogao proizvesti sada, da bi sigurno počeo lebdit. Radi se o osjećaju koji je jako sličan osjećaju bezuvjetne / kosmičke ljubavi. Također sam kasije primjetio da ta energija se može zapravo generirati pokretanjem kundalinija iz dna kralježnice, samo što je to jako opasno za mene trenutačno jer imam previše emocijonalnih blokada.

Pozdrav, V.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jan 09, 2008 3:23 pm 
Član foruma

Hvala Arja i V.
Samo što i dalje imam neodoljiv osećaj da je to bio pokušaj astralne otmice, i da je iza psa ustvari bio REPTIL.
Pozdrav, Semjase.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jan 13, 2008 12:35 am 
Početnik

Pozdrav svima! :)

S vremena na vreme obidjem ovaj sajt za mene izuzetno neobican ali pozitivno neobican. Neke stvari koje se ovde iznose sam i sama uvidela tako da mi dodju samo kao potvrda, saznajem nove, dok nazalost neke apsolutno ne razumem.
Na forumu nisam do sad ucestvovala jer mislim da bas i nisam imala sta da kazem, a snovi.... hm ... oduvek imam vise manje neobicne snove.Cisto par primera
Prvi, ne znam gde se nalazim ali puno ljudi je oko mene.Posmatram ih i nesto mi se ucini cudnim, i uvidjam da postoje dve vrste ljudi. Prvi medju koje bih i sebe svrstala nisu svesni postojanja ovih drugih ljudi.Nije mi jasno kako se ne sudare, kad ih uopste i ne vide, to mi je jako cudno.Ta druga vrsta ljudi nije ni obracala paznju na nas, nekim svojim razgovorima su uglavnom bili okupirani. U tom momentu dvojica od te druge vrste ljudi krenu ka meni, ja se izmaknem da ih propustim, i onda shvate da ih ja vidim..... instiktivno se povlacim i shvatam da mi paralelno postojimo kao da su se dve dimenzije poklopile, samo sto to oni znaju a mi ne.......krecu za mnom,bezim i budim se. Kako sam videla da su to dve vrste ljudi , ovi drugi su bili za nijansu svetliji ili prozirniji od obicnih ljudi.
Drugi poput horora, sanjam nesto nebitno, san se prekida i sve postaje tamno , osecam da me neko ili nesto vuce negde, cudan osecaj , niti sam budna niti sanjam, to nesto me vuce cuju se glasovi, kao neko vristanje, svetlost na momente, treperava... hocu da se probudim ne mogu, pokusavam da zovem nekog, ne mogu da izgovorim, da pomerim ruku nogu, nista.... pocnem da se molim Bogu , a ono sve jace i jace... uspevam da se probudim nekako, a sva sam ukocena, trnu mi i zubi cak.
Ako odmah zaspem to se ponovo desava.... uvek ustanem, setam... i spavam sa upaljenim svetlom.I tako su mi se ti snovi ponavljali bar 1-2 godine sa vremena na vreme... i ja uspem jednom da se pomolim do kraja.... i bila sam mirna jedno vreme... onda sam srecom nasla jos neke stvari koje su mi pomogle i od tada ovo vise ne sanjam. Vanzemaljce ne sanjam, ali snovi o kraju sveta s vremena na vreme...
U svakom slucaju otupila sam vec na neobicne snove i uglavnom se trudim da ih zaboravim,ali ono sto me
zabrinjava jeste da pre nego sto zaspem cesto vidim neke slike koje mi ni same nisu jasne... znaci budna sam, legla u krevet i zatvorila oci.... i krecu nezavisno od mojih misli.Nekad apsolutno konfuzne... nekad .. veoma jasne.. hm moram napisati bar nesto da bi me razumeli...zatvorila oci, vidim zemlju , planetu zemlju od gore... kao na filmu , lociras odredjenu teritoriju, i zumiras i ona se priblizava...naravno da me ovo uplasi apsolutno, u momentu otvorim oci,...
drugo, tog dana sam bila u manastiru i svestenik je docekao neke ljude... po odelima rekla bih imucnije.... manastir se gradi, pa sam i pomislila neki donatori sigurno.... dolazim kuci , zatvorim oci i vidim svestenika sa tim ljudima , obucenim u crno sa kapuljacama, bakljama, poredjanim u krug....
.....Posto sam sam samu sebe proglasila ludom na neki nacin,a da kazem za to nekom iz mog okruzenja onda bih bila i zvanicno luda...ovde vidim da ima raznih iskustava, pa me zanima da li neko ima neku ideju koji mi je v....,
em sto me sve ovo plasi , i sto ne mogu da shvatim, sta je to , ili na koji nacin se to moj mozak poigrava samnom. Inace meditacija, joga, vizualizacija....i slicno me jednostavno, ne zanima, cak imam neku odbojnost prema svemu tome. Hocu da kazem da ja ne prizivam svesno ove slike nego se one same javljaju, ovih konfuznih slika mislim da sam skontala kako da se otarasim... ove jasne me poprilicno iznenade. Nemam predstavu sta je to ali mi se uopste ne dopada.Ne pijem, ne drogiram se , nikakve tablete.....ali nesto ....nije u redu definitivno. Zahvalna za bilo koju teoriju ili putokaz , koji bi mi pomogli da shvatim sta mi se to desava.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jan 13, 2008 2:16 am 
Član foruma

Pozdrav Okean i dobrodosla!

Imas interesantne snove i dozivljaje i nadam se da ce se naci neko na forumu sa smislenim znacenjem svega toga. U medjuvremenu najbolje je ne potresati se previse oko toga i koliko ja vidim uopste nisi luda :mrgreen: :wink: . A sto se tice slika, verovatno ces ih vremenom sama sebi najbolje objasniti. Mozda slike nisu tvoje nego neki pokusaj uticaja sa strane odnosno manipulacija, mozda dolaze iz tvog viseg "ja", mozda imas jaku intuiciju koja naginje vidovitosti pa vidis "iza zavese", mozda su neke scene iz ovog zivota aktivirale secanje na neke dogadjaje iz nekog predhodnog. Drugim recima moze biti puno toga.

Mislim da je najbolje ne uzbudjivati se previse i ne ocekivati pa ce se odgovori vremenom pojaviti sami. :)

Pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jan 13, 2008 2:38 am 
Član foruma

Samo bih zeleo reci da se i meni desavalo da svesno zelim da se probudim ali ne moze.A desava mi se da sanjam i radim sta god pozelim bukvalno se poigravam prirodom.Ali ako nesto nevalja ja zelim da se probudim a ono ne moze a svestan sam svog "pravog tela"zelim da maknem nogu ruku ne moze e sad kad mi se primakne taj kao napadac ( to se desava kad izgubim kontrolu u svoj toj igri) onda hocu da se probudim dotle mi se priblizava kao da zeli da me ubedi da ne sanjam i dotle to ide da u to pocnem da sumljam i obicno se budim naglim trzajem.Sto se tice tice tvojih slucajeva ne znam sta da ti kazem neko se ocito igra sa tobom ili zeli nesto da ti kaze a ti ne shvatas ili zele da te razviju ili zele obmanu nesto je od toga :mrgreen: #-oNadam se da mi ne zamerate radi svih tig gramatickih kreski ne zelim tome da posvetim paznju da nebi slucajno zaboravio nesto sto sam namerio reci hehe ajd pozz.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jan 13, 2008 2:40 am 
Početnik

Hvala :)
Na snove sam se vec navikla, a za ovo drugo... unazad par godina su mi bile burne, tako da i ovo dosta dobro kuliram , ali kad sam naletela na ovu temu , morala sam da iskoristim priliku .... da pitam. Ne smatram sebe posebnom, vec sasvim obicnom, tako da me ove stvarcice poprilicno zbunjuju, ali ipak
verujem da nista ne moze ostati skriveno ili nerazjasnjeno, tako da se (moram priznati) ucim strpljenju :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jan 13, 2008 3:07 am 
Moderator

Imao sam prije desetak godina dva-tri pokušaja "odvlačenja svijesti" na teren gdje se potpuno gubim i tko god to bio, tko me vukao, da mu je to uspjelo, ne znam da li bi sad pisao post.
Dešavalo se tijekom noći, probudio sam se napola jer sam osjetio neko prisustvo i prijetnju u sobi.
Neka teška tamna neprozirna masa...sjena, što ja znam, valjda nekoliko tona teška bi odmah zatim sjela na mene i stiskala me tako jako da bi morao iskoristiti svaku trunku snage samo da održim svijest o sebi (izgleda da je to ključno, sačuvati svijest o sebi).
Svaki od tih par puta sam se zadnjim snagama otrgao iz tog "stiska".
Sve je bilo popračeno čudnom anomalijom u vezi vremena, ko da je vrijeme stajalo dok se to odvijalo.
Najveće veselje nakon tih epizoda mi je bilo čuti neki auto kako prolazi cestom ili bilo kakav znak da vrijeme ponovo "ide"....

Sve je to kod mene nekako vezano sa spavanjem na trbuhu, izgleda da vole prići odozgo s leđa. Godinama se nisam usudio spavati na trbuhu.

Kasnije je bilo još dosta čudnih stvari, također sa zaustavljanjima vremena, no sve manje straha.

Evo tek toliko da znaš da nisi jedina "luda".

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jan 15, 2008 7:59 am 
Član foruma

Sinoć sam sanjao kako su mi šake u zavojima (osim prstiju) jer su mi porezane na mjestu gdje je žila kucavica. Na tom me je mjestu malo i boljelo. Što bi to značilo?

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jan 16, 2008 8:04 pm 
Član foruma

Okean:"Ne smatram sebe posebnom, vec sasvim obicnom"...

Naravno,sve stvari koje ti se desavaju se dogadjaju i drugima samo mozda na neki drugaci nacin pa je neko toga svestan a neko ne... Sve u svemu svako ko razume ovu igru napreduje svesno ili nesvesno...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jan 16, 2008 8:07 pm 
Član foruma

Sve sto smo blizi "tacki beskonacnosti" sve smo blizi sami sebi to jest nekom djelu boga to jest bogu ili sebi.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jan 16, 2008 11:34 pm 
Početnik

@pavlovic
Sada to tek polako uvidjam, u mom okruzenju svi "cvsto stoje na zemlji" tako su ovo tabu teme.
Sto se tice sna o tami i da me neko vuce, to tacno znam da me je neko ili nesto napadalo...ali mislim da sam i bila podlozna tome u tom periodu, izuzetno uplasena, zbunjena, negativne misli. Ne znam kakav stav imate prema crkvi ali meni su molitva koju je svestenik procitao -molitva za odbranu od necistih sila kao i pricesce pomoglo.... i jos u necem (doduse na kratko)ali napisacu to u temi kojoj odgovara(pamcenje).

@moonlight
Citat:
Sinoć sam sanjao kako su mi šake u zavojima (osim prstiju) jer su mi porezane na mjestu gdje je žila kucavica. Na tom me je mjestu malo i boljelo. Što bi to značilo?

Da probam, da li se osecas kao da te je neko sprecio u nekom delovanju, ili jos logicnije da ti je nesto oduzelo(umanjilo) energiju koja ti je potrebna za neko delovanje :roll:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jan 17, 2008 8:44 am 
Član foruma

Prije bih rekao da osjećam kako trenutno zbog puno obaveza ne mogu realizirati neke planove koje već imam odavno. Tvoje objašnjenje ima smisla, hvala. :wink:

Inače prije dvije noći sam sanjao neku crnu mačku sa bijelim točkama koja je prislonila glavu na moju sljepoočnicu. Pritom sam u sljepoočnici osjećao neku tupu bol. Jedva sam se otrgnuo od nje. Imao sam osjećaj da je nešto isisavala iz mene. Zanimljivo je što sam dan kasnije, u budnom stanju, na tom mjestu osjećao nekakvo opterećenje.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jan 17, 2008 2:28 pm 
Član foruma

Sve ce doci na svoje...Pa bio to put koji mi mrzimo ili volimo to za beskonacnost nije ni vazno,snovi su samo jedan mali procenat tog shvatanja i radnje ko zna sta sve rade a mi to ne znamo ili nismo svesni ili nam jednostavno sve posle toga izbrisu i niceg se ne secamo.Mislim da ova igra ide u pravom smeru "beskonacnosti".Bog je sve i dobro i zlo i sve sto se moze zamislit je on samo smo mi jedan deo njega koji misli da je nesto "dobro" stvarno dobro,a ko zna mozda gresimo to nikad necemo saznati samo ce mo tome biti blizi i blizi.Niko ne moze dokazati da je "dobro"pravo pravac a drugo je to sto smo mi stvoreni da to osecamo u sebi ali logicno razmisljajuci stvarno se nista ne zna i sve sto vise saznajes sve ces i vise shvacati koliko ne znas stvarno je ova igra beskonacno uvrnuta nadam se da sam bio jasan #-o ...

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jan 17, 2008 2:31 pm 
Član foruma

Zato smatram svesto sad znam to znanje ce ostat dok ne predjem u neku vecu dimenziju gde ce mi kapacitet mozga biti veci i gde cu moci neke stvari da shvatim i sa tim shvatim novo neznanje.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jan 17, 2008 8:22 pm 
Član foruma

Jeste ikad razmisljali da ustvari mi ne znamo koja je prava strana DOBRA ili LOSA.Vec sam rekao bog je sve a to podrazumjeva i da je i dobro i zlo sve.E
sad ako odbijamo zlo znaci odbijamo boga ako ce mo po logicnom drugo je sta ja osecam ili drugi.Nama je u genima da smo dobro a sta je onda zlo i ono je isto vazno kao i dobro.Evo mog misljenja zlo je stvoreno kao predigra
dobrog.sta to znaci?To znaci da nije bilo zlobnog nebi mogli da znamo sta je dobro sve je u savrsenom balansu.Dakle evo moje konacne odluke bog je savrseno dobar ali je izmislio nama odnosno sebi zlo da bi sto potpunije shvatili sta je dobro i sta je ta beskonacna tacka a za nju ima samo jedan put odnosno beskonacno.Ustvari bog upoznaje sam sebe kroz tu svoju igru.Zamolio bih administratore foruma da mi ucine uslugu i da otvore novu temu pod naslovom STA JE DOBRO A STA ZLO i da ovu moju poruku prebace tamo hvala unapred.POZz...
:wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jan 18, 2008 12:28 am 
Početnik

Ja kad kazem Bog mislim na ljubav, svetlost univerzalnu.(Pritom ne mislim na klasicnog biblijskog Boga)I on je dobro, covek sam po sebi po svojoj sustini je dobar,zlo je bolest od koje svaki covek moze da oboli.Zlo po meni moguce da nije vezano za Boga niti ga je on stvorio, nisam jos slozila kockice u glavi sta sam sve procitala unazad par dana, ali ideja da se neko hrani negativnoscu, moze ukazati da je to zlo njegova kreacija.A samim tim Bog je stvorio i te druge ....i tu dolazimo do zbrke... biljke, zivotinje, ljudi...druge vrste... sad mi pada napamet induvidualna dusa-ups mogacu da zaposlim jos koju mozdanu celiju #-o Neka, neka dugo nisu radile, prijace im :mrgreen:
Da se vratim onom sta trenutno razumem.
Sa pojmovima dobro i zlo se toliko manipulise da neverovatno koliko im se menjaju mesta u svakodnevom zivotu.Ono sto je najbitnije da covek ne dozvoli da zlo oseti u sebi...tu se mora sto pre reagovati.A ono je samo bolest i izlecivo je.
Sta je dobro, ovaj forum pruza jedan primer dobrog, gde clanovi bez obzira na razlicitosti u razmisljanjima i nivou znanja postupaju jedan prema drugom sa paznjom i postovanjem.
I sta sam jos htela reci nema potrebe da mislis da treba da cekas drugu dimenziju da bi shvatio neke stvari..mislim da je to moguce i ranije..ako neko brise secanje, naci ce se nacin i da se ono vrati,ili spreci....a mozak moze da prihvati onoliko znanja koliko ti sam zelis...bitna je samo volja i strpljenja :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jan 18, 2008 12:33 am 
Moderator

Izgleda da dobru i zlu nema mjesta u beskonačnosti.
Dobro i zlo postoji isključivo u relativnosti, ograničenosti nečijeg stajališta.
Postoji u gledištu neke osobnosti ...
U "sve je jedno" konceptu dobro i zlo gube svaki smisao.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1352 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 68  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.